Primera División - souhrn 19. kola

16.01.2015, 22:41, aktualizováno 18.01.2015, 22:53
Komentáře a souhrny
Sevilla porazila Málagu a je čtvrtá. Elche v záchranářském souboji udolalo Levante. Barcelona vyhrála na hřišti Deportiva a drží si tříbodový odstup na Atlético Madrid, které porazilo Granadu. Městský rival Real si zastřílel na hřišti Getafe a zůstává na čele. Plný bodový zisk oslavily také Rayo, Valencia, Villarreal a Espanyol. Córdoba se rozešla smírně s Eibarem...

Sevilla FC - Málaga CF 2:0

18.01.2015 21:00

Góly: 36. Carlos Bacca, 68. Denis Suárez

Sevilla zaslouženě vyhrála nad Malagou 2:0 a úspěšně hájí čtvrtou příčku. Skóre otevřel v první půli Carlos Bacca a pojistku přidal v druhém dějství střídající Denis Suárez. Sevilla tak zůstává doma v této sezóně neporažena, Malaga se do hry téměř nedostala a v tabulce zůstává pod pohárovými příčkami.

Malaga přitom nezačala úplně špatně, favorizované Seville se vyrovnala a dokonce si i vypracovala šance. V 10. minutě například po standardní situaci Dudy pálil na branku Castillejo, míč ale doputoval jen do rukavic připraveného Beta. První velká šance domácích přišla v 19. minutě. Deulofeu procedil míč na Baccu a ten se hnal na branku hostů. Angeleri však sevillského forvarda dokázal účinně zakřižovat a Kameni jeho střelu vykryl.

Malaga se dostal do útlumu a naopak Sevillistas byli čím dál blíž vstřelení první branky. Ve 27. minutě se do šance znovu dostal pracovitý Bacca, ale balón do branky nedostal a neprosadil se ani Reyes z následné dorážky. Naopak v 35. minutě mohli po chybě domácí obrany udeřit Los Boquerones, kapitán Duda však technickou střelu neumístil mezi tři tyče. Spálená šance mohla hosty hodně mrzet, jelikož hned z následné akce na druhé straně padla první branka utkání. Nepostaral se o ni nikdo jiný než Carlos Bacca, který měl po obloučku od hbitého Deulofeua dostatek času na zpracování a přesný ranou na vzdálenější tyč konečně překonal Kameniho - 1:0!

Druhý poločas se příliš nelišil od toho prvního, domácí tlačili a Malaga spoléhala na chyby soupeře. Do další velké šance se v 58. minutě z rychle sehrané akce dostal domácí Banega, jeho gól ale nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení Baccy. Sevilla neochvějně kráčela za výhrou a definitivní pečeť na ni dala v 68. minutě. Výstavní akce začala na půlící čáře u střídajícího Denise Suáreze, ten zatáhl míč před šestnáctku, Bacca mu elegantně narazil patou a sám Suárez bez problému prostřelil bezmocného Kameniho - 2:0!

V 73. minutě mohl skvělý výkon korunovat druhou brankou v zápase Bacca, kamerunský brankář ve službách Malagy se ale tentokrát vyznamenal. Hosté se už na nic výrazného do konce zápasu nevzmohli a po vystřídání Baccy ztratily ofenzivní snahy domácích šťávu. Zápas tak skončil 2:0 pro Sevillu.

Více informací k zápasu

Elche CF - Levante UD 1:0

18.01.2015 21:00

Góly: 12. Jonathas

Elche pokračuje v cestě vzhůru tabulkou díky těsné domácí výhře 1:0 nad Levante. O jedinou branku zápasu se postaral Jonathas de Jesús, jenž skóroval krátce poté, co uviděl červenou kartu David Navarro a Levante tak muselo valnou část utkání dohrávat v deseti. Oba týmy navíc zahodily své pokutové kopy.

Svěřenci Frana Escriby sice vstupovali do zápasu z průběžné poslední příčky, ale díky druhému vítězství v řadě se rázem vyšvihli na pozici šestnáctou. Levante naopak propadlo do sestupového pásma a na ligové vítězství čeká již sedm dlouhých kol.

Výraznou měrou se na utkání podepsalo rozhodnutí hlavního arbitra Carlose Velasca Carballa vyloučit Navarra hned po šesti minutách hry, kdy hostující obránce zasáhl Sergia Pelegrína do tváře při vzájemném souboji o míč. Z následného přímého kopu málem okamžitě poslal domácí do vedení Faycal Fajr, avšak Diego Mariňo v brance Levante dokázal ránu francouzského internacionála zneškodnit. Přesto se záhy přece jen musel natáhnout za svá záda pro míč, neboť na Jonathasovo zakončení hlavou po centru Aarona Ňígueze neměl nárok střelu letící na vzdálenější tyč zachytit.

Hned v devatenácté minutě navíc Elche dostalo jedinečnou příležitost potuplovat výtečně rozehrané klání, když rozhodčí sporně potrestali Loukase Vyntru za zákrok na Jonathase ve vlastním pokutovém území. Nabídnutou penaltu se při absenci obvyklého exekutora Davida Lombána jal kopat Fajr, jenž však ošklivě vyhořel na mrštném Mariňovi.

Navzdory početní nevýhodě hráči Levante srdnatě bojovali a ještě do přestávky mohli vyrovnat prostřednictvím Víctora Casadesúse, krátce po změně stran pak pro změnu výtečnou příležitost zahodil José Luis Morales. Ještě lepší šanci dostali svěřenci Lucase Alcaraze dvacet minut před koncem, když rozhodčí Velasco Carballo pro změnu namíchl zkoprnělé domácí svým rozhodnutím udělit pokutový kop za zákrok Damiana Suáreze na Casadesúse. Jenže stejně jako Mariňo na druhé straně dokázal vystihnout směr i brankář Tytoń, a tak se Rubén místo ve spasitele proměnil v hlavního viníka další prohry valencijského celku.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - FC Barcelona 0:4

18.01.2015 19:00

Góly: 11. Lionel Messi, 33. Lionel Messi, 62. Lionel Messi, 83. Sidnei (vl.)

Barcelona si poradila s domácím Deportivem La Coruňa, kterému nadělila čtyři branky. Postarali se o ně prakticky jen dva hráči - Argentinec Lionel Messi, který zaznamenal hattrick a jeho dvorní nahrávač Ivan Rakitić. Společně se jim povedlo čtyřmi góly zesměšnit domácí Deportivo, které tak zůstává na šestnáctém místě.

Do první šance si nabíhal hvězdný Lionel Messi, ale Busquetsova nahrávka ho nezastihla. Tak to Messi zkusil individuálně, ale byl obrán svými soupeři. O minutu později tlak Barcelony pokračoval díky Neymarovi, který si efektní kličkou pohrál se soupeřovým obráncem a hledal nahrávkou Suáreze, ale ten se neprosadil.

Hodně zajímavá byla situace z deváté minuty, když Luisinho pravděpodobně zahrál rukou ve vápně, ale sudí si toho nevšimli. Později si Neymar opět elegantně poradil se soupeřem a tentokrát to zkoušel sám, ale neprosadil se. Následně Rakitić poslal přízemní centr na Suaréze, který tvrdou ránou posílal míč k pravé tyči. Jenže tam se ocitl obřím skokem také brankář Fabri.

Ani ten ale nepomohl o minutu později. V roli režiséra akce byl opět chorvatský záložník Ivan Rakitić, který našel skvělou nahrávkou nabíhajícího Messiho. Ten je sice možná nejmenším hráčem dnešního utkání, ale přesto krásnou hlavičkou přehodil brankáře Deportiva La Coruňa a Barcelona po deseti minutách vedla 1:0.

Kdykoli se dostal k míči Lionel Messi, znamenalo to pro brankáře Fabriho velké nebezpečí. Naštěstí pro něj ale několikrát argentinského útočníka zradilo zpracování. Do další šance se dostal brazilský talent Neymar, který pálil z úhlu. Fabri byl ale pozorný. Ani pozornost mu ale nestačila k tomu, aby zabránil Messimu v další brance. Po půlhodině hry Neymar poslal ze strany přihrávku na středu vápna, kam si sbíhal Suaréz. Ten nechtěně patičkou poslal míč na Messiho, který přehodil Fabriho a míč doputoval až za brankovou čáru!

Deset minut před koncem první půle se Argentinec Messi pokusil o hattrick, ale jeho rána se mezi tři tyče nevešla. Druhá půle se nesla opět ve znamení Barcelony, i když se Deportivo snažilo o kontaktní branku. Medunjanin se málem dostal ve vápně ke střele, ale zastavil ho Gerard Pique. Do další zajímavé šance se probíjel Luis Suárez, ale jeho postup byl zastaven zdviženým praporkem pomezního arbitra.

Po hodině hry Barcelona zahrávala rohový kop a našel nabíhajícího Lionela Messiho. Ten si vzal od Rakitiće míč, proběhl s ním do vápna a tam tvrdou ranou překonal bezmocného brankáře Fabriho - 3:0 a demolice Deportiva pokračovala pod taktovkou dvojice Messi - Rakitić.

Deportivo se snažilo s výsledkem něco udělat. Medunjanin se dostal s míčem až k vápnu a tam vystřelil, ale brankáře Claudia Brava ohrozit nemohl. Deset minut před koncem utkání se Messi odhodlal k nahrávce místo zakončení, ale nenahrál přesně. Nepřesnost vedla k dalšímu zásahu Barcelony, když Dani Alves hledal zpětnou nahrávkou do vápna Messiho a Lopo ve snaze odklidit míč napálil balon do Sidneiho, od kterého se odrazil do sítě - 4:0.

Hosté se dožadovali penalty poté, co Messiho podrazil Luisinho ve vápně, ale sudí Juan Martínez Munuera nepískal. Nepískal ani další branku, i když k ní měl v devadesáté minutě Luis Suárez hodně blízko. Skvěle se uvolnil přes obránce a vypálil, ale brankář Fabri se dnes činil. Za většinu branek svého týmu nemohl, ale platné mu to nebylo.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Granada CF 2:0

18.01.2015 17:00

Góly: 34. Mario Mandžukić (pen.), 88. Raúl García

Atlético Madrid se úspěšně vrátilo na třetí příčku v ligové tabulce díky rutinní domácí výhře 2:0 nad tápající Granadou. Po půlhodině hry dostal obhájce titulu do vedení Mario Mandžukić proměněnou penaltou za faul Sissoka na Godína, na niž v samotném závěru navázal Raúl García gólem hlavou.

Svěřenci Diega Simeoneho tak znovu předskočili Valencii a nadále se drží se čtyřbodovou ztrátou za vedoucím Realem Madrid. Zato Granada dále tře bídu s nouzí na samém dně celkového pořadí, dva body od prvního nesestupového umístění, které momentálně okupuje Almería.

Zatímco proti Realu Madrid v ligovém poháru jen několik dní zpátky Fernando Torres dvakrát skóroval, tentokrát si na úvod utkání připsal pouze stejný počet ofsajdů. Na opačné straně zahrozil v šestadvacáté minutě útočník Robert, nová posila granadských, ovšem stoper José Giménez včas zakročil a ránu zablokoval. První opravdový zákrok odpoledne si chvíli nato připsal domácí brankář Moyá při střele Manuela Iturry. Vedení se však ujalo Atlético. Abdoul Sissoko totiž srazil ve vlastní šestnáctce Godína a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil chorvatský šutér Mandžukić ráně do pravého horního rohu.

Ještě do poločasu mohl zdvojnásobit vedení červenobílých Arda Turan, ale obránce Jean Babin se do jeho rány stihnul včas vložit. Po změně stran se na herním projevu pranic nezměnilo, Atlético i nadále dominovalo a usilovalo o navýšení hubeného náskoku. Mandžukić však hlavou přestřelil, Griezmann si vylámal zuby na výtečném brankáři Oierovi a Koke dvacet minut před koncem rovněž zamířil příliš vysoko. Na druhý gól si tak diváci museli počkat až do osmaosmdesáté minuty, kdy zblízka zasunul míč do sítě střídající García, jenž na hřišti pobýval sotva pět minut. Granadská ligová šňůra bez vítězství se tak protáhla na zoufalých patnáct kol.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Madrid 0:3

18.01.2015 12:00

Góly: 63. Cristiano Ronaldo, 67. Gareth Bale, 79. Cristiano Ronaldo

Pohárové vypadnutí Real Madrid nijak v boji o ligové prvenství nepoznamenalo, a tak díky brankám Cristiana Ronalda s Garethem Balem zvládl Bílý balet zvítězit na hřišti Getafe přesvědčivě 3:0. Domácí naopak prodloužili svou nelichotivou sérii bez výhry již na devět ligových kol.

Real potřeboval zvítězit, aby si bez ohledu na výsledek později hraného zápasu Barcelony udržel v tabulce první místo, a poprvé k prolomení bezbrankového stavu měl těsně před koncem první půle. Toni Kroos však z halfvoleje trefil pouze brankovou konstrukci. Po změně stran si již ovšem vzal hlavní slovo držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo, jenž zblízka doklepl míč do odkryté brány po dobré kombinaci Jamese Rodrígueze s Karimem Benzemou. Kolumbijský ofenzivní záložník pak stál také u zrodu druhé branky odpoledne. Tentokrát byl na konci gólové akce Gareth Bale. Skóre pak uzavřel svou druhou brankou utkání Ronaldo rovněž po přihrávce Rodrígueze, čímž navýšil svou střeleckou statistiku sezony na neuvěřitelných šestatřicet zásahů.

Od samotného úvodu bylo jasné, kdo převezme herní iniciativu. Real měl po neúspěchu v Copa del Rey, kde nestačil na městského rivala Atlético, rozhodně co napravovat, a podle toho začal. Když se však ani Marcelo, ani Benzema neprosadili, následovala fáze zápasu, kde ani jeden z týmů nebyl schopný dopracovat se k žádné větší brankové příležitosti. Se svou snahou neuspěl ani aktivní Benzema, jehož ránu z úhlu nohama vychytal brankář Codiňa, jenž následně musel předvést další kvalitní zákrok u dalekonosné rány Isca. Díky dobře postaveným tyčím při střele Kroose tak bezbrankový stav přetrvával i v poločasové přestávce.

Krátce po startu druhé půle Codiňu zasypali dalšími pokusy Benzema s Jamesem a gól hostí vyloženě visel ve vzduchu. Došlo na něj nakonec v třiašedesáté minutě díky kombinaci Bezemy s Jamesem na levé straně hřiště, z níž těžil zakončující Ronaldo jednoduchou dorážkou na 0:1. Hned tři minuty nato se zasloužené vedení Realu zdvojnásobilo, když skvělý Jamesův centr přistál na zadní tyči na hlavě nabíhajícího Balea. Odevzdanému soupeři pak po dalším perfektním Jamesově vzdušném bochánku přidal hlavičkou Ronaldo a Real pokračuje v ligové dominanci, i když má zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 1:0

17.01.2015 22:00

Góly: 90. Felipe Caicedo

Celta Vigo nakonec odjíždí z Katalánska bez bodů. Dlouho sice hrála alespoň o jeden, ale ani ten jí domácí nedarovali. Tři body si naopak nechává Espanyol Barcelona. Domácím zajistil výhru Felipe Caicedo v devadesáté minutě.

Domácí Espanyol to nakonec dokázal! Duel na Estadi Cornellà-El Prat rozhodl Felipe Caicedo, který vstřelil jediný gól utkání v devadesáté minutě a rozjásal fandy. Jeho pátý gól v sezoně znamenal, že se Espanyol Barcelona posunul na současnou devátou příčku.

V prvních chvílích bylo na obou stranách hodně rušno. Stuaniho centr z levé strany vypadal nadějně, ale nedoputoval k určenému adresátovi, protože dobře zasáhla obranná linie soupeře. Hosté zahrozili díky Larriveyovi. Larrivey hledal ihned po proniknutí do velkého vápna nabíhajícího Nolita, jenže jeho nabídku překazila pozorná obrana.

Nolito se na levé straně zasekávačkou výborně uvolnil a poslal přihrávku Orellanovi, jenže ten na balon nedosáhl. Orellana se zkoušel prodrat kupředu po pravé straně, což se mu ale nepovedlo. Po dvaceti minutách se Joaquín Larrivey pokoušel projít přes obranu Espanyolu, ale ta mu nic nedovolila. O něco podobného se pokoušel také Sergio García, který ale nevystřelil úplně nejlépe. Deset minut před koncem první půle se Arbilla dostal k volnému balonu, který napálil na bránu. Ani jeho snaha ale branku nepřinesla.

Po faulu na Larriveye se do šance dostali hosté, jejich přímý volný kop neznamenal pro brankáře Casillu příliš vážné nebezpečí. Nástup do druhého poločasu se povedl více Espanyolu. Stuani se natahoval po centru z levé strany, který vyslal García, jenže na míč v dobré pozici nedosáhl. Larrivey se o chvíli později dostal za domácí obranu, načež nechal vyniknout Casillu. Dorážka neměla úspěch, protože střílejícího hráče obklopilo hned trio hráčů, které mu nedalo šanci na vystřelení.

Po centru z levé strany hrací plochy hlavičkoval Stuani hodně vysoko nad břevno, v další šanci se objevil Joaquín Larrivey. Ten se dral do další ofenzivní akce, jenže byl zastaven ofsajdovým praporkem sudího. Deset minut před koncem utkání se Orellana tlačil do zajímavé příležitosti, jenže proti byl Fuentes, který soupeři zakázal vstup do výsostného území svého brankáře a míč odklidil stranou. To už byl na hřišti Felipe Caicedo, který přišel s jediným účelem - vstřelit branku a rozhodnout.

A byla to správná volba, protože právě střídající Caicedo se stal hrdinou domácích fanoušků. Nejprve vyslal vpřed kapitána Sergia Garcíu, který trefil břevno. Následně už měl více důvodů k radosti, když si zpracoval centr z pravé strany hrací plochy a následně levačkou zakončil. Brankář Alvarez neměl šanci zasáhnout a kapituloval. V devadesáté minutě Espanyol rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Katalánsku.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Athletic Bilbao 2:0

17.01.2015 20:00

Góly: 42. Denis Čeryšev, 83. Bruno Soriano (pen.)

Villarreal potvrdil roli favorita a v domácím zápase zvítězil nad Athleticem pohodlně 2:0. Žlutá ponorka tak nadále může směle živit naděje na možné umístění mezi nejlepší čtveřicí, zajišťující účast v Lize mistrů. V první půli načal skóre Čeryšev, jehož na konci zápasu doplnil z pokutového kopu Bruno Soriano.

Po sérii dvou remíz za sebou je výhra pro Villarreal o to cennější. Posunul se díky ní zase o něco blíže svým konkurentům, byť v ligové tabulce zůstává pořád na šesté příčce. Bodové rozdíly jsou však minimální. To Athletic prožil další nemastný neslaný večer a se čtvrtou ligovou prohrou za sebou znovu padá střemhlavě tabulkou až nebezpečně blízko sestupovým příčkám. Od osmnáctého místa nyní Basky dělí pouhopouhé tři body.

První šance zápasu přitom připadla právě trápícím se hostům. Aritz Aduriz ovšem odražený míč po rohovém kopu umístil pouze do pozice, kde byl připravený zasáhnout Sergio Asenjo. Poté se brzy obraz hry přelil ve prospěch domácích, kteří brankáře Iraizoze přinutili k prvnímu zákroku skrze ránu Luciana Vietta zpoza pokutového území. Vietto pak těsně před uplynutím půlhodiny utkání znovu pokoušel štěstí, tentokrát však jeho ránu zblízka zablokoval obránce Aymeric Laporte.

Bezbrankový stav i tak nevydržel ani do konce úvodního poločasu. Tři minuty před odchodem do kabin totiž potvrdil své nesporné kvality Denis Čeryšev. Čtyřiadvacetiletý Rus, jenž ve žlutém dresu působí na hostování z Realu Madrid, si naběhl po levé straně hřiště, aby převzal Ruizovu přihrávku, ustál atak soupeře, namířil si to přímo do šestnáctky a z ostrého úhlu prudkou ranou rozvlnil síť za zády překonaného Iraizoze.

Krátce po změně stran mohl střelec první branky svůj gólový účet zdvojnásobit, ovšem tentokrát hlavičkou zamířil vedle a poté se svou střelou levačkou na brankáře Athleticu nevyzrál. Ne že by to Villarreal muselo mrzet, Athletic působil po většinu druhé pětačtyřicetiminutovky neškodně a umocnil svou střeleckou impotenci, která jej provází po celou letošní sezonu (patnáct branek v devatenácti ligových zápasech). Domácí si své vedení pojistili osm minut před koncem, když De Marcos zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Bruno Soriano.

Více informací k zápasu

Valencia CF - UD Almería 3:2

17.01.2015 18:00

Góly: 11. Dani Parejo, 28. Rodrigo, 83. Álvaro Negredo - 13. Tomer Hemed, 33. Tomer Hemed

Valencia nakonec udolala Almeríi 3:2 díky brance Álvara Negreda z 83. minuty. V první půli ještě dokázali hosté dotáhnout náskok Netopýrů díky dvěma gólům Tomera Hemeda, ale v druhé půli již neuměli čelit vysokému tempu hry Valencie, která si vítězstvím upevnila postavení v první pětce.

Na první branku utkání se nemuselo dlouho čekat. Velká aktivita domácích byla odměněna už po 11 minutách hry, když Barragán vyslal do vápna Almeríe chytrý pas a Daniel Parejo přesnou ranou k tyči rozjásal více než čtyřicet tisíc diváků v hledišti - 1:0! Radost Valencijským ale nevydržela dlouho. Netopýři totiž hned o dvě minuty později chybovali ve středu hřiště a rychlý protiútok potáhl po pravé straně Welligton Silva, jenž následně přesným centrem našel před bránou nabíhajícího Hemeda - 1:1!

Hra se poté částečně uklidnila, ale domácí se odhodlaně drali za dalším gólem. A těsně před uplynutím první půlhodinky skutečně udeřili znova. Úspěšná akce začala na levé straně a po ose Gomes - Alcácer - Rodrigo se míč podruhé v zápase dostal za záda gólmana Juliána - 2:1! Domácí si ovšem znova nedali pozor krátce po vstřelení vedoucího gólu. V 33. minutě si na Verzův rohový kop nejvýše vyskočil Tomer Hemed, jenž svou druhou brankou v zápase udržel akcie svého týmu nad vodou - 2:2! A mohlo být pro Netopýry ještě hůř, kdyby neúnavný Hemed namířil svou hlavičku v 36. minutě jen o málo níž, jeho pokus tak pouze orazítkoval břevno!

Po změně stran už podobně dramatických chvil ubylo a Valencie se systematicky tlačila za rozhodující brankou večera. Ještě před tím v 52. minutě spálil dobrou šanci Gomes. V 60. minutě pak domácí kouč Nuno nasadil do hry Negreda, který ihned oživil ofenzivní snahy Los Che. Střídající útočník si vypracoval slibnou příležitost už v 63. minutě, jeho hlavička ale skončila jen v rukavicích gólmana Juliána.

O poznání úspěšnější byl pak zkušený Negredo v 83. minutě. Při rozhodující akci zápasu vypustil Gayá z levé strany prudký centr před hostujícího brankáře a na zadní tyči si počíhal právě devětadvacetiletý forvard, jenž své první ligové zkušenosti nabíral právě v Almeríi - 3:2! Na Negredova střelu hlavou už hosté nedokázali najít odpověď a Valencie si tak připsala zcela zasloužené vítězství.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Rayo Vallecano 0:1

17.01.2015 16:00

Góly: 81. Manucho

Real Sociedad doma překvapivě prohrál s Rayem 0:1 a po čtyřech ligových zápasech bez porážky opět padl. Vyrovnaný zápas rozhodl deset minut před koncem hlavou Manucho. Rayo tak odčinilo porážku z minulého kola a drží se v pohodlném středu tabulky, domácí tým naopak zůstává stále bez možnosti promluvit do pořadí na předních místech.

Zápas začali aktivněji hosté, ale jejich nadšení vydrželo sotva deset minut a poté hra upadla do průměru. Opatrná oťukávaná nepřinášela příliš fotbalové radosti, a tak bylo nadlouho jediným zpestřením zejména pro dámské osazenstvo Manuchova výměna nevyhovujících trenýrek. První vážnější akci zápasu vyprodukovali domácí, když se ve 22. minutě Agirretxe otočil ve vápně Raya a střelou do rukavic Toňa prověřil jeho pozornost.

Taktovku hry povětšinou držel Real, ale jeho útoky postrádaly razanci. To předvedl v 30. minutě Prieto, jenž po úniku Canalese pálil slabě do středu brány. První velké varování pro Moyesovu družinu přišlo v samém závěru první půle, když Kakuta procedil míč na Manucha a na hrotového útočníka Blesků zívala prázdná branka. Manucho však nabízenou šancí pohrdl.

Nezáživná podívaná před zraky více než jednadvaceti tisíc diváků pokračovala i v druhé půli. Po hodině hry se však hra trochu rozhýbala a více ze hry měli opět Baskové, kterým ale ani série tří rohových kopů nestačila k vážnému ohrožení branky Madridských. V 66. minutě se zase zaskvěl Toňo, jenž odvážným výběhem zlikvidoval slibnou šanci Realu.

Utkání spělo k bezbrankové remíze, ale tu odmítl v 81. minutě muž zápasu Manucho. Dlouhovlasý útočník z Angoly si naskočil na rohový kop Trashorrase a míč zapadl přesně k pravé tyčce Rulliho svatyně - 0:1! V poslední desetiminutovce se už Real nevzmohl na pořádný tlak a ze zápasu tak odcházeli domácí hráči se sklopenou hlavou. Rayo bylo dnes produktivnější a slaví šťastné tři body.

Více informací k zápasu

Córdoba CF - SD Eibar 1:1

16.01.2015 20:45

Góly: 1. Florin Andone - 73. Mikel Arruabarrena

Córdoba nakonec jen remizovala v páteční předehrávce 19. kola nejvyšší španělské ligy s Eibarem 1:1. Domácí sice skvěle začali, když se Andone trefil již v první minutě po chybě obrany, ale hosté se nevzdali a dvacet minut před koncem utkání srovnal na konečných 1:1 čerstvě střídající Mikel Arruabarrena.

Córdoba do utkání s Eibarem přímo vlétla. Už po deseti vteřinách hry se míč po chybě hostující obrany dostal k Florianovi Andonemu, ten si jej v kombinaci hlavou vyměnil se spoluhráčem, jenž mu balon vrátil. Andone k němu měl sice o krok dále než obránci soupeře, ale ukázal vytrvalost a chuť, míč doběhl a propálil přízemní ranou brankáře Iruretu - 1:0.

Eibaru chvíli trvalo, než se z rychlého šoku vzpamatoval. Domácí naopak v poklidu kombinovali kolem pokutového území soupeře a ke střelám se odhodlávali jen velmi zřídka. Z větší vzdálenosti se odhodlal Fausto Rossi, jenže brankář Irureta se překvapit nenechal. Zhruba z 20 metrů pálil také Federico Cartabia, jenže ten minul bránu soupeře asi o pět metrů.

Do rány Saúla Berjóna se obětavě vložili hned dva bránící protihráči. Obrana Córdoby se dostala do problémů po půl hodině hry, když skvěle pálil Manu Del Moral. I s jeho zakončením si ale obrana soupeře poradila. Konec první půle již žádnou další zajímavou akci nepřinesl, takže na rozuzlení zápletky si diváci museli počkat.

Hned na úvod druhé půle reagoval Eibar na nepříznivý výsledek stažením Boriy Eqizy, jehož nahradil José Maria Anibarro. Hodně velké problémy pro domácí tým znamenala minuty sedmapadesátá. Druhou žlutou a následně logicky červenou kartu dostal Eduard Campabadal, který svého soupeře nešetrně stáhl k zemi.

Kuriózní moment nastal o minutu později, když do deseti šel také Eibar. Za likvidační faul dostal červenou kartu Piovaccari. Córdoba chtěla stůj co stůj udržet své vedení a unaveného Nabila Ghilas vystřídal čerstvý Gómez Moreno Abel. Ani jeho přítomnost ale změnu stavu nepřinesla. O to se pokoušel dvacet minut před koncem Federico Cartabia, který se dostal do šance ale brankář Irureta předvedl famózní zákrok. V další šanci se objevil zkušený Florin Andone, ale ani on svou další trefu dnes večer nezaznamenal. A tak se údělu skórovat ujali hosté.

Ve stejné době se na místo Del Morala postavil zkušený Mikel Arruabarrena. Ten se o pouhé tři minuty později stal hrdinou hostujících fanoušků, když si naběhl na přesný centr Saúla a hlavou vstřelil vyrovnávací branku - 1:1. Během posledních deseti minut se dvakrát pokoušel individuálně prosadit Federico Cartabia ale ani jednou netrefil bránu. V tuto chvíli je Córdoba na čtrnácté příčce, zatímco Eibar je v nekompletní tabulce La Ligy osmý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid18150362:1545
2.FC Barcelona19142348:944
3.Atlético Madrid19132437:1841
4.Sevilla FC18123330:1739
5.Valencia CF19115335:1738
6.Villarreal CF19105432:1735
7.Málaga CF1994622:2031
8.SD Eibar1976624:2527
9.Espanyol Barcelona1965822:2923
10.Rayo Vallecano19721020:3323
11.Celta Vigo1956818:2121
12.Real Sociedad1947819:2419
13.Athletic Bilbao19541015:2519
14.Córdoba CF1939715:2818
15.Getafe CF19451014:2717
16.Elche CF19451018:3517
17.Deportivo La Coruña19451014:3117
18.UD Almería19441117:3016
19.Levante UD1937913:3416
20.Granada CF1928911:3114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (489)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele