A kdo že to komentuje?

26.07.2013, 15:05
Názory a komentáře
Pomalu se nám rozebíhá nová sezona. Pauza od fotbalu naštěstí nebyla ani letos dlouhá, neboť v červnu a v červenci jsme mohli a stále můžeme sledovat více turnajů. Na vítězky ženského Eura a vítěze Gold Cupu si ještě musíme počkat, ale mistry světa do 20 let už známe. Nás však bude v tomto článku zajímat především akce, která se uskutečnila minulý měsíc v Brazílii. Pohár konfederací FIFA se postupně stává čím dál prestižnějším. Proto můžeme být rádi, že jsme jej mohli sledovat i na obrazovkách České televize. Na druhou stranu se ale nemůžu ubránit dojmu, že byl touto institucí pojat spíše jako trénink pro méně zkušené komentátory. Vždyť hlas takového Jaromíra Bosáka jsme mohli slyšet pouze při zápase Brazilců s Italy, Pavel Čapek pak slovem doprovodil utkání dvě (pravda, na jeho projevu ovšem v poslední době ty očekávané zkušenosti z téměř třicetileté praxe nějak nejsou znát).

Ač se to zdá být takřka neuvěřitelné, snad žádnému z těchto pánů, které máme poslouchat, nedošlo, že FIFA Confederations Cup není Pohár konfederace, nýbrž Pohár konfederací! Je to jednoduché - UEFA (Evropa), CAF (Afrika), CONMEBOL (Jižní Amerika), CONCACAF (Severní a Střední Amerika a Karibik), OFC (Oceánie), AFC (Asie) - všechny pořádají své seniorské kontinentální mistrovství, a kdo obsadí první místo, zahraje si v dějišti mistrovství světa už rok před jeho začátkem. Tyto týmy pak doplní úřadující mistr světa a mančaft pořadatelské země, přičemž tento model platí od roku 2005. Nicméně to jsme malinko odbočili, protože, jak je patrné z nadpisu, náplní tohoto článku není historie Poháru konfederací. Pokud se o ní chcete přeci jen dozvědět více, určitě víte, kam se podívat.

Chtělo by se říci, že největší Achillovou patou českých komentátorů (tedy především těch z ČT) je správná výslovnost jmen hráčů. Kdyby jen třeba takový Javier Mascherano věděl, mohl by vyprávět. Už byl "Masčeranem" (správná španělská výslovnost), "Maskeranem" (tolerovaná italská výslovnost) i "Mašeranem" (nesprávná výslovnost) nebo "Mačeranem" (nesprávná výslovnost). Na Poháru konfederací připomněli tento nešvar paradoxně ti poslední, od kterých bychom měli něco takového očekávat. Kupříkladu Ondřej Lípa, jenž dělal před dvěma lety při zápase Plzně s Barcelonou ve španělštině (!) rozhovor s Andrésem Iniestou, překřtil uruguayského záložníka Waltera Gargana na "Waltera Gargáňa", čehož se samozřejmě musel chytit kolega Kalous. A co takový Josef Němec, který hrál tři roky v Mexiku? U něj byl z této nádherné země pocházející útočník Manchesteru United Javier Hernández chvíli jak (správně) "Ernandesem", tak "Hernandezem". Jak je to možné?

Těžko říct. Ale spolukomentátoři ... to je kapitola sama o sobě. Právě pan Němec se v poslední době nepěkně odvázal. Jeho zcela evidentní držení palců Španělsku bylo dosti iritující. Sportovní komentátor by měl veřejně projevovat své sympatie k jednomu týmu snad jedině v případě, když hraje český národní tým nebo český zástupce v evropských pohárech. Luděk Zelenka zase občas přijde s opravdu zajímavým postřehem, ale pak je schopný několikrát zopakovat ty nejprofláklejší komentátorské fráze. Pavel Karoch a Vladimír Táborský jako jediní dva mluví vždycky přímo k věci, avšak zatímco ten první jako by se sem tam nevědomky opakoval, ten druhý trefně komentuje dění a to prosím pěkně, jak jistě všichni dobře víme, i o poločasové pauze. Marcel Lička byl povětšinou jen málo výrazný. Někdy holt není přijmout bývalého hráče do pozice spolukomentátora ten nejrozumnější krok.

I Mistr Bosák se někdy utne. Teď nejde jen o neustálé zaměňování Bruna Alvese a Daniho Alvese (takový Pavel Čapek se nás zase na Poháru konfederací snažil přesvědčit, že "Leandro Damião nosí na dresu přezdívku Jô", přičemž se ale ani v tomto případě rozhodně nejedná o jednoho a toho samého fotbalistu). Nicméně Jaromír Bosák je jeden svůj přehmat (viz třeba zápas Jablonec - Plzeň v minulé sezoně, během kterého prohlásil, že "Olomoučtí budou zahrávat rohový kop") schopen vykompenzovat jinak opravdovým zaujetím pro hru (platí i pro pana Vláška) a klidně deseti povedenými hláškami. Hláškovat se, takřka evidentně podle jeho vzoru, snaží i Jiří Štěpán, ale jaksi mu to skoro vůbec nejde a nezřídka kdy se do těch svých pokusů zamotává. Na sto pokusů o cool hlášku připadá tak devět zdařilých. A Pavel Čapek? To je, bohužel, v poslední době teprve legrace!

Legrace, která dokonce přesahuje rámec fotbalových přenosů. Jistě si vzpomenete, jak označil Miroslavu Knapkovou za "olympijskou vítězku ve skifu mužů". Ale pojďme zpět k fotbalu, u kterého se v poslední době de facto málokdy věnuje tomu opravdu podstatnému a se svým komentářem je často tak nějak pozadu (a někdy snad dokonce i napřed!?!). Opět využijme Poháru konfederací, kdy po skončení finálového zápasu, ve kterém by mimochodem, kdyby trochu chtěli, Brazilci v pohodě Španělům nastříleli i více než pět gólů, zase došlo na podivuhodná slova. Pan komentátor vůbec netušil, jaké ceny se zrovna předávají (přitom stačilo přečíst si titulek pod jménem hráče) a opravil se až za mnoho, mnoho sekund. A co zamrzí ještě více, tvrdil divákům, že Fred vstřelil na turnaji čtyři góly, zatímco Fernando Torres pět, a proto získal Zlatou kopačku. Snad každý druhý divák přitom věděl, že oba vstřelili po pěti gólech, ovšem španělský útočník potřeboval k dosažení této mety méně odehraných minut. (Fakt, že se při prvním záběru na kolumbijskou zpěvačku Shakiru museli s Luďkem Zelenkou přiznat, že "opravdu netuší, o jakou brazilskou celebritu jde" a když to zjistili, při těch dalších si počínali tak suveréně, jako by jí tento umělecký pseudonym sami dali, raději nechme úplně stranou.) Čím to může být? Čím to je? Patrně podceněním přípravy. Byla-li vůbec nějaká.

A tady se v podstatě dostáváme, jak se říká, k jádru pudla. Protože profese fotbalového (nebo vůbec obecně) komentátora ... to je běh na dlouhou trať. Jinými slovy, televize od vás očekává, že se této práci budete věnovat několik let (na rozdíl třeba od takové pozice sales managera, kde když se neprodává, tak prostě letíte). Takže proč se zdržovat nějakou přípravou, když to vždycky můžu nějak "vokecat", protože vím, že ať budu plácat cokoliv, je ohromně malá pravděpodobnost, že by místo mě mohl být přijat někdo jiný?!? A když budu říkat jó velké nesmysly, dá se to do nějakého zábavného silvestrovského pořadu a všichni se tomu zasmějeme.

No, rozhodně by tam neměly chybět úvahy Radka Bauera, během kterých před lety při zápase Ligy mistrů mezi Villarrealem a Arsenalem diváci nevěřili svým uším. Po sledování opakovaného záběru jsme se přesunuli zpět do reálu. V ten moment střihl Emmanuel Adebayor nůžkami a vsítil úžasný gól, načež o sobě dal vědět zmíněný pan komentátor: "No, a teď mi řekněte, co se to stalo. To vypadá, že dali gól." Následovala znovu několikasekundová pauza, dokud se u týmu z Londýna nerozsvítila na ukazateli skóre jednička. "Tak ano, tak dali gól. Arsenal vede jedna nula," pokračoval. Anebo při jednom z ligových zápasů: "Vítejte na zaplněném letenském stadionu. A když říkám zaplněném, myslím tím jen z části. Diváků opravdu mnoho nepřišlo." Při zahajovacím zápase Poháru konfederací se tímto úvodem nechal do značné míry inspirovat taky Ondřej Lípa. Stejně tak občas perlí další jejich kolegové. Povídání Davida Kozohorského při finále mistrovství světa "dvacítek" o tom, že "Ghana tvoří velké africké trio, spolu s Kamerunem, Pobřežím slonoviny, Nigérií ... Egyptem," nutí diváky buď se smát, nebo jen nevěřícně kroutit hlavou.

Kde se začal lámat chleba? Podle mě patrně někdy po MS 2006. Další velký turnaj, tedy Euro 2008, pro sebe ukořistila Prima. Ta, dá se říci, v současné době zvolila vcelku optimální koncepci svého fotbalového studia Ligy mistrů a především Jiřího Vrbu lze označit za vcelku svědomitého komentátora (I když mít na sobě při živém vstupu bundu Manchesteru United taky není zrovna profesionální). "Nova k.... fotbal!" Tohoto skandování fanoušků jsme se za dob Vaška Tittelbacha (k jeho úrovni už některým nynějším následovníkům, bohužel, mnoho nezbývá) dočkávali pravidelně. Nyní je situace taková, že žádná jiná televizní stanice nepřijala jako komentátory osoby s tak málo příjemným hlasem, ale i poněkud zkreslenými představami, jelikož se často stává, že když je hráč s míčem ani ne deset metrů za středovým kruhem na polovině soupeře, zrovna pan Radotínský už vehementně prohlašuje, že "se ocitl v obrovské šanci". Teď už jen abychom začali vídat fotbalové přenosy na TV Barrandov ...

Profese fotbalového komentátora rozhodně není jednoduchá, ale ti, kteří ji vykonávají, by se spíše měli radovat z privilegií, která jim poskytuje a na oplátku jakožto projev vděčnosti předvést co možná nejlepší výkon, který se pochopitelně neobejde bez pečlivé přípravy. Vždyť kdo z nás by se nechtěl zadarmo a ještě ke všemu takřka na ta nejideálnější místa podívat třeba na Nou Camp, do Allianz Areny nebo do Celtic Parku? A co teprve takové mistrovství světa, kam se "obyčejný" občan prakticky nemá šanci dostat? Pro fotbalové komentátory je to v podstatě samozřejmost. Přejme jim to, ale ať jejich povídání odpovídá důležitosti a prestiži turnaje. Ať se předtím, než něco řeknou, zamyslí nad tím, co chtějí říct. Ať se někdy klidně odmlčí, než aby říkali nějaké nesmysly či provařené fráze. A ať si někteří z nich začnou uvědomovat, že je poslouchají lidi!

Autor: články čtenářů / Tomáš Kordík

Komentáře (439)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Milan Štěrba a jeho poddaní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Štěrba, Jaromír Bosák... pak parník .. a pak následují ti ostatní

Reagovat
Aldeano

Štěrba > Bosák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Si zaspal dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní top mezi komentátory je Slepička, o tom žádná

Reagovat
alcantara

Ma vyborne postrehy, jeho ta liga naozaj bavi. Zaroven sa vyvaruje faktickym chybam, obmedzuje ich na minimum. Momentalne asi najlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle do konce čist nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

shakira byla vyborna

Reagovat
Y.N.W.A

Plzeň - Bohemka - skandování diváků "Pelta ven" - Bosák: "oba tábory se teď spojily v jednotný pokřik, který ale určitě není vyvoláváním finského fotbalisty"

Reagovat
miky10

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
OVi.77

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
bruchy

Zvláštní že třeba na ME ve fotbale žen co teď běží naši komentátoři chyby nedělají, a že je to těžký džob ty islandské, norské nebo švédské jména ... v čt jsou lůzři od reportérů po komentátory ...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

A ještě k tomu zaměňuje bratry Ličkovy .. a pak kdo chybuje .. :

Reagovat
Eve95

Mě nejvíc dojalo jak řekl :D

Rozdíl mezi Španělskem a Barcelonou je že Brazilci se umí lépe přizpůsobit :D

Reagovat
smazaný uživatel

končím se čtením u "povedeného" studia Primy Boučkův bulvár je humus a nehodlám o tom s nikým debatovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč to píšeš do diskuze?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jestli máš problém, že sem projevil názor tak se seber a jdi do hajzlu

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuse je dle mýho názoru od slovesa diskutovat.. Pokud o tom diskutovat nechceš, tak nechápu proč to píšeš zrovna sem. Respektive podle tvý druhý reakce už mi svítá a nečekám nic jinýho než další omezeneckou reakci.

Reagovat
smazaný uživatel

ach ty děti. Já sem do veřejné diskuse napsal svůj názor, ty mi zakazuješ ho do veřejné diskuse psát, nevím asi si omezený pitomec, nebo na sebe chceš upozornit, ale to je mi fuk, já budu psát cokoliv a kamkoliv a něco takového jako ty si může myslet co chce. Rozumíme si?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim kdo je pro tebe dítě, to zaprvý. A všiml jsem si, že se dost oháníš na ostatní, že maj problémy pochopit psaný text. Tak mi ty teď na oplátku ukaž, kde ti něco zakazuju. Co chci bych si o tobě myslel i bez tvýho povolení, ale děkuju.

Reagovat
smazaný uživatel

ptáš se proč píšu na veřejnou diskusi. Čili byla tvá reakce naprosto zbytečná?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš jde asi o to, proč do diskuse píšeš, že o tom nebudeš diskutovat ...jak kdybys ve škole zvedal ruku, abys mohl říct, že neznáš odpověď...

Reagovat
smazaný uživatel

ale já odpověď znám a to tu pravdivou a taky sem ji napsal, kdo říká opak tak pravdu nemá a tečka.

Reagovat
off-olda

Pane bože, tebe snad denně vojíždí v zoo..Tupé, tupé zvíře.

Reagovat
smazaný uživatel

prosím tě netahej sem svoje zkušenosti puberťáku

Reagovat
off-olda

Juzisinky, ono se to snaží být vtipný...

Reagovat
smazaný uživatel

nesnažím dítko

Reagovat
smazaný uživatel

made my day

Reagovat
smazaný uživatel

o jedno vedle...na off oldu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nebav se s nim, je to dement...

Reagovat
Infi

chtěl bych být aspoň z poloviny tak tvrdý jako ty

Reagovat
bruchy

studio lm na coolu je super

Reagovat
smazaný uživatel

řekl čtenář Blesku a Aha

Reagovat
FC Porto FC

Studio na Primě je dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

bulvár si vždy k jistému druhu lidí cestu najde

Reagovat
FC Porto FC

jsi stupidní jak tvoje přezdívka

Reagovat
smazaný uživatel

to říká ten pravý

Reagovat
smazaný uživatel

musím súhlasiť, ten teplé Boučkové štúdio je humus

Reagovat
smazaný uživatel

to*

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi debil.

Reagovat
smazaný uživatel

když myslíš nulo

Reagovat
smazaný uživatel

to bolelo

Reagovat
Y.N.W.A

souhlas ...jestil toto někdo bere za cestu, kterým se má komentování fotbalu ubírat tak amen s náma... Bouček i Nikotýn jen vyhledávaj bulvární senzace, používaj superlativy a nejraději by mluvili jen o skandálech... pro diváky Novy, čtenáře Blesku a voliče Zemana ale dobrý...a těch je u nás většina, tak proč se vlastně divím?

Reagovat
smazaný uživatel

jako já bych to bral kdyby udělali rozbory atd. pak to ukončili a pak by třeba začala Fotbalová revue, Oddělilo by se to od té fotbalové věci a bylo by to.

Reagovat
cetto

No spíš jde o to, že aspon na primě nemusím o paouze furt dokola poslouchat tipy, jak by se ten zápas mohl vyvíjet, nemusím znova vidět už 3x opakované akce atd. Ale dozvím se třeba i něco z osobního života Ujfalušiho, pokecají s ním o jeho angažmá, o mentalitě atd

Reagovat
cetto

btw když už jsme u toho, volil jsem Karla, čtu Ekonoma a o blesk nezavadím ani když mi ho nabízej zdarma ve vlaku..a přesto mi studio na Coolu přijde mnohem lepší - kde je chyba?

Reagovat
smazaný uživatel

Krom otázek "Marku, jaký je Zlatan? Marku, kdo byl v AC pokladník? Marku, jaký byl Kaká? Marku, co ty a Beckham na pokoji? Marku, kdo nejvíce pouštěl hudbu v kabině? " atd. Když přivřu oči a uši tak se to celkem dá.

Reagovat
smazaný uživatel

A třeba zase na druhou pro fanouška AC jsou to zajímavé informace.

Reagovat
smazaný uživatel

někdo radši otřepané fráze odborníků na čt jako, "když dá jeden tým gól, ten druhý to pak otevře.." a takové, že

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas ale to nevysvetlis bulvar vladne

u nas nieco podobne Merciak tym ze nemame nikoho dobreho sa javi ako "najsuper" komentator ale ked pocujem ako dokaze 20 minut tliachat o kravinach co si 10 minut pred zaciatkom precital na wikipedii a k zapasu sa najviac priblizi ked hovori 6 stredne meno hraca ktore nepozna ani jeho matka

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou jak tam byl host ujfaluši...to jsem se nasmál moc, jak si tam z něj Bouček utahoval..je to uvolněný a když sedne host, tak se člověk i něco dozví

Reagovat
smazaný uživatel

neni je to trapný to primu bych zrusil nejelpsi to bylo na ct4 utery ctvrtek ty sheize co tam vymejsleli vloni nestali za nic

Reagovat
domingo

Pekny, dobre napsany.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm škoda.. Zdálo se mi, že to pořád směřuje k nějakému konstruktivnímu řešení na konci.. Jinak mi moc nejde do hlavy, že nejde dělat fotbal aspoň na takový úrovni jako to dělá Záruba a spol..

Reagovat
Kongo

Ale oni tam ty přeřeky mají taky.A dokonce je jich celkem dost.Je jenom otázka času,kdy se na ně začne nadávat taky.Je to jako vlna,začne nadávat hlouček lidí a postupně se přidají další.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevim.. Slyšel jsem teď nedávno mluvit zárubu na živo a přišel mi jako vcelku inteligentní profesionál, který tý přípravě věnuje fakt hodně... Přeřeky ať klidně jsou, ale prostě základní neznalost tam neuvidíš...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý článek a až na některé drobnosti můžu jen souhlasit. Je pravdou, že pokaždé, když se chystám sledovat fotbal na nějaké naší stanici, dopředu se těším, jaké výplody a bludy zase uslyším.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč jsou tady tak bičováni komentátoři ČT. Taková televize Nova nebo Prima jsou mnohem horší. Komkentátoři, kteří neznají hráče a celou dobu se jen šťourají ve statistikách a přitom o fotbale nevědí naprosto nic!

Reagovat
smazaný uživatel

není lepší komentář než na ČT

Reagovat
oli9

Reagovat
xhejl

Nevim jak je to ve fotbale, kterej tam moc nesleduju, ale ve většině sportů má o parník nejlepší komentátory česká mutace Eurosportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam koukám na Budensligu a nemůžu si stěžovat, mě vyhovují... každopádně nejlepší komentátoři ze všech sportů a všech televizí komentují NFL na Nova sport

Reagovat
Kily

"odměnou" jim je to, že NS na letošní rok nemá práva

Reagovat
smazaný uživatel

Sem se to hodí

Reagovat
bruchy

nebo Sport TV? na NS už to asi tři roky není

Reagovat
smazaný uživatel

NFL není až pro letošní sezonu. (předchozí sezony byly i na NS, ale na playoff už neměli práva)

Reagovat
bruchy

aha, já vždycky koukám až na play off hlavně takže jsem netušil ani

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, a dost mě to štve, ale tak na SportTV jsou taky vcelku dobří komentátoři. A to že neměli práva na play off byl taky dost velká blbost...

Reagovat
Kily

loňská sezona ještě byla, až teď nekoupil NS vysílací práva a díky zrušení vysílání ESPN pro Evropu bude NFL jenom na SportTV

Reagovat
smazaný uživatel

no ještě nedávno se psalo o zájmu Eurosportu a dalších stanic koupit nějaká práva z ESPN

Reagovat
ACSeRw!n

nikdo nema na komentatory Fight Clubu na Eurosportu

Reagovat
bruchy

komentoval naši ligu nebo LM je prča, ale to co někdy musí oni odkomentovat to je až k litování

Reagovat
smazaný uživatel

Čím byl Ota Černý starší, tím to šlo víc do prdele. A ted' už tam neni vůbec a úroven je fakt žalostná. Evidentně jim nikdo nadřízený nedává podněty k zamyšlení a oni si tak opravdu na zápasy jedou pouze na výlet, dát si klobásu a pobavit se. Nehledě na excelentní "experty" spolukomentátory v čele se Zelenkou a Karochem. Škoda, no. Nejlepší v podání ČT bylo EURO 2004. Bosák n.1, Svěcený - Kotrba úžasná dvojka a Čapoun klasika, ale klasika co byla na úrovni. To se mně líbilo. Ted' už žezlo převzali jiní, respektive jiný, Milan Štěrba. Bosák taky pobaví, pořád, ale chyb přibývá. A trochu mě i mrzí, že ze Sportu 1 přestal komentovat Španělskou ligu pan Slepička. Komentování mu sice moc nešlo, ale jeho názory a naivní náhledy na svět fakt bavily To byl jediný špatný komentátor, který mi nevadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, Milan Štěrba jako jeden z opravdu mála fotbalu rozumí a nekomentuje jen to, co vidí i lajk, ale dokáže i reagovat na změny v rozestavení, taktiky jednotlivých mužstev... tady jde vidět, že má trenérskou licenci a fotbal vidí i do hloubky... a ještě to dokáže divákovi podávat i zajímavou formou...

Reagovat
smazaný uživatel

Slepička byl střašnej zmrd. Pamatuju si, jak mi u toho tekly nervy.

Reagovat
ACSeRw!n

Slepicku fakt ne.. ten jeho hlas me nicil.

Reagovat
smazaný uživatel

Slepička si takhle povídal povídal, někdo dal gól, on povídal a až dopovídal, tak řekl suše a prostě: Osasuna vede 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Bosák, 2. Štěrba...a ti další

Reagovat
GjøvikFF

Pro mě je určitě přijatelnější Mario Lička než Karoch, kterej neřekne absolutně nic zajímavýho, věčně omílá to samý a každou větu uvádí "domnívám se". A studia Primy s Boučkem bych jako optimální teda rozhodně taky nenazval. Všechno je ale lepší než Kozohorský, kterej se na něco zeptá a sám si vždycky odpoví, dělá to takhle léta letoucí, proč mu to v té ČT někdo neřekne, to nechápu.

Reagovat
vacin

No podle mě už v Top 3 nejlepších komentátorů u nás není žádnej fotbalovej.... A těm 3 nejlepším (Záruba, Dusík a Janouch) se ten zbytek dívá na záda z dost velké dálky....

Reagovat
smazaný uživatel

Janouch je výborný, když slyším basket komentovat Bažanta nebo Smetanu tak bych zvracel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Jílek je skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsme vlastně zase u hokeje. Je vůbec zajímavé, že tam jsou ti komentátoři i experti fakt výborní. Fotbal a hokej v ČT je jako den a noc, jestli je to tím Zárubou, těžko říct.

Reagovat
GjøvikFF

Na Tour je naprosto výbornej, klidnej, neskáče nikomu do řeči, nechává tomu volnej průběh, nesnaží se to nějak uměle režírovat...a poslouchám ho rád i v hokeji.

Reagovat
Greny

Reagovat
kubys

Prosím? Výborný na Tour? Jako zlepšil se o dost, jenže pořád je to hodně velký průměr...

Reagovat
vacin

Jo na Jílka jsem zapomněl...

Reagovat
cetto

Mi se líbí Bosák při golfu, skvěle se u jeho hlasu usíná a potom ti typci, co komentují Nascar na Sport 1

Reagovat
ACSeRw!n

nejlepsi sou Loncak a Novotny a potom za nima Rychtarik

Reagovat
smazaný uživatel

Na Karochovi mi vadí, že se věčne směje jako naprostý imbecil.

Reagovat
Greny

Mě na něm vadí úplně vše

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
GjøvikFF

Reagovat
Dave LFC

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Elliasson

Co máte všichni proti Karochovi? Mně je, společně s Karolem Markem, nejsympatičtější z hostů u Ligy Mistrů.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
FC Porto FC

Čapek je na tom opravdu zle to už je strašný. A slyšet jak na ČT vyslovují jména některých hráčů v Evropské lize to je taky sranda. Nejvíc mě rozsekalo to jak má Damiao přezdívku Jo a že nepoznaj Shakiru taky mi trhalo uši slyšet vyslovovat Hulka (hulk nebo ulk) když aspon v ČR je každej zvyklej na (halka)

Reagovat
smazaný uživatel

Končentrao a Marčelu je taky skvost, ale to už mu bohudík někdo řekl jak se to vyslovuje. Nedávno jsem se upřímně smál jak hrál Real LM a Pája vždycky jak byl u balónu Ronaldo tak řval "CéeR Sedum".

Reagovat
FC Porto FC

A pro některý komentátory to je Cristiano Ronaldo a pro další zas Crištianu Ronaldu

Reagovat
REPLIKATOR

"Vítejte na zaplněném letenském stadionu. A když říkám zaplněném, myslím tím jen z části. Diváků opravdu mnoho nepřišlo."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ČT má dvě slabiny a to je basket a tenis. To jsou dva sporty u kterých se jejich komentář nedá poslouchat.

Reagovat
bruchy

Smetana je supr na basket, bohužel moc už nekomentuje

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, že je dost oblíbený ale na mě fakt moc ječí, vždycky jak komentoval ze Zídkem tak sem trpěl

Reagovat
bruchy

tak každý má rád něco jiného no, já jsem se na euroligu díval ikdyž mě vůbec nezajímala, ten komentář jsem si užíval

Reagovat
discarda

Pochopim ze ti vadi Smetana ,ale Zidek je proste top nejvic ze vsech:)

Reagovat
smazaný uživatel

jasně znalosti tam má nejlepší, on mi fakt vadil jenom se Smetanou, protože se k němu přidal.

Reagovat
discarda

No ne jen znalosti , ma i schopnost vyjadrovani coz odbornikum vetsinou chybi a hazi jeste naprosto skvely vtipky a proziva utkani Jedinej srovnatelnej s nim je (pro me) Bosak na golfu , je videt ze uz starne a golf se pro nej stava idealnim sportem u fotbalu uz obcas horsi ,ale porad je na fotbal nejlepsi. Capoun ten uz na fotbal vubec nema , uz to vidim jen na lyzovani a moderovani studia:)

Reagovat
smazaný uživatel

jasně ale to prožívání když tam je jenom jeden takový tak je to fajn, ale když jsou tam dva takový blázni ( v dobrém) tak mi to připadalo, že na něčem jedou

Reagovat
smazaný uživatel

S tenisem maximální souhlas (Svačina je na pěst u každého přenosu), když basket (Euroligu a spol) komentoval Honza Smetana ve dvojici s Ježdíkem, Žídkem, tak to mělo emoce, mělo to kvalitu, ale jak si sedne za mikrofon Bažant, tak je to unuděné, nezajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

mě ten Smetana prostě nikdy neseděl, Ježdík je super no a třeba ten Kalemba nebo jak se jmenuje se myslím vypracuje. Svačina hlavně tenisu naprosto nerozumí a plácá strašné blbosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GjøvikFF

A hlavně při tom tenisu mluví tak 3x víc, než by bylo nutný...nebo spíš 30x

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalová část redakce té hokejové nesahá ani po kotníky. Hokejoví komentátoři mají výhodu, že se na ledě neustále něco děje. Ve fotbale jsou často hluchá místa, což komentátory vede ke snaze zápas ozvláštnit a udělat zajímavějším, což často vede k nesmyslným kecům. To u hokejových komentátorů neuvidíte, protože na to není čas.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pro ty zajímavosti tam ti komentátoři jsou ... alespoň pro mě ... nepotřebuju slyšet, že nedvěd přihrál kollerovi, to přece vidim...

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
papanegra

nejlepší komentátoři jsou bohužel na fandovy.. protože ta uroven je tak nízkaa..

Reagovat
smazaný uživatel

komentář na Nově je úplné dno, tam by vynikal i Slepička

Reagovat
smazaný uživatel

Člověk by snad i přežil nějaké ty nepřesnosti v živém vysílání, ale co naprosto nechápu, jak se mohou stát tak brutální chyby při sestřizích po zápasech LM, EL. Když Štěpán takřka neomylně udělal z Martína Montoyi útočníka Barcelony, spletl si asi 3x jméno hráče s míčem, tak už je to na pováženou.

Další věc, která mi pije krev je analýza opakovaných záběrů, oni se domnívají, že to byl ofsajd, opakovanej záběr jim ukáže, že byl a oni to komentují slovy: "Tak nevím, domnívám se, že to byla hraniční situace" ..

Smutný je, že stanice s takovým množstvím zápasů jako je ČT nemá prakticky nástupce, který by převzal štafetu po zevšednělém Bosákovi, mrtvém Čapkovi (mrtvém v komentování fotbalu). Vlášek, Štěpán, Lípa jsou dobří maximálně jako reportéři, ale komentování jim nejde, mají se ještě hodně, co učit a když se učí, tak bohužel od těch, kteří jim už nemají co dát (Bosák, Čapek)

Sláva Štěrbovi a komentátorům Eurosportu.

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda že pan Čapek v poslední době vyplodí pár opravdu zajímavých komentářů, často i mimo dění na hřišti a není skoro zápas, aby nezmínil svého oblíbence "barcelonského špílmachra Messiho", ale to co předvádí na Fandovi Radotínský s tím druhým (jehož jméno mi teď naprosto vypadlo z hlavy), to je hrůza. Hlavně ten druhý zmiňovaný (nezmiňovaný ) - to je síla! Říkám mu "pražská Sparta", protože přesně takhle jmenuje všechny kluby neustále (liberecký Slovan, olomoucká Sigma) - nic proti tomu, ale neustále dokola je na nervyjdoucí...

jinak jste v pohodě chlapi ale dělat tuhle práci bych nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi 100% úspěšnost přihrávek

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mi nikdo nevymluví, že nejlepší fotbalový komentátor všech dob je: http://www.youtube.com/watch?v=Fd0vR7RII_Y !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, neměla být reakce..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mě rozsekalo.

Reagovat
REPLIKATOR

Propast mezi komentátory ČT hokeje a fotbalu je obrovská. Na komentování hokeje je vidět ten profesionální přístup, který u fotbalu mnohdy chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bruchy

jen škoda že ten hokej stojí za hovno

Reagovat
smazaný uživatel

ještě větší propast je pak mezi spolukomentátory hokej/fotbal na čt ...což při pohledu třeba při fotbale na skysports hodně mrzí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proto mě děsí, že hokej na ZOH bude na nově, když jsem se tad díval na NHL, tak jsem musel vypínat zvuk..

Reagovat
smazaný uživatel

THE MOST LEGENDARY, HAJZL SLEPIČKA *MUST WATCH*

http://www.youtube.com/watch?v=0czP0DqClD8

Reagovat
smazaný uživatel

a co teprve největší noční můra. Přenosy Serie A komentované Slepičkou

Reagovat
smazaný uživatel

on furt nahlas vydychoval nebo něco, že?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně jak měl rýmu tak neustále potahoval a pěkně nahlas

Reagovat
smazaný uživatel

na toho jsem úplně zapomněl! (a vím proč)

Reagovat
domingo

A myslim, ze nejvetsim problemem komentatoru v CR neni nedostatek erudice, ale obycejne ignorantstvi. Nepochybuju o tom, ze se ti panove o fotbal skutecne zajimaji, ale prilis casto je ten zajem koncentrovany na ten kosodelnik mezi Madridem, Dortmundem, Londynem a Prahou. Tech bodu je vic..

1) Straslive spolehani se na stereotypy. Poslouchat komentatora u ctvrtfinaloveho utkani Italie, jak se uprimne divi, ze Italove nehraji pro ne preci tak typicky beton (i kdyz tesne predtim ziskali ze tri zapasu skore 8:8, takze by stacilo vytahnout hlavu z analniho otvoru), to proste nema s profesionalitou nic spolecneho. Spanele jsou orgasmicky vzor jedineho spravneho fotbalu, ale nejlepsi liga se hraje v Anglii. Vsem nemeckym fotbalistum je 20, jsou strasne rychli a ceka je zariva budoucnost. Francie neexistuje, vsichni Africane hraji silovy, nakopavaci styl bez spetky kreativity, Japonci jsou pracoviti, ale stejne je legitimni k nim pristupovat stylem "aww, jak se snazi, jak by chteli vyhrat..". Predsudky a ignoranstvi vsude, kam se podivas.

2) Uz zminovana vyslovnost. Jenom jeste jeden bod - radsi to jmeno vyslovim blbe, nez vubec. Pri ACN 2012 bylo vylozene utrpeni poslouchat komentatora, jak nemuze vyslovit jmeno botswanskeho obrance Moatlhapenga, nacez se po trech pokusech v pulce zacne smat a setrese to slovy "cislo tri" nebo tak neco. To uz prekonava hranici mezi diletanstvim a normalni urazkou. Kdyby rekl treba "Motlapeng" (coz snad neni takovy problem), bude to sice blbe, ale kazdy to pochopi - botswanska repre je takova exotika, ze se k ni uz v zivote nedostane, a vyslovnost zulujskych souhlaskovych clusteru dela problemy i lingvistum . Takhle byl ale za kretena.

3) Prilis suchy pristup - cesti komentatori jsou novinari, ne fanousci (alespon ne uprimni - fandi, to ano, ale fandi zrovna tomu, kdo vyhrava a o kom se mluvi v televizi, cili Chelsea, Bayernu, Barcelone, Realu, Spanelsku nebo Nemecku. Taky to davaji najevo.). I sebezapadlejsi britsky komentator si hry vsima natolik, ze je schopny vypichnout taktickou zajimavost, trefne ohodnotit vykon hrace, ci jinak reflektovat to, co se deje na hristi - zatimco cesti komentatori reflektuji prevazne to, co maji napsane pred sebou na papire. Divaka by nemelo zajimat, kolik ma kdo deti a psu a kdo vstrelil v sedmadevadesatym peknej gol do vinglu, ani update nemenicich se sestav co ctvrt hodinu.. zjednodusene receno, komentator je od toho, aby poskytl divakovi neco, co si sam nevygoogli. Ti cesti to nedelaji, protoze fotbalu proste nerozumi - jsou to profesionalni novinari, ne nadsenci.

Jo, ta prace je tezka, ale jakakoliv zapadni zeme ukazuje, ze delat skutecne jde, a jde delat dobre. Jenze mistni televizni stanice, ty papundeklove pohrobky devadesatych let, ukazuji, ze se zrejme nic v dohledne dobe nezmeni.

Reagovat
vacin

ad2) tak tenhleten si u mě nezahraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
discarda

Nevim jestli si nekdo pomatuje nebo jste videli na youtube jeste pred par lety , jak nova vysilala svuj prvni zapas Brno - Sparta. Prvni minuta a Siegl gol , jenze Sparta hrala v bilejch dresech a Poulicek hlasi Brno vede 1-0 a vydrzelo mu to asi 10 minut si myslet ze Sparta je Brno a naopak , coz obv vedlo k rade usmevnych prihod:)

Reagovat
discarda

nemela byt reakce sry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Nejlepší komentátor je na české verzi Eurosportu.Bohužel jméno mi vypadlo.

Jinak víc než Čapka nesnáším Kalouse.

Reagovat
bruchy

Homolka, Šíma?

Reagovat
Kongo

Jo myslím,že Homolka.Strašně to prožívá,třeba když se dívám na fotbal.

Reagovat
bruchy

jojo tak to bude on

Reagovat
smazaný uživatel

Homolka je ten co komentuje i skoky? To je paráda v jeho podání

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bruchy

jojo to je on

Reagovat
fabec1222

Je to dalekooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo johoooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
GjøvikFF

Čapek kdysi uměl...a hodně dobře, to není mluva pro to, aby tam trčel pořád, prostě už má po sezoně, ale kdysi byl skvělej. Kalous je úplně mimo, to jde i vidět, jak z něj mají ti respondenti prdelky

Reagovat
chytrejkluk

Čapoun a Kalous, jsou fakt otřesný, ale to co předvádí Vlasta Vlášek....

Reagovat
smazaný uživatel

Šíma je dobrý, má stejné zaujetí jak pro Bundesligu, tak třeba pro ženský fotbal, u něj není rozdíl, co zrovna komentuje. Ikdyž taky občas přitakává těm, kterým se zrovna daří. Ale oproti těm na Čt je super.

vždy mě dostane to jeho:"..a není to gól..!"

Reagovat
Biozdenda

ach jo.. To je článek na téma: Čapek řekl, že Fred dal o gól míň, bež Torres, ó! Hrůza! Jako správní znalci a experti máte fakta v malíčku a můžete se chybám v komentáři pousmát a opravit si je v duchu ne? Aspoň já to tak dělám. Hlavní je, že Bosák a Čapek mají o sto procent lepší hlasový a jazykový projev, než kterýkoli jejich kolega na čt a zároveň nespadají do kategorie "dělejme to jako na západě," aby museli cvičit intonaci a uměle zvyšovat hlas při každém gólu jako svého času jejich kolegové na galaxii/nova sport. Bosák navíc má neuvěřitelný talent na hlášky, ale to ví každý, to ani nemusím snad zmiňovat. A že dělají chyby? Umím si je opravit. Že místo poháru konfederací říkají konfederace? To bolí! Nepoznali Shakiru? Do přípravy nezahrnuli Blesk, trestuhodná nedbalost. Výslovnost? Že v názvu Arsenal řeknete jasné s a krátké a neznamená, že jste to vyslovili správně. I seznam.cz říká, že výslovnost je ˈɑːsənəl, čili česká verze Arzenál je možná vhodnější, než to vyslovovat v nějaké čenglishtině. A náhodou ve výslovnosti se aspoň snaží - část anglických komentátorů se ani nesnaží a jména čtou prostě anglicky. Suma sumárum nechápu, proč do nich pořád rýpete + oblíbený kec: Zkuste si komentovat zápas. Řekl bych, že použijete tak 300 slov, 10 klišé, samé prostě a po deseti minutách jste v koncích..

Reagovat
domingo

On tenhle argument jeste existuje?

Dej tomu, co kritizuje, patricnou prupravu, odpovidajici plat, exkluzivitu novinarskeho vstupu na vybrane zapasy, a dostatek casu k priprave. Pak sud.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale fakt, mě by taky zajímalo, co by jste od těch komentátorů chtěli slyšet, nebo co by furt měli řikat, jak vy si představujete dobrého komentátora? Ptám se bez nějakého rýpání, čistě ze zvědavosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapni si někdy NHL, NBA atd. Takového komentátora chcu slyšet.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna NBA je se svýma kombinacema trochu zvláštní. Ale rozhodně někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

NHL na Nově? To je z deště pod okap.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím tím český kanál, například CBC nebo jmenovitě, Blackhawks komentuje Pat Foley, opravdu skvělý komentátor, která diváka nenudí a nemusí si rvát vlasy z jeho komentáře. Ať je jakýkoliv soupeř tak o něm ví to, co by tě jako diváka mělo zajímat.

Reagovat
smazaný uživatel

jo proto sem se ptal a souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli myslíš Nova sport, tak to jsou stejný uspávači hadů jako na ČT. Pokud myslíš originál US komentátory, tak to jo.

Reagovat
discarda

jj u fotbalu muze komentovat stylem jak v NBA , kde kazdou chvili hodi nekdo monster dunk

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl si někdy celý zápas NBA? Dunk tam není každých 5 sekund jako na yt.

Reagovat
Biozdenda

u nás v Čr? Jasně. Tady je velké procento lidí, co mají plnou hubu všeho a všech a všemu líp rozumí, ale přitom tak nějak vlastně dělají ve fabrice a ve volném čase chlastají a vypráví na potkání, že kdyby to dělali oni, tak jsou lepší, ale nějak nakonec zůstane vždycky u těch řečí.. hehe. Ale hlavně jsem to psal pro úplnost, ne jako argument. Spousta dětí tu vidí problém v tom, že nepoznali Šakiru, ale oni by třeba zase nepoznali Bobbyho Charltona.

Reagovat
GjøvikFF

Za tu Shakiru , nevím, co má tohle co dělat s fotbalem - kdyby nepoznali třeba Beckenbauera, tak by to bylo horší.

Reagovat
GjøvikFF

Proto to asi komentujeme jen tady a ne v televizi Přeřeky a takový věci vůbec neřeším, já byl kdysi velkej Čapkův fanda, poslouchám ho přes 20 let, ale on je upřímně fakt už v lese, těch frází už má příliš a nestíhá, je mi to zvlášť u něj líto, ale je to prostě tak. Jinak u lyžování si ho rád poslechnu i teď.

Reagovat
Biozdenda

No je fakt, že seků má hodně, ale já mu je odpouštím a pořád se mi fakt dobře poslouchá. Umí pobavit a když je nějaká dobrá akce, tak spontánně křičí Na rozdíl od jeho kolegů z čt4, kdy mám občas pocit, že nějaký robot by to zvládl líp. Je fakt, že jsem asi trochu zaujatý, protože už to bude taky 15 roků, co Čapouna slýchám a zvykl jsem si.

Reagovat
GjøvikFF

Mně přijde, že už se tam trochu trápí a je tam nejspíš jen proto, že za něj není náhrada, pro mě ale měl vždycky nejpříjemnější projev a hlas ze všech komentátorů, když třeba dělá Vasův běh s Petráskem, tak je to parádní...a to tam povídají 5 hodin, na to se vždycky těším rok.

Reagovat
Biozdenda

je to možné no. Na stránkách čt je, že už odkomentoval cca 1000 zápasů. Možná už ho to prostě nebaví zjišťovat každý rok dalších 200 jmen, která se do fotbalu přihrnou a ještě studovat jejich výslovnost. Nedivil bych se mu. Ale doufám, že neskončí

Reagovat
exse

Aneb Španělský strojvůdce zabil 80 lidí, ale zkuste si to sami řídit vlak, řekl bych že byste taky nabourali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Biozdenda

jako každý se chytáš té nejméně důležité věty na konci příspěvku. ať žije svět velkých diskusí

Reagovat
exse

Promiň, ale i kdyby si měl pravdu, tak tím argumentem si celej ten svůj příspěvek uplně znehodnotil, protože je to naprostá blbost. Ale pokud chceš diskutovat, tak prosím. Největší problém je jejich nepřipravenost, ano může se stát že se přeřekne, že si nečeho nevšimne, nebo že nemá mluvený projev jak by si divák přál (ikdyž normálně by se takovej človek k takové práci nikdy dostat neměl), ale pokud jsou tak nepřipraveni, že uplně zaměňují hráče, říkaj nesprávný informace a podobně, tak to jsou prostře profesionální chyby, které nejsou odpustitelné. Takže když se potom spojí, že většina z nich k tomu nemá ani potřebné vlohy a ještě k tomu působí takhle neprofesionálně, tak je to prostě děs.

Reagovat
Biozdenda

znovu: není to argument, jen téma k zamyšlení proto je to taky na závěr a uvedené slovy: "oblíbený kec." Jinak já se zastávám jenom dvojice Bosák Čapek. Já si totiž myslím, že komentátor je mnohem víc, než někdo, kdo shrnuje fakta. Je to průvodce zápasem, konferenciér. Člověk, který tě uvede do situace, zhodnotí, jak to vypadá s oběma kluby poslední dobou, proč mají dneska motivaci, který hráč teď frčí a podobně. A v zápase občas přidá informaci, která tě pobaví, přidá emoce (hodně důležité!), umí zkušeně ohodnotit situaci, případně ji srovnat se zápasem, který komentoval pár let zpátky, atd. atd.. K tomu potřebuješ pár věcí: přehled o dění, dobrý jazykový fond, smysl pro humor, příjemný hlas. Uznávám, že Čapek má problémy s tím přehledem. Možná už ho fotbal po těch tisíci odkomentovaných zápasech tolik nebaví. Nevím. Ale používá celkem pěkný jazyk, občas pobaví dobrým vtípkem a jeho hlas je příjemný, dobře modulovaný a naprosto přirozený, což u mě víc než vyrovnává občasné přeřeky, nebo faktické nedostatky. Když je poznám, tak si je v duchu opravím a utvrdím se, že mám přehled. Když je nepoznám, tak je mi to pochopitelně jedno

Reagovat
chytrejkluk

Tak hlavně na ČT nedělá spolukomentátora Mario Lička ,ale jeho bratr Marcel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bruchy

to by ještě scházelo aby to byl Mario, ta jeho francouzština

Reagovat
smazaný uživatel

JE TO TAAAM, JE TO TAAAM. DVA NULA JE DALEKO LEPŠÍÍ.

Reagovat
smazaný uživatel

to byl Karoch a bylo to 3:1 ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti nezdá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to normálně 2:0. Žádný 3:1. Ale tak aspoň Karocha si trefil.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyt to říkal v tom prvním zápase Plzně, a tam stav 2:0 ani nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to po gólu Koláře na 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, oni myslí tu Černou Horu. Už se chudák Karoch dost opakuje no

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak mě ani nenapadlo, že by někdo byl schopen toto pouzít dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas nevěděl o tý Plzni. To fakt posouvá Karocha na další level

Reagovat
Aldeano
Reagovat
ACSeRw!n

je to kreten..

Reagovat
Kongo

Jílek v cyklistice parádní + k němu Padrnos.

Reagovat
bruchy

Jílek je super, ale Roberta Bakaláře nikdo nenahradí

Reagovat
Kongo

Ten byl dobrý,ale občas mi lezl pěkně na nervy.Když vysvětlovat různý waty nebo co Nebo každý kopec srovnával s Petřínskou rozhlednou.Hrozně moc se opakovat,není to nic jednoduchýho sám mluvit 4 hodiny denne,ale Jílek to zvládá líp.

Reagovat
smazaný uživatel

no nejlepší bylo jak si tak trochu vymýšlel překlad rozhovorů po etapě Ale tak on byl svůj měl svoje mouchy, ale fanoušci cyklistiky na něm "vyrůstali"

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano
Reagovat
Aldeano

Chybná reakce, omlouvám se.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych komentátory úplně zrušil. Myslím si, že je to přežitek z dob, kdy fanoušci neměli tolik možností si zjistit informace a musel jim je říkat komentátor. Dnes mají fanoušci díky netu minimálně stejný přehled jako komentátoři. Navíc v některých případech to komentátoři berou spíš jako možnost exhibice (Bosák) nebo používají už 100 let stejná klišé (Čapek). Komentátoři zápasům škodí a kazí je.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem různé bláboly, ale tohle teda ne.

Reagovat
smazaný uživatel

no s tím sice nesouhlasím, ale někdy bych uvítal dvě zvukové stopy s možností vypnout komentář.

Reagovat
exse

Docela výstižný. Prostě je tu Bosák, kterej je o parník lepší než všichni ostatní, ale i on už pravidelně vypustí tak 5 blbostí za zápas a celkově to není nic moc. Dále jsou tu Lípa s Kozohorským, ti se alespoň trochu snaží dělat si přípravu a sem tam řeknou něco zajímavýho, ale jejich projev je nudný a chyb dělají spoustu. No a Čapek ja kapitola sama pro sebe, toho ani nestojí za to hodnotit. Co se týče spolukomentátorů, tak je to ještě horší. Nejlepší je Zelinka, kterej někdy mluví docela trefně, ale jak je napsaný i v článku, často to zabije nějakoublbostí, ale to je ještě v normě. Dále bych zmínil Csaplára, jeho projev je naprosto příšernej, ale alespoň sem tam přinese nějakej insight z trenérskýho pohledu a dokáže divákovi přiblížit jak to asi chodí. Němec s Karochem v podstatě jen opakují to co je naprosto zřejmé a fanoušek to sám vidí, k tomu přihazují blbosti. Táborský je to samí v hodně starší verzi a tomu odpovídá i jeho projev. No a uplně na chvostu je Lička, kterej je uplně totálně mimo ve všech směrech.

A ještě maličkost, když už si vychytával perly skoro ke všem, tak se prostě musí zmínit Karochovo chacha, které přidává za každou druhou větou, což je neskutečně otravný.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák je daleko za Štěrbou a pak až za Bosákem je ten zbytek.

Reagovat
domingo

Csaplar je bozi, pamatuju si, jak se ho kdosi ve studiu zeptal, koho by chtel trenovat..

Moderator: "Koho byste mel radsi v tymu, Messiho nebo Ronalda?"

Csaplar: "Ja bych chtel oba."

Moderator: "Tak pochopitelne, ale kdybyste si mel vybrat.. ?"

Csaplar: "Ne, ja bych chtel oba."

Moderator: "Ale rekneme, ze.. "

Csaplar: ".. oba."

Reagovat
robertWHU

Reagovat
Greny

Reagovat
Aldeano

Nebo jak asi 10 minut vysvětloval Krejčímu, ať nehraje pro peníze (Liberec-Sparta, loni na jaře)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

to taky pamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mi nikdo nevymluví, že nejlepší fotbalový komentátor všech dob je: http://www.youtube.com/watch?v=Fd0vR7RII_Y !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

S jeho legendárním ďábelským smíchem v závěru samozřejmě!

Reagovat
bruchy

Škoda že nekomentuje Ondra Svěcený ... ten byl super

Reagovat
chytrejkluk

Ondra? není to náhodou Petr?

Reagovat
bruchy

je

Reagovat
chytrejkluk

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kongo

A ještě jsem zapomněl na NBA,na Nova Sport tam v neděli komentoval taky dobrej komentátor.

Reagovat
smazaný uživatel

Janouch

Reagovat
Kongo

Jinak když jsme u toho basketu,tak Zídek v eurolize neměl chybu.I Bažant celkem v pohodě,ale Zídek jak to prožívá je super.Jen škoda,že se na basketbal čt totálně vysrala.Radši bych sledoval EL v basketu než evropskou ligu.Na co 2 zápasy evropské ligy?

Reagovat
discarda

Cibona - Malaga na ct a jirka zidek v akci:)

http://www.youtube.com/watch?v=H5DEiBSpyDI

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hodně tomu rozumněl a měl vždycky hezký statistiky ale byl takovej monotóní.

Reagovat
bruchy

tak to teda nééé 90% času říká o tom kdo kolik proti komu nastřílel bodů a 10% mluví o tom co se na palubovce stalo dvě akce dozadu

Reagovat
discarda

Absolutne nejhorsi na vsechno z ct je Kalous , u jinejch desnejch lidi (Mejtsky,Langr atd.) to beru ze maj daleko vic sportu a obcas musi okomentovat nakej sestrih i z fotbalu, ale Kalous dela jenom fotbal a furt je naprosto tragickej , ten na to proste nema a nepochopi to . Zajimavy je treba pozorovat Vrbovi grimasy pred rozhovorem s Kalousem a s nekym jinym ,jako by si vzdycky rikal : do pici zase je tady Kalous.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa volá ten so Sport 1, čo komentuje PD a vždy tam smrká, kašle a huhňá do mikrofónu? Slepička?

Reagovat
smazaný uživatel

ano legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč není možnost vypnou komentář a musíme poslouchat ty idioty.

Reagovat
Biozdenda

to máš různé, tady taky nejdou vypnout komentáře některých, které považuješ za idioty

Reagovat
smazaný uživatel

jdou

Reagovat
Biozdenda

jak?

Reagovat
smazaný uživatel

vpravo nahoře pod svým nickem máš tlačítko settings, tam napiš ten nick který chceš blokovat. Já to nezkoušel, ale takhle nějak by to mělo fungovat.

Reagovat
Biozdenda

není to tam, bohužel :)

Reagovat
fenixLFC

na dialkovom mas tlacitko ovladanie hlasu a kdesi by malo byt aj vypnutie zvuku

Reagovat
smazaný uživatel

ČT jako jediná má kvalitní komentátory. Děsím se Soči a hokeje na TV Hovna s píchačem Borhyový a dalším kolektivem

Čapek je kapitola sama za sebe. Na jednu stranu se na ty přenosy těším, protože je alespoň sranda. Má to jedinou nevýhodu, že pak vždy musim poklidit, protože u toho akorát prskáme smíchy. Bosák top. Přeřeky k živému komentování patří, neřeším je.

To že komentátoři někdy netuší co se děje na hřišti, na to jsem si zvykl. Bohužel Čapek je schpnej tvrdit že to bylo jinak i když na deseti opakovaných záběrech je vidět něco jiného. Možná by stačilo, kdyby povinně hrál třeba FIFU s CZ dabingem aby ty hráče poznal a Bosák by mu k nim ještě řekl něco zajímavého a svěcený to oglosoval

Btw buďte rádi za tyto komentátory. To co například komentují na volejbale, to je škoda mluvit. Nidky volejbal pomalu neviděli a to jsou teprve kecy mimo mísu..

Reagovat
smazaný uživatel

no tak Rejman a jeho volejbalové show, to je kapitola sama o sobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pozor. Ten je z nich ještě ten nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

A nejhorší je spolukomentátor sám 'dovšehosenaseru' šéf svazu Haník. Absolutně netuší, kdo kde hraje, pořád nad něčím spekuluje a je naprosto mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Slepicka nekolik let zpatky.. strela vedle a mic se jen odrazil do konstrukce za branou tak se zatrepala lehce sit a Slepicka: AAA JE SROVNANO.. NOOO TAK KRASNA RANA NA BLIZSI TYC.. NEDAL GOLMANOVI PRAKTICKY ZADNOU SANCI ALE NA DRUHOU STRANU BY SI MEL DOMACI BRANKAR SAHNOUT DO SVEDOMI.. GOLMAN MUSI U BLIZSI TYCE PROSTE BYT VCAS.. z opakovaneho zaberu to stale Slepicka nepoznal ze mic neni v siti ale jen tesne za ni..nasledoval odkop a hralo se dal.. a on stale nekolik minut bez problemu komentoval stav 1-1 a jeste si postezoval ze nam rezie nabidla pouze jeden opakovany zaber srovnavaci branky.. na ukazateli bylo stale 1-0..o nejakych 5 minut pozdej mu to ''uz'' zacalo vrtat hlavou.. CO SE TO DEJE.. NEVIM JAK VY ALE JA TU MAM STALE STAV 1-0.. dalsi dve minuty o tom polemizoval.. a nakonec z nej vylezlo.. AHA.. TAK JE TO JINAK.. VSECHNO JINAK.. STAV JE 1-0.. GOL HOSTU NEBYL UZNAN PRO OFSAJD..

Reagovat
smazaný uživatel

xDDDDDDDDDDDDDDDDDd

Reagovat
REPLIKATOR

Legendární

Reagovat
Kongo

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To jsem už házel do sekce "Videa" tady na EF Měl dostat rozhodčí do hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

je to vůl

Reagovat
off-olda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

http://www.youtube.com/watch?v=0czP0DqClD8

Toto som pozeral nazivo vtedy, nechapal som...Legendarne.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Al Capone

Komentuje vubec jeste Slepicka na sport tv fotbal? Parkrat jsem ho slysel a ten borec je tak spatny az je to smesny

Reagovat
smazaný uživatel

Na Čapkovi mi vadí, že žádné jméno nevysloví normálně, ale vždycky s takovým zvláštním důrazem, případně protahovaným závěrem. Růůnýýý. To samé Bosák a jeho oblíbený hráč: Juharrrr.

Reagovat
smazaný uživatel

a Hušbauerrrrr

Reagovat
smazaný uživatel

každý má své negativa, ale člověk si na to už nějak zvykl... v porovnání s takovým Hrdličkou nebo Radotínským od Novy, to je teprv trápení

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

škoda že nedostal rozhodčí do oka

Reagovat
Aldeano

Tak to už je samozřejmě legenda. " takovou tu tvrdou ránu do obličeje"

Reagovat
Aldeano

Tittelbach:

„Nahodíme puk k Tugnuttovi ... přihrávka byla moc prudká.“

„Je to zakázané... nedovolené... přes všechny čáry...icing...a puk jde zpátky před Hniličku.“

„S velkým fotbalem začínal Kováč v Loučné nad Desnou.“

„Sudí Puček vytáhl červenou kartu, aby mohl Baránkovi ukázat žlutou.“

„Toto je Pavel Besta, kterému se stalo zvláštní zranění, když šlápl na zahradě na hrábě. Úplně stejné zranění se stalo před lety René Bolfovi, když přenášel kočárek a udělal si výron.“

„Ale bohužel míč už byl za brankovou čárou, když si ho Došek zpracovával, vhazovat bude Olomouc.“

„Aha, tak Tomáš Rosický je ještě na hřišti, zrovna jsem ho viděl zahrávat rohový kop.“

„Tam jste viděli krásnou střelu Davida Výborného, ke které se nedostal.“

„Tak tady vidíte naše manželky!“

„A to je paní Kaberleová.“

„Čárový rozhodčí ukazuje ofsajd!“ (Fotbal ČR- Andorra)

„A nyní si jde kapitán Pavel Patera pro vítěznou trofej!“ (proneseno asi čtyřikrát, než k tomu v reálu došlo.)

„Chorvatům se na minulém mistrovství Evropy dařilo, v základní skupině mimo jiné porazili Jihoafrickou republiku.“

„Lokvenc dal dva góly v Makedonii, jeden Finsku a teď Andoře, takže 3 zápasy, 3 góly…“

„Je tu ideální fotbalové počasí, 15 stupňů, i když hodně fouká a je silný vítr…“

„Lima dneska hraje svůj jubilejní 42. zápas…“

„Cimirotič je opravdu slovinská hvězda. Vždyť už v 17 letech hrál za slovinskou sedmnáctku.“

„Jiří Jánošík, hvězda Chelsea…“

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší bylo jak on nebo Poulíček komentoval Spartu v Brně a on si 20 minut pletl týmy. Jasný gól Siegla a přesto pro něj Brno vedlo.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
GjøvikFF

Zase ber to, že tehdy ta Nova brala všechno, co mělo nohy, Poulíčkovi v té době bylo 19 let, neměl zkušenosti, nic...a hodili ho do vody.

Reagovat
smazaný uživatel

jistě ale to diváka nezajímá, ten žádá určitý servis a tohle prostě bylo k smíchu

Reagovat
GjøvikFF

Samozřejmě bylo, ale přišlo mi už tehdy nefér si to vylívat na mladým klukovi, co sotva vyšel ze střední.

Reagovat
smazaný uživatel

tak spousta lidí mu to dávala sežrat i za ty vyhrané ceny TyTy. To prostě byla tragedie když vyhrával rok co rok sportovního komentátora roku a předváděl takové výkony. K tomu to zlepšení stále nepřicházelo.

Reagovat
smazaný uživatel

To dostával kvůli Kolotoči

Reagovat
smazaný uživatel

jasně Kolotoč a proto že po něm jeli ženské

Reagovat
GjøvikFF

On si tam ty hlasy sám nedával (aspoň předpokládám), prostě to byla Nova, byla populární, lidi neřešili kvalitu, tu nehledali, já se té televize vůbec nezastávám, je to hnůj.

Reagovat
Puskas

jaká zkušenost? když jdu jako sport. komentátor komentovat ligu a spletu si týmu, to je idiocie, ne nezkušenost

Reagovat
GjøvikFF

Prostě se přihlásil do Novy, tam z něj udělali sportovního komentátora, aniž by k tomu měl vzdělání, přehled, cokoliv, tak byl pochopitelně rád, že se mu hned po matuře otevřela budoucnost. A v tom věku byl vyklepanej jak Startka, čemuž se vůbec nedivím, byla to jeho premiéra, tak to celé domotal. Hoši, sáhněte si zodpovědně do svědomí, co jste kdy v životě podělali vy a myslím, že přestanete takhle přísně soudit.

Reagovat
Puskas

neexistuje, když jdu komentovat Spartu a neznám Siegla, Novotného, Koubu...není to o chybě, nepřipravenosti, ale o neschopnosti

Reagovat
domingo

Reagovat
GjøvikFF

Protože se o ten fotbal nezajímal, toho komentátora z něj udělala až Nova a schválně si přečti, kdy se o tom zápase dozvěděl. V 19 letech poslouchal, co mu kdo řekne, kde by taky chytil lepší kšeft.

Reagovat
smazaný uživatel

ale pokračoval v té karieře a vůbec to nevypadlo, že by se aspoň snažil zlepšovat

Reagovat
Puskas

no, možná se snažil, ale nelepšil se , jak tehdy řval jak tur, když jsme dali v hokeji Japoncům na 7:0

Reagovat
GjøvikFF

Prostě na to neměl, nemyslím, že by to bylo o tom, že by na to kašlal...ale kdo by těsně po komárovi a po studiu sám sebekriticky řekl, že na to nemá, když to nevadilo jeho šéfům.

Reagovat
Puskas

jeden z jeho šéfů byl Svoboda s tím svým "je to obránce, nedalo se od něj čekat, že by přihrál přesně"

Reagovat
GjøvikFF

No právě - v takovým hurá projektu, jako byly sportovní přenosy Novy, se těžko dal čekat nějakej progres, tam nebyl kvalitní prostě nikdo, Svoboda byl taky případ.

Reagovat
Puskas

Nic z toho neomlouvá, když už se dostal na ten flek, měl se začít zajímat, mě jako fanouška zajímá jen to, aby odvedl dobrý výkon, u fotbalisty taky nějakou nepřipravenost neberu

Reagovat
GjøvikFF

S vrcholovým fotbalem taky těžko začneš 2 dny před zápasem, on to tak s komentováním v podstatě měl.

Reagovat
Puskas

jde o to, že si spletl týmy, vše ostatní se dá tolerovat, toto ne

Reagovat
Kongo
Reagovat
GjøvikFF

Tak vidíš, o další argument víc, proč se mu přestat posmívat.

Reagovat
smazaný uživatel

nepřipraven hele fotbalový komentátor a nepozná odstín barvy dresů? Ty dresy co tehdy Boby mělo byly křiklavě červené, Sparta má tu sou rudou. Fotbalový komentátor který nepozná takové hráče jako byl Siegl?

Reagovat
Kongo

Tak jasně,ale bylo mu 19 let,nepočítal s tím,že bude muset takhle zaskakovat.Možná měl takové nervy,že měl prostě tmu.

Reagovat
Puskas

to jak by řidič nastoupil nepřipraven do autobusu a pletl si brzdu s plynem

Reagovat
smazaný uživatel

A on tam s Tittelbachem seděl proč v tom studiu? Aby se koukli na fotbal? A po tomhle si v Nově řekli, že z něj udělají sportovního komentátora, protože jim ukázal, jak mu to jde?

Reagovat
Puskas

měli jen ty dva - Titlouše a jeho

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tam píšou, že to komentoval Svoboda přímo z Brna, ale ztratili zvuk a tak tam nahnali ty dva. Jenže podle mě tam Poulíčka nevzali kvůli Kolotoči, takže tím jde těžko omlouvat, že jako sportovní moderátor nedokázal poznat, který tým dal gól.

Reagovat
Puskas

já to pamatuji, deset minut, pak Svoboda, že prý musí opravit kolegu, že vede Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

spíše ho vzali na ksicht, že bude číst sportovní zprávy a když nebyl kdo tak ho tam vyhnali. Co je vedlo k tomu, aby tento experiment pokračoval to je záhada.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že na jeho místo by se určitě našel někdo, který tomu trochu rozumí. A mít tam člověka, i když takhle mladého, který nerozezná týmy, je prostě jejich styl. Stačí se dneska podívat na počasí. Máte hezkou tvář? Vás bereme. Co na tom, že o meteorologii ty ženské neví nic. Lidi se dívají, tak co.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabrymu u F1 bylo 17 když začínal a nevšiml jsem si, že by dělal to co Poulíček u hokeje a fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

To taky tenkrát zrušili přenos GL kvůli premiérový epizodě Esmeraldy aneb Volejte řediteli a Železného pověstné koláče.

Reagovat
Godwinson

Otravné fňukání z diskuzí až do článku ... supr.

Reagovat
Aldeano

Tak Slepička je už v síni slávy. Ale tohle je borec:

http://sport.sme.sk/ninajovsvet/Ladislav-Borbely/k/79/najpopularnejsie

Reagovat
discarda

Nevim jestli si nekdo pomatuje nebo jste videli na youtube jeste pred par lety , jak nova vysilala svuj prvni zapas Brno - Sparta. Prvni minuta a Siegl gol , jenze Sparta hrala v bilejch dresech a Poulicek hlasi Brno vede 1-0 a vydrzelo mu to asi 10 minut si myslet ze Sparta je Brno a naopak , coz obv vedlo k rade usmevnych prihod:)

Reagovat
Kongo

Ale náhodou tohle je nostalgie jako sviňa.

http://www.youtube.com/watch?v=H5fcrQsBwvs

Jak ještě bývala tuším v pátek penalta a v sobotu odpoledne jednou týdně fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že Nova vysílala fotbal v pátek

Reagovat
Kongo

No ono to bylo myslím prvně v sobotu a pak v pátek (možná obráceně) a pak s tím začala prima v pondělí a najednou byly aspň 2 fotbaly týdně.

Reagovat
smazaný uživatel

první přenos na primě Žižkov - Opava na velikonoční pondělí

Reagovat
Aldeano

Jj vždy v pátek. Docela nostalgie no...

Reagovat
Puskas

nezapomenutelné

Reagovat
smazaný uživatel

Před pár lety no Už to bude skoro dvacet let a mám pocit, že si tam pletl týmy skoro celý poločas.

Reagovat
discarda

jj bylo to v roce 1994 tusim , pred par lety bylo mysleno ze jsem to pred par lety videl na youtube , nez to smazal ten dotycnej.

Reagovat
domingo

Jj, bylo to nejak kratce po revoluci, Nova tehdy zamestnavala komentatory dost sveraznym zpusobem. Dostal se ke sve praci stejnym zpusobem jako Clancy Wiggum.

Reagovat
Kongo

To je urážka veřejnýho činitele!

Reagovat
Puskas

Nikdo nepřekoná jednoho polského komentátora, kterého vyhodili za to, že býval vulgární:

"Zastawte tego bítlsáka, i kurwa gol

Reagovat
skteel

Nejlepší spolukomentátor co jsem snad kdy slyšel, byl František Raboň na letošní Tour de France.: Pro mě jako pro někoho, kdo závodní cyklistiku v životě nikdy nedělal, to byla výborná škola, hlavně co se týká slangu, ten mě fakt bavil. Ač nesnáším,když někdo komentuje do TV s pražským přízvukem, tak tentokrát to tomu dalo ještě větší šťávu .... "von se tam vepředu sám takzvaně vyvětral"

Reagovat
7kaka7

Tak včera jsme se např od pana Čapka dozvěděli že Kováč hrál za CSKA Moskva, a ze si neni jisty zda se tam potkal z jedním hráčem Rigy

Reagovat
smazaný uživatel

buďme rádi že aspoň město trefil

Reagovat
Israha

No tak suverénně nejhorší komentátoři jsou na Sport 1 a 2 (kromě Štěrby). Ti jsou naprosto neposlouchatelní, celých 90 minut blábolí o jakýchsi nepodstatných statistikách typu "už je to čtyřicet let, kdy dal naposledy nějaký střední záložník hattrick ve venkovním zápase proti Valencii" a když jim dojde materiál, dokola srovnávají Messiho s ostatními/Ronalda s ostatními/Messiho s Ronaldem, a to ze všech možných i nemožných pohledu. Absolutně neposlouchatelné, i člověk, co si za kolo zkoukne v průměru 2 - 3 zápasy a nechrápe u nich, získá větší přehled než oni.

A Slepička tomu svého času vévodil, to jeho nekončící funění a styl vyjadřování á la staříček Pagáčů v hospodě nad rumajzlem, to bylo čisté zlo. Zlatá ČT, Prima i Nova...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kongo

to byla "RathoVÍNKA"

Reagovat
božský John

Honza Homolka, Michal Šíma, Béla En (!!!!!!!!!!!!), celá hokejová redakce čt, Smetana a Jílek. To je podle mě naprostej top českýho komentování. Takovej českej eurosport v tom servisu informací nemá chybu

Reagovat
Kongo

Smetana komentuje se Zídkem basketbalovou EL,že?

Reagovat
discarda

uz asi 4 roky ne , jinak Smetanu mam rad celkove ,ale komentator rozhodne top neni narozdil od Zidka

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel už Euroliga na ČT není

Reagovat
Kongo

Vím no,tuhle poslední sezonu nebyla vůbec.Před tím dávali aspoň záznamy.

Reagovat
božský John

Když ještě vysilali euroligu, tak komentovali. Tam ani tak nešlo uplně o tu informovanost, ale to jakym zpusobem do toho byli zažraný, to bylo úžasný

Reagovat
Kongo

Hlavně Zídek.

Reagovat
Kongo

v září-říjen je ME v basketu.I s našema hochama.Už se těším.To bude zlatý důl.

Reagovat
božský John

Těšim se, stěhuju se do Prahy, tak bych se šel rád mrnout

Reagovat
smazaný uživatel

ve Slovinsku

Reagovat
Kongo

Vždyť je to ve Slovinsku.

Reagovat
božský John

Ja jsem pitomej...v PRaze byli tedka ti mladoši, já to mam pomotany

Reagovat
Kongo

Ale ta skupina co jsme dostali je úplně šílená.

Reagovat
smazaný uživatel

porazíme Gruzii, vyrovnaný zápas možná s Polskem, ale ten zbytek tam se bojím blamáže

Reagovat
Kongo

Gruzií neporazíme.To je podle mě černý kuň turnaje.Neskutečně talentovaný tým.Pokud bude i Zaza,tak mají opravdu kvalitní podkoš.

Reagovat
discarda

no nevim myslim ze Zidek uz nekomentuje pro ct , pokud ho nenajmou spec na ME. Bojim se aby to nebylo napr. Bazant + Velensky , aspon Jezdik tam bude doufam urcite.

Reagovat
Kongo

Ježdíka nemám rád.

Reagovat
Kongo

Ježdík mě vždycky celkem nudil,ten to bere moc odborně.Taková napodobenina Fischera v politice.

Reagovat
discarda

Prave ze Zidek mel vsechno informovanost , rozumel tomu , umel mluvit , zapal a jeste obcas prihodil nakej politickej vtipek

nasel sem na yt Cibona - Malaga :)

http://www.youtube.com/watch?v=H5DEiBSpyDI

Reagovat
božský John

Ja to napsal blbě. Že mi tam ani nešlo o tu informovanost, ale o tu srandu, nadšení, raodst z basketu... Jinak souhlas

Reagovat
Greny

Reagovat
božský John

Jinak video fakt dobry

Reagovat
discarda

...vytočil jeho telefonní číslo

Reagovat
patas92

plus Svačina, ten je s Dusíkem a Zárubou TOP3

Reagovat
smazaný uživatel

hoši prosím vás raz som tu videl stránku kde boli predstavované nové dresy klubov,neviete jej názov?dakujem za pomoc

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl můj starý blog, ale přestal jsem ho aktualizovat, měl jsem tam takový seznam a občas jsem to sem hodil. Možná myslíš tohle.

http://fxtbal.blogspot.cz/p/dresy-201314.html

Reagovat
Kongo

A zapomněli jsme na Svačinu,který určitě taky patří k top českým komentátorům.

Reagovat
smazaný uživatel

dostihy dobrý, ale tenis v jeho podání úplná tragedie

Reagovat
božský John

Toho vidam jenom u tenisu, protože na koníky koukám jenom jednou do roka a moc tomu nerozumim. Ale u tenisu mi fakt vadí. Mluví, kdy nemá a tak

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete jak sa volajú komentátory nhl na Nova sport? Tí sú tiež dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemalá část českých fotbalových komentátorů se pořád kasá, kolik hodin se na každou akci připravuje, přitom to na jejich výkonech pak není vidět. Za všechny mě napadá třeba Pavel Čapek, který si ještě v zimě 2012-13 myslel, že Lucio je hráčem Interu, přitom už byl dávno v Juventusu, za spolukomentátory mě napadá třeba Radek Bejbl, který v sezóně, kdy rezerva Barcelony skončila druhá v Segunda División řekl, že podle něj Barcelona B hraje jen regionální soutěž, ale vůbec to není na škodu (takových faktických kiksů by se na každého, snad jen kromě Bosáka se Štěrbou, dalo najít mraky).

Další problém jsou samozřejmě zažité stereotypy jako třeba italské catenaccio, které už v Itálii na nejvyšší úrovni roky nikdo nehraje. A dalším problémem je zaujatost některých z nich. Třeba o Bosákovi každý ví, že se zajímá o německý fotbal, ale nedává to najevo a dokáže si zachovat nadhled, Štěrbovi je to buď jedno, nebo na sobě nedává znát, komu přeje, ale to, co předvádí/předváděl Pavel Čapek v souvislosti s Barcelonou, popřípadě někteří komentátoři a hlavně jeden spolukomentátor Sport TV, to je na pováženou.

Když to srovnám třeba s komentátory okolo hokeje, ti jsou o level úplně nikde jinde. Tam jsou spolukomentátoři typu Hosták nebo Pospíšil na úrovni fotbalových komentátorů a klidně by tím pořadem dokázali provádět sami a komentátorovi jako je Záruba nesahá nikdo z fotbalu výš než po pás.

Když si třeba vzpomenu, jak byl jednou David Pospíšil jako host ve studi při Euru, výborně tam rozebral nějakou situaci a Karoch si tam z něj ještě s moderátorem (nevím teď už přesně, kdo tam tehdy byl) dělali srandu, přitom jsem od něj takovou analýzu jak živ neviděl, bylo to celkem smutné.

Reagovat
smazaný uživatel

Si pamatuju, jak jednou při Euro hockey tour Záruba musel někam odejít a Hosták to celou třetinu v klidu komentoval sám

Reagovat
smazaný uživatel

To byl Lípa, pokud se nepletu. Ten se má hokejovým komentátorům opravdu co posmívat.

Reagovat
miky10
Reagovat
Kongo

Mně ten Karoch příjde strašně arogantní.

Reagovat
patas92

věřím, že Záruba s Dusíkem by z fleku byli lepší fotbaloví komentátoři, než ty paka co tam jsou teď

Reagovat
smazaný uživatel

Průměrný český komentátor pro průměrného českého pepíka. V čem je problém? A jo, od té doby co má každej jouda kabelovku nebo satelit a čumí na premijér lýg, tak má pocit, že český fotbal, od hráčů po komentátory je pod jeho úroveň.

Reagovat
Shevchenko

Když mám dobře placenou práci, která mě baví a mám určité výhody (cestování na prestižní zápasy), tak tu práci dělám profesionálně. Ale ty asi patříš mezi ty české pepíky.

Reagovat
Shevchenko

Ale obul bych se do toho daleko víc. Bosák i Vlášek byli v článku v podstatě chválení, ve skutečnosti ale první jmenovaný šel výkonnostně nejvíce dolů a druhý je asi úplně nejhorší.

Reagovat
Kongo

Macháček na Primě,to bylo něco.

Reagovat
Dominator

Necudoval by som sa, resp. mal som taky pocit, ze to vtedy Zelenka myslel skor ironicky, zo "zdvorilosti" k Capkovi

Reagovat
Dominator

*Aj jeho totiz asi soklo , ze Capek nespoznal Shakiru.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je nejhorší Čapek a hned ho následuje Táborský. Čapek věčně blábolí o nějakých rádoby zajímavostech a přitom mu uniká hra. Táborský zase neuvěřitelně plave ve jménech ( viz. ,,Ten Japonec, už nevim, jak se menuje, teď je myslim v Manchesteru.''). Několikrát naopak překvapil Vlasta Vlášek, jeho komentování sestřihu zápasu Nordsjælland - Chelsea a narážky na trest Anelky v repre byly prostě geniální.

Reagovat
Alan_Shearer

Nejlepsi byl Capek v pamatnym zapase Slovanu s Bolkou: "Liberec pootocil o 360 stupnu kormidlem tohohle utkani"

Reagovat
fabec1222

Nejhorší komentátor na světě = Tomáš RIchter

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný český komentátor, kterého jsem ochoten poslouchat je Bosák, i když to taky není žádný zázrak. Ze spolukomentátorů se dají poslouchat Zelenka a Němec. Zbytek mi trhá uši tak, že někdy i vypínám zvuk a pouštím radši hudbu. Zlatá NHL na Nova Sport, kde si můžu přepnout na originální komentář, to se nedá s českými žvatlali porovnávat.

Reagovat
Losinho

Čapek šel strašně dolů, nedá se poslouchat. A když k sobě dostane Karocha nebo Němce...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, když na začátku přenosu slyším Čapka a Karocha, mám po náladě. Kamrád vždycky vyčkává kdy Čapek udělá to své pověstné "hmmmm".

Reagovat
Losinho

"Hmmm, tady se jako lasička prosmýkl Václav Pilař..."

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Poprvé jsem to zaregistroval když hrála Barcelona a a Čaopun řekl " Hmmmm Frank de Bůr". Tenkrát se to dalo ještě vydržet.

Reagovat
madridcan

V maili mam ulozene hlasky. Tusim, ze ich tu raz na silvestra hadzal Robertocarlos alebo kto.

Památný zápas Česko - Andorra s Vaškem Tittelbachem.

"Fotbal je v Andoře na třetím místě za lyžováním, cyklistikou a

možná i za rugby."

V 60. minutě: "Petr Čech má v letošní sezoně hodně nul. 20 v

Premiér League a tři v reprezentaci - proti Rumunsku, Makedonii a

Andoře…"

"Gólem Vráti Lokvence jsme dnes vyhráli 3:0"a klasická nedokončená

věta: "Andorra zažila největší porážku doma v Barceloně 1:7 od

Portugalska, respektive v roce 2002 nezískali ani bod a v roce 2004

vlastně taky…"

"Tam byla šance Milana Baroše, ale nepřišel tam…"

"Lima dneska hraje svůj jubilejní 42. zápas…"

"Rozehnal a Tomáš Rosický jsou sehraná stoperská dvojice z

Olomouce…"Při třetím gólu, kdy si Baroš zpracoval balon ve

vápně, naznačil pohyb, dvakrát si posunul míč a odcentroval -

Lokvenc dával hlavou do prázdné: "Góóól, nádherná akce na jeden

dotek!" U míče je Rozehnal. "Vašek" nic neříká… Rozehnal má

míč pořád u sebe.. Vašek pořád nic. Najednou se od španělského

komentátora ozve "Rozehnal"… a Vašek okamžitě reaguje, a řekne

"Rozehnal"!

"Jankulovski (v 31. minutě - gól z penalty) vzal úvod zápasu do

svých rukou…"

"Lokvenc dal dva góly v Makedonii, jeden Finsku a teď Andoře, takže

3 zápasy, 3 góly…"

"Tihle dva hrají v klubech, které mají zajímavé majitele…"

Blažek: "Pozor, šance Baroše…"Tittlebach navázal: "… ano, ale

Vallecano vlastní žena…" Blažek: "pozor, ještě Lokvenc…"…

"Zeptám se Jardy Blažka, jestli dnes nějak slavil narozeniny Kollera,

který sem ale s mužstvem nepřijel…"

"To byla první šance našeho týmu, dnes už druhá Lokvence"

"Je tu ideální fotbalové počasí, 19 stupňů, i když hodně fouká

a je silný vítr…"

"a Rosický má šanci dát svůj jedenáctý gól v reprezentaci…aaa

skóruje!!! …jeho dvanáctý gól…"(hezky kopnutá penalta, se

zřejmě počítá za dva…)

Jeden historicky : Liga majstrov asi 3 roky dozadu, zapas Arsenalu a

Jarda Bosak skomentoval spomaleny zaber na nepremenenu sancu a kysle

ksichty Henryho a Kanua slovami : "...a oba se propadli do cerne

beznadeje"

Neviem ktory komentator, zapas Corgon Ligy..

"strela na branku... aut"

"Ronaldo - exterminátor, syn Robocopa" (Tomášik, Euroligy)

Míra Bosák: Kolik fotbalistů si může dovolit postupovat v plné

rychlosti s míčem na branku, nedívat se na nohy a balón, mít hlavu

zvednutou a poslepu servírovat míč kolegovi do jasné šance ?

Nevím, ale mám pocit, že jich nebude víc, než prstů na ruce

zasloužilého lesního dělníka po třiceti letech práce s pilami

všeho druhu.

Míra Bosák: "No jak tak na Smeichela koukám tak bych se s ním

nechtěl hádat o to kdo bude mýt nádobí."

"O zápase je rozhodnuté ja si len vychutnávam druhý polčas."

(Dušan Galis finále LM za stavu 3:0 pre AC Milano)

"Esteze Neemelo je take nemehlo" SVK-EST JOJ potom co Neemelo netrafil z

polmetra prazdnu branu

Komentátor na ČT2 : Za zmienku tiež stojí, že ani jeden zápas v

ktorom Petr Čech vychytal nulu, Chelsea neprehrala.

Jardo Bosák, Ajax vs. Sparta, LM 2005/2006: "Zelenka čaruje na malém

prostoru, abrakadabra vyšlo..."

Jardo Bosák (ME 2004): " Kdyby někdo před Mistrovství Evropy tvrdil

takúto cestu Řeku, tak by byl rád, kdyby dostal na nědeli

vycházky."

mne sa lubilo ked este sebo hral za petrzalku a hrali v trencine a on

dal gol a komentator: "v pozadi pocut divakov ako oslavne vyvolavaju

filipove meno" a popritom bolo pocut iba trencanov: "Sebo je jebo!!!"

Bobelyho skvosty, LM Chelsea-Barca, STV2:Messiho emocionálna

inteligencia stigmatizuje divákov.

Štatistické ukazovatele sa integrujú do relevantnosti hry

L.Borbeli:hraci si neudrzuju centralne vertikali

Berti Vogst, ktorý reagoval na neutíchajúcu kritiku zo strany médií

po nevydarených MS 1998 takto: "Keby som vedel chodiť po vode, moji

neprajníci by povedali - Aha, ešte ani plávať nevie".

CT 2 - Ludia proti rasizmu alebo ... Polcasovy medajlonik o

Ronaldinhovi. V pozadi hraju domorodci na bubnoch a skriekaju tam opice

!

Jaromír Bosák(MS v Nemecku Argentína vs Pobrežie Slonoviny): Vletět

mezi ně (Ayala a Heinze), to si žádá dávku občanské statečnosti.

BOSÁK: „V Hannoveru je po utkání připraven bohatý doprovodný

program. Kupříkladu na břehu zdejšího jezera je připravena akce s

lákavým názvem „Sex On The Brach“. Zájem je údajně obrovský.

Bohužel my s Vladimírem letíme do Berlína.“ TÁBORSKÝ: „Co se

dá dělat?“

Jaromír Bosák a Vladimír Táborský, zápas Taliansko - Ghana BOSÁK:

„Před čtyřmi dny jsem na německé stanici ZDF sledoval rozhovor s

přítelkyní Guanluigiho Buffona Alenou Šeredovou. Hned z kraje nám

německá režie nabídla fotografie z jakési přehlídky plavek, kde

modelem stála zmiňovaná Alena Šeredová a mohu říct, že si Gigi

nevybral špatně.“ TÁBORSKÝ: „Překrásné plavky.“

LM celtic vs benfica: miller je drzy ako opica

Jaromír Bosák: Fadiga.. Ten, než by kopl do míče pravou, tak by

raději oběhl náměstí.

Jaromír Bosák (MS 2006, Francúzsko-Južná Kórea): To byl tréner

Advocaat milostivý, z osmi Kimu postavil jenom tři.

Galaxia, Liverpool-ManU, Viktor Blazek & Jakub Otava: VB:"predstavte si,

ze otec bratov Nevillovcov sa vola krstnym menom Neville, cize sa vola

Neville Nevile" ; a reakcia JO:"hmm mas pravdu Viktor, predstav si, ze

by si sa ty volal Blazek Blazek"

Komentátor Sport 1 pri zápase Barcelona - Real: "Voľný Ruud van

Nistelrooy, jak se říká, zadrbal to."

Jaromír Bosák o brankárovi Slavie Praha: "Martin Vaniak v dvojzápase

proti Ajaxu Amsterdam chytil šest čistých šancí a penaltu jako

šlehačkový zákusek navrch. Je to čaroděj, je to kouzelník, je to

ježibaba se vším všudy."

Jarošík má právě na Slovince velmi dobré vzpomínky. Hrál proti

nim v Ostravě, kde jsme prohráli 0:1…“

„Slovinci jsou hodně podobní Finům, protože Slovinci jsou v

žebříčku 42. a Finové 43….“

„A tohle už je slovinský brankář, hvězda německé ligy“ (pozn.

Chytá v druholigovém Furthu)

„Je zajímavé, že Blažek je vlastně jediným hráčem z české

ligy v základní sestavě…“ (tedy kromě Poláka, že?)

„Tak tohle byl vynikající balon. Ale příliš dlouhý.“

„Tohle je Jelen Pokorn, víceméně defenzivní záložník. Dnes

hraje pravého beka.“

„Jelen Pokorn, na to, že hraje pravého beka, má dobrý fyzický

fond.“

„Dojde k hodně střídáním. Je tam Vráťa Lokvenc, vidím tam… s

třináctkou Plašil, je tam taky s pětkou Jun a teď se rozhodčímu

hlásí taky Hübschman s Lokvencem, Plašilem a Junem. Takže Lokvenc,

Plašil, Hübschman a Jun a teď to potvrzuje taky hlasatel. Ano, takže

Plašil, Lokvenc, Jun a Hübschman.“ (opakování – matka

moudrosti!!!)

„Tak to je Vratislav Lokvenc, který přestoupil z Kaiserslauternu do

Bochumi“ (vskutku aktualita – přestoupil v létě)

„Cimirotič je opravdu slovinská hvězda. Vždyť už v 17 letech

hrál za slovinskou sedmnáctku.“

„Domácí hráč, který hraje za domácí tým.“ (pozn. Myšleno

– Slovinec, který hraje za pořádající klub Celje)

„Acimovič v obležení čtyř českých hráčů. Byli tam

Hübschman, Jankulovski i Jiránek.“ (a dva z nich faulovali, co – a

to Rozehnal)

„Znovu Acimovič, skutečně neúnavně zahrává rohové kopy.“

„Lokvenc v koncovce váhal s přihrávkou na Juna a tím zbrzdil naši

rozehrávku…“

Polák halfvolejem zvyšuje – Tittlebach: „Polák dává první gól

v reprezentaci s nádhernou střelou pravačkou volejem.“ Opakovačka:

„Ano, znovu ten volej.“

„Hübschman musí rychle spěchat.“

„Tak dnes si zahráli skutečně všichni, využili jsme totiž

všechny možnosti střídání…“ (kromě např. Čecha, že)

„Rozehnal nemá komu by hodil, tak si vybral Janošíka…“

„Jiří Janošík, hvězda Chelsea…“

„85. minuta, vedeme 3:0, tak to vypadá, že ten třetí vzájemný

zápas zvládneme my.“

„Slovinci na Euru, na tom posledním mistrovství Evropy prohráli

všechny tři zápasy ve skupině, a to s Jihoafrickou republikou,

…“ (Jihoafrická republika na mistrovství Evropy?? Hmmm, zřejmě

novinka v systému)

Dále jsme se několikrát dozvěděli, že jsme se Slovinskem sehráli

první zápas v roce 1988 – v té době bohužel ani Slovinsko ani

Česko ještě neexistovali, bohužel…

Z pořadu Jana Krause: J. Kraus: "Jak se tak připravujete na zápas?" -

"No hodně koukám na fotbal, tuhle jsem si udělal poznámku, že jeden

frajer nemá rád zeleninu."

"A toto mělo s fotbalem asi tolik společného, jako čabajka s

racionální výživou."

"Běloruský obránce visí na Barošovi jako vánoční ozdoba na

stromku." Kraus: "Já jsem si hned říkal, jak máte asi doma ozdobený

stromek."

"Stromek ozdobuje žena a dělá, protože já jsem jasně nezručný

člověk." Kraus: "Tak to jsme kolegové."

"Úúúúú, to byl pane zákrok. Tak ten bych nepřál ani nejlepšímu

příteli mé ženy."

"Kolik fotbalistů si může dovolit postupovat v plné rychlosti na

branku, nedívat se na nohy a balón, mít hlavu zvednutou a poslepu

sevírovat kolegovi míč do, do jasné šance? Nevím, ale mám pocit

že jich nebude víc než prstů na ruce zasloužilého lesního

dělníka po 30 letech práce, s pilami všeho druhu."

"Proti byl jednak znovu vzkříšený střelec Kuka, autor dvou branek,

jednak hra žižkovské defenzívy, která měla k dokonalosti asi tak

daleko, jako tučňák patagonský k předsedovi OSN."

"Shevcenko neprorazil. To by u toho musel být jeho otec, tankista."

"Hraje se jen na jedné polovině hřiště, z toho bude mít radost

správce hřiště."

"Pořadatelská služba i policie se chovaly tak, jako by šlo o

přátelák k výročí 1. máje a ne o derby."

"Stadionem zní brazilská samba, zatímco pruský marš se ztrácí

někde v dáli."

"No jak tak na Smeichela koukám, tak bych se s ním nechtěl hádat o

to, kdo bude mýt nádobí."

"Protáhl se mezi dvěma obránci, jako by tam byli namalovaní."

"Ledviny Igora Gluščeviče vyslaly nebezpečnou střelu."

"A ve vzduchu zavoněla sádra po zákroku Zagorakise."

"Poborský zrychlil jako řidič Stanislava Grosse."

"Tady by se dal vzpomenout kolega Shaekspeare: "Mnoho povyku pro nic"."

"To byla kosa jak od prvorepublikového zemědělce."

"Trenér Rehhagel ctí známou zásadu, že nejlepší obrana je ...

obrana."

"V minulých dnech to v Praze vypadalo, jako by se v srdci Evropy konal

sraz popelářů z celého světa. Všude oranžová, oranžová,

oranžová." (Po kv. s Nizozemskem)

"Brněnští asi spíše čekali, že Blšany si dají tři vlastní

góly a zase odjedou do stínu chmelových štoků."

"Kdyby někdo před turnajem odhadl takovouto cestu Řeků do

semifinále, byl by rád, že by dostal na neděli vycházky."

"Tento dánský hráč by mohl svým dětem vyprávět pohádku o tom,

kterak se z chudého rybáře stal fotbalový reprezentant."

"Fadiga! Ten než by kopl do míče pravou, tak by radši oběhl

náměstí."

"Neustále zůstávali ve hře čtyři slávističtí obránci, kteří

se drželi půlící čáry jak válečné linie ."

"Tak v kolik hodin asi usne dneska pan Arsene Wenger, to nevíme, ale

jistě můžeme říct, že se mu ráno nebude chtít pro noviny."

"A Adriano jen pokračuje v tom, co dělal úspěšně od začátku. Já

si běžím a vy si mě chytejte, jak chcete."

"Ono zkrotit takové hráče, jako je Totti a Cassano, kteří jsou

jistě výbornými fotbalisty, ale občas u nich dochází k velmi

silnému zatemnění v mozkové části hlavy, tak to už je problém."

"Ale no jistě, Baroš si předkopl míč a Bracker do něho zajel jako

na Leninových sáních."

"Bierofka si vybral cestu, která už byla bohužel ucpaná."

"A teď málem ukázal Lukáš Jarolím publiku téměř vše, co nosí

pod trenýrkami, po Goorově zákroku... no ještě, že Lukáš

Jarolím nechodí naostro."

"Ajajaj, Gudjonhsen navařil přesolenou polívčičku Petru Čechovi."

"Teď se ale Gallas zlobí zbytečně, tohleto je na tmavě žlutou

kartu."

"No jo, to se to hraje Franku Lampardovi, když už jeho geny hrály v

prenatálním stádiu fotbal jeden na jednoho."

"Populární hra jeden proti třem teď u postranní čáry skončila

očekávaným výsledkem."

Reagovat
masly008

supr počtení a Bosák je borec o tom žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Zápas LM Chelsea vs Šachtar

Zelenka: Výtejte v Západním Berlíně

Reagovat
Losinho

Výtejte

Reagovat
božský John

Fakt řek Výtejte?

To je blbec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
chytrejkluk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Krom "výtejte" to bylo proti Neapoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mistr Bosák

Reagovat
smazaný uživatel

Me nevadi snad ani jeden komentator, naopak mam rad Zelenku i Karocha. Vedomosti o fotbale mam i bez nich a sledovat fotbal bez komentare me nebavi..

Reagovat
Liquid

jsem rád, že jste tu zmínili Slepičku, bohužel už ho odstavili jen na ženskou házenou a tu nesleduji, jen když jsem přepl program tak jsem ho hned poznal, byl vážně neuvěřitelnej, ať žije Vedran Korluka a Bousechór

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé si tohle všechno pročítat :-) Ale, když si člověk zkusí vypnout zvuk a povídá třeba jen 3 minuty v kuse o zápase ( a ne zrovna svého oblíbeného týmu)... tak ledacos pozná :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže proč to jde v hokeji a ve fotbale ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože v hokeji je "nadčlověk" Záruba :-) Podle mého soukromého názoru. Nic víc za tím nehledej.

Reagovat
smazaný uživatel

To neni o žádnym "nadčlověkovi". To je o tom, že je vždycky připraven líp, než celá vaše fotbalová redakce dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už několik měsíců členem fotbalové sekce nejsem :-) Jinak bych si to tady ani nedovolil komentovat.

Reagovat
Losinho

A nadčlověk Dusík? A nadčlověk Jílek?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak slyšel někdo komentovat EPT na Fandovi? To je úžasné. Jeden expert vždy tvrdí co udělá a pokaždé je to opak. Prostě odborníci na Nově, respektivě na Fandovi to je top class.

Jeden z normálních spolukomentátorů je asi Pavlík Karoch, rozumí tomu, sice někdy plácá, ale na takového Czsaplára to nemá a co takový Luďa Zelenka

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci tu niekto sledujete, ale na slovensku mame web ninajov svet, pomenovany podla legendarneho ivana ninaja))) tam su zozbierane vsemozne hlasky sportovych komentatorov aj spolukomentatorov http://sport.sme.sk/ninajovsvet/

na slovensku to je vcelku kriza, ti mladi mi pridu uplne posrani pred kamerou, posobia uplne tazkopadne.... jednotkou je asi marcel merciak, ale ten sa tiez niekedy pozabudne a hadze po nas statistikami a historiou. v hokeji je naopak velmi dobry spolukomentator riso lintner, byvaly skvely hokejista. je hlasky a pohodacky pristup su uz priam legendarne.

spominany tu bol slepicka. ja si ho este z federalu pamatam. na slovensku sme niekedy mali miroslava tomasika. taky sentimentalny ujo. raz, niekedy v 1996, komentoval zapas presov-rimavska sobota, presov dal gol a tomasik :"ano, ano, padol gol ! a z prazdnych tribun sa ozyva burlivy potlesk !"....

Reagovat
Dominator

Reagovat
pepinho2

Ted na Nova Sport.."Přichází Lukáš Stratil,odchovanec Příbrami" nepřišel tam náhodou z Baníku?

Reagovat
smazaný uživatel

Jó Čapka nemám rád komentuje půl hodiny jednu akco zatímco už proběhli tři další

Reagovat
mike.84

skvěle napsano, pravdivé naprosto vše ! palec up

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Za zmienku tiež stojí, že ani jeden zápas v

ktorom Petr Čech vychytal nulu, Chelsea neprehrala.

Reagovat
mike.84

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me nejhorsi Karoch, jeho posmivacnej ton za kazdou druhou vetou je k neposlouchani. Jinak obecne vic nez komoleni jmen a obcasny zameny hracu mi vadi suchost pri komentovani. Kolikrat jsou zapasy, kdy da jakykoliv tym gol a cely je to okomentovany stylem "tak je to gol".

Reagovat
smazaný uživatel

Mám rád většinu spolukomentátorů a komentátory ČT teda s vyjímkou Pavla Čapka od kterého slyšíme jednu věc desetkrát v jednom zápase, třeba při šanci : hmmm , nóó .Nebo, když ze Sergia Busquetse udělal Carlose, atd.Nejlepší komentátor určtiě Míra Bosák a líbí se mi i Lípa.Nejlepší spolukomentátor byl podle mě Václav Drobný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak řekl Gary Neville.... každý kdo v televizi mluví o fotbale, jak ve studiu, tak přímo komentátor... by měl mít aspoň základní trenérské zkoušky.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsie bolo aj tak, ako teraz pri Pohari konfederacii Merciak aspoň v 2 prenosoch tvrdil, že Fred prestupil do Shaktaru

Reagovat
madridcan

Ked toto povazujes za najlepsie, tak tvoj oblubeny vtip je asi- Ide babka po pusti a prepadnu ju potapaci...

Reagovat
smazaný uživatel

dobre, ako myslis...povedzme, stojí za pripomenutie by tam bolo vhodnejšie, ale to je už jedno

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší článek, co tady, kdy byl

Reagovat
smazaný uživatel

+ Radotínský je vocas co fotbal nikdy nehrál

Reagovat
C-M@ster

Trochu mě zaráží, že tu nebyl zmíněný Slávo Jurko a Viktor Blažek.

Na Galaxii/Nově Sport u Premier League to byli moji nejoblíbenější komentátoři. U tohoto jsem se tehdá smál: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-xDmp7KSNA0&t=205

Reagovat
smazaný uživatel

Slavo Jurko

Reagovat
Darren Fletcher

na čom si sa smial?

Reagovat
C-M@ster

Však ale to byl přenos na Nově, komentoval to Radotínský napůl s Jurkem a jak dali Slováci na 2:1, Jurko tam začne řvát goooooool... lidem doma tekly nervy a pak se říkalo "Do Česka míří papež, ale všude se mluví o Jurkovi"

Reagovat
Darren Fletcher

aha jasne, to mi nenapadlo, hej pamatam si to :))

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Darren Fletcher

a inak takto je to trošku lepšie, s merčiakom, skús :) legendary

http://www.youtube.com/watch?v=GMXUOGta1bM

Reagovat
C-M@ster

No, to se mi právě moc nelíbí... takové to "prihraj, Stanko!" "dobre jsi zrobil"

Reagovat
Darren Fletcher

no lebo merčiak aj šesták sú z prešove (resp z okolia) a on mu to pekne vychodniarsky odkazal "dobre ši zrobil", nárečovo a náhodou v návale emócií to podľa mňa vyšlo tá hláška je u nás nesmrteľná už :)

ešte jednu vec si pozri, tu to trošku preexponoval už, ale opäť vhodný moment no :D

http://www.youtube.com/watch?v=3_iulFsGLkc

Reagovat
Darren Fletcher

ja zomrem jak to pocuvam dokola to na co vsetko on prisiel vtedy :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

A to v Cesku nepoznajú komentovanie L. Borbélyho, natom sa ujebáva polovica Slovenska, také niečo v Česku nemajú. Vtip je v tom, že on to nemyslí ako sradnu ale celkom vážne

Reagovat
smazaný uživatel

Ukážka:

V rozostavení PSG je možné badať istý špecifický element a to v podstate akési dva štvorvaly - obranný a záložný, ktorých vzájomná kontinuita, však nemusí vždy úplne korelovať, čo by pri dostatočnej hernej kreativite a patričnej empirickosti ofenzívnych ako aj marginálnych hráčov Valencie mohol byť v konečnom zúčtovaní relevantný faktor pre stanovenie výsledku zápasu

http://sport.sme.sk/ninajovsvet/Ladislav-Borbely/k/79/najnovsie

Reagovat
smazaný uživatel

Letos je na komentátorech víc vidět, že zpohodlněli a naprosto kašlou na přípravu, a to bohužel i včetně Míry Bosáka, u kterého je ta změna celkem dramatická. Asi má pocit, že už to nepotřebuje, že už je hvězda. Při porovnání s hokejovými komentátory ti fotbaloví ztrácejí opravdu hodně. Sice je fotbal (alespoň ten český) míň akční než hokej a fotbalové zápasy trvají déle než hokejové, přesto ale nemůže být komentář tak fádní, jak nám to pánové předvádějí. Mám pocit, že je to pro ně víc práce než koníček, a to je pak poznat na jejich výkonu.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze jsme jen zmlsani tim co predvadeli za mlada. Dali si latku vysoko a ted uz maji problem udrzet to tempo. Ale kdyz sleduju zahranicni streamy, tak ty komentare jsou daleko horsi...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě si vzpomínám na minimálně 2 záměny Viktorie Plzeň se Žižkovem

Reagovat
Sosi

Nejdřív odbočka. Měl jsem rád Vichnara, ale bohuřžel skončil. S odůvodněním, že dnes jsou na komentování jiné nároky, než on sám vyznává, tedy že komentátor dnes musí pořád mluvit a chrlit zajímavost za zajímavostí,. To on si nemyslí, a proto končí. To je pro mě hrozná škoda, protože byl příjemnej, přitom žádnej krasavec, ale šlo vidět, že ho to hrozně baví a přitom nemlel pořád nějaký kraviny, jen aby mluvil. Takže asi jsem spíš pro tu starou školu, líbilo se mi to víc. A jako jednomu z mála se mi např. nelíbí Záruba, jak jej všichni opěvují. Sice ano, připravuje se asi nejvíc ze všech, ale podle mě v tom je ten kámen úrazu, protože potom pořád mele a mele, tahá rozum za rozumem. Dokud je to ve světě statistik, tak ok, přečte si je a člověk mu nemá co vyčítat. Jenže on potom začíná rozumovat i nad hokejem, hrou a taktitkou a tam se potom projevuje jeho nedostatek, tedy že tomu zas tak moc nerozumí a co se nenaučí, to neumí. Pak je trochu trapné, když ho spolukomentátorští odborníci usměrňjí, že nemluví tak úplně pravdu. Škoda Vichnara tedy, dnes si raději poslechnu Dusíka, který občas řekne blbost, ale aspoň si nehraje na chytrýho a neopravuje hned každýho, jak Záruba.Takže Zárubu prosím nedávat jako vzor do fotbalu, opravdu ne.

Z fotbalového světa. I přes všechny chyby je ČT o parník jinde (myslím jen volné kanály, na placené nekoukám). Prima komentuje prostě po svém - ok, ale nevyhovuje mi, nicméně nesere mě to... Fanda, Nova,...-tady ne mi otvírá kudla v kapse, přesně jak se píše ve článku - Radotínský řve už když je míč na půlce. Tady to teatrální dramatizování nemůžu vystát.

K ČT - Bosák jako dobrý, i když trochu Zárubovatí. Čapouna si v duchu opravím a zasměju se, ale jako úplně mě to nesere, furt lepší jak divadelní přenost z Novy. To, že komentátoři jezdí jen na výlety, to mě ale sere, že prostě jde vidět, že se nepřipravovali a spoléhají na to, že ty týmy prostě znají a nějak to okecají. To je prostě na strhnutí prémií, s tím by měli něco dělat. To, že Čapoun prostě dělá kiksy, ok, prostě už je z něj starý a senilní dědek. Ale když to někdo kazí, protože jde radši před zápasem na pivko a nic se nepřipraví a nezjistí, to mi vadí. JE škoda, že skončil Svěcený, ten mi byl sympatičtější i jak Bosák.

A spolukomentátoři? Jednoznačně Táborský, ten to jediný usměrňuje do správných mezí a je jen škoda, že už moc let před sebou nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

jak vis, ze se nepripravovali a ze jezdi jak na vylety?

nekdy je jednoduche kritizovat, ale kdybys to mel delat sam, tak by ses z toho posral

Reagovat
smazaný uživatel

Tu zminku o poharu konfedrace, tak nad tim bych mavl rukou. FIFA je vlastne konfederace, takze ikdyz to neni doslovny preklad anglickeho nazvu, tak by se to neoficilane dalo take nazyvat jako pohar konfederace

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyz vidim, jak cizinci komoli nase jmena, treba Pítr Ček, Tomas Rosiky atd., tak bych nad tim mavl rukou. Priznejte si, kdo z vas zna vsechny vyslovnosti hracu? Ja teda ne.

Da se polemizovat, ze to je preci jejich jib a maji cas si to zjistit, jenze oni ze za rok potkaji s tolika sportovci, ze si zapamatovat u vsech jejich spravnou vyslovnost je nemozne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele