7. KOLO EKSTRAKLASY - WISLA VYKROČILA K OBHAJOBĚ

29.09.2004, 14:03
Aktuality
Wisla kráčí neohroženě polskou ligou a po sedmi kolech má na kontě 19 bodů a k tomu neuvěřitelných 29 vstřelených branek. Pouze v minulém kole remizovala 1:1 s Amicou Wronki, ale o víkendu už opět úřadovala v Lubinu - debaklu 1:7 přihlíželo 8 tisíc šokovaných diváků. A to navíc viděli teprve druhý letošní ligový gól v síti Wisly...

Jediný, kdo letos Wislu dokázal zastavit, nebyl nikdo jiný, než Real Madrid ve 3. předkole LM. To, že se Polákům v evropských pohárech nedaří, dokládá i těsná výhra 4:3 nad Dynamem Tbilisi v prvním kole poháru UEFA. V domácí soutěži však nemají konkurenci a své soupeře drtí v průměru více jak čtyřmi vstřelenými góly na zápas. Za ofenzivní hrou polského mistra stojí zejména superstřelci Frankowski (12 branek) a Żurawski (zatím 9 branek), ale také záložníci Zieńczuk, který v kádru nahradil reprezentanta Kamila Kosowsého, Mauro Cantoro z Itálie a veterán Mirosław Szymkowiak. Obranu, která prozatím inkasovala pouhé dva góly, řídí reprezentanti Marcin Baszczyński a Arkadiusz Głowacki.

Prvních 20 minut zápasu Zagłębie Lubin – Wisla Krakov se hrál vyrovnaný fotbal, ale pak se po brejkové přihrávce Frankowského prosadil Żurawski. Na druhý gól Wisly nahrával stejnému hráči o deset minut později pro změnu Cantoro. Druhou asistenci si bývalý hráč italské Ascoli připsal v 38. minutě, kdy se trefil Zieńczuk. Hráči Lubinu však nesložili zbraně a po poločase brankáře Majdana prostřelil domácí záložník Piętka. Na to ale okamžitě odpověděla dvojice "Żuraw – Frank", která si oproti první brance prohodila role a zakončoval Frankowski. Také v následující akci se balón od Zieńczuka opět dostal k Frankowskému, který obešel brankáře Madariće, ale z ostrého úhlu trefil jen tyč. Odražený míč potom pohodlně doklepl do sítě Gorawski. Hráči Krakova jsou ale zřejmě placeni od vstřelených branek, neboť pouhé tři minuty po pátém gólu přehodil krásným lobem zoufalého Madariće pro změnu levý záložník Zieńczuk a vstřelil svůj druhý gól utkání. V 69. minutě sáhl trenér Henryk Kasperczak k vystřídání hlavních opor, a tak se na hřiště místo Gorawského dostal jednadvacetiletý záložník Kwiek a místo Żurawského další útočník Kuźba. Posledně jmenovaný pak v 74. minutě levačkou uzavřel na celkových 7:1.

Tým Dušana Radolského Dyskobolia Groclin prohrál na hřišti Cracovie 0:2 a ukončil tak svoji 156 dní trvající sérii bez porážky. Zdálo se, že průměrné utkání skončí remízou, ale v 69. minutě brankář Przyrowski špatně odhadl centr Nowaka a míč mu vypadl z rukou. Bojarski se nerozpakoval a prudce vystřelil do středu branky, kde míč z brankové čáry odvrátil Marcin Zajíc. Rozhodčí si ovšem všiml faulu hostů na Bojarského, což ocenil penaltou, kterou proměnil sám postižený. To však nebyla jediná rána, kterou Groclin inkasoval – v 89. minutě šel pod sprchy po druhé žluté Kriżana a v 89. minutě ho následoval Górski. Trenérovi Radolskému se navíc zranil Sikora, a tak rozklížená obrana hostí inkasovala z kopačky Bojarského v nastaveném čase ještě druhou branku. Přes prohru v Krakově je Dyskobolia s patnácti body stále na druhé příčce Ekstraklasy.

Také ostatní víkendové zápasy skončily výhrou domácích: Odra Wodzislaw porazila Lech Poznaň, který se letos trápí, Amica vyhrála nad Polonií Varšava a navázala tak na překvapivou remízu s Wislou v minulém kole, Pogon Štětín si poradil s Katovicemi 4:2 a Wisla Plock rozdílem třídy deklasovala Leczno 3:0.

Autor: Petr Táborský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele