1. BUNDESLIGA - 19. KOLO

01.02.2005, 20:21, aktualizováno 02.02.2005, 23:59
Aktuality
Bayern měl dobrou příležitost odskočit všem pronásledovatelům, ale na hřišti Herthy jen remizoval. Nejlepším týmům se přiblížili Leverkusen a Brémy, vyhrát dokázal i Freiburg. Jan Koller se podílel gólem na dělbě bodů v zápase dvou Borussií.


Bayer Leverkusen - Hamburger SV   0:0

Dortmundu se letos na domácí půdě příliš nedaří a dnešní zápas to jen potvrdil. Po devíti minutách na sebe poprvé upozornil Koller, jeho hlavička skončila v náruči Kellera. Další centry posílal před bránu hostí Evanilson, ale ani Kringe nemířil přesně. Na druhé straně mohl jít sám na brankáře Svěrkoš, jenže si špatně zpracoval míč a následná střela skončila hodně nad. Ve 30. minutě rozehrál domácí Dede přímý kop, Kollera sice všemi způsoby zkoušel zastavit Pletsch, Dino se zastavit nenechal a na jeho hlavičku byl Keller krátký. Dede se nechtěně podílel i na vyrovnání. Krátce po změně stran srazil centr jen k číhajícímu Klugemu, který zamířil přesně k tyči. Zbytek zápasu se dohrával většinou na polovině domácích, ovšem ani Gladbach si už žádnou gólovou příležitost nevytvořil. Diváky dostal do varu jen Thijs, když kopem jak z asijského bojového umění zasáhl v obličeji domácího Rickena.


VfL Bochum - Energie Cottbus   0:0

Ze souboje bratrů Altintopových vyšel vítězně domácí Halil. V prvním poločase sice brankové příležitosti počítalo pouze Schalke, jenže Sand hlavou netrefil po rohu prázdnou bránu, Lincoln přestřelil a Aíltona vychytal Ernst. Možná nejdůležitějším momentem zápasu bylo zranění hostujícího stopera Bordona. Po jeho odchodu se totiž začaly objevovat povážlivé mezery v obraně Schalke. V 57. minutě dal hostům lekci moderního fotbalu Halil Altintop. Nejdřív předvedl velký důraz, získal míč, pak díky dobré technice obešel dva hráče a předložil gólovou výzvu před Amanatidise. Vyrovnat mohl vzápětí Aílton, jenže Ernst ho i podruhé vychytal. Domácí opět zdobila dravost, což demonstroval svým průnikem do vápna Seitz. Tam ho za dres zatáhl Krstajič a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Blank a nezaváhal. Konec zápasu provázela zbytečná nervozita, kterou způsobil nešetrným a nepotrestaným úderem loktem do obličeje Waldocha Amanatidis.


Hannover 96 - Karlsruher SC   0:0

Ostře spolu kontrastují dvě jarní vystoupení hráčů z Norimberka. Nejdřív bídný výkon doma proti Lauternu, teď skvělý výkon na hřišti Stuttgartu. Do brány se navíc musel postavit kvůli zranění Schäfera poprvé v kariéře Klewer. Už v šesté minutě ideálně nahrál Daun Svenu Müllerovi a ten se trefil přesně k tyči. Další gól zaznamenal Schroth, když hlavou využil Mintálův centr. Až potom se domácí probrali a zaměstnávali Klewera. Kuranyi dokonce vsítil po zmatku gól, ale rozhodčí ho správně kvůli ofsajdu neuznal. Opravdový tlak Stuttgartu přišel po přestávce. V 52. minutě nacentroval Hleb před bránu, kde stál obránce Meira, elegantně míč zpracoval a trefil kontaktní gól. O vyrovnání se postaral Szabics, který byl v souboji před Klewerem důraznější než Cantaluppi. Domácí se už už nadechovali k rozhodujícímu tlaku, když přišel šok v podobě Mintálova gólu. Slovenský kanonýr nejdřív přihrál Schrothovi, ten byl faulován, Mintál tedy opět převzal míč a prostřelil Hildebranda. Aby toho nebylo málo, hosté stihli přidat i čtvrtý zásah. Při zoufalém tlaku Vfb se ujal míče Mintál, rozvážně se sním proběhl a přesnou přihrávkou našel Schrotha, který si s ní poradil.


VfL Wolfsburg - MSV Duisburg   0:0

Hosté začali velice aktivně a jen smůla zabránila Trojanovi skórovat. Do centru Zdebela se totiž vložil i domácí Schneider a míč skončil nad brankou. Po necelé půlhodině hry se Bayeru podařilo přečíslit obranu, ale Ponte trefil jen levou tyč, naštěstí z boku dobíhal Krzynowek a dokázal trefit odkrytou bránu. Za tři minuty zvýšil Voronin, když pas Freiera chytře umístil pod vybíhajícího brankáře Vandera. Protože se ještě do přestávky hostům zranili Knavs a Meichelbeck, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Beznaděj Bochumi demonstroval v 70. minutě Maltritz. Odkopával jednoduchý míč od vlastní svatyně, jenže trefil jen clonícího Ponteho a míč se dokutálel do brány. To nevydrželi hostující fanoušci a skandováním „Sestup, sestup“, dávali jasně najevo, jaké šance svému týmu dávají. To ti domácí dávali svou spokojenost najevo vyvoláváním jména nového sportovního ředitele – Rudiho Völlera. Přes všechno špatné se hosté mohli dočkat alespoň čestného úspěchu, ale Misimovič, z podobné pozice jako Trojan, také přestřelil. Povedené domácí vystoupení ještě nenápadnou střelou korunoval Freier.


1. FC Norimberk - Hansa Rostock   0:0

Po nepovedeném utkání na Bayernu udělal trenér HSV tři změny, dotkly se i Davida Jarolíma, který tentokrát vůbec nenastoupil. Po nepovedené střele Barbareze si hosté vytvořili hlavně díky množství standardních situací územní převahu, ale Peickenhagen byl vždy na místě. Nejvíc starostí měl s dělovkou Babatze a technickou střelou da Silvy. Branku vsítili nejdřív domácí. Mpenza přihrál Barbarezovi a jeho střelu tečoval nešťastně mimo dosah vlastního brankáře Noveski. Mohuč se rychle oklepala a zaslouženě vyrovnala, když si za obranu na přímý kop da Silvy naběhl Auer. Ve druhé půli byla hra povětšinou velmi vyrovnaná, střelecké příležitosti se rodily velmi ztuha. Hamburk spasil až střídající Lauth. Letní posila vykurýrovala nepříjemné zranění a rychle o sobě dala vědět. Deset minut před koncem dostal Lauth přihrávku od Mahdavikii, na nic nečekal a vystřelil. Nebyla to bůhvíjaká střela, jenže Wache špatně zasáhl a skončila v síti. Hosté mohli i podruhé srovnat, ale roh Teinerta nedopravili do sítě ani Kramny, ani Rose.


VfB Stuttgart - Hertha Berlín   0:0

Podle papírových předpokladů měl tento zápas jasného favorita. Wolfsburg si ale ze hřiště dosud nejhoršího týmu neodvezl ani bod. Freiburg přežil první příležitost soupeře, kterou Brdarič poslal mimo branku, a převzal otěže zápasu. Bajramovičovu hlavičku vyrazil Jentzsch, do další šance se vzápětí řítil Krupke. Při střelbě byl atakován Quirogou, ale rozhodčí penaltu neodpískal. A protože selhal i Coulibaly a na druhé straně po náhodném odrazu trefil Brdarič jen břevno, do kabin se odcházelo za bezgólového stavu. S ním pohnula až 57. minuta, kdy na roh Tskitišviliho vyskočil nejvýš Bajramovič. Potom sice hosté přidali na aktivitě, jenže branku vstřelit nedokázali. Thiam trefil po závaru jen brankáře Golze a střelu Petrova také zlikvidoval tento muž. Wolfsburg navíc nedohrál v plném počtu. Po drsném šlapáku a druhé žluté kartě byl vyloučen Hofland.


Bayern Mnichov - Werder Brémy   0:0

Trenér hostí Ewald Lienen usedl na lavičku ke 200. bundesligovému zápasu a určitě si nepřál nic jiného, než tři body. Ty mu zajistila akce z třicáté minuty. Odkop Enkeho putoval přes Dabrowskiho a Štajnera ke Stendelovi, ten pronikl do vápna, udělal zasekávačku Gabrielovi, pak Wisiovi a nakonec prostřelil brankáře Haina. V prvním dějství měl Stendel ještě jednu příležitost ke skórování, tentokrát však pálil příliš slabě. Domácí se dostávali k ohrožení Enkeho jen z trestňáků, které ale většinou končily mimo tři tyče. Hosté si svůj jednogólový náskok poměrně bezpečně hlídali a v závěru vyráželi k nebezpečným brejkům. Štajner svůj pokus umístil nad a Stendel své druhé dnešní sólo sice okořenil dvojnásobným přelstěním Gabriela, jenže Haina tentokrát nepřekonal.


Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld   0:0

Zatím bez Jariho Litmanena nastoupili hráči Rostocku v Brémách a prvních pět minut se asi nestačili divit, co s nimi domácí vyvádějí. Klose běžel sám na branku, za chvíli střílel z dobré pozice Klasnič. Až roh Micouda z páté minuty skončil v síti, když po první teči Ismaela dílo dokončil Klasnič. V dalším náporu pokračoval Klose. Dostal přihrávku k postranní čáře, brankář Schober k němu nepochopitelně vyběhl, Klose ho lehce obešel, ale špatně odcentroval. V 31. minutě poslal hostující Rydlewicz zpětnou přihrávkou jen na Klasniče, ten míč předal Klosemu a nejlepší střelec Brém pojistil vedení. Poté šel další domácí hráč sám na Schobera, Borowski, ale byl příliš pomalý a obrana jeho únik zneutralizovala. Naopak při výjimečném výletu hostí za půlku našel Rydlewicz Davida Rasmussena, který přehodil Reinkeho a zaznamenal svůj první bundesligový gól. Dvoubrankové vedení získali domácí zpět v 62. minutě, když Klasnič šel důrazně za míčem a přesně zakončil. Už za dvě minuty to zas bylo jen o gól. Fahrenhorst zbytečně stáhl Allbäcka a následný přímý kop poslal přesně do růžku Thomas Rasmussen. V samém závěru přehlédl rozhodčí jasnou ruku domácího obránce Baumanna a upřel Rostocku penaltu.


Borussia Dortmund - Schalke 04   0:0

Vyprodaný Olympijský stadion se nedočkal žádných útočných manévrů. Naopak, Hertha potvrdila pozici nejlépe bránícího týmu a Bayern za ní příliš nezaostal. Vše mohlo být jinak, kdyby rozhodčí neupřel domácím regulérní branku z počátku zápasu. Dva hráči sice byli v ofsajdu, ale střílející Gilberto nikoliv. Více vzrušení nabídl druhý poločas. Nejdřív se hřiště zahalilo do mlhy z dýmovnic a po jejím zmizení už byla vidět střela Reiny do boční sítě. I další akci táhl Reina, ale penaltu nevymodlil, protože Kovač trefil balon. V 57. minutě se konečně předvedl Bayern. Hlavička Guerrera skončila těsně vedle Fiedlerovy pravé tyče. Dost emocí vyvolal ostrý zákrok Bastürka na kapitána Ballacka, za který neviděl ani kartu. Závěr zápasu byl nejzajímavější. Branku mohl vstřelit Marcelinho, kdyby dokázal tečovat Reinovu střelu, Rafaelovi zase selhal při zpracování výborné přihrávky Marcelinha. Bayern se ukázal už jen jednou. Hargreaves napálil odražený míč ze vzdálenosti 35 metrů, trefil pravou tyč a brankáři Fiedlerovi málem zlomil prsty. Poslední slovo měli opět domácí, ale Friedrich namířil svou hlavičku jen doprostřed branky.


Tabulka:
1. Bayern Mnichov19115336:2038
2. Schalke 0419121628:2437
3. VfB Stuttgart19104537:2534
4. Bayer Leverkusen1995535:2532
5. Werder Brémy1994640:2331
6. Hannover 961994625:1931
7. Hertha Berlín1979330:1730
8. VfL Wolfsburg19100933:2930
9. Hamburger SV1991932:2928
10. 1. FC Kaiserslautern1983827:2727
11. 1. FC Norimberk1966733:3124
12. Arminia Bielefeld1973919:2524
13. Borussia Dortmund1957720:2422
14. FSV Mainz 051964927:3222
15. B. Mönchengladbach1956822:3121
16. VfL Bochum19361025:4115
17. SC Freiburg19361015:3815
18. Hansa Rostock19261115:3912


Nejlepší střelci:

14 – Mintál
11 – Klose
10 – Buckley, Voronin
9 – Neuville, Marcelinho, Berbatov
8 – Kuranyi, Petrov, Brdarič, Makaay, Cacau, Barbarez, Koller

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*ufík

Eště, že Bayern nevyhrál. uff

Reagovat
HOST*JANO

GO MINTAL GO!

Reagovat
HOST*

Mintal for president

Reagovat
HOST*JANO

Tak ,tak MINTAL NA HRAD!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý ročník.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

mintaaaaal

Reagovat
exmafie

mentaaaaal (to byl jen vtip,nedalo mi to ).....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele