Hvězdy pomůžou Putinovi

08.02.2012, 08:51
Aktuality

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1843)

Přidat komentář
Kincl

Ví se jaké?

Reagovat
Blbos_Dlaha
Reagovat
smazaný uživatel

Nemecký kancelár Olaf Scholz nesúhlasí s dodaním stíhačiek MiG-29 z krajín NATO na Ukrajinu. Povedal to v stredu na spoločnej tlačovej konferencii s kanadským premiérom Justinom Trudeauom. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry DPA.

Scholz vyhlásil, že podporuje poskytnutie finančnej a humanitárnej pomoci a zbraňových systémov na Ukrajinu. "Musíme veľmi opatrne zvážiť, aké konkrétne kroky podnikneme. A tie určite nezahŕňajú dodávky bojových lietadiel," dodal.

Reagovat
ACSeRw!n

at jde do pici uz kokot zasranej

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko je na Ruskej strane

Reagovat
TopinB

Nemecko si konzistentě vybírá tu špatnou stranu ve válkách, to já fakt nepochopím

Reagovat
Swarley

Jak špatnou stranu? Však jim jde jen o sebe a dodávky plynu

Reagovat
sokar

Molotov-Ribbentrop stále v platnosti...

Reagovat
jk

Reagovat
frankiefcb

pičo a jaký je rozdíl mezi stíhačkou a zbraňovým systémem. Srabi zkurvení.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Kily

jako ještě bych pochopil ty zrezivělé rakety, jelikož Německo dost možná ani nic lepšího nemá, ale ty postoje se swiftem, ropou/plynem a stíhačkami, to je k zblití

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

tak ten plyn se da pochopit...

kdyz se do takove situace dostaly,tak utnout si plyn,tak by sla cela evropa do prdele,to si nikdo neuvedomuje a nejaky drahy benzin by byl srandovni problem

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko sa nemôže pripojiť k sankciám uvaleným Spojenými štátmi na Rusko v oblasti energetiky, pretože aj naďalej potrebuje zemný plyn a ropu prichádzajúce z Ruska. "V centre snáh sa nachádza dosiahnutie mieru, avšak musíme sa venovať aj riešeniu následkov pre hospodárstvo," povedal maďarský premiér. Následky hospodárskych sankcií voči Rusku sú podľa Orbána vážne, ak by však boli rozšírené aj na ropu a plyn, ktorú Európa nakupuje od Ruska, boli by oveľa vážnejšie. (tasr)

Reagovat
vladis271

Strašne by som si prial aby ten dnešný útok na pôrodnicu bol prifarbený, resp. dielom ukrajinskej propagandy. Bohužial z vojenského hľadiska dáva perfektný zmysel. Najprv ponúkneme Ukrajine niečo a potom im ukážeme čo sa stane ak to neprijmú.

To, že však rusi rokujú svedčí aj o istej slabosti. Vedia, že tá invázia je sprevádzaná mnohými problémami, ktoré sme tu už prebrali. A ten šialený kremelský dwarf môže štekať kolko chce, toto nie sú posledné podmienky kam je schopná ríša zla ustúpiť. Ale a zelensky to vie, dalšie ústupky by boli vykúpené veľkými aj civilnými stratami. Lenže furt zabíja "bratský národ" a info presakujú aj do vnútra Mordoru.

Reagovat
Talker

Primárním cílem Rusů asi byla loutková vláda, kdy to ukončí za pár dní. Teď zjistili, že to nevyjde a loutkovou vládu ani nedokáží ustavit, protože by to to nefungovalo, takže hledají cestu, jak z toho vytěžit co nejvíce a to je přes vyjednávání.

Reagovat
roman_tycka

Dam to i se

Ja urcite beru s rezervou i ukrajinske zpravy, prikrasluji vsechno, pritelkyne ma znamy v Mariupolu, se ozvali poprvy za 4 dny, semtam zapli plyn, jinak vicemene co se popisuje ve zpravach, takze tomuto bych veril docela. Taky rikala ze radeji umrou nez aby byli pod Ruskem, takze ta mentalita Ukrajincu je uplne jinde. A kremelsky skret to moc dobre vi, nakonec ustoupi jeste, jenom Zelinsky nesmi povolit

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
jk

Skvělý

Reagovat
frankiefcb

ty vole konečně něco normálního od něho.

Reagovat
PJ

normální to je, ale poslouchat se to nedá ten jeho projev

Reagovat
Mastný Chobot

je to rtrd, ale toto cením

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
vodka

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Ruská republika

Reagovat
Neon

když nevíte, co je federace, tak tam dejte republiku.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/kvasinka/status/1501612630246625281?s=21

Boze, az mi prebehli zimomriavky po tvary, poslite toto tym Nemeckym kurvam

Reagovat
ACSeRw!n

at chccipnou rusky spiny

Reagovat
oli9

izolovat ty ruské kurvy ať chcipaji hlady

Reagovat
frankiefcb

navždy!!

Reagovat
herbage

to je taková bezmoc stop plateb za plyn, ropu, všechny ruské banky odstřihnout, dodat UA zbraně, vyhlásit bezletovou zónu a jít tvrdě do nich. A srát na Němce, prostě zrušit za ČR všechny kontrakty s Ruskem a neposlat jim ani korunu, třeba se někdo přidá

Reagovat
Talker

On je problém, že to znamená zastavit výrobu hromady podniků (protože bez plynu a ropy to nejde), už teď lidi nadávají na ceny benzínu, elektřiny a plynu - vem si, co by v takovém případě bylo... Náhradu navíc nemáme, takže by byl problém i s tím, zda bychom si vůbec za měsíc rozsvítili (hyperbola).

Tohle udělat by chtělo ohromné koule a pochybuju, že do toho politici půjdou.

Reagovat
PJ

Jo to je bohužel velkej problém, Evropa je na surovinách z Ruska natolik závislá, že prostě nejde ze dne na den všechno odstřihnout. Ropa se ještě asi doveze odjinud, ale plyn těžko.

Reagovat
herbage

jako jo, ale tohle je válka, a pokud Rusko samo od sebe necukne, tak musí vykrvácet alespoň finančně, i když to bude kurevsky bolet i nás. Tady musí hýbnout prdelí EU a zajistit kontrakty CNG, postavit nové terminály a vše ve zrychleném řízení. Když německý kancléř veřejně vyhlásí, že bez ruského plynu to nejde, tak kde to jsme?

Reagovat
Salfovic

Tak ropa se snad může brát od nějakejch arabášů.

Reagovat
herbage

to asi dá, otázkou je, zda jiné složení ropy zvládnou zpracovat rafinerie. Upravit proces zpracování si jde, ale chce to čas a úpravu technologie

Reagovat
herbage
Reagovat
DelPiero137

Este vcera sa vravelo ze EU by to minimalne do zimy zvladla s cca 15% obmedzenim vyroby. Do konca roka by sme (za vysoku cenu) boli schopny naviazat/rozbehnut ine zdroje?

Reagovat
Busby babes

za par mesicu by Putin prosil at si od nej neco koupime.

Reagovat
Busby babes

porad jsme my mene zavisli na ruskem plynu nez je rusko zavisle na evropskych eurech.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Nebelung

Reagovat
raduinho

Reagovat
r.mrazik

kdo je my? čr? nebo EU/nemecko?

my jsme hlavne zavisli na nemecku,coz je logicky,kdyz je to nejbohatsi stat v evrope

takze jestli tam se utlumi vyroba,tak jde čr do prdele...

putinovi je celkem jedno,jestli mu tam umre mraky lidi,nebo nebude mit eura

Reagovat
Busby babes

ale neni mu jedno, ze nebude mit cim zaplatit armadu.

Reagovat
r.mrazik

jim bude davat stravenky

kam by ti lide sli,kdyz tam nebude prace?

rusko se fakt neda posuzovat zapadnim pohledem

Reagovat
Busby babes

jenze ti lide jsou zvykli na nejaky standard, aspon treba nejaka stredni trida ve velkych mestech. A Ruska ekonomika pujde ted uplne do prdele. V lete se budou resit srandy typy potravinova pomoc jako treba v pripade Nejlepsi Koreje. jako on proste potrebuje ten plyn prodavat. Vypadek by byl pro Evropu kratkodobej sok, ale dlouhodobe se s tim spis vyrovna, neco se nahradi jinak, dovezou se zasoby odjinud etc... i proto Nemci treba nechteji ted to uplne zastavit, protoze delaj zasoby...

Reagovat
r.mrazik

Samozřejmě, že se zkouší nějak připravit.

Jen to jinak, odněkud je takový krásný neurčitý nic...

Střední třída v Rusku má smůlu. Putin na ni dlabe. Co mu jako udělají? Nic...

No jasně, bude to jako Korea...a děje se tam něco s ohledem na zahraniční politiku? Ne

Reagovat
Busby babes

deje se tam to, ze armada je financovana a zbytek zeme chcipa hlady. Nejsem si jistej, jestli by tohle proslo v soucasnem Rusku. Putin proste ty prachy potrebuje. A ano, i jeho mohou smest treba nejaci generalove, pokud by se verejnost vyrazne zacla cukat... coz se klidne muze brzy stat.

Reagovat
r.mrazik

Tomu opravdu vůbec nevěřím. Rusové jsou totálně zdebileny

Reagovat
vodka

Reagovat
Talker

Střední třída se už snaží zdrhnout, protože vidí, že půjdou do hajzlu. Protože proč tam zůstávat?

Reagovat
Talker

On je platí rublama. Takže přinejhorším bude obrovská inflace, kdy bude tisknout rubly, ale armádu si zaplatí.

Reagovat
Talker

To si úplně nemyslím. Tohle je ekonomická "atomovka", která sice brutálně Putina zasáhne, ale stejně tak to sejme Evropu.

V nejhorším případě si Putin natiskne rubly a roztočí inflaci. Brutálně je to poškodí, ale ve výsledku - položí ho to? Možná ano, ale nepoloží ho už současné sankce, kdy je rubl na polovině hodnoty oproti dvou týdnům zpátky a stále klesá?

Nás to sejme taky a tu vládu by to 100% položilo, protože lidi by to nebyli ochotní akceptovat. automobilky už zavírají/zpomalují provoz, protože nemají součástky z Ukrajiny. Vem si, že bez plynu a ropy končí (minimálně dočasně) zpracovatelský průmysl, chemický průmysl a na to navázané všechno - tj téměř veškerá výroba, která potřebuje produkty plynu a ropy - což je téměř veškerá výroba.

Tím se ti brutálně zvýší nezaměstnanost (výroba vykopne všechny, které nepotřebuje), zvýší se ti ceny benzínu, nafty, elektřiny, tepla a na to je napojené všechno - jídlo, transport, výroba atd.

To zasáhne všechny - nízkopříjmové skupiny půjdou do sraček a budou muset být další dávky, střední třída najednou bude mít napjatý rozpočet...

Tím se ti zvýší nezaměstnanost tak, že covid je nic. Pokud letos máme naplánováno 300miliard do mínusu, tak tímhle krokem bychom si to znásobili.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Ještě k tomu řeknu, že Putin sám vyhrožuje, že vypne plynovody. To by mělo napovědět, že je to brutálně destruktivní zbraň. Navíc tím začal vyhrožovat asi 2 týdny po atomovkách. Je to takové tlačítko vzájemné ekonomické destrukce.

Stačí se mrknout, kam vyletěly ceny ropy, když Putin oznámil, že to vypne a jak spadly, když lidi zjistili, že (snad) ne.

Reagovat
zrzek999

Reagovat
merlick

tak zase slovensky export do RU 1.5%, az take drasticke to nebude, cesky je 1.9%

K tej nezamostnanosti - vy mate sialene nizku 3% nezamestnanost a mate problem obsadzovat niektore pozicie, tak ako Slovensko. Az take hrozne to nebude teda. Skorej bude problem zohnat plyn a ropu takto narychlo.

Reagovat
sokar

ale to nemôžeš merať iba výškou nášho exportu. Náš export je orientovaný na západ (hlavne Nemecko a Česko) ale ich export do ruska je už podstatnejší, a keď nebudú niektorý vyvážať do ruska tak nebudú naše firmy exportovať do Nemecka

Reagovat
merlick

nemci maju tiez iba 2%, plus je momentalne kriza v nedostatku tovarov, ako su napr aj auta. Odbytisko pre 2% ekonomiky sa urcite najde. Tento rok to bude boliet ale je nacase sa odstrihnut od takychto trhov.

Samotne firmy vypadaju ze s tym nemaju az taky problem (apple, mcdonalds) a odisli bez vsetkeho z ruskeho trhu. Aj ked je pravda ze sa im to tam neoplatilo po tom poklese rubla, takze to nebol az taky statement od nich, aj tak ale infrastrukturu a vsetky dodavatelske siete co tam mali rozhodene urcite mali nejaku cenu.

Reagovat
sokar

včera v Slovenskom rozhlase bola poobede nejaká debata, mylsím že sa tam vyjadroval niekto zo združenia autovýrobcov na slovensku. Parafrázujem: Kia vyvážala do Ruska asi 25% produkcie, ale v zhľadom na vysoký dopyt a nedostatok nových áut na západných trhoch tak nepredpokladá nejaký výrazný dopad na podnik. Problémom sú ale suroviny, hlavne čipy, ktorých bol už teraz nedostatok a problém sa zrejme po korone predĺži ešte viac

Reagovat
merlick

Reagovat
Talker

Jenže ono nejde jen o export, musíš to brát tak, že když nepřijde ropa/plyn, nebudou plasty, nebudou auta, nebudou igelitové sáčky, rukavice pro zdravotníky, do čeho zatavit léky atd.

Tohle není o tom kam prodáme auta, ale z čeho je budeme vyrábět.

Reagovat
merlick

tazko povedat ake % tychto dielov vyrabame z ruskej ropy na Slovensku, urcite znacnu cast vyraba aj zahranicie, z ciny tu chodi kopa takychto malych dielcov. Aj keby ze zoberieme ze 50% (prehananie) plastovych dielov do aut sa produkuje v SR z ruskej ropy, tak su tu okolite staty ktore su ovela menej zavisle na ruskej rope ako je SR a mozu tieto dielce z cudzej ropy zacat vyrabat. SK je zavisle takmer na 100% z ruskej ropy, priemer EU je 25%. Je proste nacase sa poobzerat po novych moznostiach.

Otazka je ci chceme o 2% vyssiu nezamestnanost alebo opakovat rok 1968.

Reagovat
r.mrazik

lidi,co pindaji na nemecko at zavre kohoutky,tak si neuvedomuji,ze tim ztrati praci a nejaky drahy benzin pro ne bude srandovni problem

Reagovat
stas87

Tak tazko budes podporovat zastavenie svojej investicie v hodnote 4 miliard eur kvoli tomu, co sa ta tolko nedotyka. Potom je ale otatzka, ci je dolezitejsie postavit do popredia vlastny zaujem na ukor zaujmu inych krajin..europa je svojim zmyslanim taka Ukrajina, Nemecko je Rusko.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze se jich to dotyka,at uz primo nebo hodne neprimo

prirovnavat dnesni nemecko k dnesnimu rusku je totalni ulet

dulezity je,aby lidi meli co jist,kde pracovat a za co pak pomahat ostatnim lidem

samozrejme,ze se nemecko dostalo do debilni situace s plynem a oni to jiste ted moc dobre vi

ale tak ok, budeme hrat hru, ze se nemecko ted odpoji od plynu (nordstream 2 je zastaveny)

- tovarny omezi vyrobu, nebude eletrika, nebude teplo

- lidi zacnou byt propousteny

- nemecko to nejak udrzi, cesko a ostatni zeme pujdou do kelu mnohem vic

- podpora ukrajine nebude zadna,protoze ty zeme budou mit vlastni problemy (se staci podivat, co vyvadi nekteri kvuli drazsimu benzinu)

- nebude zadne prijimani ukrajincu,protoze pro ne nebude misto,jidlo a nalada

takze ok, at ti,co pindaji na nemecko,at zastavi plyn,at se pripravi,ze nebudou mit praci a celkove se zhorsi situace ve vsem a ukrajinci pomoc nedostanou zadnou

a jeslti si nekdo mysli,ze zastavenim plynu skonci valka,tak je extremne naivni trouba

Reagovat
stas87

A ako sa to Nemecka dotyka? Sak Ukrajine neverili od prveho momentu, pomoc im nechceli pretoze do dvoch dni padnu..neskor im poslali stare a nepouzitelne rakety..fakt tu nevidis nezaujem a snahu uskodit Rusku co najmenej pretoz Nordstream2? To asi teda zijes v jaskyni..Gazpromu lizal gule dlho Schröder.

Presne kvoli tomu co pises nizsie o obmedzeniu tovaren, vyssim cenam, prepustaniu ludi..to su tie chvile, kedy si nemci mohli zratat, ze nastanu kvoli zmyslaniu Putina. Sami sa do toho problemu dostali a sami sa aj dostali do pozicie toho, kto drzi monopol nad plynom v europe spolocne s Ruskom. V tomto pripade mozme Nemecko odsudit ale rovnako ho aj chapat, takze za mna by docasne riesenie mohlo byt, zrazit dodavky plynu na polovicu, nutit Rusko k zastaveniu vojny a skoncit tento nezmysel. A az by Rusko dalo jasne zaruky, ze nebude chciet nikde vojensky utocit, potom zasa plyn pustit ako zvycajne. Je kokotina stopnut kompletne dodavky plynu z Ruska, taky vypadok by velmi otriasol so situaciou v celej europe a ta na to nie je pripravena.

Reagovat
r.mrazik

tak jeste jednou

okamzitym prerusenim plynu zadna valka neskonci...je to totalne naivni predstava stejnych lidi,kteri si mysleli,ze pomuze Swift

jasne,stare a nepouzitelne rakety...

mne fakt bavi takhle prestava instagramovych lidi,ze se odehraje vse behem hodiny,max jednoho dne

nordstream 2 je zastaveny, schroder je debil

jeskyni mas asi mezi usima,jestli si myslis,ze rozvratit evropu pomuze zastavit valku na ukrajine

Reagovat
stas87

Citas vobec co ti pisem? Ja si nemyslim, ze odstirhnutim od SWIFTu vojna skonci, takze mi nepredhazuj to, co si sam myslis.

No, tie rakety boli vyradene v roku 2012 a pochadzali z cias studenej vojny, takze ano, chceli dodat ukrajincom nefunkcny smejd. Ukrajinci im sami dodali zoznam toho, co by im pomohlo.

Nie, fakt si nemyslim ze za hodinu ci za den bude dodavka zbrani hotova.

Schröder bol dlhu dobu plateny Gazpromom, bol jeho zastanca a nakoniec sa Nordstream2 vybudoval, aj cez silne protesty USA.

Uplne ju nezastavi, minimalne ale utocnik pociti, ze to co robi, je daleko za ciarou. To proste do civilizacie nepatri, A ak to sucasny stav napomoze tomu, ze europa zacne hladat ine zdroje a investovat do technologii k tomu, aby obmedzila vplyv Ruska, tak jedine dobre. Smutne ale je, ze toto nastane az v pripade invazie do susednej krajiny.

Reagovat
r.mrazik

Nemůžu za to, že ses v tom našel :))

Útočník pocítí prdlacku a je mu to jedno.

Za čarou už je dva týdny. Momentálně ukončení plynu nevyřeší nic, akorát půjde Evropa do kelu...

Reagovat
frankiefcb

Zkurvení zmrdi

Reagovat
-Carles-

hajzli

Reagovat
Tombull

Hrozný.

Reagovat
r.mrazik

proc bys to mel posilat nemecku?!

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete preco sami zdvojnasobuju spravy?

Reagovat
jk

Klikáš omylem 2x na "odeslat reakci"? Mě to tak dělá když se ukliknu

Reagovat
smazaný uživatel

možná vadný mikrospínač v myši, takže dělá dvojklik

Reagovat
Freedo

S tím jsem dřív měl problém, ale do CSka to bylo dobrý

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Masi

Reagovat
Mishko

Russia admits using thermobaric weapons in Ukraine

The Russian ministry of defence has admitted using the TOS-1A weapon system in Ukraine, which harnesses the power of thermobaric rockets.

KURVY

Reagovat
roman_tycka

To uz tam davno maji ne

Reagovat
Godwinson

Zvlastni, ty videa tyden a vic zpet vypadaly spis jako ze ne

Reagovat
herbage

kdyby je použili, tak to už dávno víme. Asi je tam mají, ale jejich použití je snad i pro Putina "last resort"

Reagovat
nani92

Ktorý športovec si zaplatil vymazanie článku?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjadrenie: OS SR: Aktuálna vojenská situácia na Ukrajine

Dňa 9. marca 2022 nebola vedená rozsiahlejšia bojová činnosť ani jednou zo strán konfliktu. Ruské jednotky sa snažili upevniť svoje pozície a preskupiť sily, s dôrazom na obliehaní prístavu Mariupyľ, mykolaivsky a zaporižsky smer, ako aj pri príprave dobytia Černihiva a mesta Sumy. Bol zlikvidovaný výpad ruských jednotiek k mestu Voznesensk. Bojová činnosť bola indikovaná do mesta Izjum, ktoré stále majú pod kontrolou ukrajinské sily. Naďalej boli ostreľované mesta Černihiv, Mariupyľ, Mykolajiv, Sumy a Kyjiv.

Hlásený bol výskyt síl patriacich čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, ktoré patria k ruským formáciám vnútornej bezpečnosti Rosgvardia a súkromnej vojenskej spoločnosti Liga (bývalá Wagner group) na západnom okraji Kyjeva, čo môže naznačovať, že ruská armáda má problémy s zhromaždením dostatočnej konvenčnej bojovej sily na začatie útoku na hlavné mesto Kyjev. Ruské sily pri Kyjeve dosiahli obmedzené územné zisky a pripravili tak priestor, aby pokračovali v pokuse obkľúčení na západ.

Evakuácia obyvateľov bola umožnená z Buče a Irpeňa, mestečiek na západ od Kyjeva. Ministerstvo obrany Ruskej federácie potvrdilo, že na Ukrajine sú nasadení aj vojaci povinnej vojenskej služby, avšak v najbližších dňoch budú vyvedení na vlastné územie. Údajne z dôvodu bojovej činnosti bola prerušená dodávka elektrickej energie do vyradenej Černobyľskej jadrovej elektrárne a mala by byť v najbližšom čase obnovená. OSN zverejnila informáciu, že v dôsledku vojnovej agresie proti Ukrajine už zahynulo 516 civilných osôb a 908 ich bolo zranených.

Informoval o tom hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.

Reagovat
jk

Kremlin says Putin ordered conscripts to be excluded from Ukraine operations and is now asking military prosecutors to find and punish those who allowed conscripts to go to Ukraine.

https://twitter.com/PaulSonne/status/1501602336036331530?s=20&t=EsuwIqWe4Rt_SLNZHCtNWA

To je fakt šašek. Jsem zvědavý kdo to odnese, protože tohle bude chtít jasný signál, že za to je někdo zodpovědný a Putin to není.

Reagovat
Talker

Takže stáhne čtvrtinu-polovinu vojska, které tam má? Nebo tam má čtvrt milionu profesionálů?

Reagovat
vladis271

alebo ich stiahne, ale budú sa sťahovať domov mesiac-dva.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Mastný Chobot

Akože povedať, že tvoja armáda je tak deorganizovaná, že ani nevieš, koho posielaš do boja... to už by bola menšia hanba priznať sa, že majú príliš veľké straty, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Najde si nějakou oběť, aby on byl za hrdinu. Čurák jeden

Reagovat
jk

Oleksij Arestovyč (Zelenského poradce): „Než jste zaútočili na porodnici v Mariupolu, byl то pro vás klídek. Teď – zrůdy – začne zcela jiná válka.“

Video - https://twitter.com/nikorepi/status/1501629999903907852?s=20&t=EsuwIqWe4Rt_SLNZHCtNWA

Reagovat
sokar

viacmenej iba motivačná reč ako ďalej burcovať vojakov a obyvateľstvo. Viac ako do teraz už odolávať nedokážu

Reagovat
jk

Já si taky trochu myslím, že oni střílejí ty motivační videa v takové kadenci, že to za chvíli prostě ztratí veškerý účinek...

Reagovat
sokar

jj, všetkého priveľa škodí, po chvíli sa to môže už minúť účinku

Reagovat
smazaný uživatel

Jako do teď se Ukrajinci chovali lidsky, ke zakatcům zraněným a tak.

Mimo video Putainovcům může nastat peklo.

Reagovat
sokar

zatiaľ to hrali na priateľstvo, aby sa rusácka pechota ochotnejšie vzdali, surovosť by mohla mať opačný efekt

Reagovat
vladis271

veľmi skoro bude Ukrajina môcť nasadiť generála blato.

Reagovat
jk

A je to tady...

Košice čelí humanitární katastrofě, tvrdí primátor

https://bit.ly/3hRv43l

Reagovat
J0EL

Trepe riadne

Reagovat
frankiefcb

Stěžuje si takhle i primátor Przemyšle? Tam to musí být větší peklo.

Reagovat
Busby babes

to, ze je to nekde horsi preci neznamena, ze v Kosicich nemaji problem.

Reagovat
J0EL

Nie taky, aby si z toho robil taketo teatro. Duplom ak je pravda, ze z krizovejo stabu odisiel.

Reagovat
DelPiero137

Obycasjn sasek ktory sa chce zviditelnit. Ked pocujem to histericke hulakanie by som ho odviedol v kazajke. Jeho ton a retorika nepomaha situacii a prenasa to vsade.

Reagovat
nani92
Reagovat
Aldeano

Reagovat
jk

NEW - #UK’s

@BWallaceMP

announces that Star Streak anti-aircraft systems will soon be provided to #Ukraine️.

https://bit.ly/3hStiin

@lukasvalasek

·

6 h

Ukrajina dostane britské protiletadlové systémy Starstreak. Jejich projektil letí k cíli čtyřnásobnou rychlostí zvuku a před zásahem se rozdělí na tři laserem naváděné části, což zvyšuje pravděpodobnost zásahu. Ruští bombardovači civilistů mají vážný problém.

Reagovat
ACSeRw!n

Briti to skvele podporuji.. nekteri by si z nich meli vzit priklad.. Boris

Reagovat
sokar

škoda že okrem Bayraktarov nemajú nič proti delostrelectvu

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
raduinho

Reagovat
Godwinson

https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1501636721443803139

K tomu fotky z te porodnice. A takovych bude vic a vic. Des

Reagovat
smazaný uživatel

Viete mi niekto poradit nejaku literaturu,filmy,dokumenty,clanky proste hocico z coho by som sa dozvedel historiu a nejake to podrobnejsie info o Rusku co sa tam deje a preco je poslednych 100 rokov Ruskej historie takych akych je

Reagovat
Freedo

Líbila se mi tahle kniha. Srozumitelně popisuje kořeny současný politický scény https://www.databazeknih.cz/knihy/putin-a-putinismus-293678

Reagovat
kulych

https://www.databazeknih.cz/knihy/vzestup-a-pad-komunismu-66887

Krasne popsany vyvoj SSSR se spoustou zajímavých detailů z běžného života

Reagovat
Freedo

Reagovat
vodka
Reagovat
TopinB

je to dobrý? Na goodreads to má 3.72

Reagovat
vodka

je to takova jednohubka, princip silnejsi pes mrda. pointa je ta, ze nekteri lidi muzou s dobrozdanim vladnouci vrchnosti vse, kdo je proti nemuze nic. ja nevim, jak znas Sorokina, ten jeho styl nesedi kazdemu, ale minimalne v teto knizce soucasny stav dost vystihl, hlavne je to fakt kraticke, to mas prectene za vecer.

Reagovat
TopinB

Nikdy jsem ho nečetl, většinou se držím sci-fi a fantasy, kvůli escapismu Někdo tam psal, že je tam humor styl Death of Stalin, to by bylo fajn

Reagovat
vodka

já jsem si to naschvál projel, jestli te knizce das dneska sanci, tak je to fakt joke, jak to sedi

Reagovat
vodka

https://www.databazeknih.cz/knihy/dejiny-pisane-vodkou-alkohol-autokracia-a-tajne-dejiny-ruska-361782

a tohle je taky docela slusne, tam nikdy nefungovalo nic, co nebylo na sty feudalismu

Reagovat
thewall

https://www.databazeknih.cz/knihy/rudy-zakon-240925

Pro mne dost zásadní kniha. Mrazivý pohled na mafiánský stát Rusko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinský futbalový zväz pohrozil Anatolijovi Tymoščukovi odobratím trénerskej licencie a domácich ocenení. Dôvodom je prístup súčasného asistenta trénera Zenitu Petrohrad k ruskej invázii. K vojenskému konfliktu sa zatiaľ verejne nevyjadril. "V čase, keď nemecký Bayern Mníchov, v ktorom pôsobil, podniká kroky na podporu Ukrajiny, Tymoščuk mlčí a pokračuje v práci pre klub agresora," znie z oficiálneho vyhlásenia etickej komisie ukrajinského zväzu. (dpa)

čo si o tomto myslite? tak Tymoščuk žije, pracuje v Rusku a má tam rodinu

Reagovat
smazaný uživatel

naj sa odstahuje urcite penazi ma dost a o uplatnenie sa bat nemusi

Reagovat
Godwinson

Asi ma v pohode zivot a zjevne je s Ruskem v pohode,. Zrejme to nebude vlastenec .

Reagovat
roman_tycka

At si tam shnije.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Je to zmrdstvo z jeho strany, ale da sa to pochopit. Vacsina ludi by sa zachovala rovnako, tzn. radsej byt bez guli ale zachovat si vlastne pohodlie a zabezpeceny zivot.

Jedina alternativa by bola prenho odist prec z Ruska a najst si novu pracu. To nie je uplne jednoduche. Ale da sa v tomto pochopit obe strany, urcite si zasluzi opovrhnutie od Ukrajincov pretoze ma velku vahu ked taketo zname osobnosti prejdu na ich stranu, ale da sa to chapat aj z jeho pohladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Čiastočne súhlasim, ale neviem, či sa dá skonštatovať, či Timo prešiel na ich stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=DMfGIOBV-Yc

Docela pěkné video. Pohled ze strany Ruska. Čím je motivované k zabrání Ukrajiny a co by mohla vyřešit neutrality Ukrajiny, kdyby šlo Putinovi věřit

Reagovat
vodka

to je strasne hovno

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Ruská invázna armáda používa na Ukrajine tzv. termobarické zbrane s rozsiahlymi ničivými účinkami. Uviedlo to v stredu britské ministerstvo obrany, podľa ktorého nasadenie takýchto zbraní potvrdilo samotné Rusko, informovala televízia Sky News. Spojené štáty majú okrem toho podozrenie, že ruské sily na ukrajinskom území používajú aj nenavádzané bomby, ktoré usmrcujú civilistov a ničia civilnú infraštruktúru. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenie nemenovaného amerického predstaviteľa.

"Ruské ministerstvo obrany potvrdilo, že na Ukrajine používa zbraňový systém TOS-1A,“ uviedol na Twitteri britský rezort obrany. Pripomenul, že TOS-1A využíva tzv. termobarické rakety. Tie fungujú na princípe výbuchu aerosólového oblaku paliva zmiešaného so vzduchom a následného vytvorenia mohutnej tlakovej vlny. Podľa britského ministerstva ruské, respektíve sovietske vojská používali takéto rakety už počas vojen v Afganistane a Čečensku. Ich účinky sú podľa britského ministerstva obrany "devastujúce": dokážu ničiť infraštruktúru a spôsobiť vážne zranenia vnútorných orgánov, popáleniny a smrť.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Príčinou smrti slovenského občana Jozefa Chovanca (38), ktorý zomrel koncom februára 2018 po zadržaní v cele na letisku Charleroi, boli silné nárazy hlavou o stenu, ktoré mu spôsobili edém mozgu. Zastavenie činnosti srdca však u neho vyvolala až injekcia podaná privolanými zdravotníkmi. Podľa dokumentu, do ktorého mala redakcia možnosť nahliadnuť, sa zadržaný slovenský občan SÁM smrteľne zranil opakovanými nárazmi hlavy o steny a cely predbežného zadržania, v ktorej strávil päť hodín. Zastavenie srdcovej činnosti, po ktorom ho odviezli na reanimáciu do nemocnice, však Chovancovi spôsobila injekcia. Tú mu podala privolaná záchranná služba po tom, ako sa ho viacero členov letiskovej polície pokúšalo spacifikovať s použitím neprimeraného násilia.

Jozef Chovanec sa dostal do cely potom ako bol vyvedený z lietadla, lebo sa nevedel preukázať platným cestovným dokladom a vykazoval znaky agresívneho správania.

Koncom septembra 2021 sa predstavitelia belgickej justície a polície na letisku Charleroi zúčastnili na dvojdňovej rekonštrukcii udalostí, ktoré viedli k smrti Jozefa Chovanca. Generálny prokurátor Ignacio de la Serna vtedy vyhlásil, že rekonštrukcia bola pre vyšetrovanie prípadu "užitočná".

Nevyhnutnou súčasťou vyšetrovania je aj vypracovanie záverečnej správy kolégia lekárov. Podľa odborných lekárskych posudkov smrť zadržaného nespôsobilo udusenie, ktoré mali zapríčiniť policajti, ktorí na ňom kľačali, ako bolo vidieť na záberoch z priemyselnej kamery. Hypotéza, že smrť Jozefa Chovanca mohla byť zapríčinená takouto "pozičnou asfyxiou", je úplne mylná bola vyvrátená dôkladnou vedeckou analýzou, ktorú vykonalo kolégium lekárov, upozornil RTL.be.

Zmrdi belgickí, takže skutok sa nestal a smrť si spôsobil opakovanými nárazmi SÁM.

Reagovat
smazaný uživatel

Sme pre nich len odpad, východoeurópania, by som bol zvedavý, čo by sa dialo na Slovensku v médiách, aký tlak by bol na očtk a súdy, ak by sa toto stalo napr. nedaj Bože čiernemu Belgičanovi tu.

Hnus velebnosti totok...

Reagovat
Ed_Hazard

Chlapi trackujete si tie predošlé diskusie? Neviem sa k nim dopátrať a prakticky v každej boli pomerne zaujimavé veci - dokumenty, analýzy a pod. Má to niekto od prvej?

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri owny search, plus určite to niekto má.

Reagovat
Kily

na začátku je vždycky odkaz na předcházející diskuzi

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

tak ide aj o tej prvý článok, že

Reagovat
Freedo

AFP News Agency

@AFP

#BREAKING US conclusively rejects "high risk" Polish jet transfer to Ukraine

Pokud je to pravda, tak USA se posraly docela

Reagovat
roman_tycka

At to poslou z ceska. My se vzdame vzdycky, takze to je jedno, co bude

Reagovat
smazaný uživatel

Svetová zdravotnícka organizácia od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu overila informácie o 18 útokoch na zdravotnícke zariadenia, samotných zdravotníkov a sanitky, pri ktorých zahynulo desať ľudí a 16 utrpelo zranenia. "Tieto útoky pripravujú celé oblasti o zdravotnú starostlivosť," povedal generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus s tým, že "jediným skutočným riešením situácie je mier". (the guardian)

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu nějak mrtvo... ale lepší mrtvo tady, než na Ukrajině

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
EXoRcIsT

co je FOG ?

Reagovat
TopinB

Forward Observations Group bych tipnul podle toho instáče, ale jinak netuším

Reagovat
Jardin

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Rothbard

Co se přihodilo za dnes? Očekávám nějaké to mírumilovné odstřelování civilních objektů či uprchlických koridorů od Rusů, ale to je tak nějak u nich "normální"

Reagovat
Neon

viz výše ndonbeleho odkaz na Twitter.

Reagovat
Trand

Rusové zničili nemocnici a porodnici v Mariupolu, prý je tam tolik mrtvých, že se musí pohřbívat do masových hrobů (ne po těchto dvou útocích, ale celkově). Některé zdroje mluví až o mrtvých civilistech. Putin chce údajně potrestat ty, kteří schválili nasazení vojáků v rámci povinné vojenské služby. Kyjev drží, Charkov drží, bombardování MLRS v Mykolajevě ( https://twitter.com/RALee85/status/1501624635435229186 ), ruští vojáci kradou kuřata.. Obecně řečeno útočí čím dál častěji na civilní cíle a zvyšuje se intenzita útoků.

Reagovat
Trand

*mluví až o 1200 mrtvých civilistech pouze v Mariupolu

Reagovat
DelPiero137

Aku bombu zhodili na tu porodnicu? Ten krater v ktorom vojak sondoval bol tak 5m hlboky, priemer dobrych 10-12m. Hrozostrasne.

Reagovat
roman_tycka

Prejnjedna tuna

Reagovat
Godwinson
Reagovat
smazaný uživatel

Tihle vojáci, kteří se starají o pořádek ve městech, jim pak musejí chybět v boji.

Lidi by měli dělat v každém obsazeném městě šílený bugr, aby je pořádně zaměstnali. Případně vyhnali.

Reagovat
Godwinson

https://mobile.twitter.com/olliecarroll/status/1501553135625687042

Tady jiny pohled, mrazi z toho. Nejak je mi z tehle a podobnych zaberu hur a hur.

Reagovat
DelPiero137

Tam to moze dopadnut velmi zle. Napatie sa bude stupnovat a vojaci zacnu robit zle protestujucim davom.

Reagovat
Trand
Reagovat
Godwinson

Zrovna jsem to sem chtel hodit. Ti proste rovnaj ty mesta se zemi

Reagovat
masina_LFC

In the last few hours, concerns expressed by @WhiteHouse, @DeptofDefense and @StateDept that #Russia could be preparing to use chemical or biological weapons in #Ukraine.

Reagovat
roman_tycka

Scholz pak řekne, že musí být dialog.

Reagovat
Godwinson
Reagovat
stas87

No drzali sa molodci dost dlho, kym nezacali srabacky utocit na nemocnice a porodnicu. Moj strop bol, ze ostrelovanim zaporozskej elektrarne neprekroci pomyselnu ciaru ale mylil som sa a to dost kruto. Za ten utok na porodnicu by mal ten curak co to nariadil dostat okamzite provaz, snad ho v Haagu obesi.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková rychlá smrt je málo pro tyhle kurvy

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
EXoRcIsT

by som ho priviazal o stol a kazdych 15 sekund by mu kvapla kvapka vody medzi oci . Zda sa to smiesne ale po case sa clovek pride o rozum

Reagovat
mithro

Russia delegation at peace talks with Ukraine will not concede anything -RIA agency | Reuters

https://www.reuters.com/world/europe/russia-delegation-peace-talks-with-ukraine-will-not-concede-anything-ria-agency-2022-03-09/

March 9 (Reuters) - Russia's delegation at peace talks with Ukraine "will not concede a single negotiating point," RIA news agency cited negotiator Leonid Slutsky as telling a television station on Wednesday.

tak naco to vobec organizuju

Reagovat
Godwinson

Aby si odskrtli, ze chteli jednat.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Nebelung

Zase show pro Rusáky a ruské kolaboranty na západě.

Reagovat
Rothbard

Kdo se ptal na ten soupis všech diskuzí k téhle válce, tak tady je první: https://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-evropy-kvalifikace-2000/reportaz/ukrajina-rusko-147417/?forum=1

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
stas87

Tak ale to je veľká paráda čo tam Oliver rozjel. Ja som tu prvú diskusiu vôbec nečítal, až teraz. Aj keď to bude popierať, tak na tom začiatku na to pozeral ruskou optikou. A ten názor jeho, že by po rozpade ZSSR zrušil NATO, to je taká čerešnička na torte.

Reagovat
Mastný Chobot

"čo chceme, aby sa Rusi stiahli za Ural? Rusi si chránia svoje záujmy a cítia sa ohrození."

... a najviac ohrození sa cítia byť pôrodnicami a sídliskami, na to nezabúdajme

Reagovat
iamek

Reagovat
Čenda

porodnice plný budoucich nacistů, nezapominejme.

Reagovat
stas87

On druhych ludi rad napada a pise nieco o ich charakteru, tu sa ale krasne odkopal sam. A aj ked sa to teraz snazi hrat na neutralitu, uz je jasny.

Po tom utoku na porodnicu by mohol zvazit zmazanie uctu..

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tak hlúpy alebo to iba hráš?

Reagovat
Čenda

Tak tuto otázku si u tebe pokládáme všichni velice často

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, spájať komentáre (ktoré sú okrem toho vysvetlené, dajte si CTRL F + aj ďalšie diskusie kľudne:)) z 21.2. s aktuálnymi útokmi na pôrodnicu môže iba demagogický blázenko, ako sorry, ale ako to napísal Dominik?

Neinspirujete sa politikmi? To by veľa vysvetľovalo.

A že fanatici a hejteri sa tu na to chytia, to mi je jasné.

Veľmi múdro, Čenda, Iamek, Stas a Mastný chobot. Múdrô

Reagovat
Mastný Chobot

Na miesto toho, aby si uznal, že si písal kolosálne sračky a radšej bol ticho, tak ešte stále máš potrebu byť nasilu nad vecou a stavať sa tu nad iných, hej? To je obdivuhodné, Oľo

Reagovat
smazaný uživatel

21.2. a 9/10.3., ty nasilu nad vecou.

Reagovat
iamek

Náhodou je obdivuhodné jak reaguje na každý příspěvek. Švába se proste jen tak nezbavíš.

Reagovat
smazaný uživatel

❤ libtardík

Reagovat
andrew96

Paráda. Takže už Rus v Mariupolu nechrání své zájmy?

Reagovat
iamek

Jsem nevěděl jak šváb kolem sebe umí kopat

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si kolosálny lofas, Paťo

Reagovat
iamek

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Slušná demagógia toto.

Reagovat
Mastný Chobot

Pochopiteľne.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň, že si to priznáš.

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Freedo

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
81Tomas

Reagovat
The Krupy

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Reagovat
Čenda

je to ruskej Šváb.

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

blazen

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, aj ruský pohľad existuje, to, či je správny je už otázka.

Btw. Čakal som, že kto s tým príde prvý, vyhrávaš

Reagovat
stas87

No man najviac zaujal ten tvoj nazor o NATO, ze malo zaniknut po rozpade ZSSR. Takze ziadna krajina bez vojenskej ochrany, agresivna krajina kludne posle tisicky vojakov do susednej krajiny a bude sa cakat na co? Kym si agresor zaberie uzemie a potom zacnu rokovania o mieru? Chape ze NATO je obranna aliancia a Ukrajina ma na tisic percent pravo rozhodnut si o tom, kde chce smerovat? Mam stale dojem, ze ludia na Ukrajine by chceli patrit k zapadu, to sa ale nepaci rusom a tak idu tuto nehoraznost vojensky potrestat. Uprimne mi napis, je tento pohlad v poriadku?

Reagovat
smazaný uživatel

Daj si CTRL F môjho nicku v tej diskusii a pozri aj ďalšie, tam sa to rozoberalo.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Freedo

Takže ty jsi vlastně jen politický analytik, který se snažil nestranně pochopit motivaci Rusů pro útok na Ukrajinu a v rámci toho jsi tu opakoval jejich propagandu? Tak to je všechno v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Poopravím ťa: pochopit motivaci Rusů pre BOJ s Ukrajinou, ktorý je od roku 2014. A hej, v podstate áno, to, že blázni, hejteri a demagógovia (často všetko v jednom) v tom vidia niečo viac, nie je môj problém.

Reagovat
stas87

A kedze uz si ten analyitk Olo, co na to pozera z pohladu rusov..vysvetli mi prosim, preco maju rusi stale strach zo zapadu? Zapad im chce zobrat suroviny, napadnut ich a zotrocit? Dostat pod svoj vplyv? Rusi dokola taraju o tom, ze im niekto slubil ze sa nebude NATO rozsirovat do vychodnej europy. To ale nie je ziadnym zdrojom potvrdene, toto si vymysleli rusi, neexistuje o tom ziadny papier ci zvukovy zaznam. Cely cias v tom akurat vidim snahu o to, izolovat tie krajiny od toho, aby co i len premyslali o tom, ku komu sa pridaju a vyjadri slobodne svoj nazor. Toto rusom vadi najviac, NATO je len vyhovorka. Maju strach z toho, ze ostatne krajiny ZSSR vidi co su zac a ze pripojenie sa k zapadu moze byt(netvrdim ze je!) lepsia alternativa ako k Rusku. Pretoze s Ruskom uz maju historicku skusenost a podla toho co vidime, nie prave skvelu. Venuj mi svoj pohlad na to, fakt ma to zaujima.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Majko, nie som analytik, som obyčajný diskutér, ktorý tomu chce trochu porozumieť.

2. To, že ľudia vidia a počujú to, čo chcú vidieť a počuť, znovu, nie je môj problém a nie je ani môj problém to, že ignoruješ moje príspevky a reaguješ prevažne vtedy, keď si chceš kopnúť.

3. Použi owny search, prípadne prebehni diskusie, tam som postoval videá (dokonca s jedným som na teba reagoval, český politólog Romancov tuším sa volá, ďalej som postoval pravdepodobne ruskú propagandu / pohľad a aj dobové videá o nepokojoch, zapáleniu budovy a upáleniu ľudí - /okrem iného/ v Odese)...

4. Ďalej bolo už 3x postnuté jedno video v aj, kde sa teoretizuje o dôvodoch ruskej invázie.

Reagovat
smazaný uživatel

neskôr to môžem vyhľadať keď chceš

Reagovat
smazaný uživatel

se tu lidi zeptam, jestli by nebylo lepsi predat putinovi klice od ukrajinskyho prezidentskyho palace bez vystrelu a pak rusko donutit opustit ukrajinu tema devastujicima ekonomickejma opatrenima bez spousty mrtvejch a zniceni pulky ukrajiny a dozvim se ze sem kremlobot...

Reagovat
smazaný uživatel

"Liberálna" úderka udiera

Reagovat
fenixLFC

tzv na chmelara

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Edo, nesúhlasím s ním so všetkým, dokonca s veľa vecami, ale chceš akože povedať, že Edo patrí na ten súkromný zoznam tzv. ruských propagandistov či ako sa volá?

Edo je mierový aktivita, protestoval proti anexii Krymu v Bratislave pred Ruskou amabasádou. Tzn, že aj ak si aktuálne stojí za tým, že stále presadzuje mier medzi UA a RUS, je ruský agent? On je až tak veľmi sofistikovaný ruský agent, ktorý po anexii Krymu protestoval pred Ruskou amabasádou?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blbos_Dlaha

Chmelar je ruske hovno a este k tomu neskutocne hlupe. takych ludi iba postavit k muru a... poslat do Ruska

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
oli9
Reagovat
frankiefcb

Krásná hodinářská práce.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Svatej

BAYRAKTAR

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Bukayo

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Neon

Reagovat
$$CaptainKokotko

https://twitter.com/PokerStars/status/1501640076928983047

Už i Pokerstars . To je taky super, protože je hodně rusáků co se živí pokerem.

Reagovat
ACSeRw!n

jesteze tam uz nehraju, to bych byl nasranej

Reagovat
Mastný Chobot

Roman Abramovich has been sanctioned by the Government and his asserts - including Chelsea Football Club - have been frozen

Aspoň niečo pozitívne na tomto celom

Reagovat
jk

Třeba Lukaku už je zmraženej aspoň tři měsíce…

Reagovat
smazaný uživatel

A co teprv ty mrtvoly, co má doma v mrazáku.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Roman Abramovich sanctioned. All UK assets frozen. Chelsea can still operate under a special licence but sale now on hold. Club will not be allowed to sell any more tickets - only season ticket holders can go to games for the foreseeable future.

no merchandise sales allowed; no player transfers or new contracts; catering services will be permitted.

https://twitter.com/martynziegler/status/1501853211442958336?s=21

Haha

Reagovat
EXoRcIsT

muhehe

Reagovat
Svatej

ty kráávo, to je šílená bomba...

Sice se už pár dní pomalu smiřuju s tím, že poletíme volným pádem do hajzlu, ale asi by žádná příprava nezamezila tomu šoku, kdy se ta teorie mění ve skutečnost před očima..

Reagovat
iamek

+ pokud jsem pochopil zákaz prodávat, kupovat hráče a zákaz podepisování smluv. Ale stát klub prodat může a vše se tím pádem vyřeší ne? Na co by stát blokoval x měsíců klub?

Reagovat
Greny

Já doufám že to vyřeší rychlým prodejem přes tu výjimku kdy nedostane prachy...

Ještě by teda byla prdel kdyby jsme začali kopat a FIFA nebo UEFA to vyhodnotila tak že zde zasahuje politika do sportu a FA by hrozil trest

Reagovat
smazaný uživatel

co s tím má co dělat FA?

Reagovat
Svatej

Asi jo...

Z durhý strany budu upřímnej - dobrých 5% víry ve mě doufalo, že se Rusko rychle zhroutí, Putina odprásknou, nástupce sjedná mír a sankce se zruší, čímž by se vyřešil i tenhle problém.

Teď už není cesty zpět a jediný, co je v mých očích garantovaný, je že už to nikdy nebude s klubem takhle dobrý. Nedá se nic dělat, krok je to pro svět správnej, jen jsem teď na tý straně, která to odsírá, tak mě to prostě mrzí..

Reagovat
Busby babes

tak ono to pro vas momentlane znamena to, ze vam mirne spadnou prijmy a ze odejde Rudiger zadarmo, coz se stejne asi cekalo. za 2 mesice muze byt situace uplne jina a na letosni sezonu to vliv mit nebude. krome nejakeho mozneho rozhozeni koncentrace hracu nebo tak.

Reagovat
Svatej

To nevim, tohle je příliš optimistickej pohled na můj vkus, ale je dobrý mít oba nárazníky..

Reagovat
vodka

+ Christensen

Reagovat
spider_8

Ten odchazi tak jako tak. S Barcou uz to ma byt skoro komplet dohodnute.

Reagovat
masina_LFC

max 20k na cestovné výdaje

Reagovat
DelPiero137

Tvl tak to je huste. Pre CFC to moze mat velmi vazne nalsedky.

Reagovat
Greny

Pokud mu jde o klub tak klidně ještě cenu sníží a "prodá" to na tu vyjimku

Reagovat
jk

Ta vyjímka snad platí jen pro to aby klub mohl dál fungovat, např. vyplácet platy. Ale podle mě obchodovat s klubem jako takovým možné nebude…

Reagovat
Greny

Prý je to možné ale nesmí finance mířit přímo ani nepřímo RA ... Bych to prodala po Česku ... Klidně za nula a za několik let bych si vybral od nového majitele nrjakou pozornost

Reagovat
jk

No uvidíme. Teď je to prohlášení ale spousta problémů s tím jak to zmražení majetku provést ještě určitě vyplave na povrch.

Podle mě ale jakékoli nakládání s majetkem RA ze strany RA by popíralo definici zmrazení majetku. A je jedno jestli za ten majetek něco dostal nebo ne…

Reagovat
Svatej

Tak on stejně říkal, že to poletí na Ukrajinu ne?

Reagovat
stas87

V tom uplne prvom vyjadreni bolo, ze peniaze poputuju na obete vojny. Takze aj do Ruska, nie? Za to sklidil kritiku.

Reagovat
Svatej

Já teda mám vzat, že mluvil o obecný pomoci obětem Ukrajiny, tzn oběma stranám. Ze tří důvodů ho za to osobně nenatírám, byť mám logicky výhrady.

1) Kdyby prohlásil, že to poputuje pouze Ukrajincům, má kulku v hlavě během deseti minut v horším případě a v lepším by skončil někde v gulagu nebo za mřížema. Nepomohl by tím nakonec nikomu.

2) Pokud to poputuje zraněným lidem bez ohledu na národnost a ne investičně do tanků a raket, je beru to ne jako ideální/správný, ale tak nějak jako akceptovatelný, vzhledem k bodu 1. Pořád věřím a možná i chci věřit tomu, že tam obrovský množství rusáků sami nechtějí být a nejsou to všechno skety bombardující porodnice, co si nezaslouží pomoc..

3) Jsem furt jenom člověk, nejsem vůbec objektivní a cloumá se mnou x různých protichůdných emocí..

Reagovat
stas87

1, Ano, keby povedal ze jeho peniaze poputuju na Ukrajinu a na pomoc Ukrajine, nie Rusku, tak by skoncil. Ale prave ruske väzby, kontakty a prostredie ho dostalo do sucasnej pozicie. Toto dilema bude mat este velka cast rusov s majetkom ale bola to ich volba.

2, Keby to islo na vybudovanie nemocnic a s tym spojenou infrastrukturou ktoru bude Ukrajina potrebovat, asi najlepsi stav. Do Ruska ziadna pomoc, pretoze nie je krajinou, ktora je devastovana kazdy den a zniicena. Ale to sa vraciame k bodu 1, to uz si pisal. Tomu by som veril prvy tyzden, kde boli 18-20 rocni usiaci, nie teraz. To uz su vycviceni vojaci..aspon taky z toho mam dojem.

3, Nehodnotim, nie som fanusik klubu ktoremu toto hrozi.

Reagovat
Svatej

1. Nemám výhrad. Ze si za to může sám je jedna věc, ale od čistě kritickýho pohledu tu jsou jini, tak dodávám spíš nahled z druhý strany a jsem rád, ze dělá nejvic, co si může bez ještě dalších následků pro sebe a rodinu dovolit.

2. Rozhodně by to bylo parádní s těma nemocnicema, ale myslim si, ze to tak bohužel nebude... Uz by to byla nárazová plocha u Putina, kterýmu zacina byt u prdele, co tam způsobí a nehledí na morálku..

Popravdě netuším jakej je opravdovej stav ty armády, ani bych se nedivil kdyby Putin s tím stahováním konskriptu otálel a protahoval to co nejdelší dobu..

Reagovat
stas87

Ak sa potvrdi, ze cez EVRAZ fakt poskytoval podporu ruskej armade, postavi ho to do fakt zleho svetla. Bez ohladu na PR kecy.

Ja uz to tu pisem minimalne trikrat, ak zabavene devizove rezervy Ruska pojdu poslat na Ukrajine, som jednoznacne za. Oni tu krajinu znicili, tak z ich peniazi pojde obnova. Nevidim dovod, preco by EU mala doplacat na to, co jej vojaci nesposobili.

Reagovat
Svatej

S tím tak nějak počítám... Ten chlap měl za sebou určitě dostatek kostlivců na to, že by v případě jejich odhalení došlo k brutálnímu průseru pro jeho obraz i bez týhle války, takže zas nemám iluze o tom, že je ten chlap jenom správnej. Nejvíc o něm vim z hlediska klubu, ke kterýmu se choval jak dítěti, takže sice mám ten pohled dost zkreslenej a rozostřenej, ale zas uplně slepej nejsem.. Jen je pro mě osobně těžký ho jednoznačně odpálit.

To by bylo naprosto fantastický, lepší způsob jak s těma jejich penězma vymrdat snad ani není.

Reagovat
Mastný Chobot

Ale iba rozdiel medzi vstupnou investíciou a sumou z predaja, nie?

Reagovat
Svatej

Fuha tak to abych si to přečetl znova, já měl vzato, že tam pošle prostě všechno + odpustí dluhy s odůvodněním, že ot nikdy o penězích nebylo.

Přirozeně se nabízí otázka, jestli neměl inside info o otm, že by z toho stejně měl hovno a tak to prodal jako PR, ale to se zjevně nedozvíme

Reagovat
Mastný Chobot

Abramovich said, “Net proceeds from the sale will be donated” to a charitable foundation, though the wording is a bit vague. On the assumption that legal costs are relatively low, it could be a tidy sum, though unclear what would happen if price is below the £1.5 bln debt.

Neviem, čo si pod tým predstaviť.

Reagovat
Svatej

Taky teda ne, tady už narážim na limit svých jindy celkem ok AJ schopností

Odhaduju, že po prodeji klubu se to info zveřejní

Reagovat
spider_8

Tak puvodni nakupni suma byla asi 100m, takze jakykoliv rozdil bude tak jako tak obrovsky. Ale jak rikas otazka je co presne si pod net proceeds predstavit, jestli v tom budou zahrnute i dluhy atd. A jestli to ted stejne vsechno nepadlo.

Reagovat
Euphael

Reagovat
spider_8

Ok, tohle je sice drsny, ale jestli to aspon trochu pomuze, tak

Reagovat
mithro

konecne sa UK rozhybala

Reagovat
kiwwi

a uz sa to na internetoch zacina...som proti vojne a Putinovi, ale toto uz je moc

v preklade, sucitim s Ukrajinou a som proti vojne, ale len do chvile, ked to priamo ovplyvni moj komfort

Reagovat
Svatej

Waat, kde to psali?

Reagovat
kiwwi

na fejsbukoch v komentaroch...a dokonca to pisu fanusikovia United

Reagovat
Svatej

Tyvole

Reagovat
frankiefcb

všude stejné.

Reagovat
mithro

So far the only regret seems to be the impact of the invasion on the club, not the invasion itself. Sportswashing works.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Greny

Však ale to je normální a bylo by to i zde ... Představ si že by vystoupila vláda a že není kapacita pro Uprchlíky z Ukrajiny a že si je musís nastěhovat dom podle velikosti bytu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSeRw!n

"sucitim s Ukrajinou a som proti vojne, ALE... "

Reagovat
kiwwi

[Matt Law] Chelsea can still be sold and bidders remain interested - all depends on whether or not Abraovich will allow UK govt to effectively take over the process. Story and details at @TeleFootball #cfc

[Henry Winter] UK Govt claims Roman Abramovich “is or has been involved in destabilising Ukraine…via Evraz PLC, a steel manufacturing and mining company…over which Abramovich exercises effective control”. Govt claims potential links between Evraz "and supplying steel to the Russian military".

Reagovat
mithro

hlavne ze pustil do sveta PR aky je mierotvorca

Reagovat
DelPiero137

A co Usmanov? Ci ten lepsie zahladil stopy...

Reagovat
iamek
Reagovat
mithro

Reagovat
oli9

skvěle. Už v Calgary při jeho dotyku s pukem piskali. Dávají mu to pěkně sežrat v Kanadě... Za to Caps se zachovali jako největší curaci, ovceho rekordy kromě nich a rusaku nikoho nezajímají

Reagovat
culé

Ruský korábl šel na chuj. V komentoch je to opísané, taktika ala Tom a Jerry

https://twitter.com/MrKovalenko/status/1501577874704379906?s=20&t=ve9Vgtpzd_EOCO3DGfsvcQ

Reagovat
Neon

Reagovat
EXoRcIsT
Reagovat
Ed_Hazard

❗️ We have not attacked #Ukraine and we are not planning to attack other countries," Lavrov said

Ja byť Kuleba, tak sa musím strašne premáhať, aby som mu nejebol facku Toto je vyslovene popieranie reality.

Reagovat
mithro

to je hrozny bizar co predvadzaju na tych tlacovkach

asi aby ruske media nemuseli moc upravovat material.

Reagovat
Kily

nastrčená figurka, prostě vyhrál konkurz o nejvypláchnutější mozek v Rusku a za odměnu mu dali tuhle funkci. Mele to samé, přitom nemá žádné kompetence

Reagovat
Trand

To má znamenat jako co? Však já to vůbec nechápu. To myslel tak, že nezaútočili, ale pouze se prventivně brání na cizím území nebo co?

Reagovat
frankiefcb

asi se fakt reálně začínám bát

Reagovat
oli9

Tak nejsmutnější na tom je že ty ruské kurvy Putin a Lavrov nejen že mají xichty k zbliti i když drží hubu ale jakmile ji otevřou tak je to lež za lži... A snaží se jí ani nijak neootvrzovat, jen něco vybliji na tiskovce a jede se dál.. Jdem dal bombardovat

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fabec1222

Tak toj jsme v prdeli...

Reagovat
ElectrickMann

víte jak se pozná, že Lavrov nebo Putin lže? Když se jim hýbou ústa

Reagovat
nani92
Reagovat
Svatej
Reagovat
Svatej

... ze ja si to nečtu celý

Reagovat
Mastný Chobot

Lavrov: "V Mariupolské porodnici byli extremisté."

To tam toho kokota nemôžu rovno zatknúť a odviezť do Haagu?

Reagovat
jk

„Pokud jde o porodnici, není to poprvé, co slyšíme o zvěrstvech, která dělají ruské síly. Porodnice byla už dávno obsazena jednotkami Azov. Ty vyhnaly personál a rodičky,“ řekl Lavrov.

Reagovat
Svatej

Ty jsi čekal něco jinýho?

Já byl naprosto přesvědčenej, že přijdou s tím, že v každý odbombardovaný nemocnici, porodnici i budově jsou nacisti a plány na jaderný bomby.

Reagovat
Trand

Však to říkali už včera, že to Ukrajinci hrajou na city a přitom všechny ženy a děti vyhnali a usadili se tam vojáci. Už jen čekám až vyjdou s tím, že si to vybombardovali sami. Co na to říct no, prostě Rusko.

Reagovat
EZ

Skurvysyn.

Tej diletantskej armade by som este v kontexte "denacifikacie" uveril zle vyhodnetenie toho onkologickeho centra, ale novorodenci?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Trand

https://twitter.com/RALee85/status/1501876744332185603

TOS-1 cca 20 km východně od Kyjeva.

Reagovat
Mastný Chobot

To vie niesť tie termobarické hlavice?

Reagovat
roman_tycka

Ano

Reagovat
culé

Ano, ale - termobaricke zbrane mozu byt roznych velkosti. Jedna vec su rakety, ktore idu do TOS-1, druha su velke termobaricke bomby, ktore su po jadrovych najsilnejsie

Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
EZ

Reagovat
oli9

Já myslím, že Ukrajinské dělostřelectvo o něm moc dobře ví...

Reagovat
EZ

Mozu to realne zacat palit na civilne miesta? Naco vobec sluzi taka technika?

Reagovat
Ed_Hazard

Takto otázka neznie. Pokial budú mieriť na Kyijev tak tá otázka nemá zmysel. Ak dopadne niekde v meste tento typ bomby (zvýrazním slovo niekde, nakoľko sa jedná o veľmi nepresný typ rakety) tak to zrovná zo zemou niekoľko stoviek m2 (bežne to vyhladí oblasť cez cez 1000m2). Preto je to to zakázaný typ munície. Prináša to so sebou veľké neplánované (väčšinou civilné) straty na životoch.

Reagovat
EZ

Reagovat
Talker

Jako oni můžou, je otázka, zda to budou ochotní udělat. Protože v tu chvíli je to využití nejsilnější nejaderné zbraně na civilní obyvatelstvo, což by mohlo vést ke dvěma možnostem:

1) Ultimátní sankce

2) Zelinsky to vzdá.

Reagovat
roman_tycka

Sankce. To je panečku tvrdá odpověď na termobarické bomby. Schölz by možná zvedl obočí a přitopil si doma plynem.

Reagovat
Talker

Jenže co chceš dělat? Začít celoevropskou válku? To smrdí atomovkama.

Jako jste se posrali. Sankce fungují, potápí to ruskou ekonomiku do devadesátek.

Reagovat
roman_tycka

Jestli Putler použije termobarické zbraně co ti zničí cely sidliště, k atomovkam už je jenom krok a může je použít i tak. Sankce jsou nedostatečné bohužel, do devadesátek je málo, chce to minimálně do roku 1950.

Já sám nevím, co bych dělal, pravdu mají obě strany, jak Zelinsky, tak západ, ale západ by teda mohl sankcionovat víc. Jsem ochotnej platit víc za to, aby Rus byl uplně zničen (což pak povede k uplně stejnymu scenaři jako v Německu po první světové).

Reagovat
Talker

Ty jsi ochotný platit víc, ale tady se musíš koukat na ten kontext. Tady nejde o to, zda bude stát benzín 50 nebo 60 korun.

Psal jsem to výše - tady už je to o tom, že vypnout třeba plyn a ropu a poslat Rusko do 50. let, tak se sami stáhneme o pár dekád dozadu.

Konec velké části (přinejlepším pozastavení) zpracovatelského, chemického a výrobního průmyslu.

Zvýšení cen všeho, protože bude nedostatek některých věcí (výrobní průmysl) a cena plynu, energií a dopravy vzroste výrazně. Což ti ovlivní jídlo a všechny další oblasti.

Zvýšení nezaměstnanosti - tady se brečelo při 5%, než bychom se dostali zpátky, tak to bude trvat X let.

Propad té chudší třídy (která teď má problémy) do chudoby, kdy nebudou mít finance vůbec, propad střední třídy do situace, kdy bude napjatý rozpočet.

Schodek rozpočtu při výrazně vyšší nezaměstnanosti (a u lidí s problémy) bude šílený, že budeme vzpomínat na Babiše.

O moc dál už zajít nemůžeme, protože by to byl sebedestruktivní krok. Současné sankce fungují, rubl padl na polovinu hodnoty, bude padat dále, investory tam následující dekády nedostanou, naopak jim odešly veškeré investice a zdrhne jim střední třída.

Rusko jde do sraček a půjde do ještě větších sraček, je to otázka času. Bohužel, Ukrajina platí životy, ale o moc více dělat nechceme, pokud se nechceme zničit sami ekonomicky nebo vyhladit navzájem atomovkama (což by zavedení kontroly nad vzdušným prostorem klidně znamenat mohlo) .

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
roman_tycka

No dobře, máš pravdu. Kde berete ale tu jistotu, že investoři tam nepůjdou a sankce budou držet nějakou delší dobu? Jak říkám, tohle může skončit jako s Německem po první světové.

Reagovat
Talker

Hele nevím, ale logicky... Kdybys měl řekněme miliardu (možná ji máš, nevím) a chtěl bys investovat, investoval bys to v zemi, kde momentálně drží letadla leasingových společností, kde hodnota firem klesla na jednotky/desítky %, kde se mluví o znárodňování, kde je rubl ve volném pádu a v zemi, ve kterou je absolutní nedůvěra, kde se zatýkají lidé za názory a hrozí jim 15 let, odkud prchají lidé a která je otevřeně nepřátelská?

Než tam přijde nějaký (západní) kapitál, tak to bude trvat pěkných pár let a musela by tam být západně orientovaná vláda, aby se vytvořila nějaká důvěra.

Tam zainvestuje možná tak Čína, protože je to poslední velká spřátelená země která ví, že tam si Rusko vztahy posrat nemůže. Což je problém, protože má sama problémy, které musí řešit (evergrade, porodnost, problém s vodou, nedůvěra dalších zemí, viz austrálie).

Doporučuji tento kanál, pokud by ses chtěl trošku dozvědět o sračkách, kde teď jsou - je tam 4dílná serie k tomu

https://www.youtube.com/watch?v=vTbILK0fxDY&ab_channel=PolyMatter

Reagovat
roman_tycka

Dík, podívám se.

Reagovat
Talker

Mimochodem pro svatýho další kanál s informacema, ale na Ukrajinu tam ještě nic nemají, tak jsem to sem ještě neházel.

Reagovat
Svatej

boží, díky

Reagovat
roman_tycka

Jsem u druhýho dílu, jsou pěkně v hajzlu

Reagovat
Talker

Je to super zpracované. Dobrý kanál na sledování, mluví o věcech, které nejsou úplně mainstream.

Reagovat
r.mrazik

investori tam nepujdou,protoze by jim Putin ty prachy hned znarodnil a ani ostatni svet by s tebou nespolupracoval

Reagovat
Talker

To je další věc. Je to extrémně toxické prostředí na pár let dopředu.

Reagovat
Talker

To nemluvím o tom, že tu budeme mít dost možná milion uprchlíků během pár týdnů v ČR a pokud jim chceme nějak pomoci, tak bychom neměli mít bankrotující stát s miliony nezaměstnaných a ještě řešit finanční a vojenskou pomoc na Ukrajinu.

Reagovat
vodka

Reagovat
Godwinson

Myslim, ze kvuli tomu bodu 2 je naprosto realne jejich pouziti. Ale asi spis z netrpelivosti. Pokud si to budou chtit vychutnat, bude to jak v pripade tech ostatnich mest.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayraktar

Reagovat
fabec1222

Tak u nás ve městě už první konflikty s Ukrajinci Ukrajincům se tu nelíbí, jaké dostali ubytování (jsou v kempu). Že prý dostali slíbené klasické byty, a že chtějí okamžitě do Prahy. Na to jim majitel řekl, že do Prahy klidně odjet můžou, že on z jejich pobytu nic nemá, a že chtěl jen nabídnout kapacity, aby měli kde zůstat. Na to mu pak Ukrajinci řekli, že je tam musí okamžite odvést, protože jim bylo slíbeno, že jim majitel ve všem vyhoví... No tak je poslal do prdele no

Potom konflikt v Lidlu, kdy Ukrajinci zabrali kasy obrovskejma nákupama, takže se udělal fronta přes celej krám, což místní nevydejchali

A ještě takovej "problém" i ve škole, kdy škola nabídla Ukrajincům, že jim nabídne ve školních prostorách přes den výuku s rodilým Ukrajincem, ale Ukrajinci to odmítli s tím, že si zaplatí soukromého učitele, až budou v Praze, a teď nic nechtěj

Tak nevim, jak to probíhá v jiných městech, nějaké zkušenosti?

Reagovat
frankiefcb

o jaké město jde?

Reagovat
Mishko

tipujem Varnsdorf alebo Bruntál

Reagovat
frankiefcb

Bruntál má Lidl. To bych nikdy neřekl.

Reagovat
thewall

Reagovat
Čenda

Bych řekl, že Lidl ma Bruntál. Rozpočet bude mít Lidl určitě jinde.

Reagovat
DelPiero137

Preco ma Bruntal takuto neblahu povest?

Reagovat
roman_tycka

Protoze to je nejchudsi kraj plnej lopat ciganu a volicu volneho bloku. Nic tam neni jenom kopce a tri panelaky. Evidentne teda i lidl

Reagovat
DelPiero137

Bol som tam niekolko krat za rodinou ktora zije kusok od Bruntalu, a chodili sme tam nakupovat. Mesto pekne,nato ze to je uprostred nicoho dost obchodov. Tiez som nepocul dobre recenzie, velka kriminalita, drogy, uzera. Naposledy ked sme tam boli tak tam typek jazdil na Hummri cez mesto pravidelne (asi chcel byt vidiet )

Reagovat
frankiefcb

No to první bych klidně být majitelem i řešil s Ukrajinskou ambasádou. Ať si trošku některé spoluobčany sklidní, že nejsme nafukovací. Nicméně je mi naprsoto jasné, že kdybychom utíkali my Češi, tak je to ještě horší.

Reagovat
Greny

ponozky v sandalech v jedne ruce lahvaca, v druhe chleba s rizkem a po prichodu do jine zeme : kde zde mate cesky pivo ten vas hnus se neda chlemtat

Reagovat
frankiefcb

Bílé tílko a na pupku ledvinku. Úplně to vidím.

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kily

Reagovat
Euphael

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi jasné, že mezi těma prvníma utecenyma Ukrajincema budou ti nejmovitejsi, kteří jsou zvyklí na luxus a budou uvymyšlani

Reagovat
frankiefcb

Nicméně nějaká koordinace s ambasádou by v tomto měla být. Nebude to dělat dobrotu a naopak se toho chytne Okamura a časem i ANO. (kteří se taky radši drží v pozadí) A lidem to logicky vadit bude. Jinak já osobně znám jednoho kamaráda, co ubytovává Ukrajince a zatím si nestěžuje, jenom dělal na FCB chutě Bořščem.

Reagovat
fabec1222

ANO už se chytá toho benzínu, to bude lidi štvát ještě mnohem víc. Nejdrsnější by bylo nějaké kombo toho, že by se Ukrajincům dával zadarmo benzín

Reagovat
frankiefcb

Sranda je, že ceny za barel ropy klesly. Přitom ceny nafty a benálu rostou. Na tom si někdo dobře mastí kapsy. P.S: přiznávám, že mě to nějak extra netrápí, bo nemám auto, ale vím že v dlouhodobém horizontu to může vést ke zdražení snad všeho.

Reagovat
iamek

I když podle komentářů mají dost nastrelene ceny rafinerie .

Reagovat
frankiefcb

jo to je taky možné. Nicméně některé benzinky za den zvednou cenu klidně 3x, to jako asi není taky úplně ok.

Reagovat
Neon

molka naproti práci zvedla ceny třikrát tento týden, vždycky o 2 koruny.

Reagovat
iamek

Benzinka Kravare - Hoštice. Včera rano nafta 43,90 a večer 49,90

Reagovat
frankiefcb

mazec

Reagovat
roman_tycka

já měl v modřanech podobny, akorát nafta pak přes den skoro o 10 kč

Reagovat
Svatej

wtf, jak je tohle možný?!

nebyly už před 15lety nějaký protesty, který to zastavily? Byl jsem ještě v podstatě dítě, takže jsem tomu nerozumněl a te´d v dospělosti zas neslouží paměť

Reagovat
Godwinson

Zajimavy vlakno

Reagovat
sokar

ber to tak, že cena ropy nie je jediná položka v cenotvorbe. Rastú energetické náklady rafinérii, rastú energetické náklady čerpačiek a rastú náklady na platy, to všetko sa zákonite odráža na konečnej cene. Aj ked áno súhlasím, protimonopolny úrad by si mal posivietiť či v pozadí nie je nejaká kartelová dohoda veľkých sietí čerpačiek (tie malé sa cenou iba prispôsobujú a kopírujú ju)

Reagovat
Svatej

je k tomu nějaký slušný nový čtení? Fakt by mě hodně zajímalo, jak to funguje

Reagovat
Gazdo

Ked to vsetko zozbieras daj vediet a zalozime nejaky infoweb

Reagovat
Svatej

dobrej nápad

Reagovat
iamek

Však to píše i v tom vláknu, kde započítal inflaci.

Reagovat
sokar

článok som nečítal, vychádzam iba z komentárov

zaujímalo by ma porovnanie ceny k priemernej mzde a k minimálnej mzde

Reagovat
icefish

A máš to osobně ověřené - tj. viděl jsi to na vlastní oči, nebo předáváš zprávu, která může a nemusí být pravdivá? Neurážím, jen se ptám na zdroj...

Reagovat
Blasphemer

Koukám, že ses stal celebritou na Světě neúspěchu. Gratulace.

https://www.facebook.com/demotivacnikouc/posts/4915314405225082

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
andrew96

Reagovat
fabec1222

Včera vytekly nervy na posledním zápase no

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
81Tomas

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
Cotton

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Euphael

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Gazdo

Reagovat
kilobyte

Zajímala by mě jeho kariéra.

Reagovat
ACSeRw!n

Ruská invaze na Ukrajinu je srovnatelná se začátkem 2. světové války, řekl prezident Miloš Zeman na bezpečnostní konferenci v Praze. Vyzval k modernizaci armády.

musim rict, ze sem osobne rad, ze Zeman neumre jako totalni mimoza a lidskej odpad.. jako politika sem ho vzdycky respektoval (minimalne do ty doby, nez se stal prezidentem) ikdyz nazory sme meli jiny

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Tombull

Zeman byl a je odpad..........poslední kroky ,kdy se prezentuje v lepšim světle na tom nic nezmění.

Reagovat
ACSeRw!n

asi mas pravdu no

Reagovat
Busby babes

lol. Zeman je v modu zhrzela milenka, ktereho Putin "zradil" a tak se snazi pomstit co nejvic to jde. Rozhodne par tydnu nezakryje to, ze roky Putinovi slouzil jak to jen slo.

Reagovat
Freedo

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Neon

takže jako vždycky. předtím to bylo s čssd.

Reagovat
Busby babes

neasi. porad je uplne stejnej. jen to tentokrat ma pro nas pozitivni vedlejsi efekt

Reagovat
lichna.

Reagovat
iamek

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Tombull

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kilobyte

Jen co se situace trochu uklidní, tak zase začne.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
smazaný uživatel

Neplánujeme útoky na další země, prohlásil Lavrov...

...Moldavsko okamžitě se dekujte

Reagovat
Čenda

Co je horší, mluvi v množném čísle..

Reagovat
spider_8

Presne

To je jak kdyby rekl 'Neplanujeme utoky na dalsi zeme a uz vubec ne na Moldavsko, Pobalti a nasledne Polsko a Slovensko'

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
sosna
Reagovat
kiwwi

kriste pane, vzdy ked ma prepadne aspon chvilka pozitivity, hned narazim na nieco taketo a opat som v mode, ze mam v hrdle knedlik a chce sa mi plakat. Toto je zaber na psychiku jak svina, ale vzdy si dam facku a poviem si, ze ja sa len pozeram na obrazky a citam si clanky a tam su ludia co to realne prezivaju

Reagovat
Ed_Hazard

Troška si vylejem srdiečko. Som tu jediný, kto má tušák, že UA nachystala nejaké "prekvapenie", ktoré sa rozhodnú rozbaliť v momente, keď sa začne masívny útok na Kyjev? Tie videá UA predstaviteľov z posledných 2 dní mi pripadajú pomerne optimisticky ladené.

Reagovat
roman_tycka

No ještě se nikdo nedostal k tomu, že Rusy zahažou molotovama, ale aby k tomu vůbec došlo.Jinak nějaky překvapení neočekávám.

Reagovat
Mastný Chobot

Čo by malo byť tým prekvapením?

Podľa mňa sa len snažia udržať vysokú morálku v čoraz náročnejších časoch. Aj keď možno máš pravdu a naozaj dostali nejaké high-tech veci od Švédov/Američanov/Izraelcov, s ktorými by mohli začať napr. ostreľovať ruské jednotky v Bielorusku/Rusku, to by bolo veľmi potešujúce.

Reagovat
roman_tycka

Více rajčatových zavařovaček

Reagovat
Ed_Hazard

Niečo typu, že im tie ich TOS-1 a ďalšiu techniku pokropia masívnym lietadlovým útokom, o ktorom nikto nevie, že existuje Proste nejaký takýto fuck up, čo nikto nečaká.

Reagovat
TopinB

Já teda tuhle naději nesdílím Imho je to jak říká Chobot, snaží se udržet vysokou morálku na styl:

"We are surrounded"

"Great, now we can shoot in all directions"

Reagovat
Talker

Já myslím, že asi všechno, co můžou, už zapojují.

Napadá mě jediné - je otázka, co se děje na západě země, jestli tam třeba netvoří nějakou "armádu", která půjde odříznout Rusy u Kyjeva. To mi přijde jako teoretická možnost, protože tam míří většina pomoci, tam bude velké množství lidí, k tomu tam bude i většina těch dobrovolníků ze světa.

Teoreticky pokud jim tam přijde 20.000 bývalých profesionálů, doplní to domácím družstvem a vyzbrojí to zbraněmi... Maybe?

Reagovat
Blasphemer

Já myslím, že ti bývalí profíci budou velká síla. Samozřejmě proti bombardování a dělostřelectvu asi nic nezmůžou, ale pokud by mělo dojít na nějaké městské boje muže proti muži, tak si myslím, že by to mohl být třeba ten jazýček na vahách, třeba v bitvě o Kyjev.

Reagovat
Talker

Tak myšleno spíš tak, že se vytvoří slušná armáda u Lvova, která se pořádně vyzbrojí (tj včetně dělostřelectva, tanků a podobně) a pak se pošle přerušit tu kolonu nad Kyjevem...?

Reagovat
frankiefcb

Tak já nevím, ve Lvově a na západě taky musí momentálně držet jednotky, jelikož se nějak nebezpečně koncentrují Rusáci u Brestu a tam by to byl nebezpečný útok na nekrytý Lvov.

Reagovat
vodka

přijít má pokud vím celkově 20 000 lidí, těch exprofíků tam bude přinejlepším pětina.

Reagovat
frankiefcb

Údajně tam jsou i vojáci VB. VB se je snaží dostat zpět. Se bojí, aby nebyl průser.

Reagovat
roman_tycka

To je blbost podle mě, na A10 potřebuješ speciální výcvik a nejlépe i piloty. Sám o tom něco vím, mám ho na zahradě, stejně jako někteří tady Bayraktar.

Reagovat
Neon

určitě to je blbost, kor když ani američani nechtějí, aby poláci poslali migy ukrajině.

Reagovat
Talker

Vzhledem k tomu, že amíci odmítají převést pár starých polských migů na Ukrajinu, tak pochybuju, že budou ochotní dát 30 vlastních.

Reagovat
icefish

úplná blbost...

Reagovat
fenixLFC

prekvapenie? co dojde armada rohanu alebo nemrtvych?

Reagovat
Čenda

Eagles are coming!!!

Reagovat
Ed_Hazard

Uz sme o tom debatovali par clankov dozadu. Ano presne to mam na mysli

Reagovat
kvasha16

Reagovat
kilobyte

Ukrajina pošle Rusku dokumenty o svém tajném připojení k NATO z roku 2014 a na Rusko v té chvíli zaútočí všichni ze všech stran.

Reagovat
EZ

Teoreticky mozu prekvapit proroctvom podla ucenia sv. Olivera, ze ked nabehnu rusi do Kyjeva tak im daju do hlavne kvietok a obijmu ich, povedia im, ze sme vsetci jedna velka slav rodina a prestanu sirit nenavist, vsetci sa chytia za ruky a v magickom kruhu tancom vyzvu Peruna o uspesnu urodu a dazd, naopak krupy do USA. Pans-laska zvitazi.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Neon

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
The Krupy

pošlite ma do USA

Reagovat
smazaný uživatel

Kúp si letenku, ako nelegál si tam po čase nájdeš prácu, ale keď pôjdeš späť do Európy, do USA ťa už nepustia

Reagovat
The Krupy

Ja som si vyhliadol Kimovú sestru

Reagovat
smazaný uživatel

Ej, Aziatky

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Čenda

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
J0EL

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Freedo

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Godwinson

https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1501918411588308995

Tak uz vime, kam pujdou cistit nacisty po Ukrajine

Reagovat
Talker

US?

Reagovat
Neon

jj, půjdou vymlátit Georgii. A mohli by to vzít i vedle do Alabamy.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
kiwwi

to je dufam nejaky sarkazmus, ze?

Reagovat
kilobyte

OT: Nevíte někdo o programu (nejlépe zdarma), který by dokázal načíst hromady textových souborů a udělat seznam obsažených slov? Nejlépe i s počtem slov.

Reagovat
smazaný uživatel

to v Pythonu naprogramuješ asi za 20 minut

Reagovat
kilobyte

Dobré vědět.

Reagovat
Svatej

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

proto nemas vic kamaradu

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
thewall

Samé dobré zprávy pro ty, kdo ví, že ruské oficiální zprávy se musí interpretovat tzv. inverzním způsobem:

"Ruský ministr zemědělství Patrušev ujistil, že dodávky potravin jsou v Rusku zabezpečeny. Podle něho se letos v zemi sklidí 123 milionů tun obilí. Podle Putina je plán na sklizeň dobrý a Rusko má dobrý potenciál v zemědělském exportu."

"Putin řekl, že Rusko vyřeší problémy, které přijdou. Západní země se podle jeho slov snaží oklamat své vlastní obyvatele."

Reagovat
kilobyte

Samé?

Zaútočit na jiné země neplánujeme, ani na Ukrajinu jsme nezaútočili, tvrdí Lavrov

Reagovat
thewall

Přiznávám chybu. Jen ty v mém posledním příspěvku ...

Reagovat
Mastný Chobot

Takze kazdy Rus dostane skoro tonu obilia pridelom. My tu mame cocacoly, mekace, picoviny, ale tonu obilia nema nikto. Ha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Thorrin

Reagovat
Svatej

Reagovat
Neon

Strejda jednou vyhrál na plese v tombole metrák hnoje.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
mojmira

To bych čekal, že sklidí víc. Samozřejmě záleží jaké plodiny, ne každá má stejný výnos z hektaru, ale čekal bych min. o třetinu větší.

Reagovat
oli9

Ti Rusaci to je tak zkurvena, ulhana banda v každé větě, jednání... A ještě ty fotky s tím Z jak to dělají děcka, oslavují lidi atd.. To je k zbliti, izolovat ten zkurveny národ pěkně dlouho. Ať si tam žijí v Rusku a neserou se jinam... Samozřejmě až po tom co je vypraskaji z Ukrajiny.. Věřím, ze rusák nikomu chybět nebude nikde

Reagovat
oli9

Schröder je neuvěřitelná německá kurva , která má podíl na této situaci... ted jako jedná v Moskvě a vláda o tom neví...Tohle nemůže v Neměcku jen tak projít ty vole... Tohle je strop a doufám,že tam ta kunda už zůstane nebo že ihned po příletu dostane klepeta Jediné ospravedlnění by bylo kdyby zastřelil Putina

Reagovat
Euphael

Schroder je strasny zkurvysyn

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
thewall

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin navrhl otevřít místo McDonald’s, který v reakci na válku opustil ruský trh, domácí cateringovou službu. „Zítra by už neměl být McDonald, ale U Strýčka Váňi. Je třeba zachránit pracovní místa a snížit ceny. Toto je přístup,“ řekl.

Strýček Váňa hambáč měl,hija,hija, hou

Reagovat
Swarley

Strýček Sam nebo strýček Váňa, to ani nikdo nepozná rozdíl

Reagovat
Talker

Tak co si budeme povídat, mekáč je shit, takže to nemusí být o moc horší.

Reagovat
Orlandiiik

ale občas i ten shit ve 3 ráno je dobrej

Reagovat
Euphael

to v rusku neznaji, tam jedou krokodyla

Reagovat
thewall

A upřímně: kdo by nechtěl alespoň jednou jedinkrát ochutnat Королевский бургер с двойным сыром připravený U Strýčka Váni.

Reagovat
roman_tycka

A misto hranolku slanecci

Reagovat
thewall

To by bylo tak drahé, že by to bylo neprodejné. Místo slanečků bude hrst pšenice (Rusko prý čeká velkou úrodu obilí).

Reagovat
oli9

Ale ten shit Rusaci jako všude na světě miluji a co si budem, mekac spolu s Coca colou nejznámější značka... A Rusaci i když budou říkat jak je jim to jedno tak bez mekace, iphonu a teplákovky adidas... Prostě náhradu fejkovou brát nebudou

Reagovat
Mastný Chobot

Blatový chleba s uhorkou a hovnom za 169.999 RUB

Reagovat
Mastný Chobot

K menu aj šofokola a polka utopenca

Reagovat
Swarley

A tuna obilí k tomu!

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Aldeano

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

šofokolu by som si dal, mal som ju snáď 2x v živote, keď som bol dieťa

ale pravú

Reagovat
vodka

něco na styl mého Erasmu v Litvě

Reagovat
andrew96

*Blahový

Reagovat
Neon

"Otevřeme si vlastní fast food, s vodkou a kaviárem."

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
jk

Však oni tam měli nějaký ten Mag Dag ne?

Reagovat
mithro

Moskva reaguje na západní sankce. Zakázala vývoz ruských železničních vagonů, kontejnerů či turbín

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/zakaz-vyvozu-rusko-ukrajina-vladimir-putin-kreml-sankce-oligarchove_2203101811_jgr

Rusko v reakci na sankce, které na ně uvalil Západ po invazi na Ukrajinu, zakázalo export telekomunikačního, zdravotnického, automobilového, zemědělského, elektrického a technického vybavení. Informovala ruská vláda. Na seznam pro pozastavení vývozu zařadila přes 200 položek, mimo jiné železniční vagony, kontejnery, turbíny a další zboží. Ministerstvo hospodářství uvedlo, že byl zakázán vývoz některých druhů lesnických a dřevařských produktů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z toho se poserem, takové know-how jak vyrobit vagon nikdo jiný nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

+ LADA, ale to už je asi zahrnuté v tých kontajneroch

Reagovat
sokar

Reagovat
herbage

alespoň to nemá line-assistant a star-stop

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Cobra

Reagovat
SunFells

Reagovat
lichna.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Swarley

Alespoň si konečně každý Rus může koupit svůj vagon, kontejner a turbiny.. Ve vagónu a kontejnerech budou mít to obilí a když to nějak zkušeně prohodí tou turbinou, tak s trochou štěstí by to mohlo dát i mouku...

Reagovat
icefish

Mouka? Što e to?

Reagovat
icefish

A lesnický a dřevařský produkty z ruského dřeva se stejně vyrábí v Číně

Reagovat
mithro

Reagovat
fenixLFC

s tym sa budu rychlo robit hriadky na zemiaky

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
sokar

má to aj nejakú reálnu hodnotu? či to vie po vojne predať či už do UA armády, alebo možno aj amíci či by nemali záujem na výskum tých strojov?

Reagovat
kvasha16

tak otazka je ci je funkcny... ale zaujimava otazka inak, ma celkom zaujima ze co sa deje s tou opustenou technikou ... mate niekto nejake info?

Reagovat
Shevchenko

Pochybuju že to je jeho když to najde. Podle mě bude nějaký zákon že to propadá ukrajinské armádě.

Reagovat
kilobyte

Hlavně vlastnictví a prodej je určitě nelegální.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
TopinB

<3

Reagovat
mithro

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Trand

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Cobra

Reagovat
SunFells

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
ACSeRw!n

Ukrajinské bezpečnostní složky informovaly, že se Rusové chystají vyhodit do povětří sklady s amoniakem v Charkovské oblasti a obvinit z toho Ukrajinu. Uvedl to The Kyiv Independent.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1502000005401427971

Video z boje. Nemáte někdo odkaz na více takových videí? Jak to přímo probíhá?

Reagovat
oli9

Takovýchto bojů zatím moc nebylo... Přece jen Rus bombarduje nebo pošle techniku která je celkem rychle zneškodněna.. Proto tolik videí dělostřelectva a dronu... Takovéto videa vznikají hlavně v městském boji kdy už jsou obě strany v zástavbě

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Je to smutné

Reagovat
jk

Farmář co ukradl stíhačku už byl? To už je fakt trolling tohle

https://twitter.com/kremlintrolls/status/1501991038109597696?s=21

Reagovat
Neon

je, ale trochu jinak, než myslíš. Podívej se na ocas toho letadla. A na tu ceduli banky psanou latinkou.

Reagovat
fenixLFC

it's Croatian MIG 21 they had them a few years back for engine overhaul

Reagovat
jk

Já vím že je to fór

Reagovat
Aldeano

Chorvatské letectvo.

Reagovat
vladis271

Danko

tragéd.

Reagovat
vladis271

Naď ho ničí v priamom penose.

Reagovat
EZ

Škoda, že sa správa ako hulvát. Danko je pičus ale takouto šikanou nepomáha názoru spoločnosti.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Nad

Reagovat
vladis271

Ddanko lvl. blaha

Reagovat
vladis271

Dibáková pekne na začiatku odfajčila špatáka, nečloveka Blahu ked povedala, že smer im ho nútil a oni JOJ ich poslala dočerta.

Reagovat
Mastný Chobot

A zavolali si Danka...

Reagovat
vladis271

si zober aké neskutočné hovno musíš byť, ked pred tebou uprednostnia aj náhodný generátor slov infikovaný ruským malwareom.

Reagovat
mithro

ja som nikdy nebol proamericky a ani protirusky

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
andrew96

To vypadá na těžký boj o to, která tvář SNS zanechá zoufalejší odkaz. Slota se musí klepat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinský generální štáb tvrdí, že ukrajinské jednotky zničily celou divizi balistických operačně-taktických raket Iskander-M, které mají dolet 600 kilometrů.

to by bylo fajn

Reagovat
icefish

Zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

twitter generálního štábu UA

Reagovat
oli9

Taky bych rád viděl důkaz jelikož nechápu proč by jezdili s touto technikou vůbec na Ukrajinu... Násl jsem jen tohle dnes

https://twitter.com/ng_ukraine/status/1501597278490046466?s=20&t=AMvbw8_9W94MeIkLTd5PUw

https://twitter.com/grimcultzero/status/1501898877535928323?s=20&t=AMvbw8_9W94MeIkLTd5PUw

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ale jestli to není jenom propaganda, no

Reagovat
jk

The US and allies preparing to send "more sophisticated" air defense systems to Ukraine than the shoulder-fired MANPADS already sent, defense official says

https://bit.ly/3KB1xr6

ALL -- in haste, I tweeted a defense official said "more sophisticated" air defense systems were headed for Ukraine. The question as asked by a reporter was if weapons were "more sophisticated than MANPADS, correct?" The official answered, "correct." Important to get that right.

https://bit.ly/3I603Ds

Hmm to by mohlo znamenat další výrazné posílení UA. Ale nevím co si pod těmi systémy představit. Pochybuju, že by dostali Patrioty nebo něco podobného.

Reagovat
roman_tycka

Co ten anglickej protiletadlovy system co muze operovat i v noci? Nevim ted nazev

Reagovat
jk

Asi se to bude z taktických důvodů tutlat.

Reagovat
Nebelung

Patrioty nebo něco podobného by museli poslat i s obsluhou. Spíš jestli to není něco, co už Ukrajina má. Nějaký ten BUK apod.

Reagovat
jk

Ale kde by američani a západ vzali Buky.

Reagovat
Nebelung

Od nějakých překupníků se určitě dají získat. Případně ne BUK ale KUB a ty jsou rozšířené všude, včetně států NATO.

Reagovat
kilobyte

Čína ti vyrobí všechno.

Reagovat
oli9

Jinak Putin je vazne naivní dědek nebo ho ty podrztasky tahají pěkně za nos... Jako techniku co nechali Ukrajincum nebo kterou jim během posledních 2, 3 dnů zničili to už finančně hodně zaboli. Tam už nejsou ty sroty co první 2 dny okupace... Zajímalo by mě jak je informován jelikož Rus má fakt velké ztráty a zrovna není v pozici kdy má rubl na rozdávání

Reagovat
Rothbard

Ale stejně se bojím, když ruské straně poteče do bot a budou zataženi do kouta, tak vypálí něco na střed Kyjeva, aby přes tu mohutnou explozi a ani nechci pomyslet jaké následky měli argument jako "tohle se nebojíme použít" a aby Ukrajina ustoupila ze svých požadavků...

Celkově se mi na to dívá dost pesimisticky s tím, že Rus na Ukrajině je, bude ho těžké a zdlouhavé dostat zpět a má víc techniky i rakety/střely s destruktivním výsledkem. To ani elitní vojáci/ostřelovači na straně UA nemůžou odvrátit, když tolik techniky nemají a není lehké něco dodat UA (neshody u Spojenců, UA armáda tu danou věc nezná a neumí s ní).

Jako jo, pozitivní zprávy i videa o úspěších UA armády (včetně farmářů) jsou alespoň malou náplastí tohoto rozsáhlého konfliktu.

Reagovat
icefish

A taky ještě pořád nesypou bomby z velkých letadel...

Reagovat
oli9

Tak Rus není někde v Sýrii nebo Afghánistánu kde se to mohlo může táhnout roky a zoadu3 je to u prdele. Oni potřebuji peníze, obchod se západem jinak Rusko vážně zbankroruje. Navíc na konec bude tlačit celá Evropa.. Já očekávám Ukrajinu rozděleno na polovinu ta západní jak ji známe dnes a východ nějakou proruskou samosprávou.. Ukrajina bude jedna ale něco jako jsme znali Berlín jen bez zdi.... Jinak stejně jako jsem nevěřil a nevěřím v použití jaderných zbraní tak si ani nemyslím v něco většího už od rusaku... Den co den se budou cítit unavenejsi, bez cíle.. Morálka bude klesat, plnění rozkazu se bude odmítat jelikož tam zařve ještě hodně rusaku... Ekonomika bude krvácet.. Čas hraje pro Ukrajinu.. Je možné že to i Rusaci odpiskaji5.. Samozřejmě doma to budou prezentovat jako zastrašeni západu a výhru....

Reagovat
roman_tycka

By byl ideal, at si prezentuji doma co chtej u chlebu s pneumatikou, protoze na nic jinyho mit nebudou.

Reagovat
jk

Vidím to podobně no. UA nemá šanci se rusáků zbavit jinak, než diplomatickou cestou…

Reagovat
Godwinson

A tou diplomatickou cestou si je Rusko vlastne podrobi, takze ...

Reagovat
jk

Jn. Fakt nevidím světlo na konci tunelu

Reagovat
Godwinson

Je to cim dal depresivnejsi, no

Reagovat
Godwinson

Ono je to jeste horsi nez pesimisticke. Bohuzel. A treba zrovna termobaricke strely pouzite v zastavbe tvrde se braniciho Kyjeva vidim jako uplne realnou moznost. Uz ted jsou videt zmeny v ukrajinskych postojich a to bude niceni brutalnejsi vic a vic. Je to hodne znepokojive.

Reagovat
Mastný Chobot

Praveze rubel uz moze rozdavat, to uz ho mrziet nemusi

Reagovat
Trand

Chtěl bych vás jen poprosit, jestli někdo můžete, zvažte, že byste nabídli uprchlíkům místo k bydlení přes nějaké oficiální cesty. Dnes jsem byl v kongresovým centru v Praze a ti lidé tam čekají i 24 hodin nebo víc než se jim nějaké ubytování vůbec najde. Bez ubytování nemůžou dostat vízum, zdravotní pojištění, dlouhodobý pobyt ani práci. V současnosti tady máme něco přes 200K Ukrajinců a všichni v tom centru makají na 100 %, ale bohužel je extrémně těžký něco sehnat takhle na rychlo při tak obrovském počtu lidí. Dá se asi očekávat, že jich sem přijde minimálně 500K, možná až milion a bude fakt složitý pro ty lidi najít místo na bydlení.

Reagovat
lampas

Čuněk to kdysi vymyslel, můžou se inspirovat. Navíc bude teplo už, takže můžou brzy do stanů. Přes všechnu solidaritu budu svojí garsonku sdílet max. na jednu noc s nějakou mladou Ukrajinkou, nic víc.

Reagovat
Trand

Tak já nikoho nenutím, chápu že spousta lidí si to nemůže dovolit. Jen jsem včera byl přímo na místě a ono to na tebe působí jinak když tam jsi a vidíš ty lidi než když to vidíš v televizi.

Reagovat
frankiefcb

bohužel se to bude muset takto řešit. Ono je třeba uvědomit, že to nemusí být na týden, ale i na měsíce. A to se pak rozhodneš jeslti někoho doma ubytuješ. Přece jenom jsou na místě určité obavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Británie otočila, dobrovolníkům na Ukrajině hrozí vojenský soud

Reagovat
jk

To se jedná jen o ty vojáky v aktivní službě ne?

Reagovat
Godwinson

Tak tam jde ale o aktivni vojaky, coz je vsude stejny. Ale nelibi se mi, jak se po prvnim tydnu zacinaji z Rusu vsichni posravat.

Reagovat
Godwinson

Sledujete nekdo ty valecne rozhovory na Vox TV? Ja ten projekt a jeho zakladatele neznam, jen tak kolem toho krouzim, ale ta Vavrova skupina magoru mne prijde docela nebezpecna.

Reagovat
mithro

no to je squadra, sopor, vavra, turek

Reagovat
Trand

To vypadá na top tým Co vím tak ten Kubelík měl nějakou talkshow, kde zpovídal lidi a oni u toho jedli pálivý jídlo, přišlo mi to jako zajímavej koncept, ale nikdy jsem ty rozhovory neposlouchal. Vávra to už je jiná liga a Šopor se zřejmě poslední dva roky zbláznil.

Reagovat
kilobyte

Pusť si díl s Kozubem. Ten je dobrý.

Reagovat
mithro

ja som nejakym algoritmom na twitchi zachytil par minut Soporovych live streamov pocas americkych volieb a stacilo mi teda.

Reagovat
Trand

Já před pár lety sledoval nějaký jeho videa z USA na youtube, přišly mi zajímavý. Pak mě to přestalo bavit a podobně jako ty jsem narazil na nějaký jeho streamy kde jezdil s kamarádem Dannym autem a to už na mě bylo trochu moc no.

Reagovat
mithro

jj, tiez si myslim, ze kv tomu, ze som videl par videi z US, tak mi to tam skocilo a nestacil som valit oci, ekonomicky emigrant do US a take mudra tam isiel a ten jeho slovensky partak, to bola este vacsia parada

Reagovat
Trand

Reagovat
The Krupy

Ja som videl rozhovor s Alexis Crystal a bolo to zaujímavé

O tom projekte som počul, chytali sa naratívu "bez cenzúry, prispejte, bude to TV pre ľudí, vy rozhodnete o obsahu", čo vo mne evokuje veľkú nedôveru

Reagovat
frankiefcb

Kubelík měl fajn rozhovory. Ten mě vůbec nesere. On tam fakt bral všechny různé typy a názorové proudy. Naopak Vávra se úplně zbláznil. Turek mě teď překvapil, jak se obul proti Rusákům.

Reagovat
r.mrazik

to je Vavra, Turek a Kovanda?

dobra parta psychopatu

Reagovat
DelPiero137

V Brovary bol dnes rozpraseny a zahnany konvoj, kde to vyzera ze bol minimalne jeden kus TOS1 (z tych zaberov to vyzera ze nebol zasiahnuty). Ak by mal tie termobaricke strely a bol by zasiahnuty, to by bol asi velky hukot.

Reagovat
smazaný uživatel

Termobaricka strela se musí rozprášit do okolí, aby měla svůj účinek.

Kdyby na ní spadla bomba, tak se nic moc nestane.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kilobyte

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
vladis271

vznikli šumy, že použitie chemical weapons na Ukrajine by prinútilo NATO k angažovaniu sa v konflikte. Treba nakresliť rusom červené čiary.

Reagovat
smazaný uživatel

To placnul jeden člověk někde. Není to postoj NATA

Reagovat
fabec1222

Spíš to bude naopak. Jak se ta situace usadí, lidi přestanou šílet, tak západ postupně otupí, a pomoc bude čím dál tím menší

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/RALee85/status/1502146636029566976

Toto je zas čo dopiči? Každým dňom som viac a viac za to, aby arrmáda a letectvo NATO išli okamžite denacifikovať Moskvu

Reagovat
Mastný Chobot

cca 100km od Poľska btw

Reagovat
smazaný uživatel

Jako proč? Proč teď házet bomby na západní Luck. Vytvořit chaos, strach, o co jim v tuhle chvíli jde? To nemůžou nechat alespoň část Ukrajiny bez války?

Reagovat
Mastný Chobot

Vraj tam je/bola jediná dielňa na Ukrajine, kde je/bolo možné opraviť nejaké súčiastky na ukrajinské MiGy

Reagovat
oli9

ale neuvěřitelné kurvy.. Fakt nikdy nikomu nic nepřeji. Válka je zlo.. Ale teď kdyby v Moskvě začaly bouchat bomby v metru tak by mi to bylo úplně u prdele.. Aby si obyčejný Rusak opět zažil strach a beznaděj.. Kterou zažívají den co den lidi na Ukrajině

Reagovat
DelPiero137

Pisu ze mozna chemicka. Ak nie to alebo munikac tak asi len FOAT.

Reagovat
smazaný uživatel

aj za to, že si za 3. svetovú vojnu

Reagovat
Mastný Chobot

Rusi sú za 3. svetovú vojnu, nie ja

Reagovat
smazaný uživatel

"Rusi sú za 3. svetovú vojnu" aktuálne nie sú, nenapadli štát NATO.

Reagovat
Mimalu

Jakože a napadení jiného státu co má za následek destabilizaci bezpečnosti v regionů, obrovské socioekonomické škody vedoucí k největší humanitární krizi minimálně v Evropě od WW2 nesplňuje parametry rozpoutání světového konfliktu? Je jedno jaké problémy to západním zemím udělá do té chvíle, dokud Rusko nezabije někoho na území zemí NATO? Vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Európa nie je svet a ani dokonca pupok sveta. Na svete sa za posledných 20 rokov viedlo mnoho masovejších vojen s mnohonásobne viac obeťami, vojen, ktoré spôsobili väčšie humanitárne katastrofy, to len pre porovnanie.

Napadnutie Ukrajiny sa týka nás, týka Európy (preto mnohé štáty pomáhajú UA ako sa len dá), ale nemusí apriori viesť k 3. svetovej, zas nepreháňajme, nešalejme.

rozpoutání světového konfliktu splní to, ak bude bojovať priamo NATO vs. Rusko, čo si môže želať len choromyselný inertnetový hero.

Reagovat
andrew96

Jsi nechutný.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neon

Reagovat
nani92

Reagovat
Fakt

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
The Krupy

Reagovat
J0EL

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Freedo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

hele WWII se taky pocita az od napadeni Polska, pritom Japonci vedli valku v Cine uz skoro 2 roky v te dobe... Takze tu jen tradicne jedes picoviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže WWIII už začala, hej? ty pičovina

Reagovat
Busby babes

tvoje schopnost porozumeni psanemu textu je obdivuhodna.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje sú obdivuhodné, keďže podľa teba tvrdím že spojenci by rozpútali konflikt

Ach jaj, Sim, pekný deň ti prajem.

Reagovat
Mimalu

Evropa sice není svět, ale velká válka v Evropě má podstatně větší potenciál rozpoutat světovou válku než konflikt v nějaké rozvojové zemi. Válka na Ukrajině zdaleka není u konce a pokud brzy neskončí a rus bude nadále stupňovat útoky, tak se to do nejhoršího konfliktu přehoupnout může. Penezovody vedou z Evropy do celého světa a v případě uzavření kohoutků to může najednou započat spoustu lokálních problémů které mohou přerůst v něco většího.

Já si nemyslím že přehráním když řeknu, že rusák započal něco, u čeho jen velmi těžko můžeme odhadnout veškeré dopady, ale skutečně mám obavy kam to celé může dojít a nemusí u toho být na počátku jediný výstřel vojáka z NATO

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s týmto vysvetlením sa už súhlasiť dá, uvidíme, mohli by sa ua a rus dohodnúť pre dobro všetkých.

Reagovat
Trand

No to se nedohodnou, Rusko ze svých požadavků evidentně nechce ustoupit a Ukrajina na to prostě přistoupit nemůže, protože by to byla sebevražda, omezení armády je prostě pro ně v současnosti nereálný. Byla by to taková pozvánka pro Rusy, aby mohli za pár let přijet znovu a vše obsadit. A Rusové opravdu nebudou dělat žádnou dohodu pre dobro všetkých, však jim jde jen o jejich vlastní dobro, nikdo jinej je nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo navrhuješ teda?

Reagovat
Trand

Sám nevím jak v této situaci postupovat, ale tlačit na Ukrajinu aby přijala ruské podmínky určitě není cesta. Za mě ideálně pokud to ještě nějak jde, tak zvýšit sankce a doufat že se ruská ekonomika zhroutí co nejdřív. Podporovat Ukrajinu vojenským materiálem a finančně, ruský postup víceméně v posledních dnech neexistuje a pokud Rusové nezmění taktiku a nezačnou ničit vše co jim přijde pod ruku, tak Ukrajinci ještě nějakou dobu vydrží, pokud budou mít materiál.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas, ani ja neviem, je to strašné a moja duša plače, keď sa toto deje.

Snáď sa to čo najskôr skončí

Reagovat
frankiefcb

Každý normální člověk si přeje konec, ale nesmí to být za cenu otroctví. Četl jsem jednou krásný citát od Wericha, který krásně sedí na Ukrajince: "Člověk se nebrání proto, aby vyhrál. Ale proto aby se nedal!"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Kdyby se Rus chtěl dohodnout, tak už by se dohodli. Ale Rus nechce, teda pokud nebere v potaz podmínky totální kapitulace Urkajiny, což ztráta územ ía demilitarizace prostě je.

Reagovat
Ed_Hazard

Robia všetko čo je v ich silách, aby sa 3. svetová začala. Chápem postoj Chobota, mám rovnaký. Jebať, nech sa začne aj 3. svetová. Ak sa im toto prepečie a západ má stále ustupovaťa zatvárať oči, tak nemá aj tak zmysel hrať sa na nejaký civilizovaný svet.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevieš, čo si želáš.

Reagovat
Čenda

Tak hlavně, že rusák ví, co dělá.

Reagovat
Busby babes

tvoje logika: Rusko nekoho napadne, spojenci odpovi na tu agresi = spojenci rozpoutali konflikt.

Reagovat
smazaný uživatel

never go full retard, bro

Reagovat
DonAndres

unless you are Ol!ver

Reagovat
Busby babes

to by sis mel rikat kazde rano.

Reagovat
smazaný uživatel

Az po tebe.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Ja si nič neželám. Len nie som tajtrlík, čo otrčí riť každému tragédovi, čo si myslí, že je vedúci zemegule. Inak tento postoj čo máš ty, má vo vysokom percentuálnom zastúpení generácia husákových detí, ktorá má očividne vštiepené v sebe kľananie sa a ustupovanie donekonečna každému, kto sa ide hrať na nadradeného (česť výnimkám). Nepatríš sem náhodou aj ty? Mnohé by to vysvetlovalo.

Reagovat
andrew96

To s generací Husákových dětí je tvůj pocit nebo výsledek výzkumu? Vážně se ptám. Já ji teda laickým okem nepovažuji za generaci ustupujících. Právě naopak se podílela na změně režimu a následné konsolidaci stávajících pořádků. Vždyť ustupování před r. 1989 si ani neprožili jako dospělí.

Reagovat
Ed_Hazard

Žiadny výskum. Sorry, to som tam mal samozrejme doplniť. Vidím to čisto subjektívne, iba na svojom okolí - pracovnom (cca 100 kolegov) aj osobnom. A v drvivej väčšine sa mi to potvrdilo. Ale samozrejme to môže byť iba tým, že som obklopený práve týmto spektrom ľudí.

Reagovat
andrew96

A hovoříme tedy o generaci narozené během babyboomu 70. let, tedy Husákových dětech? Protože k ní mně to moc nesedí. Pokud bych se měl pouštět do generalizace, tak pro mě je to generace, která se stala hybnou silou změn v r. 89, případně z těchto změn těžila v následujícím období. A to tím způsobem, že mohla cestovat, podnikat, svobodně se vzdělávat, čímž nabrala na sebevědomí a v podstatě položila základy dnešního zřízení. Za ustupující bych spíš považoval jejich rodiče, které své děti vychovávali v podmínkách naprosté izolace od participace na polických věcech.

Reagovat
Ed_Hazard

Takto, sú to ľudia vo veku 55+ (čiže aj, resp. v mojom prípade hlavne Husákove deti, nakoľko veľa dôchodcov tu nepracuje). A plne s tebou súhlasím, v kontexte s udalosťami z roku 89 mi to absolútne nedáva zmysel. Škoda, že relevantný výskum na túto tému asi neexistuje, výsledky by som si ale veľmi rád pozrel..

Reagovat
andrew96

No počkat, 55+ znamená rok narození v 60. letech či dřív, kdežto Husákovy děti se narodily v 70. letech a dnes jde o věkovou skupinu cca 40-50.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Svatej

Hmm není ale špatná myšlenka už jen to, že si může stát napadat veškerý státy mimo NATO a to beztrestně?

Reagovat
smazaný uživatel

To si kto myslí? "Hmm není ale špatná myšlenka už jen to, že si může stát napadat veškerý státy mimo NATO a to beztrestně? "

beztrestně? Sankcie? Potenciálny súd v Haagu?

či je lepšie začať 3. svetovú, naozaj?

Reagovat
Čenda

Reagovat
Mastný Chobot

Potenciálne lepšie je zničiť agresora, kým napácha ďalšie škody, áno.

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálne sa dá Rusko obmedziť inak, uvidíme, ako budú ešte reagovať európske štáty, prípadne veľkí hráči ako Čína. Vojenský konflikt s Ruskom je posledná možnosť, ktorá môže okrem iného vieš k jadrovej vojne.

Reagovat
Mastný Chobot

Dobre, Oleander

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
oli9

Každý by si to přál, jenže válka na Ruskem území je nesmysl... Každý si přeje aby Putin chcipl.. Já se spokojim s tím, když válka na ukrajine skončí a ten zkurveny ruský podnarod izolujeme. Nikam je nebudeme zvát, hrát nic... Aby si užívali v Rusku

Reagovat
oli9

Jo a ještě bych jim ta pribalil všechny proruske lidi tady u nás.. Nejedlý atd..

Reagovat
DelPiero137

to je zbozne prianie nas mnohych, poslat tam tu nasu verbez nech si uziju slobodu a prosperitu ruska.

Reagovat
Nebelung

A budeme čekat až se zase rozhodnou někoho denacifikovat? Už je to tak daleko, že se to bez změny režimu v Rusku neobejde.

Reagovat
oli9

Co ta centrální banka, pořád inventura?

Reagovat
kiwwi

Mysleli ste si, ze ste uz videli vsetko? Rusky minister obrany vas presvedci o opaku

https://twitter.com/OlgaNYC1211/status/1502034963729981448

Reagovat
Mishko

dopiči to už musí byť trolling...

Reagovat
frankiefcb

ty vole

Reagovat
EZ

Ti jebe...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
vladis271

fduck...USA boli myslím od roku 1945 do 1949 jediná jadrová superveľmoc na zemeguli. Such a wasted opportunity.

Reagovat
masina_LFC

Nedokončil učiliště, nemá rád EU a imigranty. Kdo je první Čech obviněný za schvalování ruské agrese.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/schvalovani-ruske-agrese-rusko-ukrajina-ncoz-dezinformace-policie_2203110500_jgr

Presne toto je štandard proruských dementov...

Reagovat
Mishko

keď si pozeráš na FB tie reálne profily, z 95% to je nejaká SOU/SPŠ a totálny dement na prvý pohľad... bohužiaľ mindráky niektorých zaostalých jedincov sú v dnešnej dobe sociálnych sietí extrémne

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
lampas

Reagovat
J0EL

toto sa da aplikovat na Chemtrails, Covid, Sorosa atd... Cest vynimkam.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
EZ

Elon by sa uz mohol trochu poponahlat s osidlenim Marsu a mohli sme sa tam prestahovat vsetci liberalni a konstruktivni ludia a autoritativni bdsm chudaci co na cele s ich tyranmi nech sa tu rozjebávaju medzi sebou, ako sa im zachce

Reagovat
Mastný Chobot

Myslíš pozemských národniarov, ty kozmopolitný libtard?

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
EZ

ano

Reagovat
DelPiero137

Vacsina pro ruskych trolov ma tento charakter. Co ma doraza kazdy den viac a viac, je ze aj inteligentni a uspesni ludia maju podobne nazory. Uz aj v mojom okoli sa prejavilo par ludi do ktorych by som to nepovedal

Reagovat
Mishko
Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/nevedimka123/status/1502199403502788612 To je ten tan z toho příběhu, jak ta vesnice zneškodinla 4 tanky ne.

Reagovat
Trand
Reagovat
frankiefcb

kurvy

Reagovat
EZ

To musi byt fake

Reagovat
Mastný Chobot

Nie je

Reagovat
EZ

Tak som v uplnom šoku, aj ten link od kiwwiho hore. Je mi z toho uprimne zle.

Reagovat
kiwwi

Facebook a Twitter si za toto zasluzia od US tvrde tresty a regulaciu...to je neuveritelne ako servilne pristupuju k Ruskej propagande

Reagovat
Trand

Twitter to smazal.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Neon

twitter už jim to myslím smazal.

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9

Ať jim smazou všechny účty

Reagovat
DelPiero137

Taketo veci nedovoli maza FB alebo Twitter policiu alebo inym uradom? To je sila

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

Ministr obrany, Lavrov, Šojgu, Peskov, samozřejmě Putin, ambasády, velvyslanci..vzhledem k tem hovnum, co stale šíří, to fakt plánují dohrát do konce, minimálně s Ukrajinou.

Ale Oĺo stále pojede o tom, jak chce západ 3.svetovou. Uz nachází notičky, ruskej šváb.

Reagovat
nani92

chvíľu sa títo hajzli držali a boli tichúčko, ale už to je opať to isté

Reagovat
smazaný uživatel

Je to mantak ktory si nedokaze priznak chybu

Reagovat
smazaný uživatel

"Ale Oĺo stále pojede o tom, jak chce západ 3.svetovou" daj si studenú sprchu, tupec

Reagovat
Čenda

A nie, švábko?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie. Nevieš čítať, chrobáčik?

Reagovat
Rothbard

Ruský prezident Vladimir Putin podpořil, aby proti ukrajinským silám mohli bojovat dobrovolníci z Blízkého východu. Podle Ruska by mohlo jít až o 16 tisíc lidí, kteří jsou ochotni připojit se na stranu Ruska. (Reuters)

Dobrovolníci na obou stranách. To nemůže skončit dobře.

Reagovat
frankiefcb

No spíše to ukazuje, jak je Rusko na tom špatně. + jak se Putler ošíval, jak s ním mluvil Šojgu. Vypadal hodně nervózní.

Reagovat
EZ

Maju vraj velky problem verboat novych vojakov

Reagovat
frankiefcb

Tak přece jenom se tam ty informace dostávají

Reagovat
oli9

sasek..cecenci, syrane a kde jaká verbes... Stav rusjw4 armády je vážně skvělý pochcipaji všichni do jednoho na té Ukrajině

Reagovat
Rothbard

Vážně jsi tak optimistický? Já ne.

Reagovat
oli9

Jj vyděl si to číslo 3. Z toho půlka bude absolutních hlupáků, kteří jedou jen propagandu. Další půlka bude mít zásoby na 3 dny a když jich potom budou Ukrajinci lovit jak zajíce tak ti zbyde cca 200 lidí a to ještě nevíme ani v jakém bojovém stavu.. Tohle jsou zas ruská ramena jako s cecenci, syřany atd..

Reagovat
J0EL

V Rusku to su tzv. "dobrovolnici", to dostanu prikazom aj tak

Reagovat
oli9
Reagovat
Mastný Chobot

Stránka Flightradar24, ktorá sleduje pohyb lietadiel, dnes ukazovala nad Kyjevom lietadlo An-225 Mrija, ktoré zničili Rusi na letisku Hostomel. Malo označenie „FCKPUTIN“. Či išlo o dielo Ukrajincov alebo Flightradaru, zatiaľ nie je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho zkoušel hledat a nenašel jsem ho už.

Reagovat
Busby babes

je teda trochu vtipny, ze Mriju znicili ukrajinci...

Reagovat
andrew96

Nevím, možná šílí a přehání a mohou rozpoutat WW3.

Reagovat
db18

Reagovat
Čenda

Omlouvám se všem, toto je infoweb, ne hateweb. Tudíž, když už ten picus Oliver nemůže dostat banána, co ho ignorovat? Ti, kteří tak již aktivně činí celou dobu, respekt. Ja se v poslední době párkrát neudržel, pač je to vopravdu výstavní dement, ale končím. Jen to zasírá diskuze, takže ještě jednou sorry. Jen o to mu jde, trollovi, šířit hovna a doufá, že se někdo chytne. Amen.

Reagovat
roman_tycka

Jedinej, kdo ho tu řešíš, seš ty.

Reagovat
Čenda

Právě, že nejsem, ale je pravda, ze jsem tomu poslední dvě diskuze pomohl a sere mě to, tak to chci odčinit at si ty svoje hovna dal píše, v duchu demokracie, my ho zas budeme mít svobodně úplně u prdele, tzv.společenský banánek.

Reagovat
roman_tycka

Okej, tak nejseš, ale pointa zůstavá, ignore

Reagovat
Čenda

Reagovat
EZ

nechcem sa ho zastavat, ale podla mna nektori reagujete prilis podrazdene na neho

Reagovat
nani92

ked všetkých dráždil niekoľko rokov, tak sa netreba čudovať

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Blbos_Dlaha

Ja ho sledujem iba tyzden a teda staci mi. Aby niekto volil alebo obhajoval fasistov, vzhliadal k primitivom a idiotom ako Blaha alebo Chmelar, siril rusku propagandu, taky clovek to nemoze mat v hlave v poriadku. A ta jeho trapna poza ze je akoze neutralny a nad vecou, to je fakt na ale aj smutne zaroven ze je niekto az tak zbabely a nevie si ani stat za vlastnym presvedcenim.

Bolo by super kebyze sa podari vsetkych ruskych trolov, hoaxerov a komunisticko-fasistickych dementov izolovat na 1 uzemi, najlepsie v Rusku tam je miesta dost. Proste navozit ich tam vsetkych nech si tam ziju vo svojom svete a nech daju normalnym ludom konecne pokoj. Ale 99% z tychto nimandov by toto nikdy neprijalo. Zapadna demokracia a peniaze su im dobre, v Rusku by si ani nepipli tam takych hovniakov rovno strielaju.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Podráždene je slabé pomenovanie, to je vyslovený hejt, očierňovanie, vymýšľanie a dezintepretácia mojich tvrdení. Chlapci majú v seba veľa negatívnych emócii, ktoré si vybíjajú na mňa a ide o internetový lynč a kyberšikanu.

Mierumilovná diskusia vraj, a je tu kopu takýchto extrémistov

Reagovat
nani92

Reagovat
pa3ce

Ale no tak, zase drama queen byt nemusis ci

Reagovat
fenixLFC

tvl ty si fakt uplne rovnaky ako blaha. furt do niekoho skaces a siris tie svoje mudra a ked ti to niekto oplati tak zacne plakat a hovorit o extremistoch

Reagovat
smazaný uživatel

To, že ma spájaš s kadejakými politikmi o tebe akurát svedčí, že by si si mal od toho hejtu a marazmu oddýchnuť.

Ty máš radikálne názory, ja som sa umiernil, prepáč, ale keď si niekto vymyslí, čo som vraj konštatoval a nazvem ho tupcom, je to skákanie do niekoho? Ty by si čo robil.

Reagovat
fenixLFC

Ty máš radikálne názory, ja som sa umiernil

Reagovat
smazaný uživatel

Politikmi? To akože Blahu považuješ za politika? Hovno na topánke má väčšiu hodnotu a užitočnosť ako tá paródia na človeka.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
O.Giroud

A odkedy si ho zaregistroval?

Reagovat
kilobyte
Reagovat
db18

Reagovat
dantetomas

To tam bude vyzerat jak v satni Slavoje Houslice ked k nim pridu Kostomlaty. A piska to Dittrich

Reagovat
oli9

Nejsme Rusaci. I hloupý člověk má právo na názor, to že tu že sebe dělá debila je jen jeho problém. Já už aspoň vím, co má za názory a už ho budu brát s rezervou no, protože vím, že je trošku mimo

Reagovat
Čenda

rozumný.

Reagovat
smazaný uživatel

Agresívni troglodyti ako ty, mali mať už dávno bananík

Reagovat
Kily

vyřešeno

Reagovat
Kily

omlouvám se za natvrdlost, že to trvalo tak dlouho

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Čenda

nejsem další na řadě, ze ne? kazdopsdne jménem EF ti opět děkujeme.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Čenda
Reagovat
Blasphemer

No, tak kdyby ho sundali, tak se to asi dá považovat za útok na NATO, ne?

Reagovat
oli9

Ano dá, ale nad Ukrajinou podle mě neleta

Reagovat
ACSeRw!n

nemyslim si, nato tam oficialne neoperuje

Reagovat
jk

Startujou většinou ze Sicílie a létají nad Černým mořem, v Rumunsku, viděl jsem ho i v Polsku ale to minimálně. Přímo nad UA podle mě nelétají a popravdě to není ani potřeba.

Reagovat
frankiefcb

Před válkou myslím lítaly.

Reagovat
jk

To snad, ale teď už určitě ne.

Jeden právě teď letí směrem do černého moře jako FORTE10.

https://fr24.com/FORTE10/2b199b01

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
Čenda

Tak to už máme teoretický plány UA útoku na DLR, LDR, Bělorusko a dokonce i Rusko. Nechtějí oni náhodou zaútočit i na NATO tvl?

Reagovat
frankiefcb

ještě určitě chtěli zaútočit na Podněstří

Reagovat
Hokaido

Já jsem fakt asi strašně naivní. Každej den jsem překvapený, kde mají tyhle zmrdi dno.

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
jk

lol, každopádně Lukašenko je lepší herec než Putin

Reagovat
Talker

Tohle je divadélko pro domácí publikum a pátou kolonu. Oni sami ví, že jsou agresoři, ale nemůžou to říct, protože by bylo pozdvižení.

Takže není válka, ale speciální operace, Ukrajinci chtěli zaútočit, my je o pár hodin předběhli, chtěli používat biologické zbraně, takže bombardujeme strategická místa (jako nemocnice a školy)...

Vždyť je to klasická informační speciální mírová operace.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kilobyte
Reagovat
kvasha16

nejak divne sedi ten Putin nie?

Reagovat
Tombull
Reagovat
frankiefcb

A Lukašenko tomu bude přihlížet. Ty vole vždyť je to na hranicích s Běloruskem.

Reagovat
db18
Reagovat
Mastný Chobot

Ak to je len ďalšie zveličovanie zo strany Ukrajiny, tak by si to mohli odpustiť. Aspoň zo strany oficiálnych vládnych accountov.

Reagovat
Trand

Lukašenko:

"To ne my jsme na ně zaútočili. To oni začali, neustále ostřelovali naše pozice. Pak vám ukážu jejich (Ukrajinců) plán útoku na Bělorusko. Kdyby nepřišel preventivní útok 6 hodin před začátkem jejich akce, zaútočili by na naše armády. Dobře že to začalo, biologické laboratoře, atomové elektrárny, to všechny bylo připraveno aby vybuchlo. A kdyby nezaútočili během pár hodin, zaútočili by během pár dnů a pak bychom si vypili ten kalich s obrovskými ztrátami. Nechtěli zaútočit jen na Donbas, chtěli zaútočit i na Bělorusko"..atd. atd. Ale čeho je třeba si na té mega snůšce blábolů všimnout je, že se hlásí k útoku na Ukrajinu. Spolu chyceni, spolu pověšeni. A teď už by si ti dva psychopati měli vzít svou denní dávku.

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1502257269672759300

Krásný divadlo tam s Putinem sehrál na tom videu. Zrůdy odporný

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak, když se v těch vlastních lžích už ztratíš a omylem přiznáš to, co jsi ještě včera popíral.

Reagovat
spider_8

Tohle at si schova do Haagu.

Reagovat
Neon

kdo máte předplaceno, fakt silný čtení, jak jsou rusáci vymletí: https://denikn.cz/830023/eli-jste-nas-za-svaby-ted-uvidite-jste-pro-nas-trofej-kterou-si-podelime-s-americany-rika-rusky-politolog

Já jsem neřekla „chybičky“. To mi vkládáte do úst.

Vy se mnou mluvíte jako se švábem.

Nemluvím s vámi jako se švábem. Mám na některé věci jiný názor, ale to neznamená, že si o Rusech myslím, že jsou švábi.

Já jsem pro vás šváb. To vy jste vyzbrojili tu fašistickou bandu. Abyste ji potom poslali na nás. Chcete v tomto rozhovoru pokračovat? Vy mě chcete dál ponižovat?

Nic takového. Ale ano, chci pokračovat a vědět, co a proč si myslíte.

Ne. Vy chcete projít všechny metodické pokyny, které vám dali.

Nedali. Tak prosím mluvte o čemkoliv, o čem chcete mluvit.

Slyšíte mne dobře? Nevěřím vám. A nikdo vám nevěří. Protože pořád a pořád lžete.

My jako Deník N? Vždyť nás nejspíš nečtete.

Vy Evropané neustále lžete. Rozdíl mezi Evropany a Američany je v tom, že Američané alespoň někdy mluví pravdu, ale Evropané lžou pořád.

Okamžitě se přestaňte řídit těmi metodickými pokyny. Úplně tupě a primitivně mi čtete otázky z instrukcí, které včera zveřejnili Ukrajinci na Telegramu. Vy teď máte na té stránce otevřený počítač a bod za bodem mi podle toho kladete otázky. Dokonce se ani neobtěžujete přeházet ty body, abych to nepoznal. Můj názor vás vůbec nezajímá. Pokud toho nenecháte, končím rozhovor.

Reagovat
Neon

Na čem se tam kromě tanků chystáte pronikat?

Vy ani nevíte, co se v naší ekonomice děje. Máme všechno.

Pokud vím, nevyrábíte elektroniku, telefony, počítače – to vše dovážíte. Exportujete ropu a plyn a dovážíte spotřební zboží. Podíl příjmů z vývozu energetických surovin do státního rozpočtu je zásadní.

To není pravda. Žijete v mýtech, které nemají s realitou nic společného. Máme například vlastní počítačové čipy. I vlastní počítače. A co vy vyrábíte? Auta? Ta u vás dělají Němci. Ti Němci, kteří vás řídili v době protektorátu Čechy a Morava.

Nyní ale nejsme protektorát.

Umřu smíchy. Vy o Rusku nevíte nic, ale chcete s ním válčit. Nezdá se vám, že vypadáte jako idioti?

Už to není rozhovor, ale polemika. Tak stačí. Už to pro mne není zajímavé.

Reagovat
frankiefcb

tak to je humus

Reagovat
Neon

a je tam toho víc, tohle není ani polovina. musel jsem si to přečíst dvakrát, protože jsem napoprvé absolutně nevěřil svým očím.

Reagovat
frankiefcb

ty jo asi si budu muset předplatit ten deník. Ač se snažím těmto předplatným vyhýbat, bo je to cesta do pekla Bo pak z účtu ty prachy mizí nějak moc a často

Reagovat
Neon

hele já si první rok platil měsíční předplatné a když jsme věděl, že tohle budu číst i dál, tak teď mám roční základ plus páteční výtisk (dneska je tam třeba výborný pětistránkový rozhovor s historikem o ukrajině a rusku časem asi bude i online, ale papír je papír), zmizí mi z účtu naráz dva a půl litru a zbylých 355 dní už ty prachy z účtu nemizí

Reagovat
frankiefcb

Taky začínám uvažovat, že to jednorázově koupím. Vypadá to, že se vypracovávají na hodně zajímavé médium.

Reagovat
Mastný Chobot

Oni sú vlastne náš export k vám, však? Občas sú strašne jednostranní v niektorých témach, ale robia to veľmi zaujímavo, ja si ich tiež platím.

Reagovat
frankiefcb

ta jednostrannost mi trochu vadí no. Nicméně mnoho článků je výborných a halvně i ty jejich podcasty jsou fajn.

Reagovat
Mastný Chobot

detto u nás

Reagovat
Neon

občas jsou takoví, ale takové články stačí necist, je jich hodně málo. a v nynější době mít v týmu Procházkovou je vzhledem k jejím kontaktům na východ vyloženě výhra.

Reagovat
frankiefcb

to je fakt. Je dobrá poslouchám ji v podcastech od Titlbacha.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom týpek zapomněl dodat, že ty ruské čipy jsou založené na otevřených západních technologiích, vyrábí jim je Čína nebo Taiwan a nejsou žádný zázrak.

https://www.zive.cz/clanky/tohle-jsou-ruske-procesory-baikal-rusko-si-zkousi-hrat-na-cinu-ale-zatim-to-moc-nefunguje/sc-3-a-212857/default.aspx

Reagovat
kilobyte

Jsou sice na hovno a sami si je nevyrobí, ale mají ruské jméno.

Reagovat
PJ

to je prostě na zblití

Reagovat
The Krupy

Nebezpečná, zvrátená a chorá ideológia. Ak by sa aj vraždenie na Ukrajine podarilo zastaviť, bola by to časovaná bomba. Škoda, že celé Rusko nemôžu zrovnať so zemou.

Reagovat
mithro

s nou je prave aj dobry podcast. som zvedavy ako dlho tam vydrzi, kym to bude musiet zabalit a odist.

Reagovat
Blasphemer

Rusáci jsou totálně vymletý. Kdo si myslí, že ne, tak je opravdu hodně naivní. Oni tohle mají zakořeněné hluboko v sobě, my "malí" Slované pro ně budeme vždy jen hovna, co je mají poslouchat a nechat si od nich, velkých Rusů, pokorně vládnout.

Reagovat
Dayman

https://twitter.com/i/status/1502248713254846464

Tady je to kdyztak odemceno. Hnus

Reagovat
Neon

Reagovat
Mishko

Reagovat
frankiefcb

Mně se fakt udělalo špatně. To je jako rozhovor s nějakým absolventem VŠŽ ve 2 ráno ve 4 cenové.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
DonAndres

Na každou svini se vaří voda. Zvlášť na tuhle.

Reagovat
vladis271

aké škaredé prepité oči.

Reagovat
Mishko

pls odomkneš to? mám prístup len na slovenské N-ko

Reagovat
Neon

tolik peněz zas nemám, abych si platil to dražší přdplatné, které umožňuje odemykat články viz kousíček výše, dayman dal odkaz na twitter, kde je odkaz na odemčený článek.

Reagovat
vladis271

títo uttemenschi majú len komplexy z toho, že sa s nimi nikto nechce hrať. Závidia západu ekonomiku, vyspelosť aj príťažlivú ideológiu. Nič z toho súčasne rusko nemá. Tento prepitý špaták tomu svojmu kvákaniu bud verí a je vytupený ako napr. Dugin alebo neverí a len zneužíva tupotu bežných rusov a zarobené peniaze mína(l) na západe a podporoval jeho ekonomiku.

Reagovat
Talker

To je šílené. I než jsem si přečetl tenhle článek, tak jsem si říkal, že je potřeba srazit Rusko na kolena, tenhle retardovaný provokatér mě v tom ještě podporuje.

Reagovat
Talker

Teď mě nadzvedl ten kec "to by vám bylo líp pod fašisty". Respektive celkově mě sere ten narativ "my vás zachránili/osvobodili".

Vždyť rusáci nebyli osvoboditelé, ale okupanti. Podobná chátra, jako náckové, jen měli místo hákového kříže srp a kladivo a obsadili východní evropu podobně, jako Němčouři před nimi. Ještě se s nimi podělili o Polsko. Na "správné" straně dějin se ocitli dost možná jen díky tomu, že Hitler byl rychlejší.

Teď chtějí házet nějaké osvobození, naprostá ubohost.

Reagovat
andrew96

Ten ještě v rámci studia politologie musel stihnout výměnný pobyt ve Vokovicích.

Reagovat
jk

Ukraine has reportedly eliminated the third Russian General within 2 weeks. Major General Andrey Kolesnikov, commander of Russian 29th army, KIA - Anton Herashchenko, advisor to Ukrainian Minister for Interior said.

https://bit.ly/35HWdn7

Reagovat
Euphael

OT: funguje efsearch? Nebo jak se to ted jmenuje?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Euphael

top, moc dik

Reagovat
kiwwi

Putin vyhlásil, že západné sankcie v konečnom dôsledku ruskej ekonomike prospejú a posilnia ekonomickú a technologickú suverenitu Ruska. Tvrdí, že sankcie sú pre Rusko príležitosťou, čo podľa neho dokladá aj prípad Sovietskeho zväzu.

technologicka suverenita Ruska

Reagovat
Blasphemer

Tak jestli dopadnou jako SSSR, tak v pořádku. Hlavně, ať je to co nejrychleji, včera bylo pozdě.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
vladis271

Reagovat
frankiefcb

Tak jestli doadnou jako Sovětský svaz, tudíž rozpadnou. Jenom dobře.

Reagovat
mithro

z toho ako sme boli suverénny v SSSR tazime este dodnes

Reagovat
kvasha16

Reagovat
roman_tycka

Ten samy putin co rikal ze kdyz dolar je misto 33 za 46 rublu, tak dostanou vice penez. Ale tak ti krovaci v rusku mu to zerou no, to je blby

Reagovat
-Carles-

na druhej strane, co ine ma tvrdit? (mozno tomu aj veri) velku vyhodu maju v tom ze vacsina obyvatelstva sa ma nahovno aj bez sankcii, takze realny dopad tych sankcii nemusi byt az tak velky

Reagovat
-Carles-

myslene v kontexte bezneho obyvatelstva

Reagovat
Blasphemer

Tak mimo Moskvu a další města ti lidé žijí v podmínkách první poloviny 20. století. A i v těch městech si velká část nežije dobře, ale aspoň nemají suchej hajzl, no.

Reagovat
vladis271

len počkaj ked im namiesto iphone 13 začnú v stánkoch predávať Nokiu 3310

Reagovat
Mastný Chobot

Putain spravi rozhovor kde vysvetli ze 3310 je niekolkonasobne viac ako 13

Reagovat
vladis271

Reagovat
oli9

tak to nemůžeme brát vážně. Vždyť on lže když otevře hubu

Reagovat
DelPiero137

Oni chcu realne nieco odpalit alebo len zinscenovat ze zabranili pokusu?

Reagovat
Godwinson
Reagovat
frankiefcb

ty, které byly vyfocené

Reagovat
Godwinson

Samozrejme, to tam je taky nekde uvedene. Jsou to nejpresnejsi mozna cisla, v ramci toho balastu.

Reagovat
Talker

No, moc ne, protože Rusáci to nesdílí na sítích a Ukrajina nebude sdílet své ztráty, protože morálka. Takže to je dost jednostranné.

Reagovat
Godwinson

Vsak neni, jsou to sectene ztraty dle vizualniho potvrzeni. Vidim na twitteru radu videi a fotek znicene ci zabrane ukrajinske techniky stejne jako te ukrajinske. Celkove mne ten pomer znicene techniky prijde odpovidajici tomu prubehu.

Byt jako nerikam, ze to ma nejakou vetsi vahu. Jen mne to prijde nejrelevantnejsi vzhledem k poctum, ktery clovek dostava primo od Rusaku nebo Ukrajincu

Reagovat
mr.Silver

Wow, tak to je masakr, dobře Ukajinci!

Reagovat
oli9

Nejsmutnější na tom je jak Rusaci neustále lžou, podvádí, cenzuruji a snaží se to prezentovat do světa i když každý vidí a ví jak to je. Ten národ si opravdu zaslouží izolazi a opovržení...

Reagovat
Trand

Oni to dělají kvůli domácímu publiku. A i u nás ti na to pár jedinců skočí, podobně to bude v každé zemi.

Reagovat
Neon

no super, útok rusů na bělorusko zdá se právě proběhl. Zítra čekám ten výbuch v černobylu.

https://twitter.com/IntelDoge/status/1502291381628375045

Reagovat
oli9

Nejsmutnější na tom je, že každý ví jak to je. Jen Rus a belorus si myslí, že je to super lež... Tady už by bylo fajn kdyb někdo vletel do Běloruska...

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorus ani tak ne, Lukašenko má oproti Putinovi v Rusku malou podporu

Reagovat
kilobyte

Je Bělorusko v nějakém alianci s Ruskem, že by jim Rusové museli pomoct?

Reagovat
oli9

ofiko o ničem nevím.

Reagovat
Svatej

CTOS ne?

Reagovat
kilobyte

Dík. Jen doplním, že je to CSTO

Reagovat
Svatej

Vidis to, bral jsem to nekde z pameti a jsem pysnej, ze mam aspon pismenka správně

Reagovat
vladis271

fakt by ma neprekvapilo ak by výbušnejším generálom/ politikom v NATO začali cvakať prsty.

Reagovat
Mastný Chobot

Hm, takze za chvilu mame na scene aj Isengard. Po tom dnesnom rozhovore Sarumana so Sauronom sa to dalo cakat.

Reagovat
roman_tycka

NATO to odsoudí, jsem klidnej

Reagovat
oli9

všechny přístupové cesty do Mariupolu jsou zničeny. Všechny mosty byly strženy a silnice zaminovány.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k té předchozí nevoli Běloruské armády bojovat proti Ukrajincům, jak reálné je, že se jejich armáda obrátí proti Rusům?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti Rusom asi nie ale problemy vramci Bieloruska by tym byt mohli

Reagovat
Blasphemer

I kdyby se to generálnímu štábu nelíbilo, tak pro ně asi není cesty ven. Můžou svrhnout Lukašenka, ale moc dobře ví, že Rusové si pro ně záhy přijdou tak jako tak. Tam asi žádný hrdinství nečekám.

Reagovat
oli9

tam je jedině možnost ,že vyjdou statísíce do ulic. To už by se přidala i armáda dle mě..... to by Belorusko neustálo a Rusko mělo obrovský problém

Reagovat
Godwinson

Rekl bych, ze lepsi prilezitost uz by k tomu nemeli

Reagovat
kilobyte

A nejsou tam teď ruští vojáci?

Reagovat
fenixLFC

poviem to takto- protest v minsku bol aj vcera a zatkli tam chalana co nemal ani 17 rokov a poslali ho na 15 dni do vazenia...

Reagovat
Blasphemer

To je určitě nereálné. Maximálně to budou sabotovat podobně jako někteří Rusové, tj. prostě zaparkujou tank někde na ukrajinské polňačce a utečou do lesa.

Reagovat
oli9

neobrátí. Tam jde bohužel o to, že piloti budou bombardovat. težká technika dle mě nevyjede

Reagovat
DonAndres

Taky mě to napadlo

Lidé z Běloruska, běžte do ulic. Teď je ten čas.

Reagovat
Blasphemer

Tam asi budou všichni, kdo by měli odvahu vyjít do ulic, ve vězení. V tom lepším případě mimo zemi.

Reagovat
DonAndres

9 miliónu lidí, všichni asi ne

Reagovat
Ed_Hazard

Vacsina je spokojna s tym ako ziju. Nasrany su viac menej iba mladi ludia, ktory proste pocituju tu "nedemokratickost". Nejake povstanie tam tam fakt nie je realne, rovnako ako v Rusku. Spomen si na tie masivne demonstracie po zvoleni Lukasenka. A nepomohlo. Ocakavat teraz vacsi verejny odpor, je utopia (bohuzial).

Reagovat
stas87

Keby nebolo Lukasenka, tak by sa hadam pripojili. Litva, Polsko, Bielorusko aj Ukrajina spolu maju nejaku spolocnu historiu a rusa by kludne hnali az za Ural. Dnes uz to je nemozne.

Vznikol Lublinsky trojuholnik, v juli 2020 ale bielorusi sa posrali z Ruska. Povodne tam mali byt tiez ale Lukasenko to odvolal. Je to aj pohlad do historie, vtedy sa to volalo Lublinska unia, tusim z roku 1569.

Reagovat
vladis271
Reagovat
Godwinson

To jsme si rikali i dva tydny zpet.

Reagovat
vladis271

toto je niečo úplne iné. Vlastne je aj celkom upokojujúce čítať aké strašné až nepredstaviteľné dôsledky MAD alebo nukleárna vojna zaručuje. Lebo čím sú strašnejšie, tým je menšia pravdepodobnosť, že niekto k tomu kroku siahne.

Inak tam je fakt ten najväčší killer ten hlada sčasti aj zima, radiácia, či pôvodné výbuchy su len čerešničkou na velkej torte.

Reagovat
-Carles-

ako sa pise, zivi budu zavidiet mrtvym

nuklearna vojna je game over, ako dnes uz je mozne hadam vsetko, ale toto je predsa len silna kava pre kohokolvek, kto moze stlacit cervene tlacitko..ok putin sa moze ist skryt niekam za ural do krytu, prezije, ale k comu mu to potom bude? zapisat sa do historie takymto sposobom, to urcite nema v plane

Reagovat
vladis271

jo a zlikvidoval by rusko v súčasných hraniciach. Akákolvek takáto vojna by vymazala všetky hranice všetkých štátov a verejnú správu. Návrat do temného stredoveku. Kmenové vojny o zdroje. mám chuť si stiahnuť fallout.

Reagovat
DelPiero137

Skryt sa moze ale prakticky odtial nemoze vyliezt. Ani po niekolkych rokoch by to nebolo vonku bezpecne a nehovoriac o tom ze by sa nic nedalo dopestovat. Zomreli by v bunkri aj oni.

Reagovat
kilobyte

No jestli dávají Putinovi informace o dopadech jaderné války stejní lidi, kteří dělali reporty o jejich armádě, závažnosti západních sankcí a pod. Tak bych se zase tolik neuspokojoval.

Putin si taky může říct: "Umře hodně Rusů, ale ještě víc Američanů a Evropanů. Navíc zimu a bídu už tady máme."

Reagovat
kilobyte

Nikdy nikoho nepodceňuj.

Reagovat
Trand

Tak Ukrajinci "napadli" Bělorusko zrovna v té oblasti, kde se zatím víceméně nebojovalo, to opravdu dává smysl. Západ země je ještě "ok", tak zaútočíme na Bělorusko, chceme přece taky bojovat. Achjo.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/nexta_tv/status/1502311475586686981

tady už jen chybí to aby Belorusove napadli Poláky

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1502317278938996741

Raperi sú hlasom rozumu. V takej žijeme dobe.

Reagovat
oli9

2.2 mil sledujících

Reagovat
20DollarsInMyPocket

U Oxxxymirona se tomu ani nedivim, on uz v minulosti kritizoval pomery v Rusku. A dokonce se mu dostalo i uznani (jeste pred invazi):

An unnamed “patriots’ group” had filed a complaint, claiming that their lyrics contained extremism and “efforts to rehabilitate Nazism,” as well as promoting a “negative attitude toward employees of law enforcement organs,”

Kde uz jsme to slyseli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jk

@ReyKoranteng

Indie omylem vypálila raketu na Pákistán. Technika selhala při rutinní údržbě, nikdo nebyl zraněn. Země mají napjaté vztahy. Dillí se omluvilo.

Tak ještě tohle…

https://twitter.com/reykoranteng/status/1502295469791354882?s=21

Tyvole Ray Koranteng je on-line!

Reagovat
vladis271

Reagovat
nani92

Vcera o cca 11 vecer spadol/havaroval na parkovisko v Zahrebe bezpilotny dron, cca 6 ton, ruskej vyroby. Udajne ide o model TU-141. Nastastie sa nikto nezranil. Dron priletel smerom od Madarska, v Madarsku bol cca 40 minut, v CRO 8. 700 km rychlost, vyska cca 1300 m. Ostal po nom 5m krater (velke statsie, ze nevrazil do studentskeho internatu o 150 m dalej). Zatial sa nevie, kto ho vypustil a ani preco nebol zachyteny, predpoklada sa, ze priletel z Ukrajiny. Padol do casti, ktora sa vola Jarun, rovnaka oblast sa nachadza aj na Ukrajine. Predpoklada sa, ze zabludil - zrejme chyba v navigacii.

Reagovat
jk

Na tom mě překvapily jen dvě věci. Že v sovětském svazu vyráběli tak dávno hyoersonický dron, který měl dolet 1000km. To jsme netušil, že bylo v jejich schopnostech vůbec.

No a pak samozřejmě že je možné proletět s takovým krámem vzdušným prostorem NATO a nikdo si toho nevšimne. I když třeba to bylo pod kontrolou jen o tom nevíme, přijde mi to totiž dost nebezpečný i ve vztahu k letadlům ve vzduchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinci mohli dát zprávu NATU, splašil se nám dron. Nemusíte po něm střílet.

Reagovat
jk

Je to možný.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mastný Chobot

Ak reálne od zajtra napadnú Ukrajinu aj Bielorusi a tí pozberanci pod vlajkou Sýrie, tak začnem osobne byť toho názoru, že NATO už by malo zasiahnuť aj vojensky nejakým spôsobom (minimálne tou bezletovou zónou, ktorú Ukrajinci požadujú). Od toho momentu to už nie je "spor" jednej krajiny proti druhej.

Reagovat
nani92

internetový vojnový hrdina, treba rokovať a dat Rusku co chcú

Reagovat
Mastný Chobot

po vzore Danka

Reagovat
DelPiero137

dat Rusku co chcu?

Reagovat
alcantara

Pekny pezinsky vojnovy stvac, na titulku Nka s Tebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Bělorusové nezaútočí. Vojáci Lukašenka neposlouchají tak, jako Putina. Nejsou tupouni.

Reagovat
jk

Na raketové inženýry taky zrovna nevypadají https://bit.ly/3i0ER7j

Reagovat
smazaný uživatel

Normální mladí kluci s želvičkama

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
DelPiero137

Ja to na zvazenie. Neviem ci chce putin vyprovokovat NATO aby sa zapojilo. V priamej konfrontacii by nemal velku sancu. ALe naco by to potom robi, jadrova vojna? To tiez nedava zmysel. Verim ze ak by sme boli blizko jadrovej vojne, Cina by sa zacala inak spravat.

Mozno je to ozaj len posledny vykrik putina ako donutit Ukrajinu sa vzdat.

Reagovat
vladis271

Putin zatiaľ vyhráva hru na zbabelca so Západom, a to celkom jasne. Ono by stačilo ak by Poliaci začali sústredovať jednotky pred bieloruskými hranicami a celý Lukašenko by mohol na inváziu zabudnúť.

Reagovat
DelPiero137

Ako nebolo by odveci takyto tah a samozrejme, jedna sa len o cvicenie. vsak viete pan Putin.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
oli9

Tak od 14. Rusaci bez instagramu a FB... A oni jsou vážně vymrdani... Na IG se zapojuju do diskuze na NHL a Rusaci tam vždy spamuji ty jejich ruské vlajky a svaly a picoviny... A teď když jim lidi píšou ať si užijí poslední den, tak samé fuck off a ještě se radují a pořád jedou ty svoje Z a ruské sračky.... Fakt vymrdany národ který si nikdy neuvědomí že Putin je čurák

Reagovat
SunFells

Tak to budou vzteklé 14 leté děti většinou

Reagovat
fabec1222

Týhle generaci je všechno jedno, hlavně že maj svoje youtubery, streamery atp. Klidně ať ti vybombardujou celý město, hlavně že můžou čumět na někoho, jak nakupuje trenky

Reagovat
oli9

Mekac, spotify, IG, FB, Google, Apple .. Nevím jak steam a CSko ale i když si teď hrají na to že jim to nevadí tak měsíc a budou sebevraždy

Reagovat
oli9

Ale jako 20,30,40 let atd.. Tomsk, Moskva.. Zdravotní sestry, studenti prostě" normální" lidi

Reagovat
fabec1222

A co teda znamená to Z?

Reagovat
oli9

Osvobození URAAAA

Reagovat
nani92

Zmrdi

Reagovat
Mastný Chobot

Zlo

Reagovat
herbage

2 kolegové takhle po ránu za cca měsíc v Rusku:

Sergej: Zdar Voloďo, kde se flákáš, už tady makám dobrou hodinu bez tebe.

Voloďa: Ále, včera se mi rozbilo auto. Vzal jsem ho do servisu a tam mi řekli,

že je převodovka v prdeli. Nemaj prej náhradní díly. A když jsem se zeptal, kdy budou,

tak se mi akorát kreténi vysmáli. Tak jsem jel dneska do práce na kole.

Sergej: Jsem nevěděl, že jezdíš na kole. Nikdy jsem tě na něm neviděl.

Voloďa: No, odteď asi budu muset. Venku je pěkná kosa. Musel jsem ráno do sebe kopnout

2 panáky vodky, abych to nějak ustál.

Sergej: No, to budeš mít teď asi blbý. Včera v telce říkali, že začali dělat na novým Moskvičovi.

Dokonce ukazovali, jak už rýsujou první výkresy. Docela to vypadalo k světu.

Voloďa: Hm, to mi teď asi moc nepomůže. Btw. ty čumíš na ty státní sračky?

Sergej: No co mám dělat, Netflix, HBO a Youtube mi odstřihli.

Voloďa: To je fakt. My teď doma večer koukáme na Rutubu na SlowTV - Transibiřská magistrála z Petrohradu do Vladivostoku tam a zpátky. Tenhle týden pojedou zpátky, je to celkem vzrůšo! A příští týden budou dávat, jak hoří tajga.

Sergej: To není nic pro mě, to radši budu čumět do zdi, minulý měsíc jsem nově vymaloval.

Voloďa: A co dělá po večerech stará?

Sergej: S tou teď není moc řeč, zrušili jí profil na onlyfans, tak teď bude muset asi do roboty.

Voloďa: A kolik jí to tak hodilo?

Sergej: Až 10 euro za minutu, ty nadržení náckové z Německa zaplatěj cokoliv.

Voloďa: 10 euro za minutu, jo? Tyvole, kdyby sem přijeli, tak za to ojedou půlku bordelu, dokud jim péro neupadne.

Sergej: No, teď se sem asi nepodívaj a navíc neriskujou AIDS.

Voloďa: To je taky fakt. A kde jsou vůbec ostatní?

Sergej: Koho myslíš?

Voloďa: No přece Olega, Vasila a Alexe.

Sergej: Oleg s Vasilem jeli i s rodinami na výlet do Finska a zatím se nevrátili a Alexe minulý týden

odvedla policije. Našli prej u něj nějaký nacistický videa z Ukrajiny. Víš, z tý speciální operace.

Voloďa: Aha. A co nich bylo?

Sergej: Ále, nějaký fejkový informace, jak tam naši vojáci denacifikují civilisty, těhotné ženy a děti.

Voloďa: Hm, ti Američani dneska dokážou nefejkovat všechno, maj to to prý superpočítače ve Washingtonu.

A co teď s Alexem bude?

Sergej: Prý jede na ozdravný pobyt na Sibiř. Víš, jak má ty problémy s plícema, tak asi mu ten sibiřskej vzduch udělá dobře.

Voloďa: Aha, tak to jo. Víš, omluvem mě dneska prosím z práce, já teď musím domů. On mi Alexe posílal taky nějaké maily a mně se moc na ozdravný pobyt nechce. Ten sibiřskej vzduchu mi nedělá moc dobře.

Sergej: Dobrá, ale vrať se do oběda, takhle už tady zbydu jen já, vrátnej a uklízečka.

Voloďa: Ok. Co je vůbec k obědu?

Sergej: Stejně jako včera. Kroupová polívka, pšeničné placky a pohankový salát.

Voloďa: Hm, tak tedy u oběda. Čus

Sergej: Zatím

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vacin

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina má ještě 56 letadel, žoldáci na ruské volání neslyší, zní z USA

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-usa-letadla-zoldneri-valka-konflikt.A220311_174004_zahranicni_ised

Na Rusa sere pes. Nikdo nemá zapotřebí bojovat za to hovno Putaina

Reagovat
smazaný uživatel

Zelenskyj:

„Není možné říct, kolik dní ještě máme na osvobození naší ukrajinské země. Ale dá se říct tohle: my to zvládneme! Protože jsme to chtěli. Protože jsme již dosáhli strategického bodu obratu. Už kráčíme k našemu cíli, k našemu vítězství,“

Já jim věřím

Reagovat
roman_tycka

Ja popravde moc ne. Ukrajinska propaganda musi drzet moralku vojaku a obyvatelstva, jinak by se jim to zhroutilo hrozne

Reagovat
PJ

I kdyby to byla pravda, kdyby se to Putinovi sesypalo kompletně, Ukrajinci je dostali z měst a začali hnát zpátky, co myslíš že se stane dál, co Putin udělá? Stáhne ocas, řekne prohrál jsem a kašlu na to? Nebo někam pošle termobarickou bombu, nebo rovnou atomovku, aby Ukrajinu donutil se vzdát? Tý první možnosti nevěřim a moc jiných mě nenapadá

Reagovat
stas87

Ak je pravda, ze vybuch atomovky v podstate znici ozonovu dieru, nebude svietit slnko ale bude nonstop sero a na zemi prakticky nic nevypestujes, k comu to Putinovi bude? Aj keby bol schovany v bunkri, musel by tam byt 2-3 roky, kolko rusov schova zo 145 milionov co ma teraz? Ja tomu neverim, ze to spravi, poskodil by velmi Rusko a prakticky by na dlhu dobu zastavil zivot kdekolvek na zemi. Ma 70 rokov, zomrie tak ako tak. Alebo rata s tym, ze vylezie z nory, 5 milionov ludi co prezije mu postavi pomnik v style Stalina a on zomrie spokojny?

Reagovat
PJ

já mluvim o jedný bombě, prostě o něčem co by přinutilo Ukrajinu se vzdát. Něco jako Hirošima a Nagasaki. To co popisuješ ty je scénář kdy Putin pošle svých x tisíc bomb na celej svět a celej svět ty svoje pošle zase na Rusko.

Reagovat
stas87

Jj, moja chyba. Ak to hodi na Ukrajinu, tak to vplyvom pocasia aj tak ciastocne zasiahne Rusko, nie? A aj keby to urobil a poslal jednu jedinu bombu na Ukrajinu, ihned by sa mu to vratilo. Ja tomu odmietam uverit, tak blby nie je ani Putin, aby toto riskoval.

Reagovat
PJ

To nevim, jak moc se radiace rozšíří, záleží samozřejmě na velikosti tý bomby a tak kam by jí poslal. Co by bylo potom nevim, to snad ani nechci domýšlet, jak by zareagoval Západ. Jen se pokoušim odhadnout, jak by to pokračovalo, kdyby to rusáci fakt neprolomili a byli zahnaný zpátky, protože tomu, že by Putin uznal porážku a nechal to být, nevěřim.

Reagovat
fenixLFC

tomu, že by Putin uznal porážku a nechal to být, nevěřim.

Reagovat
spider_8

Myslím, že v takovém případě by už Západ zasáhl. Biologické, chemické nebo dokonce jaderné zbraně jsou podle mě ta hranice, kdy už dojde k přímému zapojení. I kdyby to mělo být jen ve formě bezletové zóny nebo omezeného zásahu. A Putin se v takovém případě posere. Přečti si to vlákno, co jsem dával dole. Je tam vysvětlené, proč Putin nebojuje proti rovnocenným nebo silnějším soupeřům.

Podle mě bude nakonec záležet na tom, jestli se Putinovi nechá nějaká úniková cesta. Dohoda ve stylu Krym + Donbas výměnou za mír a suverenitu zbytku Ukrajiny. Něco s čím by se Zelensky spokojil a Putin by to doma mohl prodat jako vítezství. To je podle mě jediný realisticky možný dobrý výsledek. Teda kromě svržení Putinova režimu, ale to vzhledem k ruské společnosti neočekávám.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Ed_Hazard

Osobne si myslim, ze by musel zapad zasiahnut nakolko pouzitie jadrovych zbrani ma RU povolene len v pripade napadnutia a ohrozenia statu. Putin si nemoze len tak povedat, ze sem alebo tam hodim atomovku. Je viazany zmluvami. A ano, vidime, ze bezne zmluvy porusuje. A ano kazdemu ako prve napadne, ze si to pojde obhajovat tym, ze ho napadla Ukrajina Toto mu ale nikto zrat nebude. Preto si aj do urcitej miery myslim, ze k tak radikalnemu kroku nepristupi (snad).

Reagovat
PJ

no myslim, že nějaká smlouva bude to poslední, co ho při rozhodování jestli to zmáčknout nebo ne, bude trápit

Reagovat
Talker

Já pochybuju, že budou Ukrajinci ochotný obětovat po té válce a těch brutalitách cokoliv, to je ten problém. Oni budou mít zdevastovanou zemi, rozjebaná města a těžko očekávat, že budou ochotní dělat ústupky, naopak si to budou chtít nějak "nahradit".

Reagovat
spider_8

Jasný no, ale k tomu je bude případně muset donutit Západ, protože tahle válka těžko skončí nějakou absolutní výhrou jedné nebo druhé strany. To by muselo Rusko doopravdy zkolabovat a změnit se tam režim jako v devadesátkách, aby takové řešení bylo možné.

Reagovat
PJ

taky myslim, že by už Západ zasáhl, otázka je jak... S tim koncem to vidim stejně. Buď Putina zlikvidovat, nebo to dostat do stavu, kterej bude přijatelnej pro Ukrajinu a zároveň takovej, že si z něj Putin doma dokáže vylhat svoje vítězství. A pak dál nechat Rusko izolovaný, ať si tam vyberou - buď se ho zbaví, nebo shnijou...

Reagovat
DelPiero137

Uz je velmi tazke nieco predikovat. Je v tom chaos. Kazdy v tom ma prsty USA, Cina, Rusi, EU a mozno uz ani samotny rusi nevedia co je realita.

FOAB je silna ale oproti atomovke je to stale zlomok. Na zastrasenie by to asi stacilo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
spider_8

Taky už mě to napadlo. Ukrajinci je sice vybízí, ať odloží zbraně a jdou domů, ale to není dost dobře možné. Za prvý se musí nějak dostat zpátky domů, a za druhý co je tam čeká. V lepším případě veřejné opovržení, v horším vězení nebo poprava za dezerci.

Fakt to těmhle 'normálním' ruským vojákům nezávidím, ti jsou snad v nejhorší situaci.

Reagovat
Talker

Jako v horší situaci jsou asi Ukrajinci v Mariupolu a dalších městech, ale jako jejich situace (a těch, kteří protestují v Rusku proti válce) je taky extrémně na hovno.

Včera jsem potkal bandičku Ukrajinců (2 Ukrajinky a Ukrajinec, kteří stihli zdrhnout) ve Stromovce a řešili jsme to a taky říkali, že ti vojáci to mají dost na hovno.

Reagovat
spider_8

Jinak jsem teď někde četl (vůbec nevím, jestli je to pravda), že Ukrajina nabízí ruským pilotům peníze za každou odevzdanou stíhačku. To by mohla být pro Západ cesta Jediný způsob, jak jsme schopní bojovat je penězma, takže hezky azyl + prachy a porazit Rusko čistě kapitalistickou cestou

Reagovat
Svatej

Reagovat
jk

Překlady dopisů analytika FSB, které zveřejňuje Osechkin. Těžko se to dá nějak ověřit ale je to docela zajímavý čtení.

http://www.igorsushko.com/

Reagovat
DelPiero137

Ten ENG preklad je dost kostrbaty a v niektorych pripadoch unika pointa.

Hlave ten 4 dopis je uz riadna konspiracia.

Reagovat
jk

Já si sice nějak poradím s azbukou ale pak stejně přeložím každé páté slovo takže to nemůžu posoudit

Reagovat
vladis271

nvm, veľa vecí tam dáva zmysel. Ale napr. to o tom pobaltí. FSB nemôže predsa pracovať s teoriu zahrnujúcu WW3.

Reagovat
oli9

Srbsko

Reagovat
smazaný uživatel

nějak to tu uvadá

Reagovat
spider_8

Tak je to opotřebovací válka, všem stranám docházejí síly

Reagovat
fenixLFC

budme radi. cim menej sa deje tym lepsie svojim sposobom. a zaroven mat tu x videi a vlakien o vojnovych zlocinoch rusov, o vybombradovanych mestach a td, to by bolo aj narocne na psychiku. ono hlavne vsetko uz bolo povedane, takze dokial nepride k nieco prelomovemu tak nie je moc co riesit

Reagovat
DelPiero137

Ja by som naopak uvital aj v TV reportaze v akom stave su Ukrajinske mesta. Charkov, Maripol a ine mensie mesta kde uz casty mesta neexistuju. Mozno o par dni to zacnu davkovat, teraz opada ten zaujem o Ukrajinu. Neexistujuce sidliska a pod je to nejhorsie co sa tam zatial udialo.

Reagovat
mithro

zapni si CNN, po par reportazach ti to chvilu chybat nebude

Reagovat
DelPiero137

Nieze by mi to chybalo, ale pride cas ked to bude treba ukazat. Teraz to trocha upada a ludia su presyteny. A toto su tie skutocne zverstva zo strany agresora.

Reagovat
Talker

nějak se to tu fláká, poslední dny tu byl akorát flame na olivera a pár odkazů na to, jací jsou rusáci dobytci.

Bylo by super, kdyby sem lidi házeli alespon nějaké zajímavé články, pod kterými se dá rozjet diskuze.

Reagovat
spider_8

Tohle je taky super vlákno. Snad pravdivé.

https://twitter.com/kamilkazani/status/1497993363076915204

Reagovat
fenixLFC

vlakno ako take je famozne, ale to uvodne stanovisko nesedi. on tam de facto v tom texte pise ze ukrajinci uz vyhrali. problem (a v podstate asi klucovy tweet) je tento: The defeat in this operation will inflict enormous consequences for Putin and his regime. They are unlikely to survive this defeat. Meanwhile, it's unlikely that Putin wins by the same methods. a to je problem. ukrajinci si mozu zachovat svoj mytologicky etos, ruska armada moze vykrvacat. ale putin rovnako ako ini diktatori posadnuti mocou vie, ze si nemoze dovolit prehrat. takze radsej tu krajinu spali do zakladu a bude vyhlasovat ako ju denacifikoval...pretoze to je problem. toto nie je vojna o tom kto porazi koho, pretoze v tej uz rusi prehrali. toto je vojna iba o tom, ake vysoke straty musia obe strany podstupit aby sa vzdali. ked zacnu umierat po desatitischoch ludia v mariupole (ktory uz je obkluceny a bez zasob), charkove alebo kyjeve a aj tak sa ukrajinci nevzdaju, tak ich putin vybombarduje chemickymi, biologickymi alebo nukleranymi zbranami. na domacu mienku nemusi natolko hladiet, pretoze ma svoju propagandu, uz zacal pomaly ale isto utahovat sruby diktature. ked sa rusom spravne poda to, ze trpia nie preto lebo putin je zlocinec a vojnovy stvac, ale kvoli tomu ze zapad, tak bude mat x podporovatelov (ved jeho popularita este stupla). Jedina nadej je ze niekomu prepne, zastreli ho a rusko sa ponori do vnutorneho konfliktu v boji o moc. alebo ze proste zomrie pretoze ma vek (bohuzial nie dostatocne vysoky). Tak ako tak ale bude skor ci neskor zvieratom zahnanym do kuta a tie su vzdy najnebezpecnejsie....Keby bola tato vojna racionalna, tak by sa jednak nikdy neuskutocnila v tejto podobe, jednak by uz bolo davno po nej. ale tu nejde o racionalne vojenske vysledky a to je najdesivejsie...

Reagovat
spider_8

Souhlas. On je problém, že byť víceméně věřím všem těm problémům, který ruská armáda má, tak pořád jsou prostě mnohonásobně větší země a jsou ochotni nechat si zničit půlku ekonomiky, aby okupovali kus Ukrajiny. To je jak KLDR, ti taky pomalu nemají co jíst, ale na armádu a rakety mají pořád.

Proto jak píšu nahoře, jediná šance je nechat Putinovi nějakou únikovou strategii a dohodnout se na nějaké kompromisní dohodě pro obě strany. Nějak nevěřím v totální vítězství jedné nebo druhé strany.

Reagovat
oli9

Jenže Rusů je moc. Mají od KLDR možnost vidět jak to funguje ve světě, cestování, dovolené, sport a všechno...tam je fakt jediná možnost že Putin chcipne a nebo ho svrhnou

Reagovat
Talker

Severokorejci nikdy neměli, iphony, neživili se na onlyfans, neměli přístup k západnímu životu a luxusu. Ti byli vždycky v hajzlu.

Rusové v poslední dekádě ten "luxus" okusili (ta střední vrstva), dostali se do Evropy, zvykli si na to, že mají přístup k těm věcem. Teď nemyslím luxus jako kabelku od prady, ale spíš cestování, vzdělávání v Evropě, životní styl, kvalitní potraviny, nábytek a utilities ze západu, počítače a telefony "ze západu" (apple, samsung) atd. O to všechno přijdou.

Pokud budou sankce dlouhodobé, tak mu z Ruska zdrhnou všichni ti, kteří měli vyšší příjmy, ale nebyli v té absolutní špičce - ta vzdělaná vrstva, ti, kteří mají nápady a jdou si za nimi, ti na kterých ta ekonomika "stojí". Což dopadne na ekonomiku.

Reagovat
Golasso

Já si právě myslím, že "kompromis", který by si Putin obhájil jako vítězství, je plivnutí do obličeje Ukrajincům a přinejlepším oddálení další invaze o pár let. V horším případě to dokonce povede znovu k nějakému zamrzlému konfliktu, ve kterém lidé budou stejně umírat. Jediné, co by teoreticky šlo, je domluva, že Ukrajina nebude v NATO, do čehož se stejně NATO nehrne, ale putler toho chce víc ...

Reagovat
Talker

Tady jde trošku o nepochopení té myšlenky. On tam neříká, že Rusko tuhle válku nevyhraje, ale že reálně nemá šanci vyhrát tak, jak plánovali - tj že to bude opravdu speciální operace, za 3 dny bude konec hlavního odporu, budou kontrolovat hlavní města, Zelinsky první den zdrhne do zahraničí, armáda se vzdá a prostě obsadí zemi a bude klid. Bude akorát pár regionů, kde budou bojovat s těmi "extrémisty" (azov).

Místo toho spadli do plnohodnotné války, obyvatelstvo Rusko nikdy nepřijme a vypadá to, že by ani atomovky nemusely stačit na to ukončit tu válku. To je něco, kde Rusko nemá moc jak vyhrát (konvenčně), pokud fakt nechce přesunout dalšího půl milionu vojáků. Což se jim nechce, protože ty rezervy moc nemají, museli by tam poslat defacto celou svojí armádu nebo povolat zálohy.

To úplně nemůže, protože:

- z pohledu PR by to byla katastrofa (denacifikace, kam musíš poslat 750.000 vojáků je prostě fail, kdy už z toho neuděláš speciální operaci pro domácí publikum)

- musel by buď stáhnout ty aktivní vojáky z hranic a dalších oblastí (což moc nejde) nebo poslat tam ty záložáky (jejichž morál nebude úplně vysoký, když už ten byt dostali)

- jen bys zvýšil tlak na sebe vnitřně (nasraní lidi) i z vnějšku (sankce za eskalování konfliktu, další pomoc, možná i vytvoření koridorů na západě země pro uprchlíky od vojáků z dalších zemí, kteří by ty koridory bránili)

- ono ani ty atomovky moc použít nemůže, protože by se to mezi lidi dostalo a to by dost možná nalomilo tu podporu doma.

Takže je to taková war of attrition, kdy Rusko má čtvrt milionu vojáků, kteří tam pomalu umírají a k tomu i war of attrition, kdy krvácí jeho ekonomika, oligarchové a lidi v jeho okolí, nehledě na obyčejného rusa. Je otázka, jak můžou Rusové vyhrát, podle mého to prostě bude patová situace, kdy to ukončí nějaká dohoda a tam půjde o to, nakolik ho vykrvácí západ ekonomicky a Ukrajina zdrojově.

Čím déle Ukrajina vydrží, tím horší vyjednávací podmínky Putin bude mít. Je to na hovno, ale čím déle se ta válka táhne, tím více budou ty sankce působit, tím větší ztráty bude mít, tím více bude tlak v rámci politických a ekonomických špiček na to ten konflikt ukončit a tím více ústupků bude muset udělat ve prospěch Ukrajiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

ked v uvode spominam ze to prve stanovisko nesedi tak narazam na ten uvodny tweet- Why Russia will lose this war. ten zvysok co pises, s tym aboslutne suhlasim, pripadne to priamo alebo nepriamo spominam (ako napr war of atrittion). ale inak jednoznacne

Reagovat
Talker

Tak ono záleží, jestli bereš válku s binárním výsledkem "win/lose" podle toho, kdo z toho vzejde vítězně (oficiálně) nebo jestli to bereš komplexně a zabíráš do toho i geopolitické aspekty, ztráty (lidské i ekonomické) a další věci.

Pokud Rusko plánovalo win ve stylu "vyženeme během 3 dnů Zelinského, armáda se vzdá a obsadíme Ukrajinu/dosadíme loutkovou vládu", tak prostě (tenhle) win už neudělají. Protože i kdyby nakonec vyhráli a obsadili celou Ukrajinu, tak ta se podle mého nepoddá a oni nemají zdroje na to Ukrajinu dlouhodobě okupovat (podle toho, co čtu).

Druhou věcí je, že kdyby se jim to povedlo během 3 dnů, ustavili novou vládu, tak ty sankce budou výrazně menší, protože těžko budeš udržovat sankce na zemi, která už neválčí a nevraždí civilní obyvatelstvo. Pak by bylo mnohem těžší přesvědčit Němce, Orbana a další, aby podporovali sankce a byl by tlak to zrušit.

Místo toho se dostali do situace, kdy:

1) musí srovnat Ukrajinu se zemí, aby donutili Ukrajinu ke kapitulaci. Zároveň budou mít problém sehnat finance na jejich obnovu, protože tam západ prostě nevkročí a se sankcemi budou mít problémy to ufinancovat a dostanou zdevastovanou zemí, která bude mít stále odboj.

2) si ukrojí si nějaký kus území (povstalci na východě+Krym, možná i spojku mezi), ale budou pod brutálními sankcemi, bez investorů několik let a obyvatelstvo toho regionu bude nasrané a dost možná i ten region bude vylidněn.

3) Budou tam krvácet X týdnů/měsíců, než se dohodnou na nějakém kompromisu, který ale nebude vítězstvím a navíc budou mít na svých hranicích 44 milionů nasraných Ukrajinců, kteří je budou k smrti nenávidět a k tomu se transformuje západ do mnohem silnějšího nepřítele, kterého nemají šanci uzbrojit (zvlášť pod sankcemi).

4) Ukrajinci si našli národního hrdinu, kterého zoufale potřebovali a k tomu se vytvořila image jejich armády, která se dokázala postavit ruské mašinérii a která neustoupí.

Reagovat
r.mrazik

hlavne kontrolovat ukrajinu, i kdyby ji dobyli, bude pro ne dost pekelne narocny

oni se jednoduse dostali do takove situace,ze ktere vlastne nemuzou vyjit nejak dobre

samozrejme v ocich svych vylizanych lidi mozna jo,ale asi i tam vsichni tusi,ze z tech jejich hoven pujdou rovnou do sracek

Reagovat
Talker

Hele já nevím, no. Podle těch vyjádření by potřebovali minimálně půl milionu (loajálních) vojáků na kontrolu Ukrajiny. Ty by asi na Ukrajině nenašli, takže...

Reagovat
spider_8

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Bastaron

Oliver banned, nejlepší zprávy od začátku války.

Reagovat
oli9

Fakt?

Reagovat
Svatej

wtf, proč?

Reagovat
jk

Vůbec jsem s ním nesouhlasil, ale jednoduše jsem ty jeho slinty nečetl a neměl potřebu mu naopak vnucovat svůj názor.

Jestli dostal ban za ty názory na Rusko/Putina/válku tak je to pitomý, rozhodne byl méně otravny než někteří fans woolwiche

Reagovat
Svatej

Rozhodně... Dovedl jsem ještě pochopit, že někomu ležel v žaludku ohledně Čaput tím, že s tím rozjel diskuzi pod každým PL článkem před touhle Speciální operací, protože toho bylo dost.

Ale přímo tady v diskuzi s ním mohl mít člověk problém jen tehdy, když měl chuť vypustit páru a vybít si zlost. Ta diskuze ubíhala týden a půl 1000+ komentářema za den, půlka příspěvků šla dost snadno ignorovat nebo je v rychlosti přehlédnout. Spíš si myslim, že se na to vysral sám..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jk

Jo ta Čaputová vs USA obzvlášť v kombinaci s hokejem byla fakt otrava. Ale to by se dalo říct, o spoustě jiných diskuzí tady.

Reagovat
nani92

ban mal dostať už dávno, hlavne keď si začal zisťovať súkromné informácie o iných užívateľoch na EF

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ako to vobec dokazal?

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta lidi pouziva prezdivky z EF i na jinych strankach, kde k tomu nicku muze byt prirazeny i realny jmeno. Dal si taky myslim, ze mu nektery lidi tyhle informace donaseli. Treba u me mam velky podezreni, ze mu nekdo vyslepicil moje jmeno na zaklade emailu, ktery mam v yahoo fante.

Reagovat
smazaný uživatel

Byt teda ten clovek co mu prozradil moje jmeno byl retard, protoze mu to prozradil spatne. Olo me tu roky oslovoval spatnym jmenem, ale tak jako nechal jsem ho v tom no..

Reagovat
Hokaido

Doufám, že nemyslíš mě.

Moje jméno tady třeba prozradil owny, když jsem mu poslal peníze na efsearch.

Reagovat
Hokaido

Já jsem tě tady asi tenkrát křestním jménem oslovil. Za to se omlouvám, bylo to nevhodný.

Reagovat
Mastný Chobot

owny = Hokaido

Reagovat
Hokaido

Byla ještě reakce na impa.

Reagovat
jk

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo myslim na discordu. Tam je to v pohode.

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, tebe nemyslim. Nemyslim nikoho z pravidelnych fanta hracu. Jeden rok s nama ale hral (a ted uz nevim jestli to byla NHL nebo NFL fanta) nekdo kdo mel k Olovi velice blizko.

Reagovat
Zaschrona

I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tě tady asi tenkrát křestním jménem oslovil. Za to se omlouvám, bylo to nevhodný.

Reagovat
fenixLFC

ja som kedysi napriklad robieval jednu relaciu v radiu kde som volal aj cloveka odtialto. a ten mu pravdepodobne posunul aj moje meno. a potom bolo vidiet ze vyslovene tie profily stalkoval, nie jednorazovo ale dlhodobo. pretoze ta informacia o mene tu bola pred asi 7 rokmi a videl som ako vzdy v roznych konfliktoch prichadzal s dalsimi onformaciami z mojich profilov. raz tu dokonca uviedol cele moje meno, co som si uz povedal ze je cez ciaru a kontaktoval EF podporu

Reagovat
jk

To je ale fakt celkem hrozný, to je už snad i trošku diagnóza ne?

Ale proti tomu se snad na sociálních sítí dá bránit, já si teda všechny socky zrušil asi před dvěmi lety, ale určitě už v té době jsem ty profily měl co nejvíc soukromé.

Reagovat
fenixLFC

tak nejake narazaky na moje aktivity alebo kvazi vtipne snahy skomolit moje meno mi boli ukradnute, rovnako ako som vedel ingnorovat pomerne casto jeho prispevky, najma v poslednej dobe (pricom on realne reagoval na kazdy moj prispevok). ale hento uz bolo proste chore a nikdy som to nepochopil

Reagovat
jk

Jasně no. Obecně to jeho používání křestních jmen ve snaze bylo hrozně nad věcí bylo spíš ubohý. Ale popravdě jsem nevěděl, že to mělo takový stalkerský pozadí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty jsi ho ale prece sikanoval, on se jen branil

Reagovat
fenixLFC

to by bola len holt dalsia "nahodna" podobnost medzi ukrajinou a ruskom ze ano

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Whitemedia

Já jsem se třeba jednou vylil a to křestní jméno mu v nějaké diskuzi řekl sám. A neměl jsem problém s tím, že ho zná, dokud nezačal používat zdrobněliny toho jména.

Reagovat
jk

O j0elovi taky víme, že je registrovaný na amateri.CZ a vyhledává hlubokou kuřbu. To přece není na ban tomu týpkovi co to sem postnul

Reagovat
nani92

Na Amateroch ale nemáš súkromné informácie o sebe a svojej rodine..teda záleží od toho co tam ponúkaš

Reagovat
jk

Tak tohle je snad lepší na internet nedávat obecně ne? Nejenom proto aby tě neotravoval nějaký magor z EF.

Reagovat
smazaný uživatel

to tu taky pravidelne spamujes jen ty a nikoho to nezajima krome tebe..

Reagovat
J0EL

Reagovat
Euphael

Reagovat
J0EL

Este vzdy ta to bavi sirit tento vykonstruovany bullshit od pujiho? Jak male decko, prisambohu

Reagovat
smazaný uživatel

je to vykonstruované a proto sis ten účet na amatérech už smazal

Reagovat
J0EL

nic som nemazal, nic som nezakladal. Fakt jak s pubertakmi tu niekedy

Reagovat
kiwwi

...a ten user name tiez nesuhlasi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Trand

Mně to třeba nevadilo, že znal moje jméno, ale přišlo mi úchylný to používat takhle v diskuzi.

Reagovat
Talker

asi tak, zvlášť když člověk osobně potkal třeba 20 lidí odsud, takže ho jménem znají.

Reagovat
nani92

Ale keď ti dá like na fotku na FB a pritom tam s nim nič nemáš, tak to mi prišlo už moc

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Nebelung

On se sám prozradil?

Reagovat
Trand

Jo, to chápu, stejně tak chápu že někomu to že zná jeho jméno vadí. Mně bylo jedno, že ví jak se jmenuju atd., ale tady v těch diskuzích na EF to bylo fakt extrémně creepy. Na FB mi naštěstí nic nelajkoval, i když si myslím, že na mým profilu byl, protože jsem měl v přátelích fantomase a Countera a přes jejich seznam přátelů na FB se podle mě nějak dostal ke mně.

Reagovat
DelPiero137

Dotaz, nebolo by dobre zobrazit EF diskusiu len registrovanym/prihlasenym uzivatelom?

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Hele ale jeho všechny diskuze už prerustaly mimo fotbalové téma, v tétp diskuzi se to dá chápat kterou sami ukryvame někde v historických diskuzích ale on sjizdel od fotbalu snad v každé. Už dlouho jsem si všimal, že měl potřebu komentovat vše a hodně mimo téma. Aspoň si chlapec uvědomí.,ze za to co píše tak může nést i následky

Reagovat
jk

Já vím. A jako dovedu si i představit, že to některé lidi i dost sralo Mě asi nedělalo problém, ty jeho posty z 95% ani nečíst a nezapojovat se. A v těch 5% jsem si prostě jen potvrdil, že je to osel. Ale jasně cpát pod každý článek ty svoje nesmysly je asi přes čáru.

Jinak poslouchat lidi, kteří jsou názorově úplně opačně nastavení je pro mě lepší, než být jenom ve své bublině. To teď myslím obecně, nejen ve vztahu k Olovi.

Reagovat
Talker

Taky bych ho nebanoval, ale ta vlákna, kde ho lidi hrotili byla už otravná, tak bude asi klid.

Reagovat
Talker

Respektive bude klid hlavně od těch, kteří to hrotili, hledali jeho staré příspěvky a hádali se s ním o tom a podobně. To bylo asi nejotravnější.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

nechapu..

Reagovat
vladino10

Prvá obeť EF frontu. Zbohom Olo.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Whitemedia

A ban automaticky znamená, že je z něj smazaný uživatel a nebo se smazal pak sám? Pokud to první, tak je to škoda.

Reagovat
Svatej

Pak se smazal

Reagovat
smazaný uživatel

smazal ho kily, vzdyt to tady vyse i psal

Reagovat
PJ

zabanoval, smazat účet může jen uživatel sám (nebo se smaže automaticky po roce neaktivity)

Reagovat
oli9
Reagovat
RadekVonCZE

A má po práci

Reagovat
smazaný uživatel

"Now there is what is called hidden mobilization, the entire population, unfortunately, of our temporarily occupied territories of Donetsk and Luhansk regions and annexed Republic of Crimea is being mobilized," said head of Defense Ministry.

Jako tam už musí být fakt ten bod zlomu a šílená zoufalost na straně Rusů.

Poslední dny jenom slyšíme že se všude možně snaží verbovat vojáky ale všichni na ně hází bobek. Pokud jim nepomůže Lukašenko, tak to můžou otočit a jet domů

Reagovat
Golasso

Tomu Izraeli taky dobře hrabe . Prý jejich premiér řekl Zelenskemu, aby se vzdal Rusku. Jako wtf? To se jako Izrael taky bude vzdávat Arabům, až si přijdou nárokovat nějaký svůj historický stát? Jak si myslí, že by to asi pro Ukrajinu dopadlo ... Zrovna od nich bych čekal větší podporu, ale asi je rusáci v něčem držej za koule. Slyšel jsem něco o pomoci v Sýrii, ale to vážně stojí za to kvůli tomu stát na straně novodobého Hitlera? Nejhorší na tom je, že se Izrael vtlačil do jakési role, že má snad zprostředkovávat vyjednávání a navrhovat varianty řešení konfliktu, přičemž ale očividně straní rusku ...

Reagovat
Rothbard

Najdi si Twitter Horkého. Prý to tentak Izrael neřekl tak, jak je prezentováno.

Reagovat
Golasso

Díky, snad je to pravda. I když teda jestli mu jenom přetlumočil ty absurdity, co chce Putler, tak to není o moc lepší.

Reagovat
Freedo

Tak Izrael se snaží být co nejvíc neutrální, protože v Rusku i na Ukrajině jsou velké židovské komunity a ostatně i hodně lidí v Izraeli má odsud předky.

Reagovat
fenixLFC

hlavne v syrii su ruski vojaci a izrael si nemoze dovolit prist s ruskom do konfliktu pretoze by nemohli spolupracovat

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/televizeseznam/status/1502336706783195136

Dodávky zbraní ve velkém pokračují. Hlavně protitankových a protileteckých

Reagovat
oli9

"U Oděsy se odmítlo vylodit 600 vojáků námořní pěchoty, kteří nechtěli bojovat."

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tady. To se musí dozvědět všechny ruské jednotky.

Reagovat
oli9
Reagovat
smazaný uživatel

Tady je vidět, že někteří tam prostě nechcou být. Pár kamarádů jim umře a složí zbraně.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Ajven

Animated map - two weeks of war in Ukraine.

https://twitter.com/xruiztru/status/1502242807427309569

Reagovat
Mastný Chobot

pri tom 10. marci tuším zabudli na červenú

Reagovat
Čenda

Hmm, ten 15.den musela byt brutální UA ofenziva ze použili ty biologicky zbraně?

Reagovat
Čenda

Štrobl na CNN ruska armáda jsou kreteni, co pachaji debility

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Neon

už jsem to tu dával. je to dost mazec.

Reagovat
kiwwi

aha, uz vidim...tento je odomknuty ked tak

Reagovat
Ed_Hazard

Zamknute

Reagovat
Mastný Chobot

No áno, preto píšem, že pre predplatiteľov

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
fenixLFC

na tom je najsmutnejsie to ze toto ma byt profesor. jeho odpvoede su uplne rovnake ako v nejakej stvrtej cenovej o druhej rano...

Reagovat
stas87

Takze rusom vadi Bandera alebo Azov..ale aby sa pytali po dovodoch preco ukrajinci vobec mali nejakeho Banderu, to uz nevidi. Ze ich trapili hladom, to dnes bagatelizuju tym, ze hlad bol aj v inych krajinach ZSSR, ze ukrajinci dobre vedeli, co je ruska svoloc zac a radsej sa pripojili k nemcom, to tiez nikto nespomenie. Ale ohybat pravdu, rozne interpretovat udalosti z historie a dokola omielat ze su vitazom 2. sv. vojny, to by mohli robit cele dny. A to neustale hladanie nepriatela v zapadu, to je tiez na hlavu. Oficialne to kritizovat ale pouzivat veci zo zleho zaspadu...viac pokrytecki uz byt nemozu. Postavit plot na celej hranici Ukrajiny s Ruskom ako ma USA s Mexikom a nazdar.

Reagovat
Ed_Hazard

To je kus kokota toto. Ukazkivy pripad Rusa, ktory povazuje zvysok sveta za podradnu luzu a seba za boha. Oni su fakt hlavami a zmyslanim desatrocia pozadu. Neskutocne.

Reagovat
jk

Četl jsem včera no. Nejhorší na tom je, že rusáci se kterými jsem se za život potkal jsou většinou přesně tento typ lidí.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Freedo

Reagovat
jk

Přehledová mapa a popis dosavadní situace

https://twitter.com/hoanssolo/status/1502547788743204870?s=21

Reagovat
nani92
Reagovat
ACSeRw!n

Putin podle amerického Institutu pro studium války dělá čistky v armádě a rozvědce. Nahrazuje generály, dva členové vedení FSB jsou v domácím vězení.

co to znamena ? mozna nesouhlasili s jeho soucasnymi a budoucimi kroky, tak je odstranil ? snad nechysta nakou prasarnu

Reagovat
Talker

To může znamenat cokoliv. Může to být vnitropolitický boj, mohl na ně hodit nějaké průsery (generálové malý progres, FSB špatné informace), může cítit, že nejsou loajální nebo jen řekli názor, který se mu nelíbil.

Fakt těžké soudit.

Reagovat
kilobyte

Klidně to může být i prevence. Nemá kolem sebe jistotu, tak sundá ty, kterým nejméně důvěřuje.

Reagovat
jk

V těch dopisech pro Osechkina co jsem tu dával se o tom právě zmiňuje i ten whistleblower z FSB. On to tam popisuje většinou jako selhání těch důstojníků.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ACSeRw!n

uff..

Reagovat
jk

Na jednu stranu ok, je to kontroverzní, lidi to zvedne ze židle ale podle mě je tohle už moc a na ven to nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno patří ven, ať to vidí lidi a hlavně ti Rusáci co je bombardují.

Reagovat
jk

Fakt si nejsem ani trochu jistý, že bych to viděl stejně kdyby to byly moje děti.

Rusáci to buď ani neuvidí, nebo z toho dělají fakenews.

Reagovat
oli9

Hlavně tohle se do Ruska nedostane, tam vysílají live webkameru náměstí někde z listopadu cenzura jako prase... Anonymous jediná šance

Reagovat
Talker

Mimochodem ta bandička uprchlíků poslala ty prachy, co dostala od českého státu, na podporu ukrajinské armády. Začali tu někteří pracovat a plánují posílat všechno, co bude navíc, dále na Ukrajinu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Ani se nedivím..

Reagovat
Talker

Já taky ne, jen říkám - oni jsou v tomhle fakt magoři, ten přístup je naprosto šílený (v maximálně pozitivním smyslu) a ti, co nadávají, že něco dostanou, tak jsou naprostí ubožáci.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
stas87

Vsetci ukrajinci ktorych poznam, tak cca 30% svojej vyplaty posielaju domov na podporu. Jeden dokonca povedal sam, berte si z ucta kolko budete potrebovat. Ale asi az vojna ukrajincov donuti, aby tie peniaze zopar kokotov nerozkradlo pre seba ale fakt za nich nakupi vybavenie potrebne k tomu, aby rusa vyhnali zo svojej zeme. Keby tam mali tornado ci inu prirodnu katastrofu, tak by sa ti ukrajinci z CR na to z vysoka vysrali pretoze sami zazili, ako tam funguje financna pomoc.

Reagovat
vladino10

Hnev je strašne silný motivátor, možno najsilnejsi. Pri tornáde sa moc nemáš na koho hnevať, ale keď niekoho fakt nenávidiš ako oni Putina, tak ich tie peniaze snáď ani nebolia...

Reagovat
stas87

To ano, ked pride tornado tak sa nemozes hnevat na nikoho, len pomoct tym ktorych to zasiahlo. Ale oni sami vidi, ze ked dostanu peniaze napriklad na opravu silnic, tak realne na tu opravu ide snad len 20% ale clovek, ktory tie peniaze rozdeluje, si postavi dom a renovuje hotel..a takych pripadov je tam fakt dost. Niektori ukrajinci otvorene hovori, ze su zlodejske kurvy, preto radsej zarabaju v CR, na Slovensku ci v Polsku a bezprostredne sa ich to nedotyka, ten kazdodenny zivot tam.

Putina neznasaju od roku 2014, uvedomovali si, ze odstranenim Janukovyca len oddialili problem moznej vojny s Ruskom, Porosenko tomu tiez velmi nepomohol, aby situaciu ukludnil. Obrovska chyba u Majdanu bola to, ze mala skupina demonstrantov boli priaznivci Banderu a pravice. Tie demonstracie boli z velkej casti pokojne, tito kokoti ale dali dovod Putinovi rozjet tie sracky o fasistoch. A Ukrajina na to aktualne doplaca hroznym sposobom.

Reagovat
Ed_Hazard

Je to z ich strany velké gesto. Naopak keď si spomeniem, ako fungujú ukrajinské hranice a cloníci (a predovšetkým teraz), tak mi je z toho zle a doplaču. Miestami si myslím, že tam colníkov robia Rusi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Tombull

Ty vole. Ty museji bejt ve strašnym rozkladu. Jak dlouho to můžou vydržet...

Reagovat
vladis271

morálka vpici, ani sa im nečudujem. Bol by som natom rovnako. Na útočnú vojnu musíš mať ospravedlnitelný morálny cieľ a tvoj nepriateľ ti musí byť cudzí. Toto je celé zle od samého začiatku, amaterizmus non plus ultra.

Reagovat
DelPiero137

Ale to vlacenie rusakov.....uf

Reagovat
spider_8

Jinak trochu pro kontext k Abramovičovi, protože tady z něj lidi dělají v podstatě Putinovu pravou ruku.

https://archiv.hn.cz/c1-67044740-oligarcha-abramovic-pomohl-putinovi-k-moci-po-invazi-na-ukrajine-se-ocitl-v-krizove-palbe

Reagovat
kvasha16

nevies to odomknut?

Reagovat
spider_8

https://archiv.hn.cz/c7-67044740-11t94q-a9ce914856d2d18

Jako netvrdím, že ho má člověk nějak litovat, ale mít ho za spolupachatele je dost přehnané. Naopak už delší dobu se snažil majetek z Ruska stahovat a celkově se odstřihnout od Putinova režimu. Což samozřejmě není úplně jednoduchý, pokud chce člověk zůstat bohatý a živý

Reagovat
kvasha16

super, dik.. som ani nevedel ze sa pomaly stahoval z Ruska, ale ze to zacalo v 2012 celkom sedi, kedze vtedy sa zacal Putin obracat proti zapadu a zacal ho doma demonizovat, asi zacal tusit ze sa to tam zacne kurvit

Reagovat
kiwwi

Lietať na ruských lietadlách bude čoraz nebezpečnejšie, Boeing, Airbus či výrobcovia motorov pre sankcie už nemôžu dodávať náhradné diely a prevádzkovať údržbu. „Do roka prestane mať Rusko akýkoľvek druh životaschopného leteckého priemyslu,“ tvrdí šéf AeroDynamic Advisory Richard Aboulafia

to je nejaka kokotina nie? Ved Rusi posilnuju technologicku suverenitu

Reagovat
Blasphemer

Lada začne vyrábět letadla.

Reagovat
Talker

Vždyť stejně nebudou mít kam létat, protože by jim to okamžitě zabavily leasingovky.

Reagovat
Busby babes

jj, to je stejny jako ze maji ty superzbrane xte generace.

Reagovat
kvasha16

ako tomu by som sa necudoval, mozno ich maju vyvinute ale tak po 5 kusov lebo nie su v seriovej vyrobe

Reagovat
kilobyte

Letadla jsou stará technologie. V Rusku už pracují na teleportech. Zatím jsou úspěšní na 33%. Dokáží člověka rozložit. Teď už jen dodělat transport a složení.

Reagovat
PJ

Reagovat
vladino10

Inak, ako to je s tými biologickými labakmi?

Keď sa stretnete v debate s dezolatom, ako argumentovať toto?

https://youtu.be/fvRpntmUIxs

Reagovat
Čenda

Reagovat
kvasha16

Reagovat
kulych

Nijak, to se nedá. Tchán mi to hlásil už na začátku války, ze je to duvod, proč Rusko preventivně zaútočilo na UA

Reagovat
Rothbard

Co ta loď Jantar, co se pohybuje někde mezi Severní Amerikou a Evropou a může prý přerušit internetové spojení?

Reagovat
jk

Wtf?

Reagovat
Rothbard
Reagovat
vladis271

dobrá otázka, ale nejak predpokladám, že internet je tak dôležitá a integrálna súčasť celosvetovej ekonomiky, že by to NATO risklo a potopilo ju skôr než by reálne hrozilo pretrhnutie.

Reagovat
DelPiero137

Ruska lod si nemoze dovolit brazdit ako kolvek vody. Medzinarodne asi ano ale aj tak?! Poskodzovat cudziu infrastrukturu atd je nepredstavitelne. Este aj tu sa bat zakrocit?!

Reagovat
DelPiero137

Ja dufam ze o pohybe tej lodi ma NATO, clenovia EU prehlad a dohliada na nu.

Reagovat
kvasha16

ne beton ju sleduju, neverim ze o nej nemaju info

Reagovat
kilobyte

Tak těch kabelů je více. Předpokládám, že když se jen pokusí jeden poškodit, tak jí potopí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Andrei Panov, zástupce šéfa Aeroflotu, rezignoval na svou pozici a odešel, informuje Nexta. Na facebooku podle ní napsal: „Opustil jsem Rusko. Opustil jsem Aeroflot. Starý život skončil.“

A takových teď bude spousta. Každý, kdo aspoň trochu přemýšlí, se bude snažit Rusko opustit, dokud režim nezakáže i tohle. Ve výsledku zůstane Rusko bez inteligence, plné poslušných idiotů. A ti co zůstanou, protože vycestovat nestihnou, jistě budou plní motivace zvyšovat technologickou suverenitu Ruska.

Reagovat
kvasha16

toto je dalsia vec, ktoru soudruzi nedomysleli

Reagovat
roman_tycka

Zelinsky poprve zverejnil, ze bylo zabito 1300 ukrajinskych vojaku. To celkem sedi na trojnasobny pocet ruskych 12000 zabitych/zajatych/ranenych ne? Nezni to uplne vymyslene

Reagovat
Mastný Chobot

Russian media reports that #Russia is preparing a referendum to declare a "Kherson People's Republic" (KhNR) in #Ukraine

wtf

Reagovat
Zaschrona

Ještě potřebují podobnou šarádu minimálně v Záporoží

Reagovat
Busby babes

nejlepsi bude, az jim Cinani to same usporadaji nekde ve Vladivostoku

Reagovat
Talker

Nebo Polsko/Německo v Královci a Finové v Karelii nebo jak se ta oblast jmenuje...

Reagovat
DelPiero137

Kua, Cina by sa teraz mohla hecnut. To by bola prdel, Voloda by asi cumel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic tym nedosiahnu ludia ich nenavidia

Reagovat
Talker

Jen počkej, až proběhne referendum a uvidíš, že 107% všech obyvatel hlasovalo pro!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rothbard

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1502676866909491204 Tohle nevypadá dobře

V thajských letoviscích uvízly tisíce Rusů. Neletí jim letadla a kvůli sankcím mají zablokované karty. Nemohou zaplatit účty ani se vrátit domů. V provinciích Pchúket, Suráttchání, Krabí a Pattája jich zůstává asi 6500.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
sokar
Reagovat
Talker

Tak v Thajsku je krásně, jen je asi na hovno tam být bez karty a bez cashe. Oni budou mít asi nějaké rubly, ale co si budeme povídat, ten kurz nebude úplně nejvýhodnější

Reagovat
smazaný uživatel

ať si dojdou pěšky

Reagovat
Mastný Chobot

Ak to mesto nie je obkľúčené zo všetkých strán a má byť ako zásobované, tak vie vydržať týždne aj mesiace. Aspoň tak hovoria všetci, čo sa tomu rozumejú.

Reagovat
herbage

Vím, že to teď není úplně aktuální, ale koho byste rádi viděli za rok na hradě? Vzhledem k tomu, co nás čeká a ze v případě války to bude vrchní velitel našich ozbrojených sil, tak bych uvítal někoho mladšího, při síle a s pevným morálním profilem, kdo se nebude bát postavit ani Rusku, v případě potřeby ani EU. Celkem by se mi zamlouval Alexandr Vondra, co vám?

Reagovat
Busby babes

lol, ten vrchni velitel je jen ceremonialni funkce. vladne premier a armadu ridi genstab.

Reagovat
spider_8

Reagovat
Mastný Chobot

ani Zelensky nerozhoduje o pohyboch vojsk a predsa by som tam v súčasnej situácii Ukrajiny radšej videl jeho než Zemana

Reagovat
Busby babes

hele jasne, kdyby to podal prave tak, ze jako symbol odporu a tak, tak nic nereknu, me vzdycky jen vytoci ten vrchni velitel armady, co se u nas porad zminuje, jak kdyby mel ridit tankovou ofenzivu u Kurska.

Reagovat
spider_8

Lol Vondra prezident Jako mam ho rad, ale jsi asi prvni koho to napadlo.

Jinak za me je nejlepsi kandidat Vystrcil.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Trand

Vystrčil víceméně neumí anglicky.

Reagovat
spider_8

Vážně? Doufal jsem, že aspoň trochu umí když je z akademické sféry

Reagovat
smazaný uživatel

No a? Jak často ho to bude limitovat, když bude mít armádu překladatelů a tlumočníků? Fakt se už těším, jak se budou lidi zase rozhodovat koho volit podle naprosto nedůležitejch píčovin.

Reagovat
Talker

Přes tlumočníky si odbudeš ty oficiální věci, ale těžko navážeš vztahy s dalšími státníky a lídry. Záleží, jaká by byla očekávání, ale pokud chceme někoho, kdo bude užitečný mezinárodně a vyroste třeba v (alespon trošku) respektovanou a propojenou osobnost mezinárodně a třeba nás bude posouvat do Evropy, tak by to tu angličtinu chtělo.

Radši Vystrčila bez angličtiny než Babiše, to určitě, ale reálně tu musí být i jiné možnosti... Nikdo po něm nechce 5 jazyků, ale jazyk, který umí použít na velmi slušné úrovni tak půlka české populace by měl být absolutním minimem z mého pohledu.

Je fakt, že jsme si zvykli na LDN Lány, kdy prezident objel za posledních 5 let jednou kraje (kvůli znovuzvolení), rozdal nějaké medaile a možná zajel na Slovensko, do Ruska a Číny a tím to skončilo, jinak akorát řádil Ovčáček na twitteru, ale osobně bych chtěl trošku aktivnějšího prezidenta, který se bude orientovat na západ a bude schopný se tam domluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, souhlas, ale myslím, že trochu přeceňuješ, jak moc by ho to limitovalo. Vzpomeň si, jak byl před rokem na Taiwanu, měl tam projev v jejich parlamentu v češtině a mezinárodní dojem to na Taiwance udělalo velmi dobrý. Na tom jazyku až moc nezáleží, důležitá je myšlenka, kterou chceš předat.

Reagovat
Talker

To určitě, ty oficiální věci se dají zvládnout. Spíš nějaký pokec mezi čtyřma očima ti prostě neprojde, což může být občas i důležitější.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ne, ale jak říkám, nepřijde mi to až tak důležité. Navíc se mi nelíbí představa, že něco závisí na tom, co si prezidenti poví mezi sebou v soukromí.

Ale třeba nějaký politický small talk v angličtině by zvládnout mohl. Mohlo by to stačit, na řešení nějakých zásadních věcí stejně nemá náš prezident pravomoce.

Reagovat
fenixLFC

tak ono to ale je aj o vzajomnych vztahoch. ked potrebujes od niekoho s niecim pomoct, nieco presadit, dohodnut alebo vybavit, tak to vzdy ide lepsie ked mas nejaky vztah, ze sa poznate atd. a prave to sa buduje mimo oficialne prejavy, ale skor pocas spolocnych stretnuti bez tlmocnikov a podobne. skus sa zamysliet prakticky- nejaku informaciu skor dostanes ked si s niekym osamote nez ked ti ju niekto preklada pred skupinou x dalsich ludi. moze sa to zdat ako detail, ale realne nielen v politike su informacie sila, rovnako ako kontakty. a ked nie si schopny sa dohovorit sam, tak prichadzas o kopec podstatnych veci. ked to prezeniem- ked si kdesi v klube a chces sa zoznamit, tak sa spoznas s niekym, dostanes info alebo kontakty vtedy ked si s clovekom osamote a bavite sa spolu nez ked mu nerozumies a v skupine ti niekto preklada

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, máš pravdu.

Reagovat
Trand

Tak podle mě tohle zrovna o něčem vypovídá no. Jako radši bych měl vystrčila bez AJ než například Babiše s perfektní AJ, to neříkám Ale prostě mi přijde mimo, aby prezident v dnešní době neuměl anglicky. Když se hlásíš na MZV ne nejnižší pozice, tak po tobě chtějí B2 certifikáty minimálně ze dvou jazyků a budeme mít pak ministry a prezidenta, který neuměj ani pár vět anglicky? U těch ministrů mi to přijde extrémně trapný, ti se na to mohli celkem dlouhou dobu připravit. U prezidenta to takový handicap není, protože reálně nemá žádnou moc, ale přijde mi to zkrátka nedůstojný a jak psali kluci níž, spousta věcí ti uteče, navíc ti to dle mého automaticky ubírá na nějaké autoritě.

Reagovat
Godwinson

Libil by se mi Pavel

Reagovat
Trand

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
r.mrazik

Vondru fakt ne

Mně by se tam pořád nejvíc líbil Rakušan, i když kandidovat bohužel nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, koho bych tam rád viděl, ale s takovou dost možná Pavel vyhraje už v prvním kole.

Reagovat
DonAndres

Fišer

Reagovat
PJ

Reagovat
vodka

z těch zatím ohlášených asi nejlepší varianta...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Talker

Zelinsky... Pokud by Ukrajina prohrála válku, ustavit v Praze exilovou vládu, dát mu občanství a rovnou ho zvolit za prezidenta.

Jinak reálně nemám šajna, hlavně žádného papaláše. Osobně bych byl pro někoho mladšího, energického spíš než nějakého dědka. Už mě nebaví ty zavedené struktury.

Reagovat
Talker

Jinak Vondra by nedostal ani 5%, to už spíš má větší šanci Topolánek nebo Kalousek. Je to relativně neznámá tvář, navíc pokud se nepletu, taky spletený trošku s nějakou kauzou..(?).

Reagovat
Freedo

Takže chceš někoho mladšího, při síle, s pevným morálním profilem a zmíníš Vondru, jo? To je úplnej opak.

Pavla taky ne. Jednou komouš, navždy komouš.

Bral bych Hilšera.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cotton

Daniel Stach

Reagovat
Trand

Reagovat
Neon

není mu 40. Ale Ovčáček už může kandidovat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Shevchenko

Asi to hodím Hilšerovi.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Klaus na reflexe a to som konzervativny-praviciar

Reagovat
r.mrazik

on klaus pise do novin a to TV o rozhovory sam...normalne se tam cpe

fakt nechapu,proc mu na to skacou a berou ho tam...

sebestredny kaspar,ktereho nema nikdo rad

Reagovat
zrzek999

Asi to ma dobrou sledovanost/čtenost.

Reagovat
lampas

Reagovat
r.mrazik

mozna ze jo

ale spis je to takova ta prestiz,aneb byvaly prezident vyklada kraviny

Reagovat
Neon

tohle jet okolo mě, tak se zahrabu metr pod zem a nevystrčím hlavu. A oni to do nich pálí z pár metrů.

Reagovat
Godwinson

To jsou borci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Bylo by zajímavé vidět, jak to pokračovalo, jestli sundali ten jeden tank/transport nebo...?

Každopádně odvážné z nějakých 50-100 metrů střílet do tanků...

Reagovat
zrzek999

Tady maš o pár sekund delší video.

https://www.youtube.com/watch?v=IfRcmJTAouM

Reagovat
ACSeRw!n

tyhle videa sou proste prisny

Reagovat
Rothbard

OT: Ronaldo

Reagovat
Busby babes

Reagovat
jk

Di do řiti, jsem myslel, že aspoň tady tomu uniknu

Reagovat
Rothbard

But he is a good boy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud zrovna neznásilňuje

Reagovat
Rothbard

Diskuze o Feri je jinde

Reagovat
PJ

Reagovat
mithro

Bayraktar

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Neon

Ruská burza minimálně další týden zavřená https://twitter.com/business/status/1502711509541138438

Reagovat
oli9

ta už neotevre

Reagovat
mithro

zavodna dovolenka v marci

Reagovat
mithro

https://twitter.com/nytopinion/status/1502261134572855296

Kremlin-backed millionaires “can rinse their dirty money clean by buying up the most expensive houses in London,” says

@JonathanPieNews

, a fictional newscaster created by the British comedian Tom Walker. “It’s how the U.K. makes money.”

smutne ale dobra forma podania

Reagovat
kiwwi

Smutná pravda

Reagovat
oli9
Reagovat
DelPiero137

Ten bol ako mysleny?

Reagovat
Godwinson
Reagovat
masina_LFC

rovno to nakladať do autobusov a deportovať

Reagovat
Golasso

Tak ať táhnou do rusácka no, jednoduchý

Reagovat
Talker

Překvapuje mě, jak jsou vymletí. To fakt? Kdyby drželi hubu a seděli doma, ale ještě protestovat?

To je fakt na background check a vyhoštění.

Reagovat
oli9

jak rád bych viděl kdyby tam nabehla nějaká skupina nebo dav a rozbili tady těm chudákum úsměvy

Reagovat
kvasha16

okamzite poslat do pice naspat

Reagovat
DelPiero137

Ja by som ich vyhodil s padakom na frontovej lini Ukrajinskej armady.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
r.mrazik

mno jo...vychodni nemecko...

Reagovat
jk

Mě tam teda rozsekalo tohle v komentářích

https://twitter.com/decthescribe/status/1502692254363836418?s=21

Reagovat
Golasso

Reagovat
Neon
Reagovat
smazaný uživatel

Už je to tady. Dneska osvobodili snad tři vesnice další vesnice v oblasti.

Reagovat
Rothbard

Tři vesnice osvobodily další vesnice.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, osvobodíš jednu a ta další tři

Reagovat
fabec1222

Exponenciální nárůst

Reagovat
jk

Multiple reports from both sides that the Ukrainians have broken the siege of Mariupol. There is no visual confirmation yet. Fighting north of the city is fierce.

https://twitter.com/notwoofers/status/1502732203503017986?s=21

Na druhou stranu se pod všemi těmi zprávami objevují videa nějakých oblastí kontrolovaných RF. Tady jseš dakt bez nějakého lepšího ověřování úplně v prdeli.

Reagovat
Neon

tak třeba bude zítřejší probuzení opravdu svátečně nedělní a bude ten průlom potvrzený oficiálně

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo mega pro morálku Ukrajinců a rána pro Rusáky. To by zase Putin vyhazoval generály

Reagovat
Rothbard

Analýza sedmnáctého dne invaze na Ukrajinu 12.03.2022

Dnes na frontě docházelo kolem Kyjeva jen k minimálním územním změnám. Rusům se ještě včera podařilo spojit s odříznutými zbytky výsadkářů na jihozápad od hlavního města. Při útoku přes silnici E40 zajistili vesničky Kopyliv a Jasnogorodka, avšak za cenu poměrně vysokých ztrát na technice. Odhadujeme, že postup zde nebude pokračovat dále a vyčerpaní výsadkáři budou odesláni do týla k přezbrojení. Pokusy o překročení řeky Irpiň severně od Kyjeva byly zatím neúspěšné. Je to zejména z důvodu zničení všech mostů a houževnatému odporu Ukrajinců, kterým se daří odrážet veškeré pokusy o vytvoření ruského předmostí. Na východním břehu Dněpru byl ruský postup zastaven několik kilometrů od centra metropole, když Ukrajinci podnikli protiútok po silnici E40 a zahnali ruské jednotky na ústup. Severněji na silnici E95 Rusové prorazili směrem na Brovary ke Skybynu, ale byli přepadeni a i zde se museli stáhnout, a to až k Bohdanivce. Zdá se, že ruští vojáci dokáží využít své převahy v technice, nicméně nemají dostatek sil pro udržení svých zisků.

Rusové se evidentně potřebují přeskupit před dalším útokem. To jim však stěžuje neustálá aktivita ukrajinských bojůvek, které provádí činnost ze severozápadních předměstí Kyjeva a také z “kapes odporu” na severovýchodě. Po neúspěších z posledních dvou dnů se zastavil i Ruský pokus o kontrolu oblasti okolo Nižynu a Černihivu. Ukrajincům se zde po odražení jednoho z útoků dokonce podařilo přejít do vlastního protiútoku a vytvořit spojení s Nižynskou “kapsou”. Nyní zde dochází ke konsolidaci zisků a je zřejmé, že cesty, které ruské logistické jednotky potřebují využívat pro přísun posil a vojenského materiálu jsou v ještě větším ohrožení.

I na jižní frontě, kde si Rusové zatím ze všech směrů invaze vedli nejlépe jim nejspíše začínají docházet síly. Nynější zpomalení ruského postupu je dáno především tříštěním sil do různých směrů; například rozkaz k zahájení postupu na Krivyj Rih navzdory neúspěšným pokusům o zajištění Mykolajivu i Voznesensku. A nesmíme zapomenout, že svou roli bude pravděpodobně hrát i počasí; teplota na Ukrajině klesla k -10°C, což bude mít vliv na pohodlí a morálku ruských vojáků. Rusové včera a dnes vypálili rakety na cíle na západní i střední Ukrajině, zasaženy byly vojenské a civilní cíle v Lutsku, Ivano-Frankivsku, Žitomyru, a v Dnipru.

V tuto chvíli je třeba zmínit, že po ukrajinské mobilizaci jsou v počtu vojáků obě armády víceméně vyrovnané, invazní síly však mají mnohem více obrněné techniky i letadel. Zřejmě i proto přijali Rusové nabídku 16 000 syrských “dobrovolníků”, jež jsou údajně připraveni bojovat za svobodu donbaských lidových republik. Jen dodáme, že syrští bojovníci si nevedli příliš dobře proti IS na blízkém východě a jejich nasazení v nezvyklém prostředí se jeví přinejmenším sporně. Vyslání tak silného kontingentu by také významně oslabilo syrský režim. Další proruští dobrovolníci by měli přijít z Iráku nebo Afriky.

Naproti tomu Rusové intenzivně bojují v kybernetickém a mediálním prostoru. V současné době se aktivně šíří poměrně absurdní zprávy o ukrajinském vývoji jaderných nebo biologických zbraní. Mluvčí ruské armády upozorňuje na cvičené migrující ptáky roznášející patogeny nad Rusko nebo, že na Ukrajině už bojují jen neonacisté, zatímco celá ukrajinská armáda se vzdala.

Ukrajinu již opustilo 2,5 milionu uprchlíků, dalších asi 1,8 milionu uprchlíků je stále ve válečné zóně.

Zdroj FB: Válka. Válka se nikdy nemění.

Reagovat
oli9

To syrští šašci je zas jen propaganda a nereálná věc 16k tipuju 2,3 stovky možná ale stejně jako cecenci k ničemu... Navíc pro Putina je celkem ponižující že tak skvělá ruska armáda si musí volat cecenske, syrske a další zoldacke skupiny a to oficiálně... což jen potvrzuje a dokazuje situaci v armádě

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě dělají vše pro to, aby do toho zatáhli Bělorusy.

Reagovat
oli9

Jinak ta ruská armáda a i ty patra nahoře na tom budou o dost hůř než to vypadá, ty čistky a výměny generálů, domácí vězení pro šéfy FSB.... Paranoidní Putin už je vážně zoufalý a věřím, že tento chaos a tím, že si tam už nikdo není jistý ničím a nikdo nemá neotresitelnou pozici kromě té svině Putina tak se mu to sype i uvnitř... O stavu většiny ruské armády a hlavně jejich morálky nemluvě. Věřím, že další týden už bude odmítat každá druhá rota, skupina

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinská tajná služba vyslýchala ruského zajatce. Main takeaways:

1) za hlavní kolonou ruské armády jsou oddíly, kteří střílí ruské vojáky odmítající bojovat

2) u Oděsy se odmítlo vylodit 600 vojáků námořní pěchoty, kteří nechtěli bojovat

Reagovat
kvasha16

"1) za hlavní kolonou ruské armády jsou oddíly, kteří střílí ruské vojáky odmítající bojovat "

niektore veci sa nemenia...

Reagovat
Whitemedia

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1502743427909312512

Veřejně odsuzuji tyhle ruské útoky na vosí hnízda.

Reagovat
Neon

Tak snad aspoň sežene ve vykradenejch krámech nějaký salám, aby si mohla vyrobit vlastní dávku botoxu.

Reagovat
oli9

Už se těším jak tyhle kurvicky budou mít znetvorene drzky jelikož ty botoxove ruské fejky jim na drzce udělají paseku

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme co to udělá s Putinem

Reagovat
Mastný Chobot

helsiznes je výborné

Reagovat
Rothbard
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kiwwi

:

Reagovat
smazaný uživatel

Sibyla jestli to Rusové neudělali podle něho.

Reagovat
Ed_Hazard

Teraz treba len dúfať, že tých 99,9% brai skutočne vážne aj Zelenskyj a celé tie roky sa na to do detailu pripravovali.

Reagovat
DelPiero137

Takzvane na "profesora" a o chvilu sa prida Alicia Sierrova v podobe Lukasenka.

Reagovat
PJ

mazec

Reagovat
kilobyte

Je to fakt z roku 2019?

Reagovat
jk

Wow

Reagovat
mithro

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Freedo

https://twitter.com/kamilkazani/status/1502673952572854278

Tady je zase Galeev. Občas mi přijde, že až moc plácá různé věci dohromady, ale má tam zajímavé myšlenky. Jeden z důvodů špatného fungování ruské armády může být, že je uměle udržována ve stavu, aby nebyla hrozbou pro vládnoucí vrstvu. Takže se zbavují chytrých a progresivních důstojníků, najímají si tam hlupáky, zastrašují rekruty. Tohle je mimochodem častá praxe na Blízkém Východě, třeba Asad je na to expert.

Reagovat
Godwinson
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Godwinson

V Cine pokud vim pomerne vyrazne roste proruska nalada. Slysel jsem vyjadreni i nejakeho mluvciho ministra nebo tak, kde se vyjadroval uz pomerne protiukrajinsky a i ta nalada ve spolecnosti je pry smerovana podobne.

Reagovat
sokar

neprekvapilo by ma, keby tá protiukrajinská nálada bola založená na myšlienke, že tým že sa bránia tak iba predĺžujú vojnu a za obete vojny je zodpovedný Zelensky lebo sa nechce vzdať. To je totižto najčastejšia myšlienka šíriaca sa dezolátmi na FB paradoxom je, že to šíria tí, čo o sebe vravia ako vlastenci a prednedávnom na námestí v bratislave vykrikovali útržok z vlasteneckej básene Mor ho!

Reagovat
Talker

Tak pro ně je to divná situace.

Na jednu stranu je pro ně Rusko významný partner a díky sankcím na nich bude závislejší, než před tím. Je to jim asi nejbližší (zatím) důležitá země. Ono čím více se to vleče, tím více budou potřebovat podporu Číny, finance od nich, bude tam větší zaměření na export tím směrem atd.

Na druhou stranu narušuje územní celistvost země a to, že jiné země do toho nemají co kecat, ale Rusko to porušuje a pokud to neodsoudí, nemohli by se divit, že by se někdo pletl do Taiwanu. K tomu tam může být do budoucna strach ze sankcí, protože Čína se svými problémy...

Reagovat
Godwinson

Souhlas, pro ne je to slozity. Proto me prekvapuje, ze si podle tech poslednich zprav vybrali "ruskou" stranu. Nedavalo by to smysl, i kdyz Buh vi, jakou dohodu mezi sebou uzavreli.

Zatim me jejich postup prekvapuje a znechucuje podstatne mene nez postup Nemcu nebo Izraele. Uvidime do budoucna.

Reagovat
kiwwi

no lenze obchod s Ruskom tvori asi 10% z obchodu so zapadom...keby sa mali rozhodovat cisto biznisovo a mali by si jednodnacne vybrat na ktoru stranu sa postavia, nie je najmensich pochybnosti, ze sa budu snazit o udrzanie si zapadu...lenze ide aj o tu geopolitiku a ziskat si Rusov za vazalov by bol pre nich dost vyznamny postup na geopolitickom poli

Reagovat
r.mrazik

pravda,jenze co si Ruska vezmou krome surovin?

odbyt nic moc, vyrobky nulove...

Reagovat
fabec1222

Ona ta ProtiUkrajinská nálada poroste podle mého všude ve světě. Hlavně s tím, jak budou přibývat uprchlíci

Reagovat
Golasso

To je úplně na hovno. Ty proruské dezinformační kanály získaly novou frontu a už jedou čistý hovnomet ...

Reagovat
iamek

https://twitter.com/filiphorky/status/1502782309971513345?s=21

Bude asi veselo i jinde, než na Ukrajině

Reagovat
Godwinson

Utok na US konzulat. Ti se toho nebojej.

Reagovat
iamek

https://twitter.com/nexta_tv/status/1502791119754903558?s=21

Prý jen TV stanice. Info málo. Moc čerstvé

Reagovat
Godwinson

Takze ho ani netrefili. To si asi nechali radit od Rusu.

Reagovat
Godwinson
Reagovat
iamek

Fake News

Reagovat
Godwinson

Jo, zacina se valit tuna sracek. Pockam na rano

Reagovat
kvasha16

https://www.youtube.com/watch?v=Q9MSV9Bp35Y

napadnutie Ukrajiny - check

dobre vztahy s Nemeckom - check

destabiizacia USA - check

znizenie vplyvu UK na EU - check

vztahy s Iranom - check

atd.

podobnost udalosti vo svete s Duginovou knihou cisto nahodna

Reagovat
jk

O tom se už na twitteru psalo hodně, že Putin je Duginem hodně ovlivněný a je velmi pravděpodobné, že celou dobu postupuje podle těch jeho vizí.

Reagovat
jk

Každopádně super shrnutí v tom videu.

Reagovat
Talker

On je průser, že všichni, kteří se s nimi mají spojit, tak je momentálně nenávidí.

Reagovat
kiwwi

nie nadarmo sa hovori, ze vojny sa vyhravaju/prehravaju za stolom - bol by to obrovsky diplomaticky uspech, keby EU a US vyjednavaci obratili proti Rusku Indiu a Cinu - to by Rusov mohlo definitivne zrazit na kolena

Reagovat
Čenda

Tak Dugin je prý momentálně hlavní ideolog a duchovní vůdce ruský vlády. Bez hysterie, ta 3.svetova docela vážně hrozí. Otázka jest, jestli bude i jaderná.

Reagovat
Čenda

A nenechme se mýlit, Dugin je vzdelanej, odhodlanej, cilevedomej psychopat v momentálně nejsilenejsi zemi světa, ne jen nejakej televizni kazatel. Opravdu nebezpecnej člověk na opravdu nebezpečným místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle všechno není jen náhoda a vážně takhle Rusové dokážou ovlivňovat svět, jsou strašně nebezpeční a musí být zničeni.

Reagovat
Freedo

Hrozně rádi by si to mysleli, ale za Brexit ani nástup Trumpa nemůžou. Vliv nějakých dezinformačních kampaní tam byl velmi malý. Takový byl prostě trend populistické politiky a nálad ve společnosti.

Reagovat
Čenda

Svet vyckava a sleduje Ukrajinu velmi bedlivě. Čína, Indie, Írán, Korea, Jižní Amerika..všichni čekají dle mého na to, jestli se západ více zapojí, a pokud ano, tak si začnou řešit i svoje teritorialni/historicky/moralni/jinak pochybný křivdy a nároky. Ve světě to bublá, a presne takto to ma I historie ráda, bohužel. Opakuje se až moc skriptů a šablon na to, aby to mirumilovne skončilo. Ale naděje tu je.

Reagovat
Golasso

Spíš jestli se západ nezapojí ne?

Každopádně nadešel čas obnovit Velkomoravskou říši .

Reagovat
Freedo

Já bych bral Svatou říši římskou. Ale museli bychom jí zas vládnout my.

Reagovat
roman_tycka

Kaliningrad zalozil premysl otakar ii. Ja bych byl pro aby jej cesi obsadili

Reagovat
Čenda

Prave ze to zapojení by upoutalo pozornost západu.

Reagovat
DelPiero137

Ak sa zapad zapoji tak pre ochranu uzemnej celistvosti nie?

Reagovat
Čenda

To samozřejmě, jde o to, ze ostatni země využijí situace.

Reagovat
DelPiero137

Akoze sa kazdy s kazdym zacne mlatit? Len pre ujasnenie ja asi mam uplne ine zmyslanie ako fanatici co su u moci...

Reagovat
Freedo

A dokážeš říct jak? Čína potřebuje stabilní ekonomickou situaci a je závislá na západní trzích. Už Covid jim nepomohl. Snaží se získat postavení přes soft power. Co se týče Tchajwanu, tam je smlouva o obraně USA při napadení. Do toho zatím nepůjdou. Snaží se ovládnout obchodně a politicky JV Asii, ale hodně států pro nim balancuje v čele s Indií.

Tohle je taky cíl Indie, co nejvíc snížit vliv Číny, která už expanduje do Indickýho oceánu. Nějak vyvažovat ostatní mocnosti, ekonomicky se zlepšit. Jejich územní spory jsou s Čínou a Pákistánem, což je neřešitelný. Pákistán má jaderný zbraně, s Čínou je dělí Himaláje a na silnějšího útočit nebudou.

Írán je po Covidu a hlavně vlivem sankcí v tak bídný situaci, že supreme leader bude rád, když ho nesvrhnou. Už roky ovlivňujou regionální dění maximálně přes proxy jako Hezballáh, ale na přímý zapojení se nezmůžou. Už jen kvůli tomu, že se proti nim prakticky zformoval celý Blízký Východ. I Saudi a UAE zlepšili vztahy s Israelem kvůli hrozbě Íránu.

Severní Korea může maximálně udělat pár jaderných testů, aby se o nich pár dní v roce napsal článek. Čína si je vydržuje jako páku na USA, ale nikdy jim nedovolí zaútočit na Jižní Koreu. Jsou rádi, že jsou rádi.

Jižní Amerika. Venezuela, Bolívie, Kolumbie se snaží nezhroutit. Určitě nemají ambice útočit na okolní státy. Bolsonaro je zmrd, ale ani Brazílie by z toho nic neměla. Nejsem expert na jihoamerickou politiku, ale nedovedu si tam představit mezistátní konflikt. A hlavně na něj by dění na Ukrajině vůbec nemělo vliv. Stejně tak jako třeba v Africe, kde se podle mě může něco udát kdykoliv, třeba kvůli přehradě mezi Etiopií a Egyptem.

Každopádně Ukrajina je spíš smutná výjímka. Drtivá většina konfliktů posledních dekád je intrastate, ne interstate. Tedy civilní války, příčinou jsou etnické a náboženské rozepře, odstřihnutí minorit od benefitů, staré spory. Ale dobyvačný války se už moc nejedou, proto taky Rusko všechny tak šokovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/cfrketx/status/1502893501549322240/photo/1

Takhle nějak mají nastavené mířidla rusové.

Reagovat
DelPiero137

Ono sa da niekomu vypnut GPS? Minimalne u rusov by som cakal ze vlastne satelity pre navigaciu.

PS : aby to neboli ti delostrelci ktori nechcu bojovat, tak to radsej vystrielaju do pola.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mají vlastní navigaci, kdyby to šlo vypnout. Ale těžko říct, jak je spolehlivá, když jim pořádně nic nefunguje.

Reagovat
fabec1222

Rusové používaj GLONASS

Reagovat
kvasha16

Reagovat
DMSErte

Čo ste dnes taký hystericky a negatívny hneď z rana

Reagovat
mithro

je to tu krasne nedelne rano

Reagovat
Neon
Reagovat
DelPiero137

Zle sme to spocitali? Na ktoreho padoucha z ktorej krajiny sme zabudli?

Reagovat
jk

U mě je to dneska způsobené spíš tím jak střílel Ronaldo na Old Trafford než rusáci na Ukrajině.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/dkaleniuk/status/1502748977963356162

To je brutál. Aby Rus nemohl dezertovat nebo opustit svou pozici, tak ho přivázali řetězem. A pak umrzl

Reagovat
roman_tycka

Precti si zbytek toho vlakna

Reagovat
jk

Lepší je to ani nečíst bych řekl.

Reagovat
DelPiero137

teraz len zacne skutocna info vojna.

Reagovat
Freedo

Je úplná blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Propaganda? Člověk fakt neví, kde je pravda

Reagovat
Ed_Hazard

To už ozaj drbe všetkým? Irán pokropil v noci mesto Arbil v Iraku.

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1502785311067287554

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem i, že to prý měla být základna Mossadu. Uvidíme později, co trefili.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle šéfredaktorky běloruských novin Charter97 běloruští vojáci odmítají nasazení na Ukrajině.

Pokud by však byli donuceni, pak přepokládá, že se Bělorusové budou masové vzdávat do zajetí a část z nich by mohla povstat proti rozkazům velení.

Reagovat
Ed_Hazard

Ak je to pravda a aj napriek tomu nenastane v Bieorusku puč, tak už neviem kedy..

Reagovat
vladis271

armáda je neposlúcha. Podla mna je 2 milimetre od poču. Putin by ho tam fakt potreboval.

Jo a západ musí nejako dostať Čínu na svoju stranu a rýchlo.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

tam snad klapne vojenský převrat

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1502932868913410051

V Mariupolu probíhají těžké boje. Azov informuje, že došlo ke zničení šesti ruských tanků, dvě bojová vozidla pěchoty, jeden tygr a zabito bylo několik okupantů.

12 ruských vojáků bylo vzato do zajetí

Reagovat
Mastný Chobot

ktorá strana mala tygra?

Reagovat
DelPiero137

Potomkovia nemcov z WWII rozbehli vlastnu kampan.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
mithro

ajajaj

"Aeroflot přišel o licence k polovině svých dopravních letadel

Bermudský úřad pro civilní letectví pozastavil licence všem ruským dopravním letadlům s bermudskou registrací. Tu využívá Aeroflot z daňových důvodů. Opatření se týká 740 letadel, asi poloviny všech strojů obsluhujícících domácí lety v Rusku. (Bernews)"

Aeroflot přišel o licence k polovině svých dopravních letadel

https://denikn.cz/minuta/836320/

Reagovat
Mastný Chobot

Heh, dať leteckej spoločnosti sídlo do Bermúd môžu naozaj len Rusi

Reagovat
kilobyte

Ostatní tohle nedělají?

Reagovat
jk

Yavoriv military facility death toll now at 35, as well as 134 wounded, Lviv regional authorities report.

https://twitter.com/nolanwpeterson/status/1502962071985704964?s=21

Podle některých zpráv vybuchl sklad kde byly uloženy zbraně z dodávek západu.

Reagovat
jk

Buzzfeed’s correspondent @ChristopherJM reports that the Yavoriv training center has been used in recent days as a staging ground for Ukraine’s new foreign legion.

He says that some foreigners he has been in contact with haven’t responded to his texts this morning.

https://twitter.com/visegrad24/status/1502954410644684801?s=21

Reagovat
oli9

ztráty to určitě jsou. Určitě tam byly zbraně které západ posílá a zásobuje.

Reagovat
Golasso

Snad to nějak decentralizovali .

Reagovat
roman_tycka

Mit vse na jednom miste je blbost, to snad neudelali

Reagovat
oli9

To ne

Reagovat
Golasso

snad ne

Reagovat
Ed_Hazard

Danilov, head of the National Security and Defense Council: "NATO will protect its convoys with weapons for #Ukraine. If even one bullet, one shell falls on a convoy, it will be considered a violation of the fifth article".

https://twitter.com/nexta_tv

No, vau.

Reagovat
Ed_Hazard

A vlastne to je ten Danilov z UA. Myslel som, že to bolo vyjadrenie zo strany predstaviteľa NATO. Tak asi nič.

Reagovat
jk

No to bych bral s rezervou. Víme jak dopadly stilhačky a tohle je určitě ještě větší kalibr.

Reagovat
jk

Update

A Ukrianian military source who works with the new foreign legion tells me no foreign fighters were killed in today’s Russian attack on Yavoriv.

A tady je o tom skoro celý vlákno

https://twitter.com/christopherjm/status/1502876265493282824?s=21

Reagovat
Golasso

Tak šíření protiukrajinské a antimigrační nálady jede ve velkém. Přečetl jsem si diskuzi pod pár články na FB a to je něco šíleného. Je mi z toho zase k blití .

Dezinformátoři kopou do Ukrajiny a Zelenskeho (jako že on tu válku schválně udržuje a snaží se do ní zatáhnout všechny ...), relativizují všechno a zveličují problémy s migrací. Na FB jsou desítky storek (ať už pravdivých nebo ne) o nevděčných uprchlících, kteří jsou "hezky oblečení" a zajímá je jen to, co tady dostanou a kde je mekáč. Užiteční idioti tohle všechno samozřejmě reprodukují. Nejhorší je, že buď výrazně narostl počet dezinformátorů/užitečných idiotů nebo opravdu hodně českých pepíků přešlo do módu "hobit" – to je za hranicemi našeho "Kraje", nechte nás na pokoji, nás se to netýká, oni nás do toho chcou zatáhnout, migranti nás oberou atd. Ti lidi vůbec netuší, která bije. Absolutně tupý, zaslepený stádo debilů, co vůbec nejsou schopni nebo ochotni pochopit šířku problému a kontext.

Reagovat
Golasso

Jinak samozřejmě vím, že se to dalo čekat a není to nic nového, jen mě prostě překvapil rozsah.

Reagovat
Tombull

Mě nejvíc překvapilo,jak lidi pořád opakujou,ale tam to neni tak zlý,oni maji pěkný oblečení,oni maji mobil,.....pár dní zpátky mi to tlučomila kamarádka od kterých bych to nečekal.....když jsem si jo to snažil vysvětlit pořád si jela svou. Některý lidi si mysleji,že uprchlík = bez noh,bez rukou,oblečenej v pytli, potom možná budou akceptovat,že se něco děje.

Reagovat
Golasso

Jo, to je klasika . Zkus se jí zeptat, co by si vzala na sebe, kdyby na přelomu února a března utíkala z domova. Za a) pytel od brambor a nohy omotaný onucema, za b) ty nejlepší hadry, co najde, aby byla v pohodlí a nebyla jí zima.

Třeba na to dojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Jako ty lidi co jsem já viděl.. Ano, skoro všichni měli smartphony a někteří měli i hezké oblečení. Ale zároveň s sebou měli jednu tašku, kde měli všechny věci a to bylo všechno. To, že jim někdo závidí že dostanou 5000 korun, fakt nevím co na to říct, ti lidi přišli prakticky o všechno.

Reagovat
fabec1222

Taky oni se nebalili stylem, že během pěti minut popadli co jde, a rychle pryč, určitě se na odchod připravovali, takže si prostě zabalili co šlo...Kdybych takhle někam šel, tak taky prostě beru noťas, tablet a takovéhle věci,to je snad jasný, protože na tom novym místě pak potřebuješ brát informace z těhlech zařízení. Stejně tak bysme v takovéhle situaci jeli prostě autem, a tim autem tam i dost možná dojeli...

Reagovat
Talker

Hele já se bavil s bandičkou a oni měli pár triček, dvoje kalhoty, protože očekávali, že se za týden vrátí, protože se něco vyjedná. Byli to ale ti z první "várky", kteří utekli už 24.

Reagovat
roman_tycka

S tim se dalo pocitat, slovensko a cesko v tomhle bude dost vynikat si myslim. Odpad proste

Reagovat
DMSErte

Tak na nás sa ešte ani zďaleka nechytate ..keby sa tu naozaj niečo stalo tak fakt ľutujem tých vojakov ktorí budú dávať životy za tento odpad čo tu je .. a o politikoch ani nevravim zato čo tu niektorí predvádzajú by som ich dal vystrieľať .. také politické priživovanie na cudzom utrpení snáď nikde neni .

Reagovat
DMSErte

A ten hnoj Danko čo sa objíma s Lavrovom nemam slov .. ešte pár takých šialencov a putina hneď napadne ďalšia denacifikacia...

Reagovat
smazaný uživatel

Však ten vypatlaný retard by bol schopný napísať Putinovi pozývací list, aby prišiel Slovensko taktiež " denacifikovať ". Je to niečo absolútne neuveriteľné a nepochopiteľné, že niekto, kto má v hlave až tak nasraté, môže v štáte vykonávať najvyššie funkcie. Mne ten Danko príde fakt mentálne zaostalý, niekedy mi ho je až ľúto, keď ho vidím, že snáď za to ani nemôže, ale potom otvorí hubu a mňa až napína, že taký doslova ľudský exkrement môže mať tisíce podporovateľov... Rovnako to platí aj na ďalšie hovná ako Fico, Kotleba, Harabin a mnohí ďalší... Slovensko je bohužiaľ extrémne hlúpy a zaostalý národ, je mi z toho smutno, ale je to tak.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
roman_tycka

Jo to jsme vedli diskuzi par vlaken zpatky, ze na slovensko se nechyta nikdo. Ale cesi jsou podle me v zavesu, nevsiml jsem si ze by takhle remcali polaci treba

Reagovat
sokar

poliaci už z historického hľadiska pľujú na rusakov, zaujímal by ma ale postoj maďarov, tam bude asi tiež prívržencov ruska

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Reagovat
spider_8

Taky jsem včera po delší době zavítal na FB a hned jsem 'ochudl' o pár přátel. Takovéhle výblitky fakt trpět nebudu. Tohle bude ale do budoucna velký problém. Protiuprchlická rétorika bude jenom sílit a je jen otázka času, než to ANO a SPD začnou politicky zneužívat. Zatím se ještě jakž tak drží, protože ten konflikt je čerstvý, ale to dlouho nevydrží. Bohužel, v tomhle naší společnosti vůbec nevěřím

Respektive, té postkomunistické části společnosti.

Reagovat
Talker

Ona je výhoda, že se o tohle téma bude dělit dost stran a těch témat bude hodně a o ty voliče budou bojovat - Babiš, Okamura, Volný, Klaus a určitě pár dalších desolátů.

Stejně jako byla pravice rozštěpená téměř dekádu, tak snad zůstanou tihle prospěcháři roztříštění. Snad tam nevznikne nějaká aliance Klaus-Okamura-???, která by měla možnost získat slušné množství hlasů dohromady, kdyby vznikla.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš podle mě hrozí, že se na scéně objeví nějakej novej debil. Okamura už je ohranej, ten už podle mě dosáhl maximálního potenciálu lidí, kteří by ho chtěli volit a víc už nezíská. Klaus trpí dvojitým handicapem, že ho lidi nechtějí kvůli němu samotnému i kvůli "dědictví" jeho otce. Volný je už snad politická mrtvola. A Babiš, ten pokud se nestane prezidentem nebo ho ještě nezavřou, tak bude mít na 100 % kampaň založenou na "podívejte se jak to Fiala nezvládl a jak jste se za nás ještě měli dobře". Ideální by bylo, kdyby šel už do prdele z politiky, trochu doufám, že ty zdravotní problémy, co teď má, jsou z neustálého stresu a donutí se ho stáhnout.

Reagovat
Talker

Tak určitě objeví, máš tu 20%, kteří to hodí některému z těch níže zmíněných, k tomu nějaké Babišovce (ač tam si myslím, že většina ho volila jako "safe choice" pro důchodce a spol jako náhradu socanů a komoušů). To už je slušné množství lidí, na kterých se dá zviditelnit.

Já doufám, že těch uskupení bude hodně a většina se jich nedostane do sněmovny. Kdyby se spojili a šli dohromady, tak by to mohl být problém, ale dost pochybuju, že většina má alespon průměrnou inteligenci v těch stranách, takže se jim to tam zákonitě musí rozesrat.

Reagovat
kilobyte

Klaus je stejně namyšlený jako jeho otec, možná ještě více. V ODS si představoval, že bude za chvíli dělat předsedu a když zakládal Trikolóru, tak čekal minimálně 10%. Ten druhé housle nikde hrát nebude. Než něco budovat, tak bude radši jen šířit svoje moudra.

Okamura to celé možná dělá jen kvůli zisku. Svoji základnu už má a víc asi nepotřebuje. On vládnou možná ani nechce, spíše jenom slíznout smetanu. Obklopuje se lidmi, kteří ho neohrozí v čele strany.

Babiš nechce být spojovaný s SPD a s Klausem by jim to nefungovalo. Oba chtějí být tím jediným důležitým.

S Volným by nešel ani jeden. I na ně je Volný moc hloupý.

Reagovat
Golasso

Jo, to máš pravdu. I když ono tohle šíří i mladí lidé, bohužel

Reagovat
spider_8

Jj, urcite. Tou postkomunistickou casti nemyslim ani tak starsi lidi, spis celkove ty volice hlavne Babise a Okamury, kteri nemaji absolutne zadne hodnoty a jsou ochotni vymenit pulku Ukrajiny za trochu levnejsi benzin.

Reagovat
The Krupy

Ja som vyhodil za tri týždne cca 60 ľudí

Reagovat
Talker

Prostě to nečti.

Cca 10% volilo Okamuru, ti budou všichni on board. Téměř 5% Přísahu, 3.5% komouše, 3%Trikoloru, 1.5% Volného, spousta antiimigrantů Babiše...

To máš 1/4 lidí (možná více, podle toho, kolik toho spolkl Babiš), u kterých se dá předpokládat, že budou pro Rusko, proti Ukrajině, proti Evropě, proti imigraci, pro dávky, důchody a myslí, že jim je imigranti kradou nebo všechno dohromady.

Jsou slyšet, protože jsou minoritním hlasem a myslí si, že nejsou slyšeni a vyslovují názor, který si dovolí říct jen nepodstatní zmrdečci (a ještě potichu). Ono taky kdo by je poslouchal z těch, kteří mají podstatné slovo? Vládní strany volit nebudou, Babiš bude akcentovat maximálně témata "Fialova drahota" a tím to končí...

Vůbec bych to neřešil, tihle dementi prostě mají nějaký názor a měnit ho nebudou, stejně jako ty (asi?) nebudeš měnit svůj názor na Ukrajinu a uprchlíky.

Reagovat
Golasso

Jo, jenže tady ta debilita ovlivňuje i mě a budoucnost mých dětí. Ta politická situace tady není tak stabilní, abychom ty lidi mohli ignorovat. Máme sice solidní vládu, ale jen díky tomu, že se hodně stran spojilo. Si vezmi, že se muselo spojit 5 stran, aby porazily ten Mordor, co číhá za nimi a nikdo další normální už tam není.

Reagovat
Talker

Jak říkám, máš tu pětinu/čtvrtinu lidí, kteří nezmizí. Stejně tak v Německu máš sentiment, aby se drželi dál, US pod Trumpem málem vystoupili z nato, ve Francii je nejoblíbenější kratochvílí stávka a Le Penn má slušnou popularitu, v Polsku vládnou zkurvení pánbíčkáři, Británie šla brexit a stejně tak v dalších zemích jsou lidi, kteří nebudou odpovídat tvému vidění světa.

Tohle je prostě něco, co tu bylo, je a bude. Jen je to teď více vidět díky internetu. Naší výhodou (a nevýhodou) je, že jsme v EU, takže tu jsou nějaké pojistky.

Nevím, kam by ses musel přestěhovat, abys to neviděl. Možná některá nordic země, Kanada, Benelux, Švýcarsko, ale neznám situaci a taky tam asi najdeš hromadu lidí, se kterými souhlasit nebudeš. Jen je teď nevidíš, protože se koukáš zvenku.

Reagovat
Golasso

To máš pravdu, jen mi prostě poslední dobou přijde, že úroveň debility v ČR je nějaká statistická anomálie popírající normální rozložení.

Reagovat
Talker

Tak ono je to dáno více věcmi.

Tříštění "tradičních" stran a jejich selhání (v očích lidí) - aféry ODS, zklamání voličů z pohledu socanů, postupná ztráta síly komoušů, nezajímavost KDU. Najednou tu máš relativně početnou skupinu lidí, kteří nevěří těm stranám a hledají alternativy. Díky tomu tříštění politických stran maji ty menší strany slušnou šanci získat moc - protože už to není tak, že by jedna (či dvě) měla dostatek k vládnutí. Takže už to není úplně zahozený hlas.

K tomu nástup internetu a sociálních sítí jim dává prostor se vyjádřit, i když to nezveřejní media a pak ještě můžou nadávat, že jim média nedávají prostor a tudíž něco schovávají, takže krásně to hraje do toho "vyčistěme politiku" a v nedůvěru v systém. Navíc to dává prostor, kde se můžou lidi "organizovat", sdílet své myšlenky jinak než řetězovými e-maily, ale kde si vytvoří svojí sociální bublinu, která je navíc veliká a potvrzují se vzájemně o svých pravdách.

Tohohle se už nezbavíme (teda pokud to nevyřeší Putin s tlačítkem), protože ti lidi jsou v té své sociální bublině (stejně jako my jsme ve své), neustále si potvrzují své názory navzájem (stejně jako my třeba tady) a cokoliv, co přijde od státu, médií nebo systému je nespolehlivé (my to tvrdíme o ruských zdrojích), protože Máňa (což může být ruský trol) říkala, že Ukrajinci mají jaderné zbraně a jsou na to důkazy (asi jako na to, že země je placatá, ale... ).

Teď když se zamýšlím, tak jsem perfektní Čech - z experta na fotbal jsem přeskočil na ekonomiku, geopolitiku, válku a momentálně jsem přešel do politologie a sociologie během 2 týdnů a to jsem nějaké vědní oblasti určitě vynechal.

Reagovat
DelPiero137

Je nacase bloknut rusov do internetu komplet.

Reagovat
fabec1222

Ono ještě horší na tom je, že mainstreamová média berou tyyhle diskuze jako naprosto relevantní zdroj, a na jejich základě pak vydávají články o tom, že Ukrajinci jsou zlo, protože to lidi chtěj přece číst...A stejně tak i politici na základě těhlech diskuzí jedou svoje názory.

Tyhle lidi jsou prostě akorát nejvíc slyšet, ale neni to určitě většinová část národa. Plus je tu taky ten problém s tím, jak si u nás představují uprchlíka. Ono spousta těch Ukrajinců je opravdu finančně schopná po příjezdu sem zajít do Pařízské a vybrakovat tam nějaký obchod, což se našincům s 20 exekucemi, 3 dětmi a 10 let bez práce moc nezamlouvá

Reagovat
vladino10

inak GRATULUJEM, snáď si videl, dosiahol si to až na FB stránku svet neúspechu!

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Charles_Lister/status/1502974826599825409

Prosím, ať tohohle zmrda sejme Bayraktar. I když teda moc nevěřím tomu, že tam skutečně je, to by bylo od nich strašně hloupé.

Reagovat
Trand

On se prý bojí i opouštět svůj palác v Grozným, pokud nejde se stovkou vojáků kolem sebe, takže nevím, jestli by zrovna jel na Ukrajinu. Ale pokud by tam byl a podařilo se ho sejmout, to by bylo super.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že by v tom okamžiku bylo 70 tisíc čečenců na frontě To by se oplatilo i Putinovi ho sejmout a svést to na Ukrajince

Reagovat
Detective

Díky všem za aktuální info a i tu soudržnost a podporu atd, vydrželo to docela dlouho, ale teď už tady jedou ve velkym absolutně neověřený informace a z nich vycházející analýzy a předpovědi. Půl dne jsou rusáci debilové, kterejm ukradne tank kdejakej farmář a pak zase naopak loutkáři který si voděj celej svět.

Četl jsem hezkej popis, že na začátku jsme se snažili dohnat informační nedostatek a twitter byl na to super, ale teď už twitter předběhl realitu a válku a neděje se toho dost, aby to naplnilo potřebu sledovačů, takže se už plní nesmyslama, víc a víc. Už začínaj bejt užitečnější skutečný zprávy, který pouštěj hlavně ověřený věci. Vědět vývoj v řádu minut i hodin potřebujou akorát lidi na ukrajině, my tady fakt ne.

Reagovat
zrzek999

Reagovat
roman_tycka

Taky uz spis rano jdu na idnes nebo novinky nez twitter

Reagovat
r.mrazik

idnes...

Reagovat
roman_tycka

Tak jo, ale nejaky zakladni info tam je. To asi momentalne staci

Reagovat
Detective

Tak idnes jsem zrovna nemyslel Když bysme zustali v cechach tak jedu už dlouho hlavne mix Echo24, Aktualne, Seznamzpravy a irozhlas. Ja jsem spis konzerva, ale rad si propichnu bublinu i necim jinym jako je aktualne atd. A ten irozhlas je pro mne neutral a uprednostnuju je pred ct, ktery taky dokazou bejt jednostranny (a tim proboha nemyslim ted ukrajinu)

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
oli9

Pořád ale slušná diskuze na úrovni

Reagovat
Svatej

Reagovat
jk

Hlavně se tu často objevují zajímavé tweety a diskuze na který člověk v normálních zprávách nenarazí.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Trand

Souhlas, spousta účtů už sdílí každou blbost jen aby si udržely pozornost lidí. Já už toho mám koneckonců taky dost, 5 nebo 6 dní jsem se nemohl odtrhnout od obrazovky a teď už vynechávám. I těch analýz na twitteru je milion, když si je přečteš, tak spousta z nich dává smysl, i když se třeba vzájemně vylučujou, čemu má pak člověk věřit. Lepší se fakt spoléhat na ověřené zdroje, který se nehoní za senzací a kteří tomu o čem píšou opravdu rozumí.

Reagovat
Detective

No jo, ztracený umění říct nevím, nemám na to názor, protože nemám dostatek informací. Já jsem smířenej s tím, že v životě jsou věci, který nepochopim nebo nezjistim. Minimálně ne hned. V týhle válce je pro mne "big picture" jasnej a u jednotlivostí klidně skončím s tim, že nevím. Rozumim psychologii, ale ostatní nechám klidně jinejm. Já max rozeznám samopal od kulometu a budu hodnotit a rozebírat válečný analýzy? No to bych byl ten pravej.

Reagovat
DelPiero137

A aky je tvoj big picture? Ako vyzdy, skutocne zaujmy a prepojenosti o tomto konflikte sa dozvieme neskor. A to sa este budeme cudovat.

Reagovat
Detective

Muj big picture je ze vim kdo je agresor, kdo je zlo a na zaklade mejch zivotnih hodnot a zkusenosti vim na ci strane stojim. Ty ruzny zajmy a propojenosti je prave to co pro mne neni az tak dulezite, ale kdyz vim kdo jsem, tak nepotrebuju mit zas tolik informaci, abych vedel na kterou stranu patrim. A divit se nebudu, protoze nemam ocekavani.

Reagovat
DelPiero137

Som natom rovnako, akurat u mna je stale potreba zistovat kto a preco. Aby som vedel ako reagovat.

Ja sa tej poslednej vety obavam a cakam sklamanie. Cim som starsi, viac a viac sa zmierujem s faktom ze tym nahore nezalezi na ludoch a je to o peniazoch a moci. Dobre aj zla strana ma podobne zmyslanie.

Reagovat
zrzek999

Kdyby to někoho zajímalo, tak tady je video obsazení letiště Hostomel z pohledu ruských výsadkářů.

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/tcduzd/russian_footage_of_the_hostomel_airport_attack/

Reagovat
oli9

1 den útoku ne? Většina Rusů na videu už nejspíš není

Reagovat
Trand

Dík

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
masina_LFC
Reagovat
mithro

Reagovat
oli9

Až příště pojedete na nákup, hoďte do košíku pár těstovin a konzerv navíc a předejte za kasou nebo u info

Reagovat
ACSeRw!n

E TUU

Reagovat
DMSErte

Človek by až neveril , že toto je armáda najväčšej krajiny na svete

Reagovat
Golasso

Tak (zatím podle ukrajinských zdrojů) použili rusáci munici na bázi bílého fosforu v obydlených částech území. Jestli se to potvrdí, tak je to nové dno. Tohle svinstvo je jedna z nejhorších věcí, které mohou být v bojích použity a používání téhle munice je v civilisty obydlených částech zakázáno, takže další válečný zločin. Tady fakt doufám, že se to nepotvrdí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono už je asi jedno co použijí, nikdo s tím nic neudělá

Reagovat
kilobyte

No, dost to vypovídá o charakteru jejich "speciální mírové misi".

Reagovat
Hachim Mastour

Ruský delegát pre rokovania s Ukrajinou Leonid Sluckij uviedol, že sa v rozhovoroch dosiahol významný pokrok a je možné, že delegácie čoskoro nájdu „spoločnú pozíciu“. O možnom pokroku v rokovaniach s ruskou stranou, ktorý by sa mohlo podariť dosiahnuť v najbližších dňoch, hovoril dnes aj ukrajinský zástupca na rokovaniach Mychajlo Podoljak.

Predseda zahraničného výboru dolnej komory ruského parlamentu Sluckij porovnával stav rozhovorov so situáciou, keď sa začali, a hovoril pritom o „významnom pokroku“.

Reagovat
spider_8

On uz netrenuje CSKA?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Mastný Chobot

ja že odkiaľ je mi to meno také povedomé

Reagovat
fabec1222

Když byl někde zmíněný poprvý, tak jsem si taky musel vyhledat, jestli je to ten trenér

Reagovat
Euphael

Reagovat
Trand

Reagovat
Greny

jestli se tam kýval jak na střídačce tak potěší panBuh

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1503037333469290496

Vraj by mohla vojna skončiť - Cherson, Záporožie, Doneck a Luhansk spolu s Krymom by išli Rusom.

Reagovat
spider_8

Pokud by výměnou mohli rozmístit jednotky NATO na území Ukrajiny a měli volnou cestu do EU, tak bych to bral jako výhru. Jinak by to byla ztráta území v podstatě za nic, za žádné záruky budoucí bezpečnosti.

Reagovat
roman_tycka

To snad neprijme, donbas at si sezerou i s krymem, ale zbytek ani omylem.

Reagovat
sokar

krym + územia donbasu a luhanska, ktoré mali pred inváziou pod kontrolou separatisti

Reagovat
mithro

Reagovat
sokar

to by bol výsmech pre ukrajincov, na toto nikdy nepristúpia, radšej si nechajú zničiť celé územie ako takto prísť o toľko územia

Reagovat
Trand

Nj a za dva roky si vezme Dnipro, Kharkiv a Sumy a za čtyři roky Chernihiv a Poltavu a bude mít půlku Ukrajiny. Pak vezme Kyiv, Mykolaiv a Oděssu a možná Cherkasy a Kirovohrad aby to na mapě vypadalo hezky a zbytek nechá být. A bude mít do deseti let většinu Ukrajiny pod kontrolou. Vím, že to zní hrozně, protože Rusko má vojensky navrch, ale něco takovýho prostě přijmout nemůže, zvlášť když by Putin určitě chtěl omezení armády, to je prostě jen oddalování konce a ještě by Zelenského Ukrajinci viděli jako vlastizrádce. Zní to asi blbě a možná i beznadějně, ale podle mě musí bojovat a doufat že Rusové udělají nějakou chybu a do konfliktu se zapojí NATO, žádná jiná možnost není podle mě.

Reagovat
Neon

Taky si myslím. A furt mi přijde absurdní, že mi přijde správný postup, který znamená další zabité vojáky a civilisty.

Reagovat
Talker

Vidím to podobně, cokoliv, co je pro Putina výhra, tak je pro Ukrajinu prakticky konec existence. Sice odložený, ale je to tak.

Oni bohužel musí vydržet tak dlouho, dokud to Rusové nevzdají.

Reagovat
spider_8

To si nemyslím. Jakmile se vytvoří situace, za které bude možné umístit jednotky NATO na Ukrajinu a Západ na to bude mít koule, tak to bude výhra Ukrajiny. Sice těžce vykoupená, ale stejně.

Reagovat
Talker

Tak já si myslím, že Rusové budou trvat i na tom, že Ukrajina nevstoupí do Nato, tj žádné jednotky. Tohle bude pro Rusko asi nejklíčovější část spolu s Krymem a donbasem.

Reagovat
spider_8

Tak vstoupit do NATO a nemít jednotky na Ukrajině jsou dvě rozdílné věci. Taiwan taky není v NATO a zároveň má bezpečnostní záruky od USA. Tam bude strašně důležitý jak se k tomu Západ postaví a jak přesně bude ta případná dohoda vypadat. Snad tam ten závazek nemít jednotky NATO na Ukrajině nebude. Zároveň doufám, že Zelensky bude se Západem předem dohodnutý na podpoře po uzavření míru. Jinak je jakákoliv dohoda bezcenná.

Reagovat
r.mrazik

tak na vychode a na krymu to nevzdaji nikdy...to je taky treba si uvedomit

Reagovat
Golasso

Včera Zelensky mluvil o strategickém průlomu a teď tohle? Doneck, Luhansk i Krym, ať si strčí rusák do prdele, ty už bohužel z jejich spárů nikdo nevyrve nejspíš, ale ten zbytek je šílenost. Ti lidi v těch oblastech bojovali a vzdorovali rusákům, teď se mají podrobit?

Napadlo mě jen to, že by získal významné bezpečnostní záruky pro ten zbytek nebo rovnou členství v NATO, ale i tak ...

Reagovat
ACSeRw!n

no tak tim strategickym prulomem asi mysli tohle.. ono tomu i nahrava info, ze i ruska strana potvrzuje pokrok v jednanich a zitra se v nich bude zase pokracovat

Reagovat
DelPiero137

Hezky. Priamy pristup k moru, ku Krymu, naleziska plynu a ropy a k tomu najvacsia Atomova elektrarna ako darcek.

Reagovat
jk

Krátký vzkaz amerického veterána v zahraniční jednotce na UA. Nepřijde mi z toho, že by nálada byla nějak povzbuzující.

https://twitter.com/nolanwpeterson/status/1503004351975075845?s=21

Reagovat
oli9

Jestli je ta Fosforova munce pravda tak Putin je neuvěřitelná svině, která si dělá co chce a nemá smysl s Ruskem vůbec nějak vyjednávat

Reagovat
oli9
Reagovat
vladis271

čína musí otočiť, je to len otázka času. Neverím, že jej stojí zato utužovať ekonomické vzťahy s tým ekonomickým trpazlíkom ak by boli ohrozené jej vzťahy so západom.

Reagovat
oli9

Čína si chytře počká, a pak si koupí půlku ruska, továrny, státní budovy té je to u prdele ta hraje na obě strany ale Rus za to zaplatí šíleně

Reagovat
Rothbard

Ukrainian General Staff: Russia is bringing fighters from Syria, Serbia, Nagorno-Karabakh to replenish troops in Ukraine.

Russia is regrouping its troops for an offensive, Ukraine’s General Staff said on March 13.

Tohle nevypadá dobře. Posily i na druhé straně.

Reagovat
vladis271

tak putin robí všetko preto aby nemusel moblizovať doma. Ale tá ofenzíva samozrejme príde to sa vie. otázne je, či bude odrazená.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, to, že si rusáci po pouhých 2 týdnech musí tahat žoldáky z nějakých prdelí, taky o něčem vypovídá.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
mithro

Reagovat
spider_8

Tohle ale pro ně nebudou posily, pokud to nebudou elitní jednotky z těch zemí. Už vidím nějaké syrské vandráky, jak bojují v -10 stupních válku, která pro ně vůbec nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Srbi velke sklamanie. Ja viem, ze maju k Rusku blizko, ale v tejto situacii som myslel, ze otoci aspon vlada

Reagovat
Blbos_Dlaha

Srbsko je zumpa a zumpou aj zostane. Bohuzial

Reagovat
fabec1222

Srbsko je Kosovo

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
oli9

Srbsko si tímto aspoň zavřelo cestu do Evropy třeba na ně taky přijde...

Reagovat
DelPiero137

Mame tu tisicky srbok ktori robia robotu ktoru nikto iny nechce robit. Za tento pristup by som ich nevahal lifrovat spat.

Reagovat
andrew96

Ten soubor uznávající kult SuperAleka? Těžko.

Reagovat
vladis271

zajtra by sa mal začať prejavovať efekt SWIFTU v Rusku btw..

Reagovat
Rothbard

Víme, jak konkrétněji by se měly projevit?

Reagovat
roman_tycka

Jakto az ted?

Reagovat
vladis271

teraz nvm či som nás neuviedol do omylu, ale tuším mal byť swift odpojený nie hned, ale až od nejakeho dátumu.

Reagovat
smazaný uživatel

od 12 Marca

Reagovat
smazaný uživatel

14 Marca

Reagovat
roman_tycka

Aha, tak to mnohe vysvetluje

Reagovat
smazaný uživatel

Těch zabitých 180 žoldáků se Rusku fakt povedlo. Tohle se nemělo stát.

Reagovat
jk

Je to někde potvrzené. O tomhle jsem slyšel hodně protichůdné zprávy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ofiko to asi nikde nebude, ale ani to nikdo nevyvrátil

Reagovat
jk

A Ukrianian military source who works with the new foreign legion tells me no foreign fighters were killed in today’s Russian attack on Yavoriv.

https://twitter.com/christopherjm/status/1502972033780617218?s=21

Těžko říct. Několik západních novinářů psalo, že mezi mrtvými zahraniční vojáci nejsou.

Reagovat
EXoRcIsT

vraj tam neboli ziadny cudzinci iba ukrajinci

Reagovat
Talker

??? Info....

Reagovat
Freedo

Pokud Rusko říká 180 a Ukrajina nejméně 35, tak to bude tak někde mezi, třeba kolem 90. A jinak to asi nic moc nemění, i když je to smutný. Na Ukrajinu měly přijít tisíce cizinců.

Reagovat
jk

Deputy energy minister: Ukraine restores power supply at Chornobyl power plant, controlled by the Russian forces.

It means that the critically important cooling system will operate normally again.

https://twitter.com/kyivindependent/status/1503070163163353089?s=21

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/nexta_tv/status/1503071261139820553

Melitopol má po únosu starosty novou starostku, kterou jmenovalo Rusko.

Ruská pí*a už od pohledu.

Reagovat
oli9

Lidi na ni budou mrdat

Reagovat
smazaný uživatel

V tom videu ještě říká, že si lidi mají naladit Ruskou TV, aby dostávali pravdivé informace.

Reagovat
smazaný uživatel

To jako lidem budou vedle baráku vybuchovat rakety a v ruské televizi budou říkat, že se nic takového neděje, nebo jak si to představuje?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
DelPiero137

Mohli by ju uniest a ziadat vymenu.

Reagovat
Talker

Ta bude v budově, kolem které je 100 vojáků...

Reagovat
smazaný uživatel

TA bude čumět, až Ukrajinci vytlačí Rusy zpátky za hranice.

To by jí snad i mohli zastřelit za vlastizradu

Reagovat
vladis271

snad?? ak by sa k nej dostali bude okamžite popravená. Vôbec by ma neprekvapilo ak by už teraz nanu poslali nejakého snajpra aby z nej spravili odstrašujúci príklad. Vlastne, ak by som bol Zelensky a mal by som na povel nejakých zahraničných skúsených expedičníkov tak sú už na ceste zanou ak je to len trochu možné. Zas je to bábka, určite nemá ochranku ako prezident.

Reagovat
DelPiero137

To by mohlo viest k velkym odvetam ruskych vojakov na civiloch. Snajper v case ked rusi ovladaju mesto je blaznovstvo. Unos a vymena je lepsia cesta ak este starosta zije.

Reagovat
Talker

Tak hlavně má pro Rusko nějakou hodnotu? RussiaTV řekne, že ji zabili nacisti a udělají z ní mučednici...

Reagovat
Talker

Tak ona bude v Rusku dříve, než vojáci zjistí, že Ukrajinci přichází. Tyhle krysy mají 6. smysl a dokáží přežít všechno.

Reagovat
vladis271

ešte furt dýcha?

Reagovat
Golasso

Tvl, dyť to je Dolores Umbridgeová

Reagovat
Čenda

Ruska kolona?

Reagovat
Talker

Tak to vypadá, že je to z 10.3. už.

Reagovat
DMSErte

Inak po troch týždňoch vojny aký najpravdepodobnejším scenár s odstupom času vidíte ? Ja si myslím , že vojna ešte môže trvať niekoľko mesiacov ale Rusko proti Ukrajine samotnej jednoducho zvíťazí a vzhľadom na nereálne požiadavky z ruskej strany proste nejaka dohoda nebude .. Rusko získa totálne zdevastovanú krajinu , bez absolútnej infraštruktúry a do Ukrajiny by sa museli nasypať miliardy aby ta krajina nejak vyzerala .. Navyše Rusko bude totálne skrachovaná a izolovaná krajina na úrovni Severnej Kórei ... Vzhľadom na totálne dno Ruskej ekonomiky neočakávam , že by boli schopný najbližšie roky zaútočiť na nejakú inu krajinu keďže budú mat dosť problémov s Ukrajinou . Nejaká jadrová vojna je podľa mna na 99.9999% vylúčená , ani Rusi niesu takí magori navyše posadnutí svojou veľkosťou určite nebudú ochotný zdevastovať cely svet . Vzhľadom k tomuto neočakávam že v horizonte 5-10 rokov by mohli Rusi útočiť na nejakú ďalšiu krajinu a určite by šli skôr na Pobaltie ako na nás .

Reagovat
DMSErte

A viem , že treba byt pripravený , ale ak je v Rusku aspoň trochu zdravého rozumu , logiky a triezveho uvažovania tak ich už nenapadne zaútočiť na nikoho

Reagovat
Talker

Tohle je strašně těžké hádat, protože reálně nemáme informace o věcech, jako jsou zásoby munice, jídla, pití, zbraní atd. ani jedna armáda nepodává informace, kolik má vojáků, tanků atd k dispozici.

Ono je nemožné tipovat, jestli se Mariupol udrží do rána, týden, měsíc či půl roku, natož aby se to dalo tipnout o celé té válce.

Myslím, že nakonec k nějaké dohodě dojde, ale je otázka, kde se střetnou.

Myslím, že ta současná vyjednávací pozice bude taková, že Rusko v tuhle chvíli asi ani nechce celou Ukrajinu, protože by tam museli nechat obrovské množství lidí a investovat, aby to dali dokupy, spíš jim půjde o to, aby si je dostali více do područí a oslabili je dlouhodobě. Což je něco, co zase Ukrajina nemůže dopustit, pokud chce mít šanci existovat v budoucnu.

Reagovat
oli9

Já očekávám že rus bude dále bombardovat ještě cca měsíc ale dal nepostoupi.. Ovšem Ukrajina bude tak spustosena, hlane velké města na jihovýchodě že Ukrajina přijme to že ty dvě republiky budou tzv samostatné... Jinak Rus bude mít neuvěřitelné ztráty ještě jak techniky tak na životech.. Doma totálně zdevastovanou ekonomiku kterou nedá zpět za let. Většina firem už se do Ruska nikdy nevrátí jelikož Rusko bude zbankrotovana země a totálně neduveryhodna... Využije toho Čína a půlka ruských firem a majetku bude čínských... O sportovní a kulturní stránce nemluvě... Ukrajina se vzpamatuje jelikož tam západ napumpuje miliardy na obnovu.. Rusko bude inkasovat jen za plyn a ropu a tam si myslím že ceny půjdou hodně dolů pokud Němci nebudou pitomci..

Samozřejmě Rus když se stáhne tak bude prohlašovat jak zvítězil, zastrašil západ... Pro Ukrajinu nemá asi cenu držet doneck a Luhansk..

Pak ještě jedna podstatná věc a to Belorus, jestli Lukašenko bude tlačit do války tam si nedovedu ani tipovat jak to dopadne, jelikož je drtivá většina armády proti a odmítá rozkazy ohledně Ukrajiny tak jestli bude nátlak a přijde puč tohle by zahybalo nejvíc vším.. Jelikož by nastal pro Rusa neuvěřitelný problém

Reagovat
Talker

Tak Rusko má v Bělorusku jednotky, to si myslím, že by byl s pučem problém.

Reagovat
oli9

Jenže ty jednotky budou chybět na Ukrajině, navíc je rozdíl když Rusaci už teď nechtějí na Ukrajinu tak v Belorusku by dle mě už vůbec nevystrelili... Rus lže světu ovšem on finančně úplně krvácí

Reagovat
Neon

Lukašenko málem padl při volbách v roce 2020, dávám mu rok, maximálně dva.

... a jo, vím, že jsem naivně optimistický

Reagovat
Talker

Nemá se nějak více propojit Bělorusko s Ruskem letos, nebo si to blbě vybavuju...?

Reagovat
Neon

Nejideálnější scénář (a nejspíš absolutně nejméně realistický)? Během příštího týdne dojde v rusku k převratu, vládu převezmou více pragmatičtí lidi pokud možno bez mindráků a psychických poruch, stáhnou vojáky z ukrajiny. Zelenský zvládne ukočírovat národ tak, že nebudou lynčovat doněcké, luhanské a krymské občany a Amerika s EU napumpujou prachy do obnovy ukrajiny, která se stane časem členem EU. A to vše s malou korupcí na úrovni třeba Něměcka nebo Francie.

Reagovat
smazaný uživatel

Žiaľbohu, toto je čistá utópia.

Reagovat
Neon

já vím

Reagovat
jk

Kvůli té korupci na úrovni Německa?

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Trand

Je něco jinýho vidět rakety jak ostřelují domy z dálky, kde to voják ani nevidí a něco jinýho vidět tanky jak reálně na ty paneláky míří a střílí zblízka. Hnus

https://twitter.com/MarQs__/status/1502772508176617479

Reagovat
DelPiero137

na tych by mali cakat snajperi na kazdom rohu

Reagovat
Trand
Reagovat
ACSeRw!n

Seals

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinský černý humor: "Proč mi nevolá?"

https://twitter.com/JackRai22050401/status/1503088435694764032/photo/1

Reagovat
Neon

to je hodně černý, až moc. být to kreslený, tak se zasměju hodně, ale vpodstate hanobit mrtvoly to je moc. ...a připomnělo mi to první dil her o trůny.

Reagovat
stas87

Tolko k mierumilovnym rusom a ich operaciam, ktore slubuju vo svete mier:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5407503065950295&set=p.5407503065950295&type=3

Odpoved na to, kde ma a mala Amerika vojakov.

Reagovat
Freedo

https://youtu.be/k0Fx6igxRv8

jedno z nej videí, co jsem zatím na Ukrajinu viděl

Reagovat
masina_LFC
Reagovat
Talker

https://www.youtube.com/watch?v=pN31-zypyOU&ab_channel=VisualPolitikEN

Něco o ruské propagandě pod Putinem. Celkem zajímavé.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Golasso
Reagovat
jk

NEW: Russia asked China for military and economic support after Putin began his full-scale invasion of Ukraine, US officials say. Jake Sullivan plans to meet with Yang Jiechi in Rome on Monday to discuss the war and China’s role. w/

https://twitter.com/ewong/status/1503097329670316037?s=21

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsou Rusové v čím dál větších sračkách. Sami nedokážou porazit 10x menší armádu a zemi.

Reagovat
Talker

Tak ta armáda není 10x menší, Rusové zapojili do boje nějakého 1/4 milionu vojáků, to bude odpovídat cca tomu, co má Ukrajina (před mobilizací). aby byla 10x menší, tak by Rus musel mobilizovat a poslat to tam.

Jinak pokud by byla pravda to, co ztratili (tj pár dní zpátky 900 obrněnců), tak to jsou masivní ztráty - celkově mají k dispozici 6100 (+to, co je někde ve stájích a nešáhlo se na to 10 let, pokud to už někdo nevykšeftařil). Tj nějakých 15% všech obrněnců, což je masakr.

Reagovat
kiwwi

toto moze byt zlomovy moment...bohuzial, na obe strany

jedine ze Cina zaujme naoko neutralny postoj a bude sa dalej pokracovat v tomto marazme

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně bohatě bude stačit, když je odmítne a nic jim nedá. To by byl konec jejich přátelství.

Reagovat
kiwwi

ona je tam este 4. moznost...oficialne ich Cina odmietne, ale budu ich potichu podporovat

Reagovat
DelPiero137

Max financne. Cisnku techniku a vojakov tazko zakryjes pred zapadom v tomto konflikte.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc fakt nevím, co může Čína získat tím, že by jim vojensky pomáhala.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě loajality nic. Putina vůbec nepotřebují a ještě vidí, jak je jejich armáda k smíchu.

Reagovat
kiwwi

pozri ako Assad teraz plati dlhy Putinovi...pekne mu visi na snurkach od gati

Reagovat
Talker

Vojensky jim nepomůže, maximálně jim "prodá" nějaké zbraně s tím, že platit bude Rus v surovinách nebo podílech v nějakých dolech/těžebních společnostech a s tím, že ty stroje nebudou použity na Ukrajině, ale jen jako replacement toho, co tam přesunou z jiných oblastí.

Reagovat
DelPiero137

Nemyslim si. Rusom ostane len Cina a budu na nej zavisly, ci uz s touto pomocou co ziadaju alebo bez nej.

Este je tu moznost ze je to tah USA naraficit na rusov aby vyvolali zmatok a sledovali reakcie.

Reagovat
spider_8

To jsou fakt ultimátní zoufalci

Reagovat
vladis271

čína je posledná kto potrebuje svetový konflikt.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja som naozaj zvedavý, aké toto všetko bude mať rezultát. Najreálnejší scenár, ktorý vidím momentálne, je, že sa uzavrie prímerie a Rusko anektuje Doneck, Luhansk, Cherson a Záporožie. Viac si nebudú môcť dovoliť, keďže nemajú dostatok manpower, aby udržali pod správou väčšie územie. Nerozumiem ale, načo im bude rozbombardované územie plné ľudí, ktorí ich nenávidia. Druhá vec, nechápem, ako si to bude chcieť Putain ospravedlniť medzinárodne, keďže sa nebude môcť skryť ani za tú povestnú "ochranu" ruského obyvateľstva, keďže v takom Chersonskom regióne ich je ani nie 15%. Tak či tak bude Rusko v izolácii, pod sankciami, bez medzinárodného obchodu a ešte im aj ostane na krku vybombardované územie plné nasraných ľudí.

Pre Ukrajinu naopak to môže byť v konečnom výsledku dobrý kickstart, aj keď to samozrejme vzhľadom k obetiam atď. znie cynicky. Medzinárodný imidž budú mať skvelý, do pár rokov sa môžu dostať do EÚ a keď sa dostanú ku kohéznym a investičným fondom EÚ, tak hospodársky budú na tom oveľa lepšie ako Rusko. Len musia zabezpečiť, aby ich Rusi znova nenapadli, samozrejme. To si ale tiež úplne nedokážem teraz predstaviť po tom, čo sa teraz deje, aj keby Rusi dovtedy ekonomicky nevykrvácali. To proste nie je Crusader Kings, že si každých 5 rokov vyfabrikuješ casus belli a útočíš donekonečna. Nevidím momentálne žiaden potenciálny výsledok, v ktorom by Rusi mohli na toto celé pozerať ako na víťazstvo z dlhodobého hľadiska.

Reagovat
Trand

Můj názor - rozbombardovaná Ukrajina znamená, že jí EU nebude chtít kvůli zničené ekonomice a NATO už je taky asi mimo hru. To je jediný co na tom vidím, že by mohlo být pozitivní pro Rusko. Každopádně ty negativa (sankce, ztráta prestiže armády, útěk lidí z Ruska) dle mýho mnohonásobně přesahujou jakkékoliv pozitivní zprávy pro Rusko.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak rozbombardovaný je hlavne juhovýchod, ktorý by podľa tohto scenára ostal Rusom. Ak by Zelensky dokázal zužitkovať tú vlnu solidarity, ktorá sa dvihla v posledných týždňoch, a vyťažiť z nej nejaké medzinárodné investície od EÚ a USA, tak by na tom mohla byť za pár rokov Ukrajina lepšie ako pred vojnou. Teoreticky by na to ani nepotrebovala byť členom EÚ, stačili by nejaké investičné spolupráce. Potenciálne je pre EÚ Ukrajina skvelá príležitosť - obrovský trh lacnej pracovnej sily.

Reagovat
DelPiero137

Tam by museli byt silne bezpecnostne zaruky na ochranu Ukrajiny aby tam zapadne firmy vo velkom investovali. Mat zbombardovane firmy o 5, 10 rokov je riziko.

Reagovat
Godwinson

Podle me je nejrealnejsim vystupem prakticky destrukce Ukrajiny, kdy ji rozstrili a dosadi tam, koho potrebuje. Pak zacne uradovat OMON a dalsi, spousta Ukrajincu odejde a ten zbytek bude rad, ze zije. A ostatni postsovetske zeme budou zit ve strachu, kdy je potka to same.

Hodne pesimisticke, ale pokud Ukrajina tu valku vylozene nevyhraje nebo nebude Putin svrzen, vidim tam jen same silene spatne vysledky.

Reagovat
Mastný Chobot

Niekde som čítal, že aby udržali kontrolu v takom veľkom štáte ako Ukrajina, potrebovali by takmer milión vojakov, policajtov a poriadkových jednotiek. To nemajú. A vzhľadom na to, aké mám skúsenosti s Ukrajincami, tak by potrebovali aj raz toľko.

Možno máš pravdu, samozrejme, ale tak či tak to nevidím z dlhodobého hľadiska ako výhru pre Rusa.

Reagovat
Godwinson

Budu rad, kdyz budes mit pravdu ty, ale mam z toho fakt dost strach.

Krom toho v posledni dobe v serioznich mediich clovek vidi casto ekonomy, co tvrdi, ze to muze Rusko ekonomicky zvladat i v nejakem strednedobem horizontu, bez nejakych katastrof, tim spis s tim tvrdym rezimem. No radeji budu, kdyz vyjde tvuj tip :-)

Reagovat
EXoRcIsT

Rusko prehralo a je jedno ci obsadia celu Ukrajinu alebo len casti. I keby obsadili nejake uzemie tak ho nikdy nedostanu pod kontrolu. Zbombardovali mesta a priemysel takze im to bude uplne na prd. Stratili obrovske mnozstvo techniky a nebudu mat peniaze ani prostriedky aby kupili novu. A cela ruska ekonomika je totalne v prdeli.

Reagovat
stas87

Zelensky vie, ze neudrzi celu Ukrajinu, niektore casti strati. Klucove pre neho ale je a aj bude, aby udrzal pri zivote armadu a kontrarozvedku. Toto su nezbytne veci k tomu, aby si zaistili stav do buducnosti, pokial Rusko zasa napadne utocit na nich. A tak by som na jeho mieste taktiez uzatvaral zmluvy s Tureckom, Izraelom ci USA o dodavkach vybavenia pre obranu krajiny. Rusko bude ekonomicky v troskach, ti nebudu o modernizacii armaday ani uvazovat, pretoze sucasnost ich vyzliekla do naha hroznym sposobom. Ak sa na to pozeram z pohladu zisku Ruska, tak maju Doneck aj Luhansk, pripoji k tomu este Cherson ale dufam ze nie Zaporozie, Krym uz Ukrajina nedostane spät nikdy. A co sa tyka toho plynu na Krymu, tak tu asi Putin caka na to, ze tazbu a vrty zaplati Cina, to by ma vobec neprekvapilo, pretoze Rusko to samo nevytiahne, nema na to techniku, zdroje a ani ludi. Cele mi to pride smiesne, ze kvoli tomu Putin rozbil Ukrajinu co sa tyka infrastruktury ale vlastnu krajinu zdevastoval po ekonomickej stranke.

Reagovat
kiwwi

fakt bude velmi zalezat na tom, ako sa zachova Cina (a potencialne aj India) - s ich podporou by mohol Putin takyto stav drzat donekonecna resp. by sme to uz v nejakom bode proste museli nejako akceptovat

Reagovat
Godwinson

Reagovat
ACSeRw!n

i vzhledem k potencialni WW3.. pravdepodobne by se oba staty k rusakum pridaly..

Reagovat
Talker

Podle mého se Indie nepřidá na stranu Číny, protože pro ně je to konkurent, vždyť mezi sebou i na hranicích bojují.

Reagovat
Talker

Respektive ještě bude důležité, ke komu by se přiklonil Pakistán, pokud k Rusům, tak Indie jde tvrdě proti nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by jednodušší zlikvidovat Rusko a během pár dní mít klid, než se několik let mydlit a celým světem

Reagovat
oli9

Zapomínate na ekonomiku. Ono území mebo síla je jedna věc ovšem to když ti západ zaplatí za některou věc 10x víc než Rus a 30x víc než Indie je prostě to nejvíc oč tu běží. Čína potřebuje západ aby šlápal ekonomicky a byl relativně v klidu

Reagovat
zrzek999

Pokud opravdu dojde k WW3, tak už ekonomika nikoho zajímat nebude. Po ní budou karty rozdané úplně jinak než jsou teď.

Reagovat
DelPiero137

India je otazna ale snad sa nepridaju na stranu Ciny. Ostal som trocha zaskoceny ked som sa hned druhy ci treti den invazie pytal jedneho Inda (priamo z Indie) co nato hovori.

PS : India by mala dost velky logisticky problem podporovat rusov vojensky.

Reagovat
Talker

Tak já myslím, že Cherson a Záporožie jim nebudou chtít dát. Oni bojují za nějakou územní celistvost, nechtěli se vzdát ani Krymu, takže další ústupky jsou nepravděpodobné.

Co se týče Ukrajiny, vstup do EU je proces na dekádu+, i když je země v nějaké normální formě. Ukrajina by neměla šanci před válkou, to by musela EU zavřít obě oči a musí to odsouhlasit všechny státy a to bude problém. Pochybuju, že budou chtít Taliáni nebo Řekové financovat přestavbu Ukrajiny, když jsou ekonomicky ve sračkách sami dlouhodobě.

Co se týče casus beli, tak ten neměli ani teď, nikdo jim to neuznal (kromě Běloruska, KLDR a ještě 2 zemí) a stejně do toho dupli. Prostě to udělají jako teď nebo jako s Krymem, pokud budou mít možnost a ucítí šanci. Rusáci ti na to prostě chčijou. Oni nemusí nic fabrikovat, prostě to prodají doma jako že Zelinsky je feťák a židovský nácek a nazdar.

Reagovat
Talker

Navíc dát jim další území znamená příště zase jednodušší útok, méně země, kterou si musí podrobit, předsunuté oblasti zásobování (oproti současnosti), v tu chvíli nemají obranou linii Dněpr, ale už jsou Rusáci na druhé straně řeky a můžou "jednoduše" jít na sever.

Ono už jen to, že Rusáci měli Krym jim šíleně "ulehčilo" tu invazi, protože najednou měli další oblast, kterou musela Ukrajina bránit.

K tomu by to mohli brát Ukrajinci jako zradu, především ti, kteří jsou z té oblasti nebo jsou z té oblasti, prakticky by to znamenalo vybydlení sousedních oblastí.

To si myslím, že bude absolutně nepřijatelné prostě.

Reagovat
ACSeRw!n

pokud by jim nechali Zaporozskou elektrarnu, tak to proste prestavi na napajeni Ruska misto Ukrajiny ? nebo to neni tak lehky ?

Reagovat
Talker

To je další věc, nechat jim v rukou jadernou elektrárnu v příhraniční oblasti...

Jinak myslím, že by to asi neměl být takový problém, ne? Ona určitě zásobovala i jižní oblasti.

Reagovat
DelPiero137

Ak by dostali vsetky tie 4 oblasti tak by tam ostalo malo Ukrajincov.

Dalsia vec ktoru mozno spravia Ukrajnci ked bude takato dohoda, ze nechaju po sebe spalenu zem v tychto oblastiach.

Reagovat
Talker

Jinak si myslím, že by ta ruská ofenziva mohla zkolabovat, kdyby se jim podařilo odříznout jednu z armád - ideálně tu u Kyjeva, co vyrazila z Běloruska, pokud by dokázali soustředit síly a podniknout takový protiútok, který by je odřízl od zásobovacích linií.. To je ale asi jen sen.

Morálka Rusů bude tragická a podle mého by ta "kapsa" okamžitě zkolabovala a vzdávali by se po tisících a prakticky by jim odevzdali stovky vozidel a zbranových systémů, zvlášť v nepříznivém počasí a s jejich tragickým zásobováním.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prý ty jednotky, které mají hlídat dezerci ruských vojáků jsou právě Čečenci. Ti tam nejsou určení na boj, ale hlídkují v týlu Rusů.

Jestli to je pravda, tak to ještě více musí zvednout morálku.

Reagovat
EXoRcIsT

Kadyrov je vraj na ukrajine tak dufajme ze si ho Baryaktar najde

Reagovat
Euphael

kde jsi na to prisel?

Reagovat
EXoRcIsT

dakde som to videl na reddite i bola nejaka fotka ako je pri vojakoch v nejakej pivnici. Nieje to 100% potvrdene ale vraj je moznost ze je fakt na ukrajine

Reagovat
oli9

Rusko skemra u Číňana o vojenskou techniku dpc to je cirkus ta Putinova armáda... Lavrov vypustí z držky jak je sankce posilují a oni jsou do měsíce zbankrotovani a budou tavit zvony z kostelů na armádu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Talker

To nebudou mít ukrajinští farmáři radost, to nepřečtou, pokud bude ovládání a manuál v čínštině.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mithro

Reagovat
kiwwi
Reagovat
mithro

ja toto nechapem, isli by hned vsetci do McD, keby zajtra povedali, ze konci?

Reagovat
kilobyte

Dlouho jsem tam nebyl, takže kdyby tam nebyla taková fronta a měl jsem cestu kolem, tak bych si nějakou tu jejich sračku dal. Ale kdybych viděl takovou frontu, tak bych se na to vysral.

Reagovat
mithro

a este take fronty, to uz uplne bez sance

Reagovat
kiwwi

Inac kazdy tu logicky riesi zbrojarsky priemysel, platobne systemy a pod. co sa sankcii tyka, ale ten trh je tak globalny, ze si ludia ani neuvedomuju, ake dalsie na prvy pohlad banalne problemy mozu nastat

https://imgur.com/a/SbKETJJ

Reagovat
Talker

To není pravda, kleště možná ještě vyrobit zvládnou a případně pomůžou dveře a provázek/vlasec.

Reagovat
Euphael

+ pata kolona RUsa v EU, Nemci, je prinejhorsim podrzi

Reagovat
Freedo

V Británii zubaře neřeší velká část populace a máme je za vyspělou zemi

Reagovat
kvasha16

no na jednu stranu je vtipne, ze Rus bude mat dieru v zube na stranu druhu sa ale fakt velmi obavam ako to zasiahne nas/EU, lebo ako vravis, trh je masakralne globalny ... teraz som zachytil, ze na Ukrajine sa zastavila vyroba neonu do cipov, co moze zhorsit uz tak zlu situaciu s cipmi

Reagovat
nani92

Ruské kluby dostaly od domácí hokejové federace příkaz, aby v probíhajícím play off KHL různou formou podpořily ruskou invazi na Ukrajinu. Píše o tom přímo ruský sportovní web sports.ru.

Reagovat
Euphael

Reagovat
kvasha16

v tejto diskusii sa viackrat spomina vztah Ciny s Ruskom, ja som v tomto smere velmi skepticky - neviem ako mi to mohlo uniknut, ale oni pred olympiadou vydali nejake vyhlasenie o spolupraci (strucne info nizsie), cize mam trochu pochybnosti, ze ci Cina da Rusku kosom, kedze o tej invazii pri vydani toho vyhlasenia Cina vedela a aj tak to pustili von

"Rusko a Čína v spoločnom vyhlásení vyzvali Severoatlantickú alianciu (NATO), aby sa ďalej nerozširovala, kritizovali ,,nepriaznivý" vplyv USA v ázijsko-tichomorskej oblasti a avizovali užšiu spoluprácu v oblasti zahraničnej politiky. TASR o tom v piatok informovala na základe správ agentúr AFP a TASS."

Reagovat
vladis271

ja sa nato pozerám sedliackym rozumom. Čína má 2 možnosti.

1. Zapojiť sa, riskovať globálny konflikt, jadrovú vojnu, apokalypsu a WW3 všetko s brutálne neistým výsledkom a mnohými rizikami.

2. Nezapojiť sa, ba naopak zatlačiť na rusov aby to ukončili. žiť v mieri a obchodovať v čom sú veľmi dobrí a v 21. storočí sa stať s USA druhou svetovou superveľmocou a najsilnejšou ekonomikou sveta s výhľadom diktovať podmienky svetu.

Vysvetlí mi niekto čo by čína získala teraz podporou rusov?

Reagovat
Mastný Chobot

Potenciálne medzinárodne silného a lojálneho partnera, čo sa hľadá ťažko v týchto kruhoch. Ale hej, priama a explicitná podpora má z ich pohľadu viac rizík než potenciálneho úžitku. To ale stále nevylučuje tichú podporu.

Reagovat
DelPiero137

Hladat spolahliveho partnera vramci "osa zla" je naivne. Navonok sa mozu tvarit ze budu spolupracovat ale vzdy to bude k z koho, kto bude mat nakonci navyse.

Reagovat
ACSeRw!n

asijati a cinani tuplej sou spis soliteri a moc spojenectvi nemaji radi..

Reagovat
Freedo

Tak o tom snad nikdy nebyla řeč, že by se Čína vojensky zapojila do ruské invaze na Ukrajinu. Co by z toho měli?

Ale zároveň nikdo nemohl čekat, že to Čína jednoznačně odsoudí a bude stát na straně Západu. To, že se snaží vypadat neutrálně, nejspíše se tajně domluvili s Putinem, že mu budou tolerovat operaci v takovém rozsahu, ale nikdy by nechtěli konfrontaci Ruska s NATO, se docela čekat.

Čína má zájem na stabilních trzích a obchodu se Západem, ale zároveň vnímá světovej řád jako americkej. To chce ukončit a stát se v budoucnu hegemonem. Hraje tam roli "století ponížení". Z toho důvodu nikdy nebudou otevřeně proameričtí.

Všechno je ale pragmatismus. Nedivil bych se, kdyby na Rusko koukali ještě jako na větší barbary, který můžou jenom využít.

Reagovat
vacin

To je pravda, ale taky je duležitý se na to podívat v kontextu toho, jakou měli představu. jak to na Ukrajině bude vypadat a jaká je skutečnost.

Čína taky asi čekala, že Rusko napochoduje na Ukrajinu padne pár výstřelu, západ udělá bububu uvalí na Rusko pár nicneřešících sankcí a bude do pár dní ticho.

Jak píše vladis, ekonomická síla Ruska je malá na to, aby Čína riskovala rozbroje se západem, kde je pro ně ekonomický odbyt mnohonásobně větší a jediné, co v současnosti muže Rusko Číně nabídnout je nerostné bohatství, ale z tohoto pohledu čím slabší Rusko tím líp pro Čínu.

Podle mě hranice toho, kdy byl konflikt pro Čínu ještě výhodný bylo dosaženo tím, že Evropa se bude snažit být nezávislá na plynu a ropě z Ruska a o to větší páky bude Čína na Rusko mít.

Reagovat
DelPiero137

Kde sa za posledne roky/desatrocia rozsiroval USA vplyv v azijsko-tichomorskej oblasti?

Reagovat
-Carles-

Treba brať do úvahy aj to akým spôsobom sa vojna vyvíja, v prípade hladkého priebehu ktorý sa očakával to platiť mohlo ale ta situácia je podľa mňa výrazne horšia a aj Čína bude prehodnocovať ci to už nie je cez čiaru.

Reagovat
vladis271
Reagovat
smazaný uživatel

Čím více významných Číňanů vyjádří svůj názor na to, aby se otočili zády k Putinovi, tím líp.

Reagovat
jk

Výborný

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Svatej

daleko čtivější

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Busby babes

hodne zajimavej pohled. I z pro lidi, co dlouhodobe pisou takove ty reci o upadku Zapadu, slabem Zapadu a tak... V Cine to ocividne vidi jinak.

Reagovat
fabec1222

To se mluví o kolapsu Západu, ale bere se to spíš z hlediska společenského, kulturního atp

Reagovat
Busby babes

coz je nesmysl uplne stejne. A teda nebere se to jen takhle, ti lide, co se tomu vysmivali mluvili i o vojenske sile a tak.

Reagovat
fabec1222

Nesmysl to určitě neni

Reagovat
andrew96

Co konkrétně si tedy pod tím kolapsem mám představit?

Reagovat
fabec1222

Přesun těžiště světových sociálních a ekonomických procesů do mimoevropského prostoru a jeho důsledky

Dochází obecně k takovému jevu, že společnost jako taková se stále více vzdaluje od svých původních hodnot. Vem si, že západní civilzace je historicky vázána na Antiku a křesťanství, ale kolik z toho ta dnešní společnost má? Samotný konzum převálcoval všechny společenské hodnoty, kterými se lidi po staletí řídili.

Reagovat
kilobyte

S příchodem křesťanství se západní civilizace vzdalovala své původní hodnotě (Antice) a s návratem Antiky se zase vzdalovala křesťanství. Takže tenhle jev není nic nového. Společnost se prostě vyvíjí.

Reagovat
Busby babes

btw vsak v tom cinskem pohleud je pasaz i tom, jak posilni zapadni kultura a hodnoty...

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Čenda

Reagovat
Trand

Zajímavý, dík

Reagovat
ACSeRw!n

ta sedla primo do nadrze ne ?

Reagovat
oli9

Jinak to video té těhotné ženy na nosítkach jak ví že přišla o dítě a prosí ať ji taky zabíjí... Tohle obletí svět.... Chce to ovšem dostat do Ruska a vysílat to těm svinim od rána do večera, anonymous na plac

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
oli9

Rus to tam nikdy nezíská nikdy ani když si tam dá svoje loutky

Reagovat
Ed_Hazard

Ako myslis, ze chcu poriesit to referendum? Ak sa ich zucastni minimum obyvatelov tak ziadne referendum ani byt nemoze. Ci nahadzu si tam nahodne hlasy aj bez toho, aby sa tam realne toho niekto ucastnil?

Reagovat
icefish

Zamysli se ještě jednou nad tím, o jaké zemi se tady bavíme Přivezou tam prostě hotové krabice napěchované lístky, výsledek je 79% pro, nazdar

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
TopinB

*140%

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi, že jsou stále více odvážnější. Až se přiblíží ukrajinská armáda, tak na ně vletí

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/kamilkazani/status/1503095102935285772

Súčasná situácia premietnutá do teórie hier a prečo by Západ nemal Putainovi ustupovať ale naopak, byť ešte agresívnejší (to je aj pre Oľa, ktorý to isto číta).

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Trand

Zajímavý vlákno, ale šlo by to napsat na dvacet tweetů a ne na 60 nebo na kolika to je, borec tam má asi 5 myšlenek ale některý opakuje třeba v deseti tweetech za sebou (jak Rusové vnímají nacismus např.). Jako fakt zajímavý, ale mohlo by to pro dobro všech zkrátit, tohle už bylo fakt extrémně dlouhý.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Svatej

zjíamvý

Reagovat
Čenda

Reagovat
vladis271

zaujímavé s jemným, ale podstatným rozdielom. Západ sa Putinovi postavil a ekonomickými sankciami znemožnil Rusku viesť po Ukrajine akúkoľvek výbojnú vojnu.

Reagovat
DelPiero137

Navyse UA je specificka v tom ze nie je v NATO a to sa potom tazko podporuje vojensky.

Rozhodujuce by bolo ako by sa zachovalo NATO ak by rusi zautocili na clensku krajinu a chceli si ju privlastnit.

Reagovat
Euphael

supr vlakno

Reagovat
kiwwi

Rusko varuje, že v dôsledku sankcií bude nútené splácať zahraničný dlh v rubľoch. Minister financií Anton Siluanov poprel, že by krajina nebola schopná plniť dlhové záväzky.

kks dost husta vyhrazka...toho by som sa snad bal este viac ako jadrovych zbrani

Reagovat
Blasphemer

Oni mají mít nějakou splátku tenhle týden, ne? A pokud to nebudou schopni složit v dolarech, tak je to bankrot.

Reagovat
stas87

Nie úplne bankrot, akurát sa prepadnú v ratingu krajín úplne k Afrike a to znamená, že sú neinvestovatelna krajina, skratka že nie je vhodne tam dať svoj kapitál. Uzavretý trh a izolácia podnikateľského sektoru, takze Rus bude vyrábať len LADu či vagóny.

Reagovat
roman_tycka

Ladu nemůže, nemá součástky ze západu

Reagovat
Talker

Tak to jsou i teď, v současnosti do nich bude investovat možná tak Čína a ta si bude chtít spíš řešit svoje problémy s Evergrade a další oblasti, maximálně si tak koupí nějaké jejich doly, podíly v těžebních firmách, postaví potrubí, které budou vlastnit a podobně.

Žádná jiná vyspělá země, která má finance na to tam poslat rozumné finance na světě není. Možná Saudové, ale ti si jedou svojí domácí taky.

Reagovat
Mastný Chobot

https://edition.cnn.com/2022/03/08/investing/china-russia-trade-stocks-frenzy-intl-hnk/index.html

Práve naopak, vyzerá to, že Číňania budú chcieť využiť odchod západných investorov, aby zvýšili svoj vplyv (v podstate ovládli investičný trh) v Rusku.

Reagovat
Talker

Pokud se nepletu, tak tam píšou, že budou chtít suroviny a podobné věci nebo ne? Nechtělo se mi to pročítat ted celé.

Reagovat
jk

Despite the enthusiasm shown by small traders, experts warn that it is too early to bet on increased trade between Russia and China. Beijing has not rushed to help Russia after its economy was slammed by sanctions from all over the world, and will be wary of risking its much bigger trading links with Europe and the United States.

Já bych neřekl, že to bude tak jednoznačné. Pokud Čína investuje ve střední Africe aby tam posílila svůj vliv skrz ekonomický boost tak je to každému jedno. Ale nedovedu si představit něco takového i ve vztahu k Rusku. Jednak ty investice by musely být fakt obrovské aby sanovaly ten ekonomický průser, který se řítí na Rusko a druhá věc je, že riskují svoje vlastní ekonomické zájmy.

A pokud se budeme držet čistě toho co se píše v tom článku, tak ty investiční skupiny, které by se snažily ovládnout firmy a průmysl v Rusku určitě nebude spásou pro Ruskou státní ekonomiku.

Reagovat
Busby babes

Cinsti investori budou resit uplne to same co jini investori. Risk management a tak. A Rusko bude ted prakticky neinvestovatelne nebo za strasnou cenu.

Reagovat
DelPiero137

Je otazka ci je to nejaky zastieraci manever z Cinskej strany. Kde na jednu stranu povedia ze velky obchodnici nebudu s ruskom obchodovat ale malym to zatial nenariadili len upozornili. Nieco este na rusku zarobia, nebude to az tak drazdit a ked veci naberu spad odrezu aj malych obchodnikov. Udrzia si vztahy s ruskom vramci moznosti, neposlu ich uplnene do prdele.

Reagovat
kiwwi

Rusko má v stredu splatiť 117 miliónov dolárov z dvoch dolárových emisií dlhopisov. Ministerstvo financií schválilo dočasný postup, ktorý bankám umožní uskutočniť platby v zahraničnej mene. Možnosť realizácie týchto platieb bude závisieť od sankcií.

Niekoľkým ruským bankám bol zakázaný prístup do medzinárodnej platobnej siete SWIFT, čo komplikuje ich možnosti prevádzať peniaze mimo Ruska.

Ak platby nebudú možné, splátky eurobondov sa uskutočnia v rubľoch. To bude prakticky znamenať platobnú neschopnosť. Rubeľ sa v posledných dvoch týždňoch prepadol na rekordné minimá.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

Lavrov říkal že je sankce posílí. Tunu obilí na hlavu a vagon k tomu

Reagovat
icefish

Muže posilovat s díly do vagonů

Reagovat
Čenda

Reagovat
Euphael

Reagovat
fenixLFC

ked od nich zapad nakupuje ropu a plyn, nebolo by riesenim za to platit taktiez v tych rubloch?

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
masina_LFC

Chalani, pred pár dňami som tu čítal buď článok alebo vlákno na twitteri o údržbe jadrových zbraní a bolo tam niečo o tom, že treba meniť myslím plutónium každých 10 rokov a neviem ho nájsť... nemáte ho niekto pls? Vďaka

Reagovat
oli9
Reagovat
masina_LFC

díky, že to bolo v tom údajnom liste aganta FSB mi nenapadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Bezpilotní letoun, který se v minulém týdnu za dosud nevyjasněných okolností zřítil na okraji Záhřebu, nesl leteckou pumu o váze až 120 kilogramů. S odvoláním na zdroj z chorvatského ministerstva obrany o tom informovala televizní stanice HRT.

Reagovat
smazaný uživatel

Napadla mě konspirace. Jestli to náhodou nevypustili rusové, aby dopadla na Srbsko, ti by z toho obvinili Ukrajinu a měli by pár vojáků navíc, kteří by se chtěli pomstít a naštvane Srbsko.

Ale díky zomu, že to byl sovětský šrot, tak doletěl jinam a nebouchl.

Reagovat
vladis271

BREAKING: Israel announces publicly for the first time it will comply with the international sanctions against Russia. FM Lapid says "Israel won't be used as a means to bypass the sanctions on Russia"

Reagovat
Godwinson

Tomu se tezko veri

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
kiwwi

povedal to ich minister obrany

Reagovat
kiwwi

*zahranicnych veci

Reagovat
jk

Možná v tom hrají roli US, Budenův postoj je celkem nekompromisní a vztahy s Izraelem taky nadstandardní.

Reagovat
kiwwi

Ruská ofenzíva na Ukrajine nepostupuje tak rýchlo, ako si Kremeľ predstavoval, povedal šéf ruskej Národnej gardy Viktor Zolotov. Výroky od jedného z najbližších spojencov Vladimíra Putina predstavujú doposiaľ najsilnejšie verejné priznanie, že akcie Moskvy nepostupujú podľa plánu.

Zolotov, bývalý šéf Putinovej ochranky, v nedeľu vystúpil na bohoslužbe vedenej moskovským patriarchom Kirillom.

Pri prejave z pomalšieho postupu ruských vojsk obvinil ukrajinských „nacionalistov“, ktorí sa podľa neho ukrývajú v bojoch medzi civilným obyvateľstvom. Podobné obvinenia ruskí predstavitelia vznášajú opakovane.

„Chcel by som povedať, že áno, nepostupujeme tak rýchlo, ako by sme si priali,“ povedal Zolotov. „Ale k cieľu smerujeme krok za krokom a víťazstvo bude naše,“ dodal šéf gardistov, ktorý sa zodpovedá priamo Putinovi a ktorého jednotky sú nasadené aj na Ukrajine.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu ešte v piatok na zasadnutí bezpečnostnej rady štátu Putinovi povedal, že ohľadom ruskej ofenzívy „ide všetko podľa plánu“.

Západné krajiny dlhodobo tvrdia, že ruská invázia na Ukrajinu nepostupuje podľa predstáv Kremľa, ktorý podcenil silu ukrajinského odporu a odhodlanosť západných spojencov zaviesť voči Rusku prísne sankcie. (reuters, čtk)

Reagovat
Talker

Tohle znám, je to skvělý systém - reportuješ svoje plány až potom, co se něco děje. Tím pádem to nemůžeš posrat.

Reagovat
Talker

https://twitter.com/nexta_tv/status/1503332925206581257?s=20&t=mLUo5GkKmNFBvOEyhz_CHw

Paní to bere dost v klidu - koukne se k nebi, zastíní si rukou oči, aby viděla a po výbuchu udělá 5 rychlých kroků a jde si pak rozumné tempíčko zpátky.

Reagovat
Godwinson

Uz je zvykla. Zadnej stres

Reagovat
mithro

zvyknes si

Reagovat
Mastný Chobot

Keď tam vidíš tých ľudí vzadu, ako pokojne kráčajú a zrazu nie sú... Uff

Reagovat
Talker

Toho jsem si vůbec nevšiml, já se zaměřil na toho dědu. Ti, co byli poblíž tam lítali...

Reagovat
DelPiero137

Ked si to pustis po sekundach, vidno aj raketu ako ide k zemi. Sialene.

Reagovat
oli9

Ty vole a to jako ti curaci bombarduji autobus nebo co fakt ruský odpad

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešek mi přijde zase o něco pozitivnější. Vlastně každým dnem je líp a líp, už jen ta protiofenzíva chybí

Reagovat
Ed_Hazard

Ja si zase stale myslim, ze je to len ticho pred burkou..

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli vůbec mají tu bouři čím udělat

Reagovat
Neon

Deník N slaví 25000 předplatitelů (takže by letos měli skončit poprvé v zisku) a odemykají 25 článků o Ukrajině: https://denikn.cz/836925/odemkli-jsme-pro-vas-25-clanku-o-valce-na-ukrajine/?ref=list&rtm_source=promo&rtm_medium=email&rtm_campaign=dvacet-pet-tisic-predplatitelu&rtm_content=56709

Reagovat
Godwinson

Ten Janecek tam, klenot

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Godwinson

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov nevyloučil úplné ovládnutí ukrajinských velkoměst. Zmínil se o poradci pro národní bezpečnost amerického prezidenta Jakeu Sullivanovi a šéfovi unijní diplomacie Josephu Borrellovi.

„Uvedené vysoce postavené osoby USA a EU - soudě podle všeho - popichují Rusko k dobytí velkých měst Ukrajiny s cílem svalit na naši zemi odpovědnost za smrt mírumilovných očanů. Pokládáme takové pozice za provokační,“ zdůraznil Putinův mluvčí.

Reagovat
kiwwi

z toho niekto raz posklada 2 hodinovu stand up show na ktorej zarobi miliony

Reagovat
Tombull
Reagovat
Čenda

Trva to již tri týdny, počáteční šok opadl, nicméně.situace je každým dnem horší, na to nezapomínejme. To není o šíření paniky apod., ale ze Rusko stále přitápí pod kotlem, města jsou devastovány, nenechme se mýlit, Ukrajina zažívá vyhlazovaci válku cim dal víc.

Zachovat chladnou hlavu, sledovat situaci, doufat v dobrý konec, to vše je fajn. Ale taky přes opotřebení nezavirejme oči a nenamlouvejme si nic.

Reagovat
Mastný Chobot

Tiež to vnímam rovnako.

Reagovat
Trand
Reagovat
Godwinson

Taky na sobe pozoruju takovy otupeni, prestoze je to horsi a horsi. Holt clovek si zvykne na vsechno

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Hokaido

Jediný plus vidím v tom, že jakkoliv tohle skončí, tak všechno bude prohra pro Rusko.

Teď jde v podstatě o to, aby to bylo co nejmenší prohra pro zbytek světa.

Reagovat
Pasha

Nazdar, chaloši, posledný odkaz od Olivera

Čaute, borci, tu znovu Ol!ver (O). V prvom rade, nefantazirujte a nedomyslajte si, nič také hrozne som nerobil, ako tu píše Fenix (M) a simpliciťák oli9 ( : - ) ), ktorý ma nepozná ani z webu a hodnotí a hrotí ma.

V druhom rade, nemáte potuchy ako bola organizácia preplatená, a akými ľuďmi. Ale nikdy nič nezneužila a ani nezneužije, fungujeme na mierumilovných základoch a aj sme mierumilovní, čo je fakt. Zostane to tajomstvom.

Po tretie, vždy mi išlo o DISKUSIU s tunajšími borcami a nikdy som nebol tvrdohlavý aj v tom zmysle, že by som si nevedel priznať chybu, tak netrepte o mne, že som neviem kto a čo (dostal som tu už X hlúpych a skratkovitých prívlastkov).

Po štvrté, počas hokeja sa budem hlásiť a kontaktovať fans hokeja na iné fórum. Fórum MMA je zatiaľ v nedohľadne, ale možno niečo vymyslíme :).

P.S.: naše chápadlá siahajú všade, do všetkých diskusií na EF aj mimo neho.l

Pozdravujem všetkých, polepšite sa:).

Peace.

Ešte osobitne pozdravujem Doma. Pomáhajme Ukrajincom, ako sa len dá, podľa našich možností a schopností.

Ide o posledný odkaz, a preto môžu byť admini EF pokojní.

Reagovat
Trand

"V druhom rade, nemáte potuchy ako bola organizácia preplatená, a akými ľuďmi. Ale nikdy nič nezneužila a ani nezneužije, fungujeme na mierumilovných základoch a aj sme mierumilovní, čo je fakt. Zostane to tajomstvom."

"P.S.: naše chápadlá siahajú všade, do všetkých diskusií na EF aj mimo neho"

To má bejt jako vyhrožování nebo co?

Reagovat
Tombull

Kdo to je ten Oliver ?

Reagovat
sokar

tiež mi to tak príde... to už je za akoukoľvek pomyselnou čiarou

Reagovat
Golasso

A co to má být? On byl členem nějakého bratrstva kočičí pracky nebo co tím naznačuje?

Reagovat
Trand

Ta "organizace" je jeho sbírání osobních údajů o uživatelích, zřejmě má nějakej seznam v excelu a tam naše jména nebo nevím. Kdo všechno v tom je zapojenej taky netuším, ale podle mě jen chce lidi vystrašit.

Reagovat
oli9

on a jeho dalších 5 falešných účtů. Jako jeho diskuze mimo fotbal o hokeji byly fajn ale on posleni8 dobou sklouzaval mimo v dosti diskuzích, že začátku jsem myslel že jen trolli

Reagovat
Zark

proto vám psal křestním jménem, aby dal najevo, že ví, kdo jste, a že toho může zneužít asi.. nebo nevím, prostě psychopat

Reagovat
Golasso

No tak to potěš teda . To zní dost ujetě.

Reagovat
DelPiero137

Preplatena ludmi a podla vsetkeho vyznamnymi, nebezpecnymi?

Reagovat
Nebelung

Musí být nemocný.

Reagovat
vacin

Asi si myslel, že když se Kokotleba dostane k moci, tak mu dá seznam lidí, kteří se neztotožňují s jeho ideologií a on mu za to dá pozici na nově vzniknutém ministerstvu ideologie

Reagovat
Godwinson

Dostal od Kilyho darecek, jo?

Reagovat
kiwwi

> Nazdar, chaloši, posledný odkaz od Olivera

po tomto som prestal citat, som spokojny

Reagovat
PlackaSKS

Naprostý retard i ze záhrobí.

Reagovat
Blasphemer

To je snad ještě větší retard než jsem si myslel.

Reagovat
Hokaido

Jsi strašně odpornej člověk, Oľo. Nikdo tě tady nemá rád, nikdo tě nerespektuje a nikdo se tě neprosil o nějaký poslední vzkaz. Tak už sem prosím nelez a žij si v tý svojí demagogický bublině někde mimo EF. Díky a čau.

Reagovat
icefish

Jaká organizace? O čem to mele?

Reagovat
Blasphemer

one man gang

Reagovat
Neon

reptiliáni!!!

Reagovat
Godwinson

Gangbang gang

Reagovat
roman_tycka

Deep state

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Swarley

v Bohnicích vede kroužek klub přátel internetu

Reagovat
oli9

přeuju mu at si založí vlastní forum a klapne to. Určitě se najdou lidi kteří tam půjdou. Ovšem každý si přebere sám co tu předváděl a vlastně všude jinde.

Jinak co to valí o té organizaci ???

Reagovat
Blbos_Dlaha

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Nemocny clovek toto.

Reagovat
Mastný Chobot

Však si len robí srandu, neberte to tak vážne

Reagovat
ACSeRw!n

co tim chtel rict ?? vubec to nechapu

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
alcantara

Nepoznal som ale rip.

Reagovat
vladino10

Je to ako pocuvat jigsawove pásky po jeho smrti. Zbohom Oliver. RIP in peace.

Reagovat
Talker

Nejsem si úplně jistý, jestli máš GDPR agreements v pořádku, takže bych se radši moc neozýval.

Reagovat
Tombull
Reagovat
Godwinson

Zajimavy. Asi si koupim Modern Warfare 2, dostal jsem na to po tomhle chut

Reagovat
roman_tycka

Ja uz koukal na store na vsechny 3 dily, vyjde to tak na 1500 to jsem ochotnej dat

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Kadyrov u toho Kyjeva fakt je a že si ho najde BAYRAKTAR.

Reagovat
roman_tycka

To se dalo cekat ze to nevrati

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
oli9

No bez servisu a náhradních dílů nevím, štěstí že to bude padat v Rusku

Reagovat
thewall

Kanibalizace náhradními díly je asi relativně jednoduchá, ale nevím jak to mají se servisem software.

V každém případě s ohledem na ruské zestátňovací chutě, už bych na jejich místě nepočítal, že jim tam někdy přistane letadlo neruských aerolinek.

Reagovat
ACSeRw!n

Ruští okupanti, kteří se zmocnili Záporožské jaderné elektrárny, hodlají vyhodit do vzduchu munici přímo před energetickým blokem. Informovala o tom tisková služba Energoatomu v telegramovém kanálu. Podle Energoatomu se ruští vojáci chystají vyhodit do povětří munici přímo před blokem č. 1 jaderné elektrárny.

to si vybrali hezky misto na odpal no

Reagovat
Mishko

a o čo sa stavíme, že z toho obvinia Ukrajincov?

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Neon

Reagovat
jk

Reagovat
Trand

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
sokar

konečne s nimi začínajú robiť poriadky...

ale stále nechápem tak početnú ambasádu na našom území. Už 25.2. mali vyhostiť 95% diplomatov

Reagovat
vacin

Reagovat
masina_LFC

V druhom rade, nemáte potuchy ako bola organizácia preplatená, a akými ľuďmi. Ale nikdy nič nezneužila a ani nezneužije, fungujeme na mierumilovných základoch a aj sme mierumilovní, čo je fakt. Zostane to tajomstvom.

tu sa prezradil...

Reagovat
kiwwi

vojensky plukovnik, prislusnik slovenskej informacnej sluzby a clovek napojeny na Hlavne spravy

to je rozlezene jak rakovina v kazdej sfere

a to este 2 dni dozadu Chmelar a Palko rozpravali o statnej cenzure, lebo narodny bezpecnostny urad vypol hlavne spravy...boha jak ja som rad, ze tam nie je SNS (ktora ked bola pri moci, tak zablokovala vyhostenie Ruskych diplomatov pri otrave Skripala a ostali sme tak takmer jedini, kto sa nepridal k vyhoseniu)

Reagovat
EXoRcIsT

najsmiesnejsie na tom je ze taky Blaha mozno ani nieje ruskom plateny troll ale iba obycajny dement co to robi zadarmo

Reagovat
Mastný Chobot

Ako Lenin vravel - uzitocny idiot

Reagovat
sokar

Reagovat
stas87

Slovensku politiku fakt nesledujem, tak okrajovo viem kto je Harabin,tento Blaha a co napachal za tie roky Smer a Fico. Ale kde sa ten Blaha vobec zobral? Pozeram, ze rocnik 1979, takze o komancoch zasa toho az tolko nevie, aby mohol mudrovat. To ze tiahne smerom k Rusku, to by som chapal od ludi, co si prezili aspon 20 rokov v CSSR, A ked niekedy mam moznost citat komentare, tak ludia okolo tridsat rokov tiez sypmatizuju s Ruskom, ti nezazili nic...to na nich ma taky vplyv rodina alebo to, ze USA+zapad su zlo a rus nas ochrani? Nedokazem si to vysvetlit, pretoze zivot v Rusku je nepredstavitelny, opustit vsetko to, na co je clovek zvyknuty, znizit si dobrovolne zivotnu uroven a verit vyhradne tomu, co mi hovori vlastna vlada. A za odlisny nazor domovne prehliadky.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
kvasha16

on nebude plateny, ten bude isto len chuj

Reagovat
vodka

realne, prekvapuje te to? po tech 90, kdy SIS byla de facto capo di tutti capi u mafianu na slovensku, po vsech tech jejich pruserech, kdy tam jsou do ted komunisticke oddeleni, tam cistka nikdy neprobehla a ani se to ted uplne tak jednoduse neda...

Reagovat
kiwwi

Rusko bude reagovať na vyhostenie troch ruských diplomatov zo Slovenska. „Táto neopodstatnená akcia neostane bez odpovede,“ uviedlo ministerstvo zahraničných vecí. (tasr)

Reagovat
ACSeRw!n

klasika

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
mithro

ale je to len potvrdenie toho, co tu vsetci posledne roky tusime.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
oli9

V doněčku dnes bouchla bomba a nadělala pěknou paseku mrtví civilisté přímo na ulici -

Obyvatelé samozvané Doněcké lidové republiky byli prostřednictvím internetu svoláni, aby se do 12.hodiny dostavili do administrativní budovy v centru Doněcku. Právě v té době provedla ukrajinská armáda útok sovětskou balistickou raketou OTR-21 Točka – 23 mrtvých a 28 zraněných. Lidové milice DLR považují útok za teroristický čin a věří, že ukrajinští vojáci použili raketu k ostřelování Doněcka za účelem genocidy civilistů. Vůdce separatistické DLR Denis Pušilin uvedl, že raketa použitá při útoku obsahovala kazetovou nálož

Už to že je někdo někam svolává mi přijde zvláštní a ,že to tam zrovna bouchne v odkazu níž se to rozebírá , že dle budov atd odpovídá že byla vystřelena ze severovýchodu tudíž části separatistů / ruska..

Ani bych se nedivil tomu kdyby začali tuto špinavou hru

https://twitter.com/UAWeapons/status/1503316573133676555?s=20&t=P425CDAmugfEgsyX_BEQJg

Reagovat
Golasso

To je celý nějaký divný. Ta oblast je evakuovaná od civilistů. Asi jich tam pár zbylo, ale i tak. Ukrajinci těžko mají dost raket na to, aby je posílali na takticky bezvýznamné cíle a ještě riskovali ztrátu reputace, na které stojí celá zahraniční podpora. Ty kusy rakety navíc vypadají, že je tam někdo donesl.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
oli9

Já tomu také nevěřím, jen poukazuju na to co dnes budou v Rusku vysílat

Reagovat
kiwwi

Ukrainian forces have “effectively struck Russian logistics and sustainment capabilities,” in the ongoing war in Ukraine, a senior US defense official told reporters on Monday.

The US has seen examples of Ukrainians targeting Russian sustainment and logistics capabilities in their strikes on the large Russian military convoy that is outside of Kyiv, the official said.

“The Ukrainians as I’ve said all along, they’ve been quite creative here, they’re not simply going after combat capability, tanks and armored vehicles, and shooting down aircraft, although they’re doing all that, they’re also deliberately trying to impede and prevent Russia’s ability to sustain themselves, that is true,” the official said.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím ,že když přemýšlí, jak likvidovat Rusy, jsou velmi kreativní

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
smazaný uživatel

nedavno sem po letech zrusil ucet na ef -gambler2000-, zadna skoda pro ef

jen bych vas chtel poprosit, prectete si tohle a hlavne se nad tim zamyslete, registroval sem se jen pro to, chodit uz sem nebudu - opet zadna skoda pro ef

CHARTA 2022

In dubio pro Libertate

Preambule

My, občané České republiky, s obavami sledujeme odklon společnosti od dodržování principů humanismu, demokracie a zákonnosti, které jsou zakotveny v Listině základních práv a svobod a v Ústavě České republiky.

Tendence zapomenout na závazek k budování společnosti založené na zásadách vzájemného respektu a tolerance, ohleduplnosti a solidarity, se počala projevovat v březnu roku 2020, kdy život v naší zemi plně ovládl virus SARS-CoV-2, a přetrvává i nyní, počátkem roku 2022. Pouhé dva roky stačily, aby společnost zapomněla, co musela snášet po dobu padesáti let minulého století, aby dovolila, že praktiky státní moci, které se zdály být pohřbeny na smetišti dějin, znovu spatřují světlo světa.

Listina základních práv a svobod zavazuje každého z nás chránit svobodu jednotlivce jako základní kámen svobodné společnosti, dbát o blaho každého člověka jako o prostředek k dosažení všeobecné spokojenosti a míru. k dosažení všeobecné spokojenosti a míru.

Majíce na vědomí útrapy, kterými lid této země prošel v minulosti, jsme vázáni povinností dodržovat základní zásady demokratického právního státu, z nichž vyzvedáváme zejména důslednou dělbu státní moci a dodržování zásady autonomie vůle každého člověka. Omezit svobodu myšlení a svobodu rozhodování není ve svobodné společnosti přístupné. Do Listinou zaručených práv a svobod jednotlivců nesmí státní moc zasahovat jinak, než Listina výslovně připouští. Pokud tak činí, musí tak navíc činit krátkodobě, minimalisticky s jasným, vážným, prokazatelným a přezkoumatelným odůvodněním. V pochybnostech státní moc zasáhnout nesmí – In dubio pro libertate (v pochybnostech ve prospěch svobody).k dosažení všeobecné spokojenosti a míru.

Blaha společnosti nikdy nelze dosáhnout na úkor blaha jednotlivců. Z naší i světové historie víme, že každý pokus o dosažení blaha jednotlivce prostřednictvím principu vyššího dobra skončil neúspěchem. Zdravé společnosti nelze dosáhnout jinak než tím, že ji budou tvořit zdraví lidé. A šťastné společnosti nelze dosáhnout jinak než tím, že ji budou tvořit šťastní lidé. Povinností státní moci není diktovat lidem, jak mají se svým životem a zdravím naložit, povinností státu je vytvořit takové podmínky, aby měl možnost převzít odpovědnost za svůj život a své zdraví každý sám.

V posledních dvou letech jsme byli svědky úkazu, který většina z nás dosud znala pouze ze studia historie. Státní moc uplatňuje politiku jedné pravdy a k upevnění své ideologie zneužívá nástrojů nejhorších – lidského strachu a skryté manipulace. Ty, kteří vyjádří odlišný názor, dehonestuje, nálepkuje a označuje za nepřátele společnosti. Restrikce uplatňuje nikoli proto, aby společnost ochránila, ale proto, aby ji ovládla.

Prožíváme období, kdy státní moc společnost rozděluje, namísto jejího stmelování. Období, kdy státní moc omezuje základní lidská práva a svobody a značná část společnosti to poslušně toleruje nebo dokonce schvaluje. Ocitli jsme se na rozcestí, na kterém se rozhoduje o budoucím směřování naší společnosti, a je pouze na nás, abychom se rozhodli, zda se vrátíme zpět k principům demokratického právního státu, nebo se vydáme cestou totality.

My, níže podepsaní občané České republiky, prohlašujeme, že za jedinou přípustnou cestu považujeme cestu demokracie, kde rozhoduje většina s respektem k právům menšiny a kde jsou důsledně respektovány principy, na nichž je vystavěna Listina základních práv a svobod.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Zapomnel si tu za pana Nielsena nechat cislo uctu.

Reagovat
roman_tycka

No tak to je pekna mrdka. Muzete do ruska mit jine nazory. Sbohem.

Reagovat
Rothbard

Ty nevíš, že koronavirus oslábl a je z něj jen Rus?

Reagovat
Neon

to tvl borci zdá se vůbec nechápou, jak ve skutečnosti vypadá cenzura a manipulace a restikce jedotlivců. Asi jim rodiče nevyprávěli, jak to tu bylo za komára.

a btw. začátek jednoho odstavce: Blaha

Reagovat
Mastný Chobot

Zdieľať link do PL sekcie bol zlý nápad, no

Reagovat
Blasphemer

До свида́ния

Reagovat
nani92

Táto vojna bude mať zachviľu viac obetí na EF než v Ukrajinskej armáde

Reagovat
vacin

Kdyby mi kdokoliv řekl, že můžu pochopit jakoukoliv věc, tak bych chtěl pochopit, proč se vždycky demokracií a listinou základních práv a svobod ohání individua, které podporují režim, ve kterém hrozí každému novináři, který se odchýlí od vládní linie, 15 let vězení...

Reagovat
Detective

A jak to souvisí s Ruskem? Vždyť je to pouze reakce na pandemický opatření, prapodivná a patetická, to jo, ale s válkou na ukrajině nebo vypnutím těch proruskejch sračka webů absolutně nesouvisí.

Reagovat
Golasso

Ale souvisí. Ty hlásné trouby anticovidu mají napojení na Rusko nebo jsou to užiteční idioti těchto vlivových skupin. Se podívej, jak dezo-influenceři rychle přešli od covidu k podpoře ruska a jak se ty sociální bubliny prolínají.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
vacin

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Detective

Různý anticovid maj napojení na rusko o tom žádná, ale podíval ses o koho jde tady (vynechávám Nielsena, ten je šílenej) ale jako John Bok je idiot napojenej na rusko, to fakt? Mně se třeba ta charta nelíbí, a načasování je navíc taky na prd, ale tohle zevšeobecňování a házení všech do jednoho pytle je na nic. To je opravdu potřeba ze vším souhlasit, aby nebyli lidi nálepkovaný jako užitečný idioti? Zrovna v situaci, která je teď, je to šíleně krátkozraký.

Reagovat
Talker

Hele já respektuju lidi, kteří se nenechají očkovat s tím, že prostě sedí doma. Je to jejich volba, jejich rozhodnutí. Brblají, nadávají, ale respektují to.

Ti, kteří ale vyhrožují, nadávají, dělají bordel, demonstrují... To už podle mého jsou buď prospěcháři, kteří vidí možnost toho zneužít nebo to jsou prostě užiteční idioti, kteří se zneužít nechali v této (či jiné) kauze.

Reagovat
Detective

Ale já kašlu na očkování, nebo jiný takový věci. Já reaguju na ten rozmáhající se narativ, že kdo vyjádří nesouhlas s čímkoliv co v současnosti udělá stát nebo co si myslí hlavní myšlenkovej proud je prokremelskej idiot a to bez pardonu.

Četl jsem vyjádření doktora, kterej se zamejšlel na rozdílnou proočkovaností našich dětí a ukrajinskejch proti dětskejm chorobám a myslel to tak, aby se to co nejrychlejc dorovnávalo. A dostal sodu, že to může vzbudit nálady proti uprchlíkum a že je, přesně jako tady, užitečnej idiot kremlu. Tohle mi štve a i tady to vidím občas taky, To je občas virtue signaling typu čím víc obviním lidí , že jsou prokremelský nebo idioti, tím jsem angažovanější.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Zark

Reagovat
Golasso

Hele, psals, že ty věci nesouvisí. Já napsal, že souvisí, což jsi mi potvrdil. Nebudu se dohadovat, kdo (konkrétní osoba) je a kdo není užitečný idiot, protože to je diskuze o ničem a nikam bychom se nedostali, ale uvědom si, že to není nutně vědomá pozice s nějakým jasným napojením. I já můžu být užitečný idiot, pokud mi něco zásadního uniká.

Reagovat
Detective

Ja si myslim, ze na vetsinu veci mame podobnej pohled. Ovsem bavit se o konkretnich vecech a osobach je pro mne osobne prave klicove a jedina moznost. Pokud se nebavime konkretne tak se neda zadny obvineni vyvratit ani potvrdit a jsou to akorat utoky beze smyslu. Ale jinak ti rozumim.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Talker

Já nechápu, co lidi blbnou. Máme tu globální pandemii, umřely desítky tisíc lidí a někdo furt bude brečet, že musel nosit roušku v metru (a ještě ji měl pod nosem).

Reagovat
Golasso

"Zdravé společnosti nelze dosáhnout jinak než tím, že ji budou tvořit zdraví lidé."

To je z projevu Mussoliniho?

Reagovat
Neon
Reagovat
Golasso

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Kdo to byl? Smazanmy uživatel

Reagovat
Ingimir

ved to pise hned v prvej vete gambler2000

Reagovat
spider_8

Dobra naivka, kdyz si mysli ze to tu nekdo precte

Reagovat
mithro

zacina to kazdy den pritvrdzovat

Reagovat
r.mrazik

Tahni s těmi kretény do hajzlu...

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
Nebelung

Ta fotka

Reagovat
DelPiero137

Je nacase aby NATO vyslalo velmi dvorazny signal rusom, ze ziadna raketa nemoze dopadnut na uzemie clensku krajin. Ziandna nahoda, ziadny omyl, ziadne vyhovorky. Inak bude nasledovat odveta.

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
roman_tycka

Pak se zase pise ze to neni pravda. No tak asi uvidime az tam bude nejakej cinskej tank ktery odtahne dalsi traktor

Reagovat
jk

Právě. Tady k tomuto tématu je opravdu hodně protichůdných informací i z docela relevantních zdrojů.

Reagovat
stas87

Rozhovor so Szymonom Szembergom, riaditelom hokejovej CL o KHL a obecne Rusku, niektore odpovede fakt zaujimave..

Jakým způsobem?

„Každý věděl, že se v lize angažuje samotný Putin. Bylo zde několik hokejových lidí, kteří se snažili přesvědčit Putina, že je třeba investovat peníze z ropy a plynu do hokeje. Jeden z nich byl třeba Vjačeslav Fetisov. S tím přišel cíl získat a přetáhnout evropské kluby do KHL a udělat z ní hlavní evropskou soutěž. V té chvíli to začalo být velmi politické. Známý je třeba Fetisovův výrok, že to, co NHL dokázala za sto let, my dokážeme za sto dní.“

Což tak úplně nevyšlo.

„Což je objektivně naprostá stupidita. Takže, zpočátku byly záměry dobré, nicméně po politickém zapojení KHL poškodila jak ruský, tak evropský hokej.“

Povídejte.

„Jokerit se do KHL zapojil v roce 2014 a ročně byl ve ztrátě až 15 milionů euro. Od roku 2014 jeho ztráta vyšplhala přes 100 milionů eur. To je šílené. I kluby jako Manchester City, nebo PSG by se styděly za takové ztráty. A to se bavíme o fotbale, ne o hokeji. Ale Jokerit byl politicky důležitý. Pro jeho ruské majitele a Putinovi kamarády Borise Rotenberga a Gennadije Timčenka nebyly roční půjčky ve výši 15 milionů velkými penězi. Díky Jokeritu navíc KHL mohla říkat, že je hlavní mezinárodní soutěží.“

Takže klub na konci roku vykázal obří ztráty, majitelé přišli, zaplatili ji a jelo se bez problému dál?

„Ano, přesně tak. A mluvíme navíc o oficiálních číslech. Finsko je normální demokratickou zemí a každý se tak může na finanční výkazy klubu. Novináři se tím zabývali a tak je známé, kolik peněz se prodělalo. Finanční slabina KHL je navíc patrná ještě na něčem jiném.“

Ano?

„Měli marketingový tým pro celou ligu, kde celky dostávaly od KHL peníze na základě toho, jak se jim marketingově dařilo. Jokerit byl vždy pokládán za marketingovou jedničku. Díky tomu dostal od soutěže 300 tisíc euro. Jenže v domácí finské soutěži dostávaly týmy na marketing 1,5 milionu euro. Takže liga, kterou Jokerit opustil, dávala na marketing pětkrát více, než KHL. A to přesto, že finská soutěž nyní finančně trpí. Asi podobně, jako kdyby Sparta odešla z české ligy do KHL. Taky se váha extraligy sníží. Přesto rozdíl byl tak velký.“

Navíc by třeba Sparta přišla o konfrontaci s Evropou, kterou KHL zakazuje?

„KHL je jediná soutěž v Evropě, a mluvíme o všech sportech, o volejbalu, fotbalu, nebo basketbalu, která zakazuje svým týmům hrát proti jiným evropským celkům. To je úplně šílené. Třeba když Petrohrad řekne, že je nejlepší tým v Evropě, proč nehraje se Spartou nebo Frölundou? Chtějí mít tuhle výhodu, kdy se vyhýbají konfrontaci, aby nemohli prohrát. Vše má počátek ve finále Ligy mistrů v roce 2009, kdy Magnitogorsk prohrál s Curychem 0:5. Bojí se podobné potupy.“

Ten koniec je velmi trefny, pretoze vitaz KHL si mysli, ze je nejlepsi tim mimo NHL ale vyhyba sa stretu napriklad s vitazom CL. S tym marketingom tiez pecka, ze Liiga hravo celu slavnu KHL strci do vrecka.

Reagovat
Neon

Však i Lev Praha musel nejspíš skončit, protože málem vyhrál titul. a navíc to bylo v roce obsazení krymu.

Reagovat
raduinho

Nová diskuze? Moje Xiaomi už to moc nedává

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Fakt

To chce lepší mobil

Reagovat
raduinho

Pff na své Xiaom za trojku nedám dopustit

Reagovat
Neon
Reagovat
Neon
Reagovat
icefish

Ta je mrtvá… snad rychle

Reagovat
PJ

to snad zase ne... ale bude to asi ukázkovej případ, co dostane těch 15 let

Reagovat
Rothbard
Reagovat
Neon

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele