16.6. - CO NÁS DNES ČEKÁ?

16.06.2004, 12:59
Aktuality
Dnes vstupuje Euro do druhého kola, týmy ze skupiny A čekají druhé zápasy. A půjde o hodně. V celém Portugalsku snad není nikdo, kdo by s nejistotou nečekal na výkon domácích proti Rusku. Také druhý zápas bude stát za to – překvapivě dobří Řekové změří síly se silným Španělskem...

Nevyzpytatelní Řekové mohou dnes od 18:00 našeho času potvrdit, že jejich vítězství nad favorizovaným domácím týmem nebyla souhra náhod. Čeká je totiž další soupeř z Pyrenejského poloostrova - Španělé, kteří jen s obtížemi porazili Rusko. Vítěz tohoto kláni bude mít pravděpodobně zajištěný postup ze skupiny, a proto se na stadionu Bessa v Portu čeká tvrdý boj.

I když kvůli zranění v posledních dnech netrénovali Georgios Karagounis a Giourkas Seitaridis, trenérovi Řeků Otto Rehhagelovi zřejmě dnes večer budou k dispozici.

Menší změny se ale očekávají v sestavě Španělů. Spekuluje se o tom, že Iňaki Saez nechá na lavičce Morientese a Rubena Baraju. Nahradit by je měli mladíček Fernando Torres z Atlética s Xabi Alonsem ze San Sebastianu. Otázkou také zůstává, zda od prvních minut zasáhne do hry španělský "spasitel" Juan Carlos Valerón z Deportiva La Coruňa, který v zápase proti Rusku vstřelil jediný gól utkání.

V druhém zápase skupiny A se ve 20:45 střetnou domácí Portugalci s týmem Ruska. V zápase o přežití v turnaji brazilský trenér Portugalců Scolari nejspíše vsadí na klasické rozestavení 4-4-2 s Pauletou a Nuňo Gomésem v útoku. Kontroverzní Cristiano Ronaldo, který v zápase s Řeckem "zařídil" hned dvě branky, pravděpodobně zůstane na lavičce, stejně jako Rui Costa. Ve středu zálohy by ho měl nahradit letošní vítěz Ligy mistrů Deco.

Mnohem horší je situace v Ruském týmu - trenér Jarcev se ve zlém rozešel s Mostovojem a pro trest nemůže hrát stoper Šaronov. Mostovoje nahradí zkušený Loskov a do hry se možná dostane i talentovaný dvaadvacetiletý obránce Torpeda Moskva Bugajev. Rusové však na rozdíl od Portugalců nemají co ztratit a role odevzdaného "outsidera" jim hraje do not. Vzpomeňme na Euro 96, kdy potrápili náš tým...

Autor: Petr Táborský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele