17. kolo
20.12.2012 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Sevilla FC 2:1

Mizérie Sevilly pokračuje. Ani tentokrát se andaluský klub neraduje z vítězství a odjíždí ze stadionu Anoeta s porážkou 2:1. Zato Real Sociedad se tabulce posunul na sedmou příčku jen tři body od čtvrtého místa.

Hrdinout utkání se stal domácí obránce Alberto de la Bella. Jeho branka z 69. minuty totiž rozhodla o výhře a zároveň prodloužení série neporazitelnosti Sociedadu na osm zápasů napříč všemi soutěžemi. Sevilla se v krátkodobém měřítku nachází s jediným bodem po pěti ligových utkáních na opačném pólu úspěšnosti. Hosté sice úspěšně smazali jednogólové vedení soupeře po brance Vely zásluhou Medela, jenže De la Bella následně zajistil, že stejně odejdou s prázdnou. Nepovedený večer pak podtrhl dvěma žlutými kartami v rozmezí čtyř minut obránce Coke.

Dosavadní neporazitelnost Sociedadu byla poněkud dvojsečnou zbraní, neboť hned pět z předchozích sedmi zápasů skončilo remízou. Hned od začátku tak bylo jasné, že jdou domácí hladově po vítězství. Nejdříve Prieto pálil vedle, pak Ifran po kvalitním centru Griezmann jen těsně prohrál hlavičkový souboj s Cokem. Za svou počáteční aktivitu však byl baskický celek přece jen odměněn. V 18. minutě znovu po přihrávce Griezmanna zakončil přízemní ranou za Lopezova záda Carlos Vela. Mexický útočník si tímto gólem pojistil pozici nejlepšího klubového střelce se sedmi zářezy.

Branka jako by ze Sevilly vysála veškeré sebevědomí a jen málo chybělo k tomu, aby hosté prohrávali větším rozdílem. Xabi Prieto však dokázal z dalšího Griezmannova centru z dobré pozice přestřelit branku. Záhy se ukázalo pravidlo "nedáš, dostaneš". Ve 49. minutě zakroutil Medel krásnou střelou míč za záda Claudia Brava z hranice pokutového území a bylo vyrovnáno. Strhnout výhru na stranu hostů se pak pokusil Reyes, ovšem tentokrát se již Bravo uvedl kvalitním zákrokem. Sociedad vzápětí znovu utekl soupeři do vedení. Carlos Martínez zprava nacentroval na zadní tyč, kde číhal De la Bella, jenž s přehledem zavěsil jednadvacet minut před koncem zápasu.

Případný hon Sevilly za vyrovnáním znatelně otupil Coke, který v 74. minutě uviděl druhou žlutou kartu za faul na Velu. Přitom jen o čtyři minuty dříve obdržel první napomenutí za cynické sražení De la Belly. Real Sociedad si tak v poklidu pohlídal vedení a i nadále zůstává vážným adeptem na pohárové umístění.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele