19. kolo
18.01.2015 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Granada CF 2:0

Atlético Madrid se úspěšně vrátilo na třetí příčku v ligové tabulce díky rutinní domácí výhře 2:0 nad tápající Granadou. Po půlhodině hry dostal obhájce titulu do vedení Mario Mandžukić proměněnou penaltou za faul Sissoka na Godína, na niž v samotném závěru navázal Raúl García gólem hlavou.

Svěřenci Diega Simeoneho tak znovu předskočili Valencii a nadále se drží se čtyřbodovou ztrátou za vedoucím Realem Madrid. Zato Granada dále tře bídu s nouzí na samém dně celkového pořadí, dva body od prvního nesestupového umístění, které momentálně okupuje Almería.

Zatímco proti Realu Madrid v ligovém poháru jen několik dní zpátky Fernando Torres dvakrát skóroval, tentokrát si na úvod utkání připsal pouze stejný počet ofsajdů. Na opačné straně zahrozil v šestadvacáté minutě útočník Robert, nová posila granadských, ovšem stoper José Giménez včas zakročil a ránu zablokoval. První opravdový zákrok odpoledne si chvíli nato připsal domácí brankář Moyá při střele Manuela Iturry. Vedení se však ujalo Atlético. Abdoul Sissoko totiž srazil ve vlastní šestnáctce Godína a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil chorvatský šutér Mandžukić ráně do pravého horního rohu.

Ještě do poločasu mohl zdvojnásobit vedení červenobílých Arda Turan, ale obránce Jean Babin se do jeho rány stihnul včas vložit. Po změně stran se na herním projevu pranic nezměnilo, Atlético i nadále dominovalo a usilovalo o navýšení hubeného náskoku. Mandžukić však hlavou přestřelil, Griezmann si vylámal zuby na výtečném brankáři Oierovi a Koke dvacet minut před koncem rovněž zamířil příliš vysoko. Na druhý gól si tak diváci museli počkat až do osmaosmdesáté minuty, kdy zblízka zasunul míč do sítě střídající García, jenž na hřišti pobýval sotva pět minut. Granadská ligová šňůra bez vítězství se tak protáhla na zoufalých patnáct kol.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele