19. kolo
17.01.2015 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Athletic Bilbao 2:0

Villarreal potvrdil roli favorita a v domácím zápase zvítězil nad Athleticem pohodlně 2:0. Žlutá ponorka tak nadále může směle živit naděje na možné umístění mezi nejlepší čtveřicí, zajišťující účast v Lize mistrů. V první půli načal skóre Čeryšev, jehož na konci zápasu doplnil z pokutového kopu Bruno Soriano.

Po sérii dvou remíz za sebou je výhra pro Villarreal o to cennější. Posunul se díky ní zase o něco blíže svým konkurentům, byť v ligové tabulce zůstává pořád na šesté příčce. Bodové rozdíly jsou však minimální. To Athletic prožil další nemastný neslaný večer a se čtvrtou ligovou prohrou za sebou znovu padá střemhlavě tabulkou až nebezpečně blízko sestupovým příčkám. Od osmnáctého místa nyní Basky dělí pouhopouhé tři body.

První šance zápasu přitom připadla právě trápícím se hostům. Aritz Aduriz ovšem odražený míč po rohovém kopu umístil pouze do pozice, kde byl připravený zasáhnout Sergio Asenjo. Poté se brzy obraz hry přelil ve prospěch domácích, kteří brankáře Iraizoze přinutili k prvnímu zákroku skrze ránu Luciana Vietta zpoza pokutového území. Vietto pak těsně před uplynutím půlhodiny utkání znovu pokoušel štěstí, tentokrát však jeho ránu zblízka zablokoval obránce Aymeric Laporte.

Bezbrankový stav i tak nevydržel ani do konce úvodního poločasu. Tři minuty před odchodem do kabin totiž potvrdil své nesporné kvality Denis Čeryšev. Čtyřiadvacetiletý Rus, jenž ve žlutém dresu působí na hostování z Realu Madrid, si naběhl po levé straně hřiště, aby převzal Ruizovu přihrávku, ustál atak soupeře, namířil si to přímo do šestnáctky a z ostrého úhlu prudkou ranou rozvlnil síť za zády překonaného Iraizoze.

Krátce po změně stran mohl střelec první branky svůj gólový účet zdvojnásobit, ovšem tentokrát hlavičkou zamířil vedle a poté se svou střelou levačkou na brankáře Athleticu nevyzrál. Ne že by to Villarreal muselo mrzet, Athletic působil po většinu druhé pětačtyřicetiminutovky neškodně a umocnil svou střeleckou impotenci, která jej provází po celou letošní sezonu (patnáct branek v devatenácti ligových zápasech). Domácí si své vedení pojistili osm minut před koncem, když De Marcos zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Bruno Soriano.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele