19. kolo
18.01.2015 19:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - FC Barcelona 0:4

Barcelona si poradila s domácím Deportivem La Coruňa, kterému nadělila čtyři branky. Postarali se o ně prakticky jen dva hráči - Argentinec Lionel Messi, který zaznamenal hattrick a jeho dvorní nahrávač Ivan Rakitić. Společně se jim povedlo čtyřmi góly zesměšnit domácí Deportivo, které tak zůstává na šestnáctém místě.

Do první šance si nabíhal hvězdný Lionel Messi, ale Busquetsova nahrávka ho nezastihla. Tak to Messi zkusil individuálně, ale byl obrán svými soupeři. O minutu později tlak Barcelony pokračoval díky Neymarovi, který si efektní kličkou pohrál se soupeřovým obráncem a hledal nahrávkou Suáreze, ale ten se neprosadil.

Hodně zajímavá byla situace z deváté minuty, když Luisinho pravděpodobně zahrál rukou ve vápně, ale sudí si toho nevšimli. Později si Neymar opět elegantně poradil se soupeřem a tentokrát to zkoušel sám, ale neprosadil se. Následně Rakitić poslal přízemní centr na Suaréze, který tvrdou ránou posílal míč k pravé tyči. Jenže tam se ocitl obřím skokem také brankář Fabri.

Ani ten ale nepomohl o minutu později. V roli režiséra akce byl opět chorvatský záložník Ivan Rakitić, který našel skvělou nahrávkou nabíhajícího Messiho. Ten je sice možná nejmenším hráčem dnešního utkání, ale přesto krásnou hlavičkou přehodil brankáře Deportiva La Coruňa a Barcelona po deseti minutách vedla 1:0.

Kdykoli se dostal k míči Lionel Messi, znamenalo to pro brankáře Fabriho velké nebezpečí. Naštěstí pro něj ale několikrát argentinského útočníka zradilo zpracování. Do další šance se dostal brazilský talent Neymar, který pálil z úhlu. Fabri byl ale pozorný. Ani pozornost mu ale nestačila k tomu, aby zabránil Messimu v další brance. Po půlhodině hry Neymar poslal ze strany přihrávku na středu vápna, kam si sbíhal Suaréz. Ten nechtěně patičkou poslal míč na Messiho, který přehodil Fabriho a míč doputoval až za brankovou čáru!

Deset minut před koncem první půle se Argentinec Messi pokusil o hattrick, ale jeho rána se mezi tři tyče nevešla. Druhá půle se nesla opět ve znamení Barcelony, i když se Deportivo snažilo o kontaktní branku. Medunjanin se málem dostal ve vápně ke střele, ale zastavil ho Gerard Pique. Do další zajímavé šance se probíjel Luis Suárez, ale jeho postup byl zastaven zdviženým praporkem pomezního arbitra.

Po hodině hry Barcelona zahrávala rohový kop a našel nabíhajícího Lionela Messiho. Ten si vzal od Rakitiće míč, proběhl s ním do vápna a tam tvrdou ranou překonal bezmocného brankáře Fabriho - 3:0 a demolice Deportiva pokračovala pod taktovkou dvojice Messi - Rakitić.

Deportivo se snažilo s výsledkem něco udělat. Medunjanin se dostal s míčem až k vápnu a tam vystřelil, ale brankáře Claudia Brava ohrozit nemohl. Deset minut před koncem utkání se Messi odhodlal k nahrávce místo zakončení, ale nenahrál přesně. Nepřesnost vedla k dalšímu zásahu Barcelony, když Dani Alves hledal zpětnou nahrávkou do vápna Messiho a Lopo ve snaze odklidit míč napálil balon do Sidneiho, od kterého se odrazil do sítě - 4:0.

Hosté se dožadovali penalty poté, co Messiho podrazil Luisinho ve vápně, ale sudí Juan Martínez Munuera nepískal. Nepískal ani další branku, i když k ní měl v devadesáté minutě Luis Suárez hodně blízko. Skvěle se uvolnil přes obránce a vypálil, ale brankář Fabri se dnes činil. Za většinu branek svého týmu nemohl, ale platné mu to nebylo.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zkusím překvapení .... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

že by jejich útok dal 2 fíky??? jasně i vlastní jsou ve hře... já tipnu 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 doufam ze si da suarez

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Tesne vedle ty blbecku:)

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesni pohar Barcelona - Atletico Madrid - byva to na Digi Sport - a pokud nemate tady je odkaz => http://ip-televize.webnode.cz/digisport/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele