1. BUNDESLIGA – 8. KOLO

17.10.2004, 14:19, aktualizováno 17.10.2004, 21:59
Aktuality
V sobotu se hrálo tradičních sedm zápasů. Domácí prohra HSV s Bielefeldem stála hlavu kouče Toppmöllera. Matthias Sammer porazil "svůj" Dortmund a Stuttgart tedy zůstává jediným neporaženým týmem. Nováček z Mohuče porazil loňského mistra. Bayern doma zklamal a prohrál se Schalke. Bochum hrála s Rostockem a Norimberk s Freiburkem.


Schalke 04 - Hertha Berlín   0:0

V dresu 04 se po čtyřzápasovém trestu objevil střelec Aílton, ale dostal se jen do jedné šance a byl střídán. Domácí předvedli mizerný výkon. Ničemu dobrému nenasvědčovalo už rozestavení, kde byl jediný útočník Makaay. Omluvou je snad jedině velká marodka mezi forvardy. Začátek zápasu obohatil mladý rozhodčí Gräfe dvojnásobným přerušením kombinace ve středu hřiště vlastním tělem, ale spravedlivě každému týmu jednou. Prvních 45 minut v podání Schalke se skládalo z jedné nebezpečné střely Asamoaha. Bayern předvedl několik přímáků a Deisler s Makaayem střely ve stylu co nejdál a nejvýš. Po změně stran byl Bayern stále sterilní, ale Schalke vytěžilo z minima maximum. Asamoah nejdřív nedal, ale Altintopův přímý kop poslal hlavou za Kahnova záda. Příležitost Lucía ani další trestňák domácích, tentokrát Makaaye, se neujal a bod nepřinesl ani výlet Kahna při rohu do vápna hostů.

Karlsruher SC - Borussia Dortmund   0:0

Duel čtvrtého s pátým týmem tabulky přinesl velice pěknou podívanou. Ofenzivnímu fotbalu ale dlouho chyběly branky. Šance měli jak domácí Auer a da Silva, tak hosté Borowski, Ismael a Charisteasem. Řecký střelec sice gól dal, ale kvůli údajnému ofsajdu neplatil. Vše si vynahradil v 56. minutě. Micoud ho skvělým pasem vyslal do sóla, které nebyl problém proměnit. Pro Mohuč však zdaleka nebylo nic ztraceno. Trenér Klopp měl totiž velmi štastnou ruku při střídání. Žolíci Weiland a Jovanovič se zásadně podepsali pod obrat v závěru zápasu. Vyrovnání zařídili sami. V nastaveném čase pak po zbytečně ztraceném míči se Micoud ani neobtěžoval vrátit a da Silva s Jovanovičem připravili vítězný gól pro Auera. Obě branky domácích byly skoro jako přes kopírák. Přízemní centr zleva a důrazné zakončení ve vápně.

Hannover 96 - MSV Duisburg   0:0

Mizérie Dortmundu pokračuje. Zatímco v minulých zápasech byl problém BVB v neproměňování šancí, tentokrát bylo špatně všechno. Pouze Koller znamenal pro Hildebranda určité nebezpečí. Hosté se ještě mohou zlobit na rozhodčího Meyera, který nepotrestal Babbelovo stažení Kollera penaltou. Jinak byli domácí jasně lepší. Do přestávky z dálky nebezpečně stříleli Cacau a Meissner a solidní šance nedali Hleb a opět Cacau. V 52. minutě se už Stuttgart zaslouženě radoval. Hinkel prošel s míčem jakoby nic až na hranici pokutového území a po zemi zavěsil. O tři minuty později se domácí fandové radovali znovu. Tentokrát to nezpůsobil gól, ale návrat Kuranyiho na hřiště po zranění. Že z fotbalu nic nezapomněl ukázal vzápětí, kdy v rohu hřiště přehrál Demmela a přihrávku poslal na Cacaua, který z otočky nekompromisně zavěsil. Stejná spolupráce se odehrála ještě jednou, ale Brazilec samostatný nájezd zakončil střelou vedle. Rosický odehrál stejně jako Koller celý zápas, ale vůbec se neprosadil, oba navíc dostali žlutou kartu.

Hamburger SV - VfL Wolfsburg   0:0

Vzkříšená Hertha začíná naplňovat své ambice. Tentokrát si překvapivě lehce poradila s nebezpečným Leverkusenem. V jeho dresu se za celý zápas neprosadili ostrostřelci Franca s Berbatovem. Naopak domácí ofenziva dělala obraně Bayeru od začátku potíže. Marcelinhovu střelu vyrazil Butt, pokus Gilberta vykopl z brankové čáry Nowotny a Marx přestřelil. V 36. minutě prodloužil Bobic na Gilberta a mladý útočník slavil druhý gól v sezóně. Leverkusen v prvním poločase zahrozil jen hlavičkou Nowotnyho po centru Ponteho. Druhé dějství začalo opět pod taktovkou Herthy. Bastürk nahrál Marcelinhovi, jeho střelu Butt vyrazil, akce však skončila faulem hostí. K přímáku se postavil Marcelinho poslal míč do ohně, ke střele se dostal Marx a domácí vedli o dva góly. Vzápětí sice narážečka Schneidera s Freierem přinesla snížení, ale víc Hertha nedovolila. Naopak se dočkal zásahu Marcelinho. Od Bobice dostal přihrávku a sám před Buttem nezaváhal.

Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt   0:0

V sestavě domácích se objevil i Mintál, který měl původně kvůli zranění odpočívat. Dal o sobě vědět hned po deseti minutách, ale jeho střelu z úhlu brankář Golz vyrazil. Další nebezpečí pro hosty znamenal Banovičova střela z přímého kopu. Poté předvedl zákrok i domácí Schäfer po jediné střele hostí na bránu během zápasu. 36. minuta přinesla FCN vedení, když Mintál dotáhl dorážkou do gólového konce snažení Müllera se Schrothem. Na konci poločasu asi zahrál mimo vápno Golz rukou, ale rozhodčí ho nepotrestal. Ve druhé půli Norimberk zaslouženě zvýraznil vedení. Müllerovu přihrávku poslal k tyči Vittek a sólo proměnil Schroth. Čtvrtý zásah ještě málem přinesla spolupráce slovenské trojice Mintál, Vittek, Slovák. Marek Nikl byl střídán v 48. minutě Reinhardtem. Norimberk vyhrál poprvé doma, naopak Freiburk na výhru čeká 6 zápasů.

Hansa Rostock - VfB Stuttgart   0:0

Při nástupu mužstev vyjádřili domácí hráči i fanoušci pobouření nad chystaným propouštěním v místní továrně Opelu. V samotném zápase se jim však příliš nedařilo. Dosud trápící se Rostock začal poměrně aktivně a šance měli Rasmussen, di Salvo a Persson. Domácí odpověděli střelou Zdebela a jedovatými centry Wosze. Do přestávky však jen se štěstím udrželi nulu, protože obránce Colding odvrátil střely Salva a Pricy na brankové čáře. Tito dva hráči hrozili i v druhém poločase. Jednou se do šance dostal i domácí Lokvenc, který odehrál celý zápas, ale gól dal Prica. Jeho falšovaná dalekonosná střela sice nešla do středu branky, ale van Duijnhoven přesto kvůli zakrytému výhledu nezareagoval. Bochum po smolném vyřazení z Poháru UEFA v lize znatelně klesá. Alespoň k bodu nepomohl ani Trojan, který vystřídal v 79. minutě Böniga, ani šance Madsena a Kally.

VfL Bochum - 1. FC Norimberk   0:0

Domácí trenér Toppmöller měl před zápasem nůž na krku. Jeho svěřenci začali dobře. Mpenza s Takaharou měli slibné šance. Na druhé straně nejdřív nebezpečně hlavičkoval Owomoyela, pak dvě šance spálil Skela. Poločas uzavřel domácí Rahn přestřelením prázdné brány. Druhá půle začala opět šancí Mpenzy, na kterou odpověděl Buckley. Skela poté rozehrál roh a hlavičku Owomoyely nezastavil ani na čáře rukou Jarolím. Po další šanci Rahna opět udeřili hosté. Moreira ztratil ve vápně hostí míč, ten se bleskově dostal přes Vatu k Buckleymu, který proměnil samostatný nájezd. Třetí gól mohl dát Skela, ale ani třetí velkou šanci dnes neproměnil. Jarolím i na druhé straně Gabriel odehráli celé utkání, hostující obránce dokonce nastoupil s obličejovou maskou, která chrání poraněnou lícní kost.

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov   0:0

V souboji dvou tradičních týmů a momentálně i sousedů v tabulce bylo k vidění mnoho dramatických okamžiků. Začátek přinesl šance Ulicha a Heinze, obě ale přeťal ofsajd. Nebezpečnou střelu ze střední dálky vyslal hostující Zandi. Tentýž hráč po chvíli rozehrál roh, který Jancker s tečí brankáře Kampy poslal do břevna. Do další šance se opět řítil Zandi, ale Korzynietz dobře přečetl hru. Do přestávky zkoušeli štěstí ještě domácí Broich a Heinz, z hostů Amanatidis a Jancker. Druhé dějství začalo tlakem Borussie. Domácí zamkli FCK ve vápně, ale gól nevytěžili ani za chvíli Neuville a Broich. Až v 54. minutě vybuchl stadion nadšením. Heinz posunul patičkou na Ulicha a ten poslal prudký centr před bránu. Zákrok brankáře Wieseho byl poněkolikáté nedostačující a Neuville s pomocí soupeře dokázal dotlačit míč do sítě. O chvíli později vypukla ve středu hřiště po šlapáku Amanatidise na Broicha šarvátka. Rozhodčí si k překvapení všech přítomných k sobě zavolal Grammozise s Korzynietzem a oběma ukázal červenou kartu. Po několika střelách obou týmů z dálky začal opět úřadovat Neuville. Nejdřív nastřelil z přímáku tyč, poté po Heinzově výborné práci jen o kousek minul. Když mu však namazal hostující obránce Lembi, nejlepší střelec Bundesligy se řítil sám na Wieseho a obloučkem si upevnil výsadní postavení mezi střelci. Heinze nahradil v 88. minutě Svěrkoš, Ulich byl střídán už o 13 minut dřív.

Werder Brémy - Arminia Bielefeld   0:0

Než se dosud vedoucí tým Bundesligy rozkoukal, už prohrával. Centr Tarnata se dostal k Schröterovi a jeho krásná střela skončila v síti. Hosté se osmělili vzápětí, ale Klimowicz ani dvakrát Brdarič neuspěli. Obě mužstva se snažila ale další střely Brdariče a Schrötera změnu skóre nepřinesly. I začátek druhého poločasu byl v režii domácích, ale postupně nedali Cherundolo, Leandro a Schröder. Za hosty se snažil odpovědět Karhan. To už ale přišla 64. minuta. Krupnikovič rozehrál přímý kop, obránci ho sice odvrátili, jenže vzápětí se mezi ně protáhl aktivní Schröter a domácí oslavovali podruhé. Hosté se snažili dál něco vymyslet, ale protože se tentokrát nedařilo d’Alessandrovi, omezil se Wolfsburg už pouze na střelu Kirogy. Právě tento obránce ještě stihl v poslední minutě vyrobit na půlicí čáře obrovskou hrubici. Čerstvý Stendel mu vypíchl míč a sám pádil vstříc třetímu gólu. Jiří Štajner se během zápasu na hřišti neobjevil.

Tabulka:
1. VfB Stuttgart862017:520
2. VfL Wolfsburg860213:918
3. FSV Mainz 05843113:1015
4. Bayern Mnichov842212:1014
5. Werder Brémy840416:1012
6. Schalke 0484049:1212
7. Hertha Berlín825110:711
8. Hannover 96832311:1011
9. Bayer Leverkusen832314:1411
10. Arminia Bielefeld83237:711
11. 1. FC Norimberk824215:1210
12. B. Mönchengladbach823313:129
13. Borussia Dortmund815212:148
14. Hansa Rostock82249:148
15. VfL Bochum814312:167
16. SC Freiburg81437:127
17. 1. FC Kaiserslautern820610:176
18. Hamburger SV82068:176


Nejlepší střelci:
8 – Neuville
6 – Klose, Cacau
5 – Ewerthon, Koller, Berbatov, Mintál

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (6)

Přidat komentář
exmafie

Když vidím ty výsledky,pěkně dojebaná liga to Německo,ještě že na ty geršáky nevsázím...

Reagovat
HOST*

ja viem ty by si radsej na "skvely" Real alebo Manchester - fakt im to ide ako po masle. Vo futbale si nemozes byt nicim isty xapes??

Reagovat
exmafie

proč mám ten pocit,že na Slovensku je to samej génius...

Reagovat
HOST*Velký Mirko

Nie len na Slovensku, aj v Čechách sa to hemží chytrími típkami, ale o tom to je. ...

Reagovat
HOST*

Bohužel máš pravdu. I v Čechách jsou "experti"

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, je nějaký chytrý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele