7. kolo Gambrinus ligy pohledem Luboše Kaloudy

26.09.2007, 11:36
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Server EuroFotbal.cz vám přináší další zbrusu novou rubriku s názvem Kolo Gambrinus ligy pohledem hráče, ve které oslovený fotbalista bude hodnotit uplynulé kolo nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže. Prvním ze čtveřice hráčů, kteří budou komentovat odehraná jednotlivá kola, je stříbrný medailista české dvacítky z nedávného MS a současný hráč Brna Luboš Kalouda.

FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 2:0
Liberec potřeboval konečně v tomto zápase vyhrát, což se mu povedlo a podle mě zaslouženě vyhrál. Určitě mu pomohlo uzdravení obou zraněných útočníků Blažka a Dorta, kteří jim doposud velice chyběli zejména při hře dopředu, kde se Liberec trápil. A také mě v tomto zapase překvapila Plzeň, jelikož doteď předváděla kvalitní fotbal a dá se říct, že zápas v Liberci se jim nepovedl...

FC Tescoma Zlín - FK Teplice 1:0
Tescoma potvrdila formu na začátku Gambrinus ligy a vítězství nad zatím neporaženými Teplicemi je toho výsledkem. Rozhodla standartní situace při níž tepličtí hráči nechali trestuhodně volného Zúbka na zadní tyči, který pohodlně skóroval po rohovém kopu a přizvednutí Malára. Jinak měla Tescoma ještě dvě šance na skórování, jednou je zastavila tyč a podruhé reflexivní zákrok brankáře Slavika. A jak říkali sami hráči po utkání, je to vyplynutí z poctivé práce a ne náhoda, že se jim na začátku ligy daří!!!

SK České Budějovice - FK Viktoria Žižkov 1:1
Budějovice hodně zaskočila branka, kterou dostali prakticky do šaten... Určitě to nebylo moc příjemné po několika neproměněných šancích dostat takhle gól a v poločase prohrávat 0:1. Ale tým se zvedl a dokázal zaslouženě vyrovnat a dokonce mohl i vyhrát, když hlavičce Homoláče v 80. minutě scházely centimetry.

FC Bohemians 1905 - SK Slavia Praha 2:0
Jednoznačně největší překvapení tohoto kola. Nikdo to nečekal, ale výhra Bohemians byla zasloužená. Tohle derby hráče Bohemky vyhecovalo natolik, že předvedli určitě svůj nejlepší výkon. Při prvním gólu vyšla Bohemce dokonale standardní situace a při druhém vlétl do centru neohroženě Kunášek a z hranice velkého vápna zvýšil opět hlavou na 2:0. Slavia má hodně nabitý program díky Lize mistrů a také ji svazovalo četné zranění hráčů, což bylo na hřišti znát.

1. FC Brno - FK Jablonec 97 2:1
Brno vstupovalo do zápasu s jasným cílem prolomit domácí smůlu a konečně na domácím hřišti v této sezoně naplno bodovat. V první půlce jsme měli hned ve 4. minutě vyloženou šanci, ve které se ocitl Besta, který tváři v tvář gólmanovi Špitovi těsně minul branku. Ovšem jinak první půlka nic moc nenabídla, hru oživilo poločasové střídání, kdy se na hřiště dostal Paci (Pacanda), který dvěma brankami rozhodl utkání. Při první brance unikl obraně a křižnou střelou poprvé rozvlnil síť. Zhruba za 5 minut sice jablonecký Svatek vyrovnal ze standardní situace, ale poslední slovo měl opět Paci, který se trefil hlavou po krásném centru Marka Střeštíka.

FK SIAD Most - SK Kladno 2:2
Mostu se opět nepovedlo naplno bodovat, a tak na konci tabulky zatím čeká na první tříbodový zisk. Sice vedl od 12. minuty gólem Škody, ale Kladno dokázalo dvěma brankami vývoj zápasu otočit, což značí určitou silu mužstva. Jenomže záhy po vstřelení vedoucí branky opět inkasovali, a tak zápas směřoval k remize, což také nakonec vyšlo. Na hře Mostu je největší zajímavost, že během všech dosavadních utkáni vedl, ale nikdy nedokázal vyhrát...


FC Baník Ostrava - SK Sigma Olomouc 0:1
Tento zapas jsem osobně sledoval v televizi a můžu říct, že si Olomouc veze asi zasloužené vítězství z Bazalů. Sice v druhé půli Baník Olomouc zatlačil, ale větší šanci si nevytvořil. Jednoznačně nejlepším hráčem utkání byl útočník Olomouce Hartig, který nejen že dal jediný gól, ale ještě jeden přidat mohl, když se řítil opět sám na brankáře, jenomže volil kličku a ne střelu a myslím si, že byl ve vápně sražen brankářem a měla se pískat penalta, ale rozhodčí penaltu nenařídil.


AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 0:1
Pro mě druhé překvapení tohoto kola. Na Spartu prostě přišla deka, když po prohře v Teplicích a remíze v Poháru UEFA doma s Odense, prohrála opět doma proti Mladé Boleslavi. V 83. minutě se střelecky prosadil nejzkušenější hráč Mladé Boleslavi Radim Holub, který dřív působil na Letné. Po pěkném přiťuknutí od Mendyho si pohrál s obráncem a střelou po zemi překonal Poštulku. Sparta, za kterou diky trestu nemohli nastoupit Řepka s Abrahámem, tak opět klopýtla a navázala tak na výsledky týmu z popředí tabulky, kde ani jeden ze čtveřice prvních týmů v 7. kole nedokázal vyhrát.

Autor: David Křížka

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*allezvous

Toto téma nic moc, Kalouda v něm popsal jen to, co si každej může přečíst v reportážích o zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, taky jsem to chtel napsat. Napad urcite dobry, ale komentujici fotbalista by tam mohl spis zminit neco, co se v novinach nedocteme.

Reagovat
HOST*

Jo třeba který fotbalista je na holky a který na kluky.

Bóóžinku to by bylo žžúúžo. By možna vyletěl aj nějaké ptačeček.

Reagovat
HOST*D-Bílek

To jsem psal já D-Bílek

Reagovat
HOST*jampadampa

Měl sis radějc dát nick Bú-zerant. To by se k tobě více hodilo.

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*ajhdztux

fotbal je hra pro debilky!je to idiotský!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele