19. kolo
17.01.2015 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Rayo Vallecano 0:1

Real Sociedad doma překvapivě prohrál s Rayem 0:1 a po čtyřech ligových zápasech bez porážky opět padl. Vyrovnaný zápas rozhodl deset minut před koncem hlavou Manucho. Rayo tak odčinilo porážku z minulého kola a drží se v pohodlném středu tabulky, domácí tým naopak zůstává stále bez možnosti promluvit do pořadí na předních místech.

Zápas začali aktivněji hosté, ale jejich nadšení vydrželo sotva deset minut a poté hra upadla do průměru. Opatrná oťukávaná nepřinášela příliš fotbalové radosti, a tak bylo nadlouho jediným zpestřením zejména pro dámské osazenstvo Manuchova výměna nevyhovujících trenýrek. První vážnější akci zápasu vyprodukovali domácí, když se ve 22. minutě Agirretxe otočil ve vápně Raya a střelou do rukavic Toňa prověřil jeho pozornost.

Taktovku hry povětšinou držel Real, ale jeho útoky postrádaly razanci. To předvedl v 30. minutě Prieto, jenž po úniku Canalese pálil slabě do středu brány. První velké varování pro Moyesovu družinu přišlo v samém závěru první půle, když Kakuta procedil míč na Manucha a na hrotového útočníka Blesků zívala prázdná branka. Manucho však nabízenou šancí pohrdl.

Nezáživná podívaná před zraky více než jednadvaceti tisíc diváků pokračovala i v druhé půli. Po hodině hry se však hra trochu rozhýbala a více ze hry měli opět Baskové, kterým ale ani série tří rohových kopů nestačila k vážnému ohrožení branky Madridských. V 66. minutě se zase zaskvěl Toňo, jenž odvážným výběhem zlikvidoval slibnou šanci Realu.

Utkání spělo k bezbrankové remíze, ale tu odmítl v 81. minutě muž zápasu Manucho. Dlouhovlasý útočník z Angoly si naskočil na rohový kop Trashorrase a míč zapadl přesně k pravé tyčce Rulliho svatyně - 0:1! V poslední desetiminutovce se už Real nevzmohl na pořádný tlak a ze zápasu tak odcházeli domácí hráči se sklopenou hlavou. Rayo bylo dnes produktivnější a slaví šťastné tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / espnfc.us, marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
RS

3:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
RS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele