17. kolo
22.12.2012 22:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Zaragoza 0:2

Real Zaragoza působivě zvítězil na půdě Athleticu a díky brankám Apoňa a Heldera Postigy po výsledku 2:0 svého soupeře předskočil v ligové tabulce. Špatná venkovní forma v podobě jediného vítězství pěti předchozích zápasů na galicijském celku tentokrát vůbec nebyla znát.

Obě branky padly již v prvním poločase. Nejdříve se prosadil Apoňo z pokutového kopu, následně zvýšil vedení hostů Postiga gólem těsně před odchodem do kabin. Athletic se z nepříznivého vývoje utkání nedokázal vymanit a nadále tak zůstává v dolní polovině tabulky, navzdory dvěma nedávným výhrám nad Mallorcou a Celtou Vigo. Zpočátku se zdálo, že by baskický klub pokračovat v dobré formě, když v 18. minutě chytře vystřelil De Marcos vnějškem své kopačky, avšak brankář Roberto Jimenez konečky prstů dokázal jeho pokus vyrazit nad branku.

Minutu po půlhodině hry se tak měnilo skóre na druhé straně. Špatná rozehrávka obrany Athleticu umožnila Víctoru Rodríguezovi zmocnit se míče od Aurtenetxeho, jehož okamžitá snaha zneškodnit hráče Zaragozy vyústila v jeho pád a odpískanou penaltu. K ní se postavil Apoňo a zkušeně poslal brankáře na opačnou stranu, než kam zamířil. O jedenáct minut později bylo pro celek z Bilbaa ještě hůře. Portugalský útočník Helder Postiga nejprve neúspěšně dobíhal na kolmici proti vybíhajícímu Iraizozovi, ovšem poté, co brankář domácích statečně míč vyrazil, dokázal jej Apoňo okamžitě vrátit do ohně. Tentokráte u něj byl Postiga jako první a bez potíží zakončil do odkryté brány.

Ještě do poločasu mohli domácí snížit, jenže De Marcos ani tentokrát neuspěl a hlavou po centru Herrery trefil pouze břevno. Po změně stran se hra nesla v duchu honby Athleticu za zdramatizováním zápasu, leč bez úspěchu. Naopak mohlo být ještě hůře, když Postiga v závěru utkání neproměnil další slibnou příležitost. Zaragoza nakonec s přehledem dovedla zápas do vítězného konce a posunula se na dvanácté místo.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele