1. BUNDESLIGA – 15. KOLO

29.11.2004, 23:18, aktualizováno 30.11.2004, 20:27
Aktuality
Že se Bayern Mnichov dostal do výborné formy, potvrdil na své poměry nevídaným ofenzivním koncertem proti Mohuči. Na druhém místě tabulky je Schalke, které s problémy porazilo Bielefeld. Po jednokolové odmlce se brankově prosadil i český hráč. Vratislav Lokvenc zajistil dvěma trefami důležité vítězství Bochumi proti Norimberku.


Hertha Berlín - Bayer Leverkusen   0:0

Tvrz jménem Wolfsburg konečně padla. Zasloužila se o to nevyrovnanými výkony proslulá Hertha. Hosté do zápasu vlétli po hlavě a hlavně Marcelinho byl na hřišti cítit. Po Jentzschem vyražených střelách Marxe a Gilberta právě Marcelinho dostal Herthu do vedení. Největší podíl na jeho brance však má domácí obránce Sarpei. Jeho naivní a pomalou přihrávku gólmanovi Marcelinho vystihl, obešel Jentzsche a zavěsil. Další obrovskou příležitost Marcelinha brankář zneškodnil a i domácí se začali v ofenzivě osmělovat. Nejpovedenější akci předvedli Brdarič s Petrovem, jenže skončila na tribuně. Druhý poločas začala Hertha stejně jako první. Marx vyslal do úniku Marcelinha, který si při zakončení počkal na správný moment a podruhé zavěsil. Wolfsburg nečekal s odpovědí dlouho, navíc stála za to. Přes Karhana a d'Alessandra se míč dostal k Thiamovi, který neváhal se střelou a nádherně trefil horní roh branky. Domácí dokonce vyrovnali, když Petrovův přímý kop přistál na Brdaričově hlavě. Za několik okamžiků běžel Marcelinho znovu sám na bránu, ale správný moment ke střele tentokrát prováhal a Jentzsch ho vychytal. K brazilskému záložníkovi se míč dostal trochu kuriózním způsobem: Marx skluzem odvrátil míč od vlastního vápna a s velkou dávkou štěstí mířil na rozběhnutého Marcelinha. Nejaktivnější hráč zápasu dostal ještě jednu šanci. V 74. minutě oloupil o balon a opět se sám vydal na zteč domácí brány. Udělal kličku brankářovi a z úhlu poslal míč do brány dřív, než do ní doběhli obránci a zajistil zasloužený zisk tří bodů.


Werder Brémy - Hamburger SV   0:0

První nebezpečnou akci Hamburku zakončil mimo bránu Jarolím. Ve vynikající formě hrající HSV však opět skvěle zvládl závěr prvního poločasu. Ve 40. minutě rozehrál Beinlich přímý kop a hlavičkující Barbarez zaznamenal padesátý bundesligový gól. O čtyři minuty později fauloval Ziege Jarolíma a Beinlich nedal z ideální pozice brankáři Kampovi šanci. Do druhé půle nastoupil třetí útočník, van Hout, a po necelé minutě pobytu na hřišti snížil. Neuvillovu střelu vyrazil Pieckenhagen jen k tomuto Belgičanovi, který ji s nechtěnou pomocí krajana van Buytena dopravil do sítě. Van Hout mohl i vyrovnat, ale jeho hlavička se mezi tyče nevešla. Vzrůstající tlak domácích podpořila 54. minuta. Buolahrouz nedovoleně zastavil Svěrkoše a po druhé žluté kartě se musel odebrat pod sprchy. Vyrovnat mohl i Ulich, jenže jeho střela prolétla asi pět centimetrů vedle brány. Branku naopak vstřelili hosté. Heinz ve vápně fauloval Barbareze, sám postižený si postavil míč na puntík a s jistotou penaltu proměnil. Gladbach se nevzdal, ale vstřelit gól mu už nebylo přáno. Pouze Svěrkoš trefil tyč a Strasser břevno.


Arminia Bielefeld - Bayern Mnichov   0:0

Krize Rostocku pokračuje. Výkon domácích sice nebyl strašidelný jako proti Hamburku, přesto byl Leverkusen o dost lepší. Domácí brankář Schober se vyznamenal na začátku třikrát proti Voroninovi. Nejdřív šel Voronin sám na brankáře a ani nadvakrát ho nepřekonal a o chvíli později Schober skvělým reflexivním zákrokem vyrazil jeho hlavičku. V 36. minutě už byl bezmocný. Berbatov udělal kličku obránci a vystřelil tak, že se Schober ani nepohnul. Po přestávce nejdřív střílel Krzynowek vedle a Voronin v obrovské příležitosti nad. Rostock se snažil vyrovnat, jenže snaha domácích hráčů byla naprosto bezzubá. Naopak Bayer předvedl ukázkový brejk. Čtveřice Berbatov, Babič, Krzynowek a Voronin dokonale vyšachovala domácí obranu a posledně jmenovaný zakončoval do prázdné brány. V dobrých střeleckých pozicích se ještě ocitli Schneider a di Salvo, ale protože oba trefili brankáře, stav se už neměnil.


VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt   0:0

Brémští sice čtyři poslední zápasy díky mdlým výkonům nevyhráli, ale s Dortmundem si pohodlně poradili. Do útoku BVB se po karetním trestu vrátil Koller, naopak Ewerthon kvůli chřipce chyběl. Hosté se také dostali k první střele, ale Senesie mířil nad. Domácím se brzy zranil Klasnič a musel ho nahradit řecký hrdina Charisteas. Za chvíli se už radovali z vedení. Klose vyslal z boku střílený centr a Weidenfeller ho jen vyrazil k volnému Micoudovi. Před přestávkou mohli zvýšit vedení Ismael a Borowski, ale ani jeden z nich pořádně nedosáhl na Micoudův centr. Po přestávce byla k vidění největší šance Dortmundu. Senesie běžel sám na brankáře, ale protože byl atakován vracejícím se obráncem, jeho slabá střela Reinkeho nezaskočila. Na druhé straně rozehrál Micoud přímý kop a Koller neuhlídal hlavičkujícího Ismaela.


MSV Duisburg - 1. FC Norimberk   0:0

V prvním poločase byly k vidění jen tři pořádné střely, hned dvě ale skončily za zády brankáře Schäfera. Psala se 21. minuta, když Lokvenc nečistě odstavil od míče Wiblishausera, vystřelil a po Hajtově teči do vlastní branky slavil vedení. Bochumi velice pomohl i gól do šatny. Chvíli před pauzou rozehrál roh Misimovič a Kalla hlavou zakončil. Druhou asistenci si Misimovič připsal v 50. minutě. Jeho nahrávku převzal Lokvenc a z takřka beznadějné pozice z boku překonal Schäfera potřetí. Norimberk snížil v 65. minutě. Branky asi nemohl dosáhnout jiný hráč než Mintál. Hosté rozehráli roh, Aidoo ho tečoval na zadní tyč, tam stál neobsazený slovenský kanonýr a jeho dvanáctý gól byl na světě. Napodobit ho ještě mohl Hajto, ale mířil jen do břevna.


VfB Stuttgart - Borussia Dortmund   0:0

Po trochu rozpačitém rozjezdu začíná Bayern předvádět výkony hodné svého jména. Proti Mohuči se prosadil poprvé ve 14. minutě Pizarrem. Ze Roberto nejdřív centroval na Makaaye, ten mu míč vrátil a opakovaný centr usměrnil do sítě Pizarro hlavou. Důležitý moment se udál v polovině prvního poločasu. Scholl se srazil nepříjemně s Kramnym, přesto v zápase pokračoval a výborným výkonem pomohl k výhře. Po zápase se dozvěděl, že má zlomenou lícní kost. Dalším zraněným se stal hostující brankář Wache, který vyrážel Makaayovu pumelici z voleje. Ani on však neopustil hřiště a pokračoval ve hře. Oboustranné ofenzivní pojetí hry přinášelo další a další nadějné příležitosti. Ještě před přestávkou domácí dvě využili. Salihamidžič vyslal do sóla Makaaye, který velkoryse nahrál Schollovi před prázdnou bránu. V nastaveném čase se zasloužené trefy dočkal i Makaay, když proměnil další sólo, do kterého ho tentokrát nešťastně vyslal hostující Gerber. Druhou půli zahájil Bayern s novou tváří ve své svatyni. Kahn si totiž poranil prst a nahradit ho musel mladý Rensing. To však nic neubralo na aktivitě domácích. Wache likvidoval nebezpečné střely Makaaye a Ballacka, při pokusech Makaaye a Pizarra mu pomohlo břevno, respektive tyč. To už slušně zaplněným stadionem obíhala mexická vlna. Hosté se z místy drtivého sevření vymanili až v závěru zápasu a hned snížili. Weber nahrál Babatzovi a ten velmi dobře umístil svou přízemní střelu. O čtyři minuty později odmítl jakékoliv drama Ballack, když si naběhl na Schollův centr a hlavou zavěsil. Konečný výsledek určil v poslední minutě Weber, který upravil skóre pro nováčka do až příliš lichotivé podoby.


Hansa Rostock - Hannover 96   0:0

Do sestavy domácích se po zranění vrátil obr Jancker a stal se klíčovým mužem. Svou velkou střeleckou příležitost ze začátku zápasu sice poslal vedle, ale spoluhráčům dvě trefy připravil. Trápící se Freiburg působil velmi sympatickým dojmem, jenže nevstřelil branku. Tanko svými dvěma zahozenými nájezdy jen potvrdil svou letošní střeleckou mizérii. Jeho druhé sólo také skončilo katastrofou pro domácí, když se vážně a bez cizího zavinění zranil brankář Wiese, který bude mimo hru možná až do konce sezóny. V tu chvíli už Lautern vedl. Střela Kosowského ještě skončila na tyči, ale Amanatidis mířil po Janckerově sklepnutí naprosto přesně. V 70. minutě přidali domácí další gól. Jancker vybojoval s pomocí faulu míč a Kosowski ho poslal na Amanatidise. Gólovou tečku za utkáním napsal po narážečce s Teberem Zandi.


Energie Cottbus - Karlsruher SC   0:0

Hosté předvedli opět nebojácný výkon a k remíze chyběla jen troška štěstí. Schalke začalo náporem a Hain musel ukázat výborný zákrok, aby si po Lincolnově centru nedal Langkampf vlastní gól. Branky se hosté dočkali vzápětí, dokonce ve správné síti. Dammeierovu přihrávku Vata přiťukl Kaufovi a jeho mířená střela ze slušné vzdálenosti skončila za Rostovými zády. Následný tlak Schalke vyústil ještě do přestávky v otočení skóre. Ve 28. minutě se po skrumáži dostal k míči Kobiašvili, o deset minut později využil Krstajičovy nahrávky Aílton. Při jeho brance zaváhal obránce Freiburgu, který přestal hrát, protože považoval Brazilcovu pozici za ofsajdovou. Freiburk měl jedinečnou šanci na vyrovnání chvilku po přestávce. Poulsen stáhl ve vápně Owomoyelu a rozhodčí správně nařídil penaltu. Míč si postavil Dammeier, ale jeho bídnou střelu pokryl Rost. Brankář domácích likvidoval poté další šance, například Vaty a Lenzeho. V dobrém světle se opět ukázal Gabriel, který ve druhé půli výborným čtením hry dokonce zakládal nebezpečné protiútoky. Schalke ke konci už jen zuby nehty bránilo své vedení, ale protože střelcům hostí chyběl klid a přesnost, tři body zůstaly doma.


Schalke 04 - VfL Bochum   0:0

Výkony Hannoveru lákají do ochozů čím dál větší počet diváků, ten dnešní však mohl mnoho z nich opět odradit. Oběma týmům se nedala upřít snaha a nasazení, ale příliš defenzivní pojetí moc nebaví. Za silného deště se pět minut před přestávkou narodila největší šance zápasu. Krupnikovič poslal dlouhý centr na de Guzmana, ten přihrál Lalovi, ale albánskému kapitánovi se zamýšlený volej vůbec nepovedl. Trochu vzruchu přinesl znovu až faul Stranzla na Christiansena. Zbytečný a nevybíravý zákrok byl ohodnocen žlutou kartou, a protože Stranzl už jednu měl, odebral se do kabin. Osud utkání se snažil do svých nohou vzít Hleb, jenže to s kličkováním v nejnevhodnější moment přehnal a musel akci zakončit zpětnou přihrávkou. Až v posledních minutách se diváci nenudili. Kuranyi utíkal na jedné straně sám na brankáře a Enke musel předvést výborný zákrok, na druhé straně hlavičkoval po rohu Zuraw a jeho pokus odvrátil až z brankové čáry Tiffert.


Tabulka:
1. Bayern Mnichov15102329:1632
2. Schalke 0415100524:2030
3. VfB Stuttgart1583425:1527
4. VfL Wolfsburg1590626:2427
5. Hannover 961574422:1525
6. Werder Brémy1573529:1824
7. Arminia Bielefeld1572618:1723
8. Hamburger SV1571728:2222
9. Hertha Berlín1557321:1522
10. Bayer Leverkusen1564525:2322
11. FSV Mainz 051564524:2422
12. 1. FC Norimberk1545625:2417
13. Borussia Dortmund1545616:2017
14. 1. FC Kaiserslautern1552819:2517
15. B. Mönchengladbach1544719:2316
16. VfL Bochum1535720:2814
17. SC Freiburg1524913:3110
18. Hansa Rostock15231011:349


Nejlepší střelci:

12 – Mintál
10 – Buckley
9 – Neuville
8 – Klose, Marcelinho
7 – Cacau, Petrov, Berbatov, Voronin

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Luis

Podle mne bude Bayern černý kůň LM. Dortmnud jde totálně do háje, Rosa by měl co nejrychleji opustit potápějící se loď jménem Borussia Dortmund!!!!

Reagovat
exmafie

Výbornej nápad,plácnout uzávěrky Tipligy na hlavní stránku,pořád jsem přemýšlel,co mi tu chybělo,jen tak dál,dík...

Reagovat
Webmaster

Tak přemýšlej dál, co ti chybí, a až na něco přijdeš, tak sem s tim, ať to můžem zkusit napravit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele