17. KOLO FRANCOUZSKÉ LIGY: STŘELECKÉ ELDORÁDO

03.12.2002, 05:42
Aktuality
31krát, což je letošní rekord, rozvlnili střelci sítě během víkendových zápasů první francouzské ligy. Potěšující je, že pětkrát se to povedlo spoluhráčům Petra Čecha, zatím jen paběrkujícím na samém dnu tabulky.

Lyon střídá Nice
Díky své výhře nad Štrasburkem a klopýtnutí vedoucího Nice v Sedanu, posunul se doposud druhý Olympique Lyon letos už jako šestý tým na první místo průběžného pořadí. Utkání se však pro obhájce mistrovského titulu nevyvíjelo dobře, tým českého trenéra Ivana Haška se ujal vedení zásluhou muže s velmi podezřelým jménem Le Pen. Skóre otočili až Lyuindula a Diarra. Hodně o formě OL napoví úterní utkání v Parku princů s PSG.

Velké zklamání oproti tomu vládne v Nice, které bez kapitána José Cobose utrpělo nejtěžší porážku sezóny. Zasloužil se o ni dvěma góly především Senegalec Henri Camara – ovšem na zaváhání borců z prosluněné riviéry se čekalo už delší dobu.

En Avant Guingamp vpřed
Překvapením je i třetí místo v minulých letech vždy nevýrazného Guingampu, za jehož úspěchy stojí hlavně uvážlivá letní přestupová politika. O to zajímavější bude středeční zápas 18. kola mezi EAG a v poslední době suverénním Nantes, které ve čtyřech zápasech za sebou neztratilo ani bod. Jeden z klíčových hráčů, Frederic Da Rocha, k tomu říká: "každý nás chce dnes porazit, protože jsme nebezpeční – a dříve nás chtěli porazit, aby nás potopili..."

O neúspěchu Olympique Marseille rozhodl v Bastii dvěma góly mladíček a velký francouzský talent, mistr světa do 17 let, Chouki Ben Saada. Zaznamenal tak premiérové branky v první lize.

Pařížská podzimní deprese
Pokračuje vleklá krize Paris Saint-Germain. Klub se propadá v tabulce a otřásá se i křeslo pod trenérem Fernandezem. V listopadu ještě nevyhrál a utkání v Monaku (3:1 pro domácí) jen potvrdilo současný tristní stav kdysi slavného velkoklubu, prohlašujícího mimochodem před začátkem sezóny útok na mistrovský titul. Ve 25. minutě sice Ronaldinho po překrásné sólové akci poslal Pařížany do vedení, ovšem toto ojedinělé zablesknutí nemohlo čelit mohutné bouři, což dokazuje i poměr střel 13:1 pro monacké ve druhém poločase. Dvěma přesnými zásahy se na ní podílel Shabani Nonda (čímž se s 10 trefami dostal do čela tabulky kanonýrů před Pauletu), fiasko hostů dokončili třetím gólem Rafael Marquez a Francis Llacer červenou kartou.

21. září. To bylo datum poslední domácí výhry fotbalistů Rennes (1:0 nad Nantes). V dosavadních 16. kolech vsítili pouhých devět gólů. V sobotu se však vše změnilo, když rozstříleli Lille 5:1 (bývalý klub jejich trenéra Halilhodžiče) a protože Troyes a Montpellier nebodovali, ztrácí klub Petra Čecha již pouze jediný bod na 18. resp. 19. příčku.


Výsledky:
Monako – PSG 3:1, Sochaux – Troyes 1:0, Sedan – Nice 3:0, Rennes – Lille 5:1, Nantes – Montpellier 3:1, Bastia – Marseille 2:0, Ajaccio – Le Havre 1:2, Lyon – Štrasburk 2:1, Lens – Guingamp 1:3, Auxerre – Bordeaux 1:0

Tabulka:
1. Lyon 31 b.
2. Nice 30 b.
3. Guingamp 28 b.
4. Marseille 28 b.
5. Sochaux 27 b.
6. Auxerre 27 b.
7. Monako 26 b.
8. Nantes 25 b.
9. Štrasburk 25 b.
10. PSG 24 b.
11. Lens 24 b.
12. Bordeaux 23 b.
13. Lille 23 b.
14. Bastia 21 b.
15. Sedan 19 b.
16. Ajaccio 17 b.
17. Le Havre 16 b.
18. Troyes 15 b.
19. Montpellier 15 b.
20. Rennes 14 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele