1. BUNDESLIGA - 11. KOLO

01.11.2004, 23:21, aktualizováno 02.11.2004, 20:13
Aktuality
Nejvyšší německá fotbalová soutěž opět nabídla gólový průměr přesahující tři branky na zápas. Martin Petrov z Wolfsburku si připsal proti Mohuči málokdy vídané čtyři zásahy. Ve své smutné sérii pokračuje Rostock – doma prohrál od začátku ligy už pošesté. To Kurt Jara si oddechl, protože pouze několik vteřin ho dělilo od pravděpodobného odvolání. Stuttgart potřetí v řadě prohrál.


VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk   0:0

První zápas pod vedením trenéra Köppela přinesl domácím sladké vítězství. Už po několika minutách se v jedné z mála vyložených šancí ocitl Ulich, ale jeho střela po Neuvillově brejku skončila vedle. Bayern odpovídal snahou Makaaye s Hargreavesem, ovšem blíž ke gólu byli opět domácí. Heinz krásně vyslal Neuvilla, jenže Kovač jeho únik stačil zlikvidovat. Do posledního místa zaplněná aréna poprvé křičela gól krátce po přestávce. Pletsch dokázal hlavou poslat do sítě Neuvillův přímý kop, přestože měl proti sobě čtyři strážce z řad hostí. Po Ballackově hlavičce si vzal slovo Lucío. Nedovoleně zastavil Svěrkoše a po odpískání ho ještě lehce nakopl. Svěrkošovi se to samozřejmě nelíbilo a po poradě s asistentem vytáhl hlavní rozhodčí přísnou červenou kartu. Tento moment znamenal konec aktivity Bayernu. Naopak domácí měli ještě několik šancí. Pletsch ji nedal, stejně jako dvakrát Neuville. Pojistku přidal až po centru Svěrkoše střídající van Hout.


Arminia Bielefeld - Energie Cottbus   0:0

Tuhý boj přinesl tři body šťastnějším domácím. Poprvé zahrozil Ewerthon, ale až pokus Rosického znamenal opravdové ohrožení branky Bayeru. Český reprezentant tvrdě napálil míč snad ze čtyřiceti metrů a Butt měl co dělat, aby se stačil vrátit do branky a krásnou ránu alespoň vyrazil. Z hostů se snažili hlavně Schneider a Berbatov. Prvně jmenovaný střílel nad a Bulhar Berbatov dokonce dal gól, ale správně kvůli ofsajdu neplatil. Jediná branka zápasu padla pět minut před přestávkou, kdy Koller hlavou poslal míč Ewerthonovi, který Buttovi nasadil jesle. Do konce poločasu se snažil vyrovnat opět Berbatov, ale Weidenfeller byl na místě. Druhý poločas načala pohledná kombinace Rosického, Kollera a Ewerthona, jenže dlouhán Koller při zakončení poslal míč hodně mimo soupeřovu branku. Pak si vzali slovo opět hosté, ale gól opět nevstřelili. Pouze Schneider trefil tyč. Stejný kousek se později povedl i domácímu Dedému. Tento Brazilec také utekl obraně Bayeru a zkušený Nowotny ho mírným atakem poslal na zem. Červená karta definitivně otevřela Dortmundu cestu k prvnímu domácímu vítězství.


Schalke 04 - Werder Brémy   0:0

Z prestižního severského derby odešli oba ze soupeřů bohatší o jeden bod. Po příležitostech domácích Micouda a Davaly udeřil Hamburk. Micoud svou špatnou přihrávkou vybídl k protiútoku Mpenzu, který obešel gólmana i Stalteriho a jemný centr posadil přímo na hlavu svátečního hlavičkáře Jarolíma. Před změnou stran ještě hrozil Werder, ale velkou šanci Kloseho zastavil pozorný brankář a Klasnič mířil do tyče. Druhá půle už patřila pouze Brémám. Ovšem branku vsítil jen Schulz a ještě k tomu nedovoleně, protože si zpracoval vysoký míč rukou. Protože si rozhodčí ničeho závadného nevšiml, radovali se domácí ze zaslouženého vyrovnání. Kromě gólového momentu byl druhý poločas přehlídkou nevyužitých příležitostí. Postupně nedali Ernst, Micoud, žolík Valdez ani Klose. Hamburk pod vedením trenéra Dolla opět neprohrál a současným tempem se po katastrofálním začátku zakrátko dostane na pohárové pozice.


MSV Duisburg - Hamburger SV   0:0

Jak se již stalo tradicí, nastoupilo Schalke se třemi útočníky. Už po dvou minutách byli fanoušci doslova v extázi, domácí totiž vedli o dva góly. Po 39 vteřinách Aílton dokázal svým důrazem obejít Hildebranda a zužitkovat Lincolnovu přihrávku. O minutu hosté zaváhali znovu. Hildebrand totiž pouze po zemi slabě vykopl míč před Asamoahem, čímž vyzval Kobiašviliho ke skórování. Stuttgart mohl korigovat vzápětí, jenže Tiffert po Hinkelově průniku trefil tyč. Naopak domácí pokračovali v úchvatném představení. Sand nádherně vyslal Lincolna do sóla a Brazilec umístil svou střelu přesně k tyči. Kdo v té chvíli Stuttgart odepsal, šeredně se mýlil. Hosté totiž na dva góly potřebovali jen o maličko víc času, než Schalke. Cacau nejdřív připravil efektně patičkou brankovou pozici pro Solda a kontaktní gól zaznamenal umístěnou střelou z vápna Szabics, opět po nahrávce Cacaua. Bohužel, po 32 minutách zvlhl oběma týmům střelný prach. Neujaly se už ani pokusy Aíltona Cacaua či Solda. Tento zápas tak prodloužil série dnešních soupeřů. Schalke pod vedením kouče Rangnicka vyhrálo i pátý zápas, naopak Stuttgart si ve třetím zápase v řadě nepřipsal ani bod.


Hansa Rostock - Karlsruher SC   0:0

Další strhující zápas 11. kola se odehrál ve Wolfsburku. Drzý nováček z Mohuče se předvedl gólem už po čtvrthodině hry. Na Weilandův přímý kop sice brankář Jentzsch vyběhl, ale neudržel míč v rukavicích a Abel trefil hlavou prázdnou bránu. Už za dvě minuty přidal další branku Casey, který se na místě otočil s míčem a poslal ho takřka ideálním směrem. Teprve druhý obdržený gól vyburcoval domácí k aktivitě. Jak se nemají zakončovat šance začal předvádět Brdarič svými pokusy mimo branku a do břevna. V poslední minutě prvního poločasu se stal malý fotbalový zázrak. Faul na Mensegueze potrestal proměněnou penaltou Petrov a stejný hráč o několik okamžiků později zakončil i akci d'Alessandra s Brdaričem. Nápor domácích pokračoval i po přestávce. Brdarič přestřelil prázdnou bránu, d'Alessandro mířil do tyče. V 57. minutě musel Kramny vyrazit rukou střelu Petrova a po červené kartě následovala i další penalta, kterou opět proměnil Petrov. Tento bulharský reprezentant se však nespokojil ani se třemi zásahy na svém kontě. Že mu do sítě dnes padne vše, přesvědčil všechny přítomné za deset minut, kdy Karhanovu přihrávku poslal z voleje o zem přes bezmocného brankáře Wacheho. Mohuč ještě dokázala snížit Babatzem svou velkou zbraní – přímým kopem. Výsledek mohl na druhé straně pojistit Brdarič, ale opět zklamal.


Eintracht Frankfurt - Hannover 96   0:0

Domácí dalším kvalitním výkonem potvrdili aktuální výbornou formu, která je dostala už na čtvrté místo. Mírnou převahu vyjádřil gólově už po 15 minutách hry Christiansen volejem po centru Cherundola. Další pohromě pro hosty zabránil Koldink, když z brankové čáry vyrazil střelu Krupnikoviče. Bochumi pomohl i rozhodčí, který neodpískal penaltový faul na Stendela. Hosté opět působili mdle. O jedinou nebezpečnější střelu v prvních 45 minutách se postaral Madsen, ale spolehlivý Enke neměl problém. I ve druhé půli zahrozili hosté jen jedinkrát, tentokrát Bechmannem. Ani jeho hlavička však domácí příliš neohrozila. To Hannover si počínal opačně. Štajnerova povedená střela ještě v síti neskončila, ale Krupnikovičovu výzvu už Stendel nemohl odmítnout. Třetí trefu zajistil krátce před koncem po Guzmanově pasu uzdravený Leandro.


Hertha Berlín - VfL Bochum   0:0

Hosté z Berlína po několika nepovedených výkonech dokázali díky sebevědomému výkonu naplno bodovat. Na lavici náhradníků usedl od začátku Bobič a sledoval promarněné šance svých spoluhráčů. O mnoho produktivnější byli domácí. Po Krupkeho nevyužité šanci dokázal skórovat Cairo. Branka však neměla platit, protože Jašvili nedovoleně odstavil jednoho z obránců a tím uvolnil cestu brejku Coulibalyho. Hertha dokázala svou převahu zúročit až 36. minutě, kdy se Rafael důrazně vložil do centru Marcelinha. Po přestávce si hosté už počínali o něco produktivněji. Rafael sice nechtěně, ale přihrál Gilbertovi a ten poslal Herthu do vedení. V další šanci byl opět Gilbertho. Jeho snahu však zastavil faul a kopala se penalta. Marcelinhovi ji Golz vyrazil a udržel při životě bodové naděje domácích. O třetí úspěch se musel postarat Fridrich. Jelikož stál v pravý čas na pravém místě, nebyl pro něj problém poslat do sítě od břevna odraženou hlavičku Madlunga. Poté začali kousat domácí, ale na víc než břevno v podání Caira se nezmohli. O poslední vzruch se postaral mladík Madlung. Rozhodčí mu kdoví za co ukázal červenou kartu obránce si vybil zlost na nevinném okně při cestě do kabin.


Borussia Dortmund - Bayern Mnichov   0:0

Domácí fanoušci se už po gólu Buckleyho smiřovali s dalším ztraceným zápasem, pak se však Lautern vzchopil a Teber svými prvními góly v lize zajistil setrvání kouče Jary u mužstva. Před vstřelenými góly byl zápas doslova exhibicí hostujícího Skely. Jaké šance on dnes dokázal neproměnit, to se jen tak nevidí. V dresu domácích upoutal solidním výkonem Kosowski, který už rok měl být oporou, ale dosud výkonnostně paběrkoval.


VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen   0:0

Nepříliš pohledný zápas prodloužil sérii prohraných domácích zápasů Rostocku na šest. Domácím se sice nedala upřít snaha, ale Norimberku stačily dvě minuty na rozhodnutí zápasu. Schroth zakončil hlavou dvě téměř identické akce. Rozdíl spočíval pouze v zprava centrujícím hráči, kterým byl nejdřív Reinhardt a podruhé Banovič. Domácím nebyl přán ani čestný úspěch. Di Salvovu střelu vykopl v poslední minutě z brány Schäfer.


Tabulka:
1. VfL Wolfsburg1180320:1424
2. Schalke 041170416:1521
3. VfB Stuttgart1162320:1220
4. Hannover 961162319:1120
5. Bayern Mnichov1162316:1220
6. Werder Brémy1161423:1319
7. FSV Mainz 051153320:1718
8. Bayer Leverkusen1143417:1715
9. Hertha Berlín1135313:1014
10. Arminia Bielefeld1142511:1214
11. Borussia Dortmund1135314:1614
12. 1. FC Norimberk1134418:1813
13. Hamburger SV1141615:1813
14. B. Mönchengladbach1133515:1712
15. VfL Bochum1124515:2210
16. 1. FC Kaiserslautern1131713:2110
17. SC Freiburg1124510:1910
18. Hansa Rostock1122710:218


Nejlepší střelci:

8 – Neuville
7 - Klose, Buckley
6 – Koller, Ewerthon, Mintál, Cacau
5 – Berbatov, Petrov

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

Let's discuss.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele