20. kolo
17.01.2016 18:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Atlético přehrálo Las Palmas rozdílem tří branek

Atlético Madrid splnilo očekávání a v klidu si poradilo s Las Palmas. Nováček sice na začátku srdnatě bojoval, ale na zkušenějšího protivníka nestačil. Hrdinou Atlétů se stal samozřejmě Antoine Griezmann, který si na dnešní duel schoval dvě branky.

Las Palmas mělo dnes hodně těžký úkol. Muselo zastavit rozjeté Atlético, které si chtělo upevnit postavení lídra španělské nejvyšší soutěže. Dnes se fanoušci dočkali hráčů jako Varas, Garrido, Gómez, El Zhar nebo José. To sestava Atlética byla složena z mnohem větších hvězd. Vešli se do ní Oblak, Godín, Saul, Gabi, Koke nebo Griezmann. Toho v útoku podporoval Luciano Vietto.

Do první větší šance se Atléti dostali už v šesté minutě, když Antoine Griezmann zpracoval míč a posunul jej ve vápně na nabíhajícího obránce Juanfrana. Jenže vše ukončil sudí Bikandi, který odpískal ofsajd. První minuty rozhodně nepatřily k nějak vyhroceným nebo zajímavým, Las Palmas si bylo vědomo síly svého soka a snažilo se především neudělat žádnou chybu.

V desáté minutě se po nadějné akci domácí hráči přeci jen osmělili, jenže zakončení El Zhara nechalo vyniknout jen brankáře Oblaka, který zakročil včas a přesně. Atlético se ale nedostávalo ke své hře a v úvodu působilo nerozehraným dojmem. Vše napravila minuta 17., ve které se měnilo skóre utkání ve prospěch madridského Atlética.

Spolupráce mezi dvěma obránci byla načrtnuta následovně: Juanfran našel na straně vápna rozběhnutého Filipeho Luise, který si míč zpracoval a krásnou ranou nedal zkušenému brankáři Varasovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0 pro hosty z Madridu.

Las Palmas vědělo, že teď musí skórovat, ale zároveň nechtělo moc riskovat a neotevíralo hru. Suma sumárum jsme neviděli moc rychlý a ofenzivní fotbal, jak by možná kdekdo čekal. Přesto se domácí ukazovali v dobrém světle, když jednou za delší dobu přitvrdili. Z pravé strany se míč dostal ke Castellanovi, který se s ničím nepáral a krásnou tvrdou ranou prověřil Oblaka!

Zbylé minuty do konce první půle Atlético v pohodě kombinovalo, nikým nevyrušováno. Chvíli po změně stran se do akce zapojil také do té doby nepříliš viditelný Antoine Griezmann, který si naběhl do vápna a dostal tam správně načasovanou nahrávku. Jenže byl krátký na brankáře Varase. Nevýrazného Luciana Vietta, kterého obránci Las Palmas moc obtěžovat nemuseli, vystřídal Yannick Ferreira-Carrasco.

Unavenou posilu z Celty Vigo - Augusta Fernandeze - vystřídal silový mladík Thomas Partey, který sledoval, jak se útočník José dostával do šance. Převzal míč a měl střílet, ale nakonec míč do brány nedostal! A vzápětí přišel trest. Dvacet minut před koncem zápasu totiž Atlético definitivně rozhodlo brankou, na kterou už domácí nedokázali nijak výrazně odpovědět.

Na hranici ofsajdové linie převzal míč Antoine Griezmann, který snadno proklouzl do vápna a nártem poslal míč do sítě! Atlético vstřelilo další povedený gól a trenér Diego Simeone mohl jásat.

Do práce musel také brankář Varas, kterého vyzkoušel mladík Saul. Ale Varas si bez problémů poradil a celou akci zastavil. Co nezastavil, to byl gól číslo tři. Pouhou minutu před vypršením řádné hrací době jej měl na svědomí francouzský mušketýr Antoine Griezmann, který napodobil sám sebe. Krásnou nahrávku za obranu bez problémů proměnil ve třetí branku a uzavřel skóre dnešního utkání. Atlético porazilo Las Palmas pohodlně 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / football-espana.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vitisport má nějaké připosrané tipy- u tohoto zápasu např. 0-2 ???

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele