Serie A - souhrn 6. kola

26.09.2015, 19:52, aktualizováno 28.09.2015, 22:57
Komentáře a souhrny
Fiorentina vyhrála na půdě Interu Milán a o skóre se posunula na špici. Turín si poradil s Palermem a zůstává o dva body za Interem. Výhry ze hřišť soupeřů slaví Lazio a Udinese, Janov zdolal AC Milán. Neapol porazila Juventus a prohloubila tím krizi "Staré dámy". AS Řím si zastřílel proti Carpi...

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 2:1

28.09.2015 21:00

Góly: 6. Niklas Moisander (vl.), 90. Germán Denis - 90+4. Roberto Soriano

Výhru 2:1 proti Samdporii si připisuje Atalanta Bergamo. Domácí měli zápas plně pod kontrolou a tři body získávají naprosto zaslouženě. Sampdoria se zmohla jen na korekci výsledku a to až ve čtvrté minutě nastavení.

Oba celky si zatím vedou dobře. Atalanta v minulém kole porazila Empoli na jeho půdě a Sampdoria zase porazila silný AS Řím.

Sampdoria ale nevstoupila do utkání zrovna šťastně. Po stříleném centru Boukary Dramého si tečí vstřelil vlastní gól obránce Nikolas Moisander a Atalanta vedla po šesti minutách 1:0. Atalanta byla nadále lepším týmem a obrana Námořníků měla potíže. Po půlhodině hry přišla špatná zpráva pro domácí, Mauricio Pinilla musel opustit hrací plochu kvůli zranění a na plac se dostal Germán Denis. Výkon Sampdorie byl v prvním poločase velkým zklamáním a bohužel pro fanoušky Blucerchiatti se to nezměnilo ani ve druhém dějství.

Výsledek 1:0 se mohl změnit v 71. minutě, kdy si Sampdoria vypracovala první velkou šanci. Rána Soriana měla gólové parametry, ale skvěle se předvedl gólman Sportiello. V závěru zápasu se Bergamaschi soustředili jen na bránění a v první minutě nastaveného času definitivně rozhodli o vítězi utkání. Denis dostal mezi dvěma obránci přesnou kolmici a rovnou z první zvýšil na 2:0. Ve 4. minutě nastavení ještě vykřesal malou naději snižující brankou Soriano, ale pro Sampdorii přišla branka až příliš pozdě.

Atalanta tak potvrdila skvělý rozjezd do sezony, naopak Sampdoria nedokázala navázat na vítězství proti Římu. Domácí také Námořníky v tabulce předskočili.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Empoli FC 2:0

28.09.2015 19:00

Góly: 58. Federico Dionisi, 71. Danilo Soddimo

Frosinone navázalo na nečekaný bod proti Juventusu v pondělí večer, když na domácí půdě zvítězilo nad Empoli! Jeho výsledková krize se naopak po brankách Dionisiho a Soddima prohlubuje.

Frosinone doma přivítalo Empoli a cílem obou týmu bylo především zlepšit svou aktuální formu. Empoli sice hraje líbivý a ofenzivní fotbal podepřený skvělými výkony jednotlivců, ale výsledky se zatím nedostavují. Frosinone doposud platilo nováčkovskou daň, jenže v minulém kole dokázalo uhrát cennou remízu s turínským Juventusem.

Empoli bylo od prvních momentů jasně aktivnějším týmem. Kromě šance Soddima převzalo míč a svému soupeři mu jej už nepůjčilo. Do šance spěchal mladík Zieliński, který dokonce i vypálil. Na další jeho nahrávku si nabíhal zkušený útočník Massimo Maccarone, který se ale bil s přesilou tří hráčů. Empoli se v prvních dvaceti minutách dopustilo několika chyb v rozehraje, avšak domácí je nepotrestali.

Po dvaceti minutách se do šance dostával Riccardo Saponara, který si vzal míč pod svůj patronát a proběhl s ním ze strany až ke střele. Brankář Leali byl však pozorný a připraven zasáhnout. To samé předvedl Pucciarelli, který se dostal díky své technice až do vápna, jenže napálil jen nejblíže postaveného protihráče. Pět minut před odchodem hráčů do šaten se k hlavičce dostal Blanchard, ale napodobit svůj kousek z utkání proti Juventusu se mu už nepodařilo.

Také ve druhém poločase se Empoli prezentovalo kvalitní hrou a množstvím nahrávek. Saponarův průnik byl včas zneškodněn, Croceho centr jen těsně nedoletěl k adresátovi. Po hodině hry se však přeci jen skóre utkání měnilo. Po standardní situaci se Ciofani dostal k míči a jeho pokus brankář Skorupski vyrazil jen k nohám Dionisiho, který už míč do sítě dostal bez obtíží - 1:0.

Tlak Frosinone se stal trvalým a Empoli nevědělo, kudy se dostat k bráně soupeře. Dvacet minut před koncem utkání se skóre opět více naklonilo na stranu domácích, když se trefil Danilo Soddimo! Vývoj zápasu se nepozdával Rickymu Saponarovi, který se negativně vyjádřil směrem k sudímu a ten mu ihned dal červenou kartu.

Více informací k zápasu

Inter Milán - ACF Fiorentina 1:4

27.09.2015 20:45

Góly: 60. Mauro Icardi - 4. Josip Iličić (pen.), 18. Nikola Kalinić, 23. Nikola Kalinić, 76. Nikola Kalinić

Prvních třicet minut stačilo, aby byl šlágr kola mezi Interem Milán a Fiorentinou rozhodnut. Před tímto kolem neporažený Inter vstoupil do zápasu přímo katastrofálně, rychle dostal tři góly a navíc přišel o vyloučeného stopera Mirandu. Fiorentina se tak díky vysoké výhře 4:1 posouvá do čela Serie A, s Interem má sice stejný počet bodů, ale mnohem lepší skóre a v tuto chvíli i vzájemnou bilanci. Hattrickem se blýskl Nikola Kalinič.

Ačkoliv Inter do této doby neztratil ani bod a navíc hrál před vlastním publikem, nebyl jasným favoritem. Fiorentina totiž v tomto ročníku Serie A prohrála jen jednou, navíc minulý rok se jí v zápasech proti Interu mimořádně dařilo.

Inter odstartoval opravdu hrůzostrašně, už ve třetí minutě fauloval Handanovič pronikajícího Kaliniče a sudí nemilosrdně odpískal pokutový kop. Josip Iličič si nebral servítky a razantní ranou poslal Violu do rychlého vedení! Inter se pokoušel o co nejrychlejší odpověď, ale místo kýženého srovnaní přišel druhý gól hostů. Ránu Iličiče dokázal Handanovič jen vyrazit před sebe, kde dobíhal nikým nebránění Kalinič - 2:0 pro Fiorentinu. A to nebylo zdaleka všechno.

Jen o pár minut později obešel Santona Marcos Alonso a přesným centrem našel Nikolu Kaliniče, jenž vstřelil svojí druhou branku v zápase a celkově už třetí svého týmu. Roberto Mancini se na lavičce Nerazzurri nestačil divit a další šediny mu přichystal stoper Miranda, když ve 32.minutě nedovoleně zastavil Matíase Vecina. Jelikož forvard Violy postupoval sám na branku, neměl sudí Antonio Damata příliš na výběr a stopera Interu vyloučil. Suma sumárum, Inter prohrával doma o tři branky a k tomu ještě musel dohrávat hodinu o desíti, dá se tak říci, že bylo hotovo.

Jediným pozitivem domácích byl fakt, že už nemají vůbec co ztratit. Fiorentina druhý poločas kontrolovala, přesto vykřesal domácím malou naději Mauro Icardi. Alex Telles poslal do vápna přesný centr a Icardi nadvakrát překonal Tatarusanua. Ze strany oslabeného Interu to bylo vše. Čtvrthodiny před koncem definitivně uhasil jakékoliv naděje čtvrtým gólem Fiorentiny Nikola Kalinič, ovšem pochválit je nutno Josipa Iličiče, který odvedl skvělou práci.Kalinič po jeho přesné přihrávce zkompletoval hattrick a zbytek utkání už se jen dohrával.

Fiorentina vyloupila stadion Giuseppe Meazzy výsledkem 4:1 a jde do čela Serie A. Inter bude mít v dalším kola na hřišti Sampdorie Janov co napravovat.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SS Lazio 1:2

27.09.2015 15:00

Góly: 33. Filip Helander - 63. Lucas Biglia (pen.), 86. Marco Parolo

Domácí Hellas hrál s Laziem dlouho vyrovnanou partii a dokonce se dostal do vedení díky brance Filipa Helandera. Na tři body to však přesto nestačilo, protože Lazio dokázalo ve druhém poločase nejprve srovnat a nakonec také otočit vývoj utkání. Trefili se Lucas Biglia a Marco Parolo.

Hellas rozhodně nebyl proti Laziu favoritem, třeba i proto, že měl hodně absencí zaviněných zraněními. Dnes se spolehl například na Salu, Juanita a Jankoviće. Do zálohy se vrátil zkušený bojovník Hallfredsson, kterého podporovali Greco a Viviani. Hosté přijeli bez Matriho, zato však s Filipem Djordjevićem. Do zálohy se vměstnalo duo Parolo a Biglia, před nimi operovala trojice v podání Anderson, Milinković-Savić a mladík Kishna.

Už po čtyřech minutách se dokázalo Lazio dostat do vedení, jenže to bylo díky faulu, čehož si trenér Gaicomelli dobře všiml a gól tedy neuznal. Hosté byli z počátku utkání aktivnějším týmem, ale nedařila se jim finální fáze. Fanoušci a především trenér Stefano Pioli ale museli být rádi za to, že se pomalu řeší situace na hrotu útoku a alespoň Djordjević je zdráv. Koneckonců, jeho vliv byl hodně patrný už v minulém utkání. K odraženému míči se dostal brazilský talent Felipe Andreson, který v Laziu rozkvetl do světového formátu - míč však poslal hodně nepřesně nad.

Po pětadvaceti minutách, ve kterých se nic zásadního nestalo, se do míče opřel z větší vzdálenosti mladý záložník Federico Viviani, který by se proti Laziu tuze rád trefil. Od mládežnických kategorií totiž nastupoval za jeho konkurenta, AS. Rána mladého středopolaře ale mířila trestuhodně mimo. Domácí připravili hostujícímu Laziu šok po třiceti minutách, kdy se míč snesl k Juanitovi. Ten jej ještě nasměroval do brankové konstrukce, jenže od ní se balon odrazil k Filipu Helanderovi a ten si už poradil - 1:0 pro Hellas.

Do konce poločasu se Lazio snažilo dostat soupeře pod tlak, ale domácí byli velmi dobře připraveni a věděli si rady. Do druhé půle tak mělo Lazio o čem přemýšlet. Vlna kritiky, která se v poslední době snesla na hlavu trenéra Pioliho, mohla ustat jedině výhrou. Pět minut po změně stran se do šance dostával Felipe Anderson, který jen tak švihl pravačkou a vypálil, jenže míč skončil těsně vedle tyče. Brankář Rafael by pravděpodobně nestačil reagovat.

Po hodině hry se udála velká šance hostů, když si Lulić naběhl do pokutového území a přihrál před zcela odkrytou bránu na Djordjeviće. Ten však v dobré šanci nastřelil jen nejblíže postaveného obránce před sebou. Poté přišel na hřiště mladík Balde Diao Keita, který se ihned zapsal do historie zápasu. Vběhl do pokutového území soupeře a padl k zemi po kontaktu s protihráčem. Jasná penalta, Lazio tak mělo šanci vyrovnat. Té se chopil uzdravený Lucas Biglia a nezaváhal - poslal míč do protipohybu brankáře!

Stíhací jízda hostí za třemi body začala. Ačkoli se rozhojnilo žlutých napomenutí a faulů, branka stále nepřicházela. Na hřišti už byl i Stefano Mauri, v dresu domácích se tam objevil Matuzalém. Deset minut před koncem dostaly sny Lazia o třech bodech zdánlivě trhlinu, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit obránce Mauricio. Ani to však hráče z Věčného města nesrazilo na kolena a opět se projevila individuální stránka. Biancocelesti nakonec berou tři body, protože Lazio sehrálo skvěle standardní situaci. Biglia naznačil střelu, ale posunul jen míč spoluhráči Parolovi. Ten už propálil vše před sebou.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Udinese Calcio 1:2

27.09.2015 15:00

Góly: 31. Anthony Mounier - 61. Emmanuel Badu, 85. Duván Zapata

Zabrat konečně dokázalo Udinese a ze hřiště Boloni si po vítězství 2:1 odvezlo všechny tři body. Zápas se pro Zebry nevyvíjel dobře, ale nakonec spálené šance Brienzy a branky Badua a Zapaty znamenaly celkový obrat.

Ani domácím a ani hostům se start do sezony příliš nepovedl a tak byly ve hře veledůležité tři body.

První poločas toho bohužel příliš nenabídl. Začátek utkání přinesl spoustu nepřesností a na první velký okamžik se muselo čekat až do 32.minuty, kdy Boloňa otevřela skóre utkání. Anthony Mounier si naběhl na přihrávku a poslal míč za Karnezisova záda - 1:0. To už ale domácí hráli bez Giaccheriniho, kterého pro zranění nahradil Franco Brienza. A právě on mohl v nastaveném čase prvního poločasu přidat druhý gól, který by byl dost možná klíčový. Nestalo se tak a domácí vedli "jen" 1:0.

To byl výsledek, se kterým se samozřejmě dalo něco dělat. Po hodině hry přišel na hrací plochu Antonio Di Natale a hned minutu po jeho příchodu srovnal na 1:1 Emmanuel Badu. Domácí si mohli vzít vedení rychle zpátky, jenomže Brienza trefil z jasné pozice jen boční síť. Právě Brienzovy šance byly nakonec klíčové, Boloňa neproměnila ani jednu a Udine nakonec trestalo. Čtyři minuty před koncem zápasu zafungovala pohledná kombinace a Alexis Zapata vystřelil Zebrám důležité tři body. Nic na tom nězměnil ani pětiminutový nastavený čas.

Více informací k zápasu

Turín FC - Città di Palermo 2:1

27.09.2015 15:00

Góly: 44. Giancarlo González (vl.), 48. Marco Benassi - 71. Giancarlo González

Těžké utkání zvládl před vlastním publikem FC Turín. I v devíti lidech dokázal uhájit nad Palermem vedení 2:1. Domácí si krátce po změně stran vypracovali už dvoubrankový náskok, ale posléze přišli jak o Molinara, tak i v nastavení o Obiho. Býci také měli štěstí, dvakrát je zachránila branková konstrukce.

Šance byly na obou stranách, Quagliarella přestřelil a na opačné straně Daprelá hlavičkoval těsně vedle. Sicilané měli v zakončení i dost smůlu, rána Trajkovskiho dokonce orazítkovala břevno a v zápase to nebylo naposled. Každopádně tyto zahozené šance musely hosty mrzet. Turín totiž vzápětí vstřelil první gól. Molinariho přesnou přihrávku na malé vápno proměnil ve vedoucí gól Maxi López - 1:0 pro Granatu. Stejným výsledkem i první půle skončila.

Turín dokázal vstřelit velmi důležitý druhý gól hned po přestávce a to se také nakonec ukázalo jako klíčové. Ve 48.minutě dokázal Marco Benassi i v pádu přehodit golmana Sorrentina a bylo to 2:0.

Jenomže Turín si začal utkání zbytečně komplikovat. V 61.minutě uviděl druhou žlutou kartu Molinaro a Palermu se naskytla ještě zajímavá přesilová hra. Sicilané dokázali využít početní převahu hned po deseti minutách, Vazquéz načechral balón na Giancarla Gonzáleze a ten vykřesal naději brankou na 1:2. Hosté samozřejmě vycítili šanci na tři body, ale pozor si museli dát i na zadní vrátka. Zkušený Fabio Quagliarella pálil z úhlu nad! V 90.minutě pak uviděl další červenou kartu Obi a Turín dohrával o devíti mužích v poli! Času na vyrovnání mělo ale Palermo velmi málo. Ve 3.minutě nastaveného času orazítkoval brankovou konstrukci Struna a Granata si musela pořádně oddechnout! Turín nakonec vedení 2:1 uhlídal a připisuje si tři body.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Chievo Verona 1:1

27.09.2015 15:00

Góly: 3. Gregoire Defrel - 24. Alberto Paloschi

Bitva dvou příjemných překvapení nakonec rozuzlení nepřinesla. Sassuolo totiž doma jen remizovalo s Chievem Verona a body si tak oba týmy dělí. Vstup do zápasu se výrazně lépe povedl Sassuolu, protože se za něj trefil už ve třetí minutě Defrel. O dvacet minut později pak srovnal útočník Alberto Paloschi.

V domácím dresu na trávník vyběhla silová záložní trojice Missiroli, Magnanelli a Duncan, která kryla prostor za třemi ofenzivními mozky. Těmi byla nejsilnější možná trojice Berardi, Defrel, Floro Flores. Chievo se spolehlo na fyzicky zdatnou obrannou čtveřici v podání Cacciatore, Dainelli, Gamberini a Gobbi, zatímco o ofenzívu se starali Paloschi s Meggiorinim. Domácím se povedl start jako hrom. Antonio Floro Flores si připsal první zajímavou ránu, kterou zkušený brankář Bizzarri vyrazil jen před sebe. Tam se zrovna pohyboval mladý střelec Grégoire Defrel, který míč pohodlně zasunul do brány.

O první vážnější šanci Chieva Verona se zasloužil Alberto Paloschi, který se zatím jen zastřeloval. Po deseti minutách přenechal Paloschi míč na hranici vápna nabíhajícímu spoluhráči Hetemajovi, který pálil těsně vedle. To byla velká šance hostí na srovnání. Vyrovnání nakonec přišlo dřív, než by si domácí přáli. Dvacet minut po první brance našel prudký centr Simoneho Pepeho hlavu Alberta Paloschiho, který se nemýlil a lehkou tečí usměrnil dráhu letu míče do sítě - 1:1 a začínalo se od začátku.

Po třiceti minutách muselo Chievo střídat, když kvůli zranění dohrál obránce Dario Dainelli, jehož místo zaujal Boštjan Cesar. Následná Pelusova hlavička z dobré pozice byla velmi nepřesná, Duncanovo zakončení v hranice vápna zase skončilo těsně vedle. Obrany obou týmů se činily a skóre se tak do konce první půle neměnilo. I když hlavička Paloschiho v závěru první půle skončila jen na tyči, brankář Consigli by se natahoval marně.

Do druhé půle nenastoupil v dresu hostí Paolo Cannavaro, který byl střídán Lorenzem Ariaudem. Pět minut poté si málem Sassuolo vzalo zpátky své vedení. Do krásného centru se totiž položil mladík Domenico Berardi, který z úhlu zkoušel jakési polonůžky. Brankář Albano Bizzarri se však nachytat nenechal. Do dalšího zakončení se hnal ještě Antonio Floro Flores, který však nepřešel přes pozorného a zkušeného obránce Cacciatoreho.

Unaveného Simoneho Pepeho následně vystřídal Valter Birsa, místo Floro Florese přišel Nicola Sansone. Birsa se pokoušel spolupracovat s Meggiorinim, který však balon na hrací ploše už nedostihl. Kromě několika změn sestavy na obou stranách utkání spělo do nezajímavého finiše. V nastaveném čase zápasu ještě Sansone nevyužil obrovskou možnost a trefil z voleje jen prostor, kde byl Bizzarri. Sassuolo je zatím na 4. místě, Chievo Verona kleslo o tři políčka níž.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Milán 1:0

27.09.2015 12:30

Góly: 10. Blerim Džemaili

AC Milán nedokázal navázat na předchozí vítězství a v Janově opět prohrál. Grifové zvítězili díky jediné brance Blerima Džemailiho, ale vývoj utkání výrazně ovlivnilo poločasové vyloučení Alessia Romagnoliho. Oslabený Milán pak vyrovnat nedokázal.

Milánští začali stoupat tabulkou, ale v tomto kole je čekal výlet na neoblíbenou janovskou půdu. S Grifama prohrál obě minulá utkání a s nepořízenou odjel i tentokrát. Už začátek utkání se hráčům Rossoneri vůbec nepovedl. V 10.minutě skončila Džemailiho tečovaná rána z volného přímého kopu za zády nešťastného Lópeze a Milán na Stadio Luigi Ferraris velmi brzo prohrával. Svěřenci trenéra Siniši Mihajloviče neodehráli vůbec dobrý poločas, přes obranu soupeře se prokousávali těžce a když už se zdálo, že se přeci jenom nadechují k náporu, přišla další těžká rána. Alessio Romagnoli povalil unikajícího Capela a sudí Tagliavento po druhé žluté kartě mladého stopera vyloučil. Romagnolimu se v podstatě totéž přihodilo už v utkání druhého kola na půdě Fiorentiny.

Bohužel pro Rossoneri mělo utkání i stejný konec. Janov na začátku druhého poločasu kontroloval hru a oslabeného soupeře k ničemu nepouštěl. Milánští ale přeci jenom mohli vyrovnat, dvacet minut před koncem zápasu nastřelil jen obránce Burdissa Andrea Bertolacci. Na druhé straně prověřil Lópeze Capel, ale Grifové druhou branku nepřidali.

V 86.minutě spálil dobrou příležitost i nové příchozí Juraj Kucka, ale svůj bývalý tým o vítězství nepřipravil. Milán tak po výhrách nad Palermem a Udinese opět prohrál, když nestačil na neoblíbený FC Janov.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Juventus FC 2:1

26.09.2015 20:45

Góly: 26. Lorenzo Insigne, 62. Gonzalo Higuaín - 63. Mario Lemina

Herní i výsledková krize Juventusu pokračuje! Tým trenéra Massimiliana Allegriho dnes padl v Neapoli a nechal jí všechny tři body. Staré dámě nepomohla ani první ligová branka mladíka Leminy, protože jako první skórovala Neapol díky Lorenzu Insignem a Gonzalu Higuaínovi.

Trápení a zase trápení. Neapol dnes Juventus přehrávala snad ve všech směrech a zvláště v záloze to bylo jasně vidět. Silová a zároveň kreativní záložní řada Neapole ve složení Allan, Hamšík a Jorginho dnes kralovala a připravila dvě branky, které rozhodly. V dresu Neapole jsme se dočkali také Koulilbalyho, Hysaje nebo Ghoulama v obraně, zatímco o ofenzívu se starali Gonzalo Higuaín, José Callejón a Lorenzo Insigne. Juventus Turín nastoupil s Hernanesem, Padoinem nebo Pereyrou, v útoku bylo místo na Simoneho Zazu a Paula Dybalu.

První minuty byly trochu hektické a to na obou stranách. Za domácí Partenopei se do útoku zapojoval slovenský středopolař Marek Hamšík, za hosty se zkoušel prosadit Roberto Pereyra, kterého vysouval Paul Pogba. Po devíti minutách se k míči dostal i argentinský zabiják Gonzalo Higuaín, který si poradil se dvěma protihráči a následně vypálil. Mířil však jen do míst, kam dosáhl brankář Gigi Buffon. Kombinace domácího týmu zejména v první půli vysoce převyšovaly snažení hostující ekipy.

Prapor Juventusu držel nahoře snad jen Paul Pogba, který patřil v úvodních minutách k nejaktivnějším hráčům Staré dámy. Po pětadvaceti minutách už Neapol udeřila. Ani brankář Buffon nedokázal zabránit míči v jeho cestě do sítě poté, co kombinoval Lorenzo Insigne s Argentincem Gonzalem Higuaínem. Následně mladý Ital vystřelil a míč z jeho kopačky zapadl přesně k tyči, na což Buffon neměl nárok - 1:0 pro Neapol.

Stará dáma se snažila o co možná nejrychlejší odpověď, ale spoléhala při tom na nesehranou dvojici útočníků Paulo Dybala a Simone Zaza. Tuto dvojici zásoboval pasy také Francouz Paul Pogba, který patřil k nejlepším hráčům na hřišti a několikrát hrozil střelou. Bianconeri dnes poměrně často kazili nahrávky, což svědčilo o nesehranosti a nervozitě. Těsně před brankářem Buffonem pak několikrát musel hasit požár jeden z dvojice Bonucci a Chiellini. Pět minut před koncem první půle se stala další nepříjemná věc pro trenéra Sarriho, protože ze hřiště musel odejít střelec jediné branky Lorenzo Insigne.

Do zbytku utkání místo něj nastoupil Dries Mertens, který byl také u šance Faouziho Ghoulama z konce první půle. Mladý obránce však pálil jen do připraveného brankáře Gigiho Buffona. Do druhé půle vstoupil aktivněji Juvetus, kterému se samozřejmě jednobrankové manko vůbec nepozdávalo. Aktivnějším hráčem začal být Simone Zaza, který pelášil za míčem, jenže byl zastaven ofsajdem. Juventus začal být lehce nervózní a několikrát se uchýlil k zákrokům za hranicí pravidel.

O zajímavou přímou střelu na bránu se pokusil Paul Pogba, jenže jeho rána skončila na nejbližších obráncích Neapole. Po hodině hry nastala rozhodující fáze utkání, v níž se nejprve trefila Neapol. Po chybě v rozehrávce se k míči dostal Gonzalo Higuaín, který se v těchto situacích většinou nemýlí. Buffon si sice na míč sáhl, leč v cestě do sítě mu nezabránil.

Pak si zřejmě Neapol usmyslela, že utkání už má vyhrané a Juventus trestal. Paulo Dybala, který byl dnes nepříliš viditelný, našel centrem do vápna nabíhajícího Maria Leminu a mladý univerzál tvrdou ranou ukázal, že Juventus ještě hraje. Tlak Juventusu posléze zesílil, ale na tři body to už dnes nestačilo.

Více informací k zápasu

AS Řím - Carpi FC 5:1

26.09.2015 18:00

Góly: 24. Konstantinos Manolas, 28. Miralem Pjanić, 31. Gervinho, 51. Mohamed Salah, 68. Lucas Digne - 34. Marco Borriello

Římské AS dokázalo odčinit svá poslední zaváhání a před vlastními fanoušky si napravilo reputaci tím nejlepším způsobem. Nováčkovi Serie A z Carpi nastřílelo celkem pět branek. Hosté dokázali skórovat jednou a navíc zahodili penaltu, kterou chytil dnes bravurní Morgan De Sanctis.

Bylo to dnes hodně zvláštní utkání. Plné akcí na obou stranách, divácky velmi přitažlivé a pro domácí správně "nakopávací". Problém nastal ve chvíli, kdy trenér Rudi Garcia ztratil hned dva klíčové hráče. Musel totiž vystřídat zraněného kapitána Francesca Tottiho a ještě předtím Seydoua Keitu. Vzhledem k tomu, že Vlky čeká náročné utkání Ligy mistrů, je to citelné oslabení. AS se díky dnešní výhře dostává alespoň na pár hodin na třetí místo ligy, zatímco Carpi je stále předposlední a na kontě má jen dva body.

Za domácí od začátku nastoupila obranná linie v podání Digne, Manolas, De Rossi a Maicon, v záloze se opět dostalo na Pjaniće s Keitou a Nainggolanem. Do útoku se poprvé od začátku a na Olimpicu dostal Gervinho, který podporoval Edina Džeka. Proti někdejším spoluhráčům se postavil zkušený útočník Marco Borriello, kterého podporoval mladík Matos. Právě Borriello si připsal první zajímavou střelu utkání, jenže mířil dost mimo. V deváté minutě vyzkoušel pozornost brankáře Brkiće Edin Džeko, který však mířil jen do míst, kam se Brkić dokázal přesunout.

Obranu Carpi několikrát zkoušel rychlonohý Egypťan Mohamed Salah, který je zatím nejlepším střelcem týmu. Na opačné straně prošel obranou AS jako nůž máslem Marco Borriello, který následně ztroskotal až na výtečném brankáři Morganu De Sanctisovi. Toho ještě čekal velký zápas. Po dvaceti minutách se trenéru Garciovi udělaly první vrásky na čele, když musel být střídán Seydou Keita. Premiéru v dresu AS si odbyl záložník William Vainqueur.

To ale AS vůbec nevadilo. A konečně protrhlo svou smůlu v zakončení. Po rohovém kopu se dostal k míči Kostas Manolas, který potřeboval spravit svou reputaci po minulé vlastní brance. Tentokrát se trefil už do té správné a AS vedlo. O pouhých pět minut později fauloval Cofie Džeka a k míči se postavil Miralem Pjanić. Mladý záložník si v podobných situacích ví rady skvěle a také tentokrát zakroutil míč do sítě!

Demolice Carpi pokračovala o pouhé tři minuty později. Brankář Brkić totiž tvrdou ránu obránce Maicona vyrazil jen do míst, kde se pohyboval Gervinho a ten už jen zasunul míč do sítě - 3:0. O tři minuty poté dostalo Carpi alespoň malou šanci na drama, když Marco Borriello využil centru od Silvy a hlavou zavěsil. Sympaticky pak gól proti vlastním neslavil.

Vainqueurova střela z konce první půle nebezpečná nebyla a minula tyč. Do druhé půle už nenastoupil kanonýr Edin Džeko, kterého vystřídal kapitán Francesco Totti. Ten vyzkoušel o pět minut později skvělý technický pokus, který Brkić vyrazil k Salahovi. Pro egyptského útočníka už to byla snadná práce.

Kapitán Giallorossi ale dnes neprožil zrovna povedené utkání, protože musel střídat. Na hřišti byl jen deset minut, ale musel jej z důvodu zranění nahradit Manuel Iturbe. AS však vesele pokračovalo v demolici svého soupeře i bez Tottiho. Mohamed Salah zaběhl s míčem k vápnu a předložil jej volnějšímu Lucasi Dignemu. Mladý obránce si připsal první soutěžní branku za Vlky.

Dvacet minut před koncem Gervinho nastřelil tyč a Carpi vzápětí málem vstřelilo další branku. Patnáct minut před koncem Maicon fauloval a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil Matos, jenže vytáhl se brankář De Sanctis, který mu jeho pokus chytil!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.ACF Fiorentina650111:415
2.Inter Milán65017:515
3.Turín FC641111:613
4.US Sassuolo63309:612
5.SS Lazio64028:1112
6.AS Řím632113:711
7.Chievo Verona632110:411
8.Atalanta Bergamo63218:511
9.UC Sampdoria631212:910
10.SSC Neapol623112:79
11.AC Milán63038:99
12.Città di Palermo62137:87
13.Udinese Calcio62046:96
14.Janov CFC62043:66
15.Juventus FC61236:75
16.Frosinone Calcio61144:84
17.Empoli FC61146:114
18.Hellas Verona60335:93
19.Bologna FC61053:93
20.Carpi FC60246:152

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (366)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele