1. BUNDESLIGA - 14. KOLO

21.11.2004, 14:37, aktualizováno 23.11.2004, 18:59
Aktuality
Na první příčku se vydrápal po výhře nad Kaiserslauternem Bayern Mnichov a také na ní setrval, protože Wolfsburg prohrál v Hamburku. Po jednom zaváhání opět vyhrálo Schalke a na Bayern ztrácí pouze dva body. Češi vyšli střelecky naprázdno, ale Slovák Mintál se v dresu Norimberka opět trefil a s jedenácti brankami stanul sám v čele pořadí nejlepších kanonýrů.


Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart   0:0

Domácí na svého soupeře doslova vlétli, ale úvodní aktivitu zastavil odkop Bordona, který o několik minut později málem srazil do vlastní sítě míč po průniku Voronina. Schalke tentokrát nastoupilo se dvěma hroty a s Asamoahem v záloze, ale ofenzivě to na nebezpečnosti nic neubralo. Do vedení hosty dostal Sand po spolupráci Brazilců Lincolna a Aíltona a přihrávce druhého jmenovaného, když chladnokrevně obešel brankáře Butta. Bayer si za celý zápas nevypracoval vyloženou šanci, neujaly se ani pokusy Juana a Krzynoweka a mohl být rád, že dostal jen tři góly. V 37. minutě opět zafungovala spolupráce stejné trojky jako při prvním zásahu, ale tentokrát zakončoval Aílton. Podsaditý Brazilec mohl ještě do přestávky přidat další dva góly, jenže v prvním případě skončil jeho pokus vedle a druhý pohlídal Butt. V druhém poločase Schalke kontrolovalo výsledek a navíc Lincoln přidal třetí branku. Ve středu hřiště obral o míč Ramelowa, rozběhl se s míčem a před vápnem byl faulován. Sám se postavil k přímému kopu a Butt plachtil zbytečně. V závěru měl další příležitost Aílton, ale pálil do Butta.


Energie Cottbus - Werder Brémy   0:0

Rozjetá Arminia si poradila s poslední dobou mdlými Brémami. Kanonýr Buckley sice tentokrát branku nevstřelil, ale dvě přihrávky jistě nejsou k zahození. Aktivita Werderu ze začátku zápasu, vyjádřená pokusy Micouda, pomalu pohasínala a o slovo se přihlásili domácí. Ve 45. minutě Skela nastartoval po lajně Buckleyho, který poslal přihrávku před bránu, kde byl připraven důrazný Vata. Hned po pauze mohl vedení zvýšit Skela, ale stejně jako v předchozích zápasech zklamal a trefil jen tyč. Po dvou pokusech hostujícího Kloseho opět udeřili domácí z akce hodně podobné té první gólové. Buckley opět z levé strany výborně nahrál a do téměř prázdné brány zakončoval Küntzel, pro nějž to byla první ligová branka. Branky se mohl dočkat i Buckley, ale jeho volej pokryl brankář Reinke. V 83. minutě přiťukl Klose rukou míč Klasničovi a Brémy konečně snížily. Očekávaný nápor však oslabil svým vyloučením Valdez, když musel zastavit pronikajícího Skelu. Werder přesto mohl vyrovnat, ale Ismael ani nadvakrát nedokázal propálit hradbu těl.


Bayer Leverkusen - MSV Duisburg   0:0

Do obrany Stuttgartu se po dlouhé pauze zaviněné zraněním vrátil Meira a hned přispěl solidním výkonem udržet čisté konto. V nezáživné první půli sice byli lepší hosté, ale branku nevsítili Svěrkoš ani Ulich, který v dobré pozici zbytečně vracel Neuvillovi. Po přestávce vyvinuli domácí očekávaný tlak a Kuranyi s Heldem hned nebezpečně stříleli. Zasloužený gól padl v 56. minutě. Hleb svým důrazem vyhrál souboj ve středu hřiště, chvíli mu trvalo než se po souboji zorientoval, ale pak zatáhl míč po křídle a vybídl Kuranyiho ke skórování. Gladbach se snažil vyrovnat a nechybělo mu mnoho. Do Neuvillova rohu se hlavou opřel van Kerckhoven a jeho hlavička se od tyče odrazila do brány, ale obrana Stuttgartu ji zneškodnila dřív, než přešla celým objemem čáru. Poslední solidní příležitost spálil v závěru Neuville, když střílel nad.


VfL Bochum - Arminia Bielefeld   0:0

Po 18 měsících se podíval v dresu Lauternu na hřiště Sforza a hned v 7. minutě se radoval z vedení. Zandi vystřelil z úhlu a Kahn jeho střelu vyrazil jen k volnému Riedlovi. Bayern neváhal s odpovědí dlouho. Za pět minut výborně trefil Pizarro z voleje Sagnolův centr za obranu a bylo vyrovnáno. Domácí předváděli pohledný fotbal plný střelby s hosty držel nad vodou jen výborný Wiese. Znovu kapituloval až v 26. minutě, kdy ho z boku přehodil Frings. Na začátku druhého poločasu Wenzelovu chybu vystihl Makaay, ale jeho dloubáček chytil Wiese. Makaaye po chvíli vystřídal Guerrero a hned skóroval. Skvělou nahrávku mu poslal Schweinsteiger. Bayern byl dál aktivní, ale Pizarro neproměnil ani jednu ze tří příležitostí. O trochu vzruchu se také postaral Frings, když upadl v pokutovém území. Rozhodčí neváhal a ukázal mu žlutou kartu za simulování. Na jeho obranu nutno poznamenat, že možná zakopl, ale to ví jen on sám.


Hannover 96 - Schalke 04   0:0

Kvůli kartám odpočívajícího Kollera nahradil na hrotu útoku mladík Senesie. Chvilku po úvodním hvizdu se dostal k první střele zápasu, ale brankář Golz zasáhl. Ve třetí minutě se však už domácí radovali. Rohový kop Rosického poslal hlavou do sítě Brzenska. Na další vyložené příležitosti se čekalo až do závěru poločasu. Coulibalyho gólu zabránil Wörns a na druhé straně Kringe přestřelil. Po změně stran se hosté snažili, ale obrana Dortmundu pracovala poměrně spolehlivě a za ní stál pozorný Weidenfeller. Uklidňující druhý zásah přidali domácí deset minut před koncem. Po přímém kopu Madouni nejdřív hlavičkoval do brankáře, dorážku však už dopravil do sítě. Třetí branku mohl vstřelit Dede, ale přihrávku Senesieho nezužitkoval.


Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg   0:0

Trápící se Rostock sahal až do poslední minuty po třetí výhře na cizím hřišti. V 90. minutě ale vystřelil z boku po svém nepovedeném rohu Marcelinho a jeho přízemní střela prošla celým pokutovým územím a zapadla přesně k tyči Schoberovy brány. Podle průběhu zápasu je přesto i bod pro hosty velmi cenný. Hertha v čele s Marcelinhem si vytvářela šance, jenže přišla 36. minuta. Brankář Fiedler vyrazil Rydlewiczovu střelu na hranici velkého vápna, kde se do míče opřel Lantz, jehož projektil ještě tečoval Rasmussen. Další nápor domácích končil nemohoucností střelců v koncovce nebo na pozorném Schoberovi.


Hamburger SV - Hansa Rostock   0:0

Oběma týmům se v poslední době nedaří, což se v zápase potvrdilo. Domácí sice nevypadali na obávaného protivníka ze začátku ligy, ale po celé utkání byli lepší a jednu branku vsítili. Po devíti minutách nastřelil Kramny břevno, v 19. minutě přišel rozhodující moment. Rohový kop rozehrál da Silva, míč se dostal k Noveskimu, jehož střela ještě byla odvrácena, ale da Silva poté vystřelil a krásně trefil volné místo. Po více než 20 minutách se poprvé osmělila Bochum. V okamžiku Lokvencovy nepovedené střely však už měla Mohuč střeleckých pokusů deset. Krátce po přestávce mohli hosté vyrovnat, jenže Bechmann umístil svou střelu jen do boční sítě. V 79. minutě pomohl domácím rozhodčí, když přehlédl Kramnyho zblokování střely Lokvence rukou. Arbitr vytáhl červenou kartu o dvě minuty později. Meichelbeck zastavil Auera a po druhé žluté musel do kabin.


1. FC Norimberk - Borussia Dortmund   0:0

Přes dvacet tisíc diváků se po většinu zápasu nudilo. Z domácích borců vystřelil během prvních 45 minut jen Vittek, ale 10 metrů vedle. Hosté byli o něco aktivnější, jenže Tarnat mířil buď do brankáře Schäfera, nebo vedle jeho svatyně. Hostující obránce Mertesacker nabídl zkraje druhé půle domácím vedení, ale Schroth jeho výzvou pohříchu pohrdl. I v Norimberku platí otřepané pravidlo nedáš, dostaneš. V 56. minutě nahrál Christiansen Stendelovi a jeho mířená střela skončila v síti. Domácí si nevypracovali žádnou vyloženou šanci, proto jim museli hosté opět pomoci. Zuraw netakticky odvrátil centr před vlastní bránu, kde číhal Mintál a napodruhé zavěsil. Slovenský kanonýr se dostal do čela tabulky střelců a stávajícím tempem může na konci sezóny být na jeho kontě 27 branek.


Karlsruher SC - Hertha Berlín   0:0

Už v 19. sekundě zápasu zaznamenal Brdarič nejrychlejší prvoligový gól hostí, když k tyči zakončil spolupráci Karhana a Klimowicze. HSV tlačil, Beinlich nebezpečně rozehrával množství přímých kopů, ale úspěch se dostavil až v závěru půle, a to hned dvakrát. Ve 42. minutě Takahara trochu přifilmoval pád a k následné standardní situaci se postavil opět Beinlich. Překvapivě míč "vykulil" Buytenovi, s čímž nepočítal ani brankář Jentzsch, a belgický obr propálil vše, co mu stálo v cestě. To ještě nebylo všechno. V nastaveném čase nahrál Takahara Barbarezovi, který nenápadnou střelou také zaskočil brankáře. Druhá část taktéž nabídla fotbal s vysokým nasazením. Z férového ducha utkání se ale vymykal zákrok Quirogy. Argentinec na půlce zbytečně srazil Moreiru a uviděl jen žlutou kartu. Pozorný Barbarez však rozhodčího upozornil na to, že je už druhá a Quiroga šel přeci jen ze hřiště. Ze slušné řady střeleckých příležitostí domácích se ujala už jen ta z poslední minuty. Rahn našel stříleným centrem Romea, který neměl problém potvrdit do odkryté brány vítězství.


Tabulka:
1. Bayern Mnichov1492325:1429
2. VfL Wolfsburg1490524:2127
3. Schalke 041490522:1927
4. VfB Stuttgart1482425:1526
5. Hannover 961473422:1524
6. Arminia Bielefeld1472517:1523
7. FSV Mainz 051464422:2022
8. Werder Brémy1463527:1821
9. Hertha Berlín1447318:1319
10. Hamburger SV1461725:2119
11. Bayer Leverkusen1454523:2319
12. 1. FC Norimberk1445524:2117
13. Borussia Dortmund1445516:1817
14. B. Mönchengladbach1444618:2016
15. 1. FC Kaiserslautern1442816:2514
16. VfL Bochum1425717:2711
17. SC Freiburg1424813:2810
18. Hansa Rostock1423911:329


Nejlepší střelci:

11 – Mintál
10 – Buckley
9 – Neuville
8 – Klose
7 – Cacau, Petrov
6 – Koller, Ewerthon, Berbatov, Voronin

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho Guerrera by mohol vyrásť celkom schopný útočník.

Reagovat
HOST*Theo

A to ho chteli este asi pred 3 tydnama prodat. ted je skoro jedinej kdo dava goly. a jaky!

Reagovat
HOST*a

hahahahaha

Reagovat
PJ

Reagovat
exmafie

Nazdar PJ,od té doby cos prohrál v tiplize v italské lize (nemůžu si vzpomenout s kým to bylo ) tě vidím pořád jen koulet očima...

Reagovat
PJ

Si měl taky víc štěstí než rozumu, trefit výsledek 2:2

Reagovat
exmafie

Reagovat
PJ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele