25. KOLO FR. LIGY: DALŠÍ ZTRÁTA MARSEILLE

24.02.2004, 10:39
Aktuality
S mistrovským titulem se rozloučili už v závěru podzimu, nyní se jim rozplývají i šance na účast v evropských pohárech. Další ztrátu utrpěli hráči Olympique Marseille ve střetu s Nantes, ve kterém pouze remizovali (doma poprvé v sezóně) 1:1.

Zápas přinesl velmi tvrdou hru, výsledkem bylo pět žlutých a jedna červená karta pro hostujícího Armanda. Ani této výhody však Olympique nevyužil: do vedení ho sice dostal Drogba, avšak za hosty srovnal chvíli před poločasem svým pátým gólem ve čtvrtém zápase Moldovan. Rudolf Skácel ani Štěpán Vachoušek se na hřišti neobjevili.

To konkurenti Marseille v boji o Evropu jsou jiní kabrňáci. Monako odčinilo hanebnou prohru s Lille a zesměšnilo na poloprázdném stadiónu Ludvíka II. Montpellier 4:0. Hosté tak prodloužili svou černou sérii bez výhry na jedenáct zápasů, tabulkou letí dál dolů a patří k vážným adeptům sestupu, v Monaku se naopak nemluví o ničem jiném než o titulu. O výhře vedoucího celku průběžného pořadí rozhodli v úvodu druhého poločasu střelec večera, devatenáctiletý Emmanuel Adebayor z Toga a Fernando Morientes. Adebayor nakonec zaznamenal hattrick a po zásluze se objevil v sestavě víkendu listu Equipe jako nejlepší hráč. Jaroslav Plašil nastoupil v základní sestavě a poté, co nezanechal výraznější dojem, byl střídán Ablancourtem v 77. minutě.

Nezaváhali ani pronásledovatelé Monaka, tedy Lyon a Paříž. Obhájce titulu neměl větší problémy se ziskem tří bodů v souboji s posledním Le Mans, zvláště po vyloučení Molefeho na konci prvního poločasu. Po brankách Maloudy a Govoua stále zůstává čtyři body za knížecím celkem. Třetí Paříž Saint-Germain prodloužil svou úspěšnou sérii třinácti zápasů bez prohry (naposledy 2. listopadu s Lensem 0:1) triumfem nad slaboučkým Guingampem 2:0. Srb Ljuboja potvrdil svou čtvrtou brankou ve třetím zápase, že je pro Pařížany velkou posilou, své umění bude moci ukázat také ve šlágru příštího kola proti Auxerre, které se teď naopak trochu trápí, což dokumentovala bezbranková remíza v Bastii.

Vůbec se nedaří ani Štrasburku. S čerstvým reprezentantem Václavem Drobným v základní sestavě (ve 36. minutě obdržel žlutou kartu) podlehl ambicióznímu Sochaux, vedenému bývalým úspěšným hráčem Guy Lacombem, 0:2. Hosté se tak dále tlačí do Evropy, domácí ztratili tři body už počtvrté v řadě a začínají se nebezpečně přibližovat sestupovým vodám.

V nudném zápase bez šancí a bez gólů o střed tabulky remizovalo Bordeaux s Lens. Na skóre nic nezměnilo ani vyloučení Boupa Diopa na konci zápasu, které bylo jedním ze tří v tomto kole.

Po porážkách s Auxerre a Lens se konečně dočkali vítězství hráči Rennes, hrající bez zraněného brankáře Petra Čecha. Jeho náhradník, teprve devatenáctiletý Chaigneau, který v zápase s Ajacciem poprvé v kariéře odchytal plných devadesát minut, se však příliš nenadřel. V 15. minutě sice kapituloval po penaltové trefě Diomeda, ovšem zbytek zápasu drželi otěže pevně v rukou domácí, zvláště poté, co byl právě Diomede vyloučen. Po brankách Švýcara Freie, Vairellese a double Švéda Kallstroma smetl nakonec Rennes korsický tým 4:1.

Výsledky:
Štrasburk – Sochaux 0:2 (6. Frau, 23. Isabey)
PSG – Guingamp 2:0 (23. M´Bami, 82. Ljuboja)
Rennes – Ajaccio 4:1 (51. Frei, 64. Vairelles, 73. a 87. Kallstrom – 15. Diomede)
Lyon – Le Mans 2:0 (21. Malouda, 60. Govou)
Monako – Montpellier 4:0 (47., 55. a 75. Adebayor, 48. Morientes)
OM – Nantes 1:1 (29. Drogba – 41. Moldovan)
Bordeaux – Lens 0:0
Lille – Nice 1:2 (74. Acimovič z penalty – 33. Pamarot, 84. Echouafni)
Méty – Toulouse 0:2 (8. Faure, 72. Fernandao)
Bastia – Auxerre 0:0

Tabulka:
1. Monako 54 b.
2. Lyon 50 b.
3. PSG 49 b.
4. Auxerre 45 b.
5. Sochaux 45 b.
6. Marseille 42 b.
7. Nantes 38 b.
8. Nice 38 b.
9. Bordeaux 37 b.
10. Lens 36 b.
11. Rennes 32 b.
12. Lille 31 b.
13. Štrasburk 30 b.
14. Bastia 29 b.
15. Méty 24 b.
16. Ajaccio 24 b.
17. Guingamp 24 b.
18. Montpellier 22 b.
19. Toulouse 21 b.
20. Le Mans 20 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele