Primera División - preview 20. kola

16.01.2016, 08:45, aktualizováno 18.01.2016, 08:47
Previews
Druhá pondělní dohrávka bude na programu ve španělské Primera División. Eibar přivítá Granadu, která na rozdíl od domácí ekipy bojuje o udržení ve spodní části pelotonu...
SD Eibar - Granada CF  (pondělí 20:30)
Eibar je jasným favoritem pondělní dohrávky La Ligy, neboť má kromě domácího prostředí další výhodu. Zatímco Granada se topí v krizi, domácí tým většinou dokáže vyhrávat a nejen díky tomu se pohybuje v blízkosti pohárové Evropy.

Eibar je velmi příjemným překvapením dosavadního průběhu španělské nejvyšší fotbalové soutěže. Aktuálně mu patří skvělá sedmá příčka a maličký klub tak může snít o tom, že se po konci této sezony dostane dokonce do pohárů! Vždyť šestá Sevilla, která je na posledním postupovém místě do EL, má jen o dva body více, což rozhodně není nepřekonatelná vzdálenost.

Slušných třicet bodů na kontě v polovině ledna nejspíš nikdo v Eibaru nečekal. A ani trenér Mendilibar. Jose Luis Mendilibar proto nezapomněl své hráče pochválit a vyjádřit jim poklonu za odvedenou práci. Potěšili ho také v minulém kole La Ligy, když si poradili s Espanyolem. Domácí Eibar šel v utkání s Espanyolem Barcelona do vedení a i když se o něj musel obávat, nakonec slavil výhru 2:1, když se v závěru trefil Borja Bastón.

I za tento výkon byl Mendilibar na své hráče patřičně hrdý. Po utkání prohlásil: "Pro nás je asi nejdůležitější zjištění, kolik bodů máme na kontě. A je to příjemný pohled. Navíc jsme před našimi největšími rivaly, což je také skvělý pocit. První polovina sezony se nám opravdu hodně povedla a já jsem moc rád, že trénuji tyto skvělé hráče. Jsme tu jako rodina, navzájem si pomáháme a z toho plynou výsledky."

"Teď nás čeká další náročný soupeř, protože Granadu nesmíme nikdy podcenit. To je tým, proti kterému sice mnozí vyhrávají, ale pro nikoho to nikdy není snadné. Utkání s Granadou hodně bolí a doufám, že se dočkáme dalších tří bodů. Naší prioritou je stále boj o přežití a všechno ostatní bude jen příjemná nadstavba," je Mendilibar i nadále skromný.

Nejspíš může ale žehrat na nedostatek hráčů, protože mnoho z jeho chlapců je zraněno. Hrát z důvodu zranění nebude Jaime, Ander Gayoso, Gonzalo Escalante a Mikel Arruabarrena. Za karty pyká Aleksandar Pantić. V týmu rivala je situace poněkud klidnější, protože do utkání nenastoupí jen Rubén Rochina, který rovněž sedí kvůli kartám.

Granada teď prožívá hodně špatné období a nedaří se jí vyhrávat. Už tři poslední duely prohrála, za posledních deset utkání vyhrála jen třikrát. Granadě patří až sedmnáctá pozice, na kontě má jen sedmnáct bodů. V 19ti zápasech už Granada dostala 36 branek a hůře je na tom v tomto ohledu jen Rayo Vallecano. Ani poslední kolo se Granadě moc nepovedlo, protože i díky hattricku Lionela Messiho dostala od Barcelony čtyři branky! Podaří se jí překvapit alespoň Eibar?
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Capa, Santos, Ramis, Luna - Keko, García, Adrián, Inui - Enrich, Bastón
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - Mainz, Lombán, Doria - Foulquier, Márquez, Pérez, Krhin, Biraghi - Peñaranda, Success
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Rayo Vallecano  (neděle 12:00)
Valencia se snaží vnést do své hry řád a konzistenci, ale její forma svědčí o opaku. Další možnost napravit si reputaci bude trenér Garry Neville mít v utkání proti Rayu Vallecano, které stále okupuje sestupové příčky.

Trenér Garry Neville zakouší, jak velký je rozdíl mezi teorií a praxí. Sportovní komentátor, který platil za velkého odborníka, se začal učit trenérskému řemeslu nejlepším možným způsobem - praxí. V poslední době si ale možná říká, že to nebyl nejlepší nápad. Jeho Valencia zatím strádá herně i výsledkově a pokaždé, když se zdá, že tým dospěl k nějakému zlepšení, přijde zaškobrtnutí.

Nejinak tomu bylo i v minulém kole. Valencia nejprve remizovala s Realem Madrid a následně v rámci poháru Copa del Rey smetla jednoznačně Granadu. Svému soupeři nasázela čtyři branky a vše se zdálo být na té nejlepší možné cestě. Chyba lávky, protože Netopýři opět klopýtli. V minulém kole si totiž opět vybrali slabší chvilku a prohráli s nevýrazným Realem Sociedad San Sebastian!

Dvacet minut před koncem totiž obrana Los Che kapitulovala a poprvé se prosadil střelec Jonathas. Stejný hráč ještě v závěru klání dával druhou branku a Netopýři navíc vyšli naprázdno! Na trenéra Nevilla a jeho partu se opět snášela kritika a pískání diváků. Aktuálně je totiž tradiční celek až na 11. místě a na boj o poháry to v žádném případě nevypadá.

A co na to trenér Neville? Po utkání zklamaně prohlásil: "Je to pro nás obrovské zklamání. Především druhá půle byla z naší straně hodně špatná a já se nedivím, že jsme prohráli. Musíme začít vyhrávat pravidelně, protože na tréninku nám všechno jde. Chtěl jsem udělat více změn v sestavě, reagovat na průběh zápasu. Ale nakonec to dopadlo lépe pro Real. Budu své hráče podporovat, abychom se z toho dostali společně," nevzdává se Angličan.

Jeho soupeřem bude Rayo Vallecano, které se topí na sestupových příčkách. Teď je předposlední a na poslední celek tabulky má náskok jen jednoho jediného bodu. Může za to především série několika porážek v řadě. Rayo nevyhrálo už osm zápasů v řadě jen v rámci ligy, k tomu přidalo ještě tři utkání v Copa del Rey.

V minulém kole se Vallecanu opět hrubě nedařilo, když tým prohrál s domácím Levante o jednu branku poměrem 2:1. Branka Pabla Hernandeze znamenala pouhé snížení, takže Rayo opět odcházelo jako poražené. Což trenér Paco Jémez nelibě nese. Po utkání přiznal: "Všechno, co se přiblíží k naší brance, je nakonec gól. Nemáme štěstí, ale zároveň nám docházejí síly moc brzo a postrádáme sebevědomí. Pokud se něco nezmění, budeme velmi brzy na sestup," uvědomuje si trenér Jémez.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Jaume - Barragán, Mustafi, Abdennour, Cancelo - Gomes, Fuego, Parejo - Rodrigo, Alcacer, De Paul
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Carlos - Tito, Llorente, Castro, Nacho - Baena, Trashorras - Embarba, Jozabed, Hernández - Manucho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Sporting Gijón  (neděle 16:00)
Sporting Gijón se těší na další výlet na slavný stadion. Santiago Bernabéu se totiž již v dalším kole stane svědkem utkání domácího Realu a hostí z Gijónu. Dokáže trenér Zinedine Zidane napodobit svou úspěšnou premiéru, nebo se Sporting dočká první výhry v novém roce?

Sporting Gijón není celkem se zrovna pevnou obranou. Jeho defenzíva dosud inkasovala celkem 29 branek, což se ale zřejmě velmi brzy ještě navýší. Teď totiž před týmem z Gijónu stojí náročný úkol: zastavit nabuzený Real Madrid, který si užil první úspěšnou kanonádu pod novým trenérem Zidanem. Teď jej čeká utkání, které přichází v čase zastíněném špatnými zprávami.

O tom, že trenér Zinedine Zidane nemá zrovna moc trenérských zkušeností, netřeba dlouho polemizovat. Možná právě k tomu se před minulým kolem upínaly naděje a prosby fanoušků Deportiva La Coruňa, které dorazilo na slavný stadion k duelu s Bílým baletem. Domácí ale neměli slitování a díky dvěma mužům se jednalo o debakl. Tři branky měl na svědomí Gareth Bale, jen o jednu méně vstřelil Francouz Karim Benzema.

Real Madrid ale teď přesto neprožívá úplně snadné časy. Ve čtvrtek odpoledne totiž museli fanoušci královského klubu polknout hořkou pilulku. FIFA zakázala jejich milovanému klubu přestupy jako trest za přestupové machinace s nezletilými hráči. Tento zákaz se netýká tohoto lednového termínu, ale léta roku 2016 a následně zimního přestupového termínu v roce 2017, což je už velký zásah do plánů společnosti.

Real kromě toho musí zaplatit pokutu ve výši 360 tisíc eur. Prakticky totožná situace postihla jeho úhlavního konkurenta, katalánskou Barcelonu. Jak tato zpráva naruší chod královského klubu? Alespoň malou náplastí na šok, který musela tato zpráva způsobit, je zdravotní stav kapitána a obránce Realu Madrid, Sergia Ramose. Ten musel podstoupit několik podrobnějších vyšetření, která však nakonec vyloučila vážné zranění a trenér Zinedine Zidane může opět počítat se službami zkušeného univerzála.

Další dobrou zprávou, která může hojit poraněné city, by mohla být forma obou soupeřů. Real Madrid na svého přemožitele čeká už pět zápasů, když jej naposledy porazil Villarreal o jednu branku. Od té doby královský klub opět šlape jako hodinky. Velký díl na tom má především skvělá ofenzíva. Ta nestřílela už 52 branek, což je ještě o osm více než její hlavní konkurent z Barcelony.

Sporting Gijón se tak má čeho obávat. I proto, že za posledních deset utkání zvládl vyhrát jen jedno jediné. Porazil nováčka Las Palmas, ale od té doby (6. prosince minulého roku) se trápí. Naprázdno vyšel také po minulém kole. Hlavním katem v utkání s domácím Villarrealem se na El Madrigal stal Cédric Bakambu, který měl na svědomí obě branky svého týmu. Velkým problémem pro Sporting je především málo schopných útočníků, takže většina akcí stojí nebo padá s mladíkem Sanabriou.

Obtížnosti úkolu zachránit Sporting v první lize si je trenér Abelardo dobře vědom. I proto by rád větší podporu ze strany vedení. V rozhovoru pro média prozradil: "Mám dobré hráče a vždycky se z nich snažím dostat maximum. Ale pokud se máme zachránit, potřebujeme více kvality a více hráčů. Chybí nám kvalitní hráči, které bychom mohli stavět častěji. Snažím se rotovat hráče co nejčastěji, ale tím ubírám kvalitu základní jedenáctky. Musíme posílit, abychom se udrželi," žádá kouč.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Kroos, Modrić - Bale, Isco, Ronaldo - Benzema
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Lora, Hernández, Mere, López - Cases, Rachid - Halilović, Ndi, Jony - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.06 - 15.00 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Espanyol Barcelona  (neděle 18:15)
Krizí zmítaný Espanyol si ve dvacátém kole La Ligy udělá výlet do Madridu, kde jej čeká Getafe. Domácí prolomili smůlu z počátku sezóny a jsou v utkání favority. Díky sérii pěti utkání bez porážky už totiž svého nadcházejícího soupeře v tabulce o dva body předskočili. Mají tedy ideální příležitost vrátit Kataláncům porážku z prvního kola.

Fotbalisté Getafe se už delší dobu vezou na úspěšné vlně, která jim v posledních pěti zápasech vynesla devět bodů, díky nimž se Madridští prozatím zbavili sestupových starostí. Aktuálně drží tým Frana Escribá dvanáctou pozici a osmibodový náskok na první sestupové místo. Zlomovým byl pro Getafe domácí zápas s Villarrealem, který domácí zvládli 2:0. Po něm sice Getafe těsně vypadlo z domácího poháru, avšak v dalších utkáních už se projevila znovunabytá sebedůvěra.

"Celý tým se hodně změnil k lepšímu, ale stále máme mnoho prostoru ke zlepšování. Zatím jsme ještě nedosáhli ničeho, to si musíme všichni uvědomit. Pokud se všichni budeme soustředit jen na nejbližší zápas, náš tým poroste. O tom jsem přesvědčen," uvedl před utkáním domácí lodivod. Tomu budou proti Espanyolu chybět zranění Buendia, Medrán a Roberto Lago.

Hosté se potácejí v hluboké krizi. Z posledních sedmi kol slavili Katalánci výhru jen jedinkrát a zatím jim nepomohla ani změna hlavního kouče. Rumunský trenér Galca má zatím bilanci jedna výhra, jedna remíza a dvě porážky. Tu poslední utrpěl Espanyol na hřišti Eibaru, kde prohrál díky proměněné penaltě Bastóna 1:2.

Prolomí hosté konečně nepříjemnou sérii, nebo si El Geta připíše třetí výhru v řadě? To se dozvíme v neděli od 18:15, hlavním arbitrem bude Clos Gómez.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Atlético Madrid  (neděle 18:15)
Las Palmas trpí údělem nováčka a aktuálně se sklání těsně nad sestupovou propastí. Ani další kolo mu nenabízí příliš mnoho optimismu, protože na jeho hřiště zavítá samotný lídr La Ligy. Atlético Madrid se vrátilo do tempa a chce si vybudovat náskok.

Má k tomu ideální podmínky, když hraje s Las Palmas. Nováček soutěže zatím prožívá jedno zklamání za druhým a i když se občas zdá, že konečně našel vlastní tvář a herní pohodu, stačí jedno nepovedené utkání. Nyní se však přeci jen zdá, že se Las Palmas konečně dává dohromady a jeho herní projev se zlepšuje. Bude to ale stačit na rozjeté Atlético Madrid toužící po udržení první příčky?

Las Palmas se daří získávat pravidelně alespoň jeden bod za utkání. Poslední pachuť porážky hráči i jejich fanoušci cítili naposledy v polovině měsíce prosince, když nestačili na domácí Espanyol Barcelona. Od té doby se jim ale daří o něco lépe a v posledních pěti zápasech Las Palmas neprohrálo. V minulém kole narazili na Málagu a nakonec si z utkání odnášejí jeden bod. O výhru přišli až dvacet minut před koncem kvůli brance veterána Roqueho Santy Cruze.

Las Palmas se před utkáním s Atléticem Madrid muselo ještě ukázat v pohárovém utkání, když v rámci Copa del Rey hrálo odvetný zápas proti Eibaru. První sadu vyhrálo Las Palmas překvapivě 3:2 a stejný výsledek dokázalo zopakovat i ve druhém utkání. Na Estadio Gran Canaria rozhodl sedm minut před koncem David Garcia a Las Palmas postupuje do další fáze poháru.

Proti Atléticu jej rozhodně nečeká nic snadného, navíc s ním nemá moc zkušeností. Oba týmy spolu sehrály zatím jen jedno oficiální utkání a radovalo se Atlético. Právě madridský klub v nové sezoně uvítal Las Palmas mezi španělskou fotbalovou elitou a nakonec to pro vyplašeného nováčka nedopadlo zas tak hrozně, jak by si možná jeho fanoušci mohli myslet. Tým trenéra Diega Simeoneho totiž vstřelil jen jednu branku, o kterou se postaral francouzský zázrak Antoine Griezmann.

Stejný hráč dál táhne Atlético za prvním místem a úspěchy v pohárech. Kolem mladíka a schopného střelce sice pravidelně krouží několik supů, ale vedení Atlética si dobře uvědomuje hráčův potenciál a přínos pro hru. Antoine Griezmann se trefil také v minulém kole, když přidal jednu branku k Yannicku Ferreirovi-Carrascovi a Atléti ve šlágru kola vyhráli 2:0 nad Celtou Vigo.

Aktuálně je tým z Madridu na první příčce La Ligy, ale může o ni hodně rychle přijít. Druhá Barcelona totiž ztrácí dva body a má zápas k dobru. Atlético se snaží udržet své největší hráče a hvězdy, aby měl trenér Diego Simeone z čeho vybírat. Stále ale musí řešit situace spojené s nabídkami trhu a koncem smlouvy. Jako je tomu v případě dvojice Olivera Torrese a Fernanda Torrese.

O mladého záložníka je velký zájem, zkušený střelec má naopak zase končící kontrakt. Trenér Simeone na jejich adresu řekl: "Mluvil jsem s Oliverem před pár týdny. Řekl jsem mu, že je skvělý fotbalista s velkým potenciálem, že má v našem týmu důležitou roli a že budeme moc rádi, když zůstane. Dobře zapadl, pracuje a zlepšuje se, takže ho nechceme pouštět. Ohledně Fernanda je to jiná situace. Zatím není potřeba se bavit o jeho kontraktu, ale až ten čas přijde, vše vyřešíme nejlépe pro všechny."
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Garcia, Aythami, Garrido, Castellano - Gómez, Roque - Zhar, Tana, Viera - Araujo
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Giménez, Godín, Luis - Ñíguez, Fernández, Gabi, Koke - Griezmann, Vietto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 3.70 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (neděle 20:30)
Barcelona si letos s Athleticem doopravdy užijí. Oba celky se nejprve na úvod sezony střetly ve dvouzápasovém španělském superpoháru, který překvapivě ovládl baskický klub, a nyní spolu změří síly také ve čtvrtfinále ligového poháru. Ještě předtím však dojde na jejich ligový duel, a to na Camp Nou.

Barcelonští se v posledních měsících těší výtečné formě, vždyť naposledy si připsali porážku v říjnu na půdě Sevilly! Od té chvíle se katalánská mašina zadrhla jen zřídka a ke všemu se navíc vrátil do hry také Lionel Messi, čerstvý držitel Zlatého míče.

Španělský reprezentant Mikel San José, jenž ve zmíněném superpoháru vsítil skvostný gól z poloviny hřiště, tak nyní bude mít plné ruce práce, a nejde jen o Messiho. Zatímco v pohárovém zápase proti Espanyolu se Messiho parťáci Luis Suárez s Neymarem neobjevili, na Athletic by měli být znovu připravení v základní sestavě a plni sil. "Messiho jde zastavit s pomocí ostatních a trochou štěstí, nejde ho jen tak bránit na osobku," vysvětluje San José.

"Papírově jsou sice lepší tým, ale my dobře víme, že proti nám nechce nikdo hrát. Když nás chce někdo porazit, bude si to muset vytrpět," hrozí šestadvacetiletý hráč baskického klubu. "Dodává nám sebevědomí, že už jsme proti nim dříve podali výtečný výkon. Rozhodně je nečeká žádná procházka růžovým sadem."

Barcelonský trenér Luis Enrique kontruje tím, že jeho tým aspoň bude mít o to více motivace, aby předchozí nezdar napravil. "Athletic byl tím, kdo nám zabránil vyhrát šest trofejí v jediném ročníku, takže máme o motivaci postaráno. Čekám od nich to samé, žádný odpočinek, žádné ztráty a vysokou herní intenzitu."

Na hrotu útoku hostí by měl nejspíše v absenci Aritze Adurize s Raúlem Garcíou nastoupit mladý Iňaki Williams, byť v úvahu přichází také duo Borja Viguera - Sabin. "Adurizovy vlastnosti mají vliv na celý náš herní styl, zatímco jiní hráči na jeho pozici hrají jinak," poznamenal trenér Ernesto Valverde. "Sabin i Williams si více hledají volný prostor. Sabin hraje osamocený hrot dobře a v tomto zápase by se nám mohl hodit obzvláště."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 8.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Málaga CF  (sobota 16:00)
Sevilla se ve dvacátém kole La Ligy střetne s Malagou a podle všeho se diváci mohou těšit na dobrý fotbal. Oběma mužstvům se totiž v současnosti daří. Domácí navazují na výhru proti Athleticu z minulého kola a také na suverénní postup v domácím poháru. Malaga neprohrála už sedm kol v řadě.

Sevillistas se po devatenácti odehraných kolech nacházejí těsně pod pohárovými příčkami na sedmém místě. Na dostřel mají šestý Eibar, který má přeci jen menší ambice než čtyřnásobní vítězové Evropské ligy. Tým Unaie Emeryho v minulém kole odčinil překvapivé zaváhání z Granady, kde Sevilla prohrála 1:2 a před domácími diváky slavili Sevillistas výhru 2:0 nad konkurenční Athleticem. Vytoužené pohárové pozice tak mohou domácí dosáhnout již po tomto kole, pokud zvládnou právě zápas Malagou.

Velkým povzbuzením byla pro Sevillu rovněž výhra v osmifinále Španělského poháru nad městským rivalem Betisem, který na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána porazila v týdnu 4:0. V součtu s prvním zápasem tak přejela zelenobílé jednoznačně 6:0. Dobrým výkonem si řekl o stabilní místo v základní sestavě José Antonio Reyes, který se blýskl úvodním gólem zápasu už po čtyřech minutách hry a naznačil, že se vrací do formy, jež mu zaručovala nezpochybnitelnou roli v týmu v minulých dvou letech.

Malaga přijíždí do Sevilly také v dobré náladě. Modrobílí naskočili v prosinci na vítěznou vlnu a ze suterénu tabulky se vyšplhali až na aktuální desátou příčku. Mezi oběti znovuzrozeného týmu se počítaly v minulých kolech Celta Vigo, Rayo nebo také vedoucí tým tabulky Atlético Madrid. Los Boquerones však v minulém kole jen remizovali na půdě Las Palmas 1:1 a svou stíhací jízdu poněkud přibrzdili. O to více by se jim hodily tři body ze hřiště silně Sevilly. Zápas bude prvním utkáním dvacátého kola La Ligy a začne v sobotu v 16:00. Role hlavního arbitra se ujme Javier Estrada Fernández.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Levante UD  (sobota 18:15)
Levante má další pokus na to, aby se dostalo mimo sestupové příčky. Zatím se mu jeho snaha moc nedaří a pravděpodobnost, že se mu to povede tentokrát, také není příliš vysoká. Levante totiž cestuje do Viga, kde hrává tamní Celta.

Levante je až na posledním místě a jeho série zápasů bez výhry se neustále prodlužuje. Skončila až v minulém kole, kdy se Levante radovalo ze tří bodů po dlouhých osmi zápasech! Levante v minulém kole přivítalo doma Rayo Vallecano a zoufale potřebovalo v tomto záchranářském duelu tři body. Byly to ale pořádné nervy až do konce utkání.

Svůj úkol začali domácí borci plnit až dvacet minut před koncem utkání, když se prosadil Deyverson. Další a nakonec i rozhodující branku přidal deset minut před koncem zápasu José Luis Morales. Hosté se ale nevzdali a nakonec utkání ještě pořádně zdramatizovali, když se o pouhé tři minuty později trefil Pablo Hernández.

Není divu, že si Levante hodně oddychlo. Poklonu mu složil i protivník. Trenér Paco Jémez po utkání uznal: "Levante hrálo mnohem lépe a tři body si zasloužilo. Dobře bránilo a proměnilo více šancí. Je ale pravda, že si jich také mnohem více vytvořilo. Mrzí nás, že jsme z tohoto duelu nebrali víc bodů, protože víme, jak je tento zápas důležitý pro oba týmy," dodal Jémez.

Před utkáním s Celtou Vigo je Levante na posledním místě a na jeho kontě je pouhých 14 bodů. S Celtou navíc moc hrát neumí, protože poslední čtyři utkání s ní prohrálo. Navíc má problémy s obranou, což dokumentuje také vzájemné skóre 7:1 z těchto zápasů. V minulém střetu nemělo domácí Levante moc štěstí, protože více než třicet minut muselo hrát v početním oslabení.

Celta Vigo se potřebuje dostat opět do správného rytmu. První týdny nové sezony vyšly týmu z Viga skvěle, ale v poslední době se začaly kupit porážky. Za posledních pět utkání ve všech soutěžích dohromady se Celta radovala ze tří bodů jen dvakrát. Minulé kolo jí moc nevyšlo, protože nestačila na madridské Atlético. Atlético dokázalo udržet čisté konto a díky trefám Antoina Griezmanna s Yannickem Carrascem bralo tři body.

Právě v tomto utkání trenér Berizzo nepotřásl rukou svému soupeři, Diegu Simeonemu. Po skončení utkání musel vysvětlovat, že v tom média nemají nic hledat. Možný spor se měl týkat přestupu klíčové postavy Celty, Augusta Fernandeze, právě k týmu Atlética. Sám Berizzo ale jasně říká, že o nic nešlo: "Věřte mi, nemáme žádný problém. Nepozdravil jsem ho, protože moc spěchal. Jinak ho ale respektuji a považuji za skvělého trenéra i člověka. Teď už se soustředíme jen na další duel," dodal Berizzo.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Gómez, Jonny - Radoja, Wass - Orellana, Hernández, Bongonda - Aspas
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Mariño - López, Trujillo, Feddal, Toño - Lerma, Mate, Camarasa - Morales, Deyverson, Cuero
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.20 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Real Betis  (sobota 20:30)
Těžce zkoušený Betis se ve dvacátém kole La Ligy představí ve Villarrealu. Tam jej čeká rozjetí Žlutá ponorka, která drží skvělou šestizápasovou vítěznou sérii a na domácím hřišti už stihla porazit i Real Madrid. Hosté jdou do zápasu po propuštění dosavadního trenéra Pepe Mela a na lavičce se tak znovu v roli dočasného kouče octne Juan Merino.

V náladě obou mužstev je naprosto diametrální rozdíl. Zatímco Villarreal se těší ze skvělé formy, která mu po šesti vítězných ligových zápasech v řadě zajistila čtvrtou příčku, Betis tápe a stává se jedním z hlavních kandidátů na sestup. Žlutá ponorka má navíc luxusní osmibodový náskok na páté Vigo a už napjatě vyhlíží start v milionářské Lize mistrů. Že v klubu není vše úplně v pořádku ale potvrdil dvojzápas v rámci osmifinále Copy del Rey proti Athleticu. V něm Marcelinovi svěřenci nestačili na dravé Basky a po dvou porážkách s celkovým skóre 2:4 se se soutěží museli rozloučit.

Ze smolného dvojutkání si navíc odnesli domácí krom porážky i další šrám. Nejméně tři měsíce bude Žluté ponorce scházet Samu García, jenž se ze hřiště musel poroučet už v 56. minutě. Pětadvacetiletý útočník utrpěl zlomeninu zánártní kůstky. Ani to by však domácí nemělo zastavit v honbě za třemi body.

Betis je totiž jednoznačným outsiderem zápasu. Zelenobílí kráčí od porážky k porážce a jejich nekontrolovaný pád tabulkou se zatím zastavil na patnácté příčce s náskokem pěti bodů na první sestupovou pozici. Neuspokojivé výkony už stály místo kouče Pepeho Mela, jenž mužstvo dovedl zpět do Primera División a na podzim dokonce hrál s mužstvem v horní polovině tabulky. Historie se tedy na Estadio Benito Villamarín opakuje a na místo hlavního kouče se podruhé v kariéře přesunul trenér rezervního mužstva Juan Merino, který tuto pozici zastával už v roce 2014. Podle španělských médií by měl na lavičku v nejbližších týdnech nastoupit zkušený Juande Ramos, jenž naposledy působil v Dněpropetrovsku.

Utkání začne ve 20:30, zápas bude řídit José Luis González.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Deportivo La Coruña  (sobota 22:05)
Real Sociedad se pokusí na domácím hřišti navázat na výhru z posledního utkání a pod koučem Eusebiem Sacristánem konečně nastartovat delší vítěznou sérii. Deportivo by k tomu mělo být ideálním soupeřem, vždyť borci z La Coruni už třikrát v řadě nevyhráli.

Fanoušci v San Sebastianu se letos nemohou příliš bavit výkony svých miláčků. Baskický klub se potácí prakticky od začátku sezóny ve spodních patrech tabulky a místo pohárové Evropy si hledí spíše boje o udržení. Po listopadovém odchodu Davida Moyese od kormidla Realu zaznamenali modrobílí určité zlepšení, jedenáct bodů z osmi zápasů však rozhodně není pro Eusebia Sacristána nijak oslnivý start. Věci se ale na Anetě přeci jen zdají jít správným směrem. Real v minulém kole porazil silnou Valencii na svém hřišti 2:0, což jej vyneslo na o něco bezpečnější čtrnáctou pozici.

Navíc se už do tréninku zapojil i Asier Illarramendi a podle všeho by měl být pětadvacetiletý záložník a odchovanec domácího celku fit i pro sobotní zápas proti Deportivu. Ve střední řadě Realu tak vznikne poměrně velký přetlak a domácí lodivod si může vybrat z hráčů jako Mutriku, Pardo, Markel Bergara a Xabi Prieto, kým obsadí zbývající pozice v záloze. Navíc bude sobotní utkání posledním, kdy nebude moci nastoupit Estaban Granero a blízko návratu na trávník je i Zurutuza, takže konkurence v záložní řadě bude opravdu velká.

Deportivo se muselo v poslední době vzpamatovat hned z několika tvrdých direktů. Fotbalisté La Coruni nezvládli domácí mač s Villarrealem a poté utrpěli debakl 0:5 proti Realu Madrid. Depor rovněž v rámci Copa del Rey překvapivě nepřešel přes druholigový Mirandés, když na domácí půdě prohrál jednoznačně 0:3. Herně ani výsledkově se tedy devátému celku tabulky nedaří a Baskové by mohli v sobotu získat cenný skalp.

"Nehrajeme špatně. Proti Villarrealu jsme si zasloužili vyhrát, ale chybělo nám štěstí. V Madridu jsme si prakticky sami dali první gól a zkomplikovali si situaci. V týmu nepanuje špatná nálada a se ziskem sedmadvaceti bodů je opravdu nemožné mluvit o jakékoli krizi," snažil se zahnat pesimismus hostující Juanfran.

Zápas začíná ve 22:05, utkání bude řídit Juan Martínez Munuera.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid19142327:844
2.FC Barcelona18133244:1542
3.Real Madrid19124352:1840
4.Villarreal CF19123426:1639
5.Celta Vigo1994628:2731
6.SD Eibar1986527:2030
7.Sevilla FC1985626:2129
8.Athletic Bilbao1984727:2228
9.Deportivo La Coruña1969426:2327
10.Málaga CF1966714:1524
11.Valencia CF1958623:1923
12.Getafe CF1965821:2723
13.Espanyol Barcelona19631017:3021
14.Real Sociedad1955922:2720
15.Real Betis1955913:2820
16.UD Las Palmas1946919:2718
17.Granada CF19451020:3617
18.Sporting Gijón18431116:2915
19.Rayo Vallecano19431221:4315
20.Levante UD19351114:3214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (808)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele