22. kolo
30.01.2016 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AS poprvé pod Spallettim vyhrálo

AS poprvé pod trenérem Lucianem Spallettim dokázalo vyhrát. Dnes večer si na domácí půdě poradilo s Frosinone, a i když to vůbec nebyla snadná práce, nakonec se Giallorossi radují z výhry i tří bodů.

Léčebná kůra trenéra Spallettiho konečně začíná zabírat. Svěřenci slavného taktika si dnes poradili s Frosinone a porazili jej poměrem 3:1. Mezi úspěšné střelce se zapsali Radja Nainggolan, Stephan El Shaarawy a poslední branku dal také Miralem Pjanić. Za hosty srovnával na 1:1 Daniel Ciofani, ale nakonec jeho branka na body nestačila.

Dnes se do základní sestavy AS dostaly i dvě nové tváře. V obraně nastoupil Ervin Zukanović, do útoku se postavil vedle Džeka a Mohameda Salaha Stephan El Shaarawy, čerstvá to posila z Monaka. Trenér Spalletti dnes neměl moc snadnou práci při skládání základní sestavy, neb se mu zranila dvojice beků Torosidis - Digne. Frosinone nastoupilo v plné síle, takže si utkání vychutnal i někdejší hráč AS, Aleandro Rosi.

Vlci byli od prvních minut mnohem aktivnější a zasypali hosty mnoha pokusy o brzké vstřelení branky. Edin Džeko byl povalen v pokutovém území, ale sudí Guida nic nepovoleného neviděl. Další akci měl na svědomí El Shaarawy, který táhl míč po křídle a nakonec ho poslal směrem na Džeka, jenže bosenský útočník minul. Jako první vyzkoušel brankáře Szczesnyho Dionisi, leč jeho slabá střela nemohl polského brankáře nijak zaskočit.

Domácí drželi míč na svých kopačkách, vzadu byli jistí a velmi často v pohodě kombinovali. Velmi často byl objektem přihrávek vytáhlý a poslední dobou ne právě efektivní kanonýr Edin Džeko, ale ani dnes neměl štěstí. Po sedmnácti minutách mohlo vést hostující mužstvo. Soddimo totiž přehodil brankáře Szczesnyho, ale toho zastoupil na brankové čáře Rüdiger, který míč odkopl do bezpečí.

Nedáš-dostaneš. Osvědčené přísloví, které platilo i dnes. Zatímco Frosinone se neprosadilo, AS už to vyšlo. Radja Nainggolan sice nejprve upadl ve vápně a chtěl penaltu, tu ale Guida neodpískal. Nevadilo to, protože míč vybojoval Mohamed Salah a poslal míč právě na belgického záložníka. A ten v krkolomné pozici otevřel skóre!

Radost domácího publika, které dlouho toužilo po výhře, ale netrvala moc dlouho. Ciofani totiž obdržel míč na hraně ofsajdu, přešel přes nedůrazného obránce Zukanoviće a propálil krásným způsobem brankáře Szczesnyho - 1:1.

AS se samozřejmě vrhlo do útoku a taková rána od Nainggolana vůbec nebyla špatná. Na místě byl ale mladík Leali, který míč vyrazil. Pak si dvě šance vytvořil Stephan El Shaarawy, který nejprve kombinoval se Salahem, následně pálil sám. Pak ještě našel Džeka, který však byl vychytán Lealim. To bylo do konce poločasu také vše, čím se dnešní utkání pochlubilo. Hned po změně stran ale AS nakročilo k výhře.

Centr Mohameda Salaha skončil u Stephana El Shaarawyho, který byl tísněn obráncem. Poradil si však elegantně a patičkou překonal zaskočeného brankáře Lealiho!

Po hodině hry pálil nebezpečně Soddimo, avšak Szczesny zůstal podruhé nepřekonán. Pak do hry naskočil i kapitán Totti, kterému udělal prostor dnes opět málo viditelný Edin Džeko. Ovace tribun daly jasně najevo, kdo že je domácím miláčkem. Chvíli se nic nedělo, AS kontrolovalo průběh hry a hostům toho kromě několika rohových kopů a faulů nedovolilo. Vlci v hlavním městě plnili taktické pokyny a byli velmi blízko první výhře pod novým trenérem.

Nakonec se jim podařilo ještě další zakončení, když do rychlého brejku spěchal Miralem Pjanić. K němu se dostal míč a protože mladý záložník moc neměl komu přihrát, pálil sám. A dobře udělal, protože prostřelil Lealiho a uzavřel skóre utkání.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ani korunu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele