1. BUNDESLIGA – 12. KOLO

07.11.2004, 20:48, aktualizováno 09.11.2004, 09:43
Aktuality
Mezi výsledky sobotních zápasů se vyjímá kanonáda Norimberka proti Wolfsburku, kterou řídil Mintál, autor hattricku. Bayern s přehledem porazil Hannover, naopak Dortmund po dvou úspěších opět prohrál. Z Čechů se tentokrát trefili Lokvenc a Svěrkoš. V neděli pak roli favoritů potvrdili Stuttgart i Schalke a dotáhli se na vedoucí Wolfsburg.


Werder Brémy - Hansa Rostock   0:0

Hannover, mužstvo měsíce října, v Mnichově tvrdě narazil. První gól dostal už ve třetí minutě, kdy Makaay poslal obloučkem Pizarra za obranu a Peruánec z velkého úhlu prostřelil Enkeho. Bayern byl dál aktivnější. Přímý kop Fringse skončil těsně vedle a Makaayův gól neplatil jen kvůli chybě rozhodčího. Poté na hřišti hrály hlavní roli emoce. Ballack tvrdě zajel do Guzmana a spolu se mstitelem Lalou viděli žlutou kartu. O další zbytečný atak se postaral vzápětí Schweinsteiger, když poslal k zemi Christiansena. K údivu všech přítomných rozhodčí Fröhlich vytáhl červenou kartu na Ballacka. Opora Bayernu byla tentokrát nevinná a rozhodčí po domluvě s asistentem správně červenou odvolal. Na další fotbalové momenty se muselo čekat až do druhé půle. Vznětlivý Lala vyslal krásnou střelu z dálky, jenže těsně minula Kahnovu branku. Naopak domácí své brankové konto ještě rozhojnili. Scholl vybídl ke skórování Makkaye a nizozemský střelec slavil gól po dlouhých sedmi zápasech. V nastaveném čase ještě připravil Makaay první ligový gól pro mladého Guerrera.


Hannover 96 - Borussia Dortmund   0:0

Petrov, který v minulém zápase vstřelil čtyři branky, tentokrát nastoupil ve zlatých kopačkách, ale naopak čtyři branky dostal jeho tým. První přišla už po 44 vteřinách, kdy Mintál využil přihrávku Vitteka a zahájil útok na samý vrchol tabulky střelců. V 8. minutě přišla další pohroma pro hosty. D'Alessandro bez míče srazil Schrotha a musel ze hřiště. Wolfsburg ztratil svého tvůrce hry a za celý zápas si nevypracoval jedinou vyloženou šanci. To Mintál pokračoval ve skvělém představení. Jeho akrobatický pokus skončil nad, ale nenápadná střela po otočce už v síti skončila. KO zasadil Wolfsburfu v poslední minutě prvního poločasu po přihrávce Banoviče Schroth. Krátce po změně stran dokončil hattrick Mintál. Brankář Jentzsch sice zlikvidoval střelu Vitteka, ale aktuálně nejlepší střelec celé ligy ho z voleje nemilosrdně propálil. Přestože další šance nevyužili například Franz a Vittek, slaví Norimberk vysoké, ale naprosto zasloužené vítězství.


Bayer Leverkusen - Arminia Bielefeld   0:0

Leverkusenu se v poslední době příliš nedaří a mohlo být ještě hůř. Hned zkraje zápasu vyrobil Roque Junior obrovskou hrubku, ale Coulibaly samostatný únik nevyužil. Částečně si spravil chuť po centru Caira, na který si krásně naběhl, ale jednogólové vedení hostí Bayer po přestávce hravě smazal. Ústřední postavou byl střídající Freier. Už tři minuty po pauze jeho tečovaná střela přinesla vyrovnání a po jeho nahrávce se k tyči trefil Krzynowek. Leverkusenu pomohlo k vítězství i vyloučení Mohammada v 66. minutě za stáhnutí Francy. V posledních dvou minutách tak mohl snažícímu se Freiburku zasadit ještě dvě rány z rychlých brejků.


Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt   0:0

Spolehlivý střelec Buckley určil konečný výsledek už v 8. minutě. Vata přihrál před bránu, Bergdölmo upadl a domácí kanonýr zajistil tři body. Dortmund se opět vrátil do mizérie a naději na body držel jen díky vynikajícím zákrokům Weidenfellera. Od 58. minuty se navíc musel obejít bez vyloučeného Jensena, který si zbytečně vyšlápl na Vatu. Dortmund nakonec mohl vyrovnat, ale Brzenska v nastaveném čase po přímém kopu Dedeho přestřelil prázdnou bránu.


Energie Cottbus - Schalke 04   0:0

První vystoupení pod koučem Advocaatem začal Gladbach dobře. Domácí Weiland nahrával naslepo dozadu, kde číhal Svěrkoš, který neměl se zakončením problém. Nešťastný Weiland se za chvíli i zranil a musel střídat. Domácí se snažili vyrovnat, ale vyloženou šanci si ne a ne vytvořit. Až v 58. minutě si naskočil Noveski na roh da Silvy a pěknou hlavičkou vyrovnal. Kromě brankových momentů byli oba gólmani po celý zápas mimo nebezpečí, nic na tom neměnil ani pokus Heinze ze 30 metrů.


1. FC Norimberk - VfB Stuttgart   0:0

Na tomto zápase byl asi 60 minut nejzajímavější míč, se který se hrálo. Žlutomodrá kombinace se jen tak nevidí. Pak měli solidní šance Marcelinho a Rafael, ale až deset minut před koncem se dostavil vytoužený gól. Charisteas trefil volejem přímý kop Micouda a Brémy věřily v tři body. Jenže v nastaveném čase rozehrál roh Marcelinho a Madlung ho skvělou prudkou hlavičkou poslal do sítě. Trenér Brém Schaaf ještě protestoval proti délce nastaveného času, ale na dělbě bodů z nezáživného utkání nic nezměnil.


Karlsruher SC - MSV Duisburg   0:0

Pro oba topící se týmy je získaný bod málo. Bochum nastoupila překvapivě se třemi útočníky, ale z vítězství se přesto neraduje. V prvním poločase dostal hosty do vedení hlavičkou Lembi. O dvě minuty později došlo k nebezpečnému střetu Seitze s brankářem van Duijnhovenem, který oba odnesli zraněním. Před přestávkou mohl vyrovnat Lokvenc, ale dvě dobré šance mu Wiese vyrazil. Druhého zásahu v sezóně se český dlouhán dočkal až v 62. minutě. Wosz nahrával před bránu, Bechmann promáchl a Lokvenc nemohl nedat. Přestože měly oba týmy ještě po několika příležitostech, zápas skončil spravedlivou remízou.


VfL Bochum - VfL Wolfsburg   0:0

Lekci z produktivity dostali hosté ve Stuttgartu. Protože ani penalta Rydlewicze v síti neskončila, brankář Hildebrand dokonce udržel čisté konto. Domácím hodně pomohl rychlý gól. Meißner lehce tečoval přímý kop Hleba a vedení bylo na světě. Druhý gól po standardní situaci stihl Stuttgart ještě do přestávky, když ve vápně kraloval důrazný Kuranyi. Poté následovala po Stranzlově faulu na Allbäcka penalta, ale Rydlewicz ji poslal vedle levé tyče. Třetí branku daroval domácím obránce Hill, který vyslal Cacaua do samostatného nájezdu. Gólovou tečku obstaral ze sporné penalty Heldt. Hostům nebyl přán ani čestný úspěch, ke kterému měl v poslední minutě blizoučko Prica.


Hamburger SV - Hertha Berlín   0:0

První poločas přinesl pouze neodpískaný penaltový zákrok Kobiašviliho na Mpenzu. Až po změně stran začaly oba celky předvádět fotbal hodný jejich aktuální formy. Čtyři minuty po pauze našel Jarolím krásně Beinlicha a zkušený hráč se z úhlu nemýlil. Utkání bylo velice vyrovnané, ale Schalke nakonec dalo o gól víc. Vyrovnání zařídil Hanke, který si zaběhl za obranu na centr Lincolna, a po špatné přihrávce Schlickeho se právě Lincoln vydal na sedmdesátimetrový běh, který zakončil střelou k tyči. Stále tedy pokračuje vynikající série kouče Rangnicka. Pod jeho vedením Schalke zatím slavilo pouze samé výhry.


Tabulka:
1. VfL Wolfsburg1280420:1824
2. Schalke 041280418:1624
3. VfB Stuttgart1272324:1223
4. Bayern Mnichov1272319:1223
5. Werder Brémy1262424:1420
6. Hannover 961262419:1420
7. FSV Mainz 051254321:1819
8. Bayer Leverkusen1253421:1818
9. Arminia Bielefeld1252512:1217
10. 1. FC Norimberk1244422:1816
11. Hertha Berlín1236314:1115
12. Borussia Dortmund1235414:1714
13. B. Mönchengladbach1234516:1813
14. Hamburger SV1241716:2013
15. VfL Bochum1225516:2311
16. 1. FC Kaiserslautern1232714:2211
17. SC Freiburg1224611:2310
18. Hansa Rostock1222810:258


Nejlepší střelci:

9 – Mintál
8 – Buckley, Neuville
7 – Klose, Cacau
6 – Koller, Ewerthon

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele