5. kolo
26.09.2018 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - Bayer Leverkusen 1:2

Leverkusen veze tři body z nedalekého Düsseldorfu. Zápas rozhodl dvěma góly šestadvacetiletý útočník hostů Kevin Volland.

Byli jsme svědky nudného prvního poločasu, v němž si vypracoval jedinou velkou šanci Bayer Leverkusen. Přibližně čtyřicet tisíc diváků v hledišti sledovalo atraktivní hru až ve druhé půli, kdy začali domácí hrát aktivněji, přesto se jim podařilo snížit až z penalty v úplném závěru zápasu.

Ve 14. minutě se skvělou individuální akcí prezentoval hostující Tin Jedvaj, který následně prudce centroval do malého vápna, kde si však míč nenašel žádný z hostujících ani domácích hráčů a příležitost zcela odkryté brány tak zůstala nevyužita. Kromě šarvátky ze 42. minuty, kterou rozhodčí vyřešil třema žlutými kartami už se nic zásadního nestalo a mužstva se do kabin odebrala za bezbrankového stavu.

Atmosféra regionálního derby byla cítit i na začátku druhého poločasu, kdy pravidelně po každém souboji docházelo k menší šarvátce mezi příslušníky obou mužstev. V 50. minutě střílel zpoza šestnáctky na bránu Düsseldorfu Havertz, brankář domácích Reinsing však dokázal míč vyrazit na roh.

Z následného rohového kopu už se však Leverkusen dokázal gólově prosadit. Hosté rozehráli rohový kop centrem do pokutového území, kde si míč našel hlavou Kohr a posunul ho na vzdálenější tyč ke Kevinu Vollandovi, jenž míč bez váhání usměrnil do odkryté části brány.

V 52. minutě se nedokázal z úhlu trefit Bailey a touto dobou už Leverkusen naplno projevoval svoji dominanci. Dominance vyústila v 60. minutě v druhý gól zápasu a do dvougólového vedení poslal hosty po geniální přihrávce Havertze hlavou Volland, který tak vstřelil svůj druhý gól v zápase.

V nastaveném čase druhé půle fauloval jeden z hráčů Leverkusenu ve vlastním pokutovém území a rozhodčí Gräfe bez váhání nařídil penaltu, kterou vzápětí bez problémů proměnil Rouwen Hennings. Zápas tedy skončil výsledkem 1:2 a domácí může mrzet celozápasová pasivita.

Leverkusen si připsal druhou bundesligovou výhru v řadě a po třech prohrách z prvních třech kol má na kontě šest bodů. Düsseldorf dokázal v pěti zápasech jednou vyhrát a dvakrát remizovat a na kontě má tedy o jeden bod méně než jeho odvěký rival.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele