Milán po čtrnácti letech přivítá Lille a může zadělat na postup

AC Milán se může výrazně přiblížit postupu ze skupiny, pokud si v domácím prostředí poradí s francouzským Lille. Oba celky napříč všemi soutěžemi ještě neprohrály a hosté mají dokonce na San Siro dobré vzpomínky. V sezoně 2006/2007, ve které AC Milán opanoval Ligu mistrů, zvítězily Dogy na milánské půdě 2:0 a neprohrály ani doma. Pravda, v době porážky už měl Milán postup do osmifinále v kapse.

Přesto se ve Francii tato historie připomíná, vždyť neprohrát ani jeden zápas s pozdějším vítězem je svým způsobem také úspěch. Jenže za téměř čtrnáct let se toho hodně změnilo a jiná je i soutěž.

Oba celky startují v Evropské lize, byť by se rády viděly výše v milionářské soutěži. AC Milán se vrátil do Evropy po roční absenci a zatím si vede skvěle. Vyhrál jak na Celticu, tak doma se Spartou. Přitom nechybělo moc a Evropskou ligu by vůbec nehrál. V Portugalském Rio Ave doslova přežil svojí "smrt" a to hned několikrát. V prodloužení vyrovnával z penalty v nastaveném čase a v penaltovém rozstřelu přežil tři mečboly soupeře. Teď jsou Milánští blízko postupu do další fáze, tedy pokud zvládnou duel s Lille. "Bude to důležitý a obtížný zápas. Jak my, tak i oni si vedou dobře, mají kvalitu. Skupinu jsme odstartovali dobře a chceme v tom pokračovat. Určitě budeme rotovat sestavou, potřebujeme energii a svěžest," upozorňoval Stefano Pioli.

AC Milán o víkendu vyhrál nad Udinese 2:1, když rozhodující branku vstřelil nůžkami Zlatan Ibrahimović. Švédský kanonýr je v úžasné formě, v Serii A už v této sezoně nastřílel sedm branek a to některé zápasy kvůli pozitivnímu testu na koronavirus neodehrál. Stefano Pioli avizoval změny v sestavě a to se pravděpodobně bude týkat i Ibrahimoviće. Například proti Spartě odehrál devětatřicetiletý útočník první poločas a i to stačilo, aby byl vidět. Na úvodní gól přihrál a pak neproměnil penaltu.

Lille už sice nevede francouzskou nejvyšší soutěž, ale je v těsném závěsu za prvním PSG. Body totiž ztratilo o víkendu s Lyonem (1:1). Trenér Christopher Galtier je s výkony svých svěřenců zatím spokojen, ale v Miláně přijde opravdový křest ohněm. Dogy získaly ve skupině Evropské ligy zatím čtyři body. Po výhře na Spartě měly co dělat, aby vyrovnaly na 2:2 proti skotskému Celticu.

Absence hlásí pouze AC Milán, jemuž scházejí stopeři Musacchio a Gabbia. Stefano Pioli se minulý týden nechal slyšet, že Gabbia bude připraven, ale zatím to úplně nevypadá. Problémy má i Castillejo, takže i jeho start je nejistý. Lille je kompletní a může se těšit na velký zápas. Pro některé hráče to bude zajímavé střetnutí. Simon Kjaer, obránce Milána, v Lille působil a z francouzského mužstva do města módy přestoupil Rafael Leão.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma – Dalot, Romagnoli, Kjaer, Calabria – Tonali, Bennacer – Krunić, Díaz, Rebić – Ibrahimović

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan – Celik, Soumaoro, Botman, Bradarić – Ikoné, André, Soumaré, Bamba – Yazici, Yilmaz

Tip EuroFotbal.cz: 1

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, acmilan.com, whoscored.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Milan.B

2:1 tazke to bude

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Yanek

Krunic na LM nechápu

Reagovat
Eldarion

Ja nechápem, čo sa s Romagnolim stalo...

Reagovat
maras93

Hodně hloupy a zbytečný, Roma je divnej poslední dobou.

Reagovat
Yanek

Jo ale zase taková penalta...

Reagovat
maras93

Souhlas, taky si nemyslím, že by byla jasná, ale holt ty ruce rozhodly. Neměl je tam vůbec dávat.

Reagovat
bobis21

Podle mě to penalta byla. Od Romagnoliho úplně zbytečné.

Reagovat
Eldarion

Castilleho a Krunić sú ofenzívne najslabší hráči AC a je to tragédia keď hrajú spolu...

Reagovat
Morgue

Reagovat
Yanek

oba dva jsou slabí technicky i v hlavě, ale Krunic hraje mimo pozici

Reagovat
maras93

Nebál bych se dát do 2. poločasu na jednu stranu Haugeho. Nevím, jak důležitý je pro né dnešní zápas. Nejspíš půjdeme dal i tak, protože Sparta ani Celtic nás nepřeskočí, tak proč ho nezkusit. Určitě by nebyl horší než oba současní.

Reagovat
Morgue

Nějak se nedokážeme dostat do zápasu, jak nám zaplní strany, tak jsme v pasti. Útok středem je velký problém a ani ty míče za obranu moc nevycházejí. Lille si, ale věří a podle toho to tak vypadá. Věřím v kouzlo poločasové kabiny a výrazné změny v druhé půli.

Reagovat
Morgue

Hlavně ať dají Castilleho na lavičku a jde tam raději ten výrobce salámů a nebo Hauge.

Reagovat
maras93

Sice to skočilo, ale vyrazit to mohl podle mě..

Reagovat
Yanek

Pohádka končí, teď se ukáže na co ten tým reálně má. Hellas bude hodně složitý zápas.

Reagovat
maras93

Tohle už začíná být docela ostuda

Reagovat
Morgue

Odstartovala to naprosto zbytecna penalta a ted se to uz veze.. Ale jsem na jednu stranu rád. Ted si můzeme prohru dovolit. Aspon se ukazalo kde nas tlaci pata a zapracujeme na tom.

Reagovat
EXoRcIsT

Kazda seria sa musi skoncit a je lepsie ked sa prehra v menej vyznamnom zapase

Reagovat
maras93

Reagovat
Eldarion

Reagovat
mojmira

radši prohrát v EL než v lize

Reagovat
maras93

Byl to hodně mdlej výkon. Nepamatuju si žádnou větší šanci, akci nebo kombinaci, která by mi utkvěla v hlavě. Bylo to i díky hře Lille, zahráli celej zápas dobře. Nedělal bych z toho ale velký drama, protože prohra jednou přijít musela, není to nic zásadního a v lize by mi to vadilo mnohem více. Takže porážku hodit za hlavu a o víkend proti Hellasu doufat ve zlepšený výkon a 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
10

Lille je skvělý, viděl jsem je v několika zápasech poslední rok a dělají to fakt dobře. V takový pohodě aktuálně v Evropě moc týmů není. Takovýho Celika bych bral okamžitě do Juve.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele