Serie A - preview 22. kola

30.01.2016, 08:48, aktualizováno 31.01.2016, 08:39
Previews
Juventus hraje na půdě Chieva a pokus natáhne svou vítěznou sérii, posune se minimálně na dvě a půl hodiny do čela tabulky před Neapol, na kterou v tomto kole čeká Empoli. Fiorentina cestuje do Janova, celé kolo zakončí večerní milánské derby mezi AC a Interem...
Chievo Verona - Juventus FC  (neděle 12:30)
Juventus ve 22. kole cestuje do Verony a pokud zvítězí, minimálně na pár hodin se posune do čela tabulky před Neapol. Stará dáma drží jedenáctizápasovou sérii bez jediné ztráty bodu a proti Chievu bude velkým favoritem. Dokáží domácí překvapit a obrat favorita o body?

V minulých sezonách se jim to několikrát podařilo. Historicky vzato má Juventus samozřejmě mnohem lepší vzájemnou bilanci, ale Chievo svojí defenzívou dokáže potrápit kterýkoliv celek. A konečně, v prvním zápase v Turíně si připsalo velmi cennou remízu 1:1.

Oba týmy od tohoto zápasu ušly kus cesty a zejména forma Juventusu rostla zápas od zápasu. Stará dáma jedenáctkrát v řadě zvítězila a na vedoucí Neapol ztrácí jen dva body. Po špatném začátku, kdy jí mnozí už odepisovali ze hry o titul, je zpátky a podle bookmakerů je znovu největším favoritem na zisk Scudetta. Naposledy parta Massimiliana Allegriho porazila AS Řím 1:0, v poháru dokonce Inter jasně 3:0 a bude útočit nejen na obhajobu Scudetta, ale i populárního "doublu", tedy výhru v lize i poháru.

Fly Donkeys sice takovou fazónu nemají, ale na své poměry si nevedou vůbec špatně. Pod trenérem Maranem pravidelně bodují a aktuálně se nacházejí na solidní desáté pozici. Minulé kolo se ale Veronským příliš nevyvedlo. Chievo prohrálo na Stadio Olimpico s Laziem vysoko 1:4.

Chievo se musí vypořádat s absencemi Izca, Meggioriniho, Gamberiniho, Hetemaje a potrestaného Cesara. Ani Juventus na tom není nejlépe a pokud ho v současné době něco trápí, je to zranění několika hráčů. Trenér Allegri se bude muset vypořádat se ztrátou Mandžukiče, který by údajně neměl nastoupit ani proti Bayernu v osmifinále Ligy mistrů. K dispozici nebudou ani Asamoah, Lemina, Rubinho a suspendovaný Evra.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Cacciatore, Dainelli, Spolli, Gobbi - Castro, Radovanovič, Pepe - Birsa - Mpoku, Inglese
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Cácerés - Lichtsteiner, Khedira, Marchisio, Pogba, Alex Sandro - Dybala, Morata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 9.50 - 4.00 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Janov má další šanci, aby se postavil svému nepříteli. S Fiorentinou totiž hraje velmi nerad, protože není úspěšný. Viola potřebuje bodovat, pokud nechce ztratit kontakt s čelem ligy a touží ještě promluvit do bojů o první příčku.

V Janově se toho hodně mění. Hráči, kteří bývají oporami týmu, odcházejí za lepším. Letošní zima není jiná a s klubem se rozloučilo několik zajímavých ztváří. Podaří se je vedení nahradit adekvátně? Do hry je například připraven i Alessio Cerci, který v AC Milán spíše zklamal a pokouší se nastartovat svoji kariéru. První start by si někdejší hráč Turína mohl připsat právě proti Fiorentině.

A sám se velmi těší na jarní část Serie A. Má co dokazovat a dobře to ví. V rozhovoru pro média prozradil: "I v minulosti se o mne prezident Preziosi hodně zajímal a proběhly nějaké kontakty mezi mým agentem a vedením Janova. Jsem moc vděčný za to, že se vše podařilo a já se můžu zapojit do hry. Od prvních chvil cítím lásku fanoušků a podporu od spoluhráčů. Už se těším, co dokážeme na hřišti."

"Mám za sebou hodně náročné období, ale cítím, že v tomto prostředí můžu dokázat naplnit svůj potenciál. V létě je před námi mistrovství Evropy a já bych se na něj samozřejmě rád podíval. Ale je mi jasné, že na sobě budu muset hodně pracovat, navíc je velká konkurence a chce to i trochu štěstí. Ale já se nevzdávám. Chci na sobě pracovat a především pomoci tomuto skvělému klubu, aby dosáhl svých cílů," dodal Cerci.

Janov se pomalu zvedá a už tři zápasy po sobě neprohrál. V minulém kole si připsal alespoň remízu s Hellasem Verona na jeho půdě, takže je nyní na 16. místě. Do hry se nedostane zraněná dvojice Figueiras a Tachtsidis. Fiorentina bude postrádat snad jen Badelje, který je taktéž zraněn. Poslední výhra Janova nad Fiorentinou se odehrála dokonce až v říjnu roku 2009! Od té doby vládnou Fialky.

Ani Fiorentina není zrovna ve formě a za polední tři zápasy prohrála hned dvakrát! Poté, co nestačila na Lazio a milánské AC, si vše vynahradila v minulém kole proti turínskému FC. Nejprve se mezi střelce zapsal Josip Iličić, po něm pálil přesně také Gonzalo Rodríguez. Hráčem, který by rovněž chtěl přidat nějakou branku, je bezpochyby mladý útočník Khouma Babacar, jenž příliš šancí nedostává.

Ten je podle některých médií již na odchodu, protože považuje Nikolu Kaliniće za příliš těžkou konkurenci. Jeho agent ale něco podobného odmítá a sám prohlašuje: "Fiorentibna odmítla velmi lukrativní nabídky, některé kolem patnácti milionů. Byly především z Premier League, kde je o hráče zájem. Ale Babacar nikam nepůjde, protože Fiorentina chce stavět tým i na něm," osvětlil agent Partick Bastianelli.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Munoz, Burdisso, Izzo - Ansaldi, Rincon, Dzemaili, Laxalt - Cerci, Pavoletti, Suso
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, G. Rodriguez, Astori - Bernardeschi, Borja Valero, Vecino, Pasqual - Iličić, Kalinić, Babacar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Boloňa se na svém stadionu Renato Dall'Ara představí proti Sampdorii. A zatímco se domácím daří, hosté se nacházejí ve výsledkové bídě a pod čím dál větším tlakem se ocitá trenér Vincenzo Montella.

Před začátkem sezony byla Sampdoria pasována do bojů, jestli ne o evropské poháry, tak o první polovinu tabulky určitě. Místo toho Boloňa byla po svém návratu do Serie A považována za outsidera a jednoho z kandidátů na sestup. Po jednadvaceti kolech je ale všechno jinak. Sampdoria je se čtyřbodovým náskokem na sestupové pozice na sedmnáctém místě, Boloňa s šestadvaceti body míří do první poloviny tabulky.

Domácí mají výbornou formu a pod trenérem Donadonim se jim nezvykle daří. Platilo to i v minulém kole, kdy Boloňa vyhrála na půdě Sassuola naprosto zaslouženě 2:0. Z posledního místa se tak stále škrábe nahoru, momentálně už je třináctá a na sestupové pozice má náskok sedmi bodů.

Sampdoria je na tom opačně. Začala dobře, ale momentálně se trápí. Tři kola v řadě nebodovala a je nebezpečně blízko sestupu. Na druhou stranu, Námořníci se v posledních týdnech utkali s Juventusem i Neapolí, nicméně pro porážku s Carpi omluva neexistuje.

Roberto Donadoni nemůže počítat pouze s Krafthem, jinak má k dispozici kompletní kádr. Sampdoria je na tom hůře, zranění jsou Mesbah a De Silvestri, Cassani je pro změnu vykartovaný a v kádru už není Éder, který odešel do Interu Milán. Na druhou stranu Vincenzo Montella získal posilu do defenzívy Andreu Ranocchiu.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Rossettini, Oikonomou, Gastalldello, Masina - Donsah, Diawara, Taider - Mounier, Destro, Giaccherini
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pereira, Ranocchia, Moisander, Dodó - Soriano, Fernando, Barreto - Alvarez, Cassano, Correa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - SS Lazio  (neděle 15:00)
Domácí Udinese neprožívá zrovna klidný start do nového roku a prohrává jedno utkání za druhým. A aby nebylo špatných zpráv málo, teď jej čeká ambiciózní a nevyzpytatelné Lazio Řím.

Udinese má před sebou velmi náročný úkol. Musí sebrat veškeré síly a porazit silnějšího favorita, který jej převyšuje kvalitou, zkušenostmi i aktuální formou. Přesto se Zebry z Udine nevzdávají a doufají, že jim kouzlo domácího prostředí či věčná sláva kapitána Di Nataleho pomohou k výhře. Tři body totiž akutně potřebují získat. Jinak by jim totiž hrozil pád do sestupové propasti, kterou rozhodně nechtějí zažít.

A co Udinese dostalo do tak nezáviděníhodné situace? Především nepovedený start do nového roku, který jen ukázal, že stárnoucí hráče nemá kdo nahradit. A velký problém pak nastává zejména v obraně, která pravidelně místo stavu pohotovosti vyhlašuje nonstop. Za poslední tři nepovedená utkání dostalo Udinese dohromady deset branek, což ukazuje na velké potíže a nedostatečnou kvalitu.

V minulém kole Zebry jen potvrdili debakl proti Juventusu Turín a prohráli s Palermem. Na Sicílii se trefili domácí hráči Quaison, Hiljemark, Lazaar a Trajkovski, zatímco čest Udinese bránil jediným gólem Théréau. Aktuálně je tedy Udinese až na 15. místě a má jen 24 bodů. A to je umístění, které si Udinese nezaslouží.

Alespoň si to myslí Claudio Onofri. Někdejší hráč Janova, který pro Sky Sport velmi často komentuje utkání první ligy, říká: "Postavení, jaké má Udinese, rozhodně neodpovídá jeho snahám, práci, zkušenostem a kvalitě. Je jasné, že tohle je jednak o trenérově odpovědnosti, ale stejně tak za to mohou i hráči samotní. Proti Laziu čeká Udinese velmi náročné utkání, protože Lazio je kvalitní a zkušený celek. Zejména v útoku je Lazio velmi nebezpečné," myslí si Onofri.

Udinese nebude mít plnou sílu, protože mu schází několik opěrných bodů. Mimo hru jsou Merkel, Pasquale, Domizzi a také Di Natale. Situace v Laziu je ale mnohem horší. Jak již bývá zvykem, zraněni jsou de Vrij, Biglia, Gentiletti, Marchetti a Mauricio. Kvůli kartám pak nebudou hrát Radu a Lulić.

Tím je samozřejmě náročný úkol postaven také před trenéra Stefana Pioliho, který nemá moc na výběr. Ani postavení Lazia mu příliš radosti dělat nemůže. Římský celek je nyní až na devátém místě, třebaže na evropské poháry ztrácí jen čtyři body. Lazio sice často neprohrává, ale jeho nejčastějším společníkem poslední doby je remíza.

V minulém kole si ale Biancocelesti přeci jen napravili sebevědomí, když nasázeli čtyři góly Chievu Verona! Mezi úspěšné střelce se zapsali dvakrát Antonio Candreva a po jedné brance přidali ještě Danilo Cataldi a Keita Balde. Poslední tři vzájemné střety vždy vyhrálo Lazio a bude doufat, že se mu to povede i v Udine.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Wague, Danilo, Felipe - Widmer, Badu, Lodi, Fernandes, Edenilson - Zapata, Thereau
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Berisha - Basta, Hoedt, Biševac, Braafheid - Milinković-Savić, Cataldi, Parolo - Candreva, Djordjević, Keita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Empoli FC  (neděle 15:00)
Duel pod Vesuvem, konkrétně na stadionu San Paolo, bude velmi sledovaný a napínavý. Domácí trenér Maurizio Sarri totiž do Neapole přišel právě z Empoli a Partenopei dosud s Empoli velmi čile obchodují.

Empoli se stává jakousi farmou Neapole. V minulosti už Neapol v Toskánsku nakupovala a dá se očekávat, že tomu tak bude i v dalších měsících. Kromě trenéra Maurizia Sarriho přišel do Neapole také Elseid Hysaj. A příchod obou si fanoušci mohou jen chválit. Především Sarri totiž stojí za znovuzrozením Neapole, líbivým herním projevem a probuzením několika hvězd do jejich nejlepší formy.

Celou Neapol samozřejmě gólově táhne argentinský šutér Gonzalo Higuaín, který vládne střeleckým statistikám nejen v Serii A. Pokud jde o nejvyšší italskou ligu, tak jen v ní už Argentinec nasázel úctyhodných 21 branek! A to máme prosím pěkně odehraných teprve 21 kol. Na nedávném tréninku a v přípravném utkání se sice někdejší hráč Realu Madrid zranil, ale podle všeho se nejedná o nic vážného.

Neapol chtěla s Empoli obchodovat také v lednovém přestupním termínu, ale moc se jí nedařilo. Nejprve to dlouhou dobu vypadalo, že se na Stadio San Paolo hned po vzájemném utkání přesune mladý obránce Federico Barba, ale římský odchovanec zřejmě zůstane v Toskánsku. To samé lze říci i o jeho kolegovi z obrany, zkušenějším Lorenzu Tonellim. Ani jeho nechce Empoli uprostřed sezony nikam pouštět, a to za žádnou cenu.

Pak nalezneme v kádru Empoli ještě jiné mladé hráče. Někdejší kapitán Neapole Francesco Montervino v rozhovoru pro Radio Punto Zero poznamenal: "Z Empoli bych nebral Barbu nebo Tonelliho, ale někoho úplně jiného. Byl by to záložník Piotr Zieliński, který se mi hodně líbí a je hoden velkého klubu jako Neapol. Domácí mají oproti nedělnímu soupeři výhodu, že mají Higuaína a Hamšíka. První hraje nadpozemsky, Hamšík pak táhne celou Neapol. On je duší týmu," dodal Montervino.

Neapol je aktuálně první v tabulce a úspěšně odráží ataky Juventusu Turín. Po pohárové prohře s Interem Milán se ukázala ve skvělém světle, když v atraktivním utkání smetla Sampdorii Janov. Neapol byla po celé utkání o krok napřed před svým sokem a nakonec vyhrála proti oslabenému domácímu týmu 4:2. I díky tomu má na Juventus náskok dvou bodů. A ten by samozřejmě chtěla navýšit.

Pod dohledem sudího Davida Massy vyběhne na trávník zřejmě nejsilnější možná sestava Partenopei. Diskvalifikován není nikdo, chybět bude jen nová posila. Mladý záložník Alberto Grassi se totiž hned na prvním tréninku s novými spoluhráči zranil a mimo hru bude asi tři týdny. Také Empoli má zraněné, konkrétně Costu a Mčedlidzeho. Jinak je ale v plné síle a dá se očekávat, že Neapol solidně potrápí.

Třeba stejně jako v minulém kole AC Milán. S milánským celkem si Empoli rozdělilo body za remízu 2:2, i když už po osmi minutách prohrávalo. Empoli je známé především tím, že sází na mladé hráče, atraktivní herní projev a rychlé kombinace. Někdy tomu však obětuje i výsledky. Podobný motiv můžeme najít i u Neapole, i když ta zvládá fanouškům dodávat i výsledky. Proč? Společný jmenovatel je Maurizio Sarri.

Právě tento taktik se zasadil o systém a herní styl Empoli, který teď přenáší i do Neapole. Empoli po něm před sezonou převzal trenér Giampaolo a navázal na dobré základy. Přidává k nim však i své vize a proto o tom mohl Daniele Croce poznamenat: "Už se všichni těšíme na duel s Neapolí i na setkání s naším bývalým trenérem. Jeho práce si tu všichni váží, ale osobně si myslím, že už na něm nejsme závislí. Trenér Giampaolo odvádí skvělou práci a vnáší do ní své metody," dodal mladý záložník.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Higuaín, Insigne
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Tonelli, Barba, Mario Rui - Zieliński, Paredes, Buchel - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Zápas Chieva s Juventusem nebude jediným turínsko-veronským měřením sil. Dvaadvacáté kolo italské nejvyšší soutěže nabídne také duel FC Turín s posledním Hellasem. Favoritem bude Granata, Hellas v lize stále nevyhrál.

Turín se stále nemůže dostat do optimálního tempa. Po výhře nad Frosinone a slibné remíze ze Sassuola prohrál ve Florencii 0:2 a nadále zůstává ve druhé polovině tabulky. Cílem Turína samozřejmě zůstává první polovina tabulky, nejlépe umístění okolo evropských pohárů. V tomto kole se Granata představí doma na Stadio Olimpico proti Hellasu a vzhledem k postavení obou týmů bude jasným favoritem.

Herně už je to lepší, výsledkově však nikoliv. Hellas v posledních dvou kolech remizoval s AS Řím a Janovem shodně 1:1, ale stále čeká na první letošní vítězství. Veronský celek je na tom hodně špatně, na nesestupovou sedmnáctou pozici ztrácí už propastných třináct bodů! Po odvolání trenéra Mandorliniho a nástupu Delneriho se toho zas tolik nezměnilo.

Zápasy Hellasu s Turínem bývají poměrně bohaté na branky. Od roku 2013, tedy po návratu Hellasu do Serie A, padly s výjimkou jednoho zápasu vždy alespoň čtyři branky. Stejný počet branek padl i v prvním vzájemném zápase této sezony. Ve Veroně se oba aktéři rozešli smírně 2:2.

Býci se musejí obejít bez Obiho, Pryjmy, Perese a potrestané dvojice Vives - Glik. Zejména absence polského stopera Kamila Glika je pro svěřence Gianpiera Ventury zásadní. Ale ani hosté nebudou kompletní. Jejich marodka je oproti předchozích kolech již takřka vyprázdněná, stále však budou scházet Viviani, Souprayen a Rebić.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimovič, Jansson, Moretti - Zappacosta, Benassi, Gazzi, Baselli, Bruno Peres - Belotti, Immobile
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Pisano, Moras, Helander, Albertazzi - Wszolek, Marrone, Ionita, Emanuelson - Pazzini, Toni
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Inter Milán  (neděle 20:45)
Město módy opět na nohou! AC Milán vyzve v tradičním Derby della Madonnina Inter a půjde o velmi důležité body. Oba celky usilují o návrat do pohárové Evropy a o něco lépe se v naplňování tohoto cíle daří Interu. Nerazzurri jsou čtvrtí, Rossoneri s osmibodovým odstupem až šestí. Uvidí vyprodané San Siro ofenzivní podívanou, nebo taktickou bitvu?

A pochopitelně velká událost je to pro Sinišu Mihajloviče, srbského trenéra AC, který za konkurenční Inter jako hráč hrával. A nejen pro něj, v kádru AC například nastupuje Andrea Poli, nebo Mario Balotelli rovněž s modročernou historií. Nicméně pojďme k samotnému utkání.

AC Milán v minulém kole remizoval s Empoli 2:2 a v týdnu zvítězil nad Alessandrií 1:0 a má zaděláno na postup do finále Italského poháru. Inter si v lize vedl stejně, remizoval 1:1 s Carpi, ale ještě větší ostudu pak předvedl na hřišti Juventusu, kde prohrál 0:3 a je jednou nohou z poháru venku. Coppa Italia je přitom jedna z cest, jak se dostat do pohárové Evropy a zejména AC si je toho dobře vědomo. Po jednadvaceti kolech totiž nefiguruje na pohárových příčkách, což je zejména pro fanoušky opět velké zklamání.

Inter je na tom lépe. Do ligy vstoupil parádně a nějakou dobu pobyl na první příčce. Bohužel vedoucí pozici neudržel a nyní se trochu výsledkově trápí. Za pět kol zvítězil jen jednou, třikrát dokonce ztratil doma, jako v posledním zápase s Carpi, kde neudržel v nastaveném čase nejtěsnější vedení. Nerazzurri tak zažili sešup z prvního místa až na čtvrté a jejich ztráta na vedoucí Neapol narostla na šest bodů. Ale jak už bylo řečeno, oproti minulým sezonám jde o pokrok a investice do kádru se přeci jenom vyplatily. Kouč Roberto Mancini si navíc může libovat v dalších posilách, ze Sampdorie přivedl reprezentanta Édera, který by měl zkvalitnit ofenzívu.

Poslední milánské derby ovládl Inter. Jedinou brankou ho rozhodl Fredy Guarín. Bohužel v posledních letech bývá pravidlem, že v derby nepadá příliš mnoho branek. Od roku 2013 padla vždy maximálně jedna branka na každé straně. V podstatě to vypovídá i o kvalitě týmů, které od roku 2013 zažily prudký ústup ze slávy.

Velkým rozdílem AC a Interu bude v tomto zápase marodka. Zatímco Rossoneri zatím neúspěšně vyprazdňují svůj lazaret (Mexes, Ely, Diego López, Luiz Adriano, De Jong), Interu bude chybět pouze chorvatský křídelník Perišič. A jak už bylo zmíněno, Inter může spoléhat na nově příchozího Édera, Milánu se zase uzdravil Jérémy Ménez, kolik dostane v zápase prostoru je ale nejisté.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli - Honda, Montolivo, Kucka, Bonaventura - Bacca, Niang
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Telles - Brožovič, Medel, Kondogbia - Ljajič - Icardi, Éder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Carpi FC - Città di Palermo  (sobota 15:00)
Nováček z Carpi se drápe nahoru a i když mu patří stále sestupová příčka, v poslední době ukazuje, že se ještě nevzdal. I Palermu ale poslední týdny svědčí, takže nás v sobotu odpoledne čeká zajímavá podívaná.

Carpi bude zřejmě až do konce sezony prožívat bolesti související se sestupovými starostmi. V poslední době se ale zdá, že Carpi pochopilo náročnost i rytmus Serie A a hodlá se v ní udržet co možná nejdelší dobu. Za poslední čtyři zápasy totiž vždycky dokázalo bodovat.

Poslední ligová prohra se udála před čtyřmi zápasy, když se Carpi střetlo s Juventusem Turín. Pokud ale Bianconeri čekali odevzdaného soupeře, mýlili se. Nutno podotknout, že Carpi sice prohrálo, ale rozhodně zanechalo sympatický a bojovný výkon. Od té doby neprohrálo. A přitom nemělo snadné soupeře.

S Laziem si body rozdělilo, pak doma porazilo Udinese a Sampdorii. V minulém kole také předvedlo hodně odvážný výkon a ačkoli hrálo proti milánskému Interu deset minut v oslabení, přeci jen dokázalo vyrovnat! Remíza s aspirantem na titul se rozhodně počítá. A znamenala přísun nové vlny optimismu.

Záložník Lorenzo Pasciuti v rozhovoru pro oficiální web klubu zmínil: "Už jsme pochopili, co je ta správná cesta. Chvíli nám to trvalo, než jsme se přizpůsobili, ale teď je to mnohem jasnější. Odehráli jsme několik dobrých utkání a všichni tady doufají, že i to další proti Palermu se nám doma povede. Jsme na správné cestě a chceme v ní pokračovat," dodal Pasciuti.

I Palermo se ale zlepšuje, takže nebude snadným sokem. Pravda, sicilský celek se často stává terčem vtipů ohledně častých změn na lavičce, ale hlavní je, že se mu v poslední době daří. Aktuálně bude chlapce z Palerma trénovat Giovanni Tedesco až do chvíle, než si Guillermo Barros Schelotto dodělá potřebnou licenci.

Za tři poslední duely v rámci nejvyšší italské soutěže Palermo dvakrát vyhrálo a překonalo i svůj ostych z vyšších výher. V minulém kole to odneslo Udinese, které dostalo čtyři branky! Palermo není závislé na jednom střelci, což bylo vidět i v utkání se Zebrami, kde se trefili hned čtyři hráči domácích. Čtyři branky dohromady padly také v minulém střetu Carpi s Palermem, třebaže znamenaly jen remízu.
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Zaccardo, Romagnoli, Saugher, Gagliolo - Di Gaudio, Cofie, Bianco, Martinho - Lollo - Mbakogu
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Struna, Gonzalez, Goldaniga, Lazaar - Hiljemark, Jajalo, Čočev - Quaison, Gilardino, Vazquez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.00 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - US Sassuolo  (sobota 18:00)
Už šest zápasů nedokázala Atalanta vyhrát a aby ukončila tuto nelichotivou sérii, bude potřebovat porazit Sassuolo. Hosté sice pokukují po evropských pohárech, ale ani oni nejsou zrovna v oslnivé formě. Za poslední tři kola bodovali jen jednou.

S aktuálním postavením ale musí být spokojenější Sassuolo, které se po skvělém začátku v minulých kolech trochu zaseklo. Porážka v Neapoli by se přeci jenom dala ještě skousnout, ale domácí remíza s Turínem nebo dokonce porážka s Boloňou už nikoliv. Di Francescovi svěřenci byli horším týmem, Boloňa je přehrávala a nakonec získala všechny body zaslouženě. V důsledku toho spadli Neroverdi na sedmé místo, o bod za AC Milán.

To Atalanta, jak už bylo zmíněno, čeká na vítězství šest kol. Svěřenci trenéra Rejy sice vykázali zlepšení, když remizovali s Interem Milán 1:1, ale následující kolo tento výsledek nepotvrdili a ve Frosinone jen remizovali 0:0. Bergamaschi se stali teprve třetím týmem, který Frosinone nedokázal vstřelit gól. Předtím se to "povedlo" jen Sampdorii a Empoli.

Zhruba rok a půl je staré vítězství Sassuola právě na stadionu Atleti Azzurri D'Italia v Bergamu. Sassuolo vyhrálo 2:0, když dvě branky vstřelil Nicola Sansone. Poslední vzájemný zápas hraný v Bergamu ovládli domácí výsledkem 2:1, když se dvakrát prosadil German Denis a jednou skóroval Domenico Berardi.

Oba tábory hlásí několik ztrát. Za domácí nenastoupí Carmona, Paletta, Pinilla a Bellini. Naopak připraven bude Marco Borriello, nová ofenzivní akvizice modročerných. Za hosty zase nenastoupí Terranova, Missirolli, Floro Flores a Laribi.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Masiello, Toloi, Cherubin, Dramé - Cigarini, De Roon, Kurtič - Raimondi, Denis, Gomez
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vršaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Pellegrini, Magnanelli, Duncan - Berardi, Falcinelli, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Frosinone Calcio  (sobota 20:45)
Římská obroda pod dohledem trenéra Luciana Spallettiho pokračuje v sobotu večer, kdy se jeho Vlci utkají s Frosinone. Hosté jsou až na předposledním místě a Řím je jasným favoritem, i když ani to mu nic nezaručuje.

Vlci se pokusí zapomenout na týden starou porážku od Juventusu Turín a dál pokračovat v léčebné kůře. Tu nařídil doktor Spalletti, jenž hodlá léčit nezdravý kádr, který zdělil po svém předchůdci. A že je toho na práci hodně, o tom není sporu. Stačí se podívat na poslední výsledky římského celku a je jasné, že někdejší aspirant na titul má před sebou náročné týdny a měsíce.

AS vyhrálo za posledních deset utkání ve všech soutěžích jen jednou, ale i přesto je stále ve hře o Ligu mistrů a v ní samotné pokračuje i po skupinovém boji. Trenér Spalletti má plnou důvěru vedení a již začal úřadovat. Například zrušil hráčům až do utkání s Frosinone volné dny a zdvojnásobil tréninky. Sportovnímu řediteli Walteru Sabatinimu zadal ideální posily a jako první z nich se dostavil Stephan El Shaarawy.

Teď již někdejší hráč AC Milán nebo Monaka by měl být k souboji s Frosinone připraven. Ostatně, sám se tak cítí a chce hrát. V rozhovoru pro klubovou televizi El Shaarawy řekl: "Jsem odhodlaný a motivovaný, protože Řím je pro mě nový začátek. Přicházím, abych na sobě s pokorou pracoval a posunul se v kariéře. Jsem tu, abych týmu pomohl a splatil mnoha lidem důvěru," dodal italský reprezentant.

Moc radosti fanoušci AS na hřišti nezažívají. Římané vyhráli ligové klání naposledy na konci minulého roku a od té doby nepřesvědčují. Pod Spallettiho vedením zatím Vlci jen remizovali s Hellasem Verona a v minulém kole prohráli s turínským Juventusem. Dlouho se sice statečně bránili, ale nakonec byli pokořeni úderem mladého talentu, Argentince Paula Dybaly. Aktuálně je proto AS až na pátém místě a na Ligu mistrů ztrácí celých šest bodů.

K dispozici stále nebude uzdravující se záložník Kevin Strootman, dále jsou mimo hru obránce Maicon a záložník Iago Falqué. V týmu už nenajdeme rychlíka Gervinha, jehož kariéra pokračuje v Číně. Do tréninků Frosinone se naopak vrátil obránce Diakité, který byl dlouho na odchodu a k tomu zraněn. A právě obrana trápí maličké Frosinone ze všeho nejvíc. Stačí se podívat do statistik.

Nováček soutěže je týmem, který inkasoval zatím největší počet branek, celých 45! Prudké záplavy branek po Neapoli a Turínu zastavilo až minulé kolo, které bylo k Frosinone mnohem milosrdnější. V duelu se strádající Atalantou Bergamo totiž žádná branka nepadla a Frosinone bralo bod. Přesto je až předposlední. Teď čeká na Frosinone další náročný soupeř. A ví to i záložník Robert Gucher.

Hráč, který se Stephanem El Shaarawym nastupoval v Janově, prohlásil: "Nevím, jestli El Shaarawy nastoupí, ale pokud ano, musíme si dát pozor. Je to hráč s obrovským talentem a pokud je zdráv, pak je rozdílovým hráčem. Celý kádr AS je nesmírně kvalitní a my se musíme pečlivě připravit. Chce to soustředěný výkon po celé utkání. Bude to hodně těžké, ale věříme, že zanecháme dobrý dojem," přeje si mladý Gucher. Poslední střet mezi těmito dvěma týmy znamenal pohodlnou výhru pro AS, které díky brankám Iaga Falquého a Juana Iturbeho vyhrálo 2:0.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Manolas, De Rossi, Rüdiger - Florenzi, Vainqueur, Pjanić, Digne - Nainggolan - Salah, Džeko
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - Rosi, Blanchard, Ajeti, Pavlović - Sammarco, Tonev, Frara - Soddimo, Ciofani, Dionisi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol21145245:1847
2.Juventus FC21143438:1545
3.ACF Fiorentina21132639:2141
4.Inter Milán21125426:1441
5.AS Řím2198437:2435
6.AC Milán2196629:2533
7.US Sassuolo2188525:2332
8.Empoli FC2195727:2632
9.SS Lazio2194829:3031
10.Chievo Verona2176827:2627
11.Turín FC2175927:2826
12.Bologna FC21821124:2726
13.Atalanta Bergamo2175921:2426
14.Città di Palermo21731123:3424
15.Udinese Calcio21731119:3524
16.Janov CFC21651024:2723
17.UC Sampdoria21651031:3623
18.Carpi FC21461120:3618
19.Frosinone Calcio21441322:4516
20.Hellas Verona210101114:3310

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (716)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele