Primera División - souhrn 20. kola

16.01.2016, 17:52, aktualizováno 18.01.2016, 22:20
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid vyhrálo na půdě Las Palmas a i po tomto kole bude na první místě tabulky. Barcelona zareagovala demolicí Athleticu, Real Madrid neměl problémy se Sportingem a dobrou formu potvrdila Sevilla, domácí ztráty naopak utrpěly Valencia a Villarreal. Eibar v pondělní dohrávce sestřelil Granadu...

SD Eibar - Granada CF 5:1

18.01.2016 20:30

Góly: 35. Takashi Inui, 38. Sergi Enrich, 68. Sergi Enrich, 74. Borja Bastón, 79. Borja Bastón - 65. Youseff El Arabi

Eibar neměl se svým sokem žádné slitování a Granadu zesměšnil pěti brankami. Velký zápas prožila zejména dvojice domácích borců Sergio Enrich a Borja Bastón, neboť oba se v utkání trefili dvakrát.

Domácí se vznášejí v oblacích. Aktuálně jim totiž patří skvělá šestá příčka, která zaručuje vstupenku do evropských pohárů! Zato Granada se topí v krizi a dnešní výsledek pro ni znamená ještě bližší kontakt s pásmem sestupu. Granada se musela od začátku bát útočné dvojice domácího týmu, kterou tvořili Bastón a Enrich. Brankář Riesgo naopak čekal poměrně snadné utkání a pokud možno s nulou na kontě.

Mnohem aktivnější měli být domácí, ale v prvních minutách jsme se dočkali na výsost ospalého tempa bez množství nějakých akcí. Největším vzrušením se tak stalo udělování žlutých napomenutí z rukou sudího Josého Sáncheze. Až po pětadvaceti minutách se ke slovu dostal Bastón, který tvrdě vypálil. Nakonec však jen sledoval, jak proti němu zasahuje brankář Andrés Fernández.

Dlouho to nevypadalo na nějakou smršť branek, ale deset minut před koncem první půle se diváci dočkali. Keko krásným obloučkem našel Takashiho Inuie, jenž se nemýlil a poslal Eibar do příjemného vedení. To bylo záhy navýšeno, protože o pouhé tři minuty později se skóre zase měnilo. Byl u toho opět rychlík Keko, který s míčem u nohy prosvištěl po straně do pokutového území, tam si všiml spoluhráče Sergia Enricha a nahrál mu. Enrichovi už stačilo jen pečlivě zamířit - 2:0.

Granada na nepříjemnou situaci reagovala dvojím střídáním hned zkraje druhé půle. Do hry se dostali El Arabi a Fran Rico. Ale stejně se v prvních minutách druhé půle nic moc zajímavého nedělo. Až po hodině se projevila přítomnost Youseffa El Arabiho, který pohotově využil kapitální chyby obránců Eibaru, sebral jim míč a prostřelil brankáře Asiera Riesga! Granadě tím svitla naděje na zvrat.

Jenže radost hostí neměla dlouhého trvání. Borja Bastón prostrčil míč na Enricha a ten z blízkosti prostřelil brankáře Andrése Fernándeze! Dvě branky si ale připsal také dnešní častý nahrávač, Borja Bastón. Nejprve Keko pálil a brankář Fernández musel zasahovat. Jenže míč vyrazil jen do míst, kde se pohyboval rychlý Borja Bastón a ten dostal míč do brány - 4:1.

Nelichotivé skóre ale nemělo konce, protože stejný hráč se prosadil ještě deset minut před koncem utkání. Sergio Enrich si obhodil protihráče u hranice vápna a před bránou si všiml nabíhajícího a nikým nehlídaného Borjy Bastóna. Ten tak uzavřel dnešní hodně povedené utkání a tři body si nechává domácí Eibar na svém kontě. Granadu tak čeká ještě hodně práce a nejspíš boj o přežití v La Lize.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Athletic Bilbao 6:0

17.01.2016 20:30

Góly: 7. Lionel Messi (pen.), 31. Neymar, 47. Luis Suárez, 62. Ivan Rakitić, 69. Luis Suárez, 82. Luis Suárez

Barcelona na Camp Nou rozdrtila Athletic krutým debaklem 6:0 a nadále se drží na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Atlético Madrid. Jedinou kaňkou na jinak výtečném výkonu je možné svalové zranění Lionela Messiho, jenž v poločase předčasně opustil trávník, a stejně dopadl i Jordi Alba dvacet minut před koncem.

Byl to právě čerstvý držitel Zlatého míče, kdo otevřel skóre utkání, když proměnil pokutový kop hned po pěti minutách hry. Od té chvíle navíc Athletic musel dohrávat pouze v deseti, neboť za faul na unikajícího Suáreze uviděl brankář Gorka Iraizoz červenou kartu. Oslabení hosté pak ještě do poločasu inkasovali z kopaček Neymara a po změně stran se gólově prosadili také Ivan Rakitić s Luisem Suárezem. Třešničkou na dortu bylo dokonání Suárezova hattricku, čímž se uruguayský útočník osamostatnil na čele tabulky střelců.

Vše přitom mohlo vypadat o dost jinak, kdyby Eraso hned v úvodu zápasu proměnil svou šanci po dobré práci Muniaina, jenž vystihl zpětnou přihrávku Piquého brankáři Bravovi, jenže z výtečné pozice pouze přestřelil. Potrestání přišlo hned záhy - Suárez využil nedorozumění hostující obrany a zastavilo jej až Iraizozovo provinění proti pravidlům. Vyloučeného brankáře nahradil Iago Herrerín, který hned po svém nástupu inkasoval z Messiho pokutového kopu.

V tu chvíli se ještě Athletic nevzdával a prověřil Claudia Brava nepříjemnou ranou Oscara de Marcose, ovšem po půlhodině hry přidal gólovou pojistku v podobě druhého zásahu večera Neymar, jenž přetavil Suárezův pas v jemné zakončení obloučkem. V tu chvíli již o vítězi nebylo pochyb a projevilo se to i na střídáních obou mužstev. Zatímco Barcelona raději nechala odpočívat Lionela Messiho, jenž podle všeho cítil svalové potíže, hosté zase pošetřili své obvyklé členy základní sestavy s výhledem na čtvrtfinále ligového poháru, kde se utkají znovu právě s Barcelonou.

Třetí gól zápasu padl sotva sedm minut po změně stran. Neymar uvolnil kolmicí Suáreze, jenž unikl ofsajdové pasti a chladnokrevně překonal Herrerína. Athletic pak unikl ještě větší řeholi v podobě dvojnásobného oslabení, když rozhodčí nepostřehl úmyslné hraní rukou Etxeity při další vyložené šanci barcelonských, ovšem domácí to mrzet nijak nemuselo. Po hodině hry přidal čtvrtou trefu večera Rakitić, jemuž výborným průnikem připravil palebnou pozici na stříbrném podnose aktivní Neymar.

Debakl Athleticu zakulatil pátým zásahem Suárez, když si zpracoval na hrudi Turanovu přihrávku a přízemní ranou chladnokrevně skóroval. Tentýž hráč pak osm minut před koncem z Busquetsova centru dodal výsledku punc tenisového "kanáru", čímž si připsal svůj devětadvacátý gól ze stejného počtu utkání v letošní sezoně.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Espanyol Barcelona 3:1

17.01.2016 18:15

Góly: 29. Pedro León, 37. Pablo Sarabia, 90+3. Moi Gómez - 26. Hernán Pérez

Getafe potvrdilo svou výtečnou formu z posledních týdnů a přehrálo barcelonský Espanyol v poměru 3:1. Pro madridský celek jde již o třetí ligové vítězství za sebou. Hosty sice poslal do vedení Hernán Pérez, avšak ještě do poločasu srovnal Pedro León, jehož záhy doplnil Pablo Sarabia a v samotném závěru utkání potvrdil výhru domácích Moi Gómez.

Getafe tak v ligové tabulce poskočilo na desátou příčku místo Valencie a kromě zmíněné vítězné šňůry také prodloužilo svou neporazitelnost na celých šest zápasů v Primera División. Espanyol je na tom o poznání hůře a ze čtrnáctého místa má na osmnácté Rayo Vallecano pouze pětibodový náskok.

Hosté přitom do utkání vstoupili správnou nohou, a to zásluhou paraguayského útočníka Péreze, jenž otevřel skóre přesnou hlavičkou. Pedro León však vyrovnal hned tři minuty nato, když si zpracoval míč odražený od břevna po ráně Víctora Rodrígueze, oklamal bránícího hráče a zavěsil za bezmocného brankáře Paua Lópeze. Devět minut před koncem první půle pak zařídil obrat domácích Sarabia, jenž doklepl míč do odkryté sítě po centru Damiana Suáreze. Ještě do poločasu měl výtečnou možnost znovu vyrovnat Felipe Caicedo, avšak zbrkle ji zahodil.

Po změně stran měl Espanyol jistou porci smůly při střele Salvy Sevilly, jenž napálil brankovou konstrukci. Getafe ale jinak zápasu herně dominovalo a v nastaveném čase přidal gólovou pojistku Gómez, když zblízka přetavil Sarabiův centr v třetí a poslední gól utkání.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Atlético Madrid 0:3

17.01.2016 18:15

Góly: 17. Filipe Luís, 68. Antoine Griezmann, 89. Antoine Griezmann

Atlético Madrid splnilo očekávání a v klidu si poradilo s Las Palmas. Nováček sice na začátku srdnatě bojoval, ale na zkušenějšího protivníka nestačil. Hrdinou Atlétů se stal samozřejmě Antoine Griezmann, který si na dnešní duel schoval dvě branky.

Las Palmas mělo dnes hodně těžký úkol. Muselo zastavit rozjeté Atlético, které si chtělo upevnit postavení lídra španělské nejvyšší soutěže. Dnes se fanoušci dočkali hráčů jako Varas, Garrido, Gómez, El Zhar nebo José. To sestava Atlética byla složena z mnohem větších hvězd. Vešli se do ní Oblak, Godín, Saul, Gabi, Koke nebo Griezmann. Toho v útoku podporoval Luciano Vietto.

Do první větší šance se Atléti dostali už v šesté minutě, když Antoine Griezmann zpracoval míč a posunul jej ve vápně na nabíhajícího obránce Juanfrana. Jenže vše ukončil sudí Bikandi, který odpískal ofsajd. První minuty rozhodně nepatřily k nějak vyhroceným nebo zajímavým, Las Palmas si bylo vědomo síly svého soka a snažilo se především neudělat žádnou chybu.

V desáté minutě se po nadějné akci domácí hráči přeci jen osmělili, jenže zakončení El Zhara nechalo vyniknout jen brankáře Oblaka, který zakročil včas a přesně. Atlético se ale nedostávalo ke své hře a v úvodu působilo nerozehraným dojmem. Vše napravila minuta 17., ve které se měnilo skóre utkání ve prospěch madridského Atlética.

Spolupráce mezi dvěma obránci byla načrtnuta následovně: Juanfran našel na straně vápna rozběhnutého Filipeho Luise, který si míč zpracoval a krásnou ranou nedal zkušenému brankáři Varasovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0 pro hosty z Madridu.

Las Palmas vědělo, že teď musí skórovat, ale zároveň nechtělo moc riskovat a neotevíralo hru. Suma sumárum jsme neviděli moc rychlý a ofenzivní fotbal, jak by možná kdekdo čekal. Přesto se domácí ukazovali v dobrém světle, když jednou za delší dobu přitvrdili. Z pravé strany se míč dostal ke Castellanovi, který se s ničím nepáral a krásnou tvrdou ranou prověřil Oblaka!

Zbylé minuty do konce první půle Atlético v pohodě kombinovalo, nikým nevyrušováno. Chvíli po změně stran se do akce zapojil také do té doby nepříliš viditelný Antoine Griezmann, který si naběhl do vápna a dostal tam správně načasovanou nahrávku. Jenže byl krátký na brankáře Varase. Nevýrazného Luciana Vietta, kterého obránci Las Palmas moc obtěžovat nemuseli, vystřídal Yannick Ferreira-Carrasco.

Unavenou posilu z Celty Vigo - Augusta Fernandeze - vystřídal silový mladík Thomas Partey, který sledoval, jak se útočník José dostával do šance. Převzal míč a měl střílet, ale nakonec míč do brány nedostal! A vzápětí přišel trest. Dvacet minut před koncem zápasu totiž Atlético definitivně rozhodlo brankou, na kterou už domácí nedokázali nijak výrazně odpovědět.

Na hranici ofsajdové linie převzal míč Antoine Griezmann, který snadno proklouzl do vápna a nártem poslal míč do sítě! Atlético vstřelilo další povedený gól a trenér Diego Simeone mohl jásat.

Do práce musel také brankář Varas, kterého vyzkoušel mladík Saul. Ale Varas si bez problémů poradil a celou akci zastavil. Co nezastavil, to byl gól číslo tři. Pouhou minutu před vypršením řádné hrací době jej měl na svědomí francouzský mušketýr Antoine Griezmann, který napodobil sám sebe. Krásnou nahrávku za obranu bez problémů proměnil ve třetí branku a uzavřel skóre dnešního utkání. Atlético porazilo Las Palmas pohodlně 3:0.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Sporting Gijón 5:1

17.01.2016 16:00

Góly: 7. Gareth Bale, 9. Cristiano Ronaldo, 12. Karim Benzema, 18. Cristiano Ronaldo, 41. Karim Benzema - 62. Isma López

Další lekce vyučovaná Bílým baletem skončila pro Sporting Gijón opět velmi negativně. Domácí Real totiž nadělil hostům pět branek a ani čestný zásah Ismaela Lópeze Sporting a jeho fanoušky moc nepotěšil.

Pokud někdo tvrdil, že Zinedine Zidane není dostatečně připravený a nezvládne obrovská očekávání, že hvězdní hráči budou nad jeho síly, tak francouzský trenér dnes opět přidal pádnou odpověď. Real zažil další povedené vystoupení a jeho fanoušci museli být velmi spokojeni. Především po první půli, ve které padlo všech pět branek domácího týmu. O jednu se postaral Bale, dvě přidali Benzema a Ronaldo.

Osvědčená sestava plná hvězd byla k vidění i dnes odpoledne, když se na trávníku objevili Isco, Ronaldo, Benzema, Bale, Kroos, Modrić nebo Pepe. Za hosty odpočíval Antonio Sanabria, který měl na Real samozřejmě díky působení v La Masii spadeno. Takže čest barcelonské kopané zachraňoval pouze mladík Alen Halilović. Kromě něj byli na trávníku také Guerrero, Cuéllar nebo Jony.

Netrvalo to ale dlouho a Real se poprvé trefil. Radost z první branky si již v páté minutě odbyl Gareth Bale, kterého ukázkovým pasem z rohového kopu našel Toni Kroos. O pouhé tři minuty později se Real mohl radovat opět, když se od Carvajala dostal míč k Ronaldovi. Toho na vápně prakticky nikdo osobně nebránil, takže portugalská hvězda udělala otočku a vypálila - 2:0 pro Real.

Gól chtěl vstřelit také muž, který je za to primárně placen, Francouz Karim Benzema coby hrotový útočník. Dočkal se tři minuty po Ronaldovi, když mu na vápno poslal balon Gareth Bale. Benzema nečekal a krásnými nůžkami zaskočil brankáře Cuéllara.

Gól s pořadovým číslem čtyři na sebe nenechal dlouho čekat. Na začátku celé akce byla průniková nahrávka na rozeběhnutého Carvajala, který našel ještě lépe postaveného Cristiana Ronalda. Portugalský míčový kouzelník už jen usměrnil míč do sítě a Real vedl o čtyři góly.

Pátá branka se zrodila s poměrně nezvykle dlouhou odmlkou ze strany Realu. Až pět minut před koncem poločasu se uspokojený Real dočkal pátého přesného zásahu, když mladík Isco skvěle vybídl Karima Benzemu. Ten si mohl vybrat, zda bude nahrávat na Ronalda, nebo zda zakončí sám. Vybral si možnost b a zakončil - 5:0.

Decimovaný Sporting měl hrůzu v očích při představě, že jej čeká podobných 45 minut druhého dějství. Po změně stran udělaly oba týmy menší úpravy v jedenáctkách na hřišti, v Realu nastoupil Jesé místo Balea. Sporting vyslal do marného boje Ndiho. Po hodině hry se na hrací plochu dostal i James Rodriguez, který měl o chvíli později velkou šanci. Jenže se místo zakončení srazil se spoluhráčem Benzemou.

Alespoň čestného úspěchu se dočkali hosté, když Jony předložil na vápno míč nabíhajícímu kolegovi Ismaelovi Lópezovi a ten zamířil přesně k tyči - 5:1.

Příliš dobré utkání dnes neodehrál stoper Varane, kterého musel často usměrňovat brankář Navas. Jenže z jeho chyb nedokázal Sporting už nic vytěžit. Zbylé minuty Real v podstatě jen poklidně dohrával, takže jsme se už žádné větší šanci ani na jedné straně nedočkali. Realu to ale asi moc nevadí, protože si zastřílel v tréninkovém režimu, bere tři body a alespoň na pár hodin se přibližuje k prvnímu Atléticu Madrid. Sporting místo toho klesá na předposlední pozici.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Rayo Vallecano 2:2

17.01.2016 12:00

Góly: 55. Álvaro Negredo, 88. Paco Alcácer - 15. Jozabed Sánchez, 69. Diego Llorente

Valencie v lize nadále silně tápe a proti Rayu Vallecanu znovu jen tak tak vybojovala alespoň remízu po výsledku 2:2. Madridský klub přitom dvakrát vedl a po většinu utkání byl jasně lepším týmem na hřišti, ovšem krásné trefy Negreda s Alcácerem nakonec znamenaly dělbu bodů.

Přesto po dalším matném výkonu, zvláště na vlastním stadionu, musí tlak na osobu trenéra Garyho Nevilla opět o něco zesílit. Anglický manažer od svého nástupu do funkce stále čeká na první ligové vítězství a místo očekávaného útoku na příčky zajišťující pohárovou Evropu se musí pomalu nervózně otáčet za sebe. Valencii nyní ze středu tabulky dělí osm bodů od šesté Sevilly, stejně jako od osmnáctého Raya. Na vytouženou Ligu Mistrů již Los Che ztrácí propastných šestnáct bodů.

Hosté se ujali zaslouženého vedení v patnácté minutě. Už předtím se do zakončení cpal Nacho a Miku, jenž dokonce trefil po Jozabedově centru břevno. Pak už se ale Rayo dočkalo. Adrián Embarba unikl po pravé straně a nacentroval k Jozabedovi, jenž z prvního doteku ostře vypálil, a jeho křižná rána skončila v síti. Do konce poločasu si nakonec hosté připsali osm střeleckých pokusů oproti třem valencijským a nebylo divu, že při odchodu do kabin provázel hráče pískot tribun stadionu Mestalla.

Ani po změně stran se žádné okamžité zlepšení nekonalo. Miku naopak zahodil výtečnou možnost zdvojnásobit vedení svého týmu, když zblízka trestuhodně minul. Domácí brankář Ryan, jenž dostal přednost před Jaume Domenechem, pak musel předvést další tři zákroky, aby zabránil gólové radosti Trashorrase s Jozabedem. Pak však přišel kouzelný moment na opačné straně. Álvaro Negredo se totiž zničehonic jal vypálit ze středového kruhu a brankář Juan Carlos se nestihl včas vrátit do brány, aby tomuto fantastickému lobu nepovolil zapadnout do sítě.

Rayo se však jednadvacet minut před koncem znovu ujalo vedení. Bídné bránění rohového kopu se valencijským vymstilo skrze obránce Llorenteho, jenž osamocen bez potíží suverénně zakončil. Pak sice srovnal střídající Paco Alcácer, ovšem jeho gól byl rozhodčím neuznán pro domnělé postavení mimo hru. Přesto se španělský reprezentant dočkal dvě minuty před koncem - Bakkaliho přízemní pas zvládl uklidit na zadní tyči do brány a alespoň svému týmu vydřel bod za remízu 2:2.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Deportivo La Coruña 1:1

16.01.2016 22:05

Góly: 75. Xabi Prieto (pen.) - 26. Luis Alberto

V dohrávce sobotního programu Primera División se Real Sociedad rozešel s Deportivem La Coruňa smírně v poměru 1:1. Na úvodní branku Luise Alberta totiž dokázal Sociedad zareagovat proměněnou penaltou Xabiho Prieta, ovšem navzdory převaze již obrat dokonat nedokázal. Hlavní zásluhu na tom má brankář Deportiva German Lux, jenž své duely s útočníky domácích zvládal na jedničku.

Šlo o zábavné utkání, kdy se chvílemi přelévala hra z jedné strany na druhou a nikdo se nedržel zpátky. Domácí pod novým koučem Eusebiem nejsou sice stále tím Sociedadem, který v minulých letech dokázal nakouknout až do Ligy mistrů, avšak alespoň již začínají znovu nacházet svou identitu, která jim pod vedením Davida Moyese spíše utíkala. Sobotní Sociedad dělal vše pro to, aby byl na hřišti pánem, aby se ničeho nezalekl. A bylo zapotřebí řady kvalitních zákroků Luxe, aby domácí za svou snahu nebyli patřičně odměněni.

První šanci Lux zlikvidoval hned v druhé minutě. Po kombinaci Brumy s Velou, který po nepřesvědčivých výkonech z poslední doby konečně pro změnu odehrál kvalitní zápas, se do šance dostal Jonathas. Jeho rána však nebyla dostatečně umístěná a Luxovy nohy se postaraly o spolehlivý zákrok. Odpověď Deportiva přišla v podobě Lucase po výtečném pasu Luise Alberta. Domácí gólman Rulli se však nechtěl svým protějškem nechat zahanbit a míč vyrazil do bezpečí.

Šance střídala šanci a zdálo se, že je jen otázkou času, než padne první gól. A taky že ano - v šestadvacáté minutě protrhl bezbrankový stav aktivní Alberto. Někdejší neúspěšná posila Liverpoolu těžila z hrubé chyby Yuriho, jehož přihrávku vystihl Lucas a s nešťastným přispěním přiběhnuvšího Elustonda se míč odrazil do cesty Alberta, jenž nezaváhal. Do kabin se tak o přestávce šlo za těsného vedení hostí.

Po změně stran Sociedad ještě více přitlačil svého soka na vlastní polovinu, ale na Luxe si stále nemohl přijít. Hostující gólman postupně zlikvidoval rány Brumy, Vely i Rubéna Parda a vypadal takřka nepřekonatelně. Nakonec k tomu bylo zapotřebí té vůbec největší šance v podobě pokutového kopu. Ještě předtím však předvedl klíčový zákrok Rulli při dalším pokusu Alberta, čímž udržel svůj tým ve hře.

Tlak Sociedadu sílil a nakrátko se domácí zaradovali při trefě Iňiga Martíneze. Jeho branku, která se na první pohled zdála být regulérní, však rozhodčí neuznal. Hned pár minut nato ale pro změnu ve prospěch domácích odpískal penaltu za pád Xabiho Prieta po zákroku Jonáse a sám postižený ji bezpečně proměnil. Ve zbytku utkání nabuzení domácí tlačili Deportivo čím dál více, jenže ani Jonathas, ani Oyarzabal se svými pokusy neuspěli. Utkání tak skončilo dělbou bodů a výsledkem 1:1.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Betis 0:0

16.01.2016 20:30

Góly: -

Villarreal promrhal možnost předskočit Real Madrid a alespoň dočasně se posunout na třetí místo, neboť s Realem Betis uhrál pouze bezbrankovou remízu. Zato hosté mohou slavit cenný bod a kvalitní podklad k dalším slibným výsledkům pro nového manažera Juana Merina.

Pro trenéra Betisu šlo o vůbec první zápas ve funkci poté, co byl vyhozen Pepe Mel, a dočasný kouč hned ukončil negativní sérii pěti porážek v Primera División za sebou. Díky remíze 0:0 se andaluský celek posunul v tabulce na čtrnácté místo, zatímco Villarreal zůstává čtvrtý. Jeho šňůra šesti ligových výher za sebou je tak u konce.

Navzdory mizerné formě, kterou podtrhl debakl od lokálního rivala Sevilly v ligovém poháru, byl Betis v první půli tím lepším týmem na hřišti. Největší hrozbu představoval útočník Rubén Castro, jenž nejprve s přispěním teče poslal svůj přímý kop jen těsně vedle, a pak v další slibné pozici vysoko přestřelil. Blízko k průlomu skóre měl také Foued Kadir, avšak z dorážky po zablokované ráně Álvara Cejuda nedokázal nic vytěžit.

Villarreal sice neměl více ze hry, ale přesto si pár svých šancí vytvořit dokázal. Roberto Soldado pokoušel střelecké štěstí hned v první minutě, ovšem nezamířil přesně, a na konci první půle tentýž španělský útočník pro změnu těsně přepálil břevno. Po změně stran se utkání ještě více vyrovnalo a žádný tým nebyl schopný ukořistit všechny body jen pro sebe.

Nejslibnější moment z pohledu domácích přišel, když Adrian Marin pronikl do pokutového území, ovšem Antonio Adán v brance Betisu si s jeho ranou poradil včasným zákrokem nohou. Když pak na opačné straně Alfred N’Diyae z voleje poslal míč o trochu výše, než bylo zdrávo, rozešly se oba celky s bezbrankovou remízou. Villarreal bude mít příští možnost nastolit novou vítěznou šňůru venku proti barcelonskému Espanyolu, Betis pak zase čeká soupeř z Madridu, neboť na jeho trávník zavítá slavný Real.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Levante UD 4:3

16.01.2016 18:15

Góly: 35. John Guidetti, 40. John Guidetti, 57. Iago Aspas, 84. Fabián Orellana - 63. Deyverson, 66. Pedro López, 89. José Luis Morales

Celta Vigo dokázala zarazit svou černou sérii tří porážek v řadě, když v zábavné přestřelce proti Levante zvítězila v poměru 4:3. Všechno zprvu vypadalo z pohledu domácího celku jednoznačně, když ještě do přestávky vsítil dvě branky John Guidetti a po změně stran přidal pojistku v podobě třetí trefy Iago Aspas, jenže Levante se nevzdalo ani za stavu 3:0 a natropilo ještě do konce utkání favoritovi pořádnou neplechu.

Dvě branky v rychlém sledu v podání Deyversona a Pedra Lópeze dostaly hosty znovu na dostřel, ovšem šest minut před koncem znovu pohlídal náskok Celty Fabian Orellana. Pět minut poté ještě jednou snížil na rozdíl jediné branky Pedro Morales, avšak na vyrovnání již Levante nezbylo dost času. Celta tak zůstává díky zisku tří bodů na pátém místě před dotírající Sevillou, zatímco Levante zůstává stále na samém dně Primera División.

Někdejší člen kádru Manchesteru City Guidetti poslal domácí do vedení v pětatřicáté minutě, když doklepl zblízka do sítě Aspasovu přihrávku, a hned pět minut nato zvládl švédský útočník přidat i gól číslo dvě. Tentokrát mu k překonání Diega Mariňa dopomohl i odraz od tyče. Když pak Aspas přidal v sedmapadesáté minutě vlastní gólovou trefu, zdálo se, že o vítězi zápasu již nemůže být sporu.

Přesná hlavička Deyversona však dodala hostům jiskřičku naděje a sotva dvě minuty nato ji rozžehl ještě víc povedenou ranou z voleje López. Pro domácí příznivce na stadionu Balaidos pak následovala krušná desetiminutovka tlaku hostí, kterých najednou bylo plné hřiště, ovšem k úlevě kouče Eduarda Berizza i fanoušků Celty zvládl skórovat Orellana po další asistenci aktivního Aspase.

Přesto ještě nebylo nic hotovo. Ránu Rogera dokázal brankář Sergio Álvarez pouze vyrazit, Morales se k míči dostal nejrychleji a náskok Celty byl znovu jednobrankový. Nastavený čas si tak domácí neužili ani v nejmenším, ale nervózní chvilky nakonec přestáli a mohou slavit navýsost důležité vítězství 4:3.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Málaga CF 2:1

16.01.2016 16:00

Góly: 40. Kévin Gameiro, 42. Kévin Gameiro - 72. Charles

Ostré andaluské derby mezi Sevillou a Malagou nakonec vyznělo lépe pro první jmenované, kteří ukořistili cennou výhru v poměru 2:1. Oba celky dohrávaly oslabeny o jednoho hráče v poli, hrdidnou utkání se stal domácí Kevin Gameiro, autor obou sevillských branek.

Francouzský útočník navíc své trefy takřka "slepil" k sobě - na konci první půle je od sebe dělilo pouhých devětadevadesát vteřin. Charles sice devatenáct minut před koncem snížil a zápasu tak nechybělo drama až do samého konce, ale vyrovnat se nakonec již Malaze nepodařilo. Nepomohlo jim k tomu ani vyloučení Vicenteho Iborry za dvě žluté karty, neboť jen pár minut nato domácího záložníka následoval do kabin také Arthur Boka.

Malaga tak přišla o svou výtečnou sérii osmi zápasů bez porážky, sevillská domácí forma převážila. Andalusané na vlastním stadionu mají jednu z nejlepších bilancí v celé lize, vždyť dokázali zvítězit již v devátém za sebou. Sevilla tak figuruje na průběžné šesté příčce a nadále může živit naději na čtvrté místo, jež nyní okupuje Villarreal. Malaga zůstává ve středu tabulky na desátém místě.

Domácí šli do zápasu s jedním dalším lokálním derby v kapse, neboť v pohárovém měření sil roznesli na kopytech Real Betis drtivě 4:0 a postupují tak do čtvrtfinále. Proti Malaze se po vyrovnaném úvodu ujali vedení v devětatřicáté minutě, kdy se na konci standardní situace objevil Gameiro a lišácky přehodil míč přes bezmocného Carlose Kameniho. Ani to nebylo ze strany Sevilly do přestávky všechno. Hned záhy totiž autor první branky přidal i druhou po pasu Vitola. Šlo již o Gameirův jedenáctý ligový zásah.

Malaga se po změně stran zlepšila, koneckonců jí ani nic jiného nezbývalo. O drama se postaral v jednasedmdesáté minutě Charles, jenž dorazil míč do sítě na zadní tyči, a následné vyloučení střídajícího Iborry zdánlivě dalo hostům slušnou šanci na zvrat. Když pak ale Boka rovněž uviděl dvě žluté karty, a to v rozmezí pouhé minuty, počet hráčů na hřišti se opět vyrovnal a s tím i hra. Sevilla tak přečkala závěr utkání v relativním poklidu a může slavit vítězství 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid20152330:847
2.FC Barcelona19143250:1545
3.Real Madrid20134357:1943
4.Villarreal CF20124426:1640
5.Celta Vigo20104632:3034
6.SD Eibar2096532:2133
7.Sevilla FC2095628:2232
8.Deportivo La Coruña20610427:2428
9.Athletic Bilbao2084827:2828
10.Getafe CF2075824:2826
11.Valencia CF2059625:2124
12.Málaga CF2066815:1724
13.Real Sociedad2056923:2821
14.Espanyol Barcelona20631118:3321
15.Real Betis2056913:2821
16.UD Las Palmas20461019:3018
17.Granada CF20451121:4117
18.Rayo Vallecano20441223:4516
19.Sporting Gijón19431217:3415
20.Levante UD20351217:3614

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (963)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele