Newcastle United - FC Barcelona 0:2

Newcastle na Barcelonu nestačil

Toto utkání bylo důležité jen pro jednoho ze soupeřů – pro domácí Newcastle, který se v případě zisku tří bodů mohl kvalifikovat do čtvrtfinále, pokud by Inter klopýtl v Leverkusenu. Naopak Barcelona už měla před utkání zajištěné první místo v tabulce a tak si mohla dovolit nechat odpočívat své opory.

Odpočíval však pouze Marc Overmars, další hráči, jako Saviola, Cocu, Enrique, Puyol, Navarro, Dani a Bonano nemohli hrát kvůli zranění. Jako poslední na seznam zraněných přibyl Argentinec Javier Saviola, který zůstal doma se svalovým problémem. Sir Bobby Robson měl na druhé straně k dispozici téměř nejsilnější sestavu, chyběl pouze záložník Gary Speed, kterého nahradil neméně dobrý Kieron Dyer.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí a Craig Bellamy stihl za prvních pět minut pohřbít dvě šance, když v obou případech své střely namířil mimo branku. V osmé minutě zahrával přímý kop z dobré pozice Alan Shearer, ale jeho pokus ztroskotal na zdi. S postupem času se Barcelona otřepala a v 17. minutě mohla jít do vedení, Fabio Rochemback ovšem v dobré pozici přestřelil kromě vybíhajícího Shaye Givena i branku domácího týmu.

Přestože Barcelona měla více ze hry, největší šance prvního poločasu si vypracovali domácí. V 19. minutě založil akci Solano, Shearer přihrál Bellamymu, toho však v gólové šanci míč pořádně neposlechl a gólman hostů Víctor Valdés střelu vytěsnil na tyč. O pár minut později výborně chytajícího Givena otestoval Rochemback, po něm se na druhé straně pěkným pokusem z přímého kopu ze 30 metrů prezentoval Kieron Dyer. Barcelona hrála celý poločas s lehkostí a tvrdě pracující Newcastle jen těžko hledal recept na prolomení dobře pracující defenzívy katalánského týmu.

Rozhodnutí přišlo po změně stran, přesně po hodině hry. Stoper domácích Titus Bramble tak dlouho otálel s rozehrávkou před vlastním pokutovým územím, až jej o míč obral Patrick Kluivert a bez větších problémů překonal bezmocného Givena – 0:1. Domácí se nevzdávali a snažili se o vyrovnání, nejvíce byl vidět především velšan Craig Bellamy, který měl do konce zápasu ještě několik slibných příležitostí. Minutu po Kluivertově gólu se pokoušel přehodit vybíhajícího Valdése, netrefil však branku, o něco později pálil z hranice vápna nad.

V 75. minutě bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Na přímý kop Argentince Riquelmeho si naběhl Thiago Motta a s pomocí břavna Givenovy branky dopravil míč do sítě – 0:2. V závěrečné čtvrthodině měl další dvě šance Bellamy, ze šesti metrů se neprosadil ani Dyer, a tak poslední šance zápasu patřila opět Barceloně. Už v nastaveném čase měl Gerard López před sebou jen Givena, ten však dobrým zákrokem třetí míč za svá záda nepustil.

Newcastle sice do čtvrtfinále nepostoupil, přesto však svým působením v letošní Lize Mistrů nezklamal a ukázal, že se s ním i příští rok bude muset počítat. Dobrý zápas odehrál především Shay Given, který sice dostal dva góly, ale hřiště mohl opouštět se vztyčenou hlavou. Hodně byl vidět také běhavý Craig Bellamy, tomu však chybělo lepší zakončení.

Barcelona určitě potěšila všechny fotbalové fanoušky tím, že pod záminkou jistoty postupu nenasadila náhradníky jako například Manchester nebo Deportivo. V letošní Lize Mistrů má nevídanou bilanci, ze dvanácti utkání první a druhé fáze jen jedinkrát remizovala, ostatní zápasy vyhrála. A můžeme připočítat ještě dvě výhry z předkola. Na domácí scéně sice Barca připomíná jen průměrný tým, který ztrácí body s o mnoho slabšími soupeři, ale v Lize Mistrů je velmi silná a svými výkony se pasovala na jednoho z favoritů celého turnaje.

Autor: Petr Starý

Komentáře (82)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barceloně o nic nepůjde,má jistý postup,a tak ten zápas může klidni pustit. To bude výhoda pro hráče,kteří nejsou vždy v základu. Do hry by se mohl dostat Sergio García,nebo Tortolero,a vůbec,všichni dobří hráči z Barci B.

Reagovat
HOST*fggdgfsrtgsrtstrstraEeeW

JASNÁ ZÁLEŽITOST

Reagovat
antimadrista

Mohlo by se zdát, že Barca ten zápas vypustí, ale to je omyl! Barca bude chtít pokračovat ve spanilé jízdě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to je fakt.Myslíš,že nastoupí Puyol?Už sice trénuje,ale měl by se šetřit.Podle mě to skončí 1-2 pro Barcu,možná víc,ale dostane nanejvýš 2 góly.Jenže to nebude tak lehké,Newcastle potřebuje vyhrát.Si myslim,že Bonano chytá špatněm,všechno jen vyráží a nic nechytá do ruk,taky neumí rozehrávat malou domů.Měl by chytat Enke,nebo Valdés.

Reagovat
antimadrista

Já mám Bonana rád, je stejně dobrej jako byl Ruud Hesp, kterej určitě svim působením nezklamal. Ale podle toho co vim, tak by měl chytat Valdes.

Reagovat
smazaný uživatel

Hesp s Bonanem jsou určitě nejlepší brankáři Barcelony poslední pětiletky. Bonano teď není ve své kůži, ale Antič by ho měl podržet nebo se dočkáme dalších Valdesových minel. Situace v LM vypadá zajímavě a možná se rýsuje zápas, který si všichni v Madridu přejí. Vyřadit Barcu a uklidit ji z cesty už ve čtvrtfinále, to bude bomba!

Reagovat
smazaný uživatel

Bonano je simpaťák,ale to,co předvádí mu asi neodpustím!!Valdése mám mnhohem radši.Viděl jsem pár jeho zápasů v Barce B a chytal skvěle,ale tam to je úplně jiná úroveň.Barca to letost dotáhne do finále,takže se obávám,že se těm posraným Madriďákům přaní neplní!!!

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, jak řekl prozatimní prezident Enric Reyna- " na možnou srážku s Madridem se nebojíme". Pokud to tak skutečně bude, tak to bude odplata, to si piš Merenguesi! forca barca

Reagovat
HOST*Marty

Barca pukne jak tvůj močák, až to uvidíš. Sou to šmatláci a Nwcastle musí postoupit, maximálně remíza, ale věřím Newsastlu..

Reagovat
Josifek

Newcastle je dobrej klub,má skvělýho kanonýra-Shearera a bude chtit vyhrat.Barca někoho pošetří a dostanou šanci mene zkušení hráči,kteří se budou chtít ukázat...ale Newcastle je dobrej klub a myslim si,že doma na James Parku určitě vyhraje aspon o gol

Reagovat
smazaný uživatel

Máš smůlu,Barca vyhraje 2-1!!!!!!!!!!

Reagovat
Josifek

Newcastle musí vyhrát,barca vo nic nejde,takže Newcastle určitě vyhraje

Reagovat
HOST*Marty

Blbečku...

Reagovat
antimadrista

Chci Real Madrid !

Reagovat
HOST*Braceloňák

Monent,prosimtě vysvětli mi jak si to mysel: ,,Chci Real Madrid !"

Reagovat
Josifek

Myslel to tak,že chce aby Real Madrid zase vyřadil barcu!!!

Reagovat
antimadrista

Chci aby příští pátek nalosovali Barce Madrid, toužim po odplatě!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to je pravda,až spolu budou hrát,Barca vyhraje!!!! ale v La LIze se utkají až 19. nebo 20. dubna,takže si na sladkou porážku Madridu ještě chvilku počkáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale chlapci, v Madridu mají z Barcy bez Rivalda velkou srandu. O La Lize nehodlám diskutovat, tam Real vyhraje, protože je to jejich hlavní letošní cíl. V LM to bude těžší, ale úvodní výhra na Bernabeu 3:1 bude stačit.

Reagovat
antimadrista

Pokud by se hrálo nejdřív na Bernabeu, tak by to byla výhoda pro Barcu, spomeňte na Panathinaikos!

Reagovat
HOST*Braceloňák

Na Bernebeu to skončí 1:1, nebo 0:0. Ale na Camp Nou to bude jasně pro Barcu!!! 2:1 pro Bacu by asi mohlo stačit. Nebo spíše 3:0 ???? No to je jedno,ale Barca letošni Ligu mistrů vyhraje!!

Reagovat
HOST*Marty

Už se fakt nemůžu dočkat na Vaše lítostivý kecy až Real odkopne Barcu tam kam patří, na smetiště fotbalových dějin...

Reagovat
antimadrista

Naše "lítostivý keci" nebudou potřeba, protože Barca Real Madrid rozkope!

Reagovat
HOST*Marty

HaHaHaaaaHahahahaha, dovol se mi upřímě zasmát..... Tohle je opravdu moc vtipná stránka......

Reagovat
Josifek

Jak tak koukám,Vy z barci jste nenapravitelní optimisti!!!Doufám,že se Real z barcou v Lm potká,aby ste si konečně uvědomili,že je real lepší!!!Zápasy rozhodne Raúl a Zidane a Carlos...

Reagovat
HOST*Marty

Přesně!!! Taky se těším až Real dá na prdel Barce. A ono to přijde, brzy...

Reagovat
antimadrista

Ty si novej madrista jo, tak to už jste 3, ty-Merengues-Josifek, tak to se teda mám s Barceloňákem na co těšit. Leda, že by se k nám třeba přidal PJ, to by byla pak plichta.

Reagovat
PJ

Já sem nestrannej a občas se fakt upřímně směju tomu jak se tady dohadujete :-) Ale moje slovo do pranice - myslim že pokud na sebe narazí Barca a Real, tak to bude Real, kdo se nakonec bude smát... Myslete si co chcete, ale Real je v současný době lepší...

Reagovat
antimadrista

Mýlit se je lidské.

Reagovat
antimadrista

Tak to se neboj, oni se potkaj, už se těšim na ten los. Barca se z loňský sezony poučila a podle těch příspěvků co čtu od hráčů Blaugrana, tak je na 100% připravená. forca barca

Reagovat
HOST*Marty

Joo příspěvky si čti jaký chceš, já ti jasně říkám že Barca pukne jak přezrálej lusk:-)))))

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě k tomu optimismu: Ten náš je úplně reálný. Uznávám,že má Real pár hráčů,kteří ujdou,ale Barce se to prostě nevyrovná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Však počkejte,vy Madriďáci,Barca s Realem V Y H R R J E.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry,chtěl jem napsat,že Barca V Y H R A J E!!

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, VISCA EL BARCA!

Reagovat
antimadrista

Ty budeš tak smutnej, až Barca s nim zamete!

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnání jednotlivých postů obou klubů vyznívá trochu směšně: 9:2 pro Real. Jedině Puyol a Cocu jsou na svých pozicích lepší, ale momentálně jsou zraněni a na výkonech je to znát.

Reagovat
antimadrista

No jo ty tví počty, radši si projdi vzájemný zápasy!

Reagovat
HOST*Marty

Tak hele chalani, já nemusím nic počítat, ani bilancovat a rovnou Vám řeknu, že pokud se Barca s REALem potká, tak to budou její špatné chvilky.

Reagovat
antimadrista

Špatný chvilky pro Madrid, v loňským semifinále LM byla Barca mnohem lepší.

Reagovat
HOST*Antič

Dost mě nasrala nominace na zápas.Antič povolal všechny.Takový Xavi Saviola Kluivert by měli stát,I na ukor prohry.Myslim že nejlepší by pro Barcu bylo kdyby dostala Juventus.Ten je ze současných postupujících asi nejslabší.

Reagovat
antimadrista

Barca dostane Real Madrid, aspoň doufám, protože je v takový eufórii, kdy porazí každýho i když je to její největší rival.

Reagovat
HOST*Josiffek

Barca je v euforii?!?!No,to se po remíze v Alavesu atd. ani nedivim.Barca je spíš v pr.... než v euforii!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Že je Barca v pr...??? To je v pr... spíše Real,vypadne už ve čtvrtfinále,a pak vás přejde humor,vy Madriďáci.A jestli LM nevyhraje,Barca,což se nestane,tak ji vyhraje AC,a nééé nějaký Real Madrid.Jo,a Real má v obraně kmeta Hiera,který už skoro ani neumí běat. S takovou obranou je Real v koncích.

Reagovat
HOST*Marty

Kamaráde, zachvilku uvidíš jak dostane Barca klepec od Newcastlu a kdyby náhodou ne, tak od REALu pozděj určitě. Už se nemůžu dočkat a doufám, že REAL dostane Barcu hned ve čtvrtfinále...

Reagovat
antimadrista

Já doufám, že se taky potkaj, protože Barca by ho teďka rozhodně přejela.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jen to ten kmet dělá? Bez běhu a pořád jeden z nejlepších obránců. Ovšem taková Barca oplývá sprintery, kteří ovšem neumí kopnout do míče. To jsou mi věci! P.S. Lídra jako Hierro nebo Guardiola Barca dlouho mít nebude.

Reagovat
antimadrista

Xavi už rozhodně nahradil Pepka a ne že ne! Hierro už je za zenitem.

Reagovat
Josifek

Xavi je vybornej hráč,ale Guardiolui nedokáže nahradit,na toho nikdo na světě nemá!!!

Reagovat
antimadrista

Xavi bude do 3 let nejlepší středopolař v Evropě.

Reagovat
antimadrista

Jedno je jistý, kdo se potká s Barcou tak je out!- sbohem Madride.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to jasné: MU je v lize 2., Valencia 3. a Barca někde kolem 12. fleku. Má vůbec cenu zdůrazňovat, koho pošlem z kola ven jako prvního?!

Reagovat
antimadrista

Barca má vzájemný zápasy s Madridem lepší, ve čtvrtfinále se pomstí!

Reagovat
PJ

Newcastle mě hodně zklamal, naopak Barca překvapila. Čekal sem, že United vyhrajou a budou se rvát o postup, ale Barca byla lepší. Nedokážu si to vysvětlit, proč je Barca v lize nulová a v LM je takhle rozjetá. Kdyby se dostala až do finále, vůbec bych se tomu nedivil...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ukázala,že umí vyhrát i na hřišti takového giganta. Teď už ji nic nezastaví ve své jízdě až do finále!!!!!!!!!!!! Barca konečně vyhraje něco velkého. Jo a Marty,myslim,že by si měl změnit názor na Mottu,jeho gól byl fakt krásný,samozřejmě díky Riquelmeho parádně zahrané standartce.

Reagovat
PJ

Newcastle a gigant? Haha... Je dobrej, ne že ne, měl formu, to je taky pravda, nečekal sem že ho Barca porazí. Ale gigant to neni.

Reagovat
HOST*Marty

Moje slova...

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
PJ

Reagovat
antimadrista

Barca hrála fakt skvěle, neznám tým, který by ji mohl zastavit. forca barca

Reagovat
Josifek

Tak to si asi zapoměl na madrid...ale hrozně mě zklamal Newcastle,čekal jsem,že doma by mohl zabojovat a vyhrát a pokusit se postoupit...

Reagovat
antimadrista

Abych se zastal Newcastlu, kdo hraje proti Barce nemůže uspět.

Reagovat
HOST*Marty

Tak ti budu muset pomoct. Jmenuje se REAL Madrid!!!

Reagovat
antimadrista

Tak teda Juventus, to já beru, bude to taková rozcvička před největším zápase na světě. Jak to tak vypadá, tak spravedlnost skutečně existuje, osud znovu spojí Barcu a Madrid, znovu v semifinále, ale s tím rozdílem, že Barca bude mít tu výhodu, co měl Madrid v loni, tudíš že se bude rozhodovat na Nou Campu. Osud si asi uvědomil to, že v loni spáchal na Barce křivdu a tak to letos vše napraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni se rozhodovalo taky u vás. Zizou s Maccou tam šupli dva kousky a postarali se o těžce nezáživnou odvetu. Vlastně až tak nezáživná nebyla, Barca rozvířila poklidné vody kecem, že byl moc vlhký trávník. Letos to semifinále není tak jistý, šance vidím 50:50 u Realu i u Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ty šance vidím spíše 80:20 pro Barcu. Na Old Tafford to bude úplně jasné,je jedno s kým se Barca utká,ale vyhraje. Na Bernabeu to bude remiza,ale na Camp Nou to skončí 2:0, nebo 2:1. Hráči Realu si ani nešktrnou!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
PJ

Semifinále je letos naopak úplně jasný... Manchester totiž přejede jak Real, tak i potom Barcu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to teda nééééééééé!!!!!!!!!!! Real stěží vyřadí Manchester, ale pak vyhoří na Barce,a pak Barca vyhraje LM!!

Reagovat
antimadrista

Tak to se mýlíš, Madrid vyřadí Man.Utd. a pak se utká v El derbi s Barcou, kde se ona pomstí a ve finále potká Rivaldův AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo.

Reagovat
PJ

Mno máte to pěkně vymyšlený. Já doufam že vám Manchester ty vaše plány překazí :-)

Reagovat
antimadrista

Doufat můžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Manchesteru mám celkem nahnáno. Nic horšího naše kluky potkat nemohlo.

Reagovat
HOST*Marty

Jenom klid, pro Real bude ManU svačinka a Barca sladký zákusek, to Vám říkám!!!

Reagovat
antimadrista

Já jsem v klidu, Juventus na Barcu nemá.

Reagovat
HOST*Marty

To je fakt, Barca musí vydržet aspoň do semifinále, kde ji bez problémů pošle do kytek REAL.

Reagovat
antimadrista

Bez problémů jo, kde to žiješ?!

Reagovat
Josifek

Já respektuju MaU,ale myslím si ,že real rozhodně postupi.Hlavně sem rád,že ¨jsme nedostali Valencii!!!

Reagovat
antimadrista

V semifinále stejně končíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencii jsem si přál, je na pokraji zhroucení. Sorry Vincente.

Reagovat
Josifek

Zase na druhou stranu je lepší potkat se s MU ve čtvrtfinalé, než s nim hrát finála na Old Traffordu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Takhle máme k dobru mač na Bernabeu. 2:0 by bylo fajn.

Reagovat
antimadrista

Jestli Madrid postoupí, tak Barca bude začínat v Madridu a to je pro nás rozhodně výhoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele