20. kolo
17.01.2016 12:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Mizérie Valencie pokračuje, alespoň bod s Vallecanem jí zachránil Alcácer

Valencie v lize nadále silně tápe a proti Rayu Vallecanu znovu jen tak tak vybojovala alespoň remízu po výsledku 2:2. Madridský klub přitom dvakrát vedl a po většinu utkání byl jasně lepším týmem na hřišti, ovšem krásné trefy Negreda s Alcácerem nakonec znamenaly dělbu bodů.

Přesto po dalším matném výkonu, zvláště na vlastním stadionu, musí tlak na osobu trenéra Garyho Nevilla opět o něco zesílit. Anglický manažer od svého nástupu do funkce stále čeká na první ligové vítězství a místo očekávaného útoku na příčky zajišťující pohárovou Evropu se musí pomalu nervózně otáčet za sebe. Valencii nyní ze středu tabulky dělí osm bodů od šesté Sevilly, stejně jako od osmnáctého Raya. Na vytouženou Ligu Mistrů již Los Che ztrácí propastných šestnáct bodů.

Hosté se ujali zaslouženého vedení v patnácté minutě. Už předtím se do zakončení cpal Nacho a Miku, jenž dokonce trefil po Jozabedově centru břevno. Pak už se ale Rayo dočkalo. Adrián Embarba unikl po pravé straně a nacentroval k Jozabedovi, jenž z prvního doteku ostře vypálil, a jeho křižná rána skončila v síti. Do konce poločasu si nakonec hosté připsali osm střeleckých pokusů oproti třem valencijským a nebylo divu, že při odchodu do kabin provázel hráče pískot tribun stadionu Mestalla.

Ani po změně stran se žádné okamžité zlepšení nekonalo. Miku naopak zahodil výtečnou možnost zdvojnásobit vedení svého týmu, když zblízka trestuhodně minul. Domácí brankář Ryan, jenž dostal přednost před Jaume Domenechem, pak musel předvést další tři zákroky, aby zabránil gólové radosti Trashorrase s Jozabedem. Pak však přišel kouzelný moment na opačné straně. Álvaro Negredo se totiž zničehonic jal vypálit ze středového kruhu a brankář Juan Carlos se nestihl včas vrátit do brány, aby tomuto fantastickému lobu nepovolil zapadnout do sítě.

Rayo se však jednadvacet minut před koncem znovu ujalo vedení. Bídné bránění rohového kopu se valencijským vymstilo skrze obránce Llorenteho, jenž osamocen bez potíží suverénně zakončil. Pak sice srovnal střídající Paco Alcácer, ovšem jeho gól byl rozhodčím neuznán pro domnělé postavení mimo hru. Přesto se španělský reprezentant dočkal dvě minuty před koncem - Bakkaliho přízemní pas zvládl uklidit na zadní tyči do brány a alespoň svému týmu vydřel bod za remízu 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
Robík

3:0

Reagovat
Robík

3:0

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele