20. kolo
16.01.2016 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sevilla v derby udolala Malagu a tlačí se pořadím vzhůru

Ostré andaluské derby mezi Sevillou a Malagou nakonec vyznělo lépe pro první jmenované, kteří ukořistili cennou výhru v poměru 2:1. Oba celky dohrávaly oslabeny o jednoho hráče v poli, hrdidnou utkání se stal domácí Kevin Gameiro, autor obou sevillských branek.

Francouzský útočník navíc své trefy takřka "slepil" k sobě - na konci první půle je od sebe dělilo pouhých devětadevadesát vteřin. Charles sice devatenáct minut před koncem snížil a zápasu tak nechybělo drama až do samého konce, ale vyrovnat se nakonec již Malaze nepodařilo. Nepomohlo jim k tomu ani vyloučení Vicenteho Iborry za dvě žluté karty, neboť jen pár minut nato domácího záložníka následoval do kabin také Arthur Boka.

Malaga tak přišla o svou výtečnou sérii osmi zápasů bez porážky, sevillská domácí forma převážila. Andalusané na vlastním stadionu mají jednu z nejlepších bilancí v celé lize, vždyť dokázali zvítězit již v devátém za sebou. Sevilla tak figuruje na průběžné šesté příčce a nadále může živit naději na čtvrté místo, jež nyní okupuje Villarreal. Malaga zůstává ve středu tabulky na desátém místě.

Domácí šli do zápasu s jedním dalším lokálním derby v kapse, neboť v pohárovém měření sil roznesli na kopytech Real Betis drtivě 4:0 a postupují tak do čtvrtfinále. Proti Malaze se po vyrovnaném úvodu ujali vedení v devětatřicáté minutě, kdy se na konci standardní situace objevil Gameiro a lišácky přehodil míč přes bezmocného Carlose Kameniho. Ani to nebylo ze strany Sevilly do přestávky všechno. Hned záhy totiž autor první branky přidal i druhou po pasu Vitola. Šlo již o Gameirův jedenáctý ligový zásah.

Malaga se po změně stran zlepšila, koneckonců jí ani nic jiného nezbývalo. O drama se postaral v jednasedmdesáté minutě Charles, jenž dorazil míč do sítě na zadní tyči, a následné vyloučení střídajícího Iborry zdánlivě dalo hostům slušnou šanci na zvrat. Když pak ale Boka rovněž uviděl dvě žluté karty, a to v rozmezí pouhé minuty, počet hráčů na hřišti se opět vyrovnal a s tím i hra. Sevilla tak přečkala závěr utkání v relativním poklidu a může slavit vítězství 2:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele