1. BUNDESLIGA - 7. KOLO

14.10.2006, 01:49, aktualizováno 15.10.2006, 20:19
Komentáře a souhrny
Brémy rozstřílely bezmocnou Bochum 6:0 na jejím hřišti a vyhouply se do čela tabulky. V závěsu je Bayern, ten porazil dosud vedoucí Herthu, a Schalke, které uspělo v Hamburku. Daří se nováčkovi z Aachenu, vyhrál v Mainzu a je čtvrtý. Stuttgart lehce přehrál Leverkusen, Gladbach porazil Wolfsburg, Cottbus podlehla Dortmundu, Hannover a Frankfurt se o body rozdělily, stejně jako Norimberk s Bielefeldem.

Hráči Werderu si vzpomněli na střelecké hody z loňské sezóny a Bochumi uštědřili nevídanou šestigólovou porážku na vlastním hřišti. V první půli se trefil pouze Hunt, když dorazil pokus Diega. Ani po Schulzově gólové hlavičce to na debakl ještě nevypadalo, jenže v závěrečné čtvrthodince inkasovali domácí ještě čtyřikrát. Ve třech z nich měl prsty Diego, zvláště jeho sólo ze 77. minuty potěšilo oko divákovo. Poslední slovo měl Naldo, jemuž se konečně podařilo skórovat dělovkou z přímého kopu.

Do Allianz Arény zavítala Hertha a vůbec jí nevyšel úvod utkání. V deváté minutě Podolski skvěle uvolnil Makaaye a ten nezaváhal. Za šest minut připravil branku Sagnolovi Pizarro. Když se po nádherné kombinaci celého týmu trefil i Pizarro, vypadalo to na jasný zápas. Jenže po Carově rohu se prosadil Fathi a kontaktní branku zaznamenal ranou pod břevno Pantelič. Bayern však dnes nastoupil se třemi útočníky a všichni se prosadili. Podolski běžel v 78. minutě od půlky na Fiedlera a nedal mu šanci.

Na výhru stále čeká Hamburk. Že domácí nečeká nic dobrého, naznačila už šestnáctá minuta. Mathijsen špatně odkopl míč, čehož využili bratři Altintopové, Halil přetlačil Wickyho a poslal svůj tým do vedení. Domácí v 30. minutě vyrovnali, pak je však oslabil vyloučením za dva hloupé fauly kapitán Jarolím. Sanogo zahodil penaltu a ke slovu se opět dostali hosté. Hamit Altintop nacentroval před bránu, kam si naběhl stoper Bordon a Kirchstein neměl po jeho hlavičce šanci. Varela v závěru ještě běžel sám na brankáře, ale skóre se už neměnilo.

Po nevalném začátku se začíná dařit Stuttgartu. Proti Leverkusenu zářil v jeho dresu mladý útočník Mario Gomez. Ve dvaadvacáté minutě převzal od Hilberta míč, proběhl až k vápnu a přesnou střelou k tyči zaznamenal vítězný gól. Domácí byli celý zápas o dost lepší, za Bayer kontroval jen Schneider střelou do tyče. Stuttgart mohl přidat ještě víc, než jen dva góly. Ale uspěl jen Boka, jehož pokus tečoval mimo dosah Butta Schneider a Hitzslperger, který zakončil brejk dalekonosnou střelou.

Gladbach nezačal proti Wolfsburgu moc dobře – v šestnácté minutě poslal hlavou po rohu do vedení hosty Madlung. Domácí však měli štěstí. Kahého nepovedená střela se odrazila od Klugeho do tyče a Peer Kluge ji dokázal dorazit do sítě dřív, než se stihl ze země zvednout brankář Jentzsch. Druhou branku daroval Gladbachu Stegmayer, který se nechal hloupě v rohu obehrát a Neuville měl před bránou snadnou práci. Jako třetí z domácích se trefil Degen. Kahe zatáhl brejk po pravé straně a Degen jeho pas ukázkově zpracoval na prsa a skóroval.

Šestou remízu v sedmém zápasu si připsal Frankfurt. Domácí Hannover zaznamenal branku jako první, úspěšným střelcem byl Hašemian. Íránský útočník využil dobré přihrávky Brdariče, obešel brankáře a napodruhé prostřelil dobíhající obránce. Hannover po pádu Husztiho kopal pokutový kop, ale Tarnata skvěle vychytal Pröll. Šancí v tomto zápasu k vidění mnoho nebylo, hosté však dokázali vyrovnat. Štajner pokazil rozehrávku, už se zdálo že to domácí obrana zvládne, ale Amanitidisovu střelu vyrazil Enke jen k Meierovi a bylo vyrovnáno.

Náramně se daří nováčkovi z Aachenu. Po páteční předehrávce dokonce poprvé v historii vedl ligu, po sobotních zápasech mu patří stále vynikající čtvrtá příčka. V Mohuči vedli žlutočerní po první půli o jednu branku. Blízko třetímu úspěchu byl blízko krátce po změně stran Ebbers, ale trefil jen tyč. Zadařilo se mu až v 78. minutě. Domácí Mainz musel útočit a hosté měli prostor na brejky. Schaudraff se dostal až před bránu, Wache jeho střelu vyrazil, Rösler však vrátil míč na malé vápno a Ebbers poslal míč do odkryté brány.

Tabulka:
1. Werder Brémy741218:913
2. Bayern Mnichov741211:713
3. Schalke 0474129:713
4. Alemannia Aachen740313:1012
5. B. Mönchengladbach74039:912
6. 1. FC Norimberk72508:411
7. Borussia Dortmund732210:911
8. VfB Stuttgart732213:1311
9. Hertha Berlín724112:810
10. Eintracht Frankfurt71609:79
11. Arminia Bielefeld722310:108
12. Bayer Leverkusen722310:118
13. Energie Cottbus72239:118
14. 1. FSV Mainz 0571427:107
15. VfL Wolfsburg71334:86
16. Hannover 9671338:166
17. Hamburger SV70528:105
18. VfL Bochum71156:154



Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

WERDER!

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš překvapuje neuvěřitelné množství remíz Frankfurtu vůbec v Německu se hraje často plichta

Reagovat
dadoprso

na naší ligu ale nemaj

Reagovat
HOST*

Německá liga bohužel není tak kvalitní.....................

Ale snad se to do budoucna zlepší........

Reagovat
HOST*

Německá liga bohužel není tak kvalitní.....................

Ale snad se to do budoucna zlepší........

Reagovat
smazaný uživatel

nejvic asi kazdyho prekvapilo ze nedal gol Miroslav Klose

Reagovat
HOST*1860

Viděli ste tu penaltu proti norimberku pro bielefeld? něco neuvěřitelného, do souboje golman a Wichnarek, ten si míč posunul a v zápětí vylétl asi dva metry do vzduchu, člověk by řekl, že nadskočil, ale pro pana merka to byl jasný penaltový zákrok, neuvěřitelné, takého kkta už sem dlouho neviděl..

Reagovat
HOST*Basty31

Bayern 4ever................konečně to přišlo................

Reagovat
smazaný uživatel

Némecka Liga tenhle rok je překvapivě vyrovnána to se mi libi od 1 místa po 9. jenom 3 body to je bomba jsem zvědavý co se ještě stane a kdo získá titul a kdo pujde do LM či UEFA

Reagovat
HOST*1860

dlouhodobou formu jsou schopni udržet jen tři týmy-Bayern, Schalke a Bremen, ostatní by podle mě neměly do boje o titul po podzimu zasáhnout..

Reagovat
HOST*1860

dlouhodobou formu jsou schopni udržet jen tři týmy-Bayern, Schalke a Bremen, ostatní by podle mě neměly do boje o titul po podzimu zasáhnout..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele