1. BUNDESLIGA - 24. KOLO

04.03.2006, 20:04, aktualizováno 05.03.2006, 19:37
Aktuality
Tvrz jménem Allianz Aréna poprvé padla - Bayern podlehl 1:2 Hamburku. Po 18 zápasech zabral Köln a odnesla to Hertha, doma prohrála 2:4. Brémy hrály 1:1 v Leverkusenu, stejně jako Dortmund doma s Mainzem, Schalke veze tři body z Hannoveru, Norimberk hattrickem Róberta Vitteka přehrál Duisburg. Díky výhře nad Bielefeldem se na šesté místo posunul Gladbach, Frankfurt remizoval s Wolfsburgem.

Dosud nedobytná tvrz Allianz Aréna konečně padla! Postaral se o to Hamburk, který tak s Bayernem bude letos mít stoprocentní bilanci. Husté sněžení, vítr a rozbahněný terén nedovolily týmům předvést technický fotbal, rozhodovala tvrdost a bojovnost. Bayern se poprvé připomněl střelou Pizarra, HSV odpověděl nebezpečným centrem Takahary, který skončil těsně vedle branky Kahna. V 16. minutě poslal hosty drzým gólem do vedení Demel. Ballack k němu odvrátil přímý kop Van der Vaarta a všichni čekali zprava centr před bránu. Jenže Guy Demel se pokusil zaskočit Kahna a povedlo se mu to - brankář skočil po předpokládaném centru a nedosáhl na Demelův pokus. Do konce poločasu se hlavně bránilo a nikdo nechtěl udělat chybu. O přestávce poslal trenér Magath do hry Karimiho, jenže Íránec musel po souboji s Barbarezem střídat, jelikož si přetrhal vazy v kotníku. Místo Karimiho se na hřiště dostal Scholl a podařilo se mu hru Bayernu osvěžit. Svůj přímý kop poslal těsně vedle, za chvíli Pizarrovu střelu perfektním zákrokem vyrazil Wächter. V 83. minutě se domácí vyrovnali a střelcem byl právě Mehmet Scholl. Ballack mu před vápnem přiťukl míč a drobný záložník trefil z první přesně k tyči. Jenže Bayern jakoby se spokojil s bodem a hosté vycítili šanci. Velkou příležitost Takahary ještě pokryl Kahn, ale minutu před koncem už ani on nedokázal zabránit ve skórování de Jongovi. Van der Vaart rozehrál přímý kop, Sagnol nechal Jonga trestuhodně bez dozoru a nizozemská posila přesnou hlavičkou rozhodla zápas kola.

Už ve třetí minutě se měnilo skóre v Leverkusenu. Borowski poslal přesný míč na Kloseho, po jehož střetu s Juanem rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K jeho zahrání se postavil Frings, a přestože Butt si na míč sáhnul, Brémy vedly. Po spálených šancích Berbatova a Babiče domácí zaslouženě vyrovnali ve 41. minutě. Barnetta skvělým pasem vyslal do úniku Berbatova, který si tentokrát počínal suverénně. Druhá půle se už obešla bez větších šancích, hosté se mohou zlobit na rozhodčího, že po hrubém faulu na Borowskiho nevyloučil Nowotnyho.

Do sestavy Schalke nakoukl uzdravený Azaouagh a hned nahradil tvůrce hry Lincolna. V Hannoveru modrému týmu vyšel úvod. Ve 20. minutě kopal Kobiašvili přímák a Poulsen perfektně hlavičkoval. O osm minut později dostal balon Bajramovič, rychlosti obhodil Bajramoviče a překonal podruhé Enkeho. Ve druhé půli už Schalke takovou převahu nemělo a Hannover pořádně kousal. V 73. minutě hrál ve vápně rukou Poulsen a po druhé žluté šel ze hřiště. Domácí poté kopali penaltu a Brdaričův neúspěšný pokus dorazil Christiansen. Víc už domácí nedokázali i proto, že při několika šancích a závarech měl brankář Schalke Rost velké štěstí.

Souboj trápících se Herthy a Kolína skončil pohromou pro domácí. V dresu Herthy je smolařem dne mladík Boateng, který krásnými střelami orazítkoval obě tyče. První půle vůbec nesignalizovala střelecké manévry druhého poločasu, krátce po změně stran však padly tři branky ve čtyřech minutách. Skóre otevřel střelou z otočky Podolski, vzápětí zvýšil volejem Streller. Domácí sice snížili pohotovou bombou Panteliče, jenže pak Podolski přesprintoval Sambu a se štěstím prostřelil Fiedlera. Po Bastürkově přihrávce znovu snížil Pantelič, ale za dvě minuty vlétl do otevřené obrany Podolski a poslal míč před prázdnou bránu Scherzovi.

Nejen Rosický ale také brankářská jednička Weidenfellr chyběla Dortmundu proti Mohuči, takže si svůj bundesligový debut odbyl Gentenaar. První větší šanci měl Smolarek, jemuž míč nešikovně přihrál obránce Abel, ale polský útočník míč do sítě nedopravil. Gólu se Borussia dočkala ve 27. minutě, když po rohu uklidil odražený míč do brány Christian Wörns. Mohuč se zlepšila ve druhé půli a po zásluze v 53. minutě vyrovnala. Zidan přehlavičkoval Brzensku, odražený míč napálil Thurk a Gentenaar neměl šanci. Hosté mohli zápas dokonce otočit, ale po faulu Brzensky na Thurka trefil Zidan jen pravou tyč.

Fotbal plný pohybu a agresivity předváděl celých devadesát minut Norimberk, odměnou je jasná výhra nad Duisburgem. Už v osmé minutě načal svůj hattrick Róbert Vittek, když poslal do sítě přihrávku Saenka, kterou mu pustil efektně Jan Polák mezi nohama. Stejná trojice se podepsala i pod druhou branku. Polák ve středu hřiště vybojoval míč, Saenko ho převzal a po sprintu přesně našel nabíhajícího Vitteka. Hosté na hru domácích nenalezli žádnou účinnou zbraň, první šanci měl až po hodině hry Lavrič. Navíc po faulu na Schrotha musel kvůli dvěma žlutým do sprch Tararache. V závěru poslal dlouhý míč na Kiesslinga Polák a zdálo se, že brankář Koch ho pohodlně zachytí, jenže mu míč utekl a Kiessling poslal Vittekovi na zlatém podnose výzvu k hattricku.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov431011:110
2. VfL Bochum42118:77
3. Arminia Bielefeld42117:67
4. Eintracht Frankfurt42115:47
5. Hamburger SV42114:37
6. Werder Brémy42115:77
7. Schalke 0441308:56
8. MSV Duisburg42027:56
9. Hertha Berlín42025:56
10. Borussia Dortmund42026:76
11. Karlsruher SC42024:56
12. Hannover 9642025:76
13. Bayer Leverkusen41214:25
14. VfL Wolfsburg41126:74
15. VfB Stuttgart41124:64
16. 1. FC Norimberk41123:54
17. Energie Cottbus40222:62
18. Hansa Rostock40041:70

Zbývající zápasy
15.03.2008
Hansa Rostock - Hertha Berlín
Hannover 96 - Arminia Bielefeld
Karlsruher SC - Eintracht Frankfurt
Werder Brémy - VfL Wolfsburg
VfL Bochum - VfB Stuttgart
Schalke 04 - MSV Duisburg
Energie Cottbus - Bayern Mnichov
Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk
Hamburger SV - Borussia Dortmund


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

robko vittek (musel mat stastie jak ... ) ale bayern no hamburgu sa dari bude z nich celkom slusny hrac do LM

Reagovat
smazaný uživatel

teda teď sem se vrátil dom a valim vočadla. sem mrtě zvědavej na zejtřejší, vlastně dnešní, sestřih matchů...

Reagovat
HOST*

nurnberg do toho... doufam ze hamburk neskoncil dohaneni bayernu jen vitezstvi ve vzajemnym zapase..

Reagovat
HOST*1860

to sem psal ja 1860

Reagovat
Shevchenko

proč se nepříhlásíš?

Vittek je hodně dobrý, ještě ať se chytí Polák i s Mintálem

Reagovat
HOST*lukas366

ty asi nemas dobre informacie,lebo mintal je dokonca sezony zraneny..

Reagovat
Shevchenko

sakra ja zapomel!

Reagovat
HOST*derek

Myslim že se Polák už chytil, teď hrál skvěle a i poslední zápasy měl slušný.

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dal, hrozne jim fandim... dokazujou ze si nezaslouzi hrat jen o udrzeni, kadr maj kvalitni...a polak se konecne chytil i v klubu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele