1. BUNDESLIGA - 26. KOLO

20.03.2005, 12:44, aktualizováno 21.03.2005, 17:24
Aktuality
Hned čtyři Češi se zapsali mezi střelce. Lokvenc, Rosický a Štajner pomohli svým týmům k zisku tří bodů, jen trefa Svěrkoše na body nestačila. Nejlepší fotbal se hrál asi v Hamburku, kde uspěl Dortmund. Výhra však byla vykoupena odstoupením obou Čechů. Po dlouhé době pořádně zabrala Bochum a smetla Wolfsburg.


Werder Brémy - MSV Duisburg   0:0

Zápas začal pěkně zostra, první Lauthovu střelu s námahou vyrazil Weidenfeller. V desáté minutě van Buytena napálil Kehl, hned po něm Koller do břicha a do třetice střílel Rosický. Jeho přízemní rána však už Byutena nezasáhla a skončila v síti. Borussia hrála velmi aktivně, po přímém kopu Kollerova dlouhá noha nedosáhla optimálně na míč, proto Wächter ošidnou situaci zvládl. Nezvládlo ji ale Kollerovo stehno, přesněji stehenní sval a místo Kollera musel na hřiště Ewerthon. Rosický po vstřelené brance měl zakrátko napilno i při obranné práci. Ve vápně ho obelstil Jarolím a Rosa ho musel faulovat. Protože ale Jarolím neměl chuť válet se po trávníku a dělat teatrální pády, snažil se ze všech sil zákrok ustát. Přes velkou snahu byl Weidenfeller rychlejší, což nemění nic na tom, že penalta měla být odpískána. Aktivitu převzali domácí a hostující obrana se náhle musela pořádně ohánět. Obrovský zmatek způsobil Beinlichův trestňák. Nejvýš na něj totiž vyskočil Metzelder a namířil do břevna vlastní brány, v dezorientované obraně dýchala odkrytá svatyně na Takaharu, jenže z toho byla jen tyč a míč se odrazil mimo dosah číhajících střelců. Tlak HSV pokračoval, van Buyten nádherně našel Barbareze, Weidelfeller však včas vyběhl a nenechal se přehodit. Krátký byl až ve třicáté minutě na hlavičku Benjamina, kterého našel Beinlich. Weidenfeller sice zasáhl, jenže za brankovou čarou. Hosté mohli ještě před přestávkou vyrovnat. Poprvé se předvedl Ewerthon a za obranou našel Rickena, ten však trestuhodně mířil jen do boční sítě. Po Kollerovi musel ze hřiště i Rosický, kterého příliš oslabila chřipka. V 57. minutě se k přímému kopu opět postavil Beinlich. Tentokrát nehledal žádného ze spoluhráčů a byla z toho excelentní přímá střela. S odpovědí ze stejného soudku ale za čtyři minuty přispěchal Ricken. Jeho standardku nadzvedl Klingbeil, který Rickenovi pomohl k premiérové trefě tohoto druhu. Zápas byl otevřený až do samotného závěru. Rozhodnutí přinesla nepovedená ofsajdová past Hamburku. Po rohu Rickena, který před branku vrátil Smolarek se totiž na čáře zapomněl Benjamin a Ewerthon využil nebývalé volnosti k rozhodující trefě.


Energie Cottbus - Hertha Berlín   0:0

Rostocku se proti Bayernu daří, proto byli hosté před zápasem plni sebevědomí. Hned zkraje je mohl zchladit Makaay, ale z přímého kopu trefil dělovkou jen břevno. Naopak na druhé straně nacentroval Hartmann a Möhrle hlavičkoval přesně. To ale bylo ze strany Rostocku až do devadesáté minuty vše. Taktovku samozřejmě převzal Bayern, první hlavičkoval Demichelis nad. Poté Lizarazu nešetrně vběhl do brankáře Schobera a po právu uviděl žlutou kartu. Ve 41. minutě odčinil své zaváhání při prvním gólu Lucio, když po Pizarrově přihrávce propálil Schobera. Před změnou stran zkoušel štěstí i Pizarro, jeho bomba však mezi tyče nemířila. O přestávce se opět na hřiště dostal Schweinsteiger s cílem rozhýbat zatím trochu těžkopádnou ofenzivu. Hned na uvítanou nasimuloval pád v šestnáctce, rozhodčí nezaváhal a tasil žlutou kartu. Lépe si počínal Pizarro, který z velkého úhlu vystřelil a díky teči Perssona i zaskočil Schobera. Opět byl poměrně hodně vidět obránce Demichelis. Jeho radost z gólu však utnul rozhodčí, když správně kvůli předchozí teči Lucia odpískal ofsajd. Pojistku přidal až Ballack. Po souboji s Möhrlem se sám postavil k penaltě a trefil nádherně horní růžek. V nastaveném čase se ještě zaskvěl Kahn, když zlikvidoval superšanci Pricy.


VfL Bochum - Borussia Dortmund   0:0

Diváci na Ruhrstadionu asi nevěřili vlastním očím. Jakoby domácí hráči právě dnes chtěli odčinit všechny bídné výkony, které je dostaly až do pásma sestupu. Vše načal v 15. minutě Edu hlavičkou po rohu Wosze. Ve 24. minutě Lokvenc zpracoval míč, odstavil obránce a poslal ideálně míč do běhu pro Wosze, který posléze zamířil přesně k tyči. Třetí branka padla ve 38. minutě, skóroval opět Edu a asistenty byli opět Lokvenc s Woszem. Hned po rozehrání ztratil míč Quiroga a Lokvenc postupoval k brance, překvapivě vystřelil a trefil vingl Jentzschovy brány. První „neúspěch“ domácích zaznamenal Preuß, který trefil jen břevno. V brankostroji pokračoval až Madsen, když do odkryté branky zakončoval pěknou akci Wosze a Böniga. Až za hrozivého pět nula začali být hosté nebezpeční, první střelu Petrova van Duijnhooven vytáhl na břevno. Symbolického úspěchu dosáhl právě Petrov, v 71. minutě využil nahrávky Karhana a prostřelil van Duijnhoovena.


1. FC Norimberk - Bayern Mnichov   0:0

První poločas souboje trápících se týmů patřil trochu překvapivě hostům. K nejaktivnějším patřil tradičně Neuville, ale branku ani dnes nevstřelil. V prvních čtyřiceti pěti minutách dvakrát nebezpečně střílel, na nejnadějnější přihrávku však nedosáhl. Branku musel vstřelit Svěrkoš. V 31. minutě na něj obrana Hannoveru trochu zapomněla, dostal milimetrovou přihrávku od Böhmeho a obstřelil Enkeho. Do druhé půle nastoupila v dresu domácích útočná dvojka Kaufman, Štajner. Kaufman se vzápětí řítil sám na Kellera, ale trefil jen tyč. V roli nahrávače si počínal lépe, v 59. minutě našel Štajnera, který míč napálil nekompromisně do brány. Otočit výsledek se domácím podařilo za čtvrt hodiny. Přímý kop Krupnikoviče hlavou přistrčil Paunovič připravenému Viniciusovi. Vedení domácí v poklidu udrželi, vymykal se pouze nešetrný skluz hostujícího Thijse na Paunoviče, za který mohla klidně být udělena červená karta.


Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt   0:0

V úvodním dějství stříleli pouze Mintál a Brémy. Zatímco domácí kanonýr do sítě míč nedopravil, hosté byli o poznání přesnější. Nejdřív sice trefil Borowski jen tyč, Klasnič však poté dvakrát skóroval. Ve 22. minutě hlavičkoval po centru Stalteriho a v závěru poločasu na něj obrana úplně zapomněla. Jelikož se na špatné práci domácí obrany zásadně podílel i Nikl, do druhé už nezasáhl. Norimberk druhý poločas zahájil aktivně, jenže po Kießlingem zahozeném sólu byly Brémy opět lepší. Ovšem hostující hráči byli taktéž neúspěšní. Klasnič trefil z úhlu břevno a Valdez hlavičkoval vedle. Branka padla až v 69. minutě. Mintálovu střelu Reinke vyrazil jen k volnému Kießlingovi, který neměl problém ji dorazit. Domácí dokonce sahali po vyrovnání, ale Aidooa zastavil praporek rozhodčího, který se pohříchu přehlédl.


Karlsruher SC - Schalke 04   0:0

Obrozená Hertha počítala s třemi body, ale Bielefeld ji na začátku pořádně zatopil. Owomoyela střílel dvakrát z dobrých pozic nad a Vata trefil z voleje břevno. Vše se pro domácí v dobré obrátilo ve 29. minutě, když Max po přímém kopu Marcelinha propálil vše, co mu stálo v cestě. Totéž si zopakoval v minutě padesáté šesté. Tentokrát nahrával Bastürk a Marx střílel o zem, čímž přehodil Haina. Třetí branku mohl záhy přidat Rafael, ale sólo po Owomoyelově hrubce zužitkovat nedokázal. Nejlepší střelec Herthy, Marcelinho, se dnes neprosadil, jeho nejnebezpečnější pokus skončil na boční síti. Kontaktní branku na druhé straně málem vstřelil Owomoyla jenže pouze vyrušil z celozápasového klidu brankáře Fiedlera a donutil ho předvést svůj reflex. V poslední minutě se ještě dočkali diváci třetí branky. Friedrich nahrál Bastürkovi, který udělal zasekávačku a přesně vystřelil.


Hansa Rostock - VfL Wolfsburg   0:0

Z Kaiserslauternu se v poslední době vyklubal hodně nepříjemný soupeř, Leverkusen se ale doma o body obrat nenechal. V třinácté minutě otevřel skóre Callsen-Bracker, když perfektní hlavičkou poslal do sítě standardku Krzynowka a oslavil premiérovou ligovou trefu. Po vstřelené brance ale příliš nestíhal svou hlavní činnost – defenzivu, zabrat mu dával hlavně Altintop, který po dvaceti minutách nevyužil samostatného nájezdu. Další brejk nevyužil Riedl, když mířil vedle. Druhé branky se BayArena dočkala už po třiceti vteřinách druhé půle. Schneider nádherně prošel nekoncentrovanou obranou soupeře a předložil ideální pas Voroninovi. Schneidera zakrátko napodobil Krzynowek, ale na jeho pas Berbatov nedosáhl a dorážka Ponteho mezi tyče nešla. Domácí měli ještě dvě příležitosti. Jenže Voronin hlavou netrefil odkrytou bránu a Ponteho střelu pohlídal Ernst.


Hamburger SV - Arminia Bielefeld   0:0

Už v 18. vteřině zahájili domácí loupež všech bodů. Lincoln ztratil míč, Thurk ho po lajně zatáhl a nacentroval před bránu, kde jeho centr ještě Weiland prodloužil na Gerbera, který mířil přesně k tyči. Schalke mohlo brzy vyrovnat, ale Aíltona nesprávně zastavil ofsajd. Na druhé straně rozhodčí ze stejného důvodu neuznali gól Auerovi, a opět to bylo chybné rozhodnutí. Vstřelení branky byl blízko i da Silva, jeho hlavičku z čáry odvrátil Lincoln. Potvrdit vedení mohl krátce po změně stran Auer, ale zbytečně se snažil přihrávat, navíc špatně. Naopak hostům se podařilo vyrovnat. Vše začalo střelou Hankeho, kterou Wache jen vyrazil. K dorážce se už Hanke nedostal, protože ho nedovoleně zastavil Noveski. Přestože Wache vystihl směr Lincolnovy penalty, nedosáhl na ni, byla totiž velmi přesná. 79. minuta rozhodla o tom, že doma zůstanou trochu překvapivě všechny tři body. Weiland trochu z nouze nacentroval před branku, kde se do míče technicky vložil Thurk a překvapil brankáře Rosta.


Hannover 96 - VfB Stuttgart   0:0

Úvodních pětadvacet minut bylo z pohledu Stuttgartu jednoznačně nejlepších. Nejdřív sice Kuranyiho chybně zastavil praporek asistenta, ale hlavně se domácím podařilo vstřelit branku. Ve 20. minutě na roh Hleba naskočil Babbel a trochu kuriózně hlavičkoval do své nohy, od které se míč odrazil do brány. Po zbytek zápasu se domácí trápili, pokud se vůbec dostali do nějaké příležitosti, tak je vychytal Golz, nebo neměli přesnou mušku. O nevídanou situaci se postaral rozhodčí, když doslova obral u půlící čáry Antara o míč, který se přes Solda a Hleba dostal ke Cacauovi do vyložené příležitosti, jenže Brazilci selhala muška. Hosté měli největší možnost skórovat po dvou třetinách zápasu. Po nevinném centru Bajramoviče a zaspání domácí obrany se Aogo akrobaticky natahoval po míči, ale chyběly mu milimetry a dokázal trefit jen tyč. Domácí už hrozili jen ze standardních situací, které ale zakončovali maximálně doprostřed Golzovy brány, kde hostující brankář neomylně vládl.


Tabulka:
1. Bayern Mnichov26165549:2553
2. Schalke 0426172741:2953
3. VfB Stuttgart26146646:3048
4. Werder Brémy26145755:2847
5. Hertha Berlín261111446:2444
6. Bayer Leverkusen26127747:3443
7. Hamburger SV261411147:4243
8. VfL Wolfsburg261211341:4137
9. 1. FC Kaiserslautern261061033:3436
10. Hannover 96261051129:3035
11. Borussia Dortmund2698932:3635
12. Arminia Bielefeld26951230:3732
13. FSV Mainz 0526861234:4130
14. 1. FC Norimberk26771244:4928
15. B. Mönchengladbach26771228:4128
16. VfL Bochum26571435:5422
17. Hansa Rostock26481423:5120
18. SC Freiburg26371620:5416


Nejlepší střelci:

21 – Mintál
15 – Buckley
12 – Klose, Makaay, Berbatov, Aílton, Marcelinho, Voronin
11 – Koller, Cacau, Barbarez


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čěši se v tomto kole nějak rozstříleli, né?

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, eště škoda, že musel dolů brzo Koller, ten by se taky trefil.

Reagovat
HOST*

no konecne tu sou statistiky...

Reagovat
HOST*

Pro autora : O Bundeslize teď na galaxii nic není. Na eurosportu je slabej sestřih. Bylo by dobré okomentovat všechny zápasy bundesligy. Jinak vůbec netušim, co se na trávnících děje. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný strachy, na všechno se dostane. Jen to bohužel není vždycky hned, ale v dohledný době se to tu určitě objeví

Reagovat
HOST*

Ta ballackova penalta byla wundršén

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele