1. BUNDESLIGA - 26. KOLO

18.03.2006, 19:45, aktualizováno 19.03.2006, 21:49
Aktuality
Róbert Vittek tentokrát vstřelil "jen" dvě branky, jeho Norimberk však hlavně díky němu porazil Brémy. Hattricku dosáhl frankfurtský Ioannis Amanatidis a pomohl rozstřílet Duisburg 5:2. Hamburk dokázal vyhrát ve Wolfsburgu, Mainz v Leverkusenu, domácí výhry si připsaly Dortmund a Hannover. Remízou skončil jen zápas Gladbachu se Stuttgartem. V neděli Bayern přehrál Schalke a Hertha porazila Bielefeld.

Ve skvělé formě hrající Norimberk jasně přehrál Brémy. Hosté přežili bez úhony první tutovku Saenka, daleko horší následky měl souboj Fringse s Glauberem, po kterém musel brémský záložník střídat. Na gól se čekalo do 21. minuty a asi ho nemohl vstřelit nikdo jiný než Róbert Vittek. Slovenský střelec převzal kousek za půlkou balón od Cantaluppiho, udělal několik rychlých kroků a za chvilku už suverénně zakončoval. Druhá gólová akce začala u Jana Poláka. Český reprezentant poslal perfektní balón Vittekovi a ten uviděl nabíhajícího Schrotha, který trefil odkrytou bránu. Hostujícímu celku se vůbec nedařilo, k náporu se dostal až po přestávce. V 57. minutě dostal od Borowskiho přesnou přihrávku Klose a stihl přehodit Schäfera. O výhře domácích definitivně rozhodl Vittek po narážečce s Polákem.

Hamburk přijel na půdu Wolfsburgu s jasným cílem získat tři body. Úvod však patřil domácím. Spršku střel ale hosté přečkali, navíc musel hřiště opustit zraněný útočník Hanke. Rozhodnutí přinesla dvaadvacátá minuta. Barbarez vysunul Lautha, který zachoval chladnou hlavu a obstřelil Jentzsche. Zbytku zápasu už vládly obrany. Jedinou velkou příležitost už měl jen Barbarez po nahrávce Jarolíma, jeho laxní oblouček však skončil v zámezí. Při odchodu do šaten po první půli sklidili aktéři zápasu Gladbach – Stuttgart silný pískot, nepředvedli totiž zhola nic. Druhá půle byla naštěstí o dost lepší. Branka Svenssona ještě kvůli faulu Sonck neplatila, ale Fukalova hlavička po rohu Polanskiho byla regulérní a domácí vedli. Za šest minut se nechali ve středu hřiště přehrát Tiffertem, následovala přesná přihrávka na Cacaua a vyrovnání. Stuttgart mohl dokonce vyhrát, ale v závěru Meissner netrefil z pár metrů odkrytou branku.

Vytrvalý tlak Dortmundu přinesl proti Lauternu ovoce ve 25. minutě. Buckley obral o míč Skelu a přihrál Dedemu, který se trefil přesně k tyči. Právě chybující Skela se však v nastaveném čase prvního poločasu postaral o vyrovnání, když s pomocí špatně postaveného brankáře Gentenaara skóroval z přímého kopu. Vedení na domácí stranu se vrátilo v 64. minutě. Odonkorův centr vrátil volejem před bránu Buckley a Kehl pohotově střílel k tyči. Skóre se už neměnilo, zvonila jen konstrukce brány. Sanogo hlavičkoval do břevna a Degen mířil do levé tyče. S Lukasem Podolskim jen na lavičce chtěli Kolínští v Hannoveru zlomit své neúspěchy, domácí je však téměř k ničemu nepustili. Jediná branka padla v 39. minutě. Štajnerovi se nepovedla střela, Brdarič ji poslal do brankáře Badeho, do sítě ji dopravil až dorážející Hashemian.

Do dobré formy se dostávají fotbalisté Mohuče. V Leverkusenu musel v úvodu po nechtěném přišlápnutí od Thurka odstoupit obránce Nowotny a zadní řada Bayeru poté nepůsobila vůbec jistě. První pohromu znamenala 34. minuta. Madouni prohrál hlavičkový souboj, Thurk míč poslal rychle Zidanovi, který trefil horní růžek Buttovy svatyně. Podruhé inkasovali domácí v 64. minutě, když proti Abelovu dlouhému pasu Butt špatně vyběhl a Zidan ho přehlavičkoval. Bayern už stihl jen snížit hlavičkou Freiera. Střelecké hody si užívali diváci ve Frankfurtu. Ti duisburští už po třinácti minutách odcházeli, jelikož jejich tým prohrával už tříbrankovým rozdílem. Poté však Bodzek využil špatné Rehmerovy rozehrávky a Lavčič nezaváhal sám před Nikolovem a bylo hned o co hrát. Jenže domácí našli střeleckou pohodu z první půle a přidali dva góly – Amanatidis zkompletoval hattrick, Copado proměnil druhou penaltu a Cris ještě hlavičkoval do tyče.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov431011:110
2. VfL Bochum42118:77
3. Arminia Bielefeld42117:67
4. Eintracht Frankfurt42115:47
5. Hamburger SV42114:37
6. Werder Brémy42115:77
7. Schalke 0441308:56
8. MSV Duisburg42027:56
9. Hertha Berlín42025:56
10. Borussia Dortmund42026:76
11. Karlsruher SC42024:56
12. Hannover 9642025:76
13. Bayer Leverkusen41214:25
14. VfL Wolfsburg41126:74
15. VfB Stuttgart41124:64
16. 1. FC Norimberk41123:54
17. Energie Cottbus40222:62
18. Hansa Rostock40041:70

Zbývající zápasy
29.03.2008
Hansa Rostock - VfL Wolfsburg
Hannover 96 - VfB Stuttgart
Werder Brémy - MSV Duisburg
Karlsruher SC - Schalke 04
1. FC Norimberk - Bayern Mnichov
VfL Bochum - Borussia Dortmund
Energie Cottbus - Hertha Berlín
Hamburger SV - Arminia Bielefeld
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*

Brémy se nějak zadrhly

Reagovat
smazaný uživatel

Vittek??? Co sa stalo???

Reagovat
smazaný uživatel

on to dotáhne ještě na kopačku, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

heh ked to dotiahne na kopacku tak sa podkopem pod zem..

Reagovat
HOST*mikefull

Čemu se divíte,vždyť v Czech soccer manager to byl nejvýhodnější kauf,tak je logický,že vyhraje kopačku

Reagovat
smazaný uživatel

hej hej ale to este v 2001ke ne?

Reagovat
HOST*mikefull

Jasné - dokonce i ve 2000 a 99ce

Reagovat
smazaný uživatel

diky za tip

Reagovat
smazaný uživatel

Nurnberg jede....

Reagovat
smazaný uživatel

jj a od poharu uefa ich deli iba 6 bodov hh je to tam vzacne vyrovnane

Reagovat
smazaný uživatel

Prial bych im to, ten Vittek je teraz neskutočný

Reagovat
smazaný uživatel

taky burgu fandim..

Reagovat
HOST*

To si snad ze me schalke dela prdel nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi hrac zapasu Polak.. zalozil vsechny akce, na dva goly nahral a jeste trefil tyc... nabira formu pred MS, jinak vittek jistota v zakonceni...

Reagovat
smazaný uživatel

jinak TSV konecne vyhral, bohuzel na postup uz to asi neni, musel by se stat zazrak..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele