1. BUNDESLIGA - 1. KOLO

11.08.2006, 23:03, aktualizováno 13.08.2006, 20:59
Komentáře a souhrny
Nový ročník německé 1. Bundesligy odstartoval v pátek večer zápas Bayernu Mnichov s Borussí Dortmund. Domácí vykročili úspěšně za obhajobou titulu a zvítězili 2:0. V sobotu už favorité zaváhali - Hamburk a Schalke doma jen remizovaly. Jasné výhry si připsal Norimberk a Leverkusen, který znechutil obnovenou premiéru nováčkovi z Aachenu. V neděli pak úspěšně do sezóny vstoupily Brémy, zvítězily 4:2 v Hannoveru, v jehož dresu se trefil Jiří Štajner.

V Allianz Aréně zahájil sezonu Bayern s Dortmundem a byla to povedená premiéra. Ofenzivní fotbal se spoustou šancí na obou stranách rozhodly pro domácí dvě přízemní rány z hranice vápna z kopaček Makaaye a Schweinsteigera.

Schalke nastoupilo proti Frankfurtu se třemi útočníky a týmu Mirka Slomky se dlouho dařilo. Jasnou převahu vyjádřil gól nové posily Halila Altintopa. Pak však Lincoln neproměnil penaltu a po ojedinělém útoku hostí vyrovnal hlavou Amanatidis.

Body doma ztratil i Hamburk, který doma zopakoval gólově neplodný výkon z předkola Ligy mistrů s Osasunou. Bielefeld se v AOL Aréně ujal vedení po nádherné rychlé akci, za domácí vyrovnal až hlavou Sanogo, když při roku hostující brankář špatně vyběhl.

Leverkusenu pomohla proti Aachenu brzká červená pro brankáře Nichta, který hrál rukou mimo vápno. Hosté poté vytvářeli jednu hrubku za druhou, čehož Bayer dokázal využít a Alemanni zachránil od debaklu jen vynikající náhradní brankář Straub.

Za Norimberk zářila jako na jaře útočná trojka Vittek, Saenko, Schroth a zařídila jasné vítězství na půdě Stuttgartu. V základu nastoupil Tomáš Galásek, Jan Polák si odpykal karetní trest.

Gladbach se proti Cottbusu dlouho trápil, nováček byl dokonce dlouhou dobu lepší. Vymstily se mu však neproměněné vyložené šance. Domácí poslal do vedeí roh zužitkovaný hlavou Svenssona, pojistku přidal z penalty Neuville.

I další nováček z Bochumi se prezentoval sympatickým výkonem, na hřišti Mainzu to ale také na body nestačilo. Vítěznou branku zaznamenal z penalty Azaouagh, který napravil své předešlé selhání při tutové šanci. Za Bochum snížil tečovaným přímákem Zdebel.

V neděli vyhlásily tažení na titul Brémy, v Hannoveru vyhrály 4:2. Zářil především Diego, autor branky a tří asistencí, který má nahradit tvůrce hry Micouda. V dresu domácích mu konkuroval s jedním gólem a asistencí Jiří Štajner.

Druhý nedělní souboj mezi Wolfsburgem a Herthou Berlín už tak zajímavý nebyl, chybělo mu totiž to podstatné - góly. Domácí měli navrch, ani ty nejvyloženější šance však nedokázali proměnit.

Výsledky
10.08.2007
63. Sami Khedira, 67. Pavel Pardo (pen.) - 25. Levan Kobiašvili, 76. Ivan Rakitič
11.08.2007
31. Ioannis Amanatidis
84. Sergiu Radu - 38. Artur Wichniarek, 51. Christian Eigler, 80. Oliver Kirch
14. Luca Toni, 66. Miroslav Klose, 85. Miroslav Klose
-
47. Stanislav Šesták, 49. Tommy Bechmann - 39. Diego (pen.), 45. Boubacar Sanogo
23. Collin Benjamin
12.08.2007
44. Tamas Hajnal, 74. Tamas Hajnal
86. Florian Kringe - 8. Manasseh Ishiaku, 62. Mihai Tararache (pen.), 64. Manasseh Ishiaku

Tabulka:
1. Bayer Leverkusen11003:03
1. FC Norimberk11003:03
3. Werder Brémy11004:23
4. Bayern Mnichov11002:03
B. Mönchengladbach11002:03
6. 1. FSV Mainz 0511002:13
7. Eintracht Frankfurt10101:11
Hamburger SV10101:11
Schalke 0410101:11
Arminia Bielefeld10101:11
11. VfL Wolfsburg10100:01
Hertha Berlín10100:01
13. VfL Bochum10011:20
14. Hannover 9610012:40
15. Energie Cottbus10010:20
Borussia Dortmund10010:20
17. Alemannia Aachen10010:30
VfB Stuttgart10010:30


Příští kolo
17.08.2007
20:30Karlsruher SC - Hannover 96
18.08.2007
15:30Hansa Rostock - 1. FC Norimberk
15:30Schalke 04 - Borussia Dortmund
15:30MSV Duisburg - VfL Wolfsburg
15:30Werder Brémy - Bayern Mnichov
15:30Hertha Berlín - VfB Stuttgart
15:30Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt
19.08.2007
17:00Energie Cottbus - VfL Bochum
17:00Hamburger SV - Bayer Leverkusen


Autor: Radim Šantrůček, Petr Starý

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund jde do sraček.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, kde si na to přišel, dnes to byl velmi dobrý zápas, i Dortmund měl celkem dost šancí, ale dneska by nedali gól, ani kdyby se hrálo do půlnoci..

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak. jeden zapas a to este proti majstrovi vubec nic neznamena

Reagovat
smazaný uživatel

jeden prehraty.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, Dortmund kvalitně posílil a i dnešní zápas byl na německé poměry nadprůměrný (jen tak mimochodem - škoda, že nevyšla ta akce BVB okolo 15. minuty, troufnu si říct, že by to byl jeden z nejhezčích gólů sezony). takže konečné umístětí vidím na +/- 5. místo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Go Brémy, Go

Reagovat
smazaný uživatel

Taky fandim Werderu..

Reagovat
smazaný uživatel

HSV HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Koho sehnali HSV do útoku..?

Reagovat
smazaný uživatel

zda sa , ze zatial nikoho extra. Dokedy su v Nemecku povolene prestupy ?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi klasicky jako v celé Evropě..Si docela věří, že jdou do předkola LM bez posil v útoku.. Já vím akorát o Guerrerovi z Bayernu a že odešel Barbarez a Takahara..

Reagovat
smazaný uživatel

Já čekam, že víc příležitostí dostane miláček publika Benny Lauth

Reagovat
HOST*

a este kupili africana Sanoga z Kaiserslauternu

Reagovat
smazaný uživatel

Toho bych čekal v základu, ale zatím jenom střídal..

Reagovat
smazaný uživatel

A taky odešel Ailton do Thunu

Reagovat
HOST*marv

Bayern To stejně vyhraje,ale jsou tu Brémy a ty mají taky šanci,ale Hamburger 1:1 s Bielefeldem-SLABOTA

Reagovat
smazaný uživatel

Werder to Bazernu natřel v poháru. tak teď to jen zopakovat v lize. Go Werder,Go

Reagovat
HOST*marv

Ty si ale vygumovanec-BAZERNU

Reagovat
Jajinek

Se prepsal no...to se ti nikdy nestalo??

Reagovat
smazaný uživatel

Je jedno jestli napíšu Bayern nebo třeba buznern. Brémy si jdou pro titul. To byl ale zápas. Kam se hrabe BAYERN

Reagovat
HOST*nofan

Na kdyby se nehraje, ale budiš...

Reagovat
HOST*ondroslav

to sis vsim teda brzo.....rek bych ze dortmund uz na ty nejlepsi urovni neni par sezon ..... ale ze de do sracek....tak bych to zrovna nevistihoval....preci jenom je lepsi nez dve tretiny tymu v bundes lize ...... uvidime teprve jak letos zkonci

Reagovat
smazaný uživatel

Nurnberg, zdá se, že pokračuje ve výkonech z minulé sezony, jen tak dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Trefil to pěkně, o tom žádná, nevíš, jak to vypadá s Mintálem..? Dík..

Reagovat
smazaný uživatel

Mintal este neni vo forme, ale uz je zdravy. Teraz asi prekvapim, ale kedze je uz relativne stary a v reprezentacii nikdy nejak necaroval, i ked potencial nato asi ma, tak by som nanho uz kaslal. V tom systeme, ktory hra Nberg nema asi miesto a prekopavat to, by uskodilo asi aj Vittekovi. Takze Marek na lavicku.

Reagovat
smazaný uživatel

kde si ten gol videl ? dik

Reagovat
smazaný uživatel

Na satelitu, po standartce hlavou k tyči cca z penalty..Viděl jsem highlights a Norimberk vypadal slušně, ostatně skóre 3:0 o tom svědčí.. Akorát se bojím, jak budou hrát doma do zataženější obrany..

Reagovat
HOST*ondroslav

velice simpaticky zahral NORIMBERK ....... Schalke to sou uz pro mne dele znami podrazaci a neschopenci...nesoudim tk podle prvniho kola ale i lonske sezony...........hamburg zklamal .........

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál, 4 góly, tyč a břevno, navíc skvělý fotbal.. Dobře se uvedla i hlavní posila Diego, který dal gól a na další 2 nahrál.. V některých situacích mi ovšem přišel jako větší hamoun, ale to bylo asi způsobeno tím, že jsem ještě zvyklý na Johana.. Btw., Štajny se taky nenechal zahanbit, dal gól, na další nahrál a ještě vybídl Maďara do úniku sám na brankáře..

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho Diega prostě žeru. Měl jsem ho rád už v Portu, kde jsem ale neměl moc možností ho vidět, pak jsem s nim válčil v Pro Evu, ale to je už trochu stranou... Doufam, že všem ukáže, co v něm je... A taky doufam, že Brémy budou produkovat krásnej a ofensivní fotbal jako loni... A nakonec doufam, že Brémy na konci sezony dostojí svému, ač reklamnímu, nápisu na dresu... WE WIN!

Reagovat
HOST*Brl

Diego je super. A ak by z Brém vypadol Borowski (pamätám si ho ako hlavného provokatéra z LM zo zápasu s Valenciou a myslím že tam aj kohosi opľul), doprajem im aj titul. Minulú sezónu fakt hrali pekný futbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele