6. kolo
27.09.2015 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lazio otočilo utkání proti Hellasu

Domácí Hellas hrál s Laziem dlouho vyrovnanou partii a dokonce se dostal do vedení díky brance Filipa Helandera. Na tři body to však přesto nestačilo, protože Lazio dokázalo ve druhém poločase nejprve srovnat a nakonec také otočit vývoj utkání. Trefili se Lucas Biglia a Marco Parolo.

Hellas rozhodně nebyl proti Laziu favoritem, třeba i proto, že měl hodně absencí zaviněných zraněními. Dnes se spolehl například na Salu, Juanita a Jankoviće. Do zálohy se vrátil zkušený bojovník Hallfredsson, kterého podporovali Greco a Viviani. Hosté přijeli bez Matriho, zato však s Filipem Djordjevićem. Do zálohy se vměstnalo duo Parolo a Biglia, před nimi operovala trojice v podání Anderson, Milinković-Savić a mladík Kishna.

Už po čtyřech minutách se dokázalo Lazio dostat do vedení, jenže to bylo díky faulu, čehož si trenér Gaicomelli dobře všiml a gól tedy neuznal. Hosté byli z počátku utkání aktivnějším týmem, ale nedařila se jim finální fáze. Fanoušci a především trenér Stefano Pioli ale museli být rádi za to, že se pomalu řeší situace na hrotu útoku a alespoň Djordjević je zdráv. Koneckonců, jeho vliv byl hodně patrný už v minulém utkání. K odraženému míči se dostal brazilský talent Felipe Andreson, který v Laziu rozkvetl do světového formátu - míč však poslal hodně nepřesně nad.

Po pětadvaceti minutách, ve kterých se nic zásadního nestalo, se do míče opřel z větší vzdálenosti mladý záložník Federico Viviani, který by se proti Laziu tuze rád trefil. Od mládežnických kategorií totiž nastupoval za jeho konkurenta, AS. Rána mladého středopolaře ale mířila trestuhodně mimo. Domácí připravili hostujícímu Laziu šok po třiceti minutách, kdy se míč snesl k Juanitovi. Ten jej ještě nasměroval do brankové konstrukce, jenže od ní se balon odrazil k Filipu Helanderovi a ten si už poradil - 1:0 pro Hellas.

Do konce poločasu se Lazio snažilo dostat soupeře pod tlak, ale domácí byli velmi dobře připraveni a věděli si rady. Do druhé půle tak mělo Lazio o čem přemýšlet. Vlna kritiky, která se v poslední době snesla na hlavu trenéra Pioliho, mohla ustat jedině výhrou. Pět minut po změně stran se do šance dostával Felipe Anderson, který jen tak švihl pravačkou a vypálil, jenže míč skončil těsně vedle tyče. Brankář Rafael by pravděpodobně nestačil reagovat.

Po hodině hry se udála velká šance hostů, když si Lulić naběhl do pokutového území a přihrál před zcela odkrytou bránu na Djordjeviće. Ten však v dobré šanci nastřelil jen nejblíže postaveného obránce před sebou. Poté přišel na hřiště mladík Balde Diao Keita, který se ihned zapsal do historie zápasu. Vběhl do pokutového území soupeře a padl k zemi po kontaktu s protihráčem. Jasná penalta, Lazio tak mělo šanci vyrovnat. Té se chopil uzdravený Lucas Biglia a nezaváhal - poslal míč do protipohybu brankáře!

Stíhací jízda hostí za třemi body začala. Ačkoli se rozhojnilo žlutých napomenutí a faulů, branka stále nepřicházela. Na hřišti už byl i Stefano Mauri, v dresu domácích se tam objevil Matuzalém. Deset minut před koncem dostaly sny Lazia o třech bodech zdánlivě trhlinu, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit obránce Mauricio. Ani to však hráče z Věčného města nesrazilo na kolena a opět se projevila individuální stránka. Biancocelesti nakonec berou tři body, protože Lazio sehrálo skvěle standardní situaci. Biglia naznačil střelu, ale posunul jen míč spoluhráči Parolovi. Ten už propálil vše před sebou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele