16. KOLO FRANC. LIGY: ČECH VYCHYTAL PRVNÍ NICE

28.11.2002, 22:06
Aktuality
Úspěšně prošli čeští zástupci 16. kolem nejvyšší francouzské soutěže. Brankář Petr Čech si připsal další nulu – tentokráte dokonce na úkor lídra tabulky a trenér Ivan Hašek dovedl svůj Štrasburk k výhře nad Monakem.

Plačící Lyon
Duel mezi prvním a posledním neměl naproti všemu očekávání vítěze, ovšem remíza se ukázala každému celku zcela jinak přínosná. Nice díky ztrátě Lyonu zvýšilo vedení na čele, Čechovo Rennes kvůli svému hrozivému bodovému manku stále zůstává na samém chvostu ligového pelotonu.

Ani jedna z hvězd Olympique Lyon, ani skvělý výkon brankáře Gregory Coupeta, ani návrat útočníka Frederica Née nepomohl svému týmu k úspěchu v Lille. Góly Mančeva a Laudrina, vstřelené ve druhé polovině druhého poločas,u tak určily další překvapení kola.

Slavící Marseille
Ve stínu vyhlášení oslav 10. výročí slavného triumfu v Lize mistrů ´93 sehrál na stadionu Velodrome svůj zápas Olympique Marseille. Bývalé hvězdy jako Papin či Angloma a střelec rozhodující branky proti AC Milán Basile Boli (divákům představil tehdejší dres a pohár) viděly velmi bojovné utkání s Racingem Lens, osvěžené o návrat reprezentanta Leboeufa. O výhře domácích rozhodl překrásnou individuální akcí Kamerunec Salomon Olembé, proti jehož levačce neměl Warmuz šanci.. Jižané tak zůstali za OL třetí pouze o horší skóre.

Dále v tabulce následuje tandem celkem podceňovaných Guingampu (2:0 proti Sochaux) a Haškova Štrasburku, který uhájil domácí neporazitelnost na stadiónu La Meinau výhrou 1:0 nad Monakem. V domácí úspěšnosti je díky pěti vítězstvím a čtyřem remízám hned druhý za Nice, ale za týden jede v jednom ze šlágrů kola do Lyonu.

Padající PSG
Dolů klesají hráči Paris Saint-Germain. Od domácí výhry ve 12 .kole nad OM (3:0) neokusili Pařížané slastný pocit vítězství – zdá se, je opět zastihlo už tradiční období, nazývané místními odborníky „listopadová krize“. V celkovém pořadí se propadli ze stříbrného stupínku o čtyři pozice, když bez hvězd jako Dehu, Ogbeche a Aloisio neuspěli na svém Parku princů proti stále se zlepšujícímu Nantes. Hoši Luise Fernandeze nevyužili dokonce ani darovanou penaltu (s přehledem ji Lardettimu vyrazil Landreau a neúspěšného exekutora ihned nahradil Brazilec Ronaldhino), ani přesilovku za vyloučení Ateby v 65. minutě. Naproti tomu výbornou hru se skvělou organizací hry od obrany až po útok korunovali hosté přímým kopem Sylvaina Armanda znamenající jejich šesté střetnutí bez porážky v řadě.

Konečně vyhrálo i Auxerre, tři porážky za sebou už lehce znervóznily „věčného trenéra“ Guy Rouxe. Triumf 1:0 nad Le Havrem značí netoliko tři body, ale i krok na devátou příčkou. Navíc bude tým dohrávat odložený zápas proti Sedanu, díky němuž by se v tabulce mohl vyhoupnout ještě mnohem výš.

Unikající Troyes
Ze zóny ohrožení se dostává Troyes, pomohlo si výrazně výhrou nad Sedanem 2:0 (v utkání, ve kterém nebyla udělena jediná karta). Na sestupovou 18. příčku tak spadli nešťastníci z Montpellier, jimž zbytečně proklouzly tři body mezi prsty – neudržení 2:0 nad Bastií a nakonec jen remizovali 1:2.

Tabulce střelců vévodí Pauleta s devíti góly, znamenající mimochodem 50 procent branek svého týmu z Bordeaux. O vyrovnanosti soutěže svědčí fakt, že čtvrtý Guingamp od třináctého Nantes oddělují pouhé tři body.

Výsledky:
Štrasburk – Monako 1:0, Nice – Rennes 0:0, Lille – Lyon 2:1, Marseille – Lens 1:0, Bordeaux – Ajaccio 1:0, Guingamp – Sochaux 2:0, Le Havre – Auxerre 0:1, Montpellier – Bastia 2:2, Troyes – Sedan 2:0, PSG – Nantes 0:1

Tabulka:
1. Nice 30 b.
2. Lyon 28 b.
3. Marseille 28 b.
4. Guingamp 25 b.
5. Štrasburk 25 b.
6. PSG 24 b.
7. Sochaux 24 b.
8. Lens 24 b.
9. Auxerre 24 b.
10. Monako 23 b.
11. Bordeaux 23 b.
12. Lille 23 b.
13. Nantes 22 b.
14. Bastia 18 b.
15. Ajaccio 17 b.
16. Sedan 16 b.
17. Troyes 15 b.
18. Montpellier 15 b.
19. Le Havre 13 b.
20. Rennes 11 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele