1. BUNDESLIGA - 27. KOLO

02.04.2005, 23:07, aktualizováno 04.04.2005, 20:17
Aktuality
Útočník Hannoveru Jiří Kaufman zazářil na půdě Kaiserslauternu. Vstřelil dvě branky a zajistil svému týmu tři body. Dostihy Bayernu a Schalke dál pokračují, vyjasňuje se naopak boj o předkolo Ligy mistrů, protože Stuttgart odvezl všechny body z Brém. K mohutnému finiši se nadechl Rostock, v zápase naděje porazil Mohuč.


Bayern Mnichov - VfL Bochum   0:0

Domácí celkem s přehledem potvrdili roli favorita. Ve čtvrté minutě sice musel střídat kvůli následkům střetu s Wiblishauserem Sand, ale jeho nástupce Hanke dokázal vstřelit dva góly. Ve 24. minutě nádherně vyskočil na přímý kop Lincolna a trefil horní růžek Schäferovy branky. Ve 36. minutě Aílton obral o míč Reinhardta a připravil Hankemu druhé gól. Ještě do přestávky přidal Aílton třetí pojišťující branku, když po přihrávce Vermanta Schäfera přehodil. Hned po změně stran mohl Hanke zkompletovat hattrick, ale trefil jen tyč, naopak na druhé straně centroval Slovák a k překvapení všech dokonale zaskočil domácího brankáře Rosta, který na jeho centr nedosáhl. To ovšem byla výjimka. Domácí jinak zápas kontrolovali, další branka v hostující síti byla jen otázkou času. Po neúspěšných hlavičkách Bordona a Hankeho se ujala až Lincolnova technická střela. Brazilský záložník ale měl zakončení hodně snadné, po narážečce s Asamoahem snad ani zaváhat nemohl.


MSV Duisburg - Energie Cottbus   0:0

Ani ve Wolfsburgu nevydržel jeden z útočníku na trávníku příliš dlouho. V 6. minutě musel Pizarra se zraněným svalem nahradit krajan Guerrero. Domácí začali aktivně ale přímý kop Petrova efektně kryl Kahn a dělovka Topiče šla nad. Ve 29. minutě si na Fringsův centr naběhl Schweinsteiger a volej nasměroval Jentzschovi do protipohybu. Poté se do útoku vydal Lizarazu. Jenže obránci ho pokryli a Lizarazu při posledním pokusu o udržení míče nesmyslně tvrdě zajel do Ryttera. Na místě by bývala byla červená karta, rozhodčí byl bohužel jiného názoru. Příjemněji se koukalo na akci ze 45. minuty. Schweinsteiger se u lajny uvolnil a předložil míč Makaayovi, jeho střelu sice Jentzsch vyrazil, ale nebohý Hofland míč srazil do branky. Nejblíže gólu byli domácí v 50. minutě, kdy palič šanci Topič nastřelil tyč. Definitivně rozhodla 55. minuta. Mladík Schweinsteiger korunoval svůj velmi dobrý výkon a našel centrem přesně Fringsovu hlavu.


VfB Stuttgart - Hamburger SV   0:0

První půle byla v porovnání s možnostmi obou mužstev hotovou tragédií. Ke střelbě se dostával jen Klasnič a to hlavně díky chybám hostující obrany. Zato po přestávce se bylo na co dívat. Hned po změně stran Hlebův roh poslal hlavou do sítě Meißner a zápletka byla na světě. Za čtyři minuty vyslal Klasniče za obranu Jensen, chorvatský kanonýr nasadil Hildebrandovi jesle a bylo vyrovnáno. Vedení zpět hostům mohl vrátil Hleb, ale velice nadějný brejk zakončil hodně nepřesnou přihrávkou. V 84. minutě přejel Ismael u lajny Stranzla a po druhé žluté kartě měl pro dnešek padla. Ostatní ještě čekala závěrečná fáze zápasu a na tři body pomýšleli oba soupeři. Rozhodnutí se zrodilo v 87. minutě. Po Hlebově nahrávce střílel Kuranyi jen do Reinkeho, ale do vápna rychle vletěl Tiffert, chladnokrevně si přehodil Reinkeho a střelu do prázdné brány si už mohl v klidu vychutnat. Stuttgart tak nakročil do 3. předkola Ligy mistrů, na Brémy má už náskok čtyř bodů.


Eintracht Frankfurt - 1. FC Norimberk   0:0

Plány hostí na zisk tří bodů dostaly trhlinu už v devatenácté minutě, kdy Aogo našel za obranou Kruppkeho, který z úhlu prostřelil brankáře Wächtera. Druhý gól mohl přidat zakrátko Koejoe, ale jeho excelentní hlavičku Wächter vytáhl. V 30. minutě musel kvůli obnovenému zranění střídat Lauth a na hřiště se dostal Moreira. Krátce před přestávkou se právě on zasloužil o vyrovnání, když po přihrávce Barbareze prostřelil Golze. Druhý poločas už příliš pohledného fotbalu nenabídl. Za domácí jen Koejoe ukázal, že hlavičkovat umí opravdu dobře, ale Wächter byl znovu na místě. Hamburk zase málem zopakoval brankovou spolupráci z prví půle, jenže Moreira Golze nepřehodil. V 77. minutě srazil Aogo Barbareze a bosenský záložník to nenechal jen tak. Domácí mladík se nestačil divit, když k němu Barbarez pohotově vystartoval, vzal doslova do kleští jeho tvář a vysvětlil, že takhle by to opravdu nešlo. Rozhodčí Barbareze za jeho extempore poslal do šatny.


Schalke 04 - Hansa Rostock   0:0

Leverkusen nutně potřeboval získat tři body, aby si zachoval šance na Ligu mistrů, proto začal aktivněji. Jenže domácí velmi dobře bránili a vylekal je pouze Voronin, jehož nůžky z nulového úhlu skončily na břevně. Druhých pětačtyřicet minut bylo o něco záživnějších, hlavně díky domácím. Jakmile trochu přidali, hned se začaly rodit brankové příležitosti. Buckley se svou hlavičkou ještě neuspěl, ale po individuální akci Skely se v 66. minutě pohotově prosadil Dalovič. K vyrovnání mohl Bayer přijít velice lacino, ale Francova nepovedená střela skončila po teči Gabriela těsně vedle. Potvrzení vedení měl na kopačce Buckley, jenže po přihrávce Pinta mu nedovolil optimálně zakončit mladíček Castro. Rozhodnout mohl i střídající Duro, mířil však také nad. Proto se Bielefeld o výhru strachoval do posledních okamžiků. Domácí se sice stáhli do obrany, přesto jednou Bayer neuhlídali. Hain však Berbatova vychytal a body zůstaly doma.


Hertha Berlín - Werder Brémy   0:0

Z prachbídného fotbalu, hlavně v prví půli, se už v Kaiserslauternu stala bohužel tradice. Tentokrát navíc domácí nezískali ani bod, mají proto o čem přemýšlet. Trenér Jara sice dělal, co mohl, ale ani kompletní přestávková výměna útoku vůbec nepomohla. Měnili totiž i hosté a střídající Kaufman převážil misky vah jednoznačně na hannoverskou stranu. Hostům stačili všehovšudy dvě povedené akce ke třem bodům, a ty se počítají. V 71. minutě rozehrál přímý kop Krupnikovič, v nacvičeném signálu pokračoval Zuraw, který míč vrátil před bránu, kde hlídkoval Kaufman a bez problémů zavěsil. I akce z nastaveného času začala u Krupnikoviče, pokračovala přesnou přihrávkou De Guzmana a zakončoval opět Kaufman, který měl znovu dost prostoru k přesnému zakončení. Jiří Kaufman poprvé ve své kariéře vstřelil dvě branky jednom zápase a hlavní měrou se zasloužil o domácí porážku Kaiserslauternu, na kterou se čekalo velice dlouho, šest měsíců.


VfL Wolfsburg - Hannover 96   0:0

Litmanen se zraněným stehnem jen na tribuně sledoval počínání svých spoluhráčů ve veledůležitém zápase. Pokud Rostock chtěl zachovat reálné šance na setrvání v první lize, musel nutně vyhrát. Hned v úvodu měl branku na dosah di Salvo, ale z ideální pozice hlavičkoval jen do brankáře Wacheho. Brankou skončila až akce ze 41. minuty. Dlouhý aut prodloužil za sebe di Salvo a nestřežený Thomas Rasmussen prostřelil Wacheho. Zatímco v prvním poločase Mohuč vystrkovala růžky a Schobera občas prověřila, tak v půli druhé se jen čekalo na zvýšení náskoku domácích. Povedlo se po třiadvaceti minutách. Maul se uvolnil u postranní čáry a jeho prudký pas prošel celým vápnem až k Hartmannovi, který z první překonal Wacheho podruhé. Třetí branku mohl ještě přidat v závěru Allbäck, ale z dobré pozice vystřelil příliš slabě. Rostock se tak přiblížil k patnáctému Norimberku na nadějných pět bodů a o záchranu se ještě popere.


Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen   0:0

Přestože Jan Koller chtěl do zápasu zasáhnout, kvůli zranění musel zůstat na tribuně. Ze začátku měla sice více ze hry Hertha, ale stačila jedna povedená akce domácích a vše bylo obráceně. Akci začal na půlící čáře u Ewerthona. Brazilský útočník pokračoval i bez míče do vápna, kde byl rázem sám a umístil Smolarkův centr do branky. Borussia rázem byla lepší a úspěšná dvojka zakrátko vyprodukovala druhý gól. Ewerthon přihrával na volného Rickena, ale směr přihrávky změnil Madlung a míč se dostal do vápna k Smolarkovi, která vstřelil třetí branku v sezóně. Hosté se snažili po přestávce o aktivnější hru, dlouho se to však nedařilo. Pomohla až utěšená střela Friedricha z osmnácti metrů. Berlínský obránce převzal míč od Salihoviče a ze slušné dálky trefil levý růžek Weidenfellerovy brány. Ani tato náhodná branka nedokázala Herthu vybičovat k náporu, obrana Dortmundu také působila poměrně pevným dojmem. BVB už na pohár UEFA ztrácí jen 6 bodů.


Arminia Bielefeld - Karlsruher SC   0:0

I Bochumi po sedmadvaceti kolech chybí k záchraně už jen pět bodů. Domácí měli zápas dlouho pod kontrolou. Úvodní branku vstřelil ve 30. minutě Kluge díky dobré práci ve vápně úřadujícího Svěrkoše. I na druhém úspěchu měl podíl český mladík. Svěrkoš byl na půlce faulován, rozhodčí ponechal výhodu a po Klugeho přihrávce se v lize poprvé trefil další mladík Jansen. Dobrou střeleckou formu potvrdil opět Lokvenc. Po narážečce Wosze s Bechmannem pohotově umístil míč přesně k tyči. Domácí viditelně znervózněli, další bodovou ztrátu nechtěli dopustil. Kouč Advocaat dokonce poslal na čtvrthodinku na hřiště Heinze, který nahradil neproduktivního Neuvilla. Bochum vycítila šanci a brankáře Kellera zaměstnali Preuß a Wosz. Rozhodlo se až v nastaveném čase. Při přímém kopu se vydal do vápna brankář van Duijnhooven, Wostův centr posunul hlavou na Meichelbecka a po jeho střele si srazil míč do vlastní branky střídající obránce Pletsch.


Ideální jedenáctka 27. kola podle Kickeru:

Weidefeller (BVB) - Meißner (Stuttgart), Bordon (Schalke), Gabriel (Bielefeld) - Kluge (Gladbach), Aogo (Freiburg), Skela (Bielefeld), Schweinsteiger (Bayern) - Ewerthon (BVB), Hanke (Schalke), Kaufman (Hannover)


Tabulka:
1. Bayern Mnichov27175552:2556
2. Schalke 0427182745:3056
3. VfB Stuttgart27156648:3151
4. Werder Brémy27145856:3047
5. Hertha Berlín271111547:2644
6. Hamburger SV271421148:4344
7. Bayer Leverkusen27127847:3543
8. Hannover 96271151131:3038
9. Borussia Dortmund27108934:3738
10. VfL Wolfsburg271211441:4437
11. 1. FC Kaiserslautern271061133:3636
12. Arminia Bielefeld271051231:3735
13. FSV Mainz 0527861334:4330
14. B. Mönchengladbach27781230:4329
15. 1. FC Norimberk27771345:5328
16. VfL Bochum27581437:5623
17. Hansa Rostock27581425:5123
18. SC Freiburg27381621:5517


Nejlepší střelci:

21 – Mintál
15 – Buckley
13 – Aílton
12 – Klose, Makaay, Berbatov, Marcelinho, Voronin
11 – Koller, Cacau, Barbarez


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bych do Kaufmana neřekl...

Reagovat
HOST*

Někdy se holt zadaří

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*stam

NAJLEPSI!!!

Reagovat
HOST*burák

tak proč šel dolů v 70. minutě? měl přece eště dát hattrick a vyrovnat!!!

Reagovat
HOST*

Bayern mnichov je nejlepší u nás atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*derek

Borussie obě dneska 3:0

Reagovat
HOST*JANO

MINTAL SAM NA VSETKO NESTACI.Z PREHLADOM VEDIE V TABULKE STRELCOV A PRITOM JEHO TYM HRA O ZACHRANU.NASTRIELAL POLOVICU VSETKYCH GOLOU SVOJHO MUZSTVA A TO HOVORI ZA VSETKO.JEDNODUCHO POTREBUJE ESTE NIEKOHO VEDLA SEBA!

Reagovat
HOST*

Bez pochyby

Reagovat
HOST*burák

Stuttgart střídal třikrát v 90. minutě, to sem snad ještě neviděl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele