13. kolo Gambrinus ligy pohledem Luboše Kaloudy

13.11.2007, 14:44
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Server EuroFotbal.cz pokračuje v rubrice Kolo Gambrinus ligy pohledem hráče, ve které oslovený fotbalista hodnotí uplynulé kolo nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže. 13. dějství okomentoval člen reprezentační jednadvacítky a hráč 1. FC Brno Luboš Kalouda.


Liberec-Most 2:1
Jelikož jsem tenhle zápas sledoval pořádně ještě ve Studiu fotbal, tak jsem došel k jasnému závěru, že jednoznačně byl ovlivněn chybou rozhodčího. I sám Honza Nezmar řekl, že je tohle rozhodnutí rozhodilo a od toho okamžiku nehráli tak soustředěně. Jinak v závěru přišly ještě 3 červené karty, a tak volím tenhle zápas jednoznačně za zápas kola. Liberec jde výsledkově nahoru, pro ně určitě důležité tři body, ale v závěru je mohl potrestat dvakrát exliberecký Holenda, ale nedal a tak berou všechny body kluci z Liberce.


SK Sigma Olomouc - FK Jablonec 97 1:1
Před tímhle zápasem jsem tak tušil, že by se mohla zrodit remíza. A taky moje předtucha vyšla... Olomoučtí se sice hnali všemi silami za vítězstvím, ale krutou ránu jim zasadil Nulíček, který vyrovnal a poté, jakoby se vytratila ta úplná touha Olomouce po vítězství. Je pravda, že šancí měli Hanáci ještě dost, ale ani jedna se neujala, a tak se rozešli s Jabloncem smírně 1:1. Pro Jablonec jednoznačně bod dobrý vzhledem k průběhu první půle. Ale trenér Komňacký v poločase udělal asi v kabině velký vítr, a tak v druhém poločase Jablonec zabral a hrál mnohem lépe.


FC Baník Ostrava - 1. FC Brno 2:1
Už několikrát jsem zmiňoval do médií, že to byl pro nás nejsmolnější zápas podzimu. Místo vítězství 3:1 jsme v 87. minutě dostali gól na 2:1 pro Baník. Tenhle zápas si beru na svůj vrub, jelikož jsem za stavu 1:1 neproměnil dvě klíčové vyložené šance, které měly skončit brankou, ale nestalo se tak, a proto přišel zákonitý trest. Hrálo se na hodně těžkém terénu a tak ke konci už nešlo moc kombinovat, a proto jsme zkoušeli dlouhé nakopávané balóny za obranu... Jak říkám hodně mě to po zápase mrzelo, ale teď už s tím nic neudělám já ani nikdo jiný, a tak se soustředím na další zápasy, ve kterých se pokusím svoje chyby napravit!


FC Tescoma Zlín - SK Kladno 4:0
I když to byla pro Zlín historicky nejvyšší výhra v Gambrinus lize, jejich výkon se mi hodně líbil. Pod trenérem Hoftychem hraje Zlín pěkný fotbal a potvrzuje to hlavně na domácím hřišti, kde si věří! Hlavně po vstřelené první brance tým úplně ožil a potom si zápas jenom užíval. Padaly zde krásné branky. Nutno vyzvednout dva góly obránců Zbožínka a Vidličky. Ale jakoby se útočníci nechtěli nechat zahanbit, a tak obránce dorovnali a vznikl z toho jednoznačný výsledek pro Zlín.


FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:0
Tento jediný zápas jsem nestihl shlédnout v televizi, ale jak jsem slyšel v rádiu, tak šla Viktorka jednoznačně za třemi body. V domácím prostředí je Viktorka hodně těžkým soupeřem a to bylo osudné hráčům Mladé Boleslavi, kteří určitě na venkovních hřištích nehrají špatně a já sám to mohu potvrdit, když nám dali lekci z produktivity a vyhráli u nás 3:0. V dresu Plzeňských opět řádila dvojice Jarolím, Fillo. Tihle dva borci jsou podle mě největší tahouni Plzně, co se týče hry dopředu, a potvrdili to i v tomhle zápase!


FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 4:2
Teplice otočily nepříznivě se vyvíjející zápas a zařídil to jediný muž, a to Pavel Verbíř. Třemi krásným brankami rozhodl o výhře 4:2. Všechny branky byly nádherné, a tak je pro mě jednoznačně Pavel Mužem kola! Na obou mužstvech se mě líbilo, že šla za vítězstvím a také díky tomu se zrodil takový pro diváky skvělý výsledek. Šest branek v jednom zápase se nevidí jen tak často a věřím v to, že když takový fotbal bude předvádět většina týmů v Gambrinus lize, tak to bude jedině dobře pro český fotbal!


FK Viktoria Žižkov - SK Slavia Praha 1:1
Na velmi těžkém a zmáčeném terénu se hrál náročný zápas. Slavie měla trošku více ze hry, ale obecně je těžké hrát kombinačně na špatném hřišti. A to si myslím pomohlo hodně Žižkovu, protože by pro ně byla Slavie určitě těžším soupeřem, kdyby se hrálo na nějakém vyhřívaném hřišti. A proto bych byl rád, kdyby v nejbližší budoucnosti bylo povinné mít vyhřívaný trávník na každém hřišti. Určitě by to pozvedlo úroveň celé ligy. Ale i tak si za bojovnost, zejména ve druhém poločase, Viktorka zasloužila vyrovnat. Všechno vzal na sebe střídající Kalod, když s vypětím všech sil a nutno dodat i s troškou štěstí propálil všechno, co mu sálo v cestě, a v 90.minutě srovnal a zajistil tak Žižkovu cenný bod s lídrem tabulky.


Sparta - Bohemians 1905 3:1
Sparta v pražském derby ukázala, že je doma hodně silným mužstvem a poměrně jednoznačně si poradila s nováčkem ligy 3:1. Já osobně jsem si myslel, že bude zápas daleko vyrovnanější, už jenom proto, že se jednalo o malé derby a také proto, že Bohemka tahle derby má ráda a předvedla to v domácím zápase se Slavií, kterou smetla bojovností 2:0. Také jsem byl překvapený, že trenér Bílek dal příležitost od začátku mladému Zemanovi, který se mu ale odvděčil gólem a hrál víc než dobře. Po zápase trenér Bílek dokonce označil tohohle mladíka za velkou budoucnost Sparty, tak věřme, že mu to vyjde...

Autor: David Křížka

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*hmmp

Liberec-Most 2:1

Jelikož jsem tenhle zápas sledoval pořádně ještě ve Studiu fotbal, tak jsem došel k jasnému závěru, že jednoznačně byl ovlivněn chybou rozhodčího. I sám Honza Nezmar řekl, že je tohle rozhodnutí rozhodilo a od toho okamžiku nehráli tak soustředěně. Jinak v závěru přišly ještě 3 červené karty, a tak volím tenhle zápas jednoznačně za zápas kola. Liberec jde výsledkově nahoru, pro ně určitě důležité tři body, ale v závěru je mohl potrestat dvakrát exliberecký Holenda, ale nedal a tak berou všechny body kluci z Liberce.

Kvuli tomu, že tam bylo ovlivnění ze strany rozhodčího a tři čk je to zápas kola? :D

FC Tescoma Zlín - SK Kladno 4:0

I když to byla pro Zlín historicky nejvyšší výhra v Gambrinus lize, jejich výkon se mi hodně líbi

:D:D:D

Reagovat
Shevchenko

Jj taky jsem se zarazil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele