1. BUNDESLIGA - 25. KOLO

13.03.2005, 16:16, aktualizováno 15.03.2005, 19:37
Aktuality
Brémy se nevzpamatovaly z debaklu v Lyonu a doma proti Mohuči získaly jen bod. Proto po dnešním souboji může Schalke nebo Bayern vést už o devět bodů. Schyluje se k velké bitvě o pohárové příčky, tentokrát si polepšili Hamburk, Hertha a Wolfsburg. Zabojoval i Rostock, který vyhrál druhý zápas v řadě.


Borussia Dortmund - Karlsruher SC   0:0

Lepší začátek se domácí nemohli přát. V páté minutě vybojoval míč na půlce Freier, převzal ho Ponte, který bez výraznějších problémů přeběhl celou půlku hřiště a přesnou střelou k tyči skóroval. O šest minut později se Bayeru povedla další akce. Babič našel před odkrytou bránou Voronina, za záchrannou brzdu zatáhl obránce van Burik a stáhl ho k zemi. Červená pro van Burika, penalta pro Butta. Domácí brankář ji spolehlivě proměnil, už po pětadvacáté v kariéře. Vypadalo to na pohodové vítězství Leverkusenu, jenže ve 24. a 29. minutě Marcelinho nehledal lépe postavené spoluhráče a pálil přesně k tyči. V závěru poločasu ještě připravil stoprocentní příležitost pro Wichniarka, jenže ten selhal. V druhém poločase pokračovala Hertha v nastoleném tempu a Butt byl díky pokusům Marcelinha a Marxe v permanenci. V 62. minutě přiťukl míč Marx Neuendorfovi a dokonalý obrat skóre byl dokonán. Bayeru málem utekly všechny tři body. Vyrovnání přišlo až pět minut před koncem poté, co Schneider vyškolil Madlunga a míč naservíroval Voroninovi.


Hertha Berlín - Schalke 04   0:0

V hustém sněžení šli hosté do vedení už ve druhé minutě, když Schlickeho centr doputoval až k Lauthovi, který ho poslal do protipohybu brankáře Haina. Vyrovnat se hned snažil Buckley, ale Wächter zatím odolával. Prosadil se až Porcello, který zužitkoval přímý kop nařízený po nasimulovaném pádu Vaty. Zde dnes poprvé zaváhal Wächter, protože střelu skoro do prostředku brány musí chytit. O šest minut později se sice hostující brankář po hlavičce Porcella zaskvěl, ale míč poskakující kousek před čárou pohodlně dorazil do sítě Vata. Další obrat skóre nachystal Hamburk. V 38. minutě vyskočil na Beinlichův trestňák Barbarez a v nastaveném čase se další standardka Beinlicha odrazila od zdi k Boulahrouzovi, který z velkého úhlu překvapil Haina. Při tlaku domácích utekl v 71. minutě Lauth, nahrál nabíhajícímu Mahdavikiovi. Už se zdálo, že Íránec svou příležitost propásl, ale nakonec vystřelil a počtvrté překonal brankáře. Hamburku trochu ztížil bránění výsledku Brečko, který dostal po zbytečně tvrdém faulu u čáry druhou žlutou kartu, ale víc než snížit se už domácím nepodařilo. Navíc i tento kontaktní gól padá na vrub Wächtera, protože hlavička Buckleyho mu vypadla z náruče a míč se dokutálel za čáru.


Arminia Bielefeld - Werder Brémy   0:0

Mladík Koejoe strhl v 7. minutě poprvé vedení na stranu domácích. Po Jašviliho nahrávce svedl souboj s Niklem a gólem ztrestal jeho nedůraz. Ovšem Koejoe se podílel i na vyrovnání, když dělovku Müllera tečoval mimo dosah Golze. Mohlo být ještě hůř, kdyby Kizanejšviliho neopatrná teč neskončila na břevně vlastní branky. Na další příležitost se čekalo až do 59. minuty. Jašvili s Kruppkem předvedli krásnou akci a Bajramovič zakončoval do odkryté brány. I dál byli domácí nebezpečnější, jenže Antar trefil hlavou tyč a při dorážce se nedokázal vzepřít fyzikálním zákonům a z leže hlavičkoval jen slabě. O pár minut později se domácí oprávněně zlobili na rozhodčího, protože Nikl ve vápně Jašviliho jednoznačně fauloval. Ke konci si vzal slovo Mintál. Pět minut před koncem zčistajasna dostal přesnou přihrávku od Mülera a prostřelil Golze. A v nastaveném čase tělem odzbrojil nedůrazného Kruppkeho, vyměnil si míč s Larsenem a přehodil bezmocného Golze. Svým jedenadvacátým gólem v sezóně se opět přiblížil jak německé, tak evropské koruně krále střelců.


1. FC Norimberk - VfL Bochum   0:0

Allbäcka na hřiště nepustila horečka a jeho náhradník di Salvo zařídil v duelu dvou horkých kandidátů sestupu tři body pro domácí. První branku mu rozhodčí pro údajný ofsajd ještě neuznal, ale v 36. minutě van Duijnhooven jen vyrazil střelu Maula před sebe a di Salvo ji nebojácným skluzem dorazil. V nastavené čase první půle trefil Litmanen hlavou břevno, druhou branku zařídil opět di Salvo. Po Pricově příhře udělal v rychlosti kličku a obstřelil Duijnhoovena. Pojistku přidal krátce poté nádhernou dalekonosnou ránou Prica. Jediné zaváhání domácí obrany přišlo v 70. minutě, kdy byl Lokvenc s Eduem naprosto nepokrytý.


MSV Duisburg - Hannover 96   0:0

Už v šesté minutě rozhodl o osudu utkání Menseguez. Štajner před vápnem ztratil míč, Petrov ho hbitě přihrál Menseguezovi, který prostřelil Enkeho. Záhy sice Hannover málem odpověděl, ale Cherundolova teč skončila na břevně Jentzschovy brány. Svou chybu mohl napravit Štajner, jenže hlavičkoval z gólové pozice nad. Poté, kdy Enke skvělým zákrokem zlikvidoval střelu Klimowicze, se hra přestěhovala téměř výhradně před domácí branku. Ovšem Cherundolo trefil zase jen břevno a zbytek, včetně ataků kolegy Enkeho při závěrečných standardkách, pokryl Jentzsch.


Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus   0:0

Poslední střetnutí rozhodl Neuville svým gólem rukou a od té boby se datuje střelecká krize, kterou neprotrhl ani dnes. První překvapil Lembi, když nečekaně udělal kličku a ohrozil Kellera. Z závěru první půle nakopl trestňák Sforza přímo do vápna, kde se přes Fukala a van Kerckhovena důrazem prosadil Altintop. Hosté byli po celý zápas neškodní, tentokrát se neprosadil ani Svěrkoš hrající od začátku. Naopak jim pomohl rozhodčí, když po faulu Fukala na Seitze neodpískal penaltu. Brankáři Kellerovi přálo štěstí při většině vážnějších pokusů domácích, protože se jim většinou nepodařilo optimálně zakončit.


Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen   0:0

Vynikající brankář Wache a nezbytná dávka štěstí, to jsou příčiny bodového zisku Mohuče na horké půdě v Brémách. Domácí trenér Schaaf oproti ostudnému vystoupení v Lyonu vyměnil tři obránce, ale Davala se kvůli svým chybám už o přestávce vrátil na lavičku. Jeho útočníci se naopak činili. Největší příležitost připravili Micoud s Valdezem pro volného Ernsta, který přehazoval Wacheho, jenže míč přistál jen na břevně. Další břevno zasáhl Valdez po skvělém zákroku Wacheho. Hostující brankář ochránil svou svatyni i před dalšími střelami a zdá se, že krize Mohuče je definitivně zažehnána.


VfL Wolfsburg - Hamburger SV   0:0

Přímý střet dvou nejvážnějších aspirantů na mistrovský titul musel už v 8. minutě opustit Asamoah zraněn poté, co absolvoval tvrdý souboj s trojicí soupeřů. Samotný fotbal nebyl nic moc, protože převládla snaha nedostat gól a čekat na chybu soupeře. Nadlouho největší příležitost propásl v úvodu Aílton, když ho Kahn vychytal, stejně jako dorážejícího Sanda. Po dalším odrazu od Kahna stačilo jen trefit odkrytou bránu, ale brazilský útočník přestřelil. Vyprodaný stadion zabouřil poprvé zásluhou Ballacka, který drsným faulem poslal k zemi Kobijašviliho. Za domácí odpověděl Krstajič šlapákem na Pizarra a taktéž obdržel celkem mírnou žlutou kartu. Větší chybu vyrobil až v závěru půle Krstajič, když špatně zpracoval míč, jenže Guerrero jen nastřelil Rosta. Další příležitost Guerrera při rohu zneškodnil reflexivním zákrokem Rost. V 70. minutě fauloval kousek před šestnáctkou Demichelis Sanda a k přímému kopu se nepostavil nikdo jiný, než Lincoln. Potvrdil pověst výjimečného střelce standardních situací, na střelu o břevno neměl Kahn nárok. Trestňáky z větší vzdálenosti kope Bordon, jeho dělovku však Kahn vyrazil. Závěrečný tlak Bayernu kupodivu vůbec nepřišel, naopak Lucio se ukopl a Lincoln mohl definitivně rozhodnout, jenže mířil těsně vedle. Schalke se tedy dostalo o tři body před Bayern na čelo tabulky, kde se vyhřívá po dlouhých 128 kolech.


VfB Stuttgart - Hansa Rostock   0:0

Úvodní dějství orámovaly dvě velké příležitosti hostí. V úvodu Stranzl tečoval přímý kop Hleba těsně vedle, ve 43. minutě Stuttgart domácí doslova zamkl ve vápně a Hinkelův přesný centr poslal za Weidenfellerova záda hlavou Meißner. Další pohromě zabránil Brzenska, když krátce po přestávce na poslední chvíli z brány vykopl Kuranyiho lob. Domácí se výrazněji prosadili až tři minuty pop přestávce, kdy Rosický uvolnil Smolarka, kterého srazil Meira – červená karta, penalta. Jenže Kollerovi ji skvělým způsobem chytil Hildebrand. Znovu se Hildebrand zaskvěl po umístěné Kollerově hlavičce. Hostující brankář byl opět skutečnou oporou, i zásah po střele Brzensky rozhodně nepatřil k těm tuctovým. Hosté odpovídaly rychlými protiútoky, Tiffert však trefil při tom nejpovedenějším jen nohy Weidenfellera. V poslední minutě Tiffert sebral míč Dedemu, poslal ho Hlebovi, kterého zastavil ve vápně Wörns. Následovala druhá červená i další penalta. Hosté ji díky Meißnerovi proměnili a o třech bodech již nebylo pochyb.


Tabulka:
1. Schalke 0425172640:2753
2. Bayern Mnichov25155546:2450
3. VfB Stuttgart25136645:3045
4. Werder Brémy25135753:2744
5. Hamburger SV251411045:3943
6. Hertha Berlín251011443:2441
7. Bayer Leverkusen25117745:3440
8. VfL Wolfsburg251211240:3637
9. 1. FC Kaiserslautern25106933:3236
10. Hannover 9625951127:2932
11. Arminia Bielefeld25951130:3432
12. Borussia Dortmund2588929:3432
13. 1. FC Norimberk25771143:4728
14. B. Mönchengladbach25771127:3928
15. FSV Mainz 0525761232:4027
16. Hansa Rostock25481322:4820
17. VfL Bochum25471430:5319
18. SC Freiburg25371520:5316


Nejlepší střelci:

21 – Mintál
15 – Buckley
12 – Klose, Makaay, Berbatov, Aílton, Marcelinho
11 – Koller, Cacau, Barbarez, Voronin


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*Jano

Go Mintal GO

Reagovat
HOST*burák

jen se nezblázni

Reagovat
HOST*

Schalke si titul zaslouží. jen tak dál...

Reagovat
HOST*burák

hlavně ať titul nevyhraje Bayern. Jen to ne

Reagovat
HOST*

Schalke to neudrzi.Od 28 kola,mu zacnou tezsi souperi.Jen ne Schalke mistrem!!!!!!!

Reagovat
HOST*

přesně tak Bayern má lepší los.

Reagovat
HOST*Lukas

Prdlajs, krome zacatku je schalke v liye jasnym kralem. kam se na nej hrabou bavoraci

Reagovat
HOST*

Bavoráci jsou tento rok nejlepší!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele