14. KOLO FRANCOUZSKÉ LIGY: ČECH NA DNĚ

12.11.2002, 05:45
Aktuality
Také 14. kolo francouzské nejvyšší soutěže potvrdilo, že skvělé tažení nováčka z Nice není jen náhoda. Doma porazili mnohem slavnější Monaco a s jednobodovým náskokem se stále drží v čele. Na druhé místo se po výhře v Le Havru posunul Lyon. Čechův Stade Rennes opět spadl na samé dno tabulky...

Kdo zlikviduje Nice?
Ani popáté v řadě neprohráli fotbalisté Nice, ještě nedávno účastníci druhé ligy. O jejich výhře v azurském derby proti Monaku rozhodl výtečně hrající Brazilec Everson, což znamená, že malý klub z jihu Francie i nadále zůstává v čele soutěže. V příštím kole ho však čeká další těžká zkouška – účastník Ligy Mistrů Auxerre.

Lyon už druhý
Už ve čtvrtek zvítězil obhájce titulu Lyon na trávníku Le Havru. Venku je zatím Olympique společně s Marseille a Guingampem nejlepším týmem, celkem triumfoval třikrát. Střelci Carriere a Cacapa ho tak posunuli na druhé místo tabulky, o pouhý bod zpět za vedoucí překvapení z Nice. Zdá se, že OL znovu nabývá na síle a potvrzuje, že i v letošní sezóně bude patřit k adeptům na zisk mistrovského poháru.

OM a PSG proklouzlo čelo mezi prsty
Vzhledem k předehrávaným zápasům Nice a Lyonu věděli v Marseille a Paříži, že musí naplno bodovat, aby s vedoucím duem udrželi krok. Nepovedlo se, když PSG přišel o dva body v samém závěru svého domácího utkání se Sochaux a Marseille také jen remizovalo v Guingampu, takže na ně zbyla třetí, respektive čtvrtá příčka. Tristní je tato situace především pro velkoklub z hlavního města, jelikož možnost posunout se na čelo ligy dostal podruhé v týdnu – a poprvé od 29. října 2000...

Nantes vystrkuje kníry
Na druhém konci tabulky se radují v Nantes a to hlavně trenér Angel Marcos. Kvůli šesti porážkám v řadě měl nůž na krku, a tak mu výhra 1:0 v Lille (druhá na soupeřově hřišti v tomto roce) přišla velmi vhod.

Rennes na chvostu
Double vedoucího muže tabulky kanonýrů (8 gólů) Portugalce Pedra Paulety zapříčinilo pád Rennes na úplné dno ligového pořadí – a nezabránil tomu ani brankář Petr Čech. Ostatně proti ani jedné z jeho dvou brankových střel neměl český reprezentant nejmenší šanci. Přitom poslední dva výsledky, výhra 3:1 nad Sedanem a remíza s Ajacciem, slibovaly mužům trenéra Vahida Halilhodžiče příchod lepších dnů. Nestalo se, a protože doposud dvacáté Troyes zdolalo 3:0 Bastii, kleslo Rennes na poslední místo. Haškův Štrasburk je naopak již šestý.

Výsledky:
Le Havre – Lyon 1:2, Ajaccio – Auxerre 1:0, Nice – Monaco 1:0, PSG – Sochaux 1:1, Lille – Nantes 0:1, Troyes – Bastia 3:0, Bordeaux – Rennes 2:0, Štrasburk – Lens 2:0, Montpellier – Sedan 2:0, Guingamp – Marseille 0:0

Tabulka:
1. Nice 26 b.
2. Lyon 25 b.
3. PSG 24 b.
4. Marseille 24 b.
5. Sochaux 23 b.
6. Štrasburk 22 b.
7. Lens 21 b.
8. Auxerre 21 b.
9. Monako 20 b.
10. Bordeaux 20 b.
11. Guingamp 19 b.
12. Lille 17 b.
13. Ajaccio 17 b.
14. Bastia 17 b.
15. Sedan 16 b.
16. Nantes 16 b.
17. Montpellier 13 b.
18. Le Havre 12 b.
19. Troyes 11 b.
20. Rennes 9 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele