20. kolo
16.01.2016 22:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Deportivo La Coruña 1:1

V dohrávce sobotního programu Primera División se Real Sociedad rozešel s Deportivem La Coruňa smírně v poměru 1:1. Na úvodní branku Luise Alberta totiž dokázal Sociedad zareagovat proměněnou penaltou Xabiho Prieta, ovšem navzdory převaze již obrat dokonat nedokázal. Hlavní zásluhu na tom má brankář Deportiva German Lux, jenž své duely s útočníky domácích zvládal na jedničku.

Šlo o zábavné utkání, kdy se chvílemi přelévala hra z jedné strany na druhou a nikdo se nedržel zpátky. Domácí pod novým koučem Eusebiem nejsou sice stále tím Sociedadem, který v minulých letech dokázal nakouknout až do Ligy mistrů, avšak alespoň již začínají znovu nacházet svou identitu, která jim pod vedením Davida Moyese spíše utíkala. Sobotní Sociedad dělal vše pro to, aby byl na hřišti pánem, aby se ničeho nezalekl. A bylo zapotřebí řady kvalitních zákroků Luxe, aby domácí za svou snahu nebyli patřičně odměněni.

První šanci Lux zlikvidoval hned v druhé minutě. Po kombinaci Brumy s Velou, který po nepřesvědčivých výkonech z poslední doby konečně pro změnu odehrál kvalitní zápas, se do šance dostal Jonathas. Jeho rána však nebyla dostatečně umístěná a Luxovy nohy se postaraly o spolehlivý zákrok. Odpověď Deportiva přišla v podobě Lucase po výtečném pasu Luise Alberta. Domácí gólman Rulli se však nechtěl svým protějškem nechat zahanbit a míč vyrazil do bezpečí.

Šance střídala šanci a zdálo se, že je jen otázkou času, než padne první gól. A taky že ano - v šestadvacáté minutě protrhl bezbrankový stav aktivní Alberto. Někdejší neúspěšná posila Liverpoolu těžila z hrubé chyby Yuriho, jehož přihrávku vystihl Lucas a s nešťastným přispěním přiběhnuvšího Elustonda se míč odrazil do cesty Alberta, jenž nezaváhal. Do kabin se tak o přestávce šlo za těsného vedení hostí.

Po změně stran Sociedad ještě více přitlačil svého soka na vlastní polovinu, ale na Luxe si stále nemohl přijít. Hostující gólman postupně zlikvidoval rány Brumy, Vely i Rubéna Parda a vypadal takřka nepřekonatelně. Nakonec k tomu bylo zapotřebí té vůbec největší šance v podobě pokutového kopu. Ještě předtím však předvedl klíčový zákrok Rulli při dalším pokusu Alberta, čímž udržel svůj tým ve hře.

Tlak Sociedadu sílil a nakrátko se domácí zaradovali při trefě Iňiga Martíneze. Jeho branku, která se na první pohled zdála být regulérní, však rozhodčí neuznal. Hned pár minut nato ale pro změnu ve prospěch domácích odpískal penaltu za pád Xabiho Prieta po zákroku Jonáse a sám postižený ji bezpečně proměnil. Ve zbytku utkání nabuzení domácí tlačili Deportivo čím dál více, jenže ani Jonathas, ani Oyarzabal se svými pokusy neuspěli. Utkání tak skončilo dělbou bodů a výsledkem 1:1.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele