Serie A - souhrn 22. kola

30.01.2016, 16:56, aktualizováno 31.01.2016, 22:54
Komentáře a souhrny
AC Milám si poradil s Interem. Neapol rozstřílela Empoli a vrací se na první místo před Juventus, který vyhrál na hřišti Chieva. Tři body slaví také Bologna, na hřištích Janova, Turína a Udinese se hrálo nerozhodně. Římské AS se po dlouhé době dočkalo výhry, když si doma poradilo s Frosinone.

AC Milán - Inter Milán 3:0

31.01.2016 20:45

Góly: 35. Alex, 73. Carlos Bacca, 77. M'Baye Niang

Derby della Madonnina ovládlo AC a to jednoznačným výsledkem 3:0! Utkání se lámalo ve druhém poločase, kdy Icardi z pokutového kopu odmítl vyrovnání a za pár minut vstřelil druhou branku Carlos Bacca. Mimo něj se do branky Interu trefili Alex a Mbaye Niang.

Milánské derby nenabídlo žádnou taktickou bitvu, ale podívanou, ve které si to oba celky rozdaly naplno a nic si nedarovaly. Už po několika sekundách se pokusil o individuální průnik Niang a obrana Interu ho zastavila až na poslední chvíli. Na druhé straně se zase řítil do šance Éder a pohotovost musela vyhlásit obrana Rossoneri. Po dalekonosné ráně Brozoviće se zase musel nadvakrát činit Donnarumma. První poločas měl velmi dobré tempo a nakonec přinesl i první branku zápasu. Ve 35. minutě přesně rozehrál volný přímý kop Honda a hlavičkující Alex poslal AC do vedení - 1:0.

A i ve druhém poločase se bylo na co dívat. AC začalo znovu velmi aktivně, ale rušno bylo i ve vápně mladičkého Donnarummy. Po jeho špatném odkopu se dožadoval pokutového kopu Éder, ale sudí celou situaci dobře posoudil. Za chvíli se hra zase přesunula před Handanoviče. Po standardní situaci Rossoneri došlo k pořádnému závaru, ale Bonaventura nepropálil hradbu těl. Krátce na to se dožadoval penalty Kucka, jenže penalta se nakonec pískala na opačné straně.

Gigi Donnarumma nejprve vychytal Icardiho, ale stoper Alex ve snaze zabránit dorážce zvedl nohu, dotkl se Icardiho, který přifilmoval pád a hlavní sudí se nechal nachytat. Zasáhla ovšem fotbalová spravedlnost, Icardi namířil pokutový kop do tyče a za chvíli AC vstřelilo druhou branku. Niang vykouzlil načechraný centr přesně na malé vápno, kde se prosadil Carlos Bacca - 2:0. Neproměněná Icardiho penalta a branka Baccy byly klíčovými okamžiky celého utkání. Zlomený Inter inkasoval ještě jednou, Bonaventura vybojoval balón, prodloužil ho Niangovi, který nadvakrát překonal Handanoviče - 3:0. Inter nezvládl ani korigovat výsledek a potvrdil, že se mu v poslední době příliš nedaří. AC si výhrou pojistilo šesté místo.

Více informací k zápasu

Janov CFC - ACF Fiorentina 0:0

31.01.2016 15:00

Góly: -

Janov dnes udělal další velký krok ke zlepšení, když dokázal udržet na uzdě střelce Fiorentiny. Proti jasnému favoritovi se domácí rozhodně prezentovali dobrým výkonem a odměnou za to jim byl bod. Ten naopak nestačí hostům.

Janov zažívá proměnu a v týmu je několik nových tváří. Dá se předpokládat, že ještě nějaké změny se odehrávat budou, než oficiálně skončí zimní přestupové období, takže se samozřejmě nabízí otázka, jak se tolik změn projeví na kádru, který chvílemi bojoval o samotné přežití. Dnes navíc janovské Grify čekal na domácí půdě velmi silný soupeř, protože přijela Sousova Fiorentina.

Hosté přijeli v poměrně očekávané sestavě, do níž se postavili obránci Roncaglia, Gonzalo Rodríguez a Astori. V pětičlenné záloze jsme našli i Bernardeschiho, Valera nebo Vecina, o ofenzívu se primárně starala dvojice Zárate a Iličić. Jediným vysunutým hrotem pak byl mladík Babacar. Domácí se kromě brankáře Perina opírali především o čtyřčlennou zálohu pánů Ansaldiho, Rincóna, Džemailiho a Laxalta. Do útoku se postavili Perotti, Suso a Pavoletti.

Už po pěti minutách málem vyrobil brankář Mattia Perin velkou chybu, když neudržel míč ve své náruči. Naštěstí si toho včas všiml obránce Ansaldi, který poslal balon hodně daleko od brány. Právě Ansaldi je prototypem moderního beka, takže kromě obrany zvládá dobře i ofenzivní část. Po jeho dalším přesném centru se k míči málem dostal útočník Pavloetti, ale nakonec mu chyběl krok k zakončení.

Bylo to asi velké překvapení, ale dnes prostě Viola neměla svůj den. Janov ji zásadně neohrožoval, ale od ofenzivního taktika Paula Sousy a jeho oveček se určitě čekala mnohem vyšší aktivita. Na hrotu hodně chyběl Nikola Kalinić, i když je logické, že trenér Sousa chtěl dát proti méně jistému soupeři šanci i nespokojenému mladíkovi Babacarovi. A tak kromě záplavy holubů, kteří jsou v Janově velmi častými hosty i na fotbale, mnoho akcí k vidění nebylo.

Fiorentina se na obranu spoléhala velmi často i v druhém poločase a byli to především domácí Grifové, kdo kombinoval. Pět minut po změně stran se do akce vrhl také mladík Suso, který je v Janově na hostování z milánského AC. Jenže po jeho zakončení zazvonila branková konstrukce, takže stav utkání zůstal nezměněn. Novou posilu Maura Zárateho pak vystřídal právě elitní snajpr Kalinić.

Dost možná poslední zápas v dresu Janova odehrál také Diego Perotti, kterého vystřídal Alessio Cerci. Zkušený útočník z AC Milán se opětovně snaží nastartovat svoji kariéru a možná doufal, že se předvede právě proti známé Fiorentině. Pokud už Fiorentina s něčím přišla, zpravidla končil centr od Valera někde v místech, kde měl být nějaký jeho spoluhráč. Snad až deset minut před koncem utkání se poprvé uvolnil Khouma Babacar a vypálil, jenže mířil nepřesně.

Více informací k zápasu

Bologna FC - UC Sampdoria 3:2

31.01.2016 15:00

Góly: 12. Anthony Mounier, 24. Godfred Donsah, 88. Mattia Destro (pen.) - 54. Luis Muriel, 80. Joaquín Correa

Boloňa si na své konto připisuje další vítězství. V souboji se Sampdorií sice přišla o dvoubrankový náskok, ale nakonec díky proměněné penaltě Destra zvítězila 3:2. Smolařem zápasu se stal Correa, který před koncem vyrovnal, ale vzápětí ve vlastním vápně zahrál rukou.

Sampdoria už mohla nasadit novou akvizici, stopera Andreu Ranocchiu z Interu Milán. Obranná čtveřice Námořníků ale z počátku zápasu vůbec nefungovala. Boloňa vlétla do zápasu jako uragán.

Už po sedmi minutách orazítkoval tyč Mattia Destro a zakrátko už domácí fotbalisté vedli. Donsah se šikovně uvolnil mezi dvěma bránícími protihráči a stříleným centrem našel kopačku Mouniera, který otevřel střelecký účet zápasu. A to ze strany domácích nebylo všechno. Donsah se ve 24. minutě opět zmocnil míče a povedenou přízemní ranou k tyči zvýšil už na 2:0. Pro Sampdorii to byl katastrofický začátek, o chvíli později vstřelil Destro třetí gól, ale sudí ho pro ofsajd správně neuznal.

První poločas skončil pohodlným vítězstvím domácích 2:0, ale Sampdoria se ve druhém dějství výrazně zlepšila a dokázala doslova vstát z popela. V 54. minutě se ujala nenápadná střela Muriela a rychlá kontaktní branka pochopitelně Dorii hodně pomohla. Boloňa naopak znervózněla a s postupem času se více a více soustřeďovala na udržení těsného náskoku. To se jí stalo deset minut před koncem zápasu osudným. Correa se vápně dokázal nadvakrát prosadit a srovnal na 2:2!

Jenomže z hrdiny Correy se nakonec stal smolař utkání. Za šest minut od vyrovnávací branky zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí nařídil pokutový kop. Mattia Destro ho v 88. minutě proměnil, Boloňa znovu v zápase vedla a tentokrát už výsledek nepustila.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SS Lazio 0:0

31.01.2016 15:00

Góly: -

Lazio si z Udine odváží jen jeden bod za bezbrankovou remízu. Proti soupeři, kterému se hodně nedaří a navíc jeho kádrem cloumají změny, se římský celek určitě chtěl vytáhnout daleko víc.

Zebry dnes odpoledne zabraly a berou z duelu proti ambiciózním římským Orlům bod. A celá situace je o to zajímavější, že domácí hráli téměř hodinu bez vyloučeného Danila. Lazio také nezůstalo kompletní, protože útočník Alessandro Matri odešel ze hřiště po červené kartě pět minut před koncem zápasu. A to také moc nepomohlo ke vstřelení alespoň jedné branky.

Lazio nastoupilo v nejlepší možné sestavě, i když to má trenér Pioli opravdu těžké. Množství zranění a karetních trestů limituje jeho výběr na minimum. Dnes jsme se dočkali obranné řady v podání hráčů Basta, Biševac, Hoedt a Konko, do útoku se postavili Candreva, Djordjević a Keita. Za domácí nastoupila i nová posila, záložník Zdravko Kuzmanović. Do základu se dostal i Adnan nebo Zapata.

Jako by toho Lazio nemělo málo. Dnes se opět jeho marodka o něco více rozrostla. Hráč, který měl sloužit jako "záplata" za de Vrije, se zranil už po osmi minutách. Jednalo se o Milana Biševace, kterého musel nahradit Maurício. Pokud byl někdo v dresu domácích hodně aktivní a natěšený na fotbal, tak to byl především záložník Zdravko Kuzmanović. Po další jeho akci mířil balon vpřed, ale zastavil jej skluzem Konko.

Po nahrávce od Badua mířil nepřesně Duván Zapata, který o sobě také dává hodně vědět. Zebry dokázaly dostat míč do sítě, ale proto, že Duván Zapata byl v momentě nahrávky v ofsajdu, gól platit nemohl. Radost Edenilsona tak byla dost krátká. Po třiceti minutách se k centru ze strany dostal Guilherme, který našel naskakujícího Wagueho. Ten se sice dostal k hlavičce, ale poslal ji těsně vedle tyče!

Krátce před koncem první půle se po pravé straně až do šestnáctky prodral Candreva, jehož přízemní centr Karnezis vyrazil. Míč se dostal k Djordjevićovi, kterému však zabránil ve vstřelení branky Ivan Piris. Emoce hodně jiskřily a ještě před koncem prvního poločasu se kapitán Danilo poroučel do sprch. Nevybíravě a zbytečně přejel nohy Djerdjeviće, který nebyl schopen pokračovat. Danilo dostal druhou žlutou a poslal svůj tým do oslabení.

Lazio se málem dočkalo, když Candreva našel Cataldiho. Ten ještě vylepšil pozici pro Konka, který však minul! Pět minut po změně stran se prosadilo Lazio, ale podobně jako Udinese. Ani po obloučku Alessandra Matriho nemohl být gól kvůli ofsajdu uznán. Hodně aktivní Antonio Candreva našel posléze spoluhráče Cataldiho, který se nerozpakoval a vypálil. Mířil však těsně vedle tyče!

Milinković-Savić si šikovně narazil se svým krajanem Bastou a hledal centrem Matriho, kterému však míč z hlavy sebral Karnezis. Na brankáře Berishu nebezpečně vypálil Francesco Lodi, ale nakonec neuspěl. Sudí Celi pak zřejmě slyšel něco nevybíravého na svou adresu od dlouhána Matriho, kterému v době tlaku Lazia udělil rovnou červenou kartu. Tím Lazio definitivně přišlo o šance na tři body.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Empoli FC 5:1

31.01.2016 15:00

Góly: 33. Gonzalo Higuaín, 37. Lorenzo Insigne, 52. Michele Camporese (vl.), 83. José Callejón, 88. José Callejón - 28. Leandro Paredes

Hodně vydařené utkání má za sebou italská Neapol. Domácí celek na stadionu San Paolo opět bavil fotbalem a ten, kdo zavítal na stadion, určitě ztraceného času nelitoval. Pokud ovšem nefandil hostům, kteří z hrací plochy odcházeli se svěšenou hlavou.

Neapol odpověděla na kanonádu Juventusu Turín tím nejlepším možným způsobem a přidala ještě o gól navíc. Ačkoli Neapol proti Empoli prohrála po brance Leandra Paredese, téměř ihned zapnula na plný chod a začala řádit. Jednu branku si připsal Gonzalo Higuaín, další Lorenzo Insigne. K tomu připočítejme vlastní zásah Camporeseho a především dvě branky španělského útočníka Josého Callejóna.

Neapol doma hrála v plné síle, takže před Reinou působili Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam. Callejón, Higuaín a Insigne se starali o ofenzívu, takže obrana hostí měla hodně velký důvod k obavám již před zápasem. Z týmu navíc odešel mladík Barba, který přestupuje do Německa. V základní sestavě jej vedle Tonelliho nahradil Camporese. Za Pucciarellim a Maccaronem tvořil hru Ricky Saponara.

V prvních minutách jsme se dočkali poměrně zajímavé hry, protože Empoli se rozhodně slavnějšího celku nezaleklo. Kapitán Massimo Maccarone se nebál a pokoušel se hned několikrát projít až do zakončení, leč nebylo mu dovoleno. Lorenzo Insigne si udělal prostor na levé straně a krásným centrem hledal uvnitř vápna Gonzala Higuaína. Jenže na zkušeného Argentince si počkal obránce Camporese.

Již po třinácti minutách vysílal do útoku Jorginho Callejóna. Ten si všiml ještě Gonzala Higuaína, ale zkušený útočník a nejlepší střelec v calciu pálil hodně vysoko nad! Po zatažení Lorenza Insigneho po straně se na vápně objevil znovu Higuaín a krásně vystřelil. Ještě lepší zákrok ale předvedl brankář Skorupski, který parádně vyrazil na roh! Pak se ale celý stadion odmlčel. Z nařízeného přímého volného kopu se i díky teči prosadil mladík Leandro Paredes!

Neapol byla v nepříjemném postavení a musela dotahovat. Bylo ale vidět, že to jí vůbec nedělá problémy. Spolupráce mezi Lorenzem Insignem a Gonzalem Higuaínem skončila hlavičkou Argentince, který se sám na vápně nemýlil a srovnal - 1:1.

To však vůbec nebylo vše. Jen deset minut po první inkasované brance totiž Partenopei otočili nepříznivý stav ve svůj prospěch. K zahrávání standardní situace se totiž postavil Lorenzo Insigne a krásně se trefil - 2:1 pro Neapol!

Do druhé půle nastoupily oba celky v nezměněných sestavách, ale teď to bylo Empoli, které muselo vrhnout síly do útoku. Svým způsobem to naplnilo, protože dalším hráčem, který zaznamenal branku, byl právě hostující obránce Michele Camporese. Jenže radost z toho neměl, protože si srazil centr ze strany do vlastní brány a pomohl tím domácímu týmu.

Mladý obránce se samozřejmě snažil hned odčinit svou chybu a po exekuci Leandra Paredese namířil hlavou centr jen milimetry vedle svatyně domácího brankáře Reiny. Ten se za míčem jen ohlédl. Pak se na hřiště dostaly čerstvé síly jako Gabbiadini, Mertens nebo hostující Mčedlidze. Sedm minut před koncem dnešního duelu se Neapol znovu radovala, protože Belgičan Mertens našel krásným pasem za obranu Josého Callejóna a ten - nehlídán - zavěsil.

Kreč a zmatek v obraně Empoli byl jasně patrný a Neapol toho využila ještě jednou. Jen pár minut před koncem se ke slovu dostal opět José Maria Callejón, který získal míč po centru Mertense a propálil Skorupskiho gólem číslo pět! Na tento zápas Empoli dlouho nezapomene.

Více informací k zápasu

Turín FC - Hellas Verona 0:0

31.01.2016 15:00

Góly: -

Hellas ani ve 22. kole nevyhrál, ale z Turína neodjíždí s prázdnou. Ani jeden z týmů nedokázal za celých 90 minut vstřelit branku, utkání tedy skončilo 0:0. Největší šanci v zápase zazdil v nastaveném čase turínský Martínez.

Favoritem zápasu byl Turín, který měl také v prvním poločase více ze hry. Na první velkou šanci se čekalo poměrně dlouho, Belottiho střelecký pokus byl hodně nepřesný, stejně jako hlavička Toniho. Více rozruchu přinesla až Benassiho hodně povedená rána, kterou fantastickým skokem vychytal Gollini. Těsně před odchodem do šaten zase střílel těsně vedle Gómez.

Jestliže první poločas přinesl alespoň několik zajímavých šancí, druhý poločas byl, co do brankových příležitostí, o dost chudší. Hra se několikrát kouskovala a vše směřovalo k nerozhodnému výsledku. Čtvrthodiny před koncem si chtěl Benassi vymodlit pokutový kop, ale hlavní sudí jeho prosby nevyslyšel.

Vůbec nejzajímavější okamžik se odehrál až v nastaveném čase. Střídající Martínez se svým důrazem vlétl do šestnáctky, přičemž přehodil hodně vyběhnutého Golliniho, ale míč do úplně prázdné branky v tísni usměrnit nedokázal. Byla to vůbec největší šance v celém zápase! Diváci v ochozech Stadia Olimpica se tak branky nedočkali. Pro Granatu je remíza s posledním týmem soutěže velkou ztrátou, ale spokojen nemůže být ani Hellas, který tak stále čeká na první výhru.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Juventus FC 0:4

31.01.2016 12:30

Góly: 6. Álvaro Morata, 40. Álvaro Morata, 61. Alex Sandro, 67. Paul Pogba

Minimálně na pár hodin do zápasu Neapole se na první místo posouvá Juventus. Obhájce prvenství potvrdil skvělou formu a s Chievem si vůbec nedělal problémy. Stará dáma zvítězila vysoko 4:0 a tři body získala podvanácté za sebou.

Chievo v prvním zápase v Turíně dokázalo s favoritem získat bod a tak nebyl důvod si před vlastními diváky nevěřit. Jenomže Juventus ze začátku sezony a nyní, to je úplně jiná písnička. Hosté šli za vítězstvím od první minuty a odpor Chieva zlomili už v prvním poločase. Vlastně první branku vstřelili už v šesté minutě. Alváro Morata si pohlídal ofsajdovou hranu a přihrávku Lichtsteinera na zadní tyč bez problému dopravil do odkryté branky.

Juventus si lepší start nemohl přát. Převaha Bianconeri byla následně drtivá, ale další branku se podařilo vstřelit až pět minut před koncem prvního poločasu. Dybala posunul míč na Khediru, ten zase pro změnu na Moratu a španělský útočník měl podruhé v zápase snadnou úlohu - trefit odkrytou branku z malého vápna - 2:0 pro Juventus.

Domácí se dostali do složité pozice, ale nevzdávali se a do druhého dějství vstoupili sympaticky. Ingleseho pobídka mezi třemi tyčemi neskončila, stejně jako pokus Castra. A tak se o střílení branek musel starat zase Juventus. Další pěknou akci po ose Lichtsteiner - Pogba - Alex Sandro zakončil posledně jmenovaný a o vítězi zápasu už nebylo pochyb. Juventus navíc ještě zvýšil skóre na hrozivých 4:0, když se krásně k tyči trefil Pogba. Francouzský středopolař odehrál skvělé utkání a znovu potvrdil, že patří mezi nenahraditelné hráče. Čtvrthodiny před koncem zastavilo jeho střelu až břevno! Poslední minuty už se spíše dohrávaly a Juventus už další branku nepřidal.

Více informací k zápasu

AS Řím - Frosinone Calcio 3:1

30.01.2016 20:45

Góly: 18. Radja Nainggolan, 48. Stephan El Shaarawy, 84. Miralem Pjanić - 24. Daniel Ciofani

AS poprvé pod trenérem Lucianem Spallettim dokázalo vyhrát. Dnes večer si na domácí půdě poradilo s Frosinone, a i když to vůbec nebyla snadná práce, nakonec se Giallorossi radují z výhry i tří bodů.

Léčebná kůra trenéra Spallettiho konečně začíná zabírat. Svěřenci slavného taktika si dnes poradili s Frosinone a porazili jej poměrem 3:1. Mezi úspěšné střelce se zapsali Radja Nainggolan, Stephan El Shaarawy a poslední branku dal také Miralem Pjanić. Za hosty srovnával na 1:1 Daniel Ciofani, ale nakonec jeho branka na body nestačila.

Dnes se do základní sestavy AS dostaly i dvě nové tváře. V obraně nastoupil Ervin Zukanović, do útoku se postavil vedle Džeka a Mohameda Salaha Stephan El Shaarawy, čerstvá to posila z Monaka. Trenér Spalletti dnes neměl moc snadnou práci při skládání základní sestavy, neb se mu zranila dvojice beků Torosidis - Digne. Frosinone nastoupilo v plné síle, takže si utkání vychutnal i někdejší hráč AS, Aleandro Rosi.

Vlci byli od prvních minut mnohem aktivnější a zasypali hosty mnoha pokusy o brzké vstřelení branky. Edin Džeko byl povalen v pokutovém území, ale sudí Guida nic nepovoleného neviděl. Další akci měl na svědomí El Shaarawy, který táhl míč po křídle a nakonec ho poslal směrem na Džeka, jenže bosenský útočník minul. Jako první vyzkoušel brankáře Szczesnyho Dionisi, leč jeho slabá střela nemohl polského brankáře nijak zaskočit.

Domácí drželi míč na svých kopačkách, vzadu byli jistí a velmi často v pohodě kombinovali. Velmi často byl objektem přihrávek vytáhlý a poslední dobou ne právě efektivní kanonýr Edin Džeko, ale ani dnes neměl štěstí. Po sedmnácti minutách mohlo vést hostující mužstvo. Soddimo totiž přehodil brankáře Szczesnyho, ale toho zastoupil na brankové čáře Rüdiger, který míč odkopl do bezpečí.

Nedáš-dostaneš. Osvědčené přísloví, které platilo i dnes. Zatímco Frosinone se neprosadilo, AS už to vyšlo. Radja Nainggolan sice nejprve upadl ve vápně a chtěl penaltu, tu ale Guida neodpískal. Nevadilo to, protože míč vybojoval Mohamed Salah a poslal míč právě na belgického záložníka. A ten v krkolomné pozici otevřel skóre!

Radost domácího publika, které dlouho toužilo po výhře, ale netrvala moc dlouho. Ciofani totiž obdržel míč na hraně ofsajdu, přešel přes nedůrazného obránce Zukanoviće a propálil krásným způsobem brankáře Szczesnyho - 1:1.

AS se samozřejmě vrhlo do útoku a taková rána od Nainggolana vůbec nebyla špatná. Na místě byl ale mladík Leali, který míč vyrazil. Pak si dvě šance vytvořil Stephan El Shaarawy, který nejprve kombinoval se Salahem, následně pálil sám. Pak ještě našel Džeka, který však byl vychytán Lealim. To bylo do konce poločasu také vše, čím se dnešní utkání pochlubilo. Hned po změně stran ale AS nakročilo k výhře.

Centr Mohameda Salaha skončil u Stephana El Shaarawyho, který byl tísněn obráncem. Poradil si však elegantně a patičkou překonal zaskočeného brankáře Lealiho!

Po hodině hry pálil nebezpečně Soddimo, avšak Szczesny zůstal podruhé nepřekonán. Pak do hry naskočil i kapitán Totti, kterému udělal prostor dnes opět málo viditelný Edin Džeko. Ovace tribun daly jasně najevo, kdo že je domácím miláčkem. Chvíli se nic nedělo, AS kontrolovalo průběh hry a hostům toho kromě několika rohových kopů a faulů nedovolilo. Vlci v hlavním městě plnili taktické pokyny a byli velmi blízko první výhře pod novým trenérem.

Nakonec se jim podařilo ještě další zakončení, když do rychlého brejku spěchal Miralem Pjanić. K němu se dostal míč a protože mladý záložník moc neměl komu přihrát, pálil sám. A dobře udělal, protože prostřelil Lealiho a uzavřel skóre utkání.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - US Sassuolo 1:1

30.01.2016 18:00

Góly: 32. Germán Denis - 27. Domenico Berardi

Atalanta Bergamo si v domácím prostředí výsledkem 1:1 rozdělila body se Sassuolem a to pro oba celky v tabulkovém posunu vůbec nic neřeší. Bergamaschi zároveň natáhli sérii zápasů bez vítězství už na sedm utkání.

Germán Denis sice neproměnil penaltu, ale bezprostřední dorážkou se postaral o konečnou remízu 1:1. Hosté šli do vedení v prvním poločase zásluhou Berardiho, ale jejich vedení vydrželo pouhé tři minuty.

Jen sedm minut trvalo, než hosté poprvé rozvlnili síť soupeřovy branky, avšak skórující Domenico Berardi se nacházel v ofsajdovém postavení a pomezní sudí to správně vyhodnotil. I tak ale šlo Sassuolo v Bergamu do vedení. Domenico Berardi dostal po lehké teči Cherubina přesnou přihrávku a nabídnutou příležitostí nepohrdl! Vedení hostům dlouho nevydrželo. Hned za tři minuty po první brance nařídil hlavní sudí pokutový kop po zákroku Consigliho na Kurtiče. Poměrně sporný okamžik. Germán Denis na Consigliho z penalty nevyzrál, ale měl ještě příležitost dorážky a z té už se nemýlil - 1:1.

Druhý poločas nabídl ještě vyrovnanější podívanou, než tomu bylo v poločase prvním. Bohužel ubylo šancí a logicky i branek. Zhruba od 60. minuty se hra kouskovala a kouskovala a oba týmy se doslova protrápily ke konečné dělbě bodu. Ta jak z pohledu Atalanty, tak i Sassuola vůbec nic neřeší. V 82. minutě odešel ze hřiště za potlesku tribun loučící se Germán Denis, který odehrál za Atalantu poslední utkání a symbolicky ho nahradil nově příchozí Marco Borriello.

Více informací k zápasu

Carpi FC - Città di Palermo 1:1

30.01.2016 15:00

Góly: 74. Matteo Mancosu (pen.) - 24. Alberto Gilardino

Carpi se v odpoledním utkání rozchází s Palermem po remíze 1:1. Hosté hráli alespoň v první polovině utkání lépe a vedli po gólu Gilardina. Jenže domácí po změně stran přidali a výsledkem byla penalta Mancosua.

Carpi se co nejdříve chtělo dostat mimo sestupovou oblast a dnes k tomu mělo dobrou příležitost. Na vlastní půdě totiž přivítalo Palermo, které rozhodně kvalitou ani jistotou neoplývá. Před brankářem Belecem nastoupili zkušení Zaccardo, Romagnoli nebo Poli, do útoku se postavila dvojice Mbakogu a Di Gaudio. Soupeř přijel v poměrně silné sestavě čítající zkušená jména jako Gilardino, Vazquez, Sorrentino nebo Lazaar s Hiljemarkem.

Prvních deset minut ale bylo spíše opatrných až ospalých, moc šancí jsme neviděli. Až po šestnácti minutách se do míče zpoza vápna opřel záložník hostí Hiljemark, jenže narazil na pozorné reflexy brankáře Belece. Právě Hiljemark měl lví podíl na tom, že byl Belec překonán. O deset minut později našel mladý záložník ve vápně Alberta Gilardina a pro tak zkušeného útočníka už nebylo problémem zakončit - 1:0.

Palermo dál zlobilo svého soka a další branku mohl deset minut po Gilardinovi ořidat Quaison. Jenže jeho hlavička mířila těsně mimo tyč. Palermo se cítilo dobře, kontrolovalo hru a domácí tým jej prakticky nenapadal. To se mělo změnit po přestávce, takže přišel Kevin Lasagna.

Také ve druhé půli jsme na obou stranách sledovali spíše boj než fotbal. Bianco pálil z dálky, ale bez úspěchu. Další šanci na sbírání minutek dostal Bryan Cristante, který vystřídal Gilardina. S ním jako by odešlo štěstí. Nejprve byl k zemi poslán Mancosu, jenže sudí faul neviděl. Alespoň ne napoprvé. Po chvíli rozvažování nakonec přeci jen ukázal na značku pokutového kopu!

K exekuci se postavil Matteo Mancosu a bez problémů proměnil svou šanci! Carpi tak srovnalo krok, i když rozhodně nebylo lepším týmem. Pak se Palermo samozřejmě vrhlo do útoku, protože jen bod si dnes nezasloužilo. Poslední šanci utkání však měli domácí. Z rychlého brejku se do obrovské šance dostal Di Gaudio, kterému však skvěle vypíchl míč Struna.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol22155250:1950
2.Juventus FC22153442:1548
3.ACF Fiorentina22133639:2142
4.Inter Milán22125526:1741
5.AS Řím22108440:2538
6.AC Milán22106632:2536
7.US Sassuolo2289526:2433
8.SS Lazio2295829:3032
9.Empoli FC2295828:3132
10.Bologna FC22921127:2929
11.Turín FC2276927:2827
12.Chievo Verona2276927:3027
13.Atalanta Bergamo2276922:2527
14.Città di Palermo22741124:3525
15.Udinese Calcio22741119:3525
16.Janov CFC22661024:2724
17.UC Sampdoria22651133:3923
18.Carpi FC22471121:3719
19.Frosinone Calcio22441423:4816
20.Hellas Verona220111114:3311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (439)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele