Primera División - souhrn 17. kola

20.12.2012, 22:04, aktualizováno 22.12.2012, 23:51
Komentáře a souhrny
Barcelona a Atlético Madrid si připsaly další výhry a jsou jasně v čele. Třetí Real Madrid své konkurenty nenapodobil, když prohrál v Málaze. Bíly balet nyní na první příčku ztrácí šestnáct bodů. Zabrat dokázala Valencia proti Getafe, naopak Betis nechal všechny body doma Mallorce.

Athletic Bilbao - Real Zaragoza 0:2

22.12.2012 22:00

Góly: 31. Apońo (pen.), 42. Hélder Postiga

Real Zaragoza působivě zvítězil na půdě Athleticu a díky brankám Apoňa a Heldera Postigy po výsledku 2:0 svého soupeře předskočil v ligové tabulce. Špatná venkovní forma v podobě jediného vítězství pěti předchozích zápasů na galicijském celku tentokrát vůbec nebyla znát.

Obě branky padly již v prvním poločase. Nejdříve se prosadil Apoňo z pokutového kopu, následně zvýšil vedení hostů Postiga gólem těsně před odchodem do kabin. Athletic se z nepříznivého vývoje utkání nedokázal vymanit a nadále tak zůstává v dolní polovině tabulky, navzdory dvěma nedávným výhrám nad Mallorcou a Celtou Vigo. Zpočátku se zdálo, že by baskický klub pokračovat v dobré formě, když v 18. minutě chytře vystřelil De Marcos vnějškem své kopačky, avšak brankář Roberto Jimenez konečky prstů dokázal jeho pokus vyrazit nad branku.

Minutu po půlhodině hry se tak měnilo skóre na druhé straně. Špatná rozehrávka obrany Athleticu umožnila Víctoru Rodríguezovi zmocnit se míče od Aurtenetxeho, jehož okamžitá snaha zneškodnit hráče Zaragozy vyústila v jeho pád a odpískanou penaltu. K ní se postavil Apoňo a zkušeně poslal brankáře na opačnou stranu, než kam zamířil. O jedenáct minut později bylo pro celek z Bilbaa ještě hůře. Portugalský útočník Helder Postiga nejprve neúspěšně dobíhal na kolmici proti vybíhajícímu Iraizozovi, ovšem poté, co brankář domácích statečně míč vyrazil, dokázal jej Apoňo okamžitě vrátit do ohně. Tentokráte u něj byl Postiga jako první a bez potíží zakončil do odkryté brány.

Ještě do poločasu mohli domácí snížit, jenže De Marcos ani tentokrát neuspěl a hlavou po centru Herrery trefil pouze břevno. Po změně stran se hra nesla v duchu honby Athleticu za zdramatizováním zápasu, leč bez úspěchu. Naopak mohlo být ještě hůře, když Postiga v závěru utkání neproměnil další slibnou příležitost. Zaragoza nakonec s přehledem dovedla zápas do vítězného konce a posunula se na dvanácté místo.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Real Madrid 3:2

22.12.2012 20:00

Góly: 49. Isco, 72. Roque Santa Cruz, 76. Roque Santa Cruz - 66. Sergio Sánchez (vl.), 82. Karim Benzema

Dva dny před vánocemi dostala Málaga ten nejhezčí dárek, když dokázala porazit Real Madrid 3:2. Hlavním hrdinou se stal domácí útočník Roque Santa Cruz, který vstřelil dva góly a poslal své soupeře do kolen. Real zůstává na třetí pozici, ale Málaga se na něj dotáhla a ztrácí už pouhé dva body.

Málaga je pro Real Madrid jedním z nejoblíbenějších klubů, neboť s ní má jednu z nejlepších statistik. V letošní sezóně se ale andaluskému klubu velice daří a hráči si věří každého soupeře. Lépe ale začali hosté, kteří mohli jít do vedení už ve 3. minutě, kdy se k přímému kopu z dobré pozice postavil Cristiano Ronaldo. Na Willyho Caballera vyslal svoji typickou střelu s ojedinělou trajektorií, přičemž míč zaplaval i změnil směr, a tak měl malažský brankář plné ruce práce, aby balón dokázal vyrazit mimo tři tyče.

Zápas se hrál ve vynikajícím tempu, ale na další vyloženou šanci si diváci museli počkat až do 25. minuty. Ronaldo založil rychlý protiútok, poslal míč na Ángela di Maríu, ten počkal, až si Ronalda naběhne před bránu, a pak mu míč vrátil milimetrovou přihrávkou mezi vracejícími se obránci a brankářem. Ronaldo měl v plánu zakončil do zpola odkryté brány placírkou, ale míč na poslední chvíli mírně skočil, a tak jej trefil kotníkem, což mělo za následek, že střela směřovala vysoko nad.

Jen o minutu později si oba hráči role vyměnili. Tentokrát Ronaldo vzduchem přihrál na di Maríu, který těžký míč dokázal bleskově zpracovat a přehodit vybíhajícího Caballera. Lob, který směřoval do brány, ale dokázal včas odkopnout vrátivší se obránce.

Málaga se sice snažila a několikrát dobře zakombinovala, ale k žádnému výraznému ohrožení brány Realu to nevedlo. Poměrně lehkou práci tak měl brankář Adán, který dostal v bráně přednost před Ikerem Casillasem. Ve 38. minutě měli hosté k dispozici dva rohové kopy, které dopadly velmi podobně. Centrovaný míč vždy proletěl pokutovým územím, aniž by se ho dotkl jediný hráč. Real tak promeškal další velké šance na vstřelení prvního gólu.

Dvě minuty před koncem prvního poločasu přihrával Ronaldo Karimu Benzemovi do dobré příležitosti, francouzský útočník ale dobře nezpracoval, a tak se ochudil o gólovou příležitost. V nastavení se ještě Pepe pokoušel hlavičkou po centru z rohu překonal Caballera, ale mířil přímo doprostřed brány, kde byl domácí brankář připraven.

Do druhého poločasu vběhla Málaga v mnohem bojovnějším duchu a okamžitě ovládla celé hřiště. Ve 49. minutě se Isco dostal k první střele svého týmu a nedávno zvolený nejlepší evropský hráč do 21 let dokázal umístit míč přímo k levé tyči, kam brankář Adán nedosáhl. Málaga se tak dostala do vedení 1:0.

To jí ale nestačilo a hnala se stále dál do útoku, z čehož plynuly další a další zajímavé šance. Žádný další gól z nich ale nepadl. V té největší šanci se v 55. minutě objevil nejlepší střelec Málagy Javier Saviola, který ale mířil těsně vedle. Po velkém madridském útlumu se pak konečně dostal do dvou šancí i Benzema, ale tu první opět promarnil špatným zpracováním, zatímco při druhé pálil těsně vedle.

V 60. minutě se do rychlého protiútoku dostal Ronaldo, kterého zastavil až precizním skluzem v pokutovém území Martín Demichelis, zkušený 32letý argentinský obránce. O pět minut později se Realu konečně podařilo vyrovnat, když se po souboji před brankářem Caballerem odrazil míč k padajícímu Sánchezovi, který si dal nešťastně vlastní gól. Teoreticky byl faulován, a tak se mohlo pískat, ale Málaga si nemohla moc stěžovat, protože jen o chvíli později zahrál ve svém vlastním pokutovém území rukou a nepískalo se ani tentokrát.

V 67. minutě se Real mohl dostat do vedení, když se po skvělé kombinaci dostal k zakončení Mesut Özil, ale jeho střela z pokutového území byla na poslední chvíli ztečována na roh. Další desetiminutovka však patřila jednoznačně Málaze. V 72. minutě totiž domácí hráči skvěle zakombinovali kolem pokutového území, a pak poslal Jesús Gámez prudkou přihrávku před bránu, kterou Joaquín elegantně posunul patičkou dále na Roqueho Santa Cruze, který zblízka zavěsil pod břevno.

A o pouhé čtyři minuty na to se tato dvojice zasloužila o další gól. Joaquín poslal přihrávku mezi dvěma obránci a Paraguayec vystřelil levou nohou z první a trefil přesně prostor mezi stojícím Adánem a levou tyčí. Zvýšil tedy na 3:1 a madridské brankářské dvojce nepřichystal zrovna dobré chvíle.

V posledních deseti minutách se Madrid snažil vývoj zápasu ještě zvrátit a částečně se mu to podařilo. Benzema nejprve střílel zblízka a z voleje, ale Caballero jeho pokus stihl ještě vyrazit, ale o minutu později už brankáři nedal jedinou šanci. Málaga totiž udělala velkou hrubku v obraně, Özil ukořistil míč a předložil ho Francouzovi přímo před bránu, kam se Caballero již nedokázal včas přemístit.

Další gól už ale Real nestihl vstřelit, a tak zaznamenal čtvrtou porážku v této sezóně. Málaga se mohla radovat ze zisku těžkých tří bodů, díky kterým se dotáhla na třetí Real na rozdíl pouhých dvou bodů.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Granada CF 1:2

22.12.2012 20:00

Góly: 7. Nino - 41. Diego Maínz, 48. Dani Benítez

Trenér Granady Juan Antonio Anquela se může minimálně na několik týdnů přestat bát o svou funkci. Španělská média spekulovala o jeho možném odvolání, tyto řeči ovšem minimálně na chvíli utichnou po výhře 2:1 v Pamploně...

Domácí přitom začali zápas dobře a už v osmé minuty šli do vedení, po rohovém kopu se míč dostal až k Ninovi a ten byl na malém vápně dostatečně důrazný - 1:0.

Jinak to ovšem byla Granada, kdo se staral o tempo hry a vytvářel si šance. Smůlu měl Ighalo, jeho hlavička skončila na břevně. Hodně blízko ke srovnání měl následně i El-Arabi, který po centru Torjeho minul prázdnou bránu.

El-Arabi se do role smutného hrdiny pasoval rovněž ve 30. minutě, kdy po dalším pasu od Torjeho spálil svou už druhou vyloženou šanci. O deset minut později byl přesnější Ighalo, proti jeho zakončení vytáhl povedený zákrok Andrés.

Své dva spoluhráče nakonec dokázal ve 41. minutě vykoupit Maínz. Benítez rozehrával trestný kop skoro z poloviny hřiště, jeho nákop do vápna špatně odhadl Andrés a Maínz hlavou prodloužil míč do sítě - 1:1. Situaci mu ulehčila i obrana Osasuny, která nereagovala a před svým brankářem nechala hned tři protihráče.

Granada zakončila první půli zaslouženým gólem, druhý úder pak svému soupeři zasadila krátce po změně stran a jednalo se o zásah z kategorie povedených. Domácí obránci nedokázali ideálně odpravit míč z pokutového území, na jehož rohu se pak do balónu opřel Benítez a jeho křížná rána zapadla přesně ke vzdálenější tyči - 1:2.

Osasuna musela začít myslet na ofenzívu a v této herní činnosti není příliš silná, což se ve zbývajícím průběhu zápasu také potvrdilo. Granada s přehledem bránila svůj náskok, brankáře Roberta lehce vyvedla z klidu až situace z nastavení, kdy ho obloučkem vyzkoušel Llorente.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - FC Barcelona 1:3

22.12.2012 18:00

Góly: 89. Javi Guerra - 43. Xavi, 59. Lionel Messi, 90+3. Cristian Tello

Katalánský celek dokázal i bez svého kouče Tita Vilanovy s přehledem zvítězit na hřišti Valladolidu, čímž si udržel před druhým Atléticem na čele vitální náskok devíti bodů! Lionel Messi tak letošní kalendářní rok uzavřel s 91 brankami, přičemž o šest zásahů překonal legendárního Gerda Müllera.

Neochvějný vládce španělské nejvyšší soutěže od první minuty kontroloval průběh hry, držel mičudu na svých kopačkách a bylo jenom otázkou času, než svoji převahu zúročí. To mohl záhy potvrdit Messi, z volného přímého kopu ovšem nechal vyniknout Hernándeze, který nepříliš razantní střelu dokázal vytáhnout ze šibenice! Vzápětí mohlo udeřit na opačné straně, balón ale za minutu dvanáct odvrátil Alba.

Jinak se však pokračovalo dle barcelonských not. Další standardku si vzal na starost Xavi, tomu se ale pro změnu mezi tři tyče zacílit nepodařilo. Po půlhodině hry zakončoval netradičně hlavou Messi, pouze však prokázal, že tento druh zakončení nepatří mezi jeho výstavní a domácí strážce branky tak mohl nadále zůstávat klidný. Dvě minuty před pauzou ovšem Albův centr našel na zadní tyči Xaviho, jenž nezaváhal - 0:1.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Alves posadil přesný centr na hlavu Pedra, ten ale poslal míč pouze do tyče Hernándezovy branky! Messi následně branku nenašel. Kýžená pojistka však byla zakrátko přece jen na světě: Xavi uvolnil ve středu pole Messiho, který si udělal dobrý den ze Serena, aby pak přízemní ranou z hranice vápna překonal Hernándeze - 0:2. Argentinská superstar pak další navýšení náskoku odmítla, načež tři minuty před koncem hlavičkoval Guerra, Valdés jeho snahu vyrazil, ale napodruhé už se domácí útočník nemýlil - 1:2. Již v nastavení pak střídající Tello upravil na konečných 1:3.

Více informací k zápasu

Real Betis - RCD Mallorca 1:2

22.12.2012 16:00

Góly: 5. Beñat Etxebarria - 30. Víctor Casadesús, 46. Javier Marquez (pen.)

Těsně před Vánoci se Mallorce podařilo ukončit patnáctizápasovou sérii zápasů bez výhry, když venku dokázala porazil 2:1 Real Betis, který bojuje o příčky Ligy mistrů. Ostrované tak ukončili letošní rok úspěšněji, celkově však byli mnohem úspěšnější Andalusané, kteří se drží na 5. příčce.

Trenér Betisu Pepe Mel varoval své hráče, že se nesmí opakovat podcenění papírově slabšího soupeře, jak tomu bylo v této sezóně již v prohraných zápasech s Rayem Vallecano a Granadou. Hráči si jeho slova očividně vzali k srdci a úvod zápasu patřil zcela jim.

Jejich projevu nechyběla dravost a rychlost, a tak nebylo divu, že úvodní gól přišel velmi rychle, a to už v 5. minutě, když se k přímému kopu zleva postavil záložník Beňat. Ten poslal míč před bránu, kde se ho ovšem nikdo nedotkl, ani brankář, a tak míč zapadl ke vzdálenější tyči.

Joel Campbell a Jorge Molina měli následně obrovské šance ke zdvojnásobení svého vedení, jenže ani jeden z ideální pozice nedokázal trefit bránu, což mohlo Betis v následných minutách velmi mrzet. Sevillský klub totiž postupně začal ubírat na tempu, jak mu docházel dech, a otěže zápasu začali přebírat hosté.

Ve 30. minutě se dočkali vyrovnání, když centr Kevina Garcíi našel hlavu Víctora Casadesuse. Domácí brankář Adrián totiž na hlavičku, směřující k jeho levé tyči, nedosáhl. Betis se ale ještě do konce poločasu mohl opět dostat do vedení, to by ale nesměl brankář hostí Dudu Aouate vytáhnout perfektní zákrok na Canasovu střelu z voleje a Rubén Castro odvrátit Núňesův pokus z následného rohu.

Druhý poločas nepřinesl pro domácí diváky nic dobrého. Už ve 47. minutě se totiž Mallorca dostala do vedení. Mario fauloval Víctora a, ačkoli ke kontaktu došlo ještě před pokutovým územím, byla nařízena penalta. K té se postavil Márquez a přízemní střelou doprostřed brány vsítil svůj vůbec první gól v dresu Mallorcy.

Betis se poté celý zbytek zápasu snažil vyrovnat, ale nejblíže k tomu měly jen dva dalekonosné pokusy Javiho Chicy a Beňata, které Aouate bez větších problémů odvrátil na roh. Domácí tak ze zápasu vyšli bodově naprázdno, kvůli čemuž se neposunuli na vytoužené 4. místo v tabulce, zatímco hosté získali tři body, díky kterým poskočili na 15. příčku.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Celta Vigo 1:0

21.12.2012 22:00

Góly: 77. Adrián

Ani poslední zápas v roce 2012 nezměnil nic na stoprocentní úspěšnosti Atlética Madrid v domácím prostředí napříč všemi soutěžemi. Tentokrát viděl stadion Vicenteho Calderóna těžce vydřenou výhru 1:0 nad Celtou Vigo zásluhou branky střídajícího Adriana.

Španělský útočník rozhodl utkání krásným halfvolejem zpoza pokutového území třináct minut před koncem, který vletěl za záda Javiho Varase přímo do horního rohu branky. V závěru zápasu se museli domácí bránit v deseti, neboť Joao Miranda šel předčasně do kabin za dvě žluté karty. Na výsledku se ale i tak nic nezměnilo a "Atleti" si tak pojistili druhé místo před Realem Madrid, momentálně mají na svého městského rivala sedmibodový náskok.

Z Calderónova stadionu dokázalo Atlético pod vedením Diega Simeoneho vytvořit hotovou pevnost - patnáct vítězství v řadě hovoří samo za sebe. To poslední se však nerodilo vůbec lehce, přestože domácí vlétli do utkání velmi pozitivně. Už po deseti minutách hry si málem Turanův přízemní centr srazil do vlastní brány Túňez, a jen o chvíli později byl ještě blíž Koke, jenž dokonce napálil tyč z její vnitřní strany. Další slibnou příležitost zahodil Diego Costa po skvělém Juanfranově centru, a tak se navzdory místy drtivému tlaku Atlética šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran domácí nedokázali navázat na ofenzivní smršť z první půle a ani nejlepší klubový střelec Radamel Falcao se nedokázal výrazněji prosadit. S jeho ojedinělou střelou v 69. minutě si Varas ani nemusel dělat starosti, neboť po teči skončila mimo branku. A tak se stal hrdinou zápasu jiný útočník domácích, Adrian. Jeho povedená střela z hranice šestnáctky poslala Atlético do vedení, které se nakonec ukázalo být rozhodujícím. Bezprostředně po gólu však Celta dostala perfektní příležitost zmrazit radost madridských fanoušků, když Mallova střílená přihrávka skončila přesně mezi zadní tyčí a nabíhajícím Aspasem. Šance galicijského týmu na vyrovnání pak v samotném závěru posílil stoper Miranda, jenž zahrál úmyslně rukou a šel ze hřiště předčasně. Nicméně poslední minuty si už Atlético Madrid pohlídalo a navzdory početní nevýhodě zvítězilo těsně 1:0.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Getafe CF 4:2

21.12.2012 20:00

Góly: 1. Roberto Soldado, 7. Jonas, 30. Ricardo Costa, 90+4. Nelson Valdez - 13. Álvaro Vázquez, 60. Alexis

Ve Valencii zřejmě nebudou podzimní část letošní sezony hodnotit zrovna kladně, alespoň konec se však vydařil na výbornou. Netopýři přestříleli doma na Mestalle Getafe 4:2 a s rokem 2012 se rozloučili tříbodovým ziskem, který je posune do první poloviny tabulky. Domácí triumfovali stylem start-cíl, vedli už od první minuty a soupeře nikdy úplně dotáhnout nenechali.

Valencia se tak po výhře posunula ligovým pořadím o něco vpřed - mimojiné právě před Getafe. Začalo to všechno naprosto bezchybně a zatímco ze hry uteklo pouhých čtyřicet sekund, skóre už se poprvé měnilo. Na pravé straně útočné poloviny získal míč Feghouli, zatáhl ho až do rohu, poté svým centrem našel na malém vápně trestuhodně neobsazeného kanonýra Roberta Soldada a ten už se v podobných situací nemýlí, trefil se hlavou k tyči a Moyá byl bez šance.

Uběhlo navíc pouze šest dalších minut a Los Che vedli už o dvě branky. Hlavičkový souboj vyhrál maličký Piatti, z druhé vlny si pak pro merunu seběhl Jonas, šikovně si v rychlosti a na malém prostoru narazil se Soldadem a levačkou přesně zakončil. Jenže na světelné tabuli svítila informace, že je v plném proudu teprve třináctá minuta, a už padl třetí gól zápasu. To se do hry o body vrátilo Getafe, když Xavi Torres chytrou uličkou našel rozběhnutého Álvara Vázqueze a ten z úhlu překonal Alvese.

V zajímavém oboustranném představení se pokračovalo i nadále, o něco aktivnější však přeci jen byli domácí Netopýři. Ti sice dělali chyby v obraně, svým velmi dobře fungujícím útokem se ale dostávali do převahy. Tu mohl po centru Albeldy zužitkovat Jonas, z přední tyče ovšem hlavičkoval neúspěšně, o což se hlavní měrou postaral skvělý gólman Moyá. Tino Costa pak zase trefil střed hostující svatyně...

Getafe znovu zahrozilo až po necelé půlhodině hry - to napřáhl z dobré palebné pozice Lafita a trefil břevno valencijské klece! Třicátá minuta už čtvrtý úspěšný zásah v utkání přinesla, potřetí dnes se radovali domácí. Rohový kop rozehrál Tino Costa, našel ve vápně přesně hlavu Ricarda Costy a ten už se nemýlil, prudkou hlavičkou zvýšil na 3:1. Ve třicáté osmé minutě měly svou příležitost během několika sekund oba týmy, nejprve ale Míchel hlavičkoval těsně mimo, stejně se pak vedlo při zakončení nohou i Jonasovi.

Krátce před poločasem přišel ještě jeden nádherný moment, když se z voleje opřel do míče Lafita a Alves se musel pořádně vyznamenat, aby balón vytěsnil na roh. I po pauze se hrál velmi zajímavý a pohledný fotbal, snížit mohl už Álvaro, tentokrát ale neměl štěstí a proti Alvesovi neuspěl. Na opačné straně hřiště upaloval úplně sám na Moyu Jonas, výsledná střela ovšem orazítkovala pouze tyč.

Další korekce skóre proběhla v padesáté deváté minutě, Getafe se tím znovu dostalo na dostřel. Také to bylo po rohu, jen ze druhé strany - centroval Barrada a přesnou i razantní hlavičkou se prezentoval Alexis. Po této brance se hra trochu uklidnila, oba týmy jako by si začaly uvědomovat, že jde opravdu o hodně, a přestaly tolik bezhlavě útočit. Hosté ale věděli, že potřebují vstřelit ještě minimálně jeden gól, pokud chtějí pomýšlet na body, a proto otevřeli obranu a vrhli všechny síly do útoku.

Tento tah ale přinesl výhradně zajímavé momenty před hostující brankou, kam valencijští fotbalisté podnikali smrtící protiútoky. První dva - zakončené Banegou a Piattim - ještě definitivní rozhodnutí o osudu zápasu nepřineslo, v devadesáté čtvrté minutě už se ovšem domácí radovali. Teprve tři minuty byl na hřišti střídající Nelson Valdez, když do prázdné branky dopravil pobídku Viery a stvrdil tak důležité vítězství Valencie.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Deportivo La Coruña 2:0

20.12.2012 22:00

Góly: 31. Simão, 88. Cristhian Stuani

Espanyol se alespoň na chvíli může opět nadechnout a po dlouhé době oslavit tři body. Ty mu zajistily prozatím nesestupovou šestnáctou příčku. Hostující Deportivo naopak bodová ztráta odsouvá na poslední místo.

Souboj posledního s předposledním týmem zdánlivě nemohl být atraktivní. Na druhou stranu, právě tyto celky zoufale potřebují body a tak jsme byli svědky napínavého souboje. Po jeho skončení se může více radovat domácí Espanyol, který díky jedné brance v každém poločase vyhrál.

Na domácím stadionu se Deportivu právě nedaří a když opustí Riazor, je to ještě horší. Z osmi venkovních zápasů získalo Deportivo pouhé čtyři body. Nepříznivý stav se rozhodl ukončit záložník Abel Aguilar, který postupoval sám na brankáře Casillu, ale kvůli nedůrazné střele jej nepřekonal. S rychlou odpovědí přispěchal Sergio Garcia, ale Germána Luxe nepřekonal.

To se povedlo až Portugalci Simaovi. Po půlhodině hry se ke zkušenému záložníkovi dostal odražený centr ghanského spoluhráče Mubaraka a Simao hlavou překonal obranu i brankáře - 1:0 pro domácí.

A domácí Periquitos byli při chuti - před koncem poločasu se ke střele v pokutovém území odhodlal zkušený útočník Sergio Garcia a brankář Lux musel předvést parádní zákrok. Do druhé půle se již nepodíval domácí záložník Victor Sanchéz, nahradil jej Raul Baena. La Coruňa se snažila o vyrovnání a pomoci jí v tom měl mladý Nelson Oliveira, který vystřídal Rikiho. Žádnou zásadní šanci si ale Depor nevypracoval.

Ta přišla až po hodině hry, kdy se Carlos Marchena ujal míče, proběhl s ním po straně a nacentroval. Jeho pokus našel před bránou méně obsazeného Bruna Gamu, ale jeho hlavičce scházela přesnost. A tak opět udeřili domácí. Uruguayský útočník Christian Stuani pobyl na hřišti deset minut a přesto se prosadil. Po Baenově nahrávce už mu zbývalo pouze přesně zamířit a oslavit druhou branku svého týmu. I díky tomu Deportivo utkání zvládlo a posouvá se tabulkou vzhůru.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sevilla FC 2:1

20.12.2012 22:00

Góly: 18. Carlos Vela, 69. Alberto De La Bella - 49. Gary Medel

Mizérie Sevilly pokračuje. Ani tentokrát se andaluský klub neraduje z vítězství a odjíždí ze stadionu Anoeta s porážkou 2:1. Zato Real Sociedad se tabulce posunul na sedmou příčku jen tři body od čtvrtého místa.

Hrdinout utkání se stal domácí obránce Alberto de la Bella. Jeho branka z 69. minuty totiž rozhodla o výhře a zároveň prodloužení série neporazitelnosti Sociedadu na osm zápasů napříč všemi soutěžemi. Sevilla se v krátkodobém měřítku nachází s jediným bodem po pěti ligových utkáních na opačném pólu úspěšnosti. Hosté sice úspěšně smazali jednogólové vedení soupeře po brance Vely zásluhou Medela, jenže De la Bella následně zajistil, že stejně odejdou s prázdnou. Nepovedený večer pak podtrhl dvěma žlutými kartami v rozmezí čtyř minut obránce Coke.

Dosavadní neporazitelnost Sociedadu byla poněkud dvojsečnou zbraní, neboť hned pět z předchozích sedmi zápasů skončilo remízou. Hned od začátku tak bylo jasné, že jdou domácí hladově po vítězství. Nejdříve Prieto pálil vedle, pak Ifran po kvalitním centru Griezmann jen těsně prohrál hlavičkový souboj s Cokem. Za svou počáteční aktivitu však byl baskický celek přece jen odměněn. V 18. minutě znovu po přihrávce Griezmanna zakončil přízemní ranou za Lopezova záda Carlos Vela. Mexický útočník si tímto gólem pojistil pozici nejlepšího klubového střelce se sedmi zářezy.

Branka jako by ze Sevilly vysála veškeré sebevědomí a jen málo chybělo k tomu, aby hosté prohrávali větším rozdílem. Xabi Prieto však dokázal z dalšího Griezmannova centru z dobré pozice přestřelit branku. Záhy se ukázalo pravidlo "nedáš, dostaneš". Ve 49. minutě zakroutil Medel krásnou střelou míč za záda Claudia Brava z hranice pokutového území a bylo vyrovnáno. Strhnout výhru na stranu hostů se pak pokusil Reyes, ovšem tentokrát se již Bravo uvedl kvalitním zákrokem. Sociedad vzápětí znovu utekl soupeři do vedení. Carlos Martínez zprava nacentroval na zadní tyč, kde číhal De la Bella, jenž s přehledem zavěsil jednadvacet minut před koncem zápasu.

Případný hon Sevilly za vyrovnáním znatelně otupil Coke, který v 74. minutě uviděl druhou žlutou kartu za faul na Velu. Přitom jen o čtyři minuty dříve obdržel první napomenutí za cynické sražení De la Belly. Real Sociedad si tak v poklidu pohlídal vedení a i nadále zůstává vážným adeptem na pohárové umístění.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Levante UD 3:0

20.12.2012 20:00

Góly: 59. Nacho Martínez, 80. Piti, 90+3. Franco Vázquez

Perfektně zakončilo kalendářní rok 2012 Rayo Vallecano, které v závěrečném podzimním klání bez větších potíží zdolalo Levante 3:0 a zajistilo si tak přezimování na pozicích v první desítce. Po bezbrankové první polovině zápasu domácí přidali a odměnou jim byla rozhodující trefa Martíneze z devětapadesáté minuty. V závěru pak ještě výhru Raya potvrdili Piti a Vázquez...

Hosté přitom vstupovali do čtvrtečního předehrávaného utkání z pozice mírného favorita, z posledních deseti kol šestkrát zvítězili, dvakrát uhráli bod a jediné dvě porážky přišly od Barcelony a Realu Madrid. Proto se Levante vyskytovalo na šestém místě ligové tabulky, a to jim muž na podzim nikdo nevezme. Rayo se po tříbodovém zisku dostalo o dva body za svého protivníka a je momentálně osmé.

Iniciativy se hned od úvodního hvizdu chopili domácí, kteří si také vypracovali první příležitost v zápase, když se po centru Bangoury propracoval k hlavičce Baptistao, na Munúu si však nepřišel. V desáté minutě se brazilský útočník neohroženě probíjel do šestnáctky, kde byl následně nevybíravě sražen k zemi, píšťalka sudího Vitienese ovšem zůstana k nelibosti domácích příznivců němá.

Za dalších sedm minut dostalo příležitost rozehrávky zajímavé standardní situace Levante, a proměnilo jí ve slušnou možnost, Barkerovu hlavičku ale výborným zákrokem vyrazil Rubén. Na opačné straně hřiště už se zase cpal před Munúovu svatyni Trashorras, místo zakončení se však ještě snažil najít některého ze svých spoluhráčů a tato myšlenka se s úspěchem nesetkala.

Rayo bylo i nadále aktivní - Piti pálil vysoko nad branku, Leo z otočky našel pouze rukavice připraveného Munúy a další Pitiho rána, tentokrát mnohem přesnější, proletěla těsně vedle pravé tyče. Hosté zahrozili zásluhou hlavičky Navarra, ani ta však v síti neskončila. Závěr prvního poločasu se nesl v rytmu střídání šancí na obou stranách - zahrozili postupně Baptistao, Barkero, znovu Baptistao a Míchel, do kabin se ovšem šlo za stavu 0:0.

Ani po přestávce se obraz hry příliš nezměnil, domácí i nadále ovládali střed pole a byli jasně aktivnější, ve druhé půli se ale přeci jen mnohem více tlačili do koncovky a v padesáté deváté minutě prolomili své střelecké trápení. A byl to vskutku nádherný gól - Trashorras předal balón doleva Nachovi, ten se odhodlal ke střele z dálky a krásně o tyč překonal bezmocného Munúu.

Rayo ovšem ani po uklidňující vstřelené brance nepolevilo, naopak stále více a více přidávalo pod kotel. Ve velmi dobré palebné pozici se ocitl Trashorras, jenže z hranice šestnáctky těsně minul. Po rohovém kopu zase hlavičkoval Amat, ani on ale neměl potřebné štěstí, a tak se domácí o své vedení stále museli strachovat. Ovšem jen do osmdesáté minuty, kdy se perfektní ranou do šibenice z volného přímého kopu prezentoval Piti a bylo hotovo.

Přesto přidalo Rayo ještě jednu trefu. Teprve několik málo minut byl na trávníku střídající Franco Vázquez, když si v nastaveném čase počíhal na Baptistaaovu ránu vyraženou Munúou, dorazil jí do opuštěné klece a upravil tak skóre na konečných 3:0 pro Rayo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona17161057:1949
2.Atlético Madrid17131337:1740
3.Real Madrid17103441:1733
4.Málaga CF1794428:1231
5.Real Betis1791726:2828
6.Levante UD1783621:2427
7.Real Sociedad1774624:2025
8.Rayo Vallecano1781822:3225
9.Valencia CF1773723:2624
10.Getafe CF1773721:2524
11.Real Valladolid1764723:2122
12.Real Zaragoza1771920:2422
13.Athletic Bilbao1763821:3421
14.Sevilla FC1754822:2619
15.Granada CF1744913:2516
16.RCD Mallorca1744916:2916
17.Celta Vigo17431016:2215
18.Espanyol Barcelona1736819:2615
19.CA Osasuna1735914:1914
20.Deportivo La Coruña1726921:3912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (572)

Přidat komentář
madridcan

parada Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsympatičtější tým spolu s Malagou v Primera Division.

Reagovat
smazaný uživatel

o malaze bych to netvrdil rayo to je jasny ale treba aji to levante sou moc simpaticti na to jaky maj prostredky (finance) jim patry obdiv podle me

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Sevilla je letos totálně v prdeli...Rok od roku hraje hůř.

Reagovat
FC Porto FC

Simao se asi probouzí

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, to bol kolotoč

Aupa Rayo!

no ak udržíme Lea aj pre ďalšiu sezónu budem prekvapený, ten chlapík je poklad, neskutočný hráč

Reagovat
Kily

zničit Levante? Dobrá práce

Reagovat
smazaný uživatel

Primera je letos zase superzábavná. Každej poráží každýho ...

Ale pro tipéry je to smrt.

Reagovat
smazaný uživatel

Depor

Reagovat
smazaný uživatel

Nelson, to je šutér

Reagovat
smazaný uživatel

Na Václaváku byl prý EF sraz..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Dobrý výkon,hlavně první poločas se mi líbil.Takový typický zápas pro Vale,trošku hurá systém.Po delší době jsem konečně mohl vidět typický křídelní fotbal Valencie.Ernesto krásně zařadil do sestavy Guardada,který je na bekovi výborný.Ten toho dneska naběhal opravdu hodně a s Pablem si hodně rozumněl.Pablo je taky hráč,který nám při jeho zranění dost chyběl.Ještě je škoda těch občasných okének ve stoperské dvojici,ale snad se to časem zlepší.Alves po špatném vyběhnutí při prvním gólů zachránil potom spoustu golů.Super 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Jonás

Reagovat
Kongo

typicky se zase musel proti nám trefit bývalý hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=vO8ppE4uChc&feature=share

tackling v podaní hráčov Realu mnohokrát krajšie okamihy ako samotné goly

Reagovat
OVi.77

Adrián a jeho gol

Reagovat
Dr. Admess

Atlétiko Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelson mi dělá radost

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Kongo

Takový Lafata,ví kam si stoupnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Adriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!

In your face Richarde Rssa!

Reagovat
fantomas

Wow, 15/2, dech beroucí vizitka.

Reagovat
smazaný uživatel

Adrián letos moc nehrává, ale musím ho trochu obhájit. On není na hřišti od branek, ale od servisu devítce. A to dělá fantasticky. Jednou bych ho rád v Barce jako backup za Pedra.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen potvrdil, že to v sobě má a že i když je letos všechno proti němu, tak stále dokáže střílet krásné branky.

Reagovat
Rssa

Stále ale potvrzuje moje slova, že je to sice běhavé torpédo, ale palič jak hovado.

Takže jsi zasáhl svůj face, ne můj.

Reagovat
smazaný uživatel

Viz. můj předchozí komentář.

Reagovat
Rssa

...který nic neosvětluje a je mimo téma našeho "sporu"?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale notak. Jasně jsem tim chtěl vyjádřit, že ''Jen potvrdil, že to v sobě má a že i když je letos všechno proti němu, tak stále dokáže střílet krásné branky. ''.

Reagovat
Rssa

Stále je to palič par excellence.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Adrián. Atleti se drží a to je jen dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Záložník Málagy Isco se stal vítězem ankety Golden Boy o nejlepšího hráče Evropy do 21 let, kterou pořádá italský deník Tuttosport. Za mladým Španělem skončili útočník AC Milán Stephan El Shaarawy a brankář Thibault Courtois, který hostuje z Chelsea v Atléticu Madrid.

Reagovat
-Carles-

Courtois

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu

Reagovat
Israha

Ten Betis je taky labilní tým...porazí Real a málem oberou Barcelonu, a pak si nechají dát pětku od tragické Sevilly a doma rupnou s ještě tragičtější Mallorcou. Fotbal nemá logiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je Primera ...

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne Mallorca

Reagovat
smazaný uživatel

Valladolid: Střely 0, střely na bránu 0, držení míče 28%... Tak to je LOL jak prase.

Reagovat
JacoBee

Fandis barce druhym dnem?jinak necapu cemu se divis,tohle uz tu parkrat bylo

Reagovat
smazaný uživatel

To ne ale tak ke konci zápasu měl aspon každej jednu střelu.

Reagovat
JacoBee

Jasny,jen si delam srandu :-) ...cekak jsem toho vic obvzlast kdyz maji Manucha ktery je ve vzduchu neuveritelny...oni ani nejak extra necentruji...jsou uz odevzdany

Reagovat
smazaný uživatel

jj kdyby to bylo 5:0 nikdo by se nedivil, právě naopak.

Reagovat
SIRBRANIKE

Manucha mi bolo dnes ľúto, ten by mal hrať v lepšom týme...

Reagovat
JacoBee

Jinak Alves dnes

Starej dobrej Dani,ale ni to nemeni na tom ze kdyby prisla velka nabidka z ruska/psg...tak prodat.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč prodat? Já ho chci i když Adriano, tam hraje taky hodně dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč prodat? Já ho chci i když Adriano, tam hraje taky hodně dobře...

Reagovat
JacoBee

Protoze oporti minulemu roku sel s vykony dolu...a momentalne by se z nej dallo vytriskat fakt dost...k tomu mame adriana a Montoyu :-) ...alves je prakticky milionovy nahradnik

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe jednou vystřelí a dají gola...

Reagovat
smazaný uživatel

predvianocne pohodove tempo a tri bodiky su tam, Messi to zakoncil na 91

Reagovat
smazaný uživatel

a az s 1 poharom..

Reagovat
JacoBee

Coze?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi myslí, že to zapil jednou sklenkou...

Reagovat
smazaný uživatel

v roku 2012 vyhral 1 pohar..

Reagovat
sensei25

Prečo nechytá dnes Casillas?

Reagovat
Kluivert9

Protože je tuto sezonu slabej jak čaj.

Reagovat
JacoBee

Ale hovno prosimte...

Chyta protote to mourinho rozhodl.

Reagovat
Kluivert9

jj, Mourinho si od toho slibuje lepsi drzeni mice

Reagovat
JacoBee

Co to meles. ?

Reagovat
Kluivert9

Nech bejt...

Reagovat
smazaný uživatel

ty si vazne magor.. slaby jak caj je mozno tvoj humor

Reagovat
smazaný uživatel

tusim ze zajtra usporaduva nejaky zapas pre charitu.. a aj tak liga uz je dost nerealna, tak si aspon zachyta Adan

Reagovat
JacoBee

Caballero

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

+9 a +16, no neber to

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, na Vánoce náskok 16 bodů ... To je snad sen. No ani to ne. Tohle bych si ani nevysnil. Tohle prostě musel vymyslet jen velký Special One.

Reagovat
berger321

Only One

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň se ti bude hezký spát na 16 bodovém polštáři.

Reagovat
Rssa

Ho ho ho ho hooo

Reagovat
smazaný uživatel

A jen dodám, že se Florentinovi musí řádně potit koule. Mít na Vánoce -16 je ostuda nehorázných rozměrů. Odešel Pepek, ze kterýho měli Madristi vždycky takový strach a nastoupil "podržtaška", který měl podle mnohých nejpozději v listopadu končit ...

Reagovat
smazaný uživatel

ty si vsetko mozes len mysliet, ale nic nevies.. Perez to moze mat kludne u riti ked si tento rok dali za hlavny ciel LM.. liga uz bola aj tak nerealna takze mu to nemusi trhat zily.. keby sa vyhrala Liga majstrov tak liga nebude nikoho zaujimat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

smejes sa ale vies ze mam pravdu..

Reagovat
SIRBRANIKE

Hm, keď to s LM neklapne... / MAN U bude tvrdší oriešok než Malaga...

Reagovat
smazaný uživatel

ale nehra sa zajtra..

Reagovat
smazaný uživatel

Směju se proto, jak můžu takový klub jako je Real upřednostňovat jednu soutěž před druhou. Real je přece největší a neslavnější klub v historii, a tohle by si dovolovat neměl. Měli by chtít vyhrát všechno, prostředky na to mají. Tohle jsou pouze jen výmluvy pro neúspěch, který se zcela určitě dostaví. A chtěl bych vidět, kdyby nevyšla LM, co by upřednostňovali potom?! CdR?

Reagovat
smazaný uživatel

keby keby.. povieme si na konci sezony.. podobne to mali aj v roku 2000 ci 2002.. ked v lige hrali h*vno ale vyhrali LM.. takze sa na to zabudlo

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych fandil Realu, totálně by mě naštvalo, kdyby někdo z nich řekl: "Liga je ztracená, teď se soustředíme na LM". Ten náskok Barcy je obrovský, ale abych se vzdával v půlce soutěže jenom proto, abych ušetřil síly na jinou soutěž?! Nikdy!

Reagovat
smazaný uživatel

pisal som ze liga je nerealna, nie prehrata.. to znamena ze je tam velmi mala sanca.. ale nikde som nepisal aby ligu vypustili uplne.. ved to ani logicky neide

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně všechno dopadne jinak, a stejně Madristi budou vymlouvat na to, že to a to nebyl hlavní cíl. Všechny tady ty výmluvy jsou k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Když je něco nereálné, tak to nejde splnit. Tudíž tam není žádná šance. Emile

Reagovat
smazaný uživatel

To môžu rovno v PD zrušiť sezónu

Reagovat
REPLIKATOR

Real válí

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní nadpis na Marce:

"Chyba nebyla v Ikerovi"

Tohle bude mít ještě velkou dohru. Těším se na věci příští.

Reagovat
smazaný uživatel

ze chyba nebola v Ikerovi vedel asi kazdy blbec.. to len Marca si mysli ze objavila Ameriku

Reagovat
smazaný uživatel

Marca samozřejmě ví, ale chce naznačit, že Mou šáhnul na klenot a přesto prohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

ti pokrytci ho mozno este budu ospevovat.. len si pockajme do jari

Reagovat
smazaný uživatel

Akú dohru preboha

Reagovat
smazaný uživatel

Heh jestli nevyhodí Mourka teď tak už nikdy. Snad zůstane.

Reagovat
Kenneth

Tohle není Chelsea kde se vyhazuje za vítězství v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses nedivil.

Reagovat
REPLIKATOR

V Realu se vyhazuje za vítězství v PD (Capello).

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to ale bylo nutné.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm bud ted, ale spíš po LM s ManU tam to bude naprosto klíčové,ovšem v zimě asi nebude mít moc na rozhazování

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Málaga Ve 2.poločase moc dobrý výkon...!:) Isco, Joaquín, Eliseu, Demichelis - parádní výkony

Reagovat
2miguel1

takato jasná liga už nebola dávno ...až a to trošku nudí Vamos Barca

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nenudí nikdy. Naopak to baví neuvěřitelně.

Reagovat
Free_player

jak Real dostává letos a je až třetí to je prostě slast

Reagovat
2miguel1

Malaga tiez uz nieje daleko

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem - nedávno tady marty rozjížděl debatu o tom, jestli má pevnější pozici Vicky v Barce nebo Iker v Realu ...

Reagovat
smazaný uživatel

To snád nemylíš vážne

Reagovat
smazaný uživatel

.. ty si vazne šašo

Reagovat
RMCF

dnes sem si na to vzpoměl... ale pokud Mou zůstane a nějak by si dlouhodobě rozházel s Ikerem a španělskou skupinkou tak to neustojí ani on...

Reagovat
smazaný uživatel

to nebude nic vazne

Reagovat
One-Real

tak tak, na Ikera nemůže "šáhnout" nikdo a pokud by tam byl nějaký dlouhodobý problém, tak si José pobalí i když je to taková persona

Reagovat
smazaný uživatel

problemy su uplne inde..

Reagovat
RMCF

tak problemu je tam hodně a i Ikerova výkonost je jeden z nich... já doufám u něj v dostatek sebereflexe a že ho ta lavka spíš nakopne, aby se vrátil ke své výkonosti...ale nějaký problemy tam jsou, ti hráčí jsou pomalejší, míň důrazní, většina se o ty výsledky nerve... Nejmaantnější rozdíl je asi u Angela...

Reagovat
One-Real

hlavně je to celé laxní, dneska jsme nepočítaněkrát posrali jednoduchou přihrávku která by nás dostala do přečíslení nebo zajímavé situace

Reagovat
RMCF

nejhorší je že ten brejk když se povede, deme i do přečísleníí, tak ho ve finální části zadrbem... ty goly jsou většinou vydřený viz dnešek...

Reagovat
smazaný uživatel

Iker mal len par chyb, inak ale podrzal vo viacerych zapasoch.. v poslednom napr nemal narok ani na jeden gol ale niektori ludia ho aj tak budu ohovarat.. to uz je ich ubohost

Reagovat
roman1978

hele, ty tady píšeš, jako by jsi o všem v madridu věděl.

priorita je LM, na jaře se budete smát, apod.

pravda je, že hrajete ne p i č u a jste 16 bodů za Barcou.

a ano, messi získal tuto sezonu 1 pohár, a? to nic nemění na tom, že je suverénně nejlepší.

a real hraje hrozně a je to jen zásluhou mourinha a portugalské skupinky.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to už jsem psal po minulým mači - Mou dělá hroznou chybu, že si ty dva nejdůležitější nedokáže natáhnout na svojí stranu. A tímhle si to asi rozlil ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

ty by si mal ist pisat nejake bulvarne platky.. by ta tam privitali hned

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jinak - je dobrá cesta, jak udělat dobrý tým, tak, že si znepřítelíš kapitána a budoucího kapitána? Oba velké španělské šampiony? A to ještě s dodatkem, že sám jsi Portugalec ...

Reagovat
smazaný uživatel

o com to trepes prosim ta ? .. mna nezaujimaju nejake bulvarne vymysli co mi sem nakydas z Marcy.. to pochop ze kazdy vsetko nezozerie ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

A na tohle vsechno jsi prisel sam tim, ze dneska Iker nechytal?

Reagovat
smazaný uživatel

on asi vidi veci ktori ini nie.. existuje na to aj diagnoza

Reagovat
RMCF

něja ten tým letos nešlape a i Mou je na te střídačce jak chcíplá ryba...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že má Iker lepší pozici v Realu, než Valdés.. Pořád mám pocit, že si nepochopil o čem jsme se bavili.

Reagovat
RMCF

myslím, že by to nebylo všue ústředním tématem jak teď když posadil Ikera a nedej bože kdyby ho posadil na delší dobu... doufám, že mu to pomůže a pujde navrch, Ikera zbožňuju jako většina madridistů, ale žádnej hráč není nad klub...

Reagovat
smazaný uživatel

Roqueho vstání z mrtvých...http://www.youtube.com/watch?v=D1t3mkaZ4Sg

Reagovat
smazaný uživatel

jiri - ty si z toho všetkého celý vystriekaný, že sa tu neskutočne strápňuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak chudak asi ine potesenie nema v zivote..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je smutne no .. ale pred tym jak to prezenies tak sa pozri na pocet titulov v lige a si naspet na zemi

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle těší ještě víc. Staří dobří do historie zahledění Madristi.

Reagovat
smazaný uživatel

tak hej.. musi to nasr*t ked vies ze si 11 titulov pozadu

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, mě třeba vyloženě trápí tituly, které jsem nezažil...Tohle je vyloženě křeč?

Reagovat
smazaný uživatel

a ked vyhras ligu tak "len" 10..

Reagovat
smazaný uživatel

jsem. Fakt mi to dělá neuvěřitelnou radost. I to, jak nám to v Barceloně šlape. Tak samozřejmě i to, jak to šlape v Realu.

A jestli se ztrapňuju? To fakt nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadi, za maskou anonymity se kazdy rad schova vid? face to face bys tyhle hovno co z tebe vytekaji nikdy nerekl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Roque dobře je popravil baletky

Reagovat
db18

Bývalým hráčům Bayernu se v poslední době střelecky dost daří

Reagovat
smazaný uživatel

Guerrero, Santa Cruz, Elber..

Reagovat
db18

Elber? To bylo v tom přáteláku s Ronaldem nebo mi něco uniklo?

(A v minulém kole Serie A ještě Miro s Lucou) - ale největší radost udělal Paolo

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jenom palcoval moje oblibence. Ale Paola jsem mel nejradsi, kvuli tomu, ze hral v HSV.

Reagovat
db18

Aha

Reagovat
One-Real

Pepe i Ramos proti Sociedadu stojí za karty. To bude hezký .

Reagovat
RMCF

Varane, Albiol(Carvalho) to budí hrůzu... aby nenazul kopačky Aitor

Reagovat
Kenneth

Vždyt je to úplně jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to uz fuk?

Reagovat
madridcan

Vesele Vianoce Barcelona neverim, ze raz zazijem krajsie ako vy

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda taky musím. Díky

Reagovat
Free_player

dík tohle si budem vychutnávat celý svátky

Reagovat
smazaný uživatel

kym vies snivat, tak mas nadej...

Reagovat
madridcan

Nikde nepisem nic o vzdavani potom napisem viac.....cely cas som na mobile

Reagovat
SIRBRANIKE

Preboha veď je to len fotbal...

Reagovat
madridcan

Je, vsak ja tu ani nic nepisem o tom, ze sa idem zabit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

ty si iny typek

dufam ze v marci pozerame spolu, nech si tie tvoje stavy zabitia potom vychutnam nazivo

Reagovat
madridcan

Pockaj pocka, ja tu cules zaprajam vesele Vianoce za to, ze aky darcek im dal Real a jeden tu zacne riesit, ze je to len futbal a druhy stavy zabijania? Nejak velmi riesite diskusiu chlapci. Spat do realneho zivota

Reagovat
-Carles-

Reagovat
vacin

Tak už jsem se uklidnil, takže v klidu můžu napsat ať už táhne Mourinho do prdele....

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Free_player

Reagovat
One-Real

Mourinho:'' The players played a great game even though we lost it''

Reagovat
smazaný uživatel

Jak na potvoru jsem dneska v managerovi porazil za Málagu RM 3:2

Reagovat
Rssa

Jak jsem říkal už v před sezónou - tuto sezónu rozhodnou 2 věci - silnější a širší kádr Barcelony a motivace. Real si ji nedokázal udržet, Barcelona ji znovu získala.

Znovu musím vyzdvihnout roli Pepka, který po 3 roky dokázal veleúspěšný kádr motivovat i přes to, že někteří hráči vyhráli naprosto vše, co vyhrát lze. Mourek to nedokázal ani 1 rok.

Reagovat
smazaný uživatel

za vsetko mozu treneri, ano..

Reagovat
smazaný uživatel

To ale samozrejme neni tak uplne pravda, minulej rok uz byla Barcelona znatelne slabsi, proto Pepe odesel a objevila se nova motivace. Predtim tam byla spousta motivace, nejdriv vyhrat ligu, pak obhajit, pak porazit Mourka, pak vyhrat LM, obhajit LM, minulej rok uz to bylo slaby a Pep vedel, ze uz to dal neposune, ze si potrebuje odpocinout, rozhodnul se velice spravne.

Reagovat
Rssa

Tak jinak - jaktože stejnou motivaci nedokázal vytvořit Mourek? Obhájit, překonat rekord, porazit Tita, porazit Rouru ?

Základní sestavu má možná Real celkem srovnatelnou, ale lavičku znatelně slabší (kvalitou i rozsahem). To jsou dva faktory, které celkem rozhodují. Slabá lavička v případě velkého zápřahu ubírá síly. U vás v podstatě hrají furt ti samí.

Reagovat
Kenneth

Modrič, Kaká, Essien, Callejon, Higuaín, Varane. Kde je prosímtě ta slabší lavička?

Reagovat
Kenneth

A Coentrao.

Reagovat
One-Real

Coentrao

Reagovat
Rssa

V tom Kaká, Essienovi určite, Callejonovi a Higuainovi možná taktéž.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to neni tak moc o Realu, jako spis o Barcelone, a proste dokazuje, ze ma nejlepsi generaci hracu v jednom tymu v historii, s tim tezko muze nekdo neco delat, minulej rok jste byli bez motivace, tim padem to Real dokazal, letos jste do toho slapli, ze zacatku jste meli stesti, ze ikdyz se nedarilo, tak jste to vzdycky urvali, naopak Real parkrat smolne ztratil a Barcelona se dostala psychicky do neporazitelneho modu a Real naopak do modu, kdy je ten porazeny. Asi se i vic zamerili na LM a necekali, ze budou v lize tolik ztracet. Kazdopadne si myslim, ze pokud Mourka nevyhodi, tak Real LM vyhraje.

Reagovat
Rssa

Však o tom mluvím. Jednou ze dvou věcí - motivace.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna ze dvou ano, ale ta druha neni slabsi lavicka, ale to, co napsal Jirka, to, ze mate v tymu 2 ze 3 nejlepsich hracu sveta.

Reagovat
Rssa

...kteří jsou tak dobří, protože si je můžeme dovolit nechat odpočívat (krom Messiho, to je robot...). I Xabi by podával lepší výkony, kdyby si občas sedl jako Iniesta s Xavim.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz si dneska sednul Iker, tak jste z toho udelali rebelii proti Mourkovi.

Reagovat
Rssa

Tak sám asi uznáš, že brankář je poslední místo v sestavě, které potřebuje odpočinout z důvodu únavy. To vám prohru nezařídilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nerikam, ze zaridilo, jen jsem se zasmal ty teorii o vzpoure.

Reagovat
Rssa

Nevím jak ostatní, ale já v tom žádnou rebelii neviděl. Mourek prostě posadil hráče, který byl mimo formu a tím se ho snaží nějak vyburcovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si, ze ma slabsi lavicku, spis naopak, rekl bych, ze ji ma kvalitnejsi nez Barca. Ale barca ma zase silnejsi zaklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že srovnání těch dvou mužstev jméno od jména by bylo vyrovnané. Naopak si myslím, že lavičku má papírově silnější Real. Ale Barca je prostě tým. Real byl tým loni. Teď je to parta žoldáků.

Reagovat
Rssa

Nemyslím si. Mascherano, Cesc, Adriano, Thiago, Villa...to je neskutečná síla. Plus ta šířka - když započítám Montoyu (který je u nás až třetí RB....přitom si dovolím říct, že je na úrovni Arbeloy), Tella...

Reagovat
Kenneth

Masch = Varane, Adriano < Coentrao, Villa < Higuain, Modric = Cesc , Kaka < Thiago . Essien > Song . Vůbec nevím kde si přišel na to že máte silnější lavičku. A hlavně, o lavičce to v týhle sezoně vůbec není. Protože kromě pár výjimek hraje celý tým na hovno a bez motivace.

Reagovat
Rssa

Promiň, ale Masch a Cesc je snad jasné, že jsou lepší. Ostatní je otázka vkusu, ale toto?

Důležité také je, že máme náhradu na každý post. Vy ne. Takže máte slabou lavičku, která nedokáže nahradit jak LB, tak RB.

Reagovat
Kenneth

Samozřejmě že dokážeme nahradit RB i LB. Ale který tým má v tým 3. hráče na levýho obránce když se mu dva zraní?

Reagovat
Rssa

Barca. Alba, Adriano, Montoya V tom je ten fígl.

Reagovat
smazaný uživatel

(Abidal)

Reagovat
Rssa

Toho jsem nepočítal, kdo ví, jak to s ním bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Masch a Cesc jsou lepší. Adriano letos podle mě srovnatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý vtip

Reagovat
smazaný uživatel

hm, když to takhle vypíšeš, tak to neskutečná síla opravdu je. Já jsem si neuvědomil, jací hráči vlastně opravdu jsou mimo základní jedenáctku.

Reagovat
Rssa

No právě, toto je maso. Hlavně je spousta alternativ pro případ, že se někdo zraní. Realu se zranil Marcelo a skoro všichni v tom vidí důvod jejich letošní prozatímní tápání...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to prostě v tom, že letos máme tolik zranění, že jsem Mashe a Cesca bral jako členy základu. A ono vlastně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím teda, že Barca má na své straně dva nejlepší fotbalisty současnosti. Proti tomu Real nemůže postavit nic. Messi sám vyhrál mraky zápasů. Takoví hráči se vyvažují zlatem. A když jsou k tomu ještě týmoví, tak jsou prostě a jednoduše neprodejní (byť jsem asi 3 roky zpět měl jiný názor).

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nezaujatého diváka úžasný zápas - vyrovnaný, šance na obou stranách, hrálo se nahoru - dolů. Málaga hrála výborně, vyhrála zaslouženě a má můj velký obdiv. Až je mi líto, že se ve Španělsku po delší době rodí další dva skvělé týmy k Realu a Barce a šance, že dlouhodobě udrží kádr, je téměř nulová.

Z pohledu Realu tenhle match prakticky kopíroval celou podzimní La Ligu. Nebyli jsme kompletní, nehráli jsme ve fyzické ani psychické pohodě, kupili jsme nepřesnosti, nedařilo se nám v koncovce, a tak se to Cristiano, Karim, Ángel a další snažili řešit individuálně, což nás definitivně odsoudilo k neúspěchu.

O šanci na titul nemá smysl mluvit, protože dnešním zápasem de facto zanikla. To nejhorší, co by se teď mohlo stát, je panika a unáhlená rozhodnutí. Real má sezónu jako celek rozehranou solidně. Máme reálnou šanci na vítězství v Lize Mistrů i Copa del Rey a vyhráli jsme Supercopu.

Před třinácti lety byl Real po 16ti kolech v La Lize dokonce až 12., prohrál s Atléticem, což se mu od té doby nikdy nestalo, dostal doma bůra se Zaragozou, v lize skončil až pátý, v Lize Mistrů dostal ve skupině 2x 4 kusy od Bayernu, a i přesto nakonec dokázal Ligu Mistrů vyhrát.

Teď jsme v La Lize třetí, v Lize Mistrů předvádíme velmi dobré výkony, máme reálnou šanci získat 3 trofeje v sezóně a odvolávat v tento moment trenéra by byla kolosální blbost.

Reagovat
Kenneth

Bože to jsou žvásty. Opravdu skvělá sezona když můžeme o vánocích zabalit ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sezóna = Liga Mistrů, La Liga, Copa del Rey, Supercopa. Jednu z těch trofejí jsme už vyhráli, v Lize Mistrů a Copa del Rey máme reálnou šanci na vítězství, La Ligu můžeme zabalit. Sezóna to není skvělá, ale solidní. Není to tak dávno, co jsme do zápasů s Barcou chodili s cílem nedostat klepec a nevyhráli jsme 3 roky nic. Nohama na zemi!

Reagovat
X-bano-X

Máte rovnako reálnu šancu na víťazstvo v Cope a LM ako každý jeden tím, ktorý tam ešte je. Dokonca to máte v Cope sťažené tým, že ste prvý zápas prehrali a v LM tým, že hráte prvý zápas doma.

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemění na faktu, že v obou případech máme reálnou šanci na vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

jak bys číselně vyjádřil "reálnost" té šance?

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt strašně těžké. Ten dvojzápas se Celtou vidím pořád 60 na 40 pro nás a celkově jsme prostě největší favorit na vítězství společně s vámi.

Reagovat
smazaný uživatel

zkus to procentně vyjádřit. Jestli píšeš o reálných šancích, tak bys to vyjádřené mít měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Šance na to, že doma porazíme Celtu 1:0 nebo o dva góly, je obrovská a celkově tam není žádný silnější mančaft než Real s tím, že jediná Barca se mu vyrovná. Víc k tomu nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si kecka.

Reagovat
smazaný uživatel

To se teprve ukáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro svá tvrzení nemáš žádnou pevnou oporu.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale platí i naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjádři číselně ty šance na výhru v poháru, které tady prezentuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to tady psal jirimu. Šance na to, že Real porazí 1:0 nebo o 2 góly Celtu, je přece velká, to každý uzná. Do dvojzápasu s Valencií půjde jako favorit a jeho šance na postup je taky velká. V semifinále by pak narazil na Barcu a bylo by to 50 na 50. Může se stát, že vypadneme hned příště, stejně jako se to může stát Barce a komukoliv jinému, ale větší favorit než Barca a Real prostě v poháru není. Nic víc jsem ani netvrdil, máme reálnou šanci na zisk té trofeje. Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle není pořádný argument, ale jen pouhé zbožné přání. Dokud to něčím nepodložíš, tak nemá cenu o tom diskutovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ti mám podložit něco, co se bude dít v budoucnosti? Já si prostě myslím, že jsme lepší než Celta a Valencie, stejně dobří jako Barca, a proto máme reálnou šanci vyhrát CdR, to je všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus to čiště statisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako podle vzájemných zápasů? Tak jo, porazíme všechny a vyhrajeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nemá cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Né, tohle byla sranda. Prostě věřím tomu, že máme šanci postoupit do semifinále, protože jsme lepší než naši potenciální soupeři a tam se uvidí. Nevím, jak ti to mám jako doložit. Prostě je to můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

a taky velký snílek. Takovýhle kecy nepíše ani herb o Arsenalu. A že to je NĚJAKÝ optimista.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslet si, že Real doma porazí o 2 góly Celtu, je snění?

Reagovat
smazaný uživatel

ne. Psát o "reálné šanci na získání Copy a LM" je snění.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tvůj názor. Já prostě věřím tomu, že Ligu Mistrů vyhrát můžeme a nikdo vyloženě lepší než my tam není stejně jako v poháru. Čas ukáže...

Reagovat
smazaný uživatel

Bych řekl, že minimálně BVB je lepší o 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Čistě statisticky ano. Ale to bylo i Atlético před nedávným soubojem na Bernabéu.

Reagovat
smazaný uživatel

V derby nemůžeš porovnávat bodový rozdíl mezi soupeři v tabulce, ale zaměřit se především na vzájemné zápasy a tím se řídit.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Ale v Lize Mistrů si ve vyřazovací fázi taky nejde říct, že když Dortmund porazil Real ve skupině, vyřadí ho i teď. To jsou prostě specifické zápasy.

Reagovat
X-bano-X

Keď myslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

když to tak člověk čte, tak má pocit, že vidí jiný Real Madrid.

Vy máte orpavdu Copu rozjetou na výhru?

A vy opravdu podáváte v LM dobré výkony?

Reagovat
smazaný uživatel

V LM hrajou dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

V Copa del Rey jsme postoupili do osmifinále a v něm máme zatím větší šanci postoupit než Celta. V Lize Mistrů jsme postoupili dost možná z nejtěžsí skupiny v historii, dali jsme v ní více gólů než třeba Barcelona ve skupině proti týmům druhého sledu a nahráli jsme v ní jen o 2 body méně než ona. Tzn. ano, podáváme velmi dobré výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

s nim sa nema cenu o tom bavit.. on jak pocuje Real tak bude len kydat a kydat.. nechaj ho tak, a uvidime co povie na konci sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt je ten, že v tom osmifinále jste první mač zaslouženě prohráli, proto mluvit o reálném konečném vítězství v Copě je naprosto mimo.

Z LM jste sice fakt postoupil z papírově těžké grupy, ale až ze druhého fleku a s tím, že City bylo slabé jako čaj. To nikdo nemohl čekat. A s tím, že jste proti City otočili v posledních minutách. Kdo ví, jak by se to vyvíjelo, kdybyste tenkrát projeli ...

Reagovat
smazaný uživatel

At tak nebo tak, je to podradnej pohar, nema cenu ho vytahovat, i kdyby se vyhral, tak to neudela uspesnou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nehral messi tak vede ligu atletico

Reagovat
X-bano-X

Akože Barcelona by hrala len s 10 hráčmi?

Reagovat
smazaný uživatel

to bys mohl Atletům odečíst Tygra a Realu Krystýnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne by z toho nejhur vysla Barca.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je samozřejmé, když má zrovna Messiho. To nikdo nespochybňuje. Messi je prostě nepochybně nejlepší v současnosti. Jestli i v celé historii, o tom už by pochyby být mohly.

Reagovat
smazaný uživatel

V Barcelone urcite.

Reagovat
smazaný uživatel

kde je teda lepší hráč?

Reagovat
smazaný uživatel

Neni lepsi a horsi, jsou proste par hracu nejlepsich - Zlatan, Messi, Ronaldo, Iniesta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď to nechápu - píšeš, že kdyby Barceloně sebrali Messiho, tak z toho vyjde hůře, než kdyby Realu sebrali Krystýnu. A přesto píšeš, že je Krystýna lepší než Messi. Teda ... něco mi tady nehraje. Asi jsi se do toho zase zamotal tak, že jsi si protiřečil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nenapsal, ze je Kristyna lepsi, nez Messi, ale ze jsou oba nejlepsi. Ale jde o to, ze si myslim, ze pro Barcu je Messi dulezitejsi, nez Cronaldo pro Real.

Reagovat
smazaný uživatel

takže to znamená, že má Real lepší tým, než Barca?

Reagovat
smazaný uživatel

V Copa del Rey jsme pořád největší favorit společně s Barcelonou a máme naprosto reálnou šanci ten pohár vyhrát. City nebylo ani náhodou slabé jako čaj. Je to anglický mistr, v současnosti druhý tým PL a akorát doplatilo na to, že potkalo mistry Španělska, Německa a nezvládlo dvojzápas s Ajaxem. Vypovídá to akorát tak o síle celé té skupiny. Jak by se to vyvíjelo, je úplně bezpředmětná otázka, protože jsme v tom zápase byli lepší a zaslouženě ho vyhráli.

Reagovat
Kily

City nebylo ani náhodou slabé jako čaj - samozřejmě že bylo, u vás byli zralí na takovou sedmičku nebo osmičku, u nich jste jim do poločasu mohli nadělit čtyřku a nikdo by se nedivil, proti Dortmundu doma nic nepředvedli, v Amsterdamu taky o ničem, ten tým totálně propadl nejenom výsledkově, ale i herně, spíš než mistra připomínal nováčka Premier League

Reagovat
Kily

poměrně dost o té jejich bídě vypovídá i fakt, že i když skončili poslední bez šance na postup po pěti zápasech, tak se Hart objevoval v ideálních sestavách základních skupin

Reagovat
smazaný uživatel

Selhali s Ajaxem, to je všechno. Jinak smolně prohráli se španělským mistrem, uhráli s ním doma remízu, uhráli doma remízu s německým mistrem a těsně s ním prohráli venku. Kdyby je z toho jejich koše nalosovali kamkoliv jinam, z většiny skupin by postoupili. Takový AC Milán by mohl vyprávět, jaké je to proplazit se do osmifinále přes Zenit a Anderlecht a nemít tam co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

teď si ale protiřečíš - píšeš, že Real hrál v LM dobře, ale zase píšeš, že City s Realem prohrálo "smolně". Když k tomu připočtu, že Real prohrál v Dortmundu a v odvetě pak s Dortmundem vyválčil plichtu, tak se mi naskýtá otázka, ve kterýchže zápasech vlastně hrál ten Real dobře? Je to ta plichta v Anglii, nebo ti k radosti stačí ty dva nářezy Ajaxu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden skvělý tým potkal druhý, a ten druhý smolně prohrál. Co je na tom tak nepochopitelného?! V Anglii Real od začátku vedl, kontroloval hru a vyrovnávací gól přišel z penalty po útočném faulu Agüera. Se Citizens jsme hráli v obou případech velmi dobře. Ajax jsme 2x přejeli rozdílem třídy a nehráli jsme velmi dobře, ale skvěle. S Dortmundem jsme doma byli herně lepší, neuznali nám regulérní gól, a proto jsme jen remizovali. Jediný zápas, ve kterém jsme velmi dobře nehráli, byla porážka 1:2 v Dortmundu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak hrozně křečovité ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi vyvrať, co konkrétně...

Reagovat
smazaný uživatel

já už ti nevyvrátím vůbec nic. Tvůj optimismus je nad moje argumentační schopnosti.

Prostě se snažíš tak moc pochválit City (o kterém prostě všichni ví, jak špatnou mají sezonu), abys mohl vyzdvihnout ty 4 body Realu, že zajíždíš do naprosté absurdity. Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jako fanoušek Realu přející United jsem ten poslední, který by nějak křečovitě chválil Citizens. Jen beru v potaz, že je to mistr Anglie a momentálně druhý tým PL, který ztrácí 3 body na lídra. Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A směšné se mi to upřímně řečeno nezdá.

Reagovat
smazaný uživatel

když bych měl používat tuhle tvojí logiku, tak City prohrálo s týmy, které jsou momentálně v lize 3. se ztrátou 16 respektive 12 bodů (respektive 4 body v případě taktéž třetího Ajaxu ...) na prvního ...

Teď už síla současných týmů, kteří hráli se City nevypadá tak neuvěřitelně, že ...

Reagovat
smazaný uživatel

hrály

Reagovat
smazaný uživatel

Když se na to diváš takhle, tak ne. Ale každý soudný člověk ví, že Real je momentálně jeden ze dvou nejlepších týmů na světě a porazit ho, když mu jde takřka o všechno, to dokáží jen obrovské týmy. Letos na podzim to nedokázala Barca na Bernabéu v Supercopě, v lize na Nou Campu, Atlético a ani právě City v Anglii, když Real věděl, že si prostě nesmí dovolit prohrát. A to samé Dortmund. Vždyť to je nejlepší tým Německa společně s Bayernem, který je schopen přehrát prakticky kohokoliv. Fakt, že ty týmy momentálně trpí mistrovskou kocovinou jejich sílu nesnižuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale už ten začátek - každý to fakt neví. To jen si to pár snílků myslí. Ty jsi evidentně mezi něma.

Real s -16 je nejlepší tým světa ... Huh.

Co předvedla letos Barca na Bernábeu, za to jsem na ni pyšný. V deseti měla ve druhé půlce víc šancí na ten postupový gól, než Real v jedenácti na potvrzení. Moc jsem si Barcu na Bernábeu užil.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem jeden ze dvou nejlepších týmů na světě. A Barca v Supercopě mohla děkovat Valdésovi, že zneškodnil 2 samostatné úniky Higuaína, vyloženou šanci Modriče a nedostala bůra.

Reagovat
smazaný uživatel

No a taky Barca předvedla ve druhé půli v oslabení výkon, který mohl (možná i měl) znamenat zisk Supercopy, v což po 20ti minutách nikdo nevěřil. Jak píšu - já jsem na Barcu na Bernábeu hrozně hrdý. Takhle se chovají šampioni - prostě se o to i přes nepřízeň osudu porvali.

Reagovat
smazaný uživatel

Šampióni jsme v tu dobu byli a doteď jsme my. Stejně tak tomu je z historického hlediska (32:21). Ale já tě chápu, vypadalo to všelijak, ale nakonec Real neproměnil šance a mohli jste slavit i vy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si spíš myslím, že každý soudný člověk vidí, že několik měsíců stará chiméra, že Real patří mezi dva nejlepší týmy světa, je nesmyslná a naprosto nezdůvodnitelná...

Reagovat
Kily

to, že doma byli poměrně jasně horší s Dortmundem a zachránila je penalta na konci, že uhráli remízu, není selhání? Milán jim může vyprávět maximálně to, jak se postupuje ze skupiny, City by vzhledem k jejich výkonům proti silnějším klubům neměli nic jistého ani proti Zenitu, prostě letos v Lize mistrů znovu totálně propadli a vypadli zaslouženě, jelikož předvedli strašně málo

Reagovat
smazaný uživatel

Málo předvedli, o tom žádná. Ale každý musí vidět, že to málo pramenilo hlavně z toho, proti komu hráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

a, fanoušek City nám přišel rozseknout naší drobnou debatu

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, vzdyt prece kazdy musi vedet, jak to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ticho, novým kalendářním rokem a letním příchodem Mourinha se z něj stává rodilý Pařížan.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za to si zaslouzis palecek.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, to nemuselo být.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale muselo, vzdyt je to naprosto husty.

Reagovat
X-bano-X

Ufff. Pokiaľ viem, tak v Cope ste prvý zápas prehrali, tak neviem ako si došiel k tomu že máte väčšie šance na postup ako Celta. Keď sa spoliehaš na to že Aspas vám tam pri jeho aktuálnej forme a forme vašej obrany jedného nešuchne.......

V LM máte výsledky tj postup zo skupiny. O výkonoch by som pomlčal. Ale je pekné ako v Cope nehľadíš na výsledok ale v LM zas hľadíš len na výsledok. Každopádne si to vieš pekne dopasovať

Reagovat
smazaný uživatel

Ať dopadl první zápas v Galícii, jak dopadl, šance na to, že Real doma porazí Celtu 1:0 nebo o dva góly, je pořád obrovská.

Reagovat
-Kopy-

Určitě nepostoupíte přes Celtu, Vale a Barcu, na to vsadim boty.

Reagovat
smazaný uživatel

Stát se to může, ale šance na postup minimálně do toho semifinále, je velká. Pak už to bude vabank. Čistě teoreticky se ale klidně může stát, že vyletíme už se Celtou, to je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně. Vy máte sezonu jako celek rozehranou solidně?

Reagovat
smazaný uživatel

ty musis mat strasne komplexy..

Reagovat
smazaný uživatel

nefetuj uz

Reagovat
smazaný uživatel

Kto tu vravel, že liga je najdôležitejšia trofej? Žeby Mourinho?

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho před sezónou 2010-11 tvrdil, že prioritou je vyhrát trofej a vyhrál ji. Před sezónou 2011-12 zase říkal, že prioritou je vyhrát La Ligu a zase ji vyhrál. Letos řekl, že prioritou je vyhrát Ligu Mistrů, tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho je taky pěkná kecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě ta tvrzení už splnil, na třetí má reálnou šanci. Zatím to na kecku moc nevypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkáš naprostý nesmysly... Sám víš, že jestli bude Real pokracovat v te hre co hraje nemá šanci na žádnou velkou trofej... Jestli se v Realu něco nestane tak to vidím na konec v LM s MU. Že hraje v LM Real dobře? Kdy? a Kde? Asi jsem se díval na jiný zápasy. Vždyť nejsou schopni dat gól. Nevyrovnaný výkony útoku, tým je kompletně bez zálohy. Liga je ztracená o tom nemá smysl polemizovat i přes to, že do konce zbývá ještě přes 20 zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tato sezóna je zatím (do vánoc) druhá nejhorší za posledních 10let. A ty tu říkáš něco o skvěle rozehrané sezóně.

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne Real fakt krasa

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze Real ukazal pred zapasom ze nejaka rivalita ide bokom a podporili Tita.. niektori cules by si to mali zobrat priklad

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně někteří fandové Realu... co někde psali, někteří by bylo něco...

Reagovat
-Carles-

Malagaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Goly bez penalt:

Messi 25

Falcao 11

Ronaldo 10

extrém

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To by člověk řekl, že je to statistika po konci sezony a ona není ani půlka sezony za Náma.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jsem rád že jsem to nemusel hledat sám zrovna jsem se chystal, ještě by jsem chtěl vidět statistiku Ibry popřípadě peršana či Cavaniho :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jedenoduchý si projet nabídky lig a napravo jsou sloupěčky kde jsou tabulky střelců...

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro Lafata style.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Tak UEFA zvažuje, že by góly z penalt dávala jen za půl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Mourka a jeho vitezstvi v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ať si po padáku z Realu prolistuje svůj životopis a vzpomene na tu haluz s Interem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo na tu haluz s Portem a nebo na tu letosni haluz s Realem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Mourek je výborná přezdívka, kdo s tím přišel? Prvě jsem to viděl u Jířího, tak ty Jirko?

Reagovat
smazaný uživatel

určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

Real len tak ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

Zara vede v Katedrále 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělaj mi "radost" Měl jsem na Basky.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil bych se, že Real letos ligu nevyhraje...a je to i tím, že Mourinho přestal dostávat rozhodčí pod tlak...

Reagovat
Kenneth

Nekecej že letos Real ligu nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadím se s Tebou o dvě stovky, že nevyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

to je tutovka ze real vyhraje ligu s tim, co posledni dobou predvadi

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za radu, to jsem nevěděl, asi sázku zdvojnásobím...

Reagovat
smazaný uživatel

Neumí koncepčně pracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak spíš jde fakt o to, že přestal dostávat rozhodčí pod tlak...ale koncepčně pracovat neumí a nikdy neuměl, aspoň to tedy prozatím ve svých půspbiších nedokázal, ale taky to od něho nikdy nikdo neočekával a ani v Realu v současné době není jeho hlavní problém nekoncepční práce...ale koncepční dostávání rozhodčích pod tlak mu opravdu absolutně nevychází...

Reagovat
smazaný uživatel

Perez si ho vychoval a udělal zněj neškodného Mourka.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to opravdu nevím, co mám napsat...letos jsem kabinu ani kancly Realu ještě nenavštívil...

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid ide teda na titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulaci si dnes taky zaslouží Roura.

Reagovat
smazaný uživatel

za co? Tam by fakt mohla bejt uklízečka a efekt by byl stejnej.

Reagovat
Mercury

Po pravdě řečeno z toho mám trochu podobný pocit.

Reagovat
Mercury

Never gets old... -9-16. To by šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, to by se ten blb mohl pakovat dříve, než jsme očekávali..

Reagovat
smazaný uživatel

Na Marce se ankety zúčastnilo 22 000 lidí a zatím je pro jeho odchod 82 % lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádička.. Konečně jim člověk bude moct přát. Klidně by mohli jít i spolu s Cristianem do Paříže..

Reagovat
smazaný uživatel

já teda doufám, že kromě těch dvou Portugalců odtáhne ještě třetí - Pepe. A taky ten jejich ubulenej asistent. Po té čistce by se vztahy mohly zase trochu stabilizovat. Clásico by zase začalo být clásicem. Místo války by se mohla zase vrátit rivalita ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe, ač ho člověk nemusí mít rád, tak je to vynikající stoper.. Já jsem to myslel spíše na předváděnou hru. Neumím si představit, opravdovej Bílej balet s Cristianem na křídle.. Ale kdyby tam byl takový Silva..

Reagovat
smazaný uživatel

To spis hledej na druhe strane.

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu by stacil jenom Mourinho.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.marca.com/debate/2012/12/3012/prevotaciones3012.html

Kdybys chtěl vědět, jak probíhá hlasování.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový ankety snad můžou prožívat jen naprostí šupáci...něco tak sugestivního, asi jako, když po pěti Messiho gólech proti Leverkusenu byla někde na seznamu anketa, kdo je nejlepší fotbalista historie a Messi v ní dostal asi 70 procent...

Reagovat
smazaný uživatel

na tomhle není nic sugestivního. Jestli je to v lize -13 nebo -16 už je skoro prašť jako uhoď. Lidi prostě vyjádří názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je jasný, že v době, kdy v lize ztrácejí 16 bodů, ta anketa dopadne takto...tebe to nějak překvapuje? nebo si na tom honíš triko? je to naprosto sugestivní záležitost, něco jako to s Messim...a jen pro vysvětlení-zajímavý, že tahle anketa neproběhla ve chvíli, kdy Real loni vedl ligu...nebo třeba před začátkem letošní ligy...takže asi tak...

Reagovat
smazaný uživatel

s tou anketou o Messim se to nedá vůbec srovnávat. Marca sleduje dění v Realu dlouhodobě a podrobně. To samé teda i její čtenáři. A ti prostě nehlasují jen pod vlivem těch -16ti, ale samozřejmě už mají i nějaké něčím jiným podepřené názory.

Anketu někde na českém webu o Messim, o kterém většina těch čtenářů ví maximálně to, že hraje v Barceloně (nebo ani to ne) se s touhle anketou nedá vůbec srovnat. Pokud to děláš, vyjadřuješ extrémní neznalost poměrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Marca samozřejmě sleduje dění v Realu, stejně, jako každej národní sportovní deník sleduje dění ve svých předních fotbalových klubech...takže nedělej z Marcy nějakýho superexperta...ale to je celkem nepodstatný, protože v té anketě nehlasuje Marca, ale hlasující, úplně obyčejní lidi, stejně obyčejní, jako ti, kteří hlasovali v anketě o Messim a hlasují v tisícovkách dalších anket na internetu...podklady pro to, že tam hlasovali jen fotbaloví superodborníci asi nemáš, takže ta sugesce je naprosto jednoznačná...a abych ti skočil na nějakou znalost španělských poměrů, na to jsem už moc starej, pochybuju, že od komplu z Čech nějak extra čekuješ dění ve španělské společnosti a i kdyby, tak jak jsem říkal, skladbu hlasujících ohledně znalostí o fotbale v té anketě určitě nemáš, takže tvoje obhajoba je pořád chabá...

Reagovat
smazaný uživatel

No to právě vůbec není pravda - čtenáři Marci jsou o dění v Realu informováni den co den. Skoro hodinu co hodinu. Ví o něm opravdu hodně. Narozdíl od těch lidí v anketě o Messim, většina kterých o Messim slyší maximálně jednou týdně (a kdoví jestli to).

Prostě - míra informovanosti respondentů obou anket je tak rozdílná, že srovnávat je, je naprosto mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak jsou čtenáři fotbalových i nefotbalových serverů informovaní o každým prdu Messiho...tohle je naprosto nepodstatný...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je z tvojí strany hrozná křeč. Jestli tam ten rozdíl nevidíš, tak nic no.

Reagovat
smazaný uživatel

Křeč je to z Tvojí strany...jsi sice obratný řečník, ale tady ti ani obvinění z mojí křeče nepomůže...tohle je prostě jen nějaká bezvýznamná anketa, jejíž výsledek se dá vzhledem k nastálé situaci očekávat, v tom je ta sugesce...a že jsou čtenáři Marcy informováni o dění v Realu, to je naprosto bezvýznamná záležitost...

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, že nemáš pravdu, ale jen dodám, že výsledky ankety jsou:

počet respondentů: 82 600

Vyhodili by Mourinha: 82,6 %

Ponechali by Mourinha: 17,4 %

Docela neuvěřitelný rozdíl. Na to, kolik Madristů Mourinho svojí buranským a buldozerským stylem okouzlil ...

Reagovat
smazaný uživatel

"Nemáš pravdu" bez jakékoliv argumentace, to je to nejchabější, co se dá v diskuzi předvést...když já jsem předvedl argumenty naprosto relevantní...vůbec jsi nenapsal, co vlastně není pravda...nevím, co by měla být větší pravda, než sugestivnost těchto anket v době, kdy se někomu daří nebo nedaří...a ty výsledky mi ukazuješ proč? Jsou naprosto nepodstatný a o ničem nevypovídající...je to jen anketa nějakých lidí na netu, nic víc, nikdo a nic se podle ní neřídí...

Reagovat
smazaný uživatel

A abych se vyjádřil k dalšímu působišti. Taky vidím jako jednu z možností PSG. Přecejenom - tam ještě nebyl a nic tam nevyhrál. K tomu mají v Paříži teď dobrý tým a hromady peněz. Tam musí cítit velkou šanci na trofeje (což ho hrozně láká). Ale já doufám, že potáhne tam, kam furt říká - do Anglie. Konkrétně do Chelsea. Aby ta špína byla na jedné hromadě.

Reagovat
smazaný uživatel

jiri - fcb 09.05.2008 08:28

říchod Pepka? No ... abych řekl pravdu, tak mě to optimismem nenaplňuje. Já bych si v naší situaci, kdy kabina hlavně potřebuje tvrdou ruku, představoval někoho vyzrálejšího, nekoho zkušenějšího, někoho ... nebudu to okecávat. Já chtěl murhovna .

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak. Nikdy jsem se toho nezřekl. Tenkrát jsme měli fantastický tým, který ale lemrařil. A nejlepší by na jednu sezonu bylo nasadit těm hráčům jako nadřízenýho Moua.

Už tenkrát jsem ho nesnášel, ale prostě vím, co dokáže z hráčů vytáhnout. A já jsem věděl, co v těch hráčích máme. A to jsme skončili v lize na -18 na Real. To byla ostuda jak vrata.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si právě pročítal články z dřívější doby a tohle mě zarazilo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se tam dočteš i to, že jsem ho chtěl jen na rok na probuzení našich spících Růženek. Prostě čistě účelové angažmá. Použij a vyhoď.

Reagovat
Mercury

Letos to Real dost možná trumfne :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je možné no. To jsou prostě nevyzpytatelné osudy někdy.

Reagovat
Mercury

Taky bych se tehdy nenadál... Pep udělal pro znovuzrození Barcy strašně moc. Výjma Cruyffa asi vůbec nejvíc. Přestože dorostla úžasná generace, není prdel vyhrát s ní v první sezóně všech šest trofejí. To chce kumšt. To se netrénuje úplně samo. Guardiola je pro mě legenda v pravém slova smyslu - hráč/trenér/člověk.

Reagovat
smazaný uživatel

To stopro.

Mimochodem přeletěl oceán, aby navštívil ve špitálu Tita.

Reagovat
Mercury

Viděl jsem nějákou fotku z letiště. A skoro jsem ho nepoznal :) Jsem dost zvědavý kam příští sezónu zamíří a vůbec, jak se mu bude dařit. Nebude to mít ani trochu lehké, vzhledem k očekáváním.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si pořád myslím, že by pro něj bylo nejlepší počkat dva roky a pak se vrátit ke kormidlu po Titovi. Ale tak on sám musí vědět, kam ho to potáhne. Určitě bude chtít prokázat, že není jen barcelonské dítě, ale dokáže se prosadit i jinde. Nezlobil bych se, kdyby dělal třeba nástupce Sira Alexe. Mohl by jít i k té Chelsea. Sice je nesnáším, ale jemu bych takové angažmá přál. Hráče pro svůj fotbal by tam nalezl. Mohl by jít obrodit Milán. Mohl by jít i k sousedům do Interu. Mohl by jít obrodit Athletic ... Dokonce by mohl převzít kormidlo po Vicentem. To by bylo vůbec hrozně zajímavé. Ty hráče zná. Zná, jaký hrají fotbal. Oni znají jeho. Lesák to stejně obšlahnul po Pepkovi. Ta kontinuita by tam byla jasná. Každopádně jsou těch možností mraky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu nejlepsi si vynechal..

Reagovat
Mercury

Podle mě do úvahy přichází oba milánské kluby, City a možná United nebo Arsenal, ale tam si nejsem uplně jistý, že by se v létě měli jejich dlouholetí vůdci pakovat. To je dost nejisté, ikdyž v Arsenalu bych si ho klidně představit dokázal. Španělský nároďák je velká výzva, ale myslím, že si ji Pep ještě nechá do tzv. do zásoby. Času má dost. Podobně jako jednou Mourinho dle mého zkusí portugalskou repre, ta na něj vyloženě čeká. Na jakýkoliv jiný celek ve Španělsku kromě Barcelony to nevidím. Já si myslím, že nakonec půjde do Anglie, z toho co čtu a slyším mi to přijde jako dost pravděpodobné. Ale kam? :o)

Reagovat
Rssa

Vypadal jak student v tej čepce

Reagovat
Mercury

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

V NY ladi anglictinu, aby v lete mohl k nam se vsim vsudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že už to Zara ukope, takže bude rozdíl 3. a 13. týmu 12 bodů. Rozdíl 4. a 13. dokonce jen 10 bodů. Kouzelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Liga dvou týmů..

Reagovat
smazaný uživatel

Barcy a Atl. Madrid?

Reagovat
smazaný uživatel

Barcy a Realu...ostatní španělský týmy dlouhodobě na evropskou špičku nemají...i když, on na ni nemá ani ten Real, ale o tom se dá aspoň polemizovat...

Reagovat
One-Real

tohle je kouzelný

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc kouzelnýho na tom není...

Reagovat
One-Real

říct, že Real na evropskou špičku nemá je samo o sobě vypovídající o tvym "stavu"..v tom případě mě zajímá, kdo všechno do té evropské špičky patří

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Proč mě tady urážíš nějakým mým stavem? Tak mi řekni, co tak velkýho Real na evropské scéně v posledních letech dokázal a kolik špičkových týmů při tom vyřadil...já tady neříkám, že Real není špička, na špičku má tým, rozpočet, renomé...ale bohužel ne výsledky...zkus se na to podívat střízlivě a ne jako fanda Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyřadili Lyon, CSKA, Tottenham a předtim x let neposloupili přes osmifinále.

Reagovat
One-Real

tak jelikož mluvíš v přítomným čase, tak musíš myslet nějakých posledních pár let, počítat do toho "současný" kádr a né tým, co tu hrál před 6-7 let..po týmech plných průměráku se konečně vykristalizoval silný tým, který má sice teď hlubokou krizi, ale kvalita je tam pořád obrovská...předloni z toho bylo semifinále a vypadnutí s Barcou, loni vypadnutí s Bayernem (tam bylo navíc k postupu blízko i přes naší neschopnost proti Němcům ((třeba letošní Dortmund), horší fyzický stav daný těžkým programem v lize gradovaným výkonem na Nou Campu) taky jsme mohli lépe zvládnout penaltovou loterii, tam to nebylo tom, že bychom na ně neměli, ale prostě se přiklonilo štěstí na jejich stranu...já se znovu ptám a snad se tentokrát dočkám, kdo je současná evropská špička, když né Real?

Reagovat
Mercury

Souhlasím, s jedinou výhradou - Bayern byl loni lepší a postup si zasloužil. To, že jsou penalty loterie je druhá věc.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas - Bavoři byli lepší herně i nebezpečnější. Byla spíš jejich neschopnost, že se to táhlo až k penaltám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomeň ale na tehdejší program.. Dvě Clásica během tohodle dvojzápasu Je samozřejmé, že jim to vzalo síly..

Reagovat
smazaný uživatel

to stopro.

Ale to přece nemění nic na zaslouženosti postupu, ne?

Reagovat
One-Real

to souhlasím, Bavoři si to zasloužili určitě o něco víc, jen podotýkám že i přes ty faktory (Němci proti nám, velký výdej energie na Nou Campu) to dospělo k penaltám a mohli jsme postoupit

Reagovat
smazaný uživatel

tak on reaguje na to, že píšeš o nějaké "neschopnosti proti Němcům", což navozuje to, že jste byli lepší, ale nechopní dát gól. Třeba čtu mezi řádky, co tam není, ale takhle jsem to chápal.

Reagovat
One-Real

tak jsem to nemyslel, mám pocit že i bezprostředně po vyřazení jsem psal, že si to Bavoři zaslouží víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Někdy rozhodují maličkosti, stačilo mít víc štěstí při penaltách (ať už co se táče Realu nebo Messiho pencle proti Chelsea) a mohlo být klidně ve finále El Clasico, vzhledem k loňským výkonům by nikdo nemohl říct ani popel, bylo by to zasloužené. Btw dodnes mě děsí vzpomínka, že posraná Chelsea se svým posraným štěstím tu LM vážně dokázala vyhrát, když měla vypadnout už s Benficou, pak s Neapolí, s Barcou a nakonec i ve finále byl Bayern lepší. Největší haluz co jsem za poslední dobu ve fotbale na velké akci viděl. Snad od Řecka 04 :)

Reagovat
Pokahontas

To je vůči Chelsea ještě docela lichotivé...Řekové se tehdy s nikým zdaleka nedostali pod takovej tlak,jako Chelsea zejména proti Barceloně,nikoho ze soupeřů nepustili do tolika šancí,co měl proti Blues krom Barcy i Bayern nebo Benfica,s nikým nepvyhráli na penalty,vždy se prosadili ze hry,a měli prakticky nejtěžší možné soupeře na které mohli narazit(obhájce Francie,v životní formě hrající Česko,2xsilné domácí Portugalsko,Španělsko,a Rusko,které bývá nejsilnější tehdy,když jim o nic nejde...).

Ale jinak ta analogie má něco do sebe-mimochodem navíc taktéž modré dresy,taktéž finále proti domácím,taktéž dobře postavené tyče v semifinále(Hellas 1x břevno,Chelsea proti Barce celkem 4xbřevno/tyč),a taky gól hlavou ve finále,rovněž po rohu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tím, co jsi napsal, jsi nijak nevyvrátil to, co jsem napsal já...řeknu to ještě jinak-dvě sezony jsou poměrně úzký vzorek například vůči tomu, že šestkrát po sobě předtím Real vypadl v osmifinále LM...nejsem fanoušek spekulací, ale co budeš říkat třeba poté, co Real skončí letos v lize třetí a vypadne v osmifinále LM? že tahle sezona byla špatná, ale dvě předtím dobrý? Jo a taky se mi nelíbí to vymlouvání se na náročnej program a penalty...Real vypadl a hotovo...je někdy lepší být kritický vůči tomu, proč tým neuspěl, než hledat nějaká ospravedlnění...

Reagovat
One-Real

a přesně podle kolika sezon se ta současná evropská špička určuje? přijde mi že si prostě ustřelil a teď se to snažíš akorát nějak uhrát..dvě semifinále za sebou + sesazení zdánlivě nepřekonatelné Barcy z trůnu beru jako evropskou špičku a pokud ne, tak si rád poslechnu kluby které do ní patří, pokud Real ne..to si mi furt nenapsal, i když ti to píšu už potřetí..

to se mě zeptej, až taková situace nastane, pokud nastane

najednou se oháníš na nějaký vymlouvání, už dostat se mezi nejlepší 4 týmy Evropy by mělo svědčit o evropský špičce, to finále je taková další nadstavba, napsal jsem to pouze jako další faktor, kterej mohl ten "návrat" do špičky zveličit víc

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ale nijak nepřestřelil a stojím si za tím...opět připomínám, už v tom úvodním příspěvku jsem napsal DLOUHODOBĚ a jak píšu kolegovi níže, je to doba asi 5 let, kterou jsem si nevycucal z prstu, ale je to doba, která tvoří koeficienty UEFA...a ani jsem nikde nenapsal, že Real do té špičky nepatří, ale jde o to, že za poslední roky nikoho z té světové špičky v LM nevyřadili...to jsem psal zase já už asi dvakrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Z jedné strany si bereš za příklad koeficient a z druhé strany ho nerespektuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde ho nerespektuju, člověče nešťastná?

Reagovat
smazaný uživatel

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

momentalne stvrte miesto nie je spicka ?

Reagovat
smazaný uživatel

resp teda ak vravis, ze Real v spicke je ale nema na to vysledky, tak v minulej sezone podla koeficientu bol najlepsi tim v Europe... podla teba su teda v spicke styri timy, avsak len tri z nich dokazu porazit inych zo spicky, okrem Realu, ktory na Manchester , Barcelonu a Bayern nema, preto sa nemoze Real povazovat za pravoplatnu spicku, len za taku papierovu ? dufam ze vo februari/marci sa vsetko zmeni

Reagovat
smazaný uživatel

Poněvadž v ostatních ligách se mezi tou špičkou objevuje více klubů..

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši, vidím úsměvy, ale žádný argumenty...není snad pravda to, co jsem napsal? Jo a např. v Anglii jsou týmy minimálně dva, který byly proti evropské špičce úspěšní (MU, Chelsea), zatímco ve Španělsku jsou to maximálně dva...

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapče, poslední dva roky je Real společně s Barcou vůbec nejúspěšnější dvojice.. Real dvakrát SF, Barca 1x SF a jedna výhra.. Arsenal čeká na podobný úspěch 5 let, těžko ho můžeš počítat do téhle smetánky.. Španělsko má koeficient daleko výš, než Anglie, nebo Německo. A ten koeficient je dělaný za úspěchy všech klubů v evropských soutěžích..

Reagovat
smazaný uživatel

Jednak pro tebe nejsem chlapec, a jednak, když už nepočítám špičku, tak Arsenal je aspoň schopnej pravidelně postupovat ze základní skupiny, narozdíl od ostatních španělských týmů...a OK, pokud počítáme letošní rok, bezesporu je PD lepší, postoupily jí 4 týmy, PL dva...já se tu ale bavím o trochu dlouhodobějším horizontu, dejme tomu 5 let...jak je na tom Real v tomto období? a nevím, co považuješ za "daleko výš," když se tam při určité konstelaci může stát, že PL po této sezoně zase povede a v daným horizontu 5 let byla čtyřikrát PL v tom koeficientu první...takže asi tak, chlapče...

Reagovat
smazaný uživatel

Já pro tebe jsem hoch, ty pro mě chlapec..

Takže my se tu nebavíme o klubec, ano? My se tu bavíme o kládrech těch týmů jako takových... Před pěti lety jsou skoro u všech velkoklubů v Evropě sestavy podstatně jiné.. Proto je úplně jedno, jestli tam hodíš historii jako takovou, když už se nechceš bavit o aktuálním stavu.. (i když tam pořád samozřejmě vede Španělsko, už jen vzhledem ke koeficientu, který má Španělsko lepší.. Ale jak to tak vypadá, aktuální stav nebereš jako podstatný)

Anglie 38x SF Ligy Mistrů

Španělsko 44x SF Ligy MIstrů

Itálie 34 x SF LIgy MIstrů

.. pořád tam to Španělsko vede..

Reagovat
smazaný uživatel

Já opět nevím, a u tebe se mi to stává docela často, o co ti jde...už ve svým úvodním příspěvku v tomto vláknu jsem zcela jasně napsal slovíčko DLOUHODOBĚ...vidíš ho tam? no a tu dlouhodobost jsem vyjádřil dejme tomu pěti lety, což je doba, podle které se vyhodnocuje koeficient, kterým se tu tak oháníš...tak co v tom vidíš za problém? proč mi tu teatrálně předhazuješ celkový semifinále Ligy mistrů, když se tu o žádných 20 letech nebavím? To je asi jako s tím Müllerem, sám tu argumentuješ nějakým žebříčkem, který pak vůbec vůbec nebereš v potaz...

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu nechápeš, že nemůžeš porovnávat týmy před pěti lety s dnešními, protože v ních hrají jiní hráči? Tady ti nikdo nevyvracuje, že v minulosti byla Anglie ze všech lig nejlepší.. Jde tu o to, že teď je to jinak.. Anglie už nejlepší není. Nejlepší hráči hrají v PD..

Reagovat
božský John

A stejnak mi přijde nudná, stejně jako celá pitomá PL

Reagovat
smazaný uživatel

To mně ne.. Rád koukám na kvalitu..

Reagovat
božský John

Proto čučim na Bundesligu. Mně to španělský pojeti neba a vubec i to kolem. Stadiony, diváci a tak

Naopak Německo úplně žeru Asi nejvic po Gambáči, kterej je nepřekonatelnej

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám Němce moc rád, tak na ně ani moc nekoukám..

Reagovat
božský John

Já zas tyhlety jižany,noo

Reagovat
smazaný uživatel

To je špatná formulace...Anglie přestala být tuto sezonu nejlepší...a klidně po této nebo příští sezoně zase může být...a že nejlepší hráči hrají ve Španělsku ještě neznamená, že je ta liga nejlepší, to je zase chiméra a nesmysl...bavíme se tu snad o kvalitě ligy podle nějakých kritérií a hráči v té lize jsou úplně mimo to...oni totiž navíc ti hráči hrají v Barce a v Realu...a zase jsme u toho Realu...chceš letošek? 3. místo v lize, 2. místo ve skupině Ligy mistrů a prohra v prvním zápase poháru...to je opravdu vizitka evropské špičky...proto mi připadá spravedlivější hodnocení za dlouhodobější horizont...ano, najdeš na něm chyby, nemusí úplně ukazovat sílu současnýho kádru, ale ukazuje určitou práci danýho týmu v tom období...

Reagovat
smazaný uživatel

"Klidně po této sezoně může být"

To asi těžko.. Koukni jak vypadá koeficient tuhle sezonu.

Real je třetí, v přímém souboji porazil anglického mistra.. Chelsea, která loni nasbírala nejvíc bodů, tak je letos sedmá a v LM už ani nehraje..

Reagovat
smazaný uživatel

porad si tu este nerekl kdo k te spicce patri..... variz z vody hochu.....rekls blbost a uz to argumentama ktere odbocuji nezachranis:)

Reagovat
X-bano-X

Úzka svetová špička: Barcelona, Bayern, Juventus, Manchester United

Širšia svetová špička: Real, Barcelona,Valencia, Bayern, Dortmund, Juventus, AC, United, City, Chelsea, Arsenal

Tímy ďalšieho sledu: Atletico, Tottenham, AS, Neapol, Inter, Schalke, Leverkusen, PSG, Lyon, Marseille, Porto, Benfica, Anži, Zenit, Ajax, Sachtar

Reagovat
smazaný uživatel

juventus????????????? to snad neni mysleno vazne

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto s klidem řečeno - JE.

Juve to má rozjeté tak, že může v klídku kandidovat na vítěze LM už letos. Pokud půjdou takhle dál, tak i další roky.

Reagovat
smazaný uživatel

"a klidně po této nebo příští sezoně zase může být..." nevím, jestli seš slepej nebo záměrně vytrháváš věty z kontextu, ale zkus opravdu reagovat pouze a jen na to, co jsem napsal, ty a jiní mi tu neustále cpete do klávesnice něco, co jsem nenapsal...v tomhle tedy uznávám, že po této sezoně je asi nepředběhnou, ale příští klidně můžou...ale to není hlavní téma...ty to intepretuješ tak, jako že Španělsko teď suverénně vládne, ale já poněkolikáté opakuju, že už v prvním příspěvku jsem psal o dlouhodobosti...

Reagovat
smazaný uživatel

no dobre real do te spicky nepatri........ ted mi rekni kdo do ni patri:).... fakt by me to zajimalo

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád používáš to svoje "kdyby" jako argumentaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to totiž nepřišlo tak podstatný, proto jsem na to nereagoval, ale tak za poslední roky jsou ta nejužší špička Barcelona, MU, Bayern a asi i Chelsea...ale Real je taky špička...já mám dojem, že jsi moc nepochopil, co jsem napsal...

Reagovat
smazaný uživatel

barcelonu je jasna...... podle me bayern, pak MU... a kdyz vemes dal tak real cfc arsenal inter ac to je vsechno proste absolutni spicka..... vysledky realu, arenalu ac i interu nejsou nijak uchvatne.... to same cfc.... ktera tu LM vyhrala podle me z nejhorsim tymem a v nejhorsi sezone co mela:)..... ale at si rika kdo chce co chce........ posledni dva rocniky sem tipoval mezi nejlepsi 4 real barcu bayern a city:) loni to skoro vyslo......... nechapu akorat vysledky toho city:) popira to veskerou logiku:)

Reagovat
smazaný uživatel

ale no tak, neviem preco tu vytahujes anglicku ligu a porovnavas ju so spanielskou...anglicka momentalne nestaci ani na nemecku, tak sa upokoj a chod si lahnut...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdu si lehnout, neboj...

Reagovat
smazaný uživatel

tak sa strapnuj dalej...

Reagovat
Mercury

Jinak Messiho fakt moc nechápu, on si na to člověk po chvíli zvykne, ale ty čísla jsou opravdu neskutečná. Falcao a CR jsou jedni z nejlepších možných konkurentů a přesto ztrácejí dost velkou porci gólů. Sice překonaní loňské padesátky pořád nevěřím, ale našlápnuto je slušně. Na druhou stranu mě ta závislost celého týmu na jednotlivci hodně děsí, sice relativně šlapou všechny řady (jsou-li v optimálním složení), ale většinu gólů obstará Leo a občas se přidá někdo jiný. Pedro je absolutně impotentní, Alexis detto, Villa naskakuje jenom ze střídačky, paradoxně nejlepší pocit mám z Tella, ačkoliv bych o něm i teď řekl, že je z této čtverky v globále nejslabší hráč. Pořád se omílá, jaké má Messi štěstí, že hraje s Iniestou, Xavim, Alvésem a já nevím kým, ale myslím si, že mnohem víc závislá je Barcelona na Leovi. Ten tým je úžasný, ale výjimečnost tomu dodává Messiho neskutečná forma. Mnohem lepší bylo rozložení gólové produkce do tria Etoo, Henry, Messi nebo MVP ze sezony 2010/2011. Teď už to fakt smrdí tím, že až se ten šílenec zraní, bude i Barcelona podstatně zranitelnější a bezradnější, jakkoliv kvalitní jsou i všichni ostatní členové A-týmu. Konstantně produktivní je jen a pouze Leo, ústí to sice v gólový rekord, ale zároveň mě to děsí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt někde, ten skřítek dal letos snad dvakrát tolik golů co Ronaldo...

Reagovat
Pokahontas

Ač mi Manuel Pellegrini není lidsky moc sympatický,tak klobouk dolů před jeho trenérskými schopnostmi!Tento zápas opět prokázal,jak výborně dokáže připravit ještě nedávno provinční mužstvo,a na Real obzvláště-mám pocit,že i ve Villarealu měl s tímto soupeřem dosti solidní bilanci(toho by mělo angažovat Atlético,alespoň na záskok při madridském derby ).

V Realu sám poznal že zavděčit se je těžké-jestli se nepletu,tak s ním získal neskutečné množství bodů,ne-li nejvíce v historii(?)-kdykoliv jindy by to byl titul,ale Barca tu sezónu stanovila nový rekord,a tak byl odejit.Klíčové byly tehdy derby,které sice obě Real prohrál,ale v žádném případě v nich herně nepropadl,jako nejednou v letech následujících.

Merengues by neměli opakovat stejnou chybu jakou je slepé bodové poměřování se s Blaugranas.Kdyby hrál Real naprosto stejně jako nyní a Barca by měla +/- stejně bodů,tak by se tytéž výkony a výsledky patrně hodnotily zcela odlišně...(mimochodem,ve 3 bodovém systému je průměr 2 body na zápas obvykle solidní hranicí špičkovosti,v roce 2008 vyhrál Real ligu přesně s tímto bodovým průměrem,při bodové paritě s Barcou).Proč tedy dělat paniku při porovnávání se s Barcou,když se Real této hranici v současnosti blíží,jen proto,že úhlavní rival v současnosti překonává všechny myslitelné bodové rekordy?Nota bene když to byl právě Bílý balet,kdo jediný dokázal v hezkémm zápase letos v lize sebrat Barce body,navíc na jejím hřišti,a předtím proti ní ještě dobýt Superpohár?

Proč si zkrátka dělat těžkou hlavu z toho,že to nedokázal nikdo jiný?!

Reagovat
Rssa

Není lidsky moc sympatický?

Reagovat
Pokahontas

Párkrát mi přišlo,ještě hlavně ve Villarealu,že neumí uznat kvalitu soupeře,navíc ve srovnání s tím,jak s oblibou vyzdvihuje své(pravda,v tom jistě není sám)

Konkrétně tuším řekl po jednom vypadnutí z poháru UEFA řekl doslova že ,,jsme vypadli s týmem,který je horší než my"(,,hemos sido disqualificados por un equipo que es inferior de nosotros"). I kdyby to snad byla pravda,což je značně diskutabilní(byl to mimochodem pozdější vítěz celé soutěže ) tak se to přinejmenším dalo říci poněkud jemněji.Mimochodem,Villareal tehdy doma dohrával odvetu nemalou dobu v přesilovce,ke konci zápasu dokonce dvojnásobné...

Reagovat
Rssa

To je ale zdravé sebevědomí či nezakryté nediplomatické vyjádření. Ale lidsky tím nějak netrpí. Neuráží soupeře či konkurenty (snad jen Mourka a to jen proto, že ten blbec se do něj opřel), nemá skandály, vypadá jako hispánský Wenger...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to tady celou dobu tvrdím a někteří to považují za "snění" a "žvásty". Real vyhrál Supercopu, je spolufavorit Copa del Rey, jedním z největších favoritů Ligy Mistrů, v La Lize ho postihla mistrovská kocovina, zranění, "faktor Euro", a proto není schopen podávat tak stabilní výkony po celou sezónu jako loni. Kdyby hrál takhle v lize před deseti lety, nikdo by o žádné krizi vůbec nemluvil, protože by byl na čele, popřípadě těsně za ním. Teď bojuje s týmem, který se v jeho skvělé historii nijak extra nevyjímá proti nejlepší generaci v historii Barcelony a jednomu z nejlepších týmů všech dob (v rámci Realu Madrid byl lepší než on jenom Real okolo Di Stéfana s Puskásem). Místo toho, abychom byli vděční, že jsme vyhráli ligu s řadou rekordů v zádech a plníme plán v Lize Mistrů, někteří už by tady vyhazovali trenéra, který tohle všechno dokázal. Opravdu to nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty začneš příspěvek "přesně o tom tady celou dobu mluvím", ale když si přečtu ty tvoje a ten pokahontasův, tak tam opravdu nic stejného nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Pointa je v obou případech podobná. Proč dělat vědu z nepovedené poloviny jedné ze čtyř soutěží, když je náš neúspěch daný především tím, že Barca neztratila s nikým jiným než s námi, reprezentuje ji nejlepší generace v historii a ve všech třech ostatních soutěžích jsme buď vyhráli, nebo patříme k největším favoritům na vítězství? K zamyšlení ta La Liga samozřejmě je, ale odvolávat teď trenéra by pohřbilo všechny naše letošní naděje.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Barcelona může za tu herní mizérii, a za to, že ztrácíte body, kde můžete?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to v žádném případě. Barcelona může za to, že ty naše ztráty mají tak fatální následky. Už jsem to psal výš, kdyby měl Real před deseti lety v této fázi sezóny stejně bodů, o žádné krizi by nikdo nemluvil, protože by byl na čele nebo těsně za ním.

Reagovat
Fernando_Torres

To je pořád samý utěšování Barca sem Barca tam a přitom je před váma o sedm bodů Atlético, měli byste se zamyslet spíš nad tim...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, měli bychom se nad tím zamyslet. Ale v žádném případě bychom neměli ztrácet hlavu a dělat nějaká unáhlená rozhodnutí. Především v Lize Mistrů, ale i v Copa del Rey máme pořád velkou šanci uspět.

Reagovat
Mercury

Stejnou jako všichni ostatní. Nechápu, že ti tohle lhaní si do kapsy přijde v pořádku. Samozřejmě, že pokud Real vyhraje LM, bude sezona hodnocena tímto měřítkem, jako splněný cíl. Ale liga je nejlepším ukazatelem výkonnosti týmu, tohle není jen o výjimečné barcelonské generaci. Jak bylo řečeno - to, že je Real 7 bodů i za Atléticem, je hrozná ostuda a nebýt trenérem Mourinho, věřím, že už by Perez dávno konal. Upřímně řečeno nevím jestli stojí za to rozesrat si kabinu a nahněvat fanoušky jen kvůli pochybné vidině možného úspěchu v Evropě v jarní části. Ale tohle už si management Realu musí zvážit sám, já z toho mám neskrývanou škodolibou radost a přeju si, aby Mourinho zůstal co nejdéle. Jeho příchod prostě Realu uškodil a ani jeden ligový titul z loňska nemůže být pro merengues dostatečnou náplastí. Aspoň pro mě by nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, jestli by Peréz konal. Před třinácti lety byl Real po šestnácti kolech La Ligy dvanáctý, prohrál s Atléticem, Valencií, doma 1:5 se Zaragozou, v osmifinálové skupině Ligy Mistrů dostal 2x 4 kousky s Bayernem, vedení i přesto podrželo Del Bosqueho a Real nakonec vyhrál Ligu Mistrů. Tohle Peréz moc dobře ví, stejně jako si uvědomuje, že Mourinho je momentálně nejlepší trenér na světě. Nesouhlasím s tím, že Mourinhův příchod Realu uškodil. Uškodil by mu v případě, že by Mourinho zůstal ještě několik sezón. Pokud vydrží ještě sezónu nebo dvě s tím, že se mu podaří vyhrát Ligu Mistrů, José splní misi. Byl to on, kdo udělal ze souboru chaoticky se pohybujících individualit mančaft, který je schopen přehrát a porazit současnou Barcelonu a vyhrát La Ligu s rekordním počtem bodů, vstřelených branek i rozdílem ve skóre.

Reagovat
Mercury

A co bude až Mourinho odejde? Ať už s titulem z LM nebo bez něj?

Reagovat
smazaný uživatel

Proto říkám, že Mourinho může zůstat ještě jednu nebo maximálně dvě sezóny. On nepracuje koncepčně a čím déle by zůstával, z tím větších "sraček" bychom se pak museli vyhrabávat. José byl krizový manažer, který nastoupil do potápějící se lodi a vytáhl ji zpátky tam, kam patří. Z týmu, který chodil do El Clásica se slovy "Tak kolik dneska dostaneme?" udělal mančaft, který Barcelonu přehrál a porazil ve finále Copa del Rey, v rozhodujícím zápase o titul na Nou Campu s tím, že během celé sezóny zaznamenal hromadu rekordů a přehrál ji i ve vítězné Supercopě. Navíc prolomil osmifinálové prokletí a postoupil s Realem 2x do semifinále. Už teď mu jako fanoušek Realu budu za to všechno, co pro nás udělal, navždycky vděčný. Pokud vyhraje Ligu Mistrů, vyhraje s Realem skoro všechno jako v Portu, Chelsea, Interu a půjde o dům dál, to je prostě José - Special One.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

výstižné

Reagovat
indy

"Klíčové byly tehdy derby,které sice obě Real prohrál,ale v žádném případě v nich herně nepropadl,jako nejednou v letech následujících " s tymto absolutne nesuhlasim, na Nou Campe bol Real zalezeny pred vlastnou 16kou a bol totalne bezzuby, taky beton tam vtedy nepredviedli snad ani posledne timy v tabulke.. doma potom chcel hrat ofenzivne a dostal 6 kusov...

Reagovat
One-Real

José Mourinho: 'In my opinion, Adán is better than Iker'

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Free_player

to už je zoufalí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Perez mu odpustí všechno ale todle né,Iker tam chytat musí je pro Real 100 krát víc než ten egoista,Takže pokuď ho bude nechávat sedět tak ho fanoušci určitě vyštvou z lavičky(Teda jestli to teď neudělá Perez sám)

Reagovat
smazaný uživatel

to nehrozi ze by dlhsie sedel..

Reagovat
smazaný uživatel

marty?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mmmmm, Mou ví, jak si ještě více nalákat fanoušky Realu na svou stranu.

Teď jen, jestli je to vážně tak geniální stratég a bere tíhu týmu a veškerou nenávist fandů jen na sebe ( předem smajlík pro ty, kteří to budou tvrdit), nebo je prostě zoufalý, až to hezké není a prostě to šíleně nezvládá.

Reagovat
smazaný uživatel

nehraj sa na Marcu plz .. vynechal si tam dolezite slova "at the moment".. cize v den zapasu, v tom momente.. ked Iker nastupi na dalsi zapas, co vidim tak na 99 percent tak sa na to lahko zabudne

Reagovat
božský John

400-401.pro FK Jablonec

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tam mohla bejt uklízečka no ale místo ní je tam zase Roura no...

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na RacetracK22.12.2012

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. Kdyby tam fakt stála, tak by se chvála pěla i na ní

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě

Reagovat
madridcan

Otra vez han publicado noticias falsas sobre mi, no permito estas tonterias y se siguen a publicar voy a tener que hablar con mis abogados.

To len tak na oplatku Cristianovho ,,zahnutia" s clenkou Silviovho haremu. Vyjadril sa k tomu uz v stvrtok

Casillasova absencia v tomto zapase(hoc Adan vyslovene nesklamal) je znak, ze sa nieco deje. Aj to ,,vtipkovanie" na tlacovej konferencii, ze Casillas konci je uz viac-menej krc. Prehral to len a jedine Mourinho. Nie tento zapas, celu sezonu. Nemozes byt sam proti vsetkym, nemozes ist hlavou proti muru, nemozes si dokazovat, ze vsetko je zasluhou len a len teba. Raz nemas tím, raz beries vinu na seba(co sa stava iba malokrat). Mam ta rad Jose. Nie som a nechcem byt nevdacny, ale uz stacilo. Stacilo nenapadnych narazok. Stacilo vojen. A hlavne-stacilo kurvenia timu mojho srdca. Na jednej strane fakt milujem kontroverznych ludi, kontroverzne nazory, kontroverzne vymeny nazorov. Fakt sa mi miestami pacilo utvaranie ust, ale ked bolo adekvatne. Toto teraz je zaverecny krc. Ostane do konca sezony to je podla mna uplne jasne. Teda takto-ked poletime s Manchestrom(pripadne v dalsej vyradovacke), tak je koniec skor. Perez je vysraty, takze este ti tu moznost da. Tak uspej v LM, aby si si mohol priratat dalsi zarez do svojej LM zbierky a dovidenia. Uplne najradsej by som bol, keby som si rano precital, ze Manuel nastupil do lietadla Realu a Jose ostal v Malage. To je viac-menej dalsia zla vec-kolko ludi doplatilo na jedneho cloveka. Ci pred zvolenim, ci v priebehu posobenia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mourinho kvalitne pospinil real, nezavidim vam ;)

Reagovat
Rssa

Nechci být svině, ale musím říct, že se mi líbí, jak se to tady pomalu otáčí proti němu.

Reagovat
-Carles-

Nápodobne

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to dalo čekat. Mourinho je prostě pro hráče ze začátku bůh. Vyhrává se, Mourinho dělá ty své špinavé útoky na tiskovkách, vyhlašuje, jak ostatním týmům rozhodčí připískávaj, vytváří na ně tlak, dělá zlou krev atd. Dělal to všude kde byl. Když byl v Portu, tak vyhlašoval, jak se nadržuje Benfice, když byl v Chelsea tak se zas nadržovalo Man Utd, stežoval si na kalendář zápasů (dokonce používal ty samé fráze)....ale pak se jednoho dne přijde na to, že neumí pracovat koncepčně, neumí pracovat s mladými, ty jeho mediální útoky a tlak mu prezident daného klubu po čase zatrhne páč to poškozuje image celého klubu, kvůli svému egu a nesnesitelnosti začne Mourinho srát vlastní hráče atd. Vše to teď vidíme a nevidíme to poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že pro fanboye jako ty je těžké si to přiznat, ale je to tak. A mimochodem taky je to zm*d, kterej kdysi v Barce prohlašoval, jak moc má Barcelonu v srdci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

V niecom nesuhlasim a to je s tym ,,sranim" svojich hracov. Na Joseho pravidelne hraci spominaju v dobrom. Ale moze to byt aj tym, ze prakticky vsade sa rozlucil uspechmi a tak nanho ani nemali preco hovorit v zlom.

Reagovat
madridcan

Rovnakej pocty by sa mu dostalo od nas, keby to tento rok v aprili dotiahol dalej v LM....proti bol o 100x lepsi a 100x lepsie takticky pripraveny Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, hráči k němu mají respekt. Mourinho je odborník na slovo vzatý. Nýbrž jeho ego kdy úspěchy bere především jako svůj úspěch, nikoliv jako úspěch celého týmu a to, jak se chová směrem ven + absolutní neexistence sebereflexe, nemůže mezi hráči, které trénuje, zůstat bez povšimnutí. Taky na něj část fandů Madridu nedávno řvala "Mourinho vete al teatro".

Reagovat
smazaný uživatel

nádherně řečeno.

Jen podotknu, že i mně se líbí, že i ti skalní už se otáčejí k Fňukýnhovi zády. Ta aura, co okolo tenhle člvěk má, je velká a silná. Ale je krátkodobá. Po čase se začnou víc než slova, projevovat činy. A v tom případě je tenhle hulvát k ničemu. Jen houšť.

Reagovat
smazaný uživatel

To já klidně svině budu. Mně se to líbí moc.

Reagovat
herbage

messsiiiii, meesiiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se jednou stalo, že Barcelona porazil Arsenal.....

Reagovat
madridcan

herbage 23.12.2012 01:32

Ale prosim te Prospero, to byl Arsenal mnohem mnohem lepsi. No a co, ze jsme měli jenom 0 strel na bránu...proste jsme byli lepši!

Reagovat
smazaný uživatel

Su si jistý, že UEFA k té porážce připsala Arsenalu do záznamů hvězdičku, aby se na ten výkon nezapomnělo.

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna teď by mě kluci nejvíce potřebovali . Za mého panování jsem jenom chtěl, ať se klukům na place dejchá líp... Sem tam otočit aut, nepísknout drobný faul, pár ofsajdových situací v náš prospěch.. Tyto atributy zdobily můj Real a myslím, že jsme to s Predragem dělali zatraceně dobře. Důležitý jsou body, na ostatní se vyser...

Reagovat
smazaný uživatel

Kopy?

Reagovat
smazaný uživatel

taky mě přepadla nostalgie, když jsem to včera viděl

Reagovat
indy

tento "pan" nikdy neomrzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Sem tě tady dlouho neviděl. No konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Rssa

Tellova exkluzivní klička při brance

http://www.youtube.com/watch?v=GeDO_l9tKrU

Reagovat
smazaný uživatel

Bebe style

Reagovat
smazaný uživatel

super, už umí dvě kličky

Reagovat
.13

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

To si v USA dodělává vysokou nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsme na to čuměl jak cikán na perníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsme na to čuměl jak cikán na perníku.

Reagovat
mastakillah

Pěkně tam Joaquín větral obranu realu

Reagovat
smazaný uživatel

Barca jede jak váleček a Real ztrácí 16 bodů, Casillas na lavičce...to je ráj

Reagovat
ADM

Jasný plán na druhú polku sezóny, aby sa mohlo hrať všetko na Ronalda, keď o nič nepojde

Reagovat
Mercury

Já myslím, že mu to stejně k ničemu nebude. Messiho bude dohánět v ligové tabulce střelců jen stěží (pokud nepřijde zranění) a další druhé/třetí místo ve Zlatém míči mu taky nepřidá. Reálně by musel vyhrát LM a doufat, že Messi nebude příští rok kouzlit tak moc jako letos. Ale vůbec bych se nedivil, kdyby se v létě pakoval jak Mourinho, tak Cristiano. Btw Pepe ma podepsanou novou smlouvu? To prase bych si v případě snahy o změnu image klubu rozhodně v týmu taky nedržel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj kdyby ti 3 vypadli tak by byl Real hned o hodně sympatičtější tým...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj kdyby ti 3 vypadli tak by byl Real hned o hodně sympatičtější tým...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.sport.cz/fotbal/la-liga/clanek/441324-casillas-je-momentalne-horsi-brankar-nez-adan-naznacil-mourinho.html#hp-sez aby nakonec žoldák Ikera, jakožto jedinýho odchovance v součastným Realu, nevypudil. Prej, že je Adán lepší, to bylo včera vidět. Ale ono uže delší spolu vypadá, že spolu mají problémy...

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný odchovanec jo?

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo hraje v základní sestavě jako odchovanec? Nějaký náhradníky, který stejně jako vždy a všechny vyhodí nepočítám...

Reagovat
X-bano-X

Arbeloa, Callejon..........ak teda berieme len čistý základ tak Iker + Arbeloa.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj na Arabelu jsem zapoměl ale ten taky není pokaždý v ZS ale budiž...

Reagovat
smazaný uživatel

Až bude fit Marcelo, tak nevím....

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tým má Marcelo? Arabela hrá RB a Marcelo LB

Reagovat
smazaný uživatel

včera jsme se koukal a hrál nalevo... i podle sestavy na livesportu je na levo...

Reagovat
smazaný uživatel

áno lebo napravo hral Essien ... preistotu aby to chudák nemal cez nohu

Reagovat
smazaný uživatel

No tak až se vrátí Marcelo aby mu druhou stranu nevyfoukl Essien.

Reagovat
madridcan

Arbeloa vie zahrat aj vlavo aj vpravo. Ak su vsetci fit, tak hra vpravo. Lenze ked je mimo Marcelo aj Coentrao, tak ina moznost nebola. Rovnako aj Coentrao by vedel zaskocit napravo.

Reagovat
smazaný uživatel

jj tak právě aby když budou oba fit aby neměl Arbeloa smůlu... obaranu Realu až tak nesleduju ale vím, že se v ní dost čachruje...

Reagovat
madridcan

Nie nie, Arbeloa je ,,pred" Coentraom. On ho zo zostavy len tak nevytlaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ho vytlačí Essien

Reagovat
smazaný uživatel

Až bude fit Marcelo, tak nevím....

Reagovat
smazaný uživatel

Na tu tabulku se krásně dívá. Real 3.

Reagovat
smazaný uživatel

titul je doma, Yes

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=qAUixhHMPGw Video s nejhezčími 40ti góly Cristiana za Real Vyborna kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Barcička ♥

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

vcerajsok ukazal ze Barcelonu moze trenovat aj moja stara mama alebo aj chory na rakovinu

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu průměrnej tým PD a forma Barcy jako prase ukázala, že trenér může být i pes

Reagovat
smazaný uživatel

a potom ze Pep je najlepsi na svete..

Reagovat
smazaný uživatel

Není to je jasné !!!!! To si jen myslí fans FCB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Keď už nám nerobia radosť futbalisti, aspoň sa darí basketbalistom.

V lige 14 zápasov, 14 výhier a fantastické skóre 1245:1075 (+170).

To je parádnych takmer 89 bodov na zápas (pri 40 minútových zápasoch oproti 48 minútovým v NBA je to skvelá bilancia).

Ďalšie kole hráme v Barcelone, ktorá je túto sezónu nejako mimo.

V Eurolige postup z prvého miesta do ďalšej fázy.

A nemôžem zabudnúť na výhru v Supercope na začiatku sezóny.

Čo sa futbalistov týka, tak teraz už nie je dôležité pozerať sa na bodový rozdiel a zaoberať sa nejakými šancami na titul. Treba sa proste nakopnúť, začať vyhrávať a následne pohodu z ligy preniesť do Copy a LM.

Uvidíme ako to bude vyzerať po sviatkoch. Ak ani dlhší odpočinok a vyčistenie hláv hráčom nepomôže (ďalší zápas máme až za 15 dní), tak potom už bude asi fakt niekde problém a nebude to len dlhodobejší výpadok formy.

Ale ešte si to nechcem pripustiť. Počkám do januára. Tam sa uvidí. 6.1. máme doma San Sebastián a potom odvetu Copy proti Celte. A ak postúpime, tak tri zápasy po sebe s Valenciou (tí to s Osasunou už asi v pohode dotiahnu na postup).

Fakt ale neviem, ako ďalej, ak by sa odvolal Mou.

Kto namiesto neho?

Karanka do konca sezóny?

Toril do konca sezóny?

A potom?

Vôbec ma nenapadá nejaký vhodný trénersky kandidát.

Reagovat
smazaný uživatel

En lo bueno y en lo malo!!!

Hasta el final, vamos Real!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych tam bral Del Bosqueho hned, ale ten rekl, ze uz trenovat zadny klub nechce.

Tezko se vybira z kandidatu dalsich, ale napada me treba Joachim Löw od repre Nemecka, ten by se do Realu hodil, jenze tezko rict, jestli by treba zvladal oboje a podob.

Jinak fakt nevim, pro me je Mourinho idealni trener pro Real. Nevim, co se letos deje, ale doufam, ze aspon celou sezonu dojede a treba pri to i paradoxne ziska titul LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Del Bosque taky jasně dal najevo, že současná garnitura v Realu je mu proti srsti. Je to totiž gentleman, kterej by chtěl znovu vidět hrdý Madrid a ne cirkus řízenej Perezem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne, ze ti to dela dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím přiznat, že dělá. Na tomhle Realu nelze míti rád prakticky nic. Zato lidi jako Del Bosqueho, Raúlal, Hierra... ty jsem vždycky měl rád a respektoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Iker..

Reagovat
smazaný uživatel

Iker si to pokakal těma dvěma vyjádřeníma. Ten o La Másie j považuju za typické Mourinhovské kopnutí z posledních sil ...

Reagovat
RMCF

Další věc j ta, že ten tým je postavenej pro uplně jinej fotbal, než ten Del Bosqueho...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, ale na druhou stranu - Vicente by tomu řád dal. Ale potřeboval by čas.

Reagovat
RMCF

Řád možná jo, ale musel by se pro něj ten kádr dost přebudovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhodobě jo, ale jsem si jist, že by si tam to svoje našel už teď. Viděl bych to tak, že by obranu nechal, jak je. Zálohu by poskládal: Xabi, Modrić - Krystýna, Ozil, Kaká, Di María. A prolínalo by se to.

Reagovat
Gianni27

mne sa páči Toril, možno by nebolo odveci vyskúšať jeho, niekedy je risk aj zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Docela škoda, že se sem o názory nepřišlo podělit víc Madristů. Ještě na začátku sezony jich zde bylo několikanásobně víc.

Reagovat
RMCF

já mám momentálně snad nejvíc příspěvku za hodě dlouho dobu... hra mě sere, ale popravdě mě baví řešit proč to nejde co zlepšit, co dělat jinak víc než tady psát jo sme nejlepší, nic bych neměnil, nikoho nekupoval

Reagovat
smazaný uživatel

tebe jsem nemyslel, vole.

Reagovat
RMCF

já vím, ale ta musel sem to napsat abych zamachroval

Reagovat
smazaný uživatel

u tebe jsem si všimnul opačného trendu - čím níž jste, tím víc píšeš.

Reagovat
madridcan

menuj...viem, ze sa to tu preriedilo, ale nevie sa mi vybavit nejaku ,,zvucnejsie" meno. Ci si to myslel globalne?

Reagovat
madridcan

diky

Reagovat
smazaný uživatel

tak ubylo vás hrozně moc

Reagovat
madridcan

takze global...ok

Reagovat
smazaný uživatel

dá se

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě dodám, že doufám, že se svaz bude zabývat tím Pepeho zkratem (dá se u toho magora mluvit o zkratu ...?). Tohle měla být jasná rudá s tím, že on toho má na kontě tolik že by mu to měli sčítat. Bylo by krásné, kdyby tomu hovadu dali BAN do konce ročníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší je, že pomezní byl přímo u toho. Viděl to z metru a přesto nic neřekl. Ten strach dát Madridu červenou, aby Mourinho zas nevyskakoval a nečekal na rozhodčí na parkovišti je prostě cítit.

Reagovat
RMCF

červená byla na místě, ale oceněn měl být i ten hráč malagy, ten ho taky v leže nakopl...

Reagovat
hntlyl

tak on měl dostat rudou i Gámez

Reagovat
smazaný uživatel

a Khedira

Reagovat
hntlyl

a Iker, který v kuse jen nadával

Reagovat
smazaný uživatel

penaltu na Khediru a mozno ruku v 16ke nespomenies ?

Reagovat
smazaný uživatel

to si pleteš pojmy. Jednu penaltu tam Khedira málem zařídil, když tam sundal loktem Gaméze (tuším). To bylo nepřehlídnutelný.

No a když jsme při tom - i i toho prvního gólu Realu sundal Khedira loktem obránce. Sudí ale opět nepřekvapivě jen přihlížel.

Reagovat
smazaný uživatel

bola tam jasna penalta na Khediru v 1. polcase.. obranca vobec nemal loptu a sundal ho.. ale vidim ze ty vidis len urcite veci

Reagovat
smazaný uživatel

tak ona to byla jasná penalta ...

Reagovat
smazaný uživatel

a co ine by to bolo ked hrac ta potkne a nedotkne sa lopty

Reagovat
smazaný uživatel

hoď sem video, ať se o tom můžeme pobavit. Já si tu situaci pamatuju dobře, ale chci, aby tu tvojí JASNOU PENALTU viděli i ostatní.

Reagovat
božský John

Hoď sem ty vše zmíněný zákroky i Ty.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=8orSO9tY8j8

Tady je Pepeho rudá.

http://www.youtube.com/watch?v=xE0K4xE7pjs

Tady je ten Khedirův loket, kdy Gamézovi tekla z rypáku červená - Khedira má ruku daleko za sebou - o přirozeným pohybu nemůže být řeči. On moc dobře věděl, že je od hráče daleko a není schopen mu jinak zabránit v pořádné hlavičce.

http://www.youtube.com/watch?v=fzEMjaY_6xE

Tady šel Khedira zase loktem do ksichtu obránce a ač tohle sudí hodně často pískají, tak tady zase mlčel ...

Tu "jasnou penaltu" jsem nikde ani nenašel. Už z toho je vidět, že tak jasná asi nebyla, že jo ...

Reagovat
smazaný uživatel

za to ze si nenasiel video tak to nebola penalta ? .. to je logika teda.. a tu je aspon obrazok z Marcy, je tam vidiet ze Sanchez ide do nohy Khediru www.marca.com/2012/12/22/futbol/equipos/real_madrid/1356211300.html

Reagovat
smazaný uživatel

a pri tej ruke sa tiez dala piskat kludne

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, v ligový titul se už na 90% nedalo doufat ani před tímto kolem, takže se nic nemění... doufám, že vedení nedostane zkrat a nevyhodí Jožka do konce sezóny, protože stále věřim v sílu tohodle týmu a pokud budou jezdit po prdeli tak maj na to tu LM uhrát(nebo CdR, ale tam asi taková motivace nebude)

Reagovat
j_mrazik

Ten nejlepší trenér světa to tam teda vede...

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, teď už jen aby Manchester United postoupil přes Real a pápá Chozéé.

Neskutečně trapný tenhle Real. Hraje, jako kdyby mu odešla většina základní sestavy z loňského týmu.

Reagovat
valloire

Škoda,že včera Realu chyběly síly,které neušetřili proti Espanyolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Smát se tomu můžete, jak jen chcete. Ve druhé půlce vás Málaga utahala, ač to v první půlce vypadalo přesně naopak.

Reagovat
indy

skor to bolo tym, ze real prehraval, to sa potom tazsie beha

Reagovat
valloire

Vím. Chudáci se tak vyšťavili,že ještě po týdnu sotva běhali.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nic no.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
madridcan

Uz vcera som chcel napisat, ale vypadlo mi to-ked je niekto na tom horsie ako Real(co sa tyka ocakavaneho postavenia v tabulke), tak je to Athletic. Som vcera pozeral prvy polcas, ale to bola tragedia. Zablesk stareho Athletica som videl tuto sezonu hadam iba proti Lyonu a aj to trvalo tak maximalne stvrthodinu. Uz je asi prec doba, ked sa vedeli zomknut a potrapit kazdeho. Skoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele