Očkovaní hráči budou moci po návratu z rizikových zemí hrát Premier League

01.10.2021, 19:13
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (86)

Přidat komentář
sunakashi

Ockovani vir taky rozsiruji tak jak je toto mozne? Covid totalita...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
valloire

?

Reagovat
Busby babes

ze placa picoviny.

Reagovat
valloire

jako že očkovaní vir nerozšiřují?

Reagovat
Busby babes

to nekde tvrdim? oni proste pracuji s pravdepodobnosti. Ockovani maji mensi sanci se nakazit i nasledne nemoc sirit dal. Neni to 100 procentni, porad se mohou jak nakazit, tak sirit, ale ta sance je daleko mensi.

a zaroven je to asi taky jedinej zpusob jak velmi bohate fotbalisty prinutit k ockovani.

Reagovat
Eichel

to je trošku chyba, prečo by mali mať ludia mentalitu prinútiť iného k očkovaniu... ja som zaočkovaný, ale nepríde mi správne aby sme nútili ľudí, ktorí to nechcú do toho... nerozumiem prečo nedelia na chorých a zdravých miesto očkovaní a neočkovaní... nech kľudne dokola chodia na PCR testy alebo na test protilátok ak prekonali koronu (inak tieto protilátky sú podľa štúdií účinnejšie než tie z očkovania) Skutočne to zaváňa obmedzením slobody ak uvaźujeme nad tým ako ľudí silou mocou prinútiť do riešenia, ktoré sme si zvolili.

Reagovat
Busby babes

protoze je v zajmu cele spolecnosti aby bylo co nejvic lidi naockovanych. pomuze to sireni te nemoci a ochrane tech, co se ockovat nemohou a zaroven je to prevence pred velkyma skodama jak na idskych zivotech tak na ekonomice. Prevence je vzdycky levnejsi nez reseni nasledku.

A mame spousty povinnych ockovani.

Reagovat
Eichel

Ono len tým pádom by niekto mohol prísť s tým, že je v záujmu spoločnosti zakázať alkohol a cigarety. Je to v záujmu celku, škodia, chránime tým spoločnosť, je to prevencia proti následným nákladným liečeniam, pokles kriminality a pod. Ja dávam do pomeru osobné slobody s ich potlačovaním aj keď za ním sú dobré myšlienky. Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami, hovorí sa. Pre mňa osobne to, ćo tu dlhodobo prebieha, je prílišný zásah do osobných slobôd a vadí mi ak niekto rozmýšla štýlom, ako iného donútiť aby sa zaočkoval alebo robil to a ono. Je to predsa jeho vlastné zdravie. Ak je riziková skupina a dement, tak nech sa nedá. Umrie on, nie ja. On bude čeliť konzekvenciám.

Čo sa týka tých vakcín tak tie nechránia na dobu neobmedzenú ale očividne len na pár mesiacov. Boli schválené len na výnimočné použitie (ešte donedávna, než to v USA schválili na riadne avšak ktovie, aké politické tlaky tam boli prítomné, Európska lieková agentúra napríklad stále neschválila riadne použitie.) Prečo by som ja nútil iných ľudí, pokiaľ nie sú riziková skupina aby si dali niečo do tela, s čím nesúhlasia, nemajú k tomu dôveru a EMA-ou je to schválené len na mimoriadne použitie? Jo osobne rozlišujem povinné očkovania, ktoré tu roky sú a toto.

btw. Štúdia z izraelu, ktorý je teda riadne naočkovaný, prišla s tým, źe protilátky po prekonaní sú účinnejšie, než tie ktoré sú získané z očkovania (samozrejme tam bolo, źe to závisí na priebehu ochorenia a podobne) takže by som to nezatracoval, bohužial obávam sa že link ti na to z fleku nenájdem, čítal som to tak pred mesiacom, možno dvoma.

Iba na záver. Ja nie som ani antivaxer, ani nehovorím, že tie vakcíny niekoho zabijú, ani netvrdím, že covid je chrípka, ani nič podobné, čo sa tu jemne podprahovo naznačuje. Ja som aj zaočkovaný aj som covid prekonal pred očkovaním. Mne len vadí príliśné obmedzovanie slobody iných, lebo to považujem za cestu k totalite. Už teraz je na Slovensku (nehovorím o ČR) obrovský problém ako bola pandémia riešená právne. Podľa mňa to je dôvod na obavu o občianske práva.

Reagovat
Busby babes

srovnavat ockovani a alkohol a cigarety...

tak jeste jednou. mame x povinnych ockovani, tohle by proste bylo dalsi. Delat z toho nastup totality je imho teda hodne mimo.

Reagovat
Muffi

Dvě věci.

Povinné očkování nikde zatím není, důvody jsou tři: nejasná účinnost, neznámá doba trvání, neznámé dlouhodobé účinky.

Současná vládní politika ohledně vakcinace nemá s demokratickým právním státem nic společného. Pokud je něco v Listině nebo ústavě s tím, že podrobnosti stanoví zákon, nelze to odebírat či zásadně měnit usneseními vlády nebo ministerskými vyhláškami.

Přesně před tímto, kdy se pod dojmem hrozby vyřadí standardní demokratické procesy a instituce a pojede se vyhláškami varoval v souvislosti se změnami navrhovanými SPD před lety Tomáš Lebeda. Teď to tu máme jen ze zcela jiných důvodů a někteří si samou radostí cvrkají do kalhot, jak demokracie kvete.

Reagovat
Busby babes

ja muvil o povinnych ockovanich proti jinym nemocem jako je cerny kasel, zaskrt a tak... takze by se proste pridal do toho mixu i Covid. To neni nastup totality ani poruseni ustavy nebo Listiny.

ad dlouhodobe ucinky.... u neceho, kde dostanes dve davky (nebo 3) po 5 ml nebo kolik to je, jsou nejake dlouhodobe ucinky vylouceny. ty se u latek projevuji u dlouhodobeho vystavovani te dane latce. Ne, ze dostanes dve ockovani a za 30 let je z toho rakovina...

Reagovat
Eichel

Ono je vtipné, že mRNA vakcíny sa nikdy nepoužívali na ľuďoch a s tým, že sa budú dávať opakované aktualizačné dávky (nielen tie dve), takže nikto nemá releventné informácie o tom, čo by to mohlo v dlhodobom hladisku po ix dávkach spôsobiť, ale ty už máš jasno.

Iné povinné očkovania prešli štandartnou procedúrou, vieme na koľko sú účinné a na ako dlho ochranu poskytujú a vieme aj o možných rizikách, pri tomto zatiaľ netušíme aj keď sa domnievame, že to bude v poriadku. Preto je úplne normálne ak tomu časť ľudí nedôveruje, nenútiť ich za súčasnej situácie na silu do toho. A btw. nezrovnávam alkohol a cigarety s očkovaním, je to absurdný príklad aby si si uvedomil ako je tvoja argumentácia postavená na hlavu, lebo na základe argumentov, že je to pre dobro spoločnosti a je to lepšie na náklady, by sa skutočne dalo presadzovať hocičo...

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Busby babes

zadna jina vakcina nebyla tak moc otestovana jako ty na covid. A i ty covidove prosly standardni procedurou clinic trials. zrychlena byla administrativa okolo, kontrolni urady nahlizeli do vysledku uz v prubehu testovani a ne az na konci, jak se bezne deje. Taky dostaly covid vakciny absolutni prioritu pro schvalovani a nemuseli tak cekat v poradi, jak je taky bezny...

Je uplne bezny, ze clinic trials maji jen par tisic lidi v testovacim vzorku. Tady to byly desitky tisic pro kazdou vakcinu. ale vy tu porad budete mluvit o tom, ze nebyla radne testovana.

I u tehle vakcin zname ucinnost, prave diky tomu masivnimu vzorku lidi. Coz je dalsi vec, jak jsem psal, u vakcin je treba ty lidi mit v prostredi, kde se dana nemoc vyskytuje. to byva nejcastejsi problem u testovani vakcin. Behem celosvetove pandemie tenhle problem jaksi uplne odpada (muzes vyvinou super vakcinu na dymejovy mor, ale nikdy to nezjistis, protoze dymejovy mor se prakticky nikde nevyskytuje... )

Takze i tady u tech vakcin vime o rizikach, jaka s sebou nesou. A ano, dlouhdobe nasledky muzeme uz ted vyloucit, protoze to proste nedava smysl. neni to radioaktivni latka, co by na tebe pusobila roky. Dlouhodobe spatne nasledky u leky jsou zpusobeny dlouhodobym uzivanim. A teda uz uplne pomijim to, ze tohle resi nejcasteji lidi, co roky zerou brufen jak lentilky kazdou sobotu rano...

Reagovat
Eichel

ale ja nehovorím o tom, že nebola testovaná... Čítaj trošku s porozumením.. ja hovorím o tom, že nemáme štúdie ako vplývajú mRNA vakcíny na telo, ak sú dlhodobo opakovane podávané.. po prvé vakcíny na covid nie sú len mRNA a po druhé mRNA technológia tu je síce dlho, avšak nikdy nebola opakovane podávaná ľuďom v dlhodobom horizonte. Ty si vymyslíš niečo, čo som nepovedal a potom mi to akože vyvraciaš a facepalmuješ, to je fakt zábavné

Ja neviem, ty mi deklaruješ, že už vieš.. takže ako dlho v tele zostanú protilátky? pretože toto podľa mňa nik nevie... ani aké veľké množstvo telo bude po dávke mať a ani ako dlho v tele budú prítomné...

Ty si druhý extrém oproti antivaxerom. Oni neveria na očkovanie a ty to máš očividne za modlu bez kritického myslenia.

Reagovat
valloire

jasně, dlouhodobý účinky vyloučeny pane doktor

Reagovat
Busby babes

ano, jednorazove podani leku s sebou nese nicotne riziko dlouhodobych nasledku.

Reagovat
valloire

ty jsi tak zblblej, důvěřivej a naivní, že to není možný...chápeš, že je to technologie doteď zakázaná, povolená nouzově a žádná farma firma nenese žádnou zodpovědnost za vedlejší , třeba i smrtelný následky? Není ti to divný? Budeš furt ta vovce?

Reagovat
Busby babes

proc lzes, zakazana neni. mRNA vakciny maji jeden velky problem. Vyvoj je silene drahej, proto se farma firmy zameruji na jinej typ vyvoje obecne a tenhle se zatim pouziva spis ve vyzkumu.

A ne, neni povolena nouzove, vakciny jsou standardne schvalene.

Reagovat
valloire

Já lžu jo? Ona nebyla zakázaná na lidech?

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/fda-americky-regulacni-urad-schvaleni-pfizer-plne-uziti-koronavirus_2108231641_btk

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_cs#vaccination

očkoval ses předpokládám v době, kdy se jelo na nouzovej režim podmíněné registrace...a i teď bych tomu moc nevěřil, akorát to chtějí dostat do všech

Reagovat
Busby babes

ne, nebyla zakazana. A clanky, cos nahodil, ani nic takoveho nerikaji.

Reagovat
valloire

ty jsou na ten režim

Reagovat
Muffi

Jaké škody na životech myslíš? U nás na to zemřelo 3174 lidí pod 65 let, pod 55 jen 917.

https://www.covdata.cz/cesko-vek.php

Průměrnej věk žiješ jen proto, že máme zdravotnictví, který lidi ze skoro všeho vyseká. U covidu to neumí, tak to holt končí špatně. Pro dotyčného a příbuzné je to kruté ale společnost jako celek se fakt nemůže obětovat pro lidi 60+, to je nesmysl, navíc to matematicky nevychází, násobně víc let obětuješ, než zachráníš.

A celosvětová smrtnost covidu je taky dost malá, 5 milionů za rok a půl ze 7,5 miliardy. I kdyby to bylo 10x tolik, nikdo to nepozná.

Reagovat
Busby babes

no treba tech 40K mrtvych v CR. Nebo ty nad 65 se jako nepocitaj?

Reagovat
Muffi

Muzes mi rict, co jsi v te Belgii pracovne delal, protoze ty mas elementarni problem s chapanim textu.

Nejde o to, ze se nepocitaji ale o cenu, jakou za to zaplatis. Kdyz vezmes rozpocet CR a narves ho do nejdrazsich leku pro nejake vzacne choroby, radu lidi uchranis pred smrti. Ale na jeden rok vypnes vsechny sluzby placene z rozpoctu, takze nasobne vic lidi zabijes.

Lidi nad 65 jsou tady jen proto, ze zbytek spolecnosti je na takove urovni, ze vydela dost penez na duchody, zdravotni a socalni peci(srovnej si zeme podle hdp a doby doziti) a pokud tohle z jakychkoliv duvodu zmizi, zmizi i znacna cast techto lidi proste proto, ze se toho veku nedozije. To neni o tom, jestli se nekdo pocita nebo ne, ale ze na lecbu kazdeho jsou jen urcite prostredky, nad tuhle sumu zadas pojistovnu extra a ucovidu se to prekrocilo nasobne.

A stejnetak muzu argumentovat ja, ze se nepocita tech 10 000 000, kterym lidi jako ty lockdownem ukradli 5 mesicu zivota aby ochranili 40 000 65+.

Reagovat
Busby babes

"Ale na jeden rok vypnes vsechny sluzby placene z rozpoctu, takze nasobne vic lidi zabijes."

a na tohle jsi prisel jak? muzes to nejak prokazat?

ad zbytek... nemeli by lidi nad 65 byt vubec vdecni, ze je rovnou nehazem ze skaly jako nepotrebny?

Nebyt lockdwonu, tak tu mame nekde okolo 100K mrtvych. Jak presne myslis, ze by ekonomika fungovala v situaci nekontrolovaneho sireni viru, ktery preplni nemocnice a dojde k jejich kolapsu? kolika lidem by byla pak omezena pece? kolika lidem treba s infarktem by se nedostalo vcasne pomoci, protoze by kazdej dostupnej doktor resil covidove pacienty?

Kolik lidi by asi chodilo do hospod v momente, kdy by videli, ze tim znacne zvysuji sanci, ze skonci na ARO/JIP?

placas uplny lkraviny, ktery nemaji s realitou nic spolecneho. Chces videt jak fungovala spolecnost, kde se nechal vir nekontrolovane sirit? koukni na Bergamo na zacatku pandemie nebo pozdeji treba na Madrid...

Reagovat
valloire

jo zájem společnosti...za to schováš cokoliv

Reagovat
Eichel

nedeje sa to často, ale súhlasím

Reagovat
valloire

odmysli si předsudky a budeš souhlasit častěji hombre

Reagovat
Busby babes

btw. ne, protilatky nejsou ucinejsi nez ockovani. zadna relevantni studie nic takoveho zatim neprokazala. A navic u protilatek nevime, jaka je ta spravna hodnota, ktera je dostatecna. takze nemas podle ceho urcit, jaky stav protilatek je ok a jakej uz je nedostatecnej.

Je povinne ockovani proti cernemu kasli, tuberkuloze nebo zaskrtu omezovanim svobody proti kteremu mame bojovat?

Reagovat
valloire

úplně stejnej názor jako Vojtěch a spol. očkování proti TBC atd. je vyzkoušený, takže klasika hrušky s jabkama

Reagovat
Busby babes

ockovani proti TBC se porad vyviji a upravuje, to je jedna vec. a druha, ze bylo povinne uz na zacatku, ze jo... Leky a ockovani se fakt netestuji desitky let nez se daji k dispozici. Fakt ted nezaciname vyuzivat leky z konce 90. let.

Duvod proc obcas testovani u ockovani trva dlouho je ten, ze se nedari najit prosttredi, kde bys ockovaneho dane nemoci vystavil, takze nemuzes vyzkouset ucinnost. To v dobe celosvetove pandemie neni problem. Bezne se ockovaci latky testuji na par tisicich lidi. Ted se testovaly na desitkach tisic lidi a v tuhle chvili uz mame naockovane miliardy lidi. A zadny zasadni problemy s tim nejsou.

a teda koukam, ze zrovna TBC u nas bylo z povinnych ockovani vyrazeno, protoze to riziko je u nas uz male.

Reagovat
valloire

Desítky let to nejsou, ale genová zakázaná terapie je fakt hodně velkej extrém. Na covid se testuje ne na pár tisících lidech, ale na milionech. Jsi jedním z nich.

Reagovat
Busby babes

mrna vakciny nejsou genova terapie.

Covid vakciny, vsechny, prosly trial testy, jich se ucastnilo 40-60 tisic lidi (dle spolecnosti)

Reagovat
Csaplárova past

Běž si pro třetí dávku, ty dvě ti fakt nesedly ...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Busby babes

pujdu. az na me prijde rada.

Reagovat
sunakashi

Hele busby ty si radeji jdi poskladat star wars lego a nech dospele at si popovidaji

Reagovat
Ranoth

take veci tu nepis lebo ta covid sialenci zozeru za ziva

Reagovat
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Akoze popisalo sa aj tu o tom toho strasne vela, ale vidim ze zbytocne, kedze si nic evidentne nepochopil.

Reagovat
Golasso

Tvl, to snad není možné, aby se při takovém množství dostupných informací o tom, proč se očkuje proti COVID-19, pořád opakovaly tady ty výkřiky ...

Reagovat
Tomanatura

Hlavne, ze ma kazdy nazor.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Busby babes

Reagovat
J0EL

Reagovat
Gunner14

https://player.arsenal.com/matches/first?utm_source=arsenaldotcom&utm_medium=meganavvideo&utm_campaign=arsenaldotcom

Arsenal U23 - Brighton U23 na Emirates, kdyby se někdo chtěl dívat. Druhý proti třetímu

Reagovat
Gunner14

Patino to tam bossuje jak mladej Cazorla

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Ten pravý bek neexistuje, aspoň že Lopez zleva se druhou část poločasu zapojil ...celkově mi ta taktika přijde trochu nešťastná, není tam dopředu taková nabídka jak když hrají 343 - Balogun si s takovou chodí pro míče hlouběji, což bych čekal spíš u Bieretha, který se akorát odříznutý potlouká u jejich stoperů.

Reagovat
Gunner14

Brighton má kvalitní tým, hrajeme na rychlý protiútoky a dost jim s tím zavařujeme. Balogun mě často štve, že zbytečně brzdí hru a tahá to. Co říkáš na Salaha? Toho, když jsem viděl hrát, tak pokaždý patřil k nejlepším. Mohl by tam šupnout za chvilku Hutchinsona, u něj platí to samé.

Reagovat
SunFells

viz níž, podle mě je to dost nevyzrálý hráč a dnes si tam s Balogunem snaží egoisticky krást show pro sebe - u Salaha tím naše hra trpí, protože krade míče i Patinovi, který situace řeší daleko lépe, dále pak tam měl dost ztrát ....chybí mi Catalin Cirjan, zajímalo by mě kdy se má vrátit z marodky.

Reagovat
SunFells

A jinak si všímám teda, že panuje celkem nadšení kolem Salah-Eddina ...přitom kromě aktivity je jeho největší předností technika, kterou má stejně o dvě třídy horší než Patino A nemá žádný přehled kolem sebe, S Balogunem největší kazič.

Reagovat
Gunner14

zrovna, když jsem se tě na něj zeptal. Mně se právě mega líbí ta jeho energie a nemůžeš jeho taktiku srovnávat s Patinem, to je baller

Reagovat
Gunner14

techniku*

Reagovat
SunFells

Srovnávám, protože se mu snaží konkurovat v jeho roli namísto toho, aby ho nechal tvořit, vytvářel mu prostor či se mu nabízel.

Reagovat
SunFells

A standardky dnes taky mrdá teda, jednou to tam lupne z rohu nepozornému golmanovi MCFC a už ho nechají kopat všechno

Reagovat
Gunner14

No druhej poločas zatím jebe co může no

Reagovat
SunFells

Hraje jak děcko -> sám se furt snaží dostávat pod tlak.

Reagovat
Gunner14

Balogun tam zničil týpka ale penalty by teda kopat neměl

Reagovat
SunFells

Balogun ty pencle

Reagovat
SunFells

Zvláštní, že s Omarim nezměnil formaci.

Každopádně doufám, že Balogun půjde v zimě hostovat, na tomto levelu už se dost nudí, hraje to úplně bez napětí jen pro kanadské body. Zároveň Lopez by si po vzoru Bellého mohl jít už někam do áčka na hostovačku zkusit kopnout.

Reagovat
Gunner14

Nechápu, že jeden z dvojice Nkhetiah, Balogun nešel hostovat, když nemáme žádnou evropskou soutěž, v zimě snad pofrčí Balogun.

Reagovat
SunFells

Balogun určitě jít měl, Nketiahovi končí smlouva a odmítl prodloužit, tak tam je to zbytečné.

Reagovat
aragorn

řešení jak od Babiše

Takže hráči pojedou na repre sraz bez rodin, pak se vrátí zpět do Anglie a budou zase bez rodin na hotelu. Jediný řešení je pro profesionální sportovce se na nejakej červenej seznam vykašlat. V opačným případě hráči odmítnout pozvánku a problém vyřešen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, pane premiére.

Reagovat
Arnar Resmusonn

A kdo není očkovaný, půjde jezdit kamionem

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Kdo nebude očkovaný bude mu tato informace vytištěna do občanky místo pohlaví a bude na něj pohlíženo jako na pozitivního.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Hlahart

Marcus Rashford was directly involved in 0.62 non-penalty goals p90 in the Premier League last season. Son Heung-min was the only wide player with a better production rate [0.75] among players with 2,500+ minutes. His return should be a huge boost for MUFC.

Hrozně se na něj těším

Reagovat
Csaplárova past

Šaškárna

Očkováním prokážeš BEZINFEKČNOST, i přesto, že jako očkovaný můžeš být pozitivní.

Šaškec

Reagovat
Busby babes

to nikdo nikde netvrdi, ze ockovani = bezinfekcnost. Ses dobrej demagog. po roce a pul a internetu plnem dostupnych informaci to musi byt uz poradna davka zabednenosti tohle nechapat.

Reagovat
Busby babes

souvislost s clankem o anglickem fotbale? nulova.

ad zprava. proste zjednoduseni pro pochopitelne vysvetleni. nic vic. ale klidne se na tom slove Bezinfekcni toc, tvoje vec.

Reagovat
Csaplárova past

Nulová souvislost, ale furt tady rozvíjíš debaty na téma očkování i s ostatníma. Ale tady jsi skončil bráško, tvrdě jsi narazil. Napsal jsi totální kokotinu a jen ses ztrapnil. A tím rokem a půl dostupných informací jsi zazdil úplně, výsměch, mega.

Reagovat
Busby babes

jj, ja jsem ten, kterej se tu zesmesnil. ok.

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
bobis21

Bezinfekčnost jako technický výraz =/= to čemu vláda říká bezinfekčnost

Reagovat
Busby babes

asi tak nejak.

Reagovat
J0EL

Reagovat
cristiano.K.

Je naprosto šokujicí, že tohle nebylo nařízeno hned

Reagovat
Busby babes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele