22. kolo
31.01.2016 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fialky klopýtly, Janov udržel čisté konto

Janov dnes udělal další velký krok ke zlepšení, když dokázal udržet na uzdě střelce Fiorentiny. Proti jasnému favoritovi se domácí rozhodně prezentovali dobrým výkonem a odměnou za to jim byl bod. Ten naopak nestačí hostům.

Janov zažívá proměnu a v týmu je několik nových tváří. Dá se předpokládat, že ještě nějaké změny se odehrávat budou, než oficiálně skončí zimní přestupové období, takže se samozřejmě nabízí otázka, jak se tolik změn projeví na kádru, který chvílemi bojoval o samotné přežití. Dnes navíc janovské Grify čekal na domácí půdě velmi silný soupeř, protože přijela Sousova Fiorentina.

Hosté přijeli v poměrně očekávané sestavě, do níž se postavili obránci Roncaglia, Gonzalo Rodríguez a Astori. V pětičlenné záloze jsme našli i Bernardeschiho, Valera nebo Vecina, o ofenzívu se primárně starala dvojice Zárate a Iličić. Jediným vysunutým hrotem pak byl mladík Babacar. Domácí se kromě brankáře Perina opírali především o čtyřčlennou zálohu pánů Ansaldiho, Rincóna, Džemailiho a Laxalta. Do útoku se postavili Perotti, Suso a Pavoletti.

Už po pěti minutách málem vyrobil brankář Mattia Perin velkou chybu, když neudržel míč ve své náruči. Naštěstí si toho včas všiml obránce Ansaldi, který poslal balon hodně daleko od brány. Právě Ansaldi je prototypem moderního beka, takže kromě obrany zvládá dobře i ofenzivní část. Po jeho dalším přesném centru se k míči málem dostal útočník Pavloetti, ale nakonec mu chyběl krok k zakončení.

Bylo to asi velké překvapení, ale dnes prostě Viola neměla svůj den. Janov ji zásadně neohrožoval, ale od ofenzivního taktika Paula Sousy a jeho oveček se určitě čekala mnohem vyšší aktivita. Na hrotu hodně chyběl Nikola Kalinić, i když je logické, že trenér Sousa chtěl dát proti méně jistému soupeři šanci i nespokojenému mladíkovi Babacarovi. A tak kromě záplavy holubů, kteří jsou v Janově velmi častými hosty i na fotbale, mnoho akcí k vidění nebylo.

Fiorentina se na obranu spoléhala velmi často i v druhém poločase a byli to především domácí Grifové, kdo kombinoval. Pět minut po změně stran se do akce vrhl také mladík Suso, který je v Janově na hostování z milánského AC. Jenže po jeho zakončení zazvonila branková konstrukce, takže stav utkání zůstal nezměněn. Novou posilu Maura Zárateho pak vystřídal právě elitní snajpr Kalinić.

Dost možná poslední zápas v dresu Janova odehrál také Diego Perotti, kterého vystřídal Alessio Cerci. Zkušený útočník z AC Milán se opětovně snaží nastartovat svoji kariéru a možná doufal, že se předvede právě proti známé Fiorentině. Pokud už Fiorentina s něčím přišla, zpravidla končil centr od Valera někde v místech, kde měl být nějaký jeho spoluhráč. Snad až deset minut před koncem utkání se poprvé uvolnil Khouma Babacar a vypálil, jenže mířil nepřesně.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra favorita-mě stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele