8. kolo Gambrinus ligy pohledem Libora Žůrka

03.10.2007, 15:02
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Server EuroFotbal.cz pokračuje v rubrice Kolo Gambrinus ligy pohledem hráče, ve které oslovený fotbalista hodnotí uplynulé kolo nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže. Druhým ze čtveřice hráčů, kteří budou komentovat odehraná jednotlivá kola, je útočník FC Tescoma Zlín Libor Žůrek.

Slavia - Zlín 7:1
Tak na tento zápas bych nejradši zapomněl. Jeli jsme do Prahy s cílem bodovat, ale už po pěti minutách bylo rozhodnuto o zápase. Dostali jsme hned ze začátku dva góly a už jsme se vezli. Slavii narostla křídla a vlastně celý zápas si dělali, co chtěli. Připadal jsem si jak žáček co se učí hrát fotbal. V tu chvíli nevíte kam běhat, jen si říkáte, ať už je konec. Ze Slavie bych vyzvedl záložníka Belaida, který jim tvořil hru a má skvělé přihrávky za obranu, a Standu Vlčka, který neúnavně sprintoval za obranu a dělal nám velké problémy. Cestou nazpátek jsem si pustil discmana, ale pořád jsem si přehrával v hlavě ten náš zápas. Jak jsem přijel domů, ani jsem nemohl usnout, naspal jsem tak dvě hodiny. O víkendu nás čeká Olomouc a my musíme vyhrát, to je nejlepší odpověď na nepovedené utkání.

Žižkov - Baník Ostrava 0:2
Zápas Baníčku v televizi jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít. Před zápasem jsme si psali s Davidem Bystroněm, psal jsem mu, že dá branku a on jí nakonec dal a k tomu byla i vítězná. Moc jsem mu to přál, má teď výbornou formu a to neříkám jen proto, že to je můj kamarád. Jeho výkony by podle mého neměly nechat chladným trenéra reprezentace. Měli jsme v pondělí dva tréninky, a tak jsem spěchal domů, abych to stihl. Přišel jsem domů v 17:14, zapnul TV a fotbal nikde. Až po 30 minutách jsem se ho dočkal. Myslím, že Baník vyhrál zaslouženě. Druhý poločas byl lepší a nakonec dal i dvě branky. Žižkov měl taky šance, ale nedal je a to je v dnešním fotbale rozhodující. Nikoho nezajímá, kolik kdo měl šancí. Každého zajímá jen výsledek. Nejvíce se mi líbil Franta Rajtoral, jeho průniky, technika v rychlosti z něj dělají výborného hráče. O Davidovi Bystroňovi jsem už mluvil a taky jsem rád, že dal gól i Svěrky. Doufám, že bude už zdravý a bude dávat góly. A zmíním se i o fanoušcích, kteří nezapomněli na Pavla Bestu, vyvolávali ho a tím ocenili jeho roky strávené v Baníku. Takové fanoušky nikdo v lize nemá, jsou fakt nejlepší!! Podívejte se, kolik jich bylo na Žižkově, a to bylo pondělí a zápas byl v TV.

Kladno - Brno 1:2
Tady jsem tipoval remízu. Na Kladně se hraje těžce, je zde specifické prostředí. Brno si dobře pokrylo nebezpečné útočníky Jeslínka a Zachariáše a nebezpečně hrozilo z brejků. Taky tady rozhodovaly standardní situace. Při prvním gólu zaspala obrana Kladna a nechala z otočky vystřelit Trousila, který to trefil fakt skvěle do šibenice. Potvrdilo se, že takové zápasy rozhoduje zkušenost a tu osvědčil René Wagner, který mazácky hlavou rozhodl.

Olomouc - Liberec 1:0
Čekal jsem vyrovnaný zápas, který skončí plichtou. Jenže Olomouc má Hartiga s Melinhem, kteří vlastně zápas rozhodli. Melinhovy kolmice nemají chybu, Hartig z toho těží a dává důležité góly. V tom je největší síla Sigmy. Doufám, že si formu nechají doma a v sobotu u nás nebudou tak nebezpeční.

České Budějovice - Most 1:0
Tak konečně se výhry dočkal i trenér Straka. Budějovic mi bylo docela líto, hrají pěkný fotbal, ale neměly takové štěstí a spoustu zápasů smolně prohrály. Výhra jim určitě pomůže po psychické stránce. Trenér Straka je určitě zvedne, je tím známý, že když je mužstvo dole, on z něho dokáže vymáčknout maximum a hráči pod ním jezdí po zadku a nic nevypustí. V dnešním fotbale rozhodují hlavně standardní situace a to se stalo i v tomto zápase.

Mladá Boleslav - Bohemians 2:0
Přiznám se, že tohle byla pro mě jasná jednička. Boleslav byla povzbuzena výhrou na Spartě a pomalu se rozjíždí. Určitě jí pomohlo angažování trenéra Ščasného. První dva góly v jejich dresu dal Ivo Táborský, který stál vždy v pravý čas na správném místě. Byly to sice dorážky, ale i takové góly se počítají. Už se těším, až tam budeme hrát. Stadion je strašně fotbalový a lidi tam vytvářejí díky tribunám blízko hřiště výbornou kulisu.

Teplice - Plzeň 1:0
Teplice měly super začátek sezony, trošku je přibrzdila prohra u nás a následná prohra v poháru v Holicích. Proto jsem očekával, že tohle zaváhání napraví a s Plzní vyhrají. Což se nakonec i stalo. Ale zápas to byl vyrovnaný. Teplice jsou známé tím, že i když nedají branku ze hry, tak si vždy vytvoří šance ze standardek a některé z nich čas od času promění a strhnou vítězství na svou stranu. Doležal i Verbíř jsou fakt výborní v jejich zahrávání.

Jablonec - Sparta 0:2
Taky tento zápas jsem viděl v TV. Spartě se v Jablonci v posledních letech moc nedařilo, ale bylo vidět, že se poučila a šla od začátku zápasu za vítězstvím. I když jim chyběl Pavel Horváth. Musím říct, že vyhrála zcela zaslouženě, i když Jablonec nehrál první poločas vůbec špatně. Moc se mi líbil Kulič, který obranu pořádně větral a samozřejmě Kisel, který dal dva góly. Ten druhý byl lahůdka pro oko diváka a fanoušci si určitě přišli na své. Pro mě je Karol Kisel nejlepší hráč 8. kola.

Autor: David Křížka

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mnohem lepsi nez minule ::THUMBS UP, jen tak dal.

Reagovat
HOST*marcocruz

Ten Žůrek je obrovský jelito, ten by nejradši narval do reprezentce celej ten jeho BANÍČEK. A to co říkal o těch fanoušcích fatk nechápu, byl jsme zrovna na hlavnim nádraží když přijižděli v to pondělí do Prahy, těch policitů co tam muselo bejt, a takovej bordel sna dnedělaj ani spartani, řvali tam sprostě, na neviný lid na dávali, na mě tak ytam něco píčovali. 80 z 90 bylo totálně vožralejch, tak jestli tomuhle pan Žůrek říká nejlepší fanoušci tak má v hlavě seno:)

Reagovat
-Kopy-

Jsou nejlepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou (a ještě mlátí nevinné babičky).

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt ubožák.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi u Slavie taky paušalizoval zkraty jednotlivců, proč bych nemohl já?

Reagovat
smazaný uživatel

někdo babičky, někdo nezúčastněný cyklisty, no. Každej máme něco

Reagovat
Kily

no když tak čtu ten tvůj příspěvek a jeho psanou formu, tak se ani nedivim, že ti nadávali

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
HOST*jampadampa

Reagovat
HOST*marcocruz

no tak lyricky bych tě chlapče smetl, to že napíšu pár vulgarit nic neznamená, ty si neulevuješ?

Reagovat
Kily

tak o tom docela silně pochybuju

Reagovat
HOST*marcocruz

pochybovat můžeš:)

Reagovat
HOST*

Lyrika je pro vyžilé levicové pseudointelektuály. Enjoy.

Reagovat
Shevchenko

Ty si seno cipe

Reagovat
HOST*Alons0

Sparťani, ani nikdo jiný takový bordel dělat nemůžou, bo v těch 20 lidech, co vždycky přijedou se dělá docela blbě. Až jich bude taky jezdit 1000, o čemž velice pochybuju, že se někdy stane, tak se potom uvidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Bystroň v repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Když je tam Vlček, může tam být Bystroň.

Reagovat
HOST*Rekso_O_nek

Když je tam Kulič, muže tam být Bystroň.

Reagovat
smazaný uživatel

To taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Vlček podal minule skvělej výkon. Dokonce ho tady někdo ohodnotil šestkou ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Hattrick.

Reagovat
HOST*

Jsem z Ostravy a i když nejsem nějaky zaryty fanoušek Baníku,,vždycky budu fandit Baniku a komukoliv z ligy vic než Skunděne Spartě ktera si mysli že se s nich každy posere,jen kvuli penez ktere bohužel maji:) pitomci:) A přiznejme si,že potkat Banikovce na nadraži neniu nic přijemneho...bohužel se tam najdou nějaci dutaci,bohužel...ale souhlasim s jednim přispěvkem,že v takovem množstvi v jakem jezdi Banik,by se problemum nevyhnul nikdo...A když vždycky vidim ty Pražačky,kteři se tlači na Bazalech tam max ve 40,musim se vždycky od srdce zasmat...a že by se chovali zrovna slušně,to fakt sorry,ale neni to tak...Banik je prostě ojediněly svou přizni fanoušku a to mu nikdo neodpaře,i když se všichni nechovaji jako lidi...klobouk dolu!

Reagovat
HOST*

To Slavie ted ukazuje Namyšlenym posrankum se Sparty jak se hraje fotbal i s třetinou peněz ktere maji Spartani...No jo,je vidtět že Koncepčni strategie tymu je mnohem lepši než vyhazovani milionu do větru:))

Reagovat
HOST*

tak me sere ze to Odense nedokazalo...chybel kousek ..mohl byt konec teplých namistrovaných spartanu.kteří ted po haluzy postopili do uefy ...a ted se bude všude psát jak je sparta nejlepší a jak skvěle hraje...přitom mely víc štestí než rozumu ..toho moc nemahí no..př...řepka.horvath....takový kulič pomalu mizí ..až zmizí uplne ...no a matušovič..ten dement ten neumí prach vubec nic ..haluzák jeden teplý..

Reagovat
Slejdy

bolkaa yeeeaaah

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele