1. BUNDESLIGA – 13. KOLO

14.11.2004, 15:38, aktualizováno 17.11.2004, 16:06
Aktuality
V souboji o špici tabulky jasně ukázal Wolfsburk, kdo je pánem Bundesligy. Na jeden bod se k němu přiblížil Bayern, Schalke poprvé pod novým trenérem prohrálo. Z Čechů nejvíce zazářil David Jarolím, v Rostocku se na šestigólové výhře svého Hamburku podílel dvakrát. Na čele tabulky střelců jsou momentálně dva málo známí kanonýři. Ke Slováku Mintálovi se připojil spolehlivý Buckley z Bielefeldu.

Schalke 04 - Hamburger SV   0:0

Domácí byli po celý zápas lepší, proto je jejich vítězství naprosto zasloužené. První branku vstřelil po Thiamově nahrávce Brdarič, pro kterého znamenala obrovskou úlevu po množství zahozených šancí v předcházejících duelech. Ještě před pauzou ohrožovali Hildebranda Brdarič a Klimowicz, ale další úspěch přišel až v 69. minutě. Do brejku vyslal Klimowicz Petrova, který obešel dva hráče a zavěsil. Poté byla k vidění největší šance Stuttgartu, jenže Cacau mířil hlavou jen do břevna. Že je Petrov rychlý téměř jako vítr, znovu potvrdila následující akce domácích. Brankář Jentzsch lapil přímý kop Hleba, rychle se rozhlédl a nastartoval dlouhým výhozem rychlíka Petrova. Ten utekl celé obraně hostí a bez problémů překonal brankáře. Čtvrtou branku mohl v závěru přidat Hrgovič, ale mířil jen do tyče.

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov   0:0

Hannover dokráčel sebejistým krokem k dalšímu vítězství. Na začátku pomohl domácím rozhodčí, který neuznal podle všeho regulérní branku Caseyho, ale v dalším průběhu drželi osud zápasu domácí pevně ve svých rukách. Do vedení se Hannover dostal po 33 minutách. Mertesacker našel Christiansena, který z úhlu propálil Wacheho. Do přestávky počítali další šance jen domácí, ale nejlíp mířil Christiansen do břevna. Konečnou podobu dal výsledku na začátku druhé půle Schröter, když se nepáral se střelou a trochu zaskočil brankáře. Domácí dále tlačili, ale ani nebezpečné přímé kopy Tarnata si cestu do sítě nenašly. Mohuč ještě zahrozila hlavičkou Caseyho, kterou z brankové čáry odkopl Lala. Zdá se, že hostům po vynikajícím začátku sezóny pomalu dochází dech, ale trenér Klopp prý zase najde vítězný recept.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt   0:0

Skvělá vítězná série kouče Rangnicka skončila trochu překvapivě v domácím prostředí. Domácí sice byli po většinu zápasu lepší, ale góly dávala hlavně Hertha. Ve 42. minutě Rafael jemně prodloužil Fathiho centr na Marcelinha, který stačil usměrnit míč do brány. Jediný úspěch daroval domácím brankář Fiedler. Poté, co zachytil Panderův centr, mu míč vypadl a pro Asamoaha nebyl problém trefit prázdnou bránu. Vyrovnání paradoxně pomohlo hostům. Neuendorf se nebojácně protáhl až před bránu, jeho střelu vyrazil Rost jen k Rafaelovi a Brazilec znovu strhl vedení na hostující stranu. Domácí pak opět zabrali, ale Sand hlavičkoval jen do středu brány. Naopak Hertha přidala ještě jeden gól, když se po rohu v hlavičkovém souboji prosadil Kovač. Křečovitý tlak Schalke už vyústil jen k Lincolnem nastřelenému břevnu.

Hertha Berlín - Hannover 96   0:0

Hrálo se v silném dešti, na kvalitě hry se však neprojevil. Po neúspěšných střelách Berbatova a Jensena padl gól po chybě Juniora, který přistrčil míč k volnému Klosemu. Před změnou stran byl aktivnější Bayer, ale neprosadili se ani Berbatov a Junior. Až po přestávce se hosté dočkali zaslouženého vyrovnání, když ve zmatečné situaci nahrál Krzynowek Voroninovi. Obrat skóre dokončil Leverkusen za tři minuty. Nahrával opět Krzynowek a roh zakončoval Berbatov hlavou. Poté domácí trenér Schaaf provedl očekávaný tah. Poslal na hřiště útočníka Valdeze, svého žolíka. Ten se mu hned gólově odměnil zakončením nádherné Micoudovy nahrávky. Valdez za chvíli šel sám na brankáře, ale zastavil ho čistě Junior. Poslední příležitost k zisku tří bodů měl Klasnič, jenže jeho pohotová střela se odrazila od tyče a prošla kolem zkoprnělého brankáře Butta.

MSV Duisburg - VfL Bochum   0:0

Jak urputně se bude v Mönchengladbachu bojovat o ligové body, poznal hned na začátku nejlepší střelec ligy Mintál, když ho nemilosrdně poslal k zemi krajan Demo. Do zápasu zasáhli hned čtyři Češi, hostující Nikl si málem dal vlastní gól. Na konci byli šťastnější tři krajané v domácím dresu. Do vedení poslal jejich tým Neuville, který proměnil penaltu nařízenou za faul Cataluppiho na sebe samého. Zápasu dominovaly obrany, proto obzvlášť vyniká druhá branková akce z druhé půle. Klugeho centr prodloužil na půlce Svěrkoš na Neuvilla, ten s míčem došel až téměř k vápnu, kde už si pohybem o balon řekl Svěrkoš a podél nohy brankáře ho poslal do sítě. V poslední minutě zápasu Norimberk alespoň snížil. Mintál proměnil penaltu nařízenou za ruku van Houta v pokutovém území, ale na otočení výsledku už bylo pozdě.

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen   0:0

Domácí se dostali do vedení v 15. minutě, kdy Coulibaly využil nahrávku Caira. Bielefeld však vyrovnal za 27 vteřin. Vata vysunul Buckleyho a nejlepší střelec hostí famózně zakončil. Za čtyři minuty se skóre měnilo znovu, když centr Schulera poslal hlavou do sítě Owomoyela. Velmi pohledný zápas přinášel další střelecké příležitosti. Branka Rauwa ještě kvůli ofsajdu neplatila, ale Jašviliho nekompromisní střela už byla zcela regulérní. Před přestávkou se domácí dokonce mohli dostal do vedení. Proti byl ovšem brankář Hain, který vychytal Aoga s Jašvilim. Druhý poločas už byl mnohem defenzivnější. Šancí příliš nebylo, přesto si Bielefeld odváží tři body. Buckley si vyměnil míč s Durem a oslavil letošní jubilejní desátý zásah. Zoufalý tlak domácích skončil nepřesným centrem Caira, mířícím do břevna.

Arminia Bielefeld - 1. FC Norimberk   0:0

Takovéto zápasy v podání Dortmundu už neodmyslitelně patří k letošní sezóně. V jeden těžší zákrok Wieseho a nadějný přímý kop Rosického, který už 34 zápasů nevstřelil branku, vyústila veškerá ofenzivní snaha BVB. Naopak domácí dali jen jeden gól díky velmi dobrému výkonu brankáře Weidenfellera. V první půli neproměnili nadějné příležitosti Jancker a dvakrát Amanatidis. Domácí hrozili dál i po přestávce a jedním z nejnebezpečnějších byl pro Weidenfellera i vlastní obránce Wörns, který svou chybou připravil další tutovku Amanatidisovi. Po nebezpečné střele Kosowského už přišel vytoužený gól. Altintop byl sražen ve vápně a Zandi penaltu bezpečně proměnil. V závěru zápasu předvedl nepochopitelný zkrat domácí Mettomo, který chtěl odstavit tělem soupeře, jenže míč se dostal ke Kringemu, ale Mettomo ještě stačil vyrovnání odvrátit.

Werder Brémy - Karlsruher SC   0:0

Hosté jistě věřili v prodloužení série Rostocku (6 zápasů doma, 6 proher), ale že v takovém stylu, to asi ani v nejdivočejším snu. Mimochodem, kromě šesti regulérních padly ještě dvě neuznané branky. První vsítili domácí po prvním přímém kopu Hilla v Bundeslize, ale z ofsajdu, van Buytenův neplatil kvůli útočnému faulu spoluhráče. První platný gól vstřelil po nahrávce Beinlicha hlavou Benjamin. Druhý dal tečovanou střelou nikým neatakovaný Jarolím. Skóre prvních 45 minut završil angličanem Takahara po Moreirově přihrávce. Moreira byl i prvním střelcem druhé půle, když využil parádní pobídku od Barbareze. Trápení Rostocku zvýraznil už tradiční hrubkou Lantz, který tentokrát namazal Jarolímovi a český záložník nasadil brankáři jesle. Divoký zápas gólově uzavřel hlavičkou v 82. minutě po van Buytenově výletu a centru Barbareze střídající Romeo. Drtivou porážku neunesl kouč Rostocku Juri Schulenz a rozhodl se rezignovat.


Hansa Rostock - Energie Cottbus   0:0

Velice smolný zápas se špatným koncem zažila vyprodaná bochumská aréna. Domácí byli Bayernu víc než vyrovnaným soupeřem, ale nebetyčná smůla je obrala o všechny body. Nejdřív rozhodčí přehlédl penaltové stažení Meichelbecka Fringsem, pak přišly neproměněné šance, chyby rozhodčího a na konci neuvěřitelný třetí inkasovaný gól. Důležitým se ukázalo poločasové stažení Pizarra, kterého nahradil Guerrero. V 66. minutě se Bochum dostala do vedení. Makaay netrefil míč a Zdebel nacentroval na Madsena, který hlavou přihrál Lokvencovi před odkrytou bránu. Lokvenc měl prsty i ve vyrovnání, když lehce tečoval střelu Guerrera. Na druhý gól nahrál Guerrerovi Schweinsteiger do ofsajdu, ale rozhodčí ho uznal. Hned za minutu přišla ona neuvěřitelná branka. Při brejku se do Salihamidžičovy přihrávky vložil Preuß, jenže odkopem trefil jen tvář spoluhráče Koldinka a brankář byl proti odraženému míči absolutně bezmocný.


Tabulka:
1. VfL Wolfsburg1390423:1827
2. Bayern Mnichov1382322:1326
3. Schalke 041380519:1924
4. VfB Stuttgart1372424:1523
5. Hannover 961372421:1423
6. Werder Brémy1363426:1621
7. Arminia Bielefeld1362515:1420
8. Bayer Leverkusen1354423:2019
9. FSV Mainz 051354421:2019
10. Hertha Berlín1346317:1218
11. 1. FC Norimberk1344523:2016
12. Hamburger SV1351722:2016
13. B. Mönchengladbach1344518:1916
14. Borussia Dortmund1335514:1814
15. 1. FC Kaiserslautern1342715:2214
16. VfL Bochum1325617:2611
17. SC Freiburg1324713:2610
18. Hansa Rostock1322910:318


Nejlepší střelci:

10 – Mintál, Buckley
9 – Neuville
8 – Klose
7 – Cacau, Petrov
6 – Koller, Ewerthon, Berbatov, Voronin

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*DuPu

Dik za super postrehy z jednotlivych kôl. Mal by som jednu otazku do plena: Neviete nahodou kde sa daju vidiet z Bundesligy aspon highligt-y, okrem DSF a ZDF ked uz na Galaxie Sport prestali Bundesligu vysielat Nase uzasne UPC zrusilo DSF a ZDF a teraz to nemam kde pozriet. Moze byt aj niekde na webe. Dik.

Reagovat
HOST*

Mne tiez bundesliga xyba. Zopar zostrihov davaju na Eurosporte v Eurogoals tusim utorok 17,30 ale aj inokedy, ved si pozres v programe

Reagovat
HOST*kuup3R

pomylil som sa - v pondelok

Reagovat
smazaný uživatel

Co vy Slováci máte s tou Bundesligou? Vždyť se na ni nedá dívat, ale všem Slovákům se líbí.

Reagovat
exmafie

Taky jsem si toho všiml,hlavně v příspěvcích na stránkách Galaxie...Jestli vám na Slovensku chybí ta geršácká liga,tak si každou sobotu odpoledne pusťte Novu... (samozřejmě s trochou nadsázky)

Reagovat
smazaný uživatel

úplně přesně.

Reagovat
HOST*kuup3R

Nikdy Ti ju nevnucuje... Ja zas nexapem ako vy prezivate tie xvile ked nahodou zrusia nejaky zapas z Primeri alebo Premiership - pol roka ste z toho zniceni

Reagovat
HOST*kuup3R

myslel som nikto

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga a Primera se ale vůbec nedají srovnávat.

Reagovat
HOST*goleador

Myslim ze na Bundeslize je dobry nejmin to, ze pada hodne golu. A vvvvvvvvvo toommmm to je

Reagovat
HOST*kuup3R

To ze tam nehra tolko kvalitnych hracov ako v Primere je asi kazdemu jasne ale ak ju niekto sleduje uz dlhsie, ma tam oblubeny tym, vyzna sa v nej tak by ju rad sledoval. A ked ju porovnam s nejakou defenzivnou talianskou ligou tak ja by som si radsej pozrel bundes aj ked v ITA hra mnoho mien no bohvieaky futbal to nie je - a ako sa vravi proti gustu ziaden disputat.

Reagovat
smazaný uživatel

inac je fayn troxu konstruktivne prediskutovat svoje nazory na futbal s ludmi ktori sa v nom vyznaju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele