1. BUNDESLIGA - 9. KOLO

24.10.2004, 12:23, aktualizováno 25.10.2004, 23:26
Aktuality
Borussia Dortmund se po porážce s HSV nebezpečně přiblížila sestupovému pásmu. Naopak Hannover poprvé v sezóně pronikl do horní poloviny tabulky. Pomohla mu výhra v Mönchengladbachu, za který nastoupili v základní sestavě čtyři Češi. Minimálně do neděle se na špici tabulky opět dostal Wolfsburg. Vyhrály také Brémy, Bayern a Bielefeld. Jediná remíza se zrodila v Kaiserslauternu.


MSV Duisburg - Werder Brémy   0:0

Po počátečním oťukávání hosté náhle udeřili. Krupnikovič rozehrál nakrátko roh, přetáhl centr na Leandra, ten vrátil míč do ohně, kde ho Mertesacker dokázal s tečí Ulicha a Strassera poslat do sítě. Po Gaedeho střele se poprvé předvedl Svěrkoš, ale jeho brejk skončil přihrávkou Fukalovi. Vzápětí Ulich krásně posadil míč na hlavu Broicha, jenže ani on mezi tyče nemířil. Aktivitu Gladbachu však přeťal druhý gól. Domácí Kluge rozehrál roh, ale míč se dostal ke Krupnikovičovi, který s ním nasprintoval k půlicí čáře. Tam se na moment zastavil a skvělým pasem vyslal Cherundola. Domácím v té chvíli selhala jak ofsajdová past, tak brankář Kampa, který špatně vyběhl a Cherundolo ho hlavou přehodil. Přestože se po změně stran očekával velký tlak domácích, hosté si stále byli jistí v kramflecích. Pomohl jim k tomu i rozhodčí. Faul na Broicha byl ve vápně, ne před, jak ukázal arbitr. Předtím ještě znovu hlavičkoval Svěrkoš po centru Heinze, kterého pak nahradil van Hout, jemuž patřily poslední dva střelecké pokusy Borussie. Fukal o přestávce střídal kvůli podezření na poranění kotníku.


Schalke 04 - Karlsruher SC   0:0

I trenér německé reprezentace Klinsmann v hledišti sledoval vynikající první poločas Wolfsburgu. Kromě pokusů Madsena a Lokvence domácí tuto část hry zcela opanovali a vstřelili čtyři regulérní branky, ale jen tři platily. Rozhodčí neuznal gól Karhanovi z přímého kopu pro údajný ofsajd. V tu chvíli ale už Wolfsburg díky hlavičce Thiama vedl. Další dva góly přišly krátce před přestávkou. Brdarič s d'Alessandrem připravili trefu Klimowiczovi a o třetí zásah se postarali sami. Jelikož měli domácí nahráno, patřil druhý poločas Bochumi. Dvě příležitosti měl Trojan, který nahradil Lokvence, ale blíž ke gólu měl aktivní Brdarič. Wolfsburg vyhrál letos už posedmé, naopak Bochum prohrála počtvrté v řadě.


Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk   0:0

Bayernu chybělo osm klíčových hráčů, proto musel například roli špílmachra převzít Frings. Právě on se postaral o první střelu zápasu. Dále ho následovali Linke a Makaay. Od 37. minuty byl zápas zbytečně vyhrocený. Rasmussen na půlce nesmyslně nabral Schweinsteigera a po právu šel pod sprchy. První střelu na Kahna vyslal až z přímáku Prica po změně stran. V 75. minutě se vyrovnal počet hráčů na obou stranách, když Rasmussena po faulu na Lantze následoval Kuffour. Bayern pak narozdíl od Rostocku dokázal skórovat. Střídající Scholl posadil přímý kop na hlavu Sagnola a poté sám zkušeně zakončil brejkovou situaci čtyř proti dvěma. Rostock se tímto zápasem smutně zapsal do dějin. Jako první tým Bundesligy "dokázal" prohrát prvních pět domácích zápasů.


VfL Wolfsburg - Hansa Rostock   0:0

Na Vestfalenstadionu letos Dortmund rozdává body plnými hrstmi. Dalším obdarovaným byl trápící se Hamburk, který pod novým trenérem Dollem hned slavil výhru. Tři body přinesly góly Mpenzy, který využil Barbarezovy přihrávky, a Jarolíma. Jeho gól byl další demonstrací diletantismu v obraně BVB. Tentokrát hlavně v podání Oliseha s Bergdölmem, kteří nechali Barbareze a Mpenzu připravit gólovou střelu pro českého záložníka i přesto, že tuto situaci mohli několikrát vyřešit přinejhorším odkopem. Belgičan Mpenza odehrál za HSV zatím nejlepší zápas a i on mohl skórovat, ale čtvrtá střela hostí třetí gól neznamenala. Mezi domácími byl tradičně nejlepší Koller. Proti jeho hlavičce z první půle musel brankář vytáhnout to nejlepší ze svého repertoáru zákroků. Po přestávce se probudil i Rosický a celý tým. Tři příležitosti zahodil Ewerthon a za faul na Kollera mohla být odpískána penalta. Ovšem jak se závěr stále víc přibližoval, vkrádala se do snažení domácích víc a víc křeč. S nulou na kontě už nepohnuli ani Ricken a Kringe. Po zápase se fanoušci shromáždili před východem a žádali vedení a hráče a o vysvětlení špatných výkonů. Domácí příznivci se už dokonce strachují o holé setrvání v nejvyšší soutěži.


Hertha Berlín - Energie Cottbus   0:0

Po dvou porážkách dokázal Werder v domácí lize opět zabrat. Lví podíl má na třech bodech probuzený tvůrce hry Micoud. 12. minuta přinesla první šanci, ale Ernstovou nabídkou pohrdli Klose i Klasnič. Dále začal úřadovat Micoud. Nejdřív jeho roh poslal do sítě Klasnič, poté Francouz dvakrát zkoušel neúspěšně štěstí sám. Hosté poprvé zahrozili až deset minut před pauzou, střela Müllera však šla nad. Brémy ještě kontrovaly pokusem Stalteriho. Druhý poločas začal další střelou Micouda, kterou následovala velká šance hostujícího Schrotha. Jenže zkušený hráč sám před brankářem zakončoval poněkud ledabyle. Opět se ukázali v dresu Norimberku Slováci. Po Müllerově střele vznikl v domácím pokutovém území závar, který skončil faulem na Vitteka. K penaltě se postavil Mintál a střelou k levé tyči nedal brankáři šanci. Domácí si do konce vytvořili už jen dvě šance, ovšem dokázali vstřelit dva góly. Další roh Micouda využil hlavou Schulz a Ernst zakončil akci Klasniče s Micoudem. Třetímu zásahu Werderu však předcházel rozhodčím přehlédnutý penaltový zákrok domácího Ismaela. Kvůli zranění do zápasu nemohl zasáhnout Nikl.


Arminia Bielefeld - Hamburger SV   0:0

Podle pohledu na dosavadní skóre obou soupeřů se dal očekávat na góly bohatý zápas. Stal se však pravý opak, hlavně kvůli neproměňování šancí. Hned po dvou minutách se ukázal Berbatov, ale Wiese jeho průnik zlikvidoval. Vzápětí přišla největší šance domácích. Jancker nahrál Ammanatidisovi, ten pouze nastřelil gólmana. K dorážce se ještě dostal Zandi, ovšem prázdnou bránu netrefil. Vedle poslali svoje pokusy Berbatov i Juan, stejně jako Zandi. Poločas zakončil zákrok Butta proti hlavičce Janckera. I po změně stran čekali diváci na gól stále marně. Největší příležitost Bayeru měl po Buttově výkopu střídající Voronin, který napálil z 30 metrů míč po jednom odrazu od země. Krásnou střelu však zastavilo břevno. I na domácí ještě čekala jedna šance. Rohový kop se dostal k Hertzschovi, ale jeho střela ze slibné pozice letěla hodně nad. Bez gólového efektu zůstala i Janckerova hlavička ze samého závěru.


VfB Stuttgart - Hannover 96   0:0

Letos v dobré formě hrající Marcelinho se v Bielefeldu postaral o první nebezpečnou situaci. Jeho přímý kop však nadělal domácím míň starostí než následující nešetrný zákrok Kovače na brankáře. Poločas uzavřela hlavička Bobice. Zatímco začátek a konec první půle patřil Berlínu, zbytek stačil domácím ke vstřelení gólu. Buckley, nejlepší kanonýr Bielefeldu, vytěžil ze tří střel jeden gól. Jeho gólové střele k tyči předcházela přihrávka Vaty. Po změně stran byla aktivnější Hertha. Snažil se hlavně Bastürk. Největší šanci po jeho přihrávce spálil Wichniarek, jehož střela se odrazila od tyče k brankářovi. Domácí ve druhém poločase vystřelili jedinkrát. Dammeier trefil z 30 metrů břevno. Obrana v čele s Gabrielem udržela nulu a Bielefeld slaví teprve první domácí vítězství.


Borussia Dortmund - VfL Bochum   0:0

Nejlepší zápas víkendu. Schalke se třemi útočníky v základu i nováček z Mohuče předváděli od začátku velmi pohledný fotbal. Po dvou pokusech Aíltona mohl první gól vstřelit Asamoah, ale centr neusměrnil mezi tyče. Ještě větší šanci skvělým zákrokem zlikvidoval Sandovi brankář. Mohuč hrála stále aktivně, vyloženou šanci si však nevypracovala. Naopak domácí se napotřetí radovali. Varela přihrál Lincolnovi, brazilský záložník sice vyslal střelu jen do tyče, ale od brankářových zad došla na místo určení. Před přestávkou hosté zahrozili střelami Azaouagha a Auera, obě skončily na tribuně. Začátek druhé půle přinesl ofenzivní smršť. Střely Nikoliče, Auera a Caseyho zlikvidoval Rost, na druhé straně Aílton trefil břevno a Sandovu dorážku pohlídal Wache. Další zákrok si připsal po krásné střele Pandera. Branky se ale dočkali hosté. Rost špatně vyběhl, přehlavičkoval ho Auer, jeho střela se odrazila od břevna k Weilandovi a ten s pomocí Bordona dopravil míč do sítě. S odpovědí Schalke nečekalo dlouho. Pander s Lincolnem připravili palebnou pozici Aíltonovi a "Toni" vzápětí slavil svůj první gól v modrém dresu. Radost byla tak velká, že Brazilec nechtěně srazil Erwinovi (maskot Schalke) jeho obří hlavu. Na další velkou příležitost se čekalo až do nastaveného času. Snahu hostí podpořil při rohu i brankář, ale Friedrichovu hlavičku vykopl z čáry Altintop.


Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen   0:0

V prvním poločase se hrálo překvapivě většinou pod taktovkou domácích. Hosté hrozili pouze průniky Hleba, které domácí příliš nevylekaly. Naopak Freiburk získával ze své aktivity mnoho standardních situacích. Jejich exekutor Coulibaly však trefil nejvýš tyč. O gól se postarali jiní. Krupke se na hranici vápna uvolnil a vybídl ke skórování Jašviliho. Druhý poločas začal tlakem Stuttgartu, ze kterého vzešla hlavička Kuranyiho. V dalším rozletu zastavil hosty Stranzl. Zbytečným atakem mimo míč na důrazného Willyho si vykoledoval červenou kartu. Za pět minut spálil největší příležitost Stuttgartu Cacau, když netrefil poodkrytou bránu. Na druhé straně mohl rozhodnou Tanko, ale střela po jeho sólu málem k Hildebrantovi ani nedošla. Poslední dvě střely hostí obstaral Tiffert, ale v nastaveném čase se ještě k dalšímu přímáku postavil Coulibaly. Střelou z velké dálky překvapil Hilebranda a pojistil cenné vítězství.


Tabulka:
1. VfL Wolfsburg970216:921
2. VfB Stuttgart962117:720
3. Bayern Mnichov952214:1017
4. Werder Brémy950420:1115
5. FSV Mainz 05943214:1215
6. Schalke 04950411:1315
7. Hannover 96942313:1014
8. Arminia Bielefeld94238:714
9. Bayer Leverkusen933314:1412
10. Hertha Berlín925210:811
11. 1. FC Norimberk924316:1610
12. SC Freiburg92439:1210
13. B. Mönchengladbach923413:149
14. Hamburger SV930610:179
15. Borussia Dortmund915312:168
16. Hansa Rostock92259:168
17. VfL Bochum914412:197
18. 1. FC Kaiserslautern921610:177


Nejlepší střelci:

8 – Neuville
6 – Cacau, Klose, Mintál
5 – Berbatov, Buckley, Ewerthon, Koller

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*TonyB

Nevím co se děje s Dortmundem před 3(asi ) sézonami předváděli krásný fotbal a teď , jak kdyby ho zapoměli. Neviděl jsem jeho všechny zápasy, ale ty co jsem vyděl mě uplně stačily(myslím tuto sézonu). Chtěl jsem na ně vsadit a teď jsem si vydechl, že jsem si to rozmyslel. Není tady někdo expert na Německou ligu, proč za 3 roky nastal takový sešup Dor. v lize i v Evropě? Přesicení uspěchů, výměna generací, špatná soutěž?

Reagovat
HOST*kuup3R

Dortmund mam taktiez rad ale stara generacia je prec, novy vacsinou juhoamericky hraci su neskuseny a navyse obrovske financne problemy suzuju Dortmund - to sa muselo prejavit aj na hre. <moj nazor>

Reagovat
exmafie

Můj kámoš už třetí týden po sobě vsadil na Dortmund a potřetí mu zkazil tiket...Dortmund naposled vyhrál před dvěma měsíci,když to porovnám,tak to vypadá,že Real vůbec není v krizi,což je další pozitivní fakt...

Reagovat
HOST*Hruza

Dortmund ma neschopne vedeni. Na kazdy zapas prijde aspon 75000 lidi- to se musi nekde projevit. Dal: Srovnani nakupu BVB a Bayernu. Bayern kupuje za levno spickove hráče a Dortmund dal 50milionu DM za furt zranenyho Amorosa. Ewerthona někdo musi naucit nahravat lip postavenejm spoluhráčům. A Marvijk je hlavně pro Brazilce asi moc demokratickej a mirnej trener. Nejvetsi problem je ale obrana. Az(jestli)se vrati C.Metzelder tak to bude podstatne lepsi. Napr. Bergdolmo je odpad z Ajaxu atd. Problemu je hodne, ale horsi uz to byt asi nemuze.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele